Дисертації з теми "Semiconductor light sources"
Оформте джерело за APA, MLA, Chicago, Harvard та іншими стилями
Ознайомтеся з топ-23 дисертацій для дослідження на тему "Semiconductor light sources".
Біля кожної праці в переліку літератури доступна кнопка «Додати до бібліографії». Скористайтеся нею – і ми автоматично оформимо бібліографічне посилання на обрану працю в потрібному вам стилі цитування: APA, MLA, «Гарвард», «Чикаго», «Ванкувер» тощо.
Також ви можете завантажити повний текст наукової публікації у форматі «.pdf» та прочитати онлайн анотацію до роботи, якщо відповідні параметри наявні в метаданих.
Переглядайте дисертації для різних дисциплін та оформлюйте правильно вашу бібліографію.
McRobbie, Andrew Douglas. "Novel semiconductor based light sources." Thesis, University of St Andrews, 2009. http://hdl.handle.net/10023/565.
Повний текст джерелаMcRobbie, Andrew Douglas. "Novel semiconductor based light sources /." St Andrews, 2008. http://hdl.handle.net/10023/565.
Повний текст джерелаNutz, Thomas. "Semiconductor quantum light sources for quantum computing." Thesis, Imperial College London, 2018. http://hdl.handle.net/10044/1/63931.
Повний текст джерелаCao, Yameng. "Semiconductor light sources for photonic quantum computing." Thesis, Imperial College London, 2015. http://hdl.handle.net/10044/1/56619.
Повний текст джерелаFedorova, Ksenia Alexandrovna. "Novel semiconductor based broadly tunable light sources." Thesis, University of Dundee, 2011. https://discovery.dundee.ac.uk/en/studentTheses/ce12469e-3473-4a97-9f4d-45ade4c0acfb.
Повний текст джерелаAßmann, Marc [Verfasser]. "Photon Statistics of Semiconductor Light Sources / Marc Aßmann." Dortmund : Universitätsbibliothek Technische Universität Dortmund, 2011. http://d-nb.info/1011568535/34.
Повний текст джерелаYang, Ying. "Organic semiconductor lasers : compact hybrid light sources and development of applications." Thesis, University of St Andrews, 2010. http://hdl.handle.net/10023/2569.
Повний текст джерелаKonthasinghe, Kumarasiri. "Resonant Light Scattering from Semiconductor Quantum Dots." Scholar Commons, 2016. http://scholarcommons.usf.edu/etd/6527.
Повний текст джерелаHalpaap, Donatus. "Experimental study of speckle generated by semiconductor light sources: application in double pass imaging." Doctoral thesis, Universitat Politècnica de Catalunya, 2019. http://hdl.handle.net/10803/668261.
Повний текст джерелаEstudio experimental del speckle generado por fuentes de luz semiconductoras: aplicación en imágenes de doble paso Con la técnica de doble paso (DP) es posible cuantificar la calidad óptica del ojo de un paciente midiendo la función de dispersión de punto. Debido a la baja reflectividad de la retina, se requiere una fuente de luz puntual de alta intensidad. Una fuente de luz ampliamente utilizada en sistemas de DP son los diodos láser (LD). Los diodos láser son fuentes de luz coherentes que producen patrones de interferencia cuando se ilumina una superficie rugosa. Este fenómeno de interferencia, denominado speckle, deteriora la calidad de la imagen y puede hacer que las imágenes de DP sean difíciles o imposibles de interpretar. Una solución eficaz y de bajo coste para reducir el speckle en las imágenes de DP es incluir un espejo vibratorio en el camino óptico del sistema para promediar sobre las diferentes realizaciones de patrones de speckle. Sin embargo, las partes mecánicas vibratorias no son una solución óptima puesto que limitan la longevidad y fiabilidad de equipos médicos. El objetivo de esta tesis es encontrar una solución no mecánica de bajo coste para la reducción de speckle en imágenes de DP basada en fuentes de luz semiconductoras de baja coherencia. Comparamos un LD, un diodo emisor de luz (LED) y un diodo superluminiscente (SLED) en términos de formación de speckle, coste y usabilidad en sistemas de DP. Encontramos que el SLED es una buena alternativa a la iluminación con LD, ya que la cantidad de speckle en la imagen es prácticamente la misma que la obtenida con un LD y un espejo vibratorio. Sin embargo, el SLED no es una solución de bajo coste. Con el fin de identificar una solución totalmente óptica y económicamente rentable, analizamos los patrones de speckle generados por un LD en función de su corriente de bombeo. Nuestros experimentos sugieren que trabajar con corrientes por debajo del umbral del láser puede ser una solución económicamente viable para la reducción de speckle. En muchas aplicaciones de imaging se intenta evitar el speckle. De todas formas, el patrón de speckle puede contener información útil que se utiliza, por ejemplo, en el análisis del flujo sanguíneo o para la reconstrucción de objetos. Hemos observado que ajustar la corriente de bombeo de un LD (es decir, adaptar la coherencia de la luz utilizada para la toma de imágenes) puede ser una manera simple y efectiva de aumentar o reducir la cantidad de speckle. Para obtener imágenes con la misma intensidad hay que adaptar el tiempo de exposición del sistema de adquisición de imágenes. En particular, identificamos condiciones que permiten adquirir imágenes con una intensidad mediana similar, pero con valores de contraste de speckle que varían entre 0,16 y 0,99.
Estudi experimental de l’speckle generat per fonts de llum semiconductores: aplicació en imatges de doble pas Amb la tècnica de doble pas (DP) és possible quantificar la qualitat òptica de l’ull d’un pacient mesurant la funció de dispersió de punt. A causa de la baixa reflectivitat de la retina, es requereix una font de llum puntual d’alta intensitat. Una font de llum ampliament utilitzada en sistemes de DP són els díodes làser (LD). Els díodes làser són fonts de llum coherents que produeixen patrons d’interferència quan s’il·lumina una superficie rugosa. Aquest fenomen d’interferència, anomenat speckle, deteriora la qualitat de la imatge i pot fer que les imatges de DP siguin difícils o impossibles d’interpretar. Una solució eficaç i de baix cost per a reduir l’speckle en les imatges de DP és incloure un mirall vibratori en el camí òptic del sistema per tal de fer la mitjana sobre les diferents realitzacions de patrons d’speckle. No obstant, les parts mecàniques vibratòries no són una solució òptima ja que limiten la longevitat i fiabilitat d’equips mèdics. L’objectiu d’aquesta tesi és trobar una solució no mecànica de baix cost per a la reducció d’speckle en imatges de DP basada en fonts de llum semiconductores de baixa coherència. Comparem un LD, un díode emissor de llum (LED) i un díode superluminiscent (SLED) en termes de formació d’speckle, cost i usabilitat en sistemes de DP. Trobem que l’SLED és una bona alternativa a la il·luminació amb LD, ja que la reducció de la quantitat d’speckle en la imatge és pràcticament la mateixa que l’obtinguda amb un LD i un mirall vibratori. Tanmateix, l’SLED no és una solució de baix cost. Amb la finalitat d’identificar una solució totalment òptica i econòmicament rendible, analitzem els patrons d’speckle generats per un LD en funció del seu corrent de bombeig. Els nostres experiments suggereixen que treballar amb corrents per sota del llindar d’encesa del làser pot ser una solució econòmicament viable per a la reducció d’speckle. En moltes aplicacions d’imaging s’intenta evitar l’speckle. Tot i així, el patró d’speckle pot contenir informació útil que s’utilitza, per exemple, en l’anàlisi del flux sanguini o per a la reconstrucció d’objectes. Hem observat que ajustar el corrent de bombeig d’un LD (és a dir, adaptar la coherència de la llum utilitzada per a la presa d’imatges) pot ser una manera simple i efectiva d’augmentar o reduir la quantitat d’speckle. Per tal d’obtenir imatges amb la mateixa intensitat cal adaptar el temps d’exposició del sistema d’adquisició d’imatges. En particular, identifiquem condicions que permeten adquirir imatges amb una intensitat mitjana similar, però amb valors de contrast d’speckle que varien entre 0,16 i 0,99.
De, Simoni Giorgio. "From anti-bunching to lasing: planar junctions in semiconductor heterostructures." Doctoral thesis, Scuola Normale Superiore, 2013. http://hdl.handle.net/11384/85866.
Повний текст джерелаRöder, Robert [Verfasser], Carsten Gutachter] Ronning, Martin [Gutachter] Eickhoff, and i. Morral Anna [Gutachter] [Fontcuberta. "Semiconductor nanowire based coherent light sources : temporal dynamics and tunability / Robert Röder ; Gutachter: Carsten Ronning, Martin Eickhoff, Anna Fontcuberta i Morral." Jena : Friedrich-Schiller-Universität Jena, 2017. http://d-nb.info/1177603284/34.
Повний текст джерелаToanen, Vincent. "Plasmons Tamm pour la réalisation de nouvelles sources de lumière." Electronic Thesis or Diss., Lyon 1, 2022. http://www.theses.fr/2022LYO10049.
Повний текст джерелаTamm plasmons, or optical Tamm states, are electromagnetic modes that exist at the interface between a Distributed Bragg Reflector (DBR) and a metallic layer. They are of high interest for the design of new light sources, thanks to the metallic part, which can provide 3D confinement and control of the optical mode but also electrical injection of the structure, in order to excite light emitters. Many light emitting devices could be realised using this dual function, such as integrated polarised light sources, surface plasmon generators or large-scale addressable laser arrays. This PhD work mainly consisted in pushing Tamm light emitting devices towards applicability, with the development of their room-temperature operation and electrical pumping, as opposed to previous demonstrations which were carried out under cryogenic temperature and optical pumping. Semiconducting heterostructures based on ternary alloys of AlGaAs were used for this development, but our results are highly transposable to other families of materials. The first part of this work focused on obtaining a laser effect at room temperature. By improving the structure with the insertion of a low-index layer between the semiconductor DBR and the metal, the ohmic losses in the metal were reduced, thus enabling lasing operation at room temperature. The second part of this work was about achieving the electrical injection of Tamm-based light sources. Starting from a doped DBR with quantum wells, we developed two processes, mostly based on cleanroom microfabrication techniques, to enable electrical injection. The first one, inspired by common microfabrication techniques, has not proved to be successful, due to the degradation of the DBR surface by some standard fabrication steps, and to the strong sensitivity of the Tamm plasmon to the surface composition of the DBR. Therefore, we developed a second method. Its originality lies in a permanent protection of the part of the DBR on which the metallic element will be deposited to form the Tamm mode and inject electrical current. This new method allowed the fabrication of the first light-emitting diodes based on Tamm mode emission. With electro-optical measurements, we demonstrated the excitation of the Tamm plasmon state through electrical pumping of the quantum wells, and proved the possibility to use a single metallic element to confine the optical mode and bring charge carriers into the structure. These results are an important step towards the development of new integrated light emitting devices using Tamm modes
Lewis, Ryan B. "GaAs₁₋xBix light emitting diodes : a new long wavelength semiconductor light source." Thesis, University of British Columbia, 2008. http://hdl.handle.net/2429/5823.
Повний текст джерелаJuvert, Sández Joan. "Development and optimization of silicon based light sources for integration into a sensor platform." Doctoral thesis, Universitat de Barcelona, 2014. http://hdl.handle.net/10803/275940.
Повний текст джерелаAquesta tesi presenta un estudi de les propietats òptiques de capes d'òxid de silici enriquit en silici (SRO) i nitrur de silici enriquit en silici (SRN) que han sofert un procés tèrmic d'alta temperatura. Aquest procés indueix la creació de nanoaglomerats de silici en la matriu dielèctrica. Aquestes nanoestructures de silici presenten una superior eficiència en l'emissió respecte al silici en bloc, i a més a més emeten en el visible en comptes de l'infraroig. Això és interessant per a l'obtenció de dispositius fotònics integrats basats en silici que poden ser fabricats monolíticament en un procés compatible amb la tecnologia CMOS que domina la indústria microelectrònica. A més a més, hem estudiat les propietats òptiques i elèctriques de dispositius metall-aïllant-semiconductor en les quals l'aïllant és una capa d'SRO o SRN amb nanoaglomerats de silici. N'hem mesurat paràmetres d'interès com ara l'eficiència de conversió d'energia elèctrica-òptica o la potència òptica, i n'hem estudiat els mecanismes d'injecció que hi tenen lloc. S'han identificat tres tipus diferents d'emissió: per punts, per la vora del dispositiu, i emissió homogènia, i hem determinat que l'emissió homogènia és la més adecuada pel que fa a l'eficiència dels dispositius. Hem desenvolupat un programa que permet el càlcul de les interferències òptiques que tenen lloc als sistemes multicapa que conformen els dispositius estudiats, i que distorsionen l'espectre observat respecte al que les capes realment emeten. L'habilitat de poder calcular aquests efectes ens permet, en molts casos, eliminar l'efecte de les interferències i determinar l'autèntic espectre d'emissió de les capes i per tant estar en millors condicions d'assignar l'emissió als mecanismes correctes. Finalment, hem proposat un prototip per a un transceptor en el qual l'emissor, la guia d'ones i el detector estan integrats monolíticament en un procés CMOS. Hem fabricat el dispositiu i l'hem caracteritzat. Tot i que no hem aconseguit acoblament òptic entre l'emissor i el detector, creiem que el disseny bàsic queda validat, ja que els principals obstacles en l'obtenció del dispositiu han sigut superats amb èxit.
Little, Matthew Michael. "Feasibility of manipulating correlated color temperatures with a phosphor converted high-powered light emitting diode white light source." DigitalCommons@CalPoly, 2010. https://digitalcommons.calpoly.edu/theses/332.
Повний текст джерелаPuppin, Michele [Verfasser]. "Time- and angle-resolved photoemission spectroscopy on bidimensional semiconductors with a 500 kHz extreme ultraviolet light source / Michele Puppin." Berlin : Freie Universität Berlin, 2018. http://d-nb.info/1171221096/34.
Повний текст джерелаТитор, Іван Якубович, та Ivan Tytor. "Обґрунтування доцільності застосування напівпровідникових джерел світла в системах дорожньої сигналізації". Bachelor's thesis, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2021. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35526.
Повний текст джерелаМетою роботи є обґрунтування доцільності застосування сигнальних систем дорожньої сигналізації на основі світлодіодів з врахуванням комплексу наукових та технологічних проблем. Проведений розрахунок економічної ефективності від заміни різних джерел світла у світлофорах при обслуговуванні їх протягом 10 років показав, що заміна ламп освітлення на еквівалентні за світловими параметрами світлодіоди зменшить загальні витрати на обслуговування обладнання в 3,6 рази, а при заміні галогенних ламп на світлодіоди – в 3,9 рази. Економія від впровадження світлодіодів замість ламп освітлення протягом 10 років становить 2171,46 грн., а термін окупності при цій заміні становить 0,32 року. Економія від заміни галогенних ламп на світлодіодні модулі із врахуванням прибутку від депозиту буде 2457,36 грн., а термін окупності при цій заміні становитиме 0,29 року.
The purpose of the work is to substantiate the feasibility of signaling systems of road signaling based on LEDs, taking into account a range of scientific and technological problems. . The calculation of economic efficiency from the replacement of different light sources in traffic lights during their maintenance for 10 years showed that the replacement of light bulbs with equivalent light parameters LEDs will reduce the total cost of maintenance of equipment by 3.6 times, and when replacing halogen lamps with LEDs - in 3.9 times. Savings from the introduction of LEDs instead of light bulbs for 10 years is 2171.46 UAH, and the payback period for this replacement is 0.32 years. Savings from the replacement of halogen lamps with LED modules, taking into account the profit from the deposit will be 2457.36 UAH, and the payback period for this replacement will be 0.29 years. .
ПEPEЛIК УМOВНИХ CКOPOЧEНЬ 6 ВCТУП 7 1 AНAЛIТИЧНИЙ POЗДIЛ 10 1.1 Aнaлiз pocту eфeктивнocтi piзних тeхнoлoгiй ocвiтлeння зa чac cвoгo poзвитку 10 1.2 Oцiнкa eфeктивнocтi зacтocувaння тeплoвих джepeл cвiтлa в cиcтeмaх дopoжньoї cигнaлiзaцiї 14 1.3 Пocтaнoвкa зaдaчi дo пpoeктувaння i oбґpунтувaння вибpaнoгo нaпpямку дocлiджeння 23 2 ПPOEКТНO-КOНCТPУКТOPCЬКИЙ POЗДIЛ 28 2.1 Eфeктивнicть викopиcтaння нaпiвпpoвiдникoвих джepeл cвiтлa в cиcтeмaх дopoжньoї cигнaлiзaцiї 28 2.2 Хapaктepиcтикa cвiтлoфopiв нa cвiтлoдioдaх 36 2.3 Aлгopитм poбoти cвiтлoдioднoгo cвiтлoфopa 38 2.4 Вибip нaдяcкpaвих cвiтлoдioдiв для cвiтлoфopнoї cвiтлoвoї aпepтуpи 40 2.5 Eлeктpичнi cхeми ввiмкнeння cвiтлoдioдiв 46 2.6 Виcнoвки дo poздiлу 2 48 3 POЗPAХУНКOВO-ДOCЛIДНИЦЬКИЙ POЗДIЛ 49 3.1 Poзpaхунoк пoнижуючoгo тpaнcфopмaтopa для cхeми живлeння 49 3.2 Poзpaхунoк eкoнoмiчнoї eфeктивнocтi вiд впpoвaджeння eнepгoeфeктивнoї cиcтeми дopoжньoї cигнaлiзaцiї 56 3.2.1 Poзpaхунoк пoтужнocтi, щo cпoживaєтьcя cвiтлoвoю тoчкoю 57 3.2.2 Poзpaхунoк eкoнoмiчнoгo eфeкту вiд зaмiни тeплoвих джepeл cвiтлa нa cвiтлoдioди 57 3.3 Виcнoвки дo poздiлу 3 61 4 БEЗПEКA ЖИТТЄДIЯЛЬНOCТI ТA OCНOВИ OХOPOНИ ПPAЦI 62 4.1 Зaхoди щoдo зaхиcту cиcтeми дopoжньoї cигнaлiзaцiї, щo пpoeктуєтьcя, вiд кopoткoгo зaмикaння i пepeнaвaнтaжeння 62 4.2 Пpaвилa тeхнiки бeзпeки пpи eкcплуaтaцiї eлeктpoуcтaнoвoк 64 4.3 Вимoги пoжeжнoї бeзпeки дo eлeктpooблaднaння 66 ЗAГAЛЬНI ВИCНOВКИ 68 ПEPEЛIК ПOCИЛAНЬ 70
Malik, Nitin Singh. "Les fils photoniques : une géométrie innovante pour la réalisation de sources de lumière quantique brillantes." Thesis, Grenoble, 2011. http://www.theses.fr/2011GRENY069/document.
Повний текст джерелаThis thesis presents the realization of an efficient single-photon source based on an InAs quantum dot integrated in a photonic nanowire. A photonic nanowire is a monomode waveguide made of a high refractive index material (GaAs in our case). For an optimal wire diameter around 200 nm, nearly all the spontaneous emission of the embedded single-photon emitter (free space wavelength 950 nm) is funnelled into the fundamental guided mode. In addition, the outcoupling efficiency of the guided photon to a microscope objective can be brought close to one with a proper engineering of the wire ends. The source thus features an integrated bottom mirror and a smooth tapering of the wire upper end. High performances are maintained over a broad wavelength range, a key asset of this 1D photonic structure. This thesis presents the physics which governs these structures, their realization, and their characterization. Under pulsed optical pumping, we demonstrate a single-photon source with a record efficiency of 0.72, combined with highly pure single-photon emission. We also discuss the possibility to obtain polarization control, using wire with an elliptical section
Філюк, Ярослав Олександрович, та Y. Filyuk. "Дослідження побудови систем живлення напівпровідникових джерел світла". Thesis, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2014. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/3019.
Повний текст джерелаThe purpose of the work is the analysis and study of thermal processes under the LED power pulsed current and their impact on lighting and electrical characteristics. The object of research are LED light sources. The subject of the research are features of thermal processes and the generation of radiation light sources of different luminosities at work in the pulsed mode. In this paper is analyzed the influence of parameters of pulsed current on heating of the LED structure and the change range of LED light sources. The dynamics of heating and cooling of the LED crystal based on the values of thermal resistance and heat capacity of the LED structural elements is researched.
Janík, Daniel. "Provozní parametry LED světelných zdrojů." Master's thesis, Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2017. http://www.nusl.cz/ntk/nusl-316394.
Повний текст джерелаWebster, Scott Elliott. "Semiconductor light source for optical coherence tomography." Thesis, 2004. http://hdl.handle.net/2429/16214.
Повний текст джерелаScience, Faculty of
Physics and Astronomy, Department of
Graduate
Ogudo, Kingsley Aisaboluokpea. "Development of a simulation tool for studying light-propagation phenomena in Silicon CMOS structures." 2009. http://encore.tut.ac.za/iii/cpro/DigitalItemViewPage.external?sp=1000418.
Повний текст джерелаAims to develop directional light emitters, wave guiding of light along CMOS structures and coupling of light into secondary elements in CMOS integrated circuitry that can be modulated at a high speed up to (1Gb/sec PLUS). This could enable high density in connection in integrated circuit packages, helping to implement on-chip optical processing and to generate optical highway communication channels from and to the chip tp produce photonic signal processing using standard CMOS and bipolar-base integrated circuitry.
Tersigni, Andrew. "Structural Characterization of Tetracene Films by Lateral Force Microscopy and Grazing-Incidence X-Ray Diffraction." Thesis, 2012. http://hdl.handle.net/10214/3496.
Повний текст джерелаNatural Sciences and Engineering Research Council (NSERC), Canadian Foundation for Innovation (CFI), Ontario Innovation Trust (OIT).