Literatura científica selecionada sobre o tema "Endüstri"

Crie uma referência precisa em APA, MLA, Chicago, Harvard, e outros estilos

Selecione um tipo de fonte:

Consulte a lista de atuais artigos, livros, teses, anais de congressos e outras fontes científicas relevantes para o tema "Endüstri".

Ao lado de cada fonte na lista de referências, há um botão "Adicionar à bibliografia". Clique e geraremos automaticamente a citação bibliográfica do trabalho escolhido no estilo de citação de que você precisa: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

Você também pode baixar o texto completo da publicação científica em formato .pdf e ler o resumo do trabalho online se estiver presente nos metadados.

Artigos de revistas sobre o assunto "Endüstri"

1

ANNAÇ GÖV, Sabiha, e Dilek ERDOĞAN. "Dördüncü Endüstri Devriminin (Endüstri 4.0) Neresindeyiz?" İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 7, n.º 2 (26 de agosto de 2020): 299–318. http://dx.doi.org/10.17336/igusbd.661236.

Texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
2

CANBAY, Pelin, e Zübeyde DEMİRCİOĞLU. "Endüstri 5.0’a Doğru: Zeki Otonom Sistemlerde Etik ve Ahlaki Sorumluluklar". AJIT-e Online Academic Journal of Information Technology 12, n.º 45 (21 de maio de 2021): 106–23. http://dx.doi.org/10.5824/ajite.2021.02.006.x.

Texto completo da fonte
Resumo:
Endüstri 4.0 ile makinelerin birbiriyle haberleştiği bir sürece girmiş bulunmaktayız. Bu süreç, makinelerin otonom kararlar vereceği ve bu kararlar ile insanların hayatına önemli etkilerde bulunacağı Endüstri 5.0 döneminin de ilk adımlarını oluşturmaktadır. Endüstride meydana gelen bu gelişmelerin temelinde yapay zekâ algoritmaları ile birçok alanda elde edilen yüksek başarılar yer almaktadır. Geliştikçe başarısı ve karmaşıklığı artarken anlaşılabilirliği azalan yapay zekâ temelli sistemlerin insanları etkileyen önemli kararların alınmasında kullanılacak olması birçok şüpheyi de beraberinde getirmektedir. Bu şüpheler sadece son kullanıcı tarafında değil aynı zamanda sosyal ve ekonomik dönüşümlerle de ilgilidir. Endüstri 5.0’ın önündeki engellerin başında geliştirilmesi planlanan zeki topluluğa karşı toplumsal önyargılar bulunmaktadır. Bu sebeple, zeki ve otonom makinelerin ne tür etik ve ahlaki sorumlulukların bilincinde makineler olduğunun topluma açıklanabilir olması gerekmektedir. Bu çalışmada, hangi durumlarda yapay zekâ nın etik ve ahlaki değerlere sahip olması gerektiği ve bu değerleri ne şekilde öğrenebileceği araştırılmış, teknoloji ve sosyoloji bağlamında mevcut çalışmalar derlenerek zeki otonom sistemler için sağlam bir etik zeminin olası toplumsal ve teknolojik etkileri değerlendirilmiştir.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
3

Akıncı, Hikmet, e Ümmü Gülsüm Kahraman. "Endüstri 4.0: Yönetim Bilişim Sistemleri Bakış Açısıyla Değerlendirme". Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Dergisi 8, n.º 1 (29 de março de 2024): 76–99. http://dx.doi.org/10.31200/makuubd.1442339.

Texto completo da fonte
Resumo:
Teknolojide hızlı ve sürekli gelişim, günümüzdeki koşulları açıklayan hususların başında gelmektedir. Endüstri 4.0, teknolojinin gelişimiyle birlikte üretim süreçlerinde köklü değişimleri ortaya çıkarmıştır. Yönetim bilişim sistemleri de bu değişimlerden etkilenmiştir. Yönetim bilişim sistemleri, işletmelerin faaliyetlerini yürütmesinde veri, bilgi ve enformasyon akışını sağlayan sistemlerdir. Endüstri 4.0 ise dijitalleşme, nesnelerin interneti, büyük veri, yapay zeka gibi teknolojileri kapsayan 4. sanayi devrimidir. Endüstri 4.0, yönetim bilişim sistemleri üzerinde önemli etkilere sahiptir. Nesnelerin interneti sayesinde üretim süreçlerinde verimlilik artarken, yapay zeka ile karar verme süreçleri iyileşmektedir. Büyük veri analiziyle müşteri ihtiyaçları daha iyi anlaşılmaktadır. Endüstri 4.0'ın yönetim bilişim sistemlerinde kullanımı, işletmelerin rekabet gücünü artırmaktadır. Üretimde verimlilik artışıyla maliyetler düşerken, yenilikçi ürün ve hizmetler geliştirilebilmektedir. Sonuç olarak, dijitalleşmenin etkisiyle Endüstri 4.0'ın yönetim bilişim sistemlerindeki rolü artacaktır. Sistem modernizasyonu ve Endüstri 4.0 bileşenlerinin entegrasyonuyla verimlilik artırılabilir. Çalışmada endüstri 4.0'ın yönetim bilişim sistemleri bakış açısıyla incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışmada nitel araştırma yöntemlerinden doküman analizi yöntemi kullanılmıştır. Buna göre endüstri 4.0 ve yönetim bilişim sistemleri ile ilgili güncel literatürün taranması suretiyle incelemeler yapılmıştır. Ulaşılan sonuçlara göre endüstri 4.0 ile birlikte yönetim bilişim sistemlerinde güçlü bir dijital altyapı olması gerekmektedir ve başarı için buna özen gösterilmesi gerekmektedir. Çalışmanın sonuçları dikkate alınarak endüstri 4.0 teknolojilerinin gelişiminin yakından takip edilmesi önerilmektedir.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
4

Kazar, Esra Nur. "İşgücü Piyasası Bağlamında Endüstri 4.0 ve Toplum 5.0 Kavramlarına İlişkin Z Kuşağı Lisans Öğrencilerinin Algılarının Değerlendirilmesi". Üniversite Araştırmaları Dergisi 7, n.º 2 (22 de maio de 2024): 102–12. http://dx.doi.org/10.32329/uad.1391923.

Texto completo da fonte
Resumo:
Bu çalışmada Z kuşağı içerisinde yer alan lisans öğrencilerinin işgücü piyasası bağlamında Endüstri 4.0 ve Toplum 5.0 kavramlarına yönelik algılarının değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Çalışmada nitel araştırma yöntemlerinden olgu bilim kullanılmıştır. Çalışmanın örneklemini Yalova Üniversitesinde öğrenim görmekte olan Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri öğrencileri oluşturmaktadır. Öğrencilere demografik bilgilerinin yanı sıra “Endüstri 4.0 …. gibidir. Çünkü, …” ve “Toplum 5.0 … gibidir. Çünkü, …” cümlelerini tamamlamaları istenmiştir. Öğrencilerin “Endüstri 4.0” ve “Toplum 5.0” kavramlarına yönelik ifadelerinin çözümlenmesi içerik analizi yöntemi ile yapılmıştır. Araştırmanın sonucunda, öğrencilerden elde edilen verilerden Endüstri 4.0 kategorisine ait “Çeşitlilik, Gelişim, Hayal, İhtiyaç, Kolaylık, Risk, Tasarruf,”” temaları, Toplum 5.0 kategorisine ait ise “Gerçeküstü, Sonsuzluk, Sürekli Gelişim ve Kalkınma, Tehdit ve Tembellik” temaları oluşturulmuştur. Katılımcıların görüşlerinin yer aldığı hedef alan ile kaynak alandaki ifadelerin anlam ve gerekçe bakımından Endüstri 4.0 ile ilişkisi daha tutarlı iken Toplum 5.0 ile ilişkisi daha az tutarlıdır. Katılımcıların Endüstri 4.0’a yönelik daha kolay, Toplum 5.0’a yönelik daha az metafor ürettikleri sonucuna ulaşılmıştır. Böylelikle katılımcıların Toplum 5.0 farkındalık düzeyinin Endüstri 4.0’a göre daha düşük olduğu tespit edilmiştir.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
5

YENER, İlayda, e Okan YAŞAR. "A Qualitative Study on the Determination of Industry 4.0 Knowledge and Digital Competence Levels of Geography Teachers". Eğitimde Kuram ve Uygulama 19, n.º 2 (31 de dezembro de 2023): 274–87. http://dx.doi.org/10.17244/eku.1292673.

Texto completo da fonte
Resumo:
Bu araştırmanın amacı, coğrafya öğretmenlerinin Endüstri 4.0 bilgi düzeylerini ve dijital yetkinlik seviyelerini ortaya koymaktır. Araştırmada coğrafya öğretmenlerinin Endüstri 4.0 bilgi düzeyleri ve dijital yetkinlik seviyelerinin tespiti amacıyla yarı yapılandırılmış görüşme formu hazırlanmıştır. Yarı yapılandırılmış görüşme formunda öğretmenlerin Endüstri 4.0 bilgi düzeylerini ve dijital yetkinlik seviyelerini tespit etmek amacıyla 12 adet açık uçlu soru bulunmaktadır. Yarı yapılandırılmış görüşme formu, Bursa ili Mudanya, Yıldırım, Osmangazi ve Nilüfer ilçelerinde görev yapan 20 coğrafya öğretmenine uygulanmıştır. Araştırmaya katılan coğrafya öğretmenlerinin %50'sinin Endüstri 4.0 tanımını bilmedikleri ancak %50'sinin Endüstri 4.0 teknolojileri ile ilgili örnekler verebildikleri ve %60'ının Endüstri 4.0 teknolojilerini kullandıkları sonucuna varılmıştır. Öğretmenlerin genel olarak dijital yetkinliği tanımlayabildikleri, %50’sinin ise coğrafya dersi öğretim programında bilgi ve iletişim teknolojilerine yönelik kazanımlar bulunduğunu belirttikleri sonucuna varılmıştır. Öğretmenlerin Endüstri 4.0 bilgi düzeyinin ve dijital yetkinlik seviyelerinin gelişmesi amacıyla hizmet öncesi ve hizmet içi eğitimler verilmesi ve okullarda yazılım ve donanım imkanlarının geliştirilmesi öneri olarak sunulmaktadır.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
6

SARI, Tuğba. "ENDÜSTRİ 4.0 TEKNOLOJİK OLGUNLUK DÜZEYİNİN ANALİTİK HİYERARŞİ PROSESİ İLE MODELLENMESİ: GIDA VE İÇECEK İMALAT SEKTÖRÜ ÖRNEĞİ". Business & Management Studies: An International Journal 8, n.º 3 (25 de setembro de 2020): 3526–49. http://dx.doi.org/10.15295/bmij.v8i3.1597.

Texto completo da fonte
Resumo:
Endüstri 4.0 dönüşümü, bileşenlerini oluşturan temel teknolojiler ile imalat sanayine, mevcut operasyonları ve süreçleri kökten değiştirecek yenilikler getirmektedir. Gıda ve içecek imalat sektöründe beklenen başlıca değişimler, artan verimlilik; artan gıda güvenliği; yüksek gıda kalitesi ve azalan atık miktarı olarak sıralanabilir. İşletmelerin Endüstri 4.0’dan elde edeceği faydayı maksimuma çıkarmak için, uygulamaların ölçülebilir ve karşılaştırılabilir olması gerekir. Endüstri 4.0 olgunluk modelleri dönüşüm sürecinde standartlaştırma ve karşılaştırma için önemli göstergeler sunmaktadır. Bu çalışmada temel Endüstri 4.0 teknolojilerinin kullanımını Analitik Hiyerarşi Prosesi yöntemi ile değerlendiren, sektöre özel bir olgunluk modeli önerilmektedir. Çalışmanın sonuçlarına göre gıda ve içecek imalat sektörü için en önemli teknolojiler Otonom Robotlar ve Siber Güvenlik olarak belirlenmiştir. Bu iki teknolojiyi, sırasıyla Büyük Veri Analitiği ve Eklemeli İmalat Sistemleri takip etmektedir. Çalışmada bir Endüstri 4.0 olgunluk ölçeği sunulmuş olup, örnek uygulama ile gıda imalatçısı bir işletmenin bu ölçek üzerinden Endüstri 4.0 olgunluğu hesaplanmıştır.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
7

ÖZENİR, İpek, e Gülsün NAKIBOĞLU. "SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİMDE ENDÜSTRİ 4.0’IN YERİ". Business & Management Studies: An International Journal 7, n.º 5 (25 de dezembro de 2019): 2248–81. http://dx.doi.org/10.15295/bmij.v7i5.1197.

Texto completo da fonte
Resumo:
Endüstri devriminden günümüze dek bireylerin istek ve ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sınırlı olan doğal kaynaklar sınırsız bir şekilde tüketilmeye devam edilmektedir. Uzun yıllardır hemen her ortamda üretimin ve tüketimin çevre üzerindeki etkileri dile getirilse de konu üretimin ve tüketimin ekonomik faydası boyutuna geldiğinde yapılması gereken değişiklikler ve düzenlemeler uygulanamamaktadır. Ancak son yıllarda çevresel problemlerin etkilerinin hissedilir boyutlara gelmesi gidişatı değiştirmiş, kaynakların sürdürülebilirliği önem kazanmaya başlamıştır. Bu aşamada, sürdürülebilirliğin sağlanması gereken alanlardan biri de üretimdir. Son zamanlarda sıklıkla kullanılan bir kavram olan Endüstri 4.0 ve teknolojileri, sürdürülebilir üretimi sağlama yollarından biridir. Endüstri 4.0 ile geleceğin akıllı fabrikaları, faaliyetlerin sürdürülebilirliğe uygun şekilde gerçekleştirilebilmesi için farklı teknik ve teknolojiler barındıran bir araç olarak kullanılabilecektir. Bu kavramlardan hareketle bu çalışmanın temel amacı Endüstri 4.0’ın sürdürülebilir üretimde nasıl kullanılabileceğinin ve sağlayabileceği faydaların ortaya çıkarılmasıdır. Çalışmada sanayi devrimleri, Endüstri 4.0, sürdürülebilirlik, sürdürülebilir üretim ve Endüstri 4.0’ın sürdürülebilir üretimde nasıl kullanılabileceğinden bahsedilmektedir.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
8

KAVUT, İ. Emre, e Handan Ece SELÇUK. "Tarih Endüstri Yapılarının Yeniden İşlevlendirilmesinde Parazit Mimari Kullanımı: Santral İstanbul ve Müze Gazhane". MSGSÜ Sosyal Bilimler, n.º 25 (31 de maio de 2022): 198–220. http://dx.doi.org/10.56074/msgsusbd.1123845.

Texto completo da fonte
Resumo:
Tarihî yapılar, yapıldığı dönemin sosyo-ekonomik durumunu yansıtan, bulunduğu toplumun geçmişi ve bugünü arasında köprü oluşturan, toplumun sahip olduğu değerleri ve kültürü anlatan yapılardır. Tarihî yapı kavramı içinde incelenen endüstri yapıları, 19. yüzyılda gerçekleşen Endüstri Devrimi sonrası görülmeye başlamıştır. Belirli bir üretime yönelik ve işlevine odaklı olarak ortaya çıkan endüstri yapıları, ait oldukları yerin ve o yerdeki toplumun, o dönemdeki sosyolojik, kültürel ve teknolojik yapısının izlerini taşımaktadır. Endüstri yapılarının korunması, bu izlerin gelecek nesillere ulaştırılması bağlamında önem arz etmektedir. Tercih edilen koruma yöntemlerinden biri de yeniden işlevlendirmedir. Yeniden işlevlendirme, endüstri yapıları ve çevrelerinin geleceğe aktarımı ve fiziksel-kültürel devamlılığın sağlanması adına gerekli bir uygulamadır. Bu noktada tercih edilen tasarım stratejilerinden biri de parazit mimaridir. Bu çalışma kapsamında Türkiye’de müze olarak yeniden işlevlendirilmiş endüstri yapılarına örnek olan Santral İstanbul ve Müze Gazhane yapıları Nedensel Karşılaştırma yöntemi kullanılarak incelenmiştir. İncelemeler sonucunda Santral İstanbul yerleşkesinde görülen yapılanmaların parazit oluşturmadığı ancak Müze Gazhane kapsamında gerçekleştirilen işlemlerin parazit oluşturarak gazhane kompleksini işgal ettiği sonucuna varılmıştır.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
9

Yücebalkan, Benan. "ENDÜSTRİ 4.0'DAN ENDÜSTRİ 5.0'A GEÇİŞ SÜRECİNE GENEL BAKIŞ". IEDSR Association 5, n.º 9 (1 de janeiro de 2020): 241–50. http://dx.doi.org/10.46872/pj.181.

Texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
10

ALKIŞ, Gamze, Serdar PİRİTİNİ e Adnan Veysel ERTEMEL. "LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE ENDÜSTRİ 4.0 UYGULAMALARININ OPERASYONEL VERİMLİLİĞE ETKİSİ". Business & Management Studies: An International Journal 8, n.º 1 (25 de março de 2020): 371–95. http://dx.doi.org/10.15295/bmij.v8i1.1341.

Texto completo da fonte
Resumo:
Endüstri 4.0 tüm dünyada hemen her sektör için yıkıcı etkisi olan bir kavramdır. Akıllı üretim sistemlerinin değer zincirinin her aşamasında yıkıcı etki yapmasının öngörüldüğü Endüstri 4.0 vizyonunda lojistik en fazla etkilenecek sektörlerden biri olarak öne çıkmaktadır. Alan yazında Endüstri 4.0 uygulamalarının lojistik sektörüne etkisi incelenmekle birlikte operasyonel verimlilik üzerine etkisi üzerine yeterince çalışma bulunmamaktadır. Bu araştırmada Endüstri 4.0 uygulamalarının lojistik sektöründe operasyonel verimliliğe etkisi incelenmektir. Araştırmada operasyonel verimlilik; taşıma yönetimi, depo ve envanter yönetimi, sipariş yönetimi, müşteri hizmetleri ve maliyet verimliliği yönlerinden ele alınarak ayrıntılı bir biçimde açıklanmıştır. Veriler Endüstri 4.0’ı etkin olarak kullanan lojistik firmalarının bu konuda yetkin üst ve orta düzey yöneticileri ile derinlemesine mülakat, gözlem ve doküman incelemeleri yapılarak toplanmıştır. Verilerin güvenilirliğini sağlamak için Kappa Analizi kullanılmıştır. Veri çözümlemesi yaparken, açık, eksenel ve seçici kodlamalar yapılarak gömülü teori oluşturulmuştur.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.

Teses / dissertações sobre o assunto "Endüstri"

1

Demirci, Uğraş. "Green Supply Chain Management Case: Turkish Automotive Industry by practices, pressures and performance". Thesis, Högskolan i Gävle, Avdelningen för Industriell utveckling, IT och Samhällsbyggnad, 2014. http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:hig:diva-18180.

Texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.

Livros sobre o assunto "Endüstri"

1

Şimşek, Nevzat. Türkiye'nin endüstri-içi dış ticaretinin analizi. İstanbul: Beta, 2008.

Encontre o texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
2

Kaplan, İbrahim. İnşaat sözleşmeleri hukuku ve endüstri yatırım sözleşmeleri. Ankara: Yetkin Yayınları, 2013.

Encontre o texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
3

Aşçı, Saim. Türk endüstri ilişkilerinde kapsam dışı personel sorunu. Fatih, İstanbul: Akademi Titiz Yayınları, 2015.

Encontre o texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
4

coordinator, Salman Sevil publisher, Orta Anadolu İhracatçıları Birlikleri, İstanbul İhracatçı Birlikleri, Ege İhracatçı Birlikleri e Akdeniz İhracatçı Birlikleri, eds. Sanayi-i nefise mektebi'nden endüstri tasarımına mobilya. Ankara: Matsa, 2015.

Encontre o texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
5

Elbas, Aziz, e Ahmet Erdönmez. Tophane Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (Hamidiye Sinai Mektebi). Bursa: Bursa Kültür A.Ş., 2011.

Encontre o texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
6

Ersoy, Nilgün. TecrübEM: ODTÜ'lü endüstri mühendislerinin iş ve yaşam öykülerinden kesitler. Şişli, İstanbul: Rota Basım Yayın, 2008.

Encontre o texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
7

Yakın, Gülnaz. İzmir Sanayi Mektebi (Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi), 1868-1923. İzmir [Turkey]: İzmir Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, 1997.

Encontre o texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
8

Bilgin, Elif Acar. 19. yüzyıl endüstri yapılarının kültürel miras olarak değerlendirilmesi: Tirilye'deki zeytinyağı fabrikası restorasyon projesi. Bursa: Nilüfer Belediyesi, 2018.

Encontre o texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
9

Turan, Nurettin. Kuruluşundan günümüze Türkiye ilaç endüstrisi. Beyoğlu, İstanbul: Scala Yayıncılık, 2007.

Encontre o texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
10

Binark, Mutlu. Kültür endüstrisi ürünü olarak dijital oyun. Taşdelen, İstanbul: Kalkedon, 2008.

Encontre o texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.

Capítulos de livros sobre o assunto "Endüstri"

1

Kaçmaz, Yaşar Yiğit. "Turizm’de Krizler: Dünya ve Türkiye Turizmi Üzerine Etkileri". In Sosyal Bilimler Üzerine Araştırmalar-IX. Özgür Yayınları, 2023. http://dx.doi.org/10.58830/ozgur.pub240.c1029.

Texto completo da fonte
Resumo:
Günümüzde küreselleşmenin etkisi, teknolojik gelişmeler, artan rekabet gibi birçok nedene bağlı olarak endüstriler krizlerle karşı karşıya kalmaktadır. Yaşanan krizlerden etkilenen endüstrilerin en önemlilerinden bir tanesi de dünya ekonomisinde önemli paya sahip olan turizm endüstrisidir. Bununla birlikte, endüstride yaşanan yoğun rekabet, turizmde dış çevre etkileşiminin fazla oluşu ve arz-talep hassasiyeti krizlerin turizm endüstrisi üzerindeki etkisini arttırabilmektedir. Bu kapsamda turizmde yaşanan krizler incelendiğinde salgınlardan doğal afetlere, terör eylemlerinden döviz hareketliliklerine kadar birçok krizin turizmi etkilediği görülmektedir. Turizm endüstrisinin çevre etkileşimi göz önüne alındığında krizlerin endüstri ve paydaşları üzerinde ne derece etkili olduğu dikkat çekici bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bağlamda, bu çalışmanın konusu krizlerin turizm üzerindeki etkilerinin belirlenmesidir. Çalışma kapsamında krizlerin turizm üzerindeki etkileri ele alınmış olup, turizmde yaşanan krizler sınıflandırılmaya çalışılarak örneklerle incelenmeye çalışılmıştır. Çalışma hem Dünya turizmi, hem de Türkiye turizm endüstrisi özelinde ele alınmıştır. Çalışmanın turizm endüstrisinde olası krizler karşısında önleyici tedbirler alınması noktasında yol gösterici olabileceği düşünülmektedir.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
2

Karadağ, Arife, e Leman İncedere. "Türkiye'de endüstri mirasının korunması". In Türkiye coğrafyası araştırmaları, 13–42. Ankara:Pegem Akademi Yayıncılık, 2017. http://dx.doi.org/10.14527/9786053188858.02.

Texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
3

Karadağ, Arife, e Leman İncedere. "Türkiye’de Endüstri Mirasının Korunması". In Türkiye Coğrafyası Araştırmaları - Prof. Dr. Mesut Elibüyük’e Armağan, 13–42. Ankara Pegem Akademi Yayıncılık, 2020. http://dx.doi.org/10.14527/9786257228411.02.

Texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
4

Özyılmaz Misican, Duygu. "Endüstri İlişkilerinde Bireyselciliğe Dönüşüm: Çalışan Sesliliği". In Sosyal Bilimler Üzerine Araştırmalar-VII. Özgür Yayınları, 2023. http://dx.doi.org/10.58830/ozgur.pub230.c1011.

Texto completo da fonte
Resumo:
Çalışma hayatının değişen dinamizmi, çalışma hayatının taraflarının güç dengelerini ve çalışma hayatını düzenleyen mekanizmaları değişmeye sürüklemektedir. Endüstri ilişkileri sisteminin kollektif ruhu, neoliberal politikaların etkisiyle dönüşüm süreci içine girmiştir. Neoliberal politikaların ürünü olan insan kaynakları yönetiminin, endüstri ilişkileri sistemine dâhil olması ile çalışan, işletme içinde merkezi bir konuma yükselmeye başlamıştır. Kendi pazarlık sürecini yönetebilme gücü elde etmiştir. İnsan kaynakları yönetiminin çalışanın sesini, işveren karşısında yükseltmesine olanak veren uygulamaları ve emeğin yükselen nitelikleri ile endüstri ilişkileri sisteminin kollektif ruhu, çoğulculuktan bireyselciliğe kaymaya başlamıştır. Bireyselciliğe geçişte etkili olan uygulamalardan biri de çalışan sesliliğidir. Bu çalışmanın amacı, değişimin yarattığı yeni çalışma kavramlardan biri olan çalışan sesliliği kavramına dikkat çekerek, endüstri ilişkileri sisteminin bireyselci bir zeminde ilerlemeye devam ettiğinin altını çizmektir. Çalışan sesliliği kavramının bu değişim sürecinde, endüstri ilişkileri sistemini nasıl etkilediğini analiz etmektir.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
5

Çevik Tekin, İlknur, e Pınar Erdoğan. "İnsan Kaynakları Yönetiminde Yeni Paradigma: İKY 4.0". In Yönetim Bilişim Sistemleri: İşletmelerde Dijital Dönüşüm Yönetimi. Özgür Yayınları, 2023. http://dx.doi.org/10.58830/ozgur.pub137.c1384.

Texto completo da fonte
Resumo:
Endüstri devrimleri geçmişten günümüze çalışma hayatında üretim yöntem ve sürecinde pek çok değişim ve gelişmeye yol açmıştır. Gerek toplumsal gerekse iş dünyasında belki en fazla değişim ve gelişmeye yol açan devrim ise Endüstri 4.0 olarak adlandırılmaktadır. Endüstri 4.0 ile birlikte yapay zeka, nesnelerin interneti, robotik otomasyon, bulut teknoloji gibi pek çok gelişme çalışma hayatında kendinden söz ettirmeye başlamış ve üretim süreçlerini kökten değiştirmiştir. Bu değişim ile birlikte bugüne kadar temel üretim faktörü olan insanın yerinin bundan sonra ne olacağı sorunsalı tartışılmaya başlanmıştır. Bu bağlamda çalışmanın amacı, dördüncü endüstri devriminin örgütlerde bulunan insan kaynaklarında ve bu kaynağın yönetiminde yol açacağı etkileri ortaya koymaktır. Bu etkiler günümüzde yaşanılan gelişmeler ve değişmeler ele alınarak belirlenmeye çalışılmıştır.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
6

Başalp, Ahmet. "Yenilikçi Pazarlama ve Endüstri 5.0 Süreçlerinin İncelenmesi". In Sosyal Bilimlerde Akademik Araştırma ve Değerlendirmeler - IV. Özgür Yayınları, 2023. http://dx.doi.org/10.58830/ozgur.pub261.c1428.

Texto completo da fonte
Resumo:
Teknoloji ve dijital dünyada değişim ile birlikte daha önceki dönemde ele aldığımız bilim alanları gibi pazarlama alanında değişimi ve dönüşümü beraberinde getirmektedir. Dijital çağ insanların beklentilerini ve taleplerini büyük oranda değiştirmiştir. Teknoloji ilerlemenin beraberinde pazarlama alnında da köklü değişlikler meydana getirmesi kaçınılmaz bir süreçtir. Sanayi alanındaki devrimsel nitelikteki değişimler tüm dünyadaki insanlar yönünden önemli neticeler doğurmuştur. Böylesine büyük değişimler olurken endüstri 4.0 ile ilgili değişimler yaşanırken endüstri 5.0 hayatımıza girmiştir. Bunun neticesi olarak üstün bilgi toplumu ve endüstri 5.0. olarak isimlendirilen daha önceki süreçlerden çok daha farklı bir sürece geçildiği görülmektedir (Canbay ve Demircioğlu, 2021). Değişim ve neticesinde yaşanılan dijital dönemde her bir birey teknoloji odağında yaşamaya devam etmektedir (Tektaş ve Kırbaç, 2020). Yeni dünyanın dijitalleşmesi ile birlikte bugünün ticari faaliyetleri de büyük bir değişim geçirmektedir. Yaratıcı bireylerin ve artan bilginin mevcudiyeti sayesinde yeni ürün ve ileri teknoloji ürünlerin üretiminin önü açılmıştır (Öz, 2019). Bilgisayar ve dijital teknolojiler Endüstri 5.0. ile birlikte yapay zeka ile karşılaşmamızı sağlamış buda üretim süreçleri ile birlikte daha önce hayal bile edilemeyecek üretim kapasitelerine ulaşılması mümkün olmuştur. Endüstri 5.0 sürecine uyum sağlamak için toplumsal alanda değişikliklerin ön görülebilmesine bağlıdır (Akın vd., 2021). Endüstriyel manada 5.0 uygulaması Japon ilerleme süreci olarak ortaya koyulsa da etkileri ve getirdikleri Japonya’yı aşan tüm dünyayı etkileyen bir süreçtir. Yapısal değişimler ve teknolojik yenilikler tüm yaşamı değiştirecek noktaya ulaşmaktadır (Fukuyama, 2018). Toplumda endüstri 5.0 ile birlikte beklentiler artmıştır. Bilgisayarların da gelişmesi ve desteklediği yapay zeka uygulamaları ile insanlığın daha da gelişmesine olanak sağlamaktadır (Skobelev ve Borovik, 2017). Bu dönüşüm ve değişimler pazarlama süreçlerini de köklü bir şekilde değiştirecektir. Endüstri 5.0 ile birlikte pazarlama alanındaki değişimlerin incelenmesi büyük önem taşımaktadır.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
7

"Endüstri 4.0 Çağında Denetim 4.0". In SOSYAL, İNSAN VE İDARİ BİLİMLERDE YENİLİKÇİ ÇALIŞMALAR. DUVAR PUBLISHING, 2023. http://dx.doi.org/10.59287/siibyc.787.

Texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
8

Kaçmaz, Yaşar Yiğit. "Turizm Sektöründe Yaygın Kullanılan Eko-Etiketler ve İşleyiş Prensipleri". In Turizm Alanında Çok Yönlü Araştırmalar II. Özgür Yayınları, 2023. http://dx.doi.org/10.58830/ozgur.pub143.c1042.

Texto completo da fonte
Resumo:
Turizm endüstrisi Dünya ekonomisinde büyük bir paya sahip olsa da, turist hareketliliği ve turizmin büyüme oranı göz önünde bulundurulduğunda çevreye birçok olumsuz etkide bulunduğu bir gerçektir. Turizmin çevreye verdiği olumsuz etkilerin ortadan kaldırılması, kaldırılamıyorsa asgari düzeye indirilmesi turizmin bütün paydaşlarını ilgilendirmektedir. Turizm endüstrisinin konu ile ilgili tutumu incelendiğinde konuya kayıtsız kalmadığı, 1980’ler itibari ile turizmin çevreye olumsuz etkilerini azaltmak için kontrol sistemleri geliştirmeye başladığı görülmektedir. Turizm endüstrisi diğer birçok endüstri gibi geliştirmeye başladığı kontrol sistemi çalışmalarında eko-etiketleme programlarını tercih etmektedir. Günümüzde eko-etiketler turizm endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bununla birlikte, turizm endüstrisinde kullanılan eko-etiketlerin kullanım neden ve şekilleri irdelenmesi gereken bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bağlamda, çalışma kapsamında turizm endüstrisinde eko-etiketlemeler amaç ve fayda özelinde ele alınmış olup, eko-etiketleme programlarının işleyiş süreçleri irdelenerek yaygın şekilde turizm endüstrisi tarafından tercih edilen eko-etiket programları incelenmiştir.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
9

Güngör, Şule, e Rukiye Özkan. "Lojistik 4.0: Literatür İncelemesi". In Uluslararası Ticaret ve Lojistik Kapsamında Yönetim, Finans ve Muhasebe Yaklaşımları. Özgür Yayınları, 2023. http://dx.doi.org/10.58830/ozgur.pub270.c1100.

Texto completo da fonte
Resumo:
Sanayi devrimlerine bakıldığında yaşanan her bir devrim bir sonraki döneme zemin hazırlamıştır. Dördüncü Endüstri Devrimi olan Endüstri 4.0 ile teknoloji ve dijitalleşmenin varlığı toplumların hayatında yoğun bir şekilde görülmektedir. Endüstri 4.0’ın etkisiyle teknolojideki gelişmeler ve değişim ihtiyacı sektörleri etkilemiş ve ilgili dönem yeni bir çağ olarak ifade edilmeye başlanmıştır. Üretim endüstrilerinde emek ihtiyaç unsuru olmaktan çıkmış; üretimde yenilikçi yaklaşımlar, veri transferleri ve çağdaş otomasyon sistemleri birer gereklilik haline gelmiştir. Lojistik sektöründe faaliyetlerini sürdüren işletmeler için esneklik, yüksek uyum, verimlilikte artış ve hızlı karar alabilme becerisi önemli hale gelmiştir. Teknolojik yeniliklerin lojistik sektöründeki boşlukları doldurma ihtimaliyle Lojistik 4.0 kavramı ortaya çıkmıştır. Lojistik 4.0’ın lojistik sektörü üzerindeki göz ardı edilemez etkisini ele alan çalışmalar bulunmaktadır. Lojistik 4.0’ın lojistik sektörüne etkisi ve sektör içindeki varlığına dair yapılan literatür taramasında konuya dair farklı yönlerden yapılan çalışmalar olduğuna ulaşılmıştır. Bu çalışma Lojistik 4.0 kavramının akademik literatürünü inceleyerek dikkat çeken hususları ve çalışılan konuları aktarmayı; gelecekteki çalışmalar için yol gösterici olmayı amaçlamaktadır.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
10

Emrem, Arif Erdinç. "Turizm Bilgi Teknolojileri". In Turizm Araştırmaları III. Özgür Yayınları, 2024. http://dx.doi.org/10.58830/ozgur.pub428.c1870.

Texto completo da fonte
Resumo:
Turizm emek yoğun bir hizmet sektörüdür. Hizmetin stoklanamaması üretildiği yerde tüketilmesi, diğer taraftan hizmet bekleyenlerin yüksek beklentileri nedeniyle iş süreçlerinde bilginin üretilmesi paylaşılması saklanması işlemlerinin çok hızlı ve güvenli yapılmasını sağlayacak teknolojilere ihtiyaç duyulmaktadır. Üçüncü endüstri devrimi ile birlikte bu ihtiyacı karşılayacak bilgi teknolojileri turizm sektörünün tüm alanlarında hizmete girmiştir. Dördüncü endüstri devrimi ile internet teknoljilerinin gelişmesiyle iş süreçleri daha da hızlanmış, bunun yanında insan kaynağının yerine geçecek teknolojiler ortaya çıkmış doğrudan turiste hizmet verecek ürünler, hizmetler kullanılmaya başlanmıştır. Bu bölümde bilgi teknolojilerinin zaman içinde gelişimine ve bilgi teknolojilerinin turizm sektöründe kullanım alanlarına yer verilmiştir.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.

Trabalhos de conferências sobre o assunto "Endüstri"

1

Çankırı, Nesli. "Endüstri 4.0 Uygulamaları ve Emek Gücünün Değişen Yapısı: Türkiye Liman Endüstrisi Örneği". In III. Ulusal Liman Kongresi Uluslararası Katılımlı. Denizcilik Fakültesi: Dokuz Eylül Üniversitesi, 2017. http://dx.doi.org/10.18872/deu.df.ulk.2017.003.

Texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
2

Çalışkan, Aylin. "TÜRK LİMANCILIK SEKTÖRÜNDE ENDÜSTRİ 4.0 IN UYGULANMASINA YÖNELİK ZORLUKLAR". In 4. Ulusal Liman Kongresi. Denizcilik Fakültesi: Dokuz Eylül Üniversitesi, 2019. http://dx.doi.org/10.18872/0.2019.20.

Texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
3

Mollaoğlu, Mahmut, Umur Bucak e Hakan Demirel. "Endüstri 4.0 ın Kruvaziyer Turizmin Gelişimine Yönelik Olası Katkıları". In 5. Ulusal Deniz Turizmi Sempozyumu. Denizcilik Fakültesi: Dokuz Eylül Üniversitesi, 2020. http://dx.doi.org/10.18872/0.2020.48.

Texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
4

Ormanlı, Okan. "Pandemi Döneminde Sinema Salonu Seyirci İlişkisi: Beyoğlu 1989 E-Bülten Örneği". In COMMUNICATION AND TECHNOLOGY CONGRESS. ISTANBUL AYDIN UNIVERSITY, 2021. http://dx.doi.org/10.17932/ctc.2021/ctc21.079.

Texto completo da fonte
Resumo:
2020 yılının ilk aylarında ortaya çıkan ve kısa zamanda pandemiye yol açan Covid-19 adlı hastalık, dünyada ve Türkiye’de her anlamda yıkıcı ve olumsuz sonuçlara yol açmıştır. Ticaret, eğitim, turizm ve sanat gibi alanlarda çeşitli kısıtlamalar ve yasaklar gündeme gelmiştir. Günlük hayat tamamen durmasa da sanat gibi “birinci öncelikli” sayılmayan faaliyet ve hizmetler durma noktasına gelerek dijital ortamlara taşınmıştır. Bu bağlamda çeşitli kurumlar arşivlerini ve zaman zaman da güncel çalışmalarını çeşitli dijital platformlardan ücretli ya da ücretsiz olarak izleyicilerinin ve seyircilerinin kullanımına açmıştır. Sanat her zaman olduğu gibi pandemi döneminde de iyileştirici, uzlaştırıcı ve birleştirici yanıyla evlerine kapanan milyarlarca kişi tarafından çeşitli teknolojik aletlerle tüketilmiştir. Sanatın aynı zamanda sektör ve endüstri olduğu göz önünde tutulduğunda, tahmin edilenden uzun süren ve 100 yılda bir rastlanan bir duruma dönüşen Covid-19 olgusu sanat ve kültür kurumlarının geçici ya da kalıcı olarak kapanmasına yol açmıştır. Dünyada bu bağlamda sinema özelinde resmi, kurumsal yardımların yanı sıra belirli projeler bağlamında destek programları gündeme gelmiştir. Türkiye’deki sinema salonları İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 16 Mart 2020 gece yarısı itibariyle kapatılmıştır. Sinema salonları daha sonra Temmuz ve Ağustos aylarında kısmen açılsa da seyirci azlığı ve hastalığın artış hızı nedeniyle Kasım ayında yine kapanmıştır. 2019 yılını düşüşle tamamlayan sinemalar, 2020 yılında da %90 oranında seyirci kaybı yaşamıştır. Pandemi öncesinde de salonlar açısından bazı sıkıntılar söz konusuydu.Bu bağlamda Türkiye’de sinema salonlarının mali destek kaynakları çoğunlukla seyirciler olduğundan, bazı sinemalar çeşitli yenilikçi yöntemlere başvurmuştur. 1989 yılında faaliyete geçen Beyoğlu sineması pandemi öncesi de mali sorunlar bir sinemaydı ve kapanma noktasına gelmişti. “Başka Sinema” adı altında bağımsız ve arthouse sinema filmlerine yer veren sinemanın yönetici ekibi, 30 Mart 2020 tarihinden itibaren “Beyoğlu 1989” adındaki haftalık e-bülteni abonelik sistemi içinde sinemaseverlerin e-maillerine her Pazartesi göndermeye başlamıştır. Türkiye’de ilk defa uygulanan bu proje günümüzde 57.sayıya ve 800 kadar aboneye ulaşmış ve Beyoğlu sinemasının 45 bin takipçiye sahip Instagram hesabında da tanıtımı yapılan bir çeşit haftalık elektronik–dijital sinema gazetesine dönüşmüştür. Yayın aynı zamanda sinema gündemini takip ederek yazılı-görsel arşiv görevi de üstlenmektedir. Bir anlamda analog çağda faaliyete geçen Beyoğlu Sineması, dijital çağın olanaklarından da faydalanarak bir iletişim ekolojisi yaratmakta, böylece ekip ve sinemaseverler sinemanın kapanmaması için çaba göstermektedir. Bu çalışmanın amacı sinema salonu ve sinema yayını işbirliği bağlamında Türkiye’de ilk olan “1989” adlı bu projeyi nitel yöntemle içerik anlamında incelemek, yerli yabancı sinema bağlamında ele almak, Beyoğlu sinemasına ve sinema severlere olan katkısını ortaya çıkarmaktır.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
5

Akbayırlı, Kemal, e Sadık Özlen Başer. "KUZEY DENİZ ROTASI VE LİMANCILIK ENDÜSTRİSİ". In 4. Ulusal Liman Kongresi. Denizcilik Fakültesi: Dokuz Eylül Üniversitesi, 2019. http://dx.doi.org/10.18872/0.2019.1.

Texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
6

Bayrak, Gokay, Abdullah Cakiroglu, Imren Ozturk Yilmaz, Abdullah Yasin Bilici e Yasin Atalay Candemir. "Otomotıv Üretım Hatlarindakı 3D Parçalarin Kalıte Kontrolü İçın Endüstrı 4.0 İle Uyumlu Yapay Görme Sıstemının Gelıştırılmesı". In 2022 International Symposium on Multidisciplinary Studies and Innovative Technologies (ISMSIT). IEEE, 2022. http://dx.doi.org/10.1109/ismsit56059.2022.9932814.

Texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
7

Akca, Emine Erdağ, Mustafa Dedeoğlu e Nazlı Savlak. "Hazır Yemek Sektöründe Sürdürülebilirlik". In 7th International Students Science Congress. Izmir International guest Students Association, 2023. http://dx.doi.org/10.52460/issc.2023.025.

Texto completo da fonte
Resumo:
Son on yılda sürdürülebilirlik kavramının hem bilim insanları tarafından araştırma konusu olarak hem de uygulamaya dönüştürülmesi alanında yapılan girişimler yoğunluk kazanmıştır. Gıda endüstrisi de sürdürülebilirlik endişesinin büyük bir paydaşı olarak söz konusu girişimlerin odak noktasında yer almaktadır. Günümüzde tüketicilerin de bir gıda materyalini satın alma veya bir yemeği tüketme davranışları üzerinde sürdürülebilir de etkili olmaya başlamıştır. Gıda firmalarının müşterilerine iyi bir tadın yanı sıra, daha az kimyasal katkı, çevre dostu gıda, sürdürülebilir menüler ve çevreye duyarlı girişimler sunmaları onları avantajlı konuma getirmeye başlamıştır. Dünya nüfusun ev dışı yemek tüketim alışkanlığında artan eğilim hazır yemek sektörünün gıda pazarındaki payını zamanla artırmaktadır. Bu sebeple hazır yemek sektörleri hem üretim hem de tüketim tarafında sürdürülebilirliği sağlamak için benzersiz bir konumda yer almaktadır. Bu çalışmada gıda sektörünün ana üretim ve tüketim kollarından birisi olan hazır yemek sektörünün faaliyetlerinin çevresel, sosyal ve ekonomik boyutları sürdürülebilirlik açısından incelenmiştir.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
8

Alattas, Huda, e Aslı Demir. "Doğal Liflerin Özelliklerine Atmosferik Plazma İşleminin Etkileri". In International Students Science Congress. Izmir International Guest Student Association, 2021. http://dx.doi.org/10.52460/issc.2021.048.

Texto completo da fonte
Resumo:
Maddenin dördüncü̈ hali olarak kabul edilmekte olan plazma, iyonlar, elektronlar, serbest radikaller, fotonlar, uyarılmış ve uyarılmamış haldeki nötr atomlar ve moleküller oluşturmaktadır. Fizikokimyasal modifikasyonlardan olan plazma, materyalin, temel özelliklerini değiştirmeden sadece yüzeyde çeşitli modifikasyonların oluşmasını sağlamaktadır. Günümüzde kâğıt endüstrisinde, biyoloji ve biyomedikal, materyal aşındırma veya sertleştirme teknolojisinde, uzay sanayisinde, yarı iletken teknolojisinde, elektronik cip yapımında, iletişim teknolojisinde, elmas yapımında, kaplama ve dekorasyon teknolojisinde, sterilizasyon ve arıtma sistemlerinde, güneş enerjisi ve optik sanayisinde, otomobil ve tekstil endüstrisi gibi birçok alanda kullanılmaktadır. Plazma teknolojisi doğal liflerin gerek ön terbiyesi gerekse boyama ve bitim işlemlerinde klasik yöntemlere kıyasla hem enerji hem kimyasal madde tüketimi açısından bir çok avantaja sahiptir. Çevresel tedbirlerin öneminin arttığı günümüzde plazma teknolojisi ekolojik bir yöntem olarak geleceğe yönelik bir uygulamadır. Hidrofilik veya hidrofobik özellik kazandırma, özellikle kaplama ve kompozit uygulamalarında adhezyonun iyileştirilmesi ve tekstil yüzeylerine istenen fonksiyonel özelliklerin kazandırılması amacıyla uygulanan plazma işlemiyle yüzey modifikasyonu, son yıllarda birçok araştırmacının ilgisini çekmektedir. Özellikle giderek artan çevresel endişeler nedeniyle tekstil endüstrisinde plazma teknolojisi çok daha güncel bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Geleneksel yaş kimyasal işlemlere alternatif ekonomik ve ekolojik bir yöntem olan plazma sadece materyalin yüzeyinde etkili olduğu için, lifin temel özelliklerini bozmadan, su gereksinimi olmadan, çok az veya hiç kimyasal kullanmadan tekstil materyallerine fonksiyonellik kazandırmasının yanında işlemler esnasında herhangi bir kirlenme ve toksik atık açığa çıkmadığı için de son derece avantajlı bir yöntemdir. Bu derlemenin amacı: atmosferik basınç plazma teknolojisinin doğal liflere uygulanmasını ve işlem sonrası bu liflerin kimyasal ve morfolojik özelliklerinde meydana gelen değişimlerin, temas açısı ölçümü ve SEM gibi farklı yöntemlerle yapılan karakterizasyonlarının incelenmesidir.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.

Relatórios de organizações sobre o assunto "Endüstri"

1

Şentürk, Rıdvan, Ala Sivas Gülçur e İhsan Eken. Türkiye'de film endüstrisi (2011-2015). İstanbul, Türkiye: İstanbul Ticaret Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, janeiro de 2017. http://dx.doi.org/10.63057/ticaretrapor.2024.97.

Texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
2

Şentürk, Rıdvan, Âlâ Sivas Gülçur, İhsan Eken, Erdil Levent Ertan e Galip Berk Saraç. Türkiye de film endüstrisi (2016-2020). İStanbul, Türkiye: İstanbul Ticaret Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, janeiro de 2022. http://dx.doi.org/10.63057/ticaretrapor.2024.16.

Texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
Oferecemos descontos em todos os planos premium para autores cujas obras estão incluídas em seleções literárias temáticas. Contate-nos para obter um código promocional único!

Vá para a bibliografia