Статті в журналах з теми "Gereformeerde Gemeenten in Nederland"

Щоб переглянути інші типи публікацій з цієї теми, перейдіть за посиланням: Gereformeerde Gemeenten in Nederland.

Оформте джерело за APA, MLA, Chicago, Harvard та іншими стилями

Оберіть тип джерела:

Ознайомтеся з топ-50 статей у журналах для дослідження на тему "Gereformeerde Gemeenten in Nederland".

Біля кожної праці в переліку літератури доступна кнопка «Додати до бібліографії». Скористайтеся нею – і ми автоматично оформимо бібліографічне посилання на обрану працю в потрібному вам стилі цитування: APA, MLA, «Гарвард», «Чикаго», «Ванкувер» тощо.

Також ви можете завантажити повний текст наукової публікації у форматі «.pdf» та прочитати онлайн анотацію до роботи, якщо відповідні параметри наявні в метаданих.

Переглядайте статті в журналах для різних дисциплін та оформлюйте правильно вашу бібліографію.

1

Schaeffer, Hans. "Gemeentestichting als lont in het kruidvat." Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap 49, no. 1 (April 1, 2022): 66–75. http://dx.doi.org/10.54195/h.11804.

Повний текст джерела
Анотація:
Er worden in de Protestantse Kerk in Nederland nog steeds (en opnieuw) discussies gevoerd over de verhouding tussen pioniersplekken en ‘bestaande gemeenten’. In toenemende mate moeten de ambtsstructuur van de Protestantse Kerk en het religieus leiderschap in deze pioniersplekken zich tot elkaar verhouden. Naarmate de kerk in een seculariserende omgeving zich van haar identiteit en structuur bewust wordt, is het zinvol de recente geschiedenis op deze punten (identiteit en structuur) te binnen te brengen. In dit artikel geven we duiding aan dit fenomeen zoals het binnen een van de gereformeerde denominaties in ons land een rol speelde.
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
2

Veluwenkamp, J. W. "De Nederlandse Gereformeerde Gemeente Te Archangel in De Achttiende Eeuw." Nederlands Archief voor Kerkgeschiedenis / Dutch Review of Church History 73, no. 1 (1993): 31–67. http://dx.doi.org/10.1163/002820393x00021.

Повний текст джерела
Анотація:
AbstractThe Dutch Reformed Parish in Archangel in the Eighteenth Century The Dutch Reformed parish in the Northern Russian seaport of Archangel probably originated in the 1630s and apparently received some sort of formal and independent status in about 1660. In the eighteenth century, the parish was a small and shrinking community. In the 1730s, it had an estimated 240 Dutch members, and by the 1770s about 110. The parish virtually coincided with the Dutch merchant community of Archangel. Many of the Dutch merchants of that town lived there with their wives, children and servants. The parish council consisted of the minister and (probably three) elders and (probably three) deacons. The minister, who usually came from the Netherlands or Germany, was hired by the Directors of the Muscovy Trade (de Directeuren van de Moskovische Handel) in Amsterdam on behalf of the parish, examined and called by the Classis of Amsterdam, and paid by the parish. The church, of course, focussed primarily on the spiritual care of the parish members. But the parish council also performed communal services in a broader sense. It provided for the teaching of children and acted as orphan's court. The parish had a school-house and employed a Dutch schoolmaster.
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
3

Van Schaik, Frans. "De consolidatiekring van overheden in Nederland." Maandblad Voor Accountancy en Bedrijfseconomie 82, no. 11 (November 1, 2008): 467–76. http://dx.doi.org/10.5117/mab.82.12838.

Повний текст джерела
Анотація:
Een geconsolideerde jaarrekening is een zeldzaamheid in de Nederlandse overheidsverslaggeving. Rijk, provincies, gemeenten en waterschappen stellen uitsluitend een enkelvoudige jaarrekening op. Daarmee worden omvangrijke activiteiten van de verslaggevende overheid buiten de jaarrekening gehouden. Zo worden in het Financieel Jaarverslag van het Rijk de baten-lastendiensten niet geconsolideerd en worden in de jaarrekening van gemeenten de deelnemingen niet geconsolideerd. Daardoor ontbreekt bij deze overheden het totaaloverzicht dat een geconsolideerde jaarrekening biedt. In dit artikel geven we een aantal mogelijke benaderingen voor de bepaling van de consolidatiekring en laten we aan de hand van een aantal voorbeelden de consequenties daarvan zien.
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
4

van Langevelde, Ab. "Een streepjesbroek in ruil voor roggebrood." DNK : Documentatieblad voor de Nederlandse kerkgeschiedenis na 1800 44, no. 94 (June 1, 2021): 75–83. http://dx.doi.org/10.5117/dnk2021.94.004.vanl.

Повний текст джерела
Анотація:
Abstract In this article a collection of more than 2.200 letters written in 1944 is presented from Dutch protestant archives. They shed light on different experiences of people in the dogmatic and juridical conflict in the Reformed Churches in the Netherlands (Gereformeerde Kerken in Nederland), which led to the schism of the Vrijmaking (Liberation) of 1944, under the circumstances of World War II. This collection will be made publicly available at the Archief- en Documentatiecentrum voor de Gereformeerde Kerken in Nederland (ADC) in Kampen in the near future together with an analytical scheme to facilitate all kinds of research into this collection by theologians, historians, sociologists and linguists.
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
5

de Jeu, André, and Marjon Stroet. "Het succes van de buurtsportcoach: vertrouwen, maatwerk en continuïteit." TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 99, S1 (July 2021): 3–6. http://dx.doi.org/10.1007/s12508-021-00300-3.

Повний текст джерела
Анотація:
SamenvattingIn 2008, toen de combinatiefuncties werden ingevoerd, kon niemand nog bevroeden dat deze functie, tegenwoordig de buurtsportcoach genoemd, een groot succes zou worden. Anno 2021 doen vrijwel alle gemeenten in Nederland mee met wat inmiddels de Brede Regeling Combinatiefuncties heet. Zo heeft ook Sint Eustatius een buurtsportcoach. De waarde van de buursportcoach voor het gaan en blijven bewegen van mensen heeft zich inmiddels bewezen. De Vereniging Sport en Gemeente (VSG), nauw gelieerd aan de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), speelt vanaf het begin een actieve en belangrijke coördinerende rol bij het implementeren van de functie buurtsportcoach in Nederland. Belangrijke succesfactor van de gehanteerde strategie is: werken vanuit vertrouwen, maatwerk en continuïteit. In dit artikel wordt ingegaan op de verschillende regelingen rond de combinatiefuncties en de buurtsportcoach, de gehanteerde strategie om te komen waar we nu staan en perspectieven voor de nabije toekomst.
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
6

de Graaf, Chantal, and Dick de Waard. "Meten met twee maten." Maandblad voor Accountancy en Bedrijfseconomie 97, no. 7/8 (September 25, 2023): 211–20. http://dx.doi.org/10.5117/mab.97.104483.

Повний текст джерела
Анотація:
Met de komst van de CSRD en de ESRS heeft de vraag naar duurzaamheidsverslaggeving voor met name grote ondernemingen een wettelijke basis gekregen. Daarnaast voert het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat al sinds vele jaren de Transparantiebenchmark uit, waarin grote ondernemingen in Nederland worden beoordeeld op de kwaliteit van hun duurzaamheidsverslaggeving. Gemeenten hoeven niet aan de nieuwe wettelijke transparantieverplichtingen te voldoen en worden tot op heden niet meegenomen in de Transparantiebenchmark. De vraag is daarmee: in hoeverre rapporteren gemeenten in hun jaarverslagen over duurzaamheid – en zo ja, met welke diepgang doen zij dat? Een specifiek hiervoor ontworpen benchmark beantwoordt die vraag. Gemeenten blijken beperkt te rapporteren over duurzaamheid, en de gepresenteerde informatie ziet meer op beleid en plannen dan op concrete uitkomsten daarvan. De eigen voetafdruk wordt minimaal belicht.
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
7

Vos, Koos, and Oscar Ferrero Scholte. "Jaarverantwoording van grondexploitatie in crisis; welk beeld geeft de gemeentelijke jaarrekening?" Maandblad Voor Accountancy en Bedrijfseconomie 86, no. 9 (December 1, 2012): 587–602. http://dx.doi.org/10.5117/mab.86.21911.

Повний текст джерела
Анотація:
Als gevolg van de financiële crisis worden ambitieuze grondexploitatieplannen en projecten van de gemeente aangepast, op de lange baan geschoven of komen deze in de ijskast. De huidige situatie en ontwikkelingen leiden hierbij tot aanzienlijke verliezen op de gemeentelijke grondexploitaties en strategische grondposities van gemeenten. In februari 2012 heeft de commissie Besluit begroting en verantwoording provincies en gemeenten (commissie BBV) als gevolg van deze ontwikkelingen een bijgestelde Notitie grondexploitatie gepubliceerd. In het artikel wordt verslag gedaan van het onderzoek naar de verplichte en vrijwillige verslaggeving omtrent de grondexploitaties van de 50 grootste gemeenten van Nederland over 2011. Een belangrijke uitkomst van ons onderzoek is dat er op basis van de minimumvereisten in het Besluit begroting en verantwoording provincies en gemeenten (BBV) maar in beperkte mate informatie hoeft te worden opgenomen in de jaarstukken door gemeenten en dat dit redelijk goed gebeurt. Daarnaast wordt door een deel van de gemeenten in aanvulling op deze verplichte informatie op grond van het BBV interne informatie onverplicht opgenomen in de jaarstukken. De conclusie uit het onderzoek is dat de totale verplichte en vrijwillige relevante informatie sterk gefragmenteerd in de jaarstukken en interne stukken is opgenomen. De informatieverstrekking in de toelichting over de onderbouwing van kosten en opbrengsten van grondexploitaties op basis van veronderstellingen, parameters en ontwikkelingen schiet tekort voor de gebruiker van de jaarrekening.
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
8

de Heer, J. M. D. "Jan Zwemer, In conflict met de cultuur. De bevindelijk gereformeerden en de Nederlandse samenleving in het midden van de twintigste eeuw, De Groot Goudriaan Kampen. 2e druk, 1993. 510 blz. ISBN 90-6140-313-8; Jan Zwemer. Het gevaar van het hellend vlak. De Gereformeerde Gemeenten en de SGP in historisch perspectief. De Groot Goudriaan Kampen. 1994. 158 blz. ISBN 90-6140-349-9." Nederlands Archief voor Kerkgeschiedenis / Dutch Review of Church History 75, no. 1 (1995): 142–44. http://dx.doi.org/10.1163/002820395x00155.

Повний текст джерела
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
9

Leeuwen, Ch van. "J. Exalto, Gereformeerde heiligen. De religieuze exempeltraditie in vroegmodern Nederland." BMGN - Low Countries Historical Review 121, no. 3 (January 1, 2006): 505. http://dx.doi.org/10.18352/bmgn-lchr.6477.

Повний текст джерела
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
10

Ter Bogt, H. J. "Ambities en werkelijkheid van New Public Management: De moeizame managementvernieuwingen bij lagere overheden in Nederland." Maandblad Voor Accountancy en Bedrijfseconomie 80, no. 4 (April 1, 2006): 170–79. http://dx.doi.org/10.5117/mab.80.16317.

Повний текст джерела
Анотація:
Sinds 1985 traden bij Nederlandse gemeenten en provincies veel veranderingen op in onder meer de organisatiestructuur, het financieel en personeelsmanagement en de gehanteerde managementmethoden. Dit artikel gaat in op het ‘waarom?’ van deze veranderingen en op de effecten ervan. Op de achtergrond speelt de vraag of de veranderingen hoofdzakelijk werden doorgevoerd ter verhoging van de effi ciëntie en effectiviteit, of dat het er tevens om ging ‘met de trends mee te gaan’. Het praktijkonderzoek levert kennis op over de redenen voor en effecten van de ‘vernieuwingen’, wat ook van belang is voor organisaties die in de toekomst veranderingen willen doorvoeren.
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
11

Kuik, M. H. van. "J. Zwemer, Het gevaar van het hellend vlak. De Gereformeerde Gemeenten en de SGP in historisch perspectief." BMGN - Low Countries Historical Review 111, no. 1 (January 1, 1996): 139. http://dx.doi.org/10.18352/bmgn-lchr.4219.

Повний текст джерела
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
12

Jansma, Lammert G. "Hoekstra. E.G. & M.H. Ipenburg (2008), Handboek Christelijk Nederland. Kerken, gemeenten, samenkomsten en vergaderingen." Religie & Samenleving 3, no. 2 (September 1, 2008): 145–46. http://dx.doi.org/10.54195/rs.13169.

Повний текст джерела
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
13

Langeveld, H. J. "G.J. van Klinken, Opvattingen in de gereformeerde kerken in Nederland over het jodendom, 1896-1970." BMGN - Low Countries Historical Review 112, no. 4 (January 1, 1997): 571. http://dx.doi.org/10.18352/bmgn-lchr.4602.

Повний текст джерела
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
14

Luykx, P. "G. Harinck, H. Paul, B. Wallet (eds.), Het gereformeerde geheugen. Protestantse herinneringsculturen in Nederland, 1850-2000." BMGN - Low Countries Historical Review 126, no. 1 (January 1, 2011): 120. http://dx.doi.org/10.18352/bmgn-lchr.7252.

Повний текст джерела
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
15

Schutte, G. J. "M. Golverdingen, Om het behoud van een kerk. Licht en schaduw in de geschiedenis van de Gereformeerde Gemeenten 1928-1948." BMGN - Low Countries Historical Review 121, no. 3 (January 1, 2006): 567. http://dx.doi.org/10.18352/bmgn-lchr.6509.

Повний текст джерела
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
16

Leeuwenburgh, Bart. "Hittjo Kruyswijk, Baas in eigen boek? Evolutietheorie en schriftgezag bij de Gereformeerde Kerken in Nederland (1881-1981)." BMGN - Low Countries Historical Review 127, no. 4 (December 18, 2012): 76. http://dx.doi.org/10.18352/bmgn-lchr.8181.

Повний текст джерела
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
17

Smedes, Taede A. "De evolutie van het Schriftgezag binnen de Gereformeerde Kerken in Nederland ontleed - Hittjo Kruyswijk, Baas in eigen Boek? Evolutietheorie en Schriftgezag bij de Gereformeerde Kerken in Nederland (1881- 1981) (Verloren; Hilversum 2011) 335p., ill., tbl., €29,- ISBN 9789087042530." Tijdschrift voor Geschiedenis 125, no. 3 (August 1, 2012): 448–49. http://dx.doi.org/10.5117/tvgesch2012.3.b21.

Повний текст джерела
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
18

Jonker, Hans. "Kruyswijk, Hittjo (2011), Baas in eigen boek, Evolutietheorie en schriftgezag bij de Gereformeerde kerken in Nederland (1881-1981)." Religie & Samenleving 8, no. 2 (September 1, 2013): 342–43. http://dx.doi.org/10.54195/rs.12688.

Повний текст джерела
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
19

Vree, J. "H. C. Endedijk, De Gereformeerde Kerken in Nederland I (1892-1936), Kampen (J.H.Kok) 1990, 252 blz. f 45." Nederlands Archief voor Kerkgeschiedenis / Dutch Review of Church History 72, no. 1 (1992): 118–19. http://dx.doi.org/10.1163/002820391x00474.

Повний текст джерела
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
20

Poeze, Harry A. "Korte signaleringen." Bijdragen tot de taal-, land- en volkenkunde / Journal of the Humanities and Social Sciences of Southeast Asia 167, no. 2-3 (2011): 370–80. http://dx.doi.org/10.1163/22134379-90003598.

Повний текст джерела
Анотація:
Maurits Ebben, Henk den Heijer en Joost Schokkenbroek (red.), Alle streken van het kompas; Maritieme geschiedenis in Nederland; Opstellen over maritieme geschiedenis in Nederland; Aangeboden aan Femme S. Gaastra bij zijn afscheid als hoogleraar zeegeschiedenis aan de Universiteit Leiden Bert Manders, De ontdekking van tin op het eiland Billiton Marga C. Kerkhoven, Eduard Julius Kerkhoven; 20 Indische brieven 1860-1863 verzameld uit de Hunderensche Courant Herman Stapelkamp, Oorlog in Atjeh; Het journaal van luitenant-ter-zee Henricus Nijgh, 1873-1874 Henk Mak van Dijk en Carl Nix, Wajang foxtrot; Indië in klank en beeld Jaap Hoogenboezem, H.J. Kruls; Een politieke generaal Frans C. Hazekamp. Het laatste grote gevecht in Indië; Tweeduizend guerrilla’s vallen Solo aan, 7-10 augustus 1949; Wat voorafging, strijd, politieke implicaties en het optreden van de commandotroepen, aangevuld met informatie uit Indonesië Jet Bussemaker, Dochter van een kampkind; Ervaringen van een staatssecretaris met de oorlog in Nederlands-Indië. Carel Erasmus, De Soldaat achterna; Op avontuur met Soldaat van oranje Erik Hazelhoff Roelfzema Carel Erasmus en Floris Meinardi, Soldaat voor Ambon; De geheime missie van Soldaat van Oranje Erik Hazelhoff Roelfzema (1917-2007) Tjaal Aeckerlin, Paradijsvogels en kroonduiven; Indische Nederlanders in voormalig Nieuw-Guinea Jan Sloot, Hoe God verscheen in Papoea; Nederlandse franciscanen in Papoea 1937-1987 Gerorge Harinck en Gerrit R. de Graaf (red.), Van zending naar oecumene; Vijftig jaar gereformeerde zending op Papua, 1956-2006 Emile Leushuis, Gids historische stadswandelingen Indonesië
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
21

Schutte, G. J. "J.E. Post, Gereformeerd zijn en blijven, een wankel evenwicht?! Een historisch-sociologisch onderzoek naar de ontwikkelingen van de gereformeerde kerken in Nederland, de gereformeerde bond in de Nederlandse hervormde kerk en de christelijke gereformeerde kerken in de twintigste eeuw." BMGN - Low Countries Historical Review 115, no. 2 (January 1, 2000): 339. http://dx.doi.org/10.18352/bmgn-lchr.5272.

Повний текст джерела
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
22

Kwekkeboom, Rick. "<p class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0cm; line-height: normal; mso-layout-grid-align: none; text-autospace: none;"><strong><span style="font-size: 10.5pt; font-family: 'Noto Sans', sans-serif; color: black; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; font-weight: normal;">VAN DE BOEKENREDACTIE</span></strong></p>." Journal of Social Intervention: Theory and Practice 32, `1 (February 16, 2023): 21–22. http://dx.doi.org/10.54431/jsi.754.

Повний текст джерела
Анотація:
In 2015 werd in Nederland een aantal wetten ingevoerd (of gewijzigd), die samen grote invloed hebben gehad op de verantwoordelijkheid van de gemeenten voor die inwoners die op een of meer levensterreinen ondersteuning nodig hebben. In een brief van de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de heer Plasterk, werden de wetswijzigingen aangeduid als ‘decentralisaties’ en werden de beleidsterreinen waarop de wetten betrekking hebben samen aangeduid als ‘het sociale domein’ (Kamerstukken II, 2013). Op dit sociale domein is een veelheid aan professionals werkzaam, die meestal een mbo- of hbo-opleiding sociaal werk, met alle variaties daarbinnen, hebben genoten. Over de doorwerking van de veranderingen binnen het sociale domein op zowel de burgers die ondersteuning nodig hebben als op de sociaal werkers die die ondersteuning moeten geven, verschenen kort na elkaar twee publicaties, die interessante aspecten laten oplichten. In deze boekenrubriek bespreek ik de consequenties van de transformatie voor de sociaal werker aan de hand van deze twee uitgaven en het recente Beroepsprofiel van de Sociaal Werker (Beroepsvereniging van professionals in sociaal werk, 2022).
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
23

Meindert Fennema. "Hittjo Kruyswijk, Gek, niet ziek? Lucas Lindeboom, Abraham Kuyper en de stichting van gereformeerde ziekenhuizen in Nederland (1880-1940)." TSEG - The Low Countries Journal of Social and Economic History 18, no. 1 (June 23, 2021): 169–72. http://dx.doi.org/10.18352/tseg.1214.

Повний текст джерела
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
24

Bruin, G. de. "F.A. van Lieburg, Profeten en hun vaderland. De geografische herkomst van de gereformeerde predikanten in Nederland van 1572 tot 1816." BMGN - Low Countries Historical Review 113, no. 3 (January 1, 1998): 393. http://dx.doi.org/10.18352/bmgn-lchr.4757.

Повний текст джерела
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
25

Schutte, G. J. "Blanke broeders—zwarte vreemden. De Nederlandse Hervormde Kerk, de Gereformeerde Kerken in Nederland en de apartheid in Zuid-Afrika 1948–1972." Church History and Religious Culture 90, no. 2 (June 1, 2010): 477–79. http://dx.doi.org/10.1163/187124110x542879.

Повний текст джерела
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
26

Steen brink, Karel. "TH. van den End, De Gereformeerde Zendingsbond, 1901-1961: Nederland-Tanah Toraja, 1985, 782p.; Gereformeerde Zendíng op Sumba, 1859-1972, 1987, 726 p.; De Nederlandse Zendingsvereniging in West-Java, 1858-1963, 1991, 736 p. Uitgegeven door de Raad voor de Zending der Ned. Herv. Kerk te Oegstgeest, de Zending der Gereformeerde kerken in Nederland te Leusden en de Gereformeerde Zendingsbond in de Ned. Herv. Kerk te Zeist. Prijs per deel f 75." Nederlands Archief voor Kerkgeschiedenis / Dutch Review of Church History 72, no. 1 (1992): 121–23. http://dx.doi.org/10.1163/002820391x00500.

Повний текст джерела
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
27

de Graaf, Gerrit R. "Religion or Culture? Change among the Papuans in the Upper-Digul Area, 1956–1967." Itinerario 36, no. 1 (April 2012): 71–90. http://dx.doi.org/10.1017/s016511531200037x.

Повний текст джерела
Анотація:
In August 1958, Meeuwis Drost (1923-86) was the first missionary for the Gereformeerde Kerken in Nederland (Vrijgemaakt), or Reformed Churches in the Netherlands (Liberated) to start proselytising among the Papuans of the Upper-Digul area in Netherlands New Guinea. He later recalled how that day: “I simply started with Genesis one. And they listened!” Drost finished teaching the entire Old Testament within one year. To start at the beginning seems logical and is in fact the approach used by most missionaries of the Liberated churches. Transfer of religious and cultural knowledge was seen as an important aspect of their work, especially with an illiterate audience. The Protestant religious landscape in the Netherlands had fragmented heavily during the nineteenth century. Two secessions from the Dutch Reformed Church in 1834 and 1886 led to the formation of the Reformed Churches in the Netherlands in 1892. Its tendency to depose those who refused to adhere to its theological views resulted in the Vrijmaking (Liberation) in 1944. Although the Liberated churches were one of many Protestant branches, they were very secure in their own theological views. Consisting of exclusive political, religious, educational and even recreational organisations they formed a mini-pillar in Dutch society.
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
28

Kennedy, James. "Erica Meijers, Blanke broeders - zwarte vreemden. De Nederlandse Hervormde Kerk, de Gereformeerde Kerken in Nederland en de apartheid in Zuid-Afrika, 1948-1972." BMGN - Low Countries Historical Review 125, no. 1 (January 1, 2010): 150. http://dx.doi.org/10.18352/bmgn-lchr.7102.

Повний текст джерела
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
29

Andaya, Leonard Y., J. Noorduyn, Ben Arps, Philip Yampolsky, Victoria M. Clara van Groenendael, Ward Keeler, Jean Gelman Taylor, et al. "Book Reviews." Bijdragen tot de taal-, land- en volkenkunde / Journal of the Humanities and Social Sciences of Southeast Asia 144, no. 2 (1988): 353–79. http://dx.doi.org/10.1163/22134379-90003303.

Повний текст джерела
Анотація:
- Leonard Y. Andaya, J. Noorduyn, Bima en Sumbawa; Bijdragen tot de geschiedenis van de Sultanaten Bima en Sumbawa door A. Ligtvoet en G.P. Rouffaer, Dordrecht-Holland/Providence-U.S.A.: Foris publications, ix, 187 pp, maps, indexes. - Ben Arps, Philip Yampolsky, Lokananta; A discography of the national recording company of Indonesia 1957-1985, Madison, Wisconsin: Center for Southeast Asian studies, University of Wisconsin, Bibliographical series No. 10, 1987. XIII + 433 pp. - Victoria M. Clara van Groenendael, Ward Keeler, Javanese shadow plays, Javanese selves, New Jersey: Princeton University Press, 1987. xvii + 282 pages. Illustrations, photographs, bibliography, glossary, index. - Jean Gelman Taylor, Leonard Blussé, Strange company. Chinese settlers. Mestizo women and the Dutch in VOC Batavia. Verhandelingen van het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde, Dordrecht: Foris publications, 1986. - V.J.H. Houben, R.B. van de Weijer, Tussen traditie en wetenschap; Geschiedbeoefening in niet-westerse culturen, Nijmegen 1987., P.G.B. Thissen, R. Schönberger (eds.) - V.J.H. Houben, J. van Goor, Indië/Indonesië; Van kolonie tot natie, HES, Utrecht 1987. - F.G.P. Jaquet, Th. van den End, Gereformeerde zending op Sumba (1859-1972), een bronenpublicatie, bewerkt door Th. van den End. Alphen aan den Rijn: Aska, 1987. XIV, 743 pp. Uitgave van de Raad voor de Zending der Nederlands Hervormde Kerk, de Zending der Gereformeerde Kerken in Nederland en de Gereformeerde Zendingsbond in de Nederlandse Hervormde Kerk. - R.E. Jordaan, Roland Werner, Bomoh/Dukun; The practices and philosophies of the traditional Malay healer, Berne; Institute of Ethnology (Studia ethnologica Bernensia 3), 1986. 106 pp., illustrations and photographs. - P.E. de Josselin de Jong, Werner Kraus, Zwischen reform und rebellion: Über die Entwicklung des Islams in Minangkabau (Westsumatra) zwischen den beiden Reformsbewegungen der Padri (1837) und der Modernisten (1908), Beiträge zur Südasien-Forschung, Südasien-Institut, Universität Heidelberg, Band 8S, Wiesbaden: Franz Steiner Verlag, 1984. 236 pp. - Wolfgang Marschall, Pietro Scarduelli, L’isola degli antenati di pietra; Strutture sociali e simboliche dei Nias dell’Indonesia, Laterza, Roma-Bari, 1986. IX + 232 pp., 22 pl., 28 figs. - Nigel Phillips, C. Skinner, The battle for Junk Ceylon; The syair Sultan Maulana, Dordrecht: Foris, 1985. viii + 325 pp. - Harry A. Poeze, Mavis Rose, Indonesia free; A political biography of Mohammad Hatta. Ithaca, New York: Cornell Modern Indonesia Project, viii + 245 pp. - D.J. Prentice, Elisabeth Tooker, Naming systems: The 1980 proceedings of the American Ethnological society, The American Ethnological society, 1984. vii + 107 pp., Harold C. Conklin (eds.) - Patricia D. Rueb, Christine Dobbin, Islamic revivalism in a changing peasant economy; Central Sumatra, 1784-1847, London/Malmö; Scandinavian Institute of Asian studies, Monograph series no. 47, 1987, 300 pages, illustrated. - P.C. Verton, Ank Klomp, Politics on Bonaire; An anthropological study. Assen/Maastricht: Van Gorcum, 1986.' [Translated by Dirk H. van der Elst] - Leontine E. Visser, Elisabeth Traube, Cosmology and social life; Ritual exchange among the Mambai of East Timor, Chicago and London: The University of Chicago Press, 1986. xxiii + 298 pp., figs., photos, index.
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
30

Harinck, G. "W.B. van Halsema, De zending voorbij. Terugblik op de relatie tussen de gereformeerde kerken in Nederland en de christelijke kerk van Sumba, 1942-1992." BMGN - Low Countries Historical Review 113, no. 2 (January 1, 1998): 279. http://dx.doi.org/10.18352/bmgn-lchr.4721.

Повний текст джерела
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
31

van den Berg, A. J. "D. Th. Kuiper e.a. (red.), Jaarboek voor de geschiedenis van de Gereformeerde Kerken in Nederland, Jaargang 6, Kok, Kampen 1992, 206 btz., fl. 39,-." Nederlands Archief voor Kerkgeschiedenis / Dutch Review of Church History 75, no. 2 (1995): 236–38. http://dx.doi.org/10.1163/002820395x00236.

Повний текст джерела
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
32

Nauta, Rein. "Harinck, George, Herman Paul & Bart Wallet (red.) (2009), Het gereformeerde geheugen. Protestantse herinneringsculturen in Nederland, 1850-2000 & Bouwman, Willem (2009), Het Gereformeerden Boek." Religie & Samenleving 5, no. 3 (December 1, 2010): 270–72. http://dx.doi.org/10.54195/rs.13071.

Повний текст джерела
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
33

Murre-van den Berg, H. L. "J.B. van Halsema (e.a.), De zending voorbij. Terugblik op de relatie tussen de Gereformeerde Kerken in Nederland en de Christelijke Kerk van Sumba, 1942-1992, Kampen 1995,276 pgs." Nederlands Archief voor Kerkgeschiedenis / Dutch Review of Church History 78, no. 1 (1998): 149. http://dx.doi.org/10.1163/002820392x00518.

Повний текст джерела
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
34

Luykx, P. "H. Dam, De NSB en de kerken. De opstelling van de Nationaal Socialistische Beweging in Nederland ten opzichte van het christendom en met name de Gereformeerde Kerken 1931-1940." BMGN - Low Countries Historical Review 104, no. 1 (January 1, 1989): 116. http://dx.doi.org/10.18352/bmgn-lchr.3058.

Повний текст джерела
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
35

Kunze, Rolf-Ulrich. "Gek, niet ziek? Lucas Lindeboom, Abraham Kuyper en de stichting van gereformeerde ziekenhuizen in Nederland (1880–1940). Waardoor zo veel psychiatrische en zo weinig algemene ziekenhuizen?, by Hittjo Kruyswijk." Church History and Religious Culture 101, no. 2-3 (July 21, 2021): 423–25. http://dx.doi.org/10.1163/18712428-10102019.

Повний текст джерела
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
36

Drees, Willem B. "Hittjo Kruyswijk, Baas in eigen Boek? Evolutietheorie en Schriftgezag bij de Gereformeerde Kerken in Nederland (1881–1981). Verloren, Hilversum 2011, 336 pp. ISBN 978-90-87-04253-0. €29." Church History and Religious Culture 93, no. 4 (January 1, 2013): 646–48. http://dx.doi.org/10.1163/18712428-13930421.

Повний текст джерела
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
37

Harinck, George. "J. van Gelderen en R.H. Veldman (samenst.), Schisma 1944 in geschriften. Bibliografie over de geschillen in de Gereformeerde Kerken in Nederland (1936-1952), Kok, Kampen, 1994, 182 pag. ISBN 9024284872." Nederlands Archief voor Kerkgeschiedenis / Dutch Review of Church History 79, no. 1 (1999): 118–19. http://dx.doi.org/10.1163/002820399x00313.

Повний текст джерела
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
38

Nijenhuis, W. "J. PLOMP, Een kerk in beweging. De Gereformeerde Kerken in Nederland na de tweede wereldoorlog. J. H. Kok. Kampen, 1987. ISBN 90 242 5325 x. 206 blz. Ing. f 27,90." Nederlands Archief voor Kerkgeschiedenis / Dutch Review of Church History 68, no. 1 (1988): 139. http://dx.doi.org/10.1163/002820386x00461.

Повний текст джерела
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
39

Schutte, G. J. "Erica Meijers, Blanke broeders—zwarte vreemden. De Nederlandse Hervormde Kerk, de Gereformeerde Kerken in Nederland en de apartheid in Zuid-Afrika 1948–1972. Verloren, Hilversum 2008, 536 pp. isbn 9789087040376. €39." Church History and Religious Culture 90, no. 2-3 (2010): 477–79. http://dx.doi.org/10.1163/18712411-0x542879.

Повний текст джерела
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
40

Nugroho-Heins, Indro, Clara Brakel-Papenhuyzen, László Sluimers, Shigeru Sato, Karel Steenbrink, P. N. Holtrop, Jaap Timmer, et al. "Book Reviews." Bijdragen tot de taal-, land- en volkenkunde / Journal of the Humanities and Social Sciences of Southeast Asia 153, no. 3 (1997): 439–69. http://dx.doi.org/10.1163/22134379-90003933.

Повний текст джерела
Анотація:
- Peter Boomgaard, Christine Dobbin, Asian entrepreneurial minorities; Conjoint communities in the making of the world economy, 1570-1940. Richmond: Curzon Press, 1996, xiii + 246 pp. [Nordic Institute of Asian Studies Monograph Series 71.] - Ian Brown, Fukuda Shozo, With sweat and abacus; Economic roles of Southeast Asian Chinese on the eve of World War II, edited by George Hicks. Singapore: Select Books, 1995, xii + 246 pp. - Ian Brown, George Hicks, Chinese organisations in Southeast Asia in the 1930s. Singapore: Select Books, 1996, xv + 168 pp. - Matthew I. Cohen, Laurie J. Sears, Shadows of empire; Colonial discourse and Javanese tales. Durham/London: Duke University Press, 1996, xxi + 349 pp. - J. van Goor, Anthony Reid, Southeast Asia in the age of commerce 1450-1680. Vol. II: Expansion and crisis. New Haven/London: Yale University Press, 1993, xv + 390 pp. - J. van Goor, Anthony Reid, Southeast Asia in the age of commerce 1450-1680. Vol. I: The lands below the winds. New Haven/London: Yale University Press, 1988, xvi + 275 pp. - David Henley, Saya S. Shiraishi, Young heroes; The Indnesian family in politics. Ithaca/New York: Southeast Asia Program, Cornell University, Southeast Asia Program Publications, 1997, 183 pp. [Studies on Southeast Asia 22.] - Gerrit Knaap, P. Jobse, Bronnen betreffende de Midden-Molukken 1900-1942. Den Haag: Instituut voor Nederlandse Geschiedenis, 1997. 4 volumes. Rijks Geschiedkundige Publicatiën, Kleine Serie, 81, 82, 83, 84. Volume 1 bewerkt door P. Jobse, 2 en 3 door Ch.F. van Fraassen, 4 door Ch.F van Fraassen en P. Jobse. xii + 578, xii + 578, xii + 711, x + 655, xi + 261 pp., Ch. F. van Fraassen (eds.) - Indro Nugroho-Heins, Clara Brakel-Papenhuyzen, Classical Javanese dance; The Surakarta tradition and its terminology. Leiden: KITLV Press, 1995, xi + 252 pp. [Verhandelingen 155.] - László Sluimers, Shigeru Sato, War, nationalism and peasants; Java under the Japanese occupation, 1942-1945. Armonk, New York: Sharpe, St. Leonards: Allen and Unwin, 1994. xx + 280 pp. [ASAA Southeast Asia Publication Series.] - Karel Steenbrink, P.N. Holtrop, Een bundel opstellen over de Zending van de Gereformeerde Kerken in Nederland ter gelegenheid van de honderdjarige hedenking van de Synode van Middelburg 1896. Kampen: Werkgroep voor de Geschiedenis van de Nederlandse Zending en Overzeese Kerken, 1996, 199 pp. - Jaap Timmer, Aletta Biersack, Papuan borderlands; Huli, Duna, and Ipili perspectives on the Papua New Guinea Highlands. Ann Arbor: University of Michigan Press, 1995, xii + 440 pp., bibliography, index.
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
41

van Dam, Peter. "Van ‘blank broederschap’ naar antiracisme - Erica Meijers, Blanke broeders – zwarte vreemden. De Nederlandse Hervormende Kerk, de Gereformeerde Kerken in Nederland en de apartheid in Zuid- Afrika 1948-1972 (Verloren; Hilversum 2008) 536 p., ill., €39,- ISBN 9789087040376." Tijdschrift voor geschiedenis 122, no. 3 (September 1, 2009): 441–42. http://dx.doi.org/10.5117/tvgesch2009.3.b32.

Повний текст джерела
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
42

Winkeler, Lodewijk. "George Harinck en Hans-Georg Ulrichs ed., Naaste verwanten. Het gereformeerde protestantisme in Nederland en Duitsland in de twintigste eeuw. Kenmerken, betrekkingen, verschillen, wisselwerkingen / Nahe Verwandte. Der reformierte Protestantismus in den Niederlanden und in Deutschland im 20. Jahrhundert. Signaturen, Beziehungen, Differenzen, Wechselwirkungen, AD Chartasreeks 36." DNK : Documentatieblad voor de Nederlandse kerkgeschiedenis na 1800 44, no. 95 (December 1, 2021): 198–200. http://dx.doi.org/10.5117/dnk2021.95.010.wink.

Повний текст джерела
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
43

Sjollema, Baldwin. "Blanke Broeders-Zwarte Vreemden: De Nederlandse Hervormde Kerk, de Gereformeerde Kerken in Nederland en de apartheid in Zuid Afrika 1948–1972 [White Brothers-Black Strangers: The Netherlands Reformed Church, The Reformed Churches in the Netherlands and apartheid in South Africa 1948–1972] by Erica Meijers." Ecumenical Review 61, no. 4 (December 2009): 430–32. http://dx.doi.org/10.1111/j.1758-6623.2009.00039_1.x.

Повний текст джерела
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
44

Vree, J. "H.C. Endedijk, De Gereformeerde kerken in Nederland II (1936-1975), Kampen (J.H. Kok) 1992, 272 blz. Eender en anders. Correspondentie tussen K. Schilder en D.H.Th. Vollenhoven. Uitgegeven en geannoteerd door W.G. de Vries, met een verantwoording door H. Vollenhoven en W.G. de Vries, Kampen (J.H. Kok) 1992, 192 blz." Nederlands Archief voor Kerkgeschiedenis / Dutch Review of Church History 73, no. 1 (1993): 130–31. http://dx.doi.org/10.1163/002820393x00166.

Повний текст джерела
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
45

Stiefel, Matthias, W. F. Wertheim, Matthias Stiefel, K. A. Adelaar, James T. Collins, J. G. Casparis, Antoinette M. Barrett Jones, et al. "Book Reviews." Bijdragen tot de taal-, land- en volkenkunde / Journal of the Humanities and Social Sciences of Southeast Asia 142, no. 2 (1986): 342–76. http://dx.doi.org/10.1163/22134379-90003365.

Повний текст джерела
Анотація:
- Matthias Stiefel, W.F. Wertheim, Matthias Stiefel, Rejoinder to Duller’s review in BKI 142-I, with comments by H.J. Duller., W.F. Wertheim (eds.) - K.A. Adelaar, James T. Collins, The historical relationship of the languages of central Maluku, Indonesia, Pacific Linguistics Series D, No. 47, 1983. - J.G. de Casparis, Antoinette M. Barrett Jones, Early tenth-century Java from the inscriptions. A study of economic, social and administrative conditions in the first quarter of the century, Verhandelingen van het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde No. 107, Dordrecht/Cinnaminson 1984. XI + 204 pp. - P.J. Drooglever, L. de Jong, Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog, deel 11a, Nederlands-Indië I, eerste en tweede helft, Martinus Nijhoff, Leiden 1984, 1199 pp., kaarten, foto’s. - David T. Hill, Julie Southwood, Indonesia: Law, propaganda and terror, with foreword by W.F. Wertheim, Zed press, 1983, 272 pp., Patrick Flanagan (eds.) - V.J.H. Houben, C.Ch. van den Haspel, Overwicht in overleg. Hervormingen van justitie, grondgebruik en bestuur in de Vorstenlanden op Java 1880-1930, VKI 111, Dordrecht: Foris publications, 1985. - Maarten Kuitenbrouwer, J. van Goor, Imperialisme in de marge. De afronding van Nederlands-Indië, Utrecht 1985. - Harry A. Poeze, Hansje Galesloot, De Nederlandse vakbondsperiodieken van het IISG; Systematisch overzicht. Amsterdam: Stichting Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, 1985, xiv + 241 pp., Tom van der Meer (eds.) - Harry A. Poeze, Frits G.P. Jacquet, Sources of the history of Asia and Oceania in the Netherlands. Part II: Sources 1796-1949. München etc.: Saur, 1983, 547 pp. - Harry A. Poeze, Mies Campfens, De Nederlandse archieven van het Internationaal Instituut voor sociale geschiedenis te Amsterdam. Amsterdam: Van Gennep, 1984, 294 pp. - Harry A. Poeze, Henk Hondius, Inventaris van het archief van de Sociaal-Democratische arbeiders partij (SDAP) 1894-1946. Amsterdam: Stichting Internationaal Instituut voor sociale geschiedenis, 1985, xxviii + 210 pp., Margreet Schrevel (eds.) - Jan van der Putten, Slamet Modiwirjo, Panglipur Ati (ed. Johan Sarmo & Hein Vruggink), Uitgegeven door de afdeling cultuurstudies van het Ministerie van Volksmobilisatie en cultuur (Suriname), 1983. - Jan van der Putten, Saleman Siswowitono, Dongèng Kancil; Het verhaal van kantjil (ed. J.J. Sarmo & H.D. Vruggink), Een uitgave van de afdeling cultuur studies van het Ministerie van cultuur, Jeugd en Sport (Suriname), 1983. - Jan van der Putten, Pamin Asmawidjaja, Djoko miskin; De arme jongeling (ed. J.J. Sarmo & H.D. Vruggink), Een uitgave van de afdeling cultuur studies van het Ministerie van cultuur, jeugd en sport (Suriname), 1983. - Jan van der Putten, Johan J. Sarmo, Cikal; Kalawarti Jawa-Suriname, Wonny Karijopawiro (redactie), Nummers 1 tot en met 4 (1: 1982; 2: mei 1983; 3: oktober 1983; 4: maart 1984)., Sari Kasanpawiro, Hein Vruggink (eds.) - S.C. van Randwijck, Th. van den End, De Gereformeerde Zendingsbond (1901-1961) Nederland-Tanah Toraja, een bronnenpublicatie, bewerkt door Dr. Th. van den End, 782 pp., 1985. - R. Roolvink, Judith Nagata, The reflowering of Malaysian Islam - Modern religious radicals and their roots, University of Columbia Press, Vancouver, 1984, xxv + 267 pp., 2 appendixes, index. - Roger Tol, Soenjono Dardjowidjojo, Vocabulary building in Indonesian: an advanced reader. Ohio University, Monographs in international studies, Southeast Asia series No. 64, 1984. XVII, 647 pp. - R.S. Wassing, Annegret Haake, Javanische Batik. Methode, Symbolik, Geschichte (Javanese Batik. Method, symbolism, history), Hannover: Verlag M. + H. Schaper (Textilkunst-Fach-schrifte), 1984. Bound, 128 pp., 24 colour ills., black and white ills., drawings. - R.S. Wassing, Inger McCabe Elliott, Batik. Fabled cloth of Java, New York: Clarkson N. Potter Inc., 1984. Bound, 240 pp., 128 colour ills., black and white ills., drawings. - R.S. Wassing, Alit Veldhuisen-Djajasoebrata, Bloemen van het heelal. De Kleurrijke wereld van de textiel op Java (Flowers of the Universe. The colourful world of textiles in Java), Amsterdam: A.W. Sijthoff’s Uitgeversmaatschappij B.V., 1984. Bound, 166 pp., 55 colour ills., numerous black and white ills., drawings. - Colin Yallop, Bambang Kaswanti Purwo, Towards a description of contemporary Indonesian: Preliminary studies, Part I; John W.M. Verhaar (ed.), Towards a description of contemporary Indonesian: Preliminary studies, Part II; NUSA Linguistic studies of Indonesian and other languages in Indonesia, vols 18 and 19, Jakarta, 1984, 64 and 74 pp., John W.M. Verhaar (eds.)
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
46

Niemandt, Nelus. "Missionale mobiliteit." Stellenbosch Theological Journal 9, no. 3 (December 20, 2023). http://dx.doi.org/10.17570/stj.2023.v9n3.a11.

Повний текст джерела
Анотація:
Hierdie navorsing fokus op missionale mobiliteit. Missionale mobiliteit verwys in die algemeen na ’n missionale grondhouding wat dui op openheid, die vermoë om grense te oorskry en die bereidwilligheid om nuwe terreine te verken. Gestuurdes (sendelinge) is uit die aard van die missionale opdrag eerder handelaars as hekwagters, eerder mobiel as staties. Gestuurdes reik uit na ander, verwelkom vreemdelinge, eet wat aan hulle voorgesit word en skuif grense. Hierdie missionale grondhouding word in dié navorsing in verband gebring met die werk van predikante, die gereformeerde kerkregtelike verstaan van die verhouding tussen ’n predikant en ’n gemeente en die waarde van mobiliteit. Daar word aandag gegee aan die verband tussen missionale ekklesiologie en mobiliteit deur te verwys na die volgende aspekte: (1) Stephan Paas se kritiek op beweging en mobiliteit by geïnstitusionaliseerde kerke; (2) die belang van innovasie en grensverskuiwing as missionale grondhouding; (3) die rol van veerkragtigheid en aanpasbaarheid; (4) die wisselwerking tussen liminaliteit en stagnasie en (5) die rol van roeping in ’n predikant se koppeling aan ’n spesifieke gemeente. Die Protestantse Kerk in Nederland (PKN) se insigte en praktyke m.b.t mobiliteit van predikante word as ’n gevallestudie van ’n gereformeerde benadering tot mobiliteit voorgehou. Die navorsing word afgesluit deur die insigte te integreer en toe te pas op die situasie in die NG Kerk. Daar word aandag gegee aan die missionale fokus in die NG Kerk, die beroepstelsel en die uitdagings met betrekking tot die vestiging van ’n mobiliteitskultuur.
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
47

Floor, L. "Die Doleansie en die Christelike Gereformeerde Kerke." In die Skriflig/In Luce Verbi 20, no. 80 (June 25, 1986). http://dx.doi.org/10.4102/ids.v20i80.1292.

Повний текст джерела
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
48

Spoelstra, B. "Die eerste predikant van Reddersburg — Ds. Johannes Beijer (1822—1876)." In die Skriflig/In Luce Verbi 19, no. 76 (June 25, 1985). http://dx.doi.org/10.4102/ids.v19i76.1264.

Повний текст джерела
Анотація:
Die tweede predikant uit Nederland wat ds D Postma ter syde kom staan het, naamlik ds Johannes Beijer, het ongetwyfeld vir die Gereformeerde Kerke se kerkregtelike grondslag, die teologiese opleiding en sin vir plaaslike verantwoordelikheid betekenis gehad.
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
49

Bruijn, L. Michelle, and Judith A. Hessels. "Landelijke ambities versus lokale uitwerking: gemeentelijk gezondheidsbeleid en lokale tabaksontmoediging laten te wensen over." TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen, June 27, 2022. http://dx.doi.org/10.1007/s12508-022-00354-x.

Повний текст джерела
Анотація:
SamenvattingIn Nederland is roken nog steeds de belangrijkste oorzaak van ziekte en sterfte. Een Rookvrije Generatie creëren is daarom een belangrijke landelijke doelstelling van de overheid. De ambitie is dat in 2040 geen enkel kind rookt of ooit zal gaan roken. De gemeenten en de rijksoverheid spelen beide een belangrijke rol bij de bescherming van de volksgezondheid. De preventiecyclus, waarbij gemeenten een lokaal gezondheidsbeleid dienen op te stellen naar aanleiding van het landelijke gezondheidsbeleid, kenmerkt de gedeelde bevoegdheid om zorg te dragen voor de aanpak van gezondheidsproblemen, zoals roken. Deze bijdrage brengt de huidige stand van zaken omtrent het lokale gezondheids- en tabaksontmoedigingsbeleid in kaart voor de gemeenten in de provincies Groningen, Utrecht en Zeeland (N = 49). Het onderzoek toont aan dat vrijwel alle onderzochte gemeenten (96%) niet aan de wettelijke vereisten van de preventiecyclus voldoen en dat lokaal tabaksontmoedigingsbeleid achterblijft in vergelijking met de landelijke doelen en verwachtingen. Het onderzoek laat daarnaast zien dat de lokale verschillen groot zijn. De nationale overheid zal met gemeenten moeten samenwerken om de landelijke gezondheidsdoelen, zoals tabaksontmoediging, een centrale en structurele plek te geven op de lokale agenda.
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
50

Plasschaert, Nicole. "Samenspel in stedelijke vernieuwing." Architecture and the Built Environment, 2020. http://dx.doi.org/10.59490/abe.2019.11.5197.

Повний текст джерела
Анотація:
Investeringen door woningcorporaties zijn van groot belang voor de continuïteit van de stedelijke vernieuwing in Nederland. Corporaties keren echter terug naar hun kerntaak en zijn terughoudend om te werken aan herdifferentiatie van vernieuwingswijken. Dit proefschrift maakt inzichtelijk op welke wijze investeringsbeslissingen van woningcorporaties in stedelijke vernieuwing tot stand komen in samenwerking met andere actoren. Op basis van een casestudy zijn eerst factoren verkend die van invloed zijn op het investeringsgedrag. Vervolgens is aan de hand van gamesimulaties onderzocht of corporaties en respectievelijk beleggers, bouwers en gemeenten elkaar kunnen stimuleren om te investeren door een andere samenwerkingswijze. De onderzoeksresultaten wijzen uit dat er met name kansen liggen in de samenwerking van corporaties met beleggers en gemeenten. In het samenspel met beleggers is onder meer transparantie van belang en is cultuurverschil een belemmerende factor. In het samenspel met bouwers leiden langdurige samenwerkingsafspraken tot meer snelheid in investeringsbeslissingen, maar niet tot de gewenste kostenreductie. In het samenspel met gemeenten zijn een gedeelde visie en een wederkerige vertrouwensrelatie van groot belang.
Стилі APA, Harvard, Vancouver, ISO та ін.
Ми пропонуємо знижки на всі преміум-плани для авторів, чиї праці увійшли до тематичних добірок літератури. Зв'яжіться з нами, щоб отримати унікальний промокод!

До бібліографії