Literatura científica selecionada sobre o tema "Teaterforestillinger"

Crie uma referência precisa em APA, MLA, Chicago, Harvard, e outros estilos

Selecione um tipo de fonte:

Consulte a lista de atuais artigos, livros, teses, anais de congressos e outras fontes científicas relevantes para o tema "Teaterforestillinger".

Ao lado de cada fonte na lista de referências, há um botão "Adicionar à bibliografia". Clique e geraremos automaticamente a citação bibliográfica do trabalho escolhido no estilo de citação de que você precisa: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

Você também pode baixar o texto completo da publicação científica em formato .pdf e ler o resumo do trabalho online se estiver presente nos metadados.

Artigos de revistas sobre o assunto "Teaterforestillinger"

1

Christoffersen, Erik Exe. "Eksperimenterende realismeformer". Peripeti 2, n.º 3 (14 de março de 2024): 89–114. http://dx.doi.org/10.7146/peri.v2i3.143737.

Texto completo da fonte
Resumo:
I artiklen "Eksperimenterende realismeformer", ser Erik Exe Christoffersen nærmere på, hvordan fortællepositionen og opførelsens realitet tematiseres i en række dramaer og teaterforestillinger. Det er karakteristisk for disse værker, at densamtidige tilstedeværelse af performere og tilskuere indtager en central funktion i værkkonstruktionen. Samtidigt fremhæver Christoffersen, hvordan dette forhold ikke er uforeneligt med en genskrivning eller overmaling af traditionen, f.eks. hosAstrid Saalbach og Jens Christian Grøndahl. [The issue has been reconstructed from a scanned version of a printed issue, which might result in minor flaws in the text. This is also the cause of the odd page breaks].
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
2

Sørbø, Jan Inge, Eva Gjengedal, Else Lykkesle e Wigdis Helen Sæther. "Det som sitter i veggene". Nordisk tidsskrift for helseforskning 9, n.º 1 (12 de junho de 2013): 95. http://dx.doi.org/10.7557/14.2567.

Texto completo da fonte
Resumo:
<p class="Toverskrift3" style="margin: 6pt 0cm;"><strong><span style="font-family: Times New Roman; font-size: large;">Sammendrag</span></strong></p><p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 0pt;"><em style="mso-bidi-font-style: normal;"><span style="font-size: small;"><span style="font-family: Times New Roman;">Rommet ser ut til spille en viktig rolle n&aring;r man informerer om helse. Et forskningsprosjekt i samarbeid mellom H&oslash;gskolene S&oslash;r-Tr&oslash;ndelag, Molde og Volda har invitert en gruppe p&aring;r&oslash;rende til mennesker med demens til teaterforestillinger som ber&oslash;rer demens-sykdom og p&aring;r&oslash;rendes situasjon. Informantene gir uttrykk for at opplevelsene av disse forestillingene oppleves sterkere og annerledes enn informasjon i et n&oslash;ytralt rom p&aring; sykehuset, og gir en sterkere opplevelse av gjenkjennelse, ber&oslash;ring<span style="mso-spacerun: yes;">&nbsp; </span>og bygningene kan ha p&aring; for formidling, og hva opplevelsen av mening, gjennom kunsten, han ha &aring; si for p&aring;r&oslash;rende i en krevende situasjon. Hva slags kunnskap og mening er materialisert i et sykehus, og hva ligger i en teaterbygning? </span></span></em></p>
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
3

Phaff Louring, Tanja, e Sune T. Sørensen. "Interaktivitet med børn på scenen?" Peripeti 6, n.º 11 (2 de dezembro de 2021): 87–92. http://dx.doi.org/10.7146/peri.v6i11.107689.

Texto completo da fonte
Resumo:
Blandt teaterpædagoger er der ofte en berøringsangst overfor det sårbare ved at lade børn improvisere foran et publikum. I foråret 2008 udviklede Filurens Teaterskole for Børn en turnéforestilling, Hvem skriver J M?, spillet af ni teaterskolebørn. Forestillingen var en debatteaterforestilling, der havde forumteatertræk med en spilleder og »stop-sekvenser« samt input fra publikum. I nærværende essay ønsker vi at fortælle om vores metodeovervejelser, erfaringer og konklusioner omkring brugen af interaktive elementer i en teaterforestilling med børn på scenen.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
4

Exe Christoffersen, Erik. "100% teater og billedkunst". Peripeti 19, S10 (25 de abril de 2022): 100–113. http://dx.doi.org/10.7146/peri.v19is10.132301.

Texto completo da fonte
Resumo:
Artiklen omhandler det dokumentariske kunstprojekt 100% Fremmed. Det består af 250 portrætter i foto og tekst af borgere fra forskellige steder i Danmark alle med flygtningebaggrund. Udstillingen er kurateret af fotokunstner Maja Nydal Eriksen i samarbejde med Metropolis/KIT, 2017-19 og den har været baggrund for teaterforestillingen ”Levende Fortællinger – 100% Fremmed?”, instrueret af Hans Rønne. Aktørerne var her syv fremmede som også deltog i det store portrætprojekt. Tematisk søger artiklen at belyse interferens mellem ”danskhed og fremmedhed”, mellem statistisk metode og dramaturgi og mellem kunst og pædagogik. Artiklen slutter med et konkret eksempel på en statistisk iscenesættelse af nye musik- og dramaturgistuderende på Aarhus Universitet.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
5

Gade, Solveig. "Pretty Woman Walking Down The Street". Peripeti 6, n.º 11 (2 de dezembro de 2021): 103–12. http://dx.doi.org/10.7146/peri.v6i11.107691.

Texto completo da fonte
Resumo:
I efteråret 2008 udspillede der sig en teaterforestilling i en container på Halmtorvet i København. Forestillingen udløste voldsom offentlig debat, og længe inden den officielle premieredato havde den udvidet sit sceneområde til medierne. Forestillingen hed Pretty Woman A/S, instruktørerne og konceptmagerne hed Tue Biering og Jeppe Kristensen, scenografen Christian Friedländer og skuepillerne Egill Pálsson, Anders Mossling og Nanna Bøttcher. Herudover spillede en håndfuld kvindelige prostituerede på skift med – og, kunne man tilføje, diverse politikere, socialarbejdere, tidligere prostituerede, teateranmeldere og – journalister, publikum og så alle os andre, der på den ene eller anden måde har været med tilat generere tekster, udsagn og rygter om forestillingen.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
6

Knudsen, Kristian Nødtvedt, e Marianne Nødtvedt Knudsen. "Indefra og udefra – serendipitet som kunstfagdidaktisk princip i Teater Bag Murene". Journal for Research in Arts and Sports Education 4, n.º 1 (31 de dezembro de 2020): 115–30. http://dx.doi.org/10.23865/jased.v4.2453.

Texto completo da fonte
Resumo:
Udgangspunktet for denne studie skal findes i et kunstnerisk projekt med det norske scenekunstkompagni Teater Bak Murene. I foråret 2019 arbejdede kompagniet med at udvikle forestillingen Innefra og Ut, som blev vist og udviklet sammen med indsatte i Trondheim Fængsel i forbindelse med dansefestivallen Multiplié. I vores undersøgelse af arbejdet med Innefra og Ut fokuserer vi på de kunstfagdidaktiske potentialer, som opstår i krydsfeltet mellem det kunstneriske udviklingsarbejde, deltagerne og publikums møde med forestillingen. I analysen gennemfører vi en fænomen-grafering (Juelskjær, 2019) af to hændelser fra forestillingen. Gennem fænomen-graferingen og begreberne serendipitet, som vi henter fra teaterteori, samt intra-aktion og agens (Barad, 2007; Juelskjær, 2019) åbner vi op for at bringe et væld af forbindelser, både af menneskelige og ikke-menneskelige karakterer, med ind i analysen af forestillingen. Hensigten med artiklen er at undersøge, hvordan serendipitet som kunstfagdidaktisk princip kan bringes med ind i udviklingen af- og mødet med en teaterforestilling.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
7

Seljeseth, Jorunn. "De minste barnas lek er et dikt". BARN - Forskning om barn og barndom i Norden 34, n.º 2 (5 de junho de 2020). http://dx.doi.org/10.5324/barn.v34i2.3620.

Texto completo da fonte
Resumo:
«Et spor her og et spor der – et teaterdikt for de minste» er tittelen på et kunstnerisk utviklingsprosjektog scenisk uttrykk for 1–3-åringer. Artikkelforfatter ledet prosjektet og var observatør, prosess-produktutvikler og utøver i det sceniske uttrykket. En barnehage i Kristiansand var samarbeidspartner. Utviklingsprosjektet hadde som mål å lage et scenisk uttrykk for barn ved å ha observasjon somstartpunkt for den kunstneriske prosessen. Ideer fra form og innhold i de minste barnas lek ble raffinertog kunstnerisk bearbeidet til en forestilling for de aller minste. I etterkant reflekterte jeg over hva konsekvensene av mine funn kan være for scenekunst for de aller minste, og hva et nytt ståsted kan betynår en observerer deres lek. Ved å se etter poetiske kvaliteter og sammenstille fellestrekkene i 1–3-åringers lek og i lyriske dikt, kan en utvide sceneuttrykket for de aller minste. En kan videre anta atkvaliteter i form og innhold i teaterforestillinger kan utvikles ved å hente kunnskap og erfaringer fralyrikk og poesi.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
8

Trolie, Tor Bastiansen. "Kontinuitet og fornyelse i teatret". Teatervitenskapelige studier 1 (2 de janeiro de 2019). http://dx.doi.org/10.15845/tvs.v0i1.1543.

Texto completo da fonte
Resumo:
Denne artikkelen viser gjennom en rekke oppsetninger av Gengangere på Den Nationale Scene hvordan teaterforestillingen blir stadig mer selvstendig og gradvis løsrevet fra tekstgrunnlaget. Teatret blir skapende ut fra sine egne historiske og estetiske forutsetninger som kommer til syne i selve forestillingen.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.

Livros sobre o assunto "Teaterforestillinger"

1

Wiingaard, Jytte. Teaterforestillingen: Om forestillingsanalyse. 2a ed. [København]: Det teatervidenskabelige Institut, Københavns Universitet, 1988.

Encontre o texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
2

Teaterhandlinger: Fra Sofokles til Hotel Pro Forma. Århus: Klim, 2007.

Encontre o texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
Oferecemos descontos em todos os planos premium para autores cujas obras estão incluídas em seleções literárias temáticas. Contate-nos para obter um código promocional único!

Vá para a bibliografia