Artigos de revistas sobre o tema "Afaceri"

Siga este link para ver outros tipos de publicações sobre o tema: Afaceri.

Crie uma referência precisa em APA, MLA, Chicago, Harvard, e outros estilos

Selecione um tipo de fonte:

Veja os 42 melhores artigos de revistas para estudos sobre o assunto "Afaceri".

Ao lado de cada fonte na lista de referências, há um botão "Adicionar à bibliografia". Clique e geraremos automaticamente a citação bibliográfica do trabalho escolhido no estilo de citação de que você precisa: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

Você também pode baixar o texto completo da publicação científica em formato .pdf e ler o resumo do trabalho online se estiver presente nos metadados.

Veja os artigos de revistas das mais diversas áreas científicas e compile uma bibliografia correta.

1

Sfetcu, Nicolae. "Lebăda Neagră, un risc asumat – Merită?" Cunoașterea Științifică 1, n.º 1 (setembro de 2022): 101–11. http://dx.doi.org/10.58679/cs21353.

Texto completo da fonte
Resumo:
Recenzia cărții: Taleb, Nassim Nicholas (2007), The Black Swan: The Impact of the Highly Improbable, Random House, ISBN 978-1400063512. Cartea abordează subiecte legate de cunoaștere și moduri de viață, cu elemente de ficțiune și anecdotice din viața personală a autorului, pornind de la aspecte literare până la cele științifice și matematice. Accentul este pus pe „orbirea noastră în ceea ce privește aleatorietatea, în special abaterile mari.” Teoria lebedei negre a fost dezvoltată de Nassim Nicholas Taleb pentru a explica rolul disproporționat al evenimentelor rare greu de prezis, incongruența metodelor științifice în calculul probabilității evenimentelor rare din cauza naturii probabilităților mici, și prejudecățile oamenilor față de incertitudine și rolul masiv al unui eveniment rar. Taleb propune oamenilor de afaceri dă folosească „strategia mrenei” pentru investiții pe care el însuși a folosit-o, care constă în evitarea investițiilor cu risc mediu și plasarea a 85–90% din bani în cele mai sigure instrumente disponibile și restul de 10–15% în afaceri extrem de speculative.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
2

Sfetcu, Nicolae. "Analitica rețelelor sociale". IT & C 1, n.º 2 (dezembro de 2022): 93–102. http://dx.doi.org/10.58679/it85450.

Texto completo da fonte
Resumo:
Pe măsură ce canalele de socializare se îndreaptă de la viața personală la cea profesională și pătrund în rutinele corporative de zi cu zi și în fluxurile de lucru ale afacerilor, organizațiile se confruntă cu nevoia de a formula și implementa tehnici de măsurare care să le ajute să obțină informații din interacțiunile social media și să evalueze succesul propriilor lor inițiative de socializare. Analitica rețelelor sociale (analitica social media) este un domeniu nou și emergent, pregătit pentru a permite companiilor să își îmbunătățească inițiativele de gestionare a performanței în diferite funcții de afaceri. Indiferent dacă este vorba de măsurarea eficienței campaniilor promoționale, colectarea de informații despre nevoile și preferințele clienților, discernerea percepțiilor mărcii, obținerea de feedback cu privire la performanța produsului sau pentru a capta date despre tendințele pieței, analitica social media are potențialul de a furniza informații utile diferitelor linii de afaceri precum marketing și vânzări, relații cu clienții, relații publice și dezvoltarea de produse.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
3

DUMITRACHE, Iulia. "Haine pentru soldaţi: contracte cu statul roman şi afaceri personale". Analele Ştiinţifice ale Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, s.n., Istorie 67 (2021): 135–42. http://dx.doi.org/10.47743/asui-2021-0010.

Texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
4

LUȚAI, Raluca, e Adina MIHĂIESCU. "COMPETITIVE INTELLIGENCE ȘI OPEN SOURCE INTELLIGENCE – INSTRUMENTE UTILE PENTRU AFACERI COMPETITIVE". Buletinul Universității Naționale de Apărare „Carol I” 11, n.º 4 (12 de janeiro de 2023): 57–64. http://dx.doi.org/10.53477/2065-8281-22-88.

Texto completo da fonte
Resumo:
Conform principiilor securității economice, în era globalizării și a interdependențelor, agenții economici lucrează într-un mediu competitiv pe piețe incerte. În actualul mediu economic internațional, nu putem găsi nici un echilibru perfect, nici condiții de securitate pe termen lung. Cu toate acestea, o astfel de insecuritate are capacitatea de a stimula domeniul concurenţial, de a încuraja inovaţia şi competenţele adaptative. Anticiparea evoluțiilor și transformărilor rapide care au loc în cadrul piețelor sau al diferitelor industrii reprezintă o provocare căreia managerii companiilor îi fac față din ce în ce mai greu. Chiar dacă se acordă multă atenție academică elementelor conceptuale ale intelligence-ului competitiv și beneficiilor acestuia, se știe puțin despre modul în care sursele deschise pot acționa ca un instrument la scară largă în obținerea unui avantaj strategic. Lucrarea de față abordează această lacună în literatură și analizează modul în care sursele deschise (Open-source intelligence) pot oferi suport domeniului competitive intelligence.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
5

Sfetcu, Nicolae. "Principii ale analizei intelligence în cadrul serviciilor secrete, afaceri și (geo)politică". Intelligence Info 1, n.º 1 (setembro de 2022): 29–38. http://dx.doi.org/10.58679/ii80301.

Texto completo da fonte
Resumo:
Intelligence, în plus față de cunoașterea științifică, presupune includerea în ecuație a factorilor umani, socio-economici și politici, și obținerea, prin analiză, de informații și predicții prin combinarea tuturor factorilor implicați. Analiza intelligence constă în aplicarea unor metode cognitive individuale şi colective pentru a cântări datele și a testa ipotezele într-un context socio-cultural dat.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
6

Sfetcu, Nicolae. "Supremația tehnologiilor IT&C". IT & C 1, n.º 2 (dezembro de 2022): 3–9. http://dx.doi.org/10.58679/it44038.

Texto completo da fonte
Resumo:
În ultimii 60 de ani puterea de calcul a crescut exploziv, în special datorită cercetărilor spațiale, militare și industriale, și forțați fiind de recenta pandemie de COVID-19 și de conflictele geopolitice. Caracteristicile specifice viitorului apropiat vor fi putere de calcul mult sporită, dispozitive mai inteligente, dataficarea tuturor aspectelor vieții noastre, încrederea sporită în tehnologiile digitale, automatizarea sporită a proceselor industriale. Domeniile cele mai vizate sunt Internetul lucrurilor, realitatea virtuală, realitatea augmentată și inteligența artificială. Tendințele IT în afaceri, militare și geopolitică, vor remodela viitorul nostru în plan social. Există tehnologii care nu sunt încă în stadiul lor stabil și matur, inclusiv rețele 5G, blockchain, realitate virtuală, etc. dar cărora analiștii le întrevăd un mare potențial.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
7

Sfetcu, Nicolae. "Ciclul de viață al inteligenței artificiale". IT & C 1, n.º 2 (dezembro de 2022): 10–26. http://dx.doi.org/10.58679/it46421.

Texto completo da fonte
Resumo:
Ciclul de viață al unui sistem al inteligenței artificiale include mai multe faze interdependente, de la proiectarea și dezvoltarea acestuia (inclusiv subfaze precum analiza cerințelor, colectarea datelor, instruire, testare, integrare), instalare, implementare, operare, întreținere și eliminare. Având în vedere complexitatea sistemelor inteligenței artificiale (și în general cele de informații), se pot defini mai multe modele și metodologii pentru a gestiona această complexitate, în special în fazele de proiectare și dezvoltare, cum ar fi dezvoltare de software agilă, cascadă sau spirală, prototipare rapidă și incrementală. Ciclul de viață al inteligenței artificiale definește fazele pe care ar trebui să le urmeze o organizație pentru a profita de tehnicile inteligenței artificiale și în special de modelele de învățare automată pentru a obține valoare practică de afaceri.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
8

ENACHE, Razvan. "ROLUL INTELLIGENCE ÎN MENȚINEREA CAPACITĂȚII DE LUPTĂ ÎN OPERAȚII MILITARE CONTEMPORANE". Buletinul Universității Naționale de Apărare „Carol I” 11, n.º 1 (11 de abril de 2022): 73–79. http://dx.doi.org/10.53477/2065-8281-22-59.

Texto completo da fonte
Resumo:
Mediul de securitate contemporan înregistrează schimbări periodice radicale, în care tot mai multe și diversificate amenințări își fac apariția, determinând ca epoca în care trăim să fie marcată de crize de natură diferită. Tocmai de aceea utilizarea intelligence a devenit o preocupare a decidenților militari și politici, mai ales în condițiile integrării acesteia în cadrul funcțiilor de luptă pentru a asigura și a menține o capacitate de luptă ridicată și, implicit, putere de luptă, necesare îndeplinirii obiectivelor/misiunii. Particularitățile și ceea ce înseamnă conflicte militare moderne/contemporane, precum și influența evoluției tehnologice sau, așa cum o numesc specialiștii, revoluția în afaceri militare au determinat modificări inclusiv în domeniul informațiilor militare, domeniu care este esențial a ține pasul cu prezentul și a anticipa chiar viitorul. Aceste modificări au determinat schimbări în ceea ce privește locul și rolul informațiilor militare în fenomenul militar, schimbări de doctrine, tehnici, tactici și proceduri, precum și readaptarea cerințelor, conform modificărilor aplicate. Structurile de informații militare trebuie integrate conceptual și nu numai cu celelalte capabilități de culegere de informații ale Sistemului Național de Apărare, Ordine publică și Securitate Națională.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
9

Croitoru, Alin. "Two facets of returnees’ entrepreneurship in Romania: Juxtaposing business owners and self-employed return migrants within a multi-method research framework". Revista Calitatea Vieții 32, n.º 2 (2021): 175–94. http://dx.doi.org/10.46841/rcv.2021.02.04.

Texto completo da fonte
Resumo:
This paper contributes to the growing literature on the diversity of return migration by analysing the different types of small-scale entrepreneurship among returnees. Data from an original survey conducted among Romanian returnees and in-depth interviews with returnees in entrepreneurship are combined to reveal distinct profiles of returnee entrepreneurs and to illustrate their specific ways of thinking about entrepreneurship and migration. Currently, Romania is one of the most fertile settings to research intra-European return migration due to its important flows of temporary international migrants. The paper highlights that there are major differences between business owners and self-employed returnees in terms of entrepreneurship. Returnees who are business owners are those who benefited significantly more from migration than non-entrepreneur returnees—in terms of economic savings, human capital accumulation, and enhancement of their stocks of social capital; while returnees in self-employment reveal no significant differences for these migration outcomes compared to non-entrepreneur returnees. The distinction between the two groups of entrepreneurs has certain implications for origin states’ policies oriented towards stimulating return migration through programmes oriented towards returnees’ entrepreneurship. Keywords: Return Migration; Intra-European Migration; Entrepreneurship; Self-Employment; Multi-Method Social Research. „„„„ Articolul contribuie la literatura dedicată diversității migrației de revenire prin analiza unor tipuri diferite de antreprenoriat în rândul migranților reîntorși în țara de origine. Pentru a documenta profilurile specifice ale migranților care sunt antreprenori după revenire, sunt combinate date culese printr-un sondaj cu migranți reveniți în România și interviuri de profunzime cu migranți care au statutul de antreprenori după revenirea din străinătate. În prezent, România reprezintă unul dintre contextele excelente pentru cercetarea migrației de revenire datorită fluxurilor importante de migranți temporari internaționali. Lucrarea subliniază o serie de diferențe majore între migranții reveniți care au deschis mici afaceri și cei care lucrează pe cont propriu (de exemplu, sub formă de persoană fizică autorizată). Pe de o parte, migranții reveniți care dețin mici afaceri sunt cei care au beneficiat semnificativ mai mult din experiența de migrație comparativ cu reveniții non-antreprenori, în termeni de bani economisiți din migrație, acumulare de capital uman în străinătate și reconfigurarea capitalului social. Pe de altă parte, compararea profilurilor celor care lucrează pe cont propriu cu non-antreprenorii nu arată diferențe semnificative între cele două categorii în termeni de resurse acumulate prin experiența de migrație. Distincția dintre cele două tipuri de antreprenori poate avea implicații pentru politicile statelor de origine orientate către stimularea migrației de revenire prin programe centrate spre antreprenoriatul migranților reveniți. Cuvinte-cheie: migrație de revenire; migrație intra-europeană; antreprenoriat; angajare pe cont propriu; cercetare multi-metodă.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
10

Panaite, Cristian, Laura Bouriaud, Liviu Nichiforel, Cosmin Cosofret e Marian Socoliuc. "Caracterizarea unor atribute structurale și a mediului concurențial în sectorul forestier din România". Bucovina Forestiera 22, n.º 2 (31 de dezembro de 2022): 137–52. http://dx.doi.org/10.4316/bf.2022.018.

Texto completo da fonte
Resumo:
Structura sectorului forestier ca parte a economiei naționale în care are loc producția și comercializarea produselor lemnoase ale pădurii oferă informații importante pentru formularea unor strategii de gestionare durabilă a resursei forestiere, dar și de formulare a unor politici publice de stimulare a folosirii resursei lemnoase în produse de lemn de lungă durată, de asigurarea sustenabilă a resursei pentru producerea de energie verde și pentru utilizarea multi-ciclică a lemnului, așa cum este prevăzut și în strategia forestieră națională. Prezentul studiu își propune să contribuie la clarificarea unor aspecte privind atributele structurale ale cererii de masă lemnoasă pentru utilizare industrială, având ca obiective: 1) analiza caracteristicilor structurale ale sectorului forestier și a importanței sale în economia românească; 2) evaluarea interdependențelor existente între diferitele segmente ale sectorului; 3) analiza mediului concurențial. Caracterizarea structurală a sectorului forestier se bazează pe informațiile standardizate culese la nivelul țării de Institutul Național de Statistică. Operatorul de bază îl constituie codul CAEN (Clasificarea Activităților din Economia Națională) pe baza căruia, fiecare firmă înregistrată în România operează activități dintr-un anumit domeniu economic. CAEN (Rev.1, Rev.2)[1] reprezintă un acronim utilizat în clasificarea statistică națională a activităților economice din România CAEN Rev. 2 reprezintă varianta revizuită a CAEN Rev 1, fiind realizată în concordanță cu versiunea europeană (NACE Rev. 2, elaborată de EUROSTAT), publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Versiunea revizuită a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2008. Toate documentele privind înregistrarea unei firme la Registrul Comerțului trebuie să fie întocmite potrivit CAEN Rev. 2. Pentru a răspunde primului obiectiv al studiului, baza de date statistice referitoare la agenții economici din sectorul forestier a fost interpretată în funcție de alte informații referitoare la forța de muncă totală ocupată în industria prelucrătoare, contribuția sectorului la PIB, contribuția sectorului în exportul României și alți indicatori socio-demografici și de resursă forestieră existenți la nivel de județe, macroregiuni și regiuni de dezvoltare Pentru a răspunde celui de-al doilea obiectiv al studiului s-a cercetat econometric conexiunea dintre Exploatarea forestieră și industriile de prelucrare a lemnului, care au fost analizate în dinamică, în perioada 2015 - 2019. Modelul pornește de la evaluarea eficienței exploatării lemnului în comparație cu eficiența înregistrată în industriile prelucrătoare de tăierea și rindeluirea lemnului, fabricarea de furnire și panouri de lemn sau fabricarea de mobilă pentru birouri și magazine, fabricarea de mobilă pentru bucătării. Pentru cel de-al treilea obiectiv- analiza mediului concurențial al sectorului forestier din Romania am utilizat mai mulți indicatori sectoriali (Consiliul Concurenței, 2012:6), precum: numărul de firme, cifra medie de afaceri/salariat în sector, indicele Herfindahl-Hirshman (IHH), rata de concentrare, gradul de concentrare al pieței și indicele Pareto (numărul celor mai mari firme de exploatare care reprezintă 20% din numărul total de firme pe segmentul exploatare forestieră în județul respectiv, și procentul cifrei de afaceri totalizat de firmele de mai sus
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
11

LUPU, Gabriel-Stănică. "Dileme și provocări în sprijinirea cursurilor de etică, deontologie și integritate academică". Revista Etică și Deontologie 2021, n.º 1 (20 de outubro de 2021): 44–51. http://dx.doi.org/10.52744/red.2021.01.06.

Texto completo da fonte
Resumo:
Societatea informațională și globalizarea aduc, precum orice tendință și schimbare majoră în istoria umană, avantaje și dezavantaje pentru individ și pentru întreaga societate. Odată cu circulația extrem de rapidă a informației, cu creșterea accesului la baze de date uriașe, cu apariția mijloacelor de comunicare la distanță care permit părților implicate să interacționeze în timp real, să transfere volume mari de date, au apărut și situații în care persoane individuale sau grupuri, au abuzat de aceste facilități și le-au exploatat în scopuri lipsite de responsabilitate etică, afectând instituții, specialiști din mediul academic, indivizi din diverse zone profesionale, atât din punct de vedere al imaginii, cât și patrimonial. Formarea și integrarea viitorilor specialiști pe piața muncii, în economie, în educație, în sănătate sau în administrație, necesită nu doar bagajul de cunoștințe aferent domeniului de studiu. Este nevoie de formarea unor comportamente, caractere și atitudini adecvate privitoare la integritate, etică, deontologie profesională. Acest lucru se obține prin educarea, conștientizarea și stimularea tinerilor, în vederea construirii valorilor morale până la virtuți, astfel încât să aibă un aport crescut la performanța unității în care își desfășoară activitatea, concomitent cu îmbunătățirea culturii organizaționale din care fac parte. Nu toți studenții vor activa în cercetare sau în educație. Acest lucru nu este relevant atunci când vorbim de necesitatea formării unor comportamente etice pe termen lung. Studentul de azi, viitorul profesionist, poate fi un serios element de influență pozitivă și formare adecvată a generațiilor următoare, de la catedră, din mediul de afaceri, dintr-o întreprindere sau dintr-o instituție publică.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
12

Coroban, Costel. "Some linguistic remarks regarding Romanian Viking Studies". Romanian Journal for Baltic and Nordic Studies 5, n.º 2 (15 de dezembro de 2013): 119–44. http://dx.doi.org/10.53604/rjbns.v5i2_6.

Texto completo da fonte
Resumo:
In Romania there is no academic program dedicated entirely to the study of the Viking period in Scandinavia and Europe, but Romanian historiography can still boast with a decent number of monographs, translations and studies relating to early medieval Northern Europe. The concern of the present study is that of offering a general view on the language variations used by Romanian historians or translators when referring to certain Viking historical characters, rituals, artefacts or any other aspects regarding the history of the Norsemen. One of the first terms that ought to be considered by this study is the Old Norse word “viking” (used in runic inscriptions in contexts such as the verbal group “fara í víking” – meaning “to go on a raid”, “to go a-viking”). The complexity of translating this verbal structure into Romanian comes from the difficulty of turning the borrowed ethnonym “Viking” into a verbal phrase. Thus, it has been rendered as “a merge in expediţie vikingă”/”going on a Viking [+fem. desinence] expedition”. The only downside of using this phrase is that it might imply pleonasm since the Romanian noun “viking” already refers to raids and seafaring activities. Other authors have instead proposed the translation of “cineva care face un înconjur”/”somebody who goes on an expedition”, or simply “care e departe de casă”/”someone away from home”. But a royal saga also tells us about a noble who was “stundum í kaupferdum en stundum í víkingu” which is translated into Romanian as “în acelaşi timp în călătorie de afaceri şi în expediţie vikingă [at the same time in business trip and in viking expedition]”. The translation of í víking as “a merge în expediţie viking [going on a viking expedition]” also appears. In the translation of Frans G. Bengtsson’s well know The Long Ships, going a-viking is translated into Romanian as “seceriş [reaping], incursiune de jaf [raid for plundering]”, which is interestingly the only identifiable metaphor for this activity. Vikings also rarely appear as “wikingi” instead of the very common “vikingi” in Romanian translations.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
13

Xu, Zhaopeng, Tong Liu, Ruobing Jiang, Pengfei Hu, Zhongwen Guo e Chao Liu. "AFace". Proceedings of the ACM on Interactive, Mobile, Wearable and Ubiquitous Technologies 8, n.º 1 (6 de março de 2024): 1–33. http://dx.doi.org/10.1145/3643510.

Texto completo da fonte
Resumo:
User authentication on smartphones needs to balance both security and convenience. Many image-based face authentication methods are vulnerable to spoofing and are plagued by privacy breaches, so models based on acoustic sensing have emerged to achieve reliable user authentication. However, they can only achieve reasonable performance under specific conditions (i.e., a fixed range), and they can not resist 3D printing attacks. To address these limitations, we present a novel user authentication system, referred to as AFace. The system mainly consists of two parts: an iso-depth model and a range-adaptive (RA) algorithm. The iso-depth model establishes a connection between acoustic echoes and facial structures, while taking into account the influence of biological materials on echo energy, making it resistant to 3D printing attacks (as it's difficult to replicate material information in 3D printing). RA algorithm can adaptively compensate for the distance between the user and the smartphone, enabling flexible authentication modes. Results from experiments with 40 volunteers demonstrate that AFace achieves an average accuracy of 96.9% and an F1 score of 96.9%, and no image/video-based attack is observed to succeed in spoofing.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
14

Bob, Mircea Dan. "Laesio enormis, Codul civil austriac şi o afacere de familie". Studia Universitatis Babeş-Bolyai Iurisprudentia 64, n.º 4 (31 de dezembro de 2019): 50–67. http://dx.doi.org/10.24193/subbiur.64(2019).4.2.

Texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
15

VÎRBAN, FLOAREA. "BAHTIN ȘI COȘERIU DESPRE „AFACERILE UMANE” ȘI ESENȚIALITATEA LIMBAJULUI". Caietele Sextil Pușcariu 6 (31 de dezembro de 2023): 568–84. http://dx.doi.org/10.33993/csp.2023.6.568.584.

Texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
16

Suciu, Silvia. "Afacerea artei. Negoț cu artă și artiști în epoca modernă". Anuarul Muzeului Etnograif al Transilvaniei 34 (20 de dezembro de 2020): 259–98. http://dx.doi.org/10.47802/amet.2020.34.15.

Texto completo da fonte
Resumo:
"L’affaire de l’art Le marché d’art dans l’époque moderne La deuxième partie du 19ème siècle a marqué une époque sans précédent de l’expression esthétique et des moyens de vendre les produits artistiques. La révolution des impressionnistes a changé pour toujours la technique et l’image de la peinture. L’exposition de 1874 des impressionnistes - Auguste Renoir, Claude Monet, Edgar Degas, Alfred Sisley, Camille Pissarro, Armand Guillaumin, Bethe Morisot - de l’atelier du photographe Nadar du Boulevard des Capucines avait choqué le publique qui accusait le caractère indéfini de leurs œuvres et les expositions suivantes ont suscité les mêmes critiques. La peinture de Claude Monet, «Impression, soleil levant», a donné le nom de ce groupe d’artistes considérés souvent « intransigeants » et « révolutionnaires ». Plus de 30 ans ont dû passer pour que leur création soit acceptée. Comme dans les époques antérieures, l’art était destiné à une clientèle riche et représentait un moyen de montrer le rang, la vertu et la grandeur de ceux qui le possédaient. Paul Durand-Ruel, Ambroise Vollard et la famille Wildenstein ont changé radicalement le commerce d’art et leurs nouvelles techniques de commerce se trouvent à la base de la distribution des arts plastiques dans l’époque contemporaine. Ils ont soutenu l’Impressionnisme et l’ont transformé dans un « mode » et un courant artistique en vogue. Ils ont formé une nouvelle catégorie des collectionneurs qui ont commencé à comprendre ce mouvement nouveau. Paul Durand-Ruel a introduit la peinture des impressionnistes dans les États-Unis et a marqué leur reconnaissance internationale. Les nouveaux-riches américains ont prouvé de l’appétit pour cet art révolutionnaire et sont devenus les bénéficiaires parfaits de ce mouvement, avant que les français l’acceptent. Mots clés: époque moderne, marché d’art, Impressionnisme, les États-Unis, collection "
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
17

Kim, Yoon-Doo, Sue-Ho Chae e Sang-Duk Lee. "Analysis for Economic Impacts of AFACI Projects". Journal of the Korean Society of International Agricultue 28, n.º 1 (30 de março de 2016): 37–48. http://dx.doi.org/10.12719/ksia.2016.28.1.37.

Texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
18

Wang, Kehao, Xun Zhang, Xuyang Qiao, Xiaobai Li, Wei Cheng, Yirui Cong e Kezhong Liu. "Adjustable Fully Adaptive Cross-Entropy Algorithms for Task Assignment of Multi-UAVs". Drones 7, n.º 3 (16 de março de 2023): 204. http://dx.doi.org/10.3390/drones7030204.

Texto completo da fonte
Resumo:
This paper investigates the multiple unmanned aerial vehicle (multi-UAV) cooperative task assignment problem. Specifically, we assign different types of UAVs to accomplish the classification, attack, and verification tasks of targets under resource, precedence, and timing constraints. Due to complex coupling among these tasks, we decompose the considered problem into two subproblems: one with continuous and independent tasks and another with continuous and correlative tasks. To solve them, we first present an adjustable, fully adaptive cross-entropy (AFACE) algorithm based on the cross-entropy (CE) method, which serves as a stepping stone for developing other algorithms. Secondly, to overcome task precedence in the first subproblem, we propose a mutually independent AFACE (MIAFACE) algorithm, which converges faster than the CE method when obtaining the optimal scheme vectors of these continuous and independent tasks. Thirdly, to deal with task coupling in the second subproblem, we present a mutually correlative AFACE (MCAFACE) algorithm to find the optimal scheme vectors of these continuous and correlative tasks, while its computational complexity is inferior to that of the MIAFACE algorithm. Finally, numerical simulations demonstrate that the proposed MIAFACE (MCAFACE, respectively) algorithm consumes less time than the existing algorithms for the continuous and independent (correlative, respectively) task assignment problem.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
19

Suciu, Silvia. "Afacerea artei. Piața de artă în Marea Britanie în secolele XVII -XVIII". Anuarul Muzeului Etnograif al Transilvaniei 35 (20 de dezembro de 2021): 105–45. http://dx.doi.org/10.47802/amet.2021.35.06.

Texto completo da fonte
Resumo:
While the royal houses and the aristocracy of Italy, Low Countries, France and Spain had already an history in collecting pieces of art, Great Britain adopted this “fashion” only under Charles the 1st reign, in 17th century. Charles the 1st understood that his painted portraits, sculpted busts and a royal collection of art could bring a higher value to his royal status and this practice was representing the power, the authority and the virtues of a king. He was a prodigious collector and made numerous acquisitions of paintings and statues. He collected the artworks of more than 1750 artists; that formed the basis of Royal Collection, the greatest private collection nowadays. The reign of Charles the 1st was highly significant for the appearance of “Court Painters”, who also had the quality of diplomats at various European courts. Peter Paul Rubens and Antoon Van Dyck have been highly appreciated at the court of Charles the 1st. In his artworks Van Dyck captured the “flamboyant” spirit of the time; he gave brilliance to his characters and transformed significantly the image of the King, providing him a special refinement, as it can be seen in the portraits he painted to Charles the 1st. The next century was marked by painters such as William Hogarth, Joshua Reynolds and Thomas Gainsborough. Hogarth was considered „the most famous painter in London”, and he brought his important contribution to the establishment of a copyright law. His printed graphic series and satirical paintings have been inspired from the social and political reality of his time. Aristocracy’s and bourgeoisie’s emancipation in the 18th century led to the flourishing of the portraiture. Reynolds and Gainsborough were the most desired painters when it came about making portraits and their fame transcended their time. Keywords: collection, Great Britain, Royal Painter, portrait, art power
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
20

PLOSCARU, Cristian. "O piesă de teatru şi afacerea „idarelelor calpe”. Secvenţe din istoria domniilor pământene". Analele Ştiinţifice ale Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, s.n., Istorie 68 (2022): 413–27. http://dx.doi.org/10.47743/asui-2022-0023.

Texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
21

Suciu, Silvia. "Afacerea artei. Piața de artă în Țările de Jos în sec. al XVII-lea". Anuarul Muzeului Etnograif al Transilvaniei 32 (20 de dezembro de 2018): 232–65. http://dx.doi.org/10.47802/amet.2018.32.15.

Texto completo da fonte
Resumo:
The art market is a system by which the artwork reaches the public - collectors, museums, public institutions. Thus, the artwork becomes “merchandise” and its journey begins in the artist’s workshop and ends by being shown to the public. During centuries, the art market has registered many changes, according to different factors, such as: political regimes, economical and social crises, artistic tastes of the collectors. Until the 16th century, the public of the artwork was the church, the royal families or the aristocracy; in time, the work of art gained a wider audience. At the beginning, the transactions on the art market were made between the artist-producer and the commissioner-buyer. The market evolved and between the artist and the commissioner have interfered other persons or institutions such as the merchant, the dealer, auction houses, galleries. There are collectors in the history of art that started from the idea of making their own collections, building up powerful empires that promote and sell artists and their works. Depending on centuries or historical moments, the “rules of the game” have changed, and the evolution of the art market has led to the evolution of collective and individual perception of the artwork. As the rules and principles of the actual art market begun in Netherlands, in 16th-17th centuries, this article intends to study the historical context that has led to the evolution of the art market.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
22

Knecht, Sébastien, Manav Sohal, Isabelle Deisenhofer, Jean-Paul Albenque, Thomas Arentz, Thomas Neumann, Bruno Cauchemez et al. "Multicentre evaluation of non-invasive biatrial mapping for persistent atrial fibrillation ablation: the AFACART study". EP Europace 19, n.º 8 (15 de fevereiro de 2017): 1302–9. http://dx.doi.org/10.1093/europace/euw168.

Texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
23

Costaș, Cosmin-Flavius, e Septimiu-Ioan Puț. "Sport, amenzi, libera circulație a lucrătorilor și cauze de interes la Curtea de Justiție a Uniunii Europene". Studia Universitatis Babeş-Bolyai Iurisprudentia 68, n.º 4 (30 de junho de 2024): 155–79. http://dx.doi.org/10.24193/subbiur.68(2023).4.5.

Texto completo da fonte
Resumo:
Ca urmare a hotărârii în celebra afacerea Bosman (1995), lumea sportului s-a schimbat și a devenit mai incluzivă în ceea ce privește naționalitatea sportivilor. Prin urmare, nu este deloc întâmplător ca echipe de succes, în special în Uniunea Europeană, să includă jucători cu o varietate de naționalități. Dar, în același timp, libera circulație a lucrătorilor și liber profesioniștilor a afectat forța echipelor naționale, din moment ce baza de selecție pentru jucătorii naționali s-a redus semnificativ. Prin urmare, pe de-o parte, legislatorii naționali încearcă să impună cote naționale pentru sporturile de echipă, pentru a securiza o bază națională de selecție. Pe de altă parte, sunt în prim plan contestațiilor judiciare îndreptate împotriva regulilor naționale de selecție a jucătorilor formați pe plan local, în special în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene. Pornind de la o dezbatere recentă din sportul românesc, autorii urmăresc aceste evoluții și furnizează diferite argumente pentru discuția generală pe aceste teme.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
24

Raccah, Paul M., J. W. Garland, Z. Zhang, L. L. Abels, S. Ugur, S. Mioc e M. Brown. "Observation of Transitions between Electronic States at the (111)AFace of CdTe by Electrolyte Electroreflectance". Physical Review Letters 55, n.º 12 (16 de setembro de 1985): 1323–26. http://dx.doi.org/10.1103/physrevlett.55.1323.

Texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
25

Барылбекова, Айнура Темиркановна, e Иманалиев Адис Эркинбекович Иманалиев Адис Эркинбекович. "РАЗРАБОТКА ТЕХНОЛОГИИ СЫРОКОПЧЕНОГО МЯСНОГО ПРОДУКТА АДАНАЙ". Ползуновский вестник, n.º 1 (29 de março de 2024): 45–49. http://dx.doi.org/10.25712/astu.2072-8921.2024.01.006.

Texto completo da fonte
Resumo:
В статье представлена технология нового вида сырокопченого мясного продукта, в основе которой использованы традиции тюркских кочевых народов по изготовлению сыровяленых и сырокопченых мясных продуктов, таких как кыргызский «сүр эт» и татарский «казы». Учитывая, что в последние годы активно развивается этнотуризм и гастротуризм, в Кыргызской Республике растет спрос на этно-национальные мясные продукты, разработка подобных технологий из местного сырья является особенно актуальной. Особенностью разработки являются технология подготовки сырья, формование продукта и исключение из состава рецептуры нитритно-посолочной смеси. В качестве основного сырья была выбрана конина, которая является одним из основных и традиционных источников мясного сырья в нашей стране. Даны результаты исследования химического, аминокислотного, жирнокислотного и минерального состава основного сырья и качественных показателей готового продукта. Исследования основного сырья проводились в Образовательно-Консалтинговом Центре «Тест Экспертиза» и Испытательной лаборатории «ТОО Нутритест» г. Алматы при финансовой поддержке проекта AFACI (The Asian Food and Agriculture Cooperation Initiative-Азиатская инициатива по сотрудничеству в области продовольствия и сельского хозяйства).
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
26

Аксупова, А. М., М. К. Эсенаманова, Р. М. Атамбаева e Ф. А. Кочкорова. "КЫРГЫЗСТАНДЫН АЙМАКТАРЫ БОЮНЧА ЖАНЫБАРЛАРДАН АЛЫНГАН АЗЫКТАРДАГЫ НЕГИЗГИ МАКРОНУТРИЕНТТЕРДИ ИЗИЛДӨӨНҮН АНАЛИЗИ". Euroasian Health Journal, n.º 1 (29 de março de 2024): 56–61. http://dx.doi.org/10.54890/ehj-2024-1-56.

Texto completo da fonte
Resumo:
В статье представлены результаты анализа проведённых исследований пищевых продуктов животного происхождения (мясные и молочные продукты) на содержание основных макронутриентов (белков и жиров), отобранных в различных регионах Кыргызской Республики. Данные исследования направлены на создание базы данных по химическому составу пищевых продуктов в КР и проводились Образовательно-консалтинговым Центром «Тест-Экспертиза». Эти исследования были проведены при поддержке «Азиатской инициативы по сотрудничеству в области продовольствия и сельского хозяйства (AFACI), Администрации по развитию сельских районов, Республика Корея. Цель исследовани: провести анализ фактического содержания макронутриентов в мясных и молочных продуктах питания из различных регионов КР и дать сравнительную характеристику их содержания с данными российских учёных Института питания Академии Наук РФ. Материалы и методы. Исследовали содержание белков и жиров в основных продуктах питания (мясные и молочные) из пяти областей КР. Исследования проводили общепринятыми методами с помощью прибора Къелдалья УК-4005 и аппарата Сокслета. Результаты исследования. Приведены результаты содержания белков и жиров в основных видах продуктов питания населения КР. Выводы. Сравнительный анализ проведённого исследования показал, что биологически ценными продуктами по высокому содержанию полноценного белка являются все мясные продукты (мясо говяжье, баранина, конина, куриное мясо), а из молочных продуктов - масло сливочное (72% жирности) из различных областей КР. Макалада Кыргыз Республикасынын ар кайсы аймактарында тандалган негизги макронутриенттердин (белоктар жана майлар) курамына жаныбарлардан алынган тамак-аш азыктарын изилдөөнүн жыйынтыктары берилген. Бул изилдөөлөр Кыргыз Республикасындагы тамак-аш азыктарынын химиялык курамы боюнча маалымат базасын түзүүгө багытталган жана «Тест-Экспертиза» окуу-консалтинг борбору тарабынан жүргүзүлгөн. Бул изилдөөлөр Азиянын Азык-түлүк жана Айыл чарба Кызматташтыгынын Демилгеси (AFACI), Айылды өнүктүрүү башкармалыгы, Корея Республикасы тарабынан колдоого алынган. Россия Федерациясынын Илимдер академиясынын Тамактануу институтунун россиялык окумуштууларынын маалыматтары менен Кыргыз Республикасынын аймактарынан алынган эт жана сүт азыктарында макронутриенттердин камтылышынын салыштырма сыпаттамасы берилген. Изилдөөнүн максаты: Кыргыз Республикасынын ар кайсы аймактарынан алынган эт жана сүт азыктарындагы макронутриенттердин иш жүзүндөгү камтылышын талдоо жана алардын камтылышына Россиянын Федерациясынын Илимдер академиясынын Тамактануу институтунун россиялык окумуштууларынын маалыматтары менен салыштырма сыпаттама берүү. Материалдар жана ыкмалар. Төмөнкү тамак-аш азыктарынын курамындагы белоктун жана майдын курамы изилденген: Кыргыз Республикасынын беш облусунан алынган эт жана сүт. Изилдөөлөр Kъельдаль UK-4005 жана Сокслет аппараттарын колдонуу менен жалпы кабыл алынган ыкмаларды колдонуу менен жүргүзүлгөн. Изилдөөнүн натыйжалары. Кыргыз Республикасынын калкынын тамак-аш азыктарынын негизги түрлөрүндөгү белоктун жана майдын курамы боюнча берилген жыйынтыктар. Корутунду. Изилдөөнүн салыштырма талдоосу көрсөткөндөй, толук протеиндин жогорку мазмуну бар биологиялык баалуу продуктылар бардык эт азыктары (уй, козу, жылкы, тоок), сүт азыктарынын ичинен сары май (72% май) өлкөнүн ар кайсы аймактарынан алынган. Кыргыз Республикасы. The article presents the results of an analysis of studies of food products of animal origin for the content of basic macronutrients (proteins and fats), selected in various regions of the Kyrgyz Republic. These studies are aimed at creating a database on the chemical composition of food products in the Kyrgyz Republic and were carried out by the Test-Expertiza Educational and Consulting Center. These studies were supported by the Asian Food and Agriculture Cooperation Initiative (AFACI), Rural Development Administration, Republic of Korea. Purpose of the study: to analyze the actual content of macronutrients in meat and dairy food products from various regions of the Kyrgyz Republic and give a comparative description of their content with the data of Russian scientists from the Institute of Nutrition of the Academy of Sciences of the Russian Federation. Materials and methods. The content of proteins and fats in the following food products was studied: meat and dairy from five regions of the Kyrgyz Republic. The studies were carried out using generally accepted methods using a Kjeldahl UK-4005 device and a Soxhlet apparatus. Results of the study. The given results of the content of proteins and fats in the main types of food products of the population of the Kyrgyz Republic. Conclusions. A comparative analysis of the study showed that biologically valuable products with a high content of complete protein are all meat products (beef, lamb, horse meat, chicken), and among dairy products - butter (72% fat) from various regions of the Kyrgyz Republic.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
27

Yee, Wee L. "Attraction, Feeding, and Control of Rhagoletis pomonella (Diptera: Tephritidae) with Gf-120 and Added Ammonia in Washington State". Florida Entomologist 90, n.º 4 (dezembro de 2007): 665–73. http://dx.doi.org/10.1653/0015-4040(2007)90[665:afacor]2.0.co;2.

Texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
28

Sfetcu, Nicolae. "Descoperirea proceselor de afaceri". IT & C 2, n.º 2 (2023). http://dx.doi.org/10.58679/it73315.

Texto completo da fonte
Resumo:
Descoperirea proceselor de afaceri legată de procesele de minerit este un set de tehnici care construiesc automat o reprezentare a proceselor de afaceri curente ale unei organizații și a variațiilor majore ale procesului. Aceste tehnici folosesc dovezi găsite în sistemele tehnologice existente care rulează procesele de afaceri în cadrul unei organizații.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
29

Sfetcu, Nicolae. "Indicatori de performanță pentru analitica social media". IT & C 2, n.º 1 (março de 2023). http://dx.doi.org/10.58679/itit55807.

Texto completo da fonte
Resumo:
Algoritmii bazați pe analitica rețelelor sociale, procesarea limbajului natural, procesarea complexă a evenimentelor și tehnicile de extragere a datelor sunt utilizați în mod obișnuit de software-ul de analitica social media pentru a oferi o gamă largă de capabilități de analiză și valori care pot fi utilizate de manageri pentru obținerea unor informații critice despre afaceri și facilitarea luării deciziilor eficiente
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
30

"TRANSFERUL DE CAPITAL FINANCIAR AL MIGRANȚILOR REVENIȚI ÎN MEDIUL DE AFACERI". Creşterea economică în condiţiile globalizării: bunăstare și incluziune socială, 10 de dezembro de 2019, 155–62. http://dx.doi.org/10.36004/nier.cdr.2019.14-19.

Texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
31

Sfetcu, Nicolae. "Vizualizarea datelor cu aplicațiile Tableau Software". IT & C 2, n.º 1 (março de 2023). http://dx.doi.org/10.58679/it10117.

Texto completo da fonte
Resumo:
Tableau este un instrument de analiză și vizualizare a datelor care se poate conecta cu multe surse de date, creând tablouri de bord interactive. Tableau utilizează inovații de integrare a aplicațiilor, cum ar fi API-urile JavaScript și aplicația de conectare unică, pentru a include în mod constant analiza Tableau în aplicațiile de afaceri de bază. Tableau interoghează baze de date relaționale, cuburi de procesare analitică online, baze de date în cloud și foi de calcul pentru a genera vizualizări de date de tip grafic. De asemenea, software-ul poate extrage, stoca și prelua date dintr-un motor de date în memorie.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
32

Sfetcu, Nicolae. "Puterea transformativă a tehnologiei 5G - Evoluție și conectivitate". IT & C 2, n.º 4 (2023). http://dx.doi.org/10.58679/it62302.

Texto completo da fonte
Resumo:
Apariția tehnologiilor 5G a inaugurat o nouă eră a conectivității, promițând viteze mai rapide, latență mai mică și posibilități fără precedent pentru diverse industrii și viața de zi cu zi. Fiind a cincea generație de tehnologie wireless, 5G reprezintă un salt înainte semnificativ față de predecesorii săi, 4G și 3G. Evoluția tehnologiei a fost marcată de salturi transformatoare, iar tehnologia 5G este o dovadă a acestui progres continuu. 5G promite să revoluționeze modul în care ne conectăm, comunicăm și desfășurăm afaceri. Acest eseu analizează complexitățile tehnologiei 5G, caracteristicile cheie, beneficiile, provocările și implicațiile tehnologiilor 5G, explorând impactul său potențial asupra diferitelor sectoare și abordând unele dintre provocările și preocupările asociate cu implementarea acesteia.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
33

Sfetcu, Nicolae. "Tableau Software: Vizualizarea și analiza datelor". IT & C 2, n.º 3 (2023). http://dx.doi.org/10.58679/it41294.

Texto completo da fonte
Resumo:
În prezent, datele sunt generate peste tot, precum YouTube, Tumblr, Reddit, Facebook, WhatsApp, Twitter, Instagram, Gmail, LinkedIn și Academia. Înțelegerea acestor date este foarte importantă, deoarece aceasta este o entitate crucială și foarte importantă a unei organizații, națiuni și instituții. Analiza și vizualizările seturilor de date pot oferi noi tendințe în afaceri, politică, sau intelligence, pot preveni bolile și pot modela pentru a prognoza paradigmele viitoare și a combate criminalitatea, și așa mai departe. În acest moment, cel mai utilizat instrument pentru descoperirea, analiza și vizualizarea datelor, este Tableau. Tableau este unul dintre cele mai rapide instrumente de business intelligence. Este rapid de implementat, ușor de învățat și foarte util pentru un utilizator.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
34

Stefanescu, Razvan, e Ramona Dumitriu. "Introducere în analiza mediului de afaceri, Partea întâi (An Introduction to the Analysis of the Business Environment, Part 1)". SSRN Electronic Journal, 2020. http://dx.doi.org/10.2139/ssrn.3708485.

Texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
35

Oglindd, Bazil. "Dolul n Reglementarea Codului Civil. Privire Speciall Asupra Dolului n Afaceri (Fraud in the Context of the New Romanian Civil Code. Special Aspects Fraud in Business Law)". SSRN Electronic Journal, 2014. http://dx.doi.org/10.2139/ssrn.2481580.

Texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
36

Cîrmaciu, Diana. "Trends in the Romanian taxation". International Journal of Legal and Social Order 3, n.º 1 (30 de novembro de 2023). http://dx.doi.org/10.55516/ijlso.v3i1.129.

Texto completo da fonte
Resumo:
Fiscalitatea este un element esențial în luarea deciziilor de investiții, întrucât este un cost al afacerii indiferent de tipul sau dimensiunea acesteia, de locația geografică în care se desfășoară. Impozitarea ar trebui privită ca un atribut al suveranității, dar pentru un randament fiscal ridicat este necesar să se țină cont de aspectul consimțământului fiscal din partea contribuabilului. În contextul actual, se pune întrebarea care este cea mai bună formulă fiscală pentru ca puterea publică să obțină veniturile necesare acoperirii cheltuielilor publice.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
37

Dumitru, Teodora. "„Geniul” la Eminescu și „geniul” lui Eminescu. Problemă cosmologică și afacere național(ist)ă (I)". Transilvania, 2022, 30–45. http://dx.doi.org/10.51391/trva.2022.05.05.

Texto completo da fonte
Resumo:
In this paper I investigate how the interpretation of the Romantic poet Mihai Eminescu’ work verifies the European transition from a rationalist conception of “genius” (according to which “genius” is a phenomenon subjected to the laws of nature/ society) to an irrationalist conception, where “genius” becomes a supernatural, miraculous or inexplicable phenomenon.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
38

Dumitru, Teodora. "„Geniul” la Eminescu și „geniul” lui Eminescu. Problemă cosmologică și afacere național(ist)ă (II)". Transilvania, 2022, 35–43. http://dx.doi.org/10.51391/trva.2022.06-07.04.

Texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
39

Cebotari, Svetlana. "Identificări conceptual-teoretice ale relației ,,paradiplomație - politică externă”". International Relations Plus, n.º 1(19) (julho de 2021). http://dx.doi.org/10.52327/1857-4440.2021.1(19).02.

Texto completo da fonte
Resumo:
Deși fenomenul paradiplomațe a apărut în anii 1970, abia la începutul sec. XXI acest concept a devenit prezent în cercetările științifice și în discursurile politicienilor. Acest termen a fost inventat pentru a desemna activitățile internaționale ale instituțiilor necentrale ale unui stat: municipalități, regiuni, companii private etc. Pornind de la raționamentul conform căruia politica externă reprezintă activitatea statului în afacerile internaţionale sau activitatea statului pe arena internaţională, fenomenul ,,paradiplomație” la fel desemnează activitatea internațională a regiunilor sau blocurilor regionale transnaționale, companiilor private, municipalităților, etc. Prezentul articol are drept scop reliefarea corelației prezente între conceptul de ,, paradiplomație” și ,,politică externă”.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
40

Stefanescu, Razvan, e Ramona Dumitriu. "Conninutul Managementului Riscurilor Din Afacerile Internaaionale (The Essentials of Risk Management in International Business)". SSRN Electronic Journal, 2015. http://dx.doi.org/10.2139/ssrn.2612984.

Texto completo da fonte
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
41

Hoffmeister, Cristiane Maria Sbardelotto, e Patrícia Scheeren. "A influência das Mídias Digitais na Comunicação do Casal". Revista Brasileira de Terapia Familiar 8, n.º 1 (1 de agosto de 2019). http://dx.doi.org/10.60114/rbtf.v8i1.42.

Texto completo da fonte
Resumo:
O presente estudo teve como objetivo avaliar a relação entre a comunicação conjugal e o uso das mídias digitais, particularmente aquelas usadas para troca de mensagens instantâneas, tipo o aplicativo WhatsApp. A amostra foi constituída por 123 sujeitos, que responderam a um questionário online. Os instrumentos utilizados fora, um Questionário de dados sócio-demográficos, um Questionário para avaliar o uso das mídias digitais na relação conjugal, Escala Revisada de Ajustamento Conjugal (RDAS-P) e Questionário sobre Comunicação Conjugal. Os resultados apontaram que 93,5% dos participantes utilizam o aplicativo WhatsApp para se comunicar com o(a) parceiro(a) na grande maioria todos os dias (62%). verificou-se igualmente uma forte correlação entre o nível de ajustamento conjugal e a boa comunicação conjugal. Esses resultados apontam que o uso da mídia parece facilitar a comunicação do casal com relação a assuntos do cotidiano, não interferindo na comunicação de assuntos mais íntimos que parecem preservados pelos casais em conversas face-aface.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
42

Sadowski, Oskar, Maciej Kamiński, Andrzej Taube, Jarosław Tarenko, Marek Guziewicz, Marek Wzorek, Justyna Maleszyk et al. "Low‐Resistivity Ti/Al/TiN/Au Ohmic Contacts to Ga‐ and N‐Face n‐GaN for Vertical Power Devices". physica status solidi (a), 17 de abril de 2024. http://dx.doi.org/10.1002/pssa.202400076.

Texto completo da fonte
Resumo:
Low‐resistivity Ohmic contacts to Gallium‐face (G‐aface) and/or Nitrogen‐face (‐Nface) n‐GaN are undoubtedly needed for high‐quality vertical power devices. Contrary to Ga‐face n‐GaN, for which the Ohmic contact formation is a well‐established process, the formation of low‐resistivity Ohmic contacts to N‐face n‐GaN is much more difficult due to the different surface properties. Despite many efforts, obtaining low‐resistivity ohmic contacts, with ρc < 1 × 10−5 Ω cm2 to N face n‐GaN, still remains difficult to achieve. Herein, results of fabrication and characterization of Ti/Al/TiN/Au ohmic contacts to Ga‐ and N‐face n‐GaN for vertical power devices are presented. The optimum annealing temperature is examined and it is noticed that Ohmic contacts to Ga‐face n‐GaN (n ≈ 5 × 1018 cm−3 , 200 nm on bulk GaN substrate) are formed after 550 °C annealing and continuously lower their ρc up to temperature of 750 °C for which ρc is ≈1.86 × 10−6 Ω cm2. Ohmic contact to N‐face n‐GaN (bulk ammonothermally grown substrate, ρ ≈ 10−3–10−2 Ω cm2) becomes quasilinear after annealing at 650 °C and becomes linear after annealing at 700 °C, reaching a minimum value of ρc 6 × 10−6 Ω cm2. Further annealing at higher temperaturesincreases the contact resistivity to the value of ≈5.8 × 10−5 cm2 for annealing at 800 °C. The electrical measurements results were accompanied with the results of structural characterization for determination of Ohmic contact formation mechanism.
Estilos ABNT, Harvard, Vancouver, APA, etc.
Oferecemos descontos em todos os planos premium para autores cujas obras estão incluídas em seleções literárias temáticas. Contate-nos para obter um código promocional único!

Vá para a bibliografia