Gotowa bibliografia na temat „Aktivistit”

Utwórz poprawne odniesienie w stylach APA, MLA, Chicago, Harvard i wielu innych

Wybierz rodzaj źródła:

Zobacz listy aktualnych artykułów, książek, rozpraw, streszczeń i innych źródeł naukowych na temat „Aktivistit”.

Przycisk „Dodaj do bibliografii” jest dostępny obok każdej pracy w bibliografii. Użyj go – a my automatycznie utworzymy odniesienie bibliograficzne do wybranej pracy w stylu cytowania, którego potrzebujesz: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver itp.

Możesz również pobrać pełny tekst publikacji naukowej w formacie „.pdf” i przeczytać adnotację do pracy online, jeśli odpowiednie parametry są dostępne w metadanych.

Artykuły w czasopismach na temat "Aktivistit"

1

Lukinmaa, Pauliina. "Pietarin LHBTIQ+-aktivistien ulkopuolisuudesta ja suhteisuudesta". Idäntutkimus 31, nr 2 (11.07.2024): 41–57. http://dx.doi.org/10.33345/idantutkimus.142813.

Pełny tekst źródła
Streszczenie:
Venäjän lainsäädäntö ja ilmapiiri on kiristynyt 2010-luvulta lähtien vähemmistöjä ja toisinajattelijoita tukahduttavaksi. Samaan aikaan LHBTIQ+-aktivismi on usein määritelty ulkomailla mediassa ja tutkimuksessa uuskonservatiivisen Venäjän liberaaliksi saarekkeeksi. Näiden ääripäiden väliin sijoittuva suhteinen ja valtarakenteisiin kietoutunut aktivistien arki on kuitenkin jäänyt vähälle huomiolle. Tätä taustaa vasten tarkastelen artikkelissa sitä, miten LHBTIQ+-aktivistit määrittelivät identiteettejään ja toimintaansa – subjektiuttaan – 2010-luvun lopun Pietarissa. Etnografisessa tutkimuksessani lähestyn aktivismia suhteisena toimintana, jonka kautta aktivistit muodostavat subjektipositioitaan. Aktivistit lähtevät kaduille, kyseenalaistavat normeja tai vetäytyvät pienempiin yhteisöihin ja yksityisempiin tiloihin. Lisäksi tarkastelen, kuinka kansainvälisten, yhä hienosyisempien termien hyödyntäminen ja niiden kehitteleminen yhteisöllisesti voi lisätä aktivistien ylpeyttä uuskonservatiivisella Venäjällä marginalisoiduista identiteeteistään. Se vahvistaa heidän kuuluvuuden tunnettaan paikalliseen liikkeeseen, joka on samalla kansainvälisesti verkottunut. Since the 2010s, the legislation and atmosphere in Russia have increasingly suppressed its minorities and dissidents such as LGBTIQ+ (lesbian, gay and bisexual, transgender, and intersex and queer) activists. In this run of events, LGBTIQ+ activism has been defined abroad in media and research as a liberal island in neoconservative Russia. Little attention has been paid to the relative power structures located between these ends in activists’ everyday lives. Against this background, using an ethnographic research approach, I ask how activists formed their subject positions in St Petersburg in the late 2010s. I suggest that by mirroring and balancing, but also hiding and revealing these positions, activists have taken to the streets, questioned norms and retreated into smaller communities and more private spaces. I also show that increasingly more defined collective terms referring to identities have not only increased their sense of pride in Russia but also strengthened their sense of belonging to a local movement.
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
2

Sjö, Karoliina. "Pitääkö historian olla jännää, jotta se kiinnostaa – ja minkä kustannuksella?" Ennen ja nyt: Historian tietosanomat 21, nr 2 (17.05.2021): 53–57. http://dx.doi.org/10.37449/ennenjanyt.102406.

Pełny tekst źródła
Streszczenie:
Viime aikoina hurjaan suosioon kiirinyt toimittaja Maria Petterssonin projekti Historian jännät naiset herättää monenlaisia ajatuksia. Sosiaalisesta mediasta lähtenyt ja lopulta joukkorahoituksen avulla kirjaksi (2020), sittemmin myös podcastiksi, muodostunut projekti nostaa esiin erilaisia aiemmin historian varjoon ja unohduksiin jääneitä naisia ja heidän tarinoitaan. Kirja noudattelee perinteisen kollektiivisen elämäkerran kaavaa ja sisältää lukuisia pienoiselämäkertoja, jotka on jaoteltu teemoittain seitsemään eri kategoriaan, joita ovat: tiedenaiset, hallitsijat, taiteilijat ja urheilijat, aktivistit ja toisinajattelijat, rikolliset ja virkavalta, sotilaat ja vakoojat sekä tutkimusmatkailijat ja seikkailijattaret. Kollektiivisten elämäkertojen historia on lähes yhtä pitkä kuin yksilöelämäkertojenkin ja se ulottuu vähintään antiikin aikaan. Modernin elämäkerran muoto alkoi puolestaan syntyä 1600- ja 1700-lukujen taitteessa, ja jo silloin alkoi ilmestyä myös joitakin pelkästään naisille omistettuja kollektiivisia biografioita. Sittemmin naisia ja heidän historiaansa on käsitelty esimerkiksi erilaisissa tiede- ja tietokirjoissa yhä runsaammin. Vaikka tiede- ja tietokirjat eroavat genreinä toisistaan, saattavat niiden väliset suhteet ja rajamaastot olla monesti myös häilyviä. Historian jännät naiset -teos on tarkoitettu kustantajan mukaan populaariksi tietokirjaksi, ja siitä puuttuvatkin selkeät ja systemaattiset viite- ja lähdetiedot. Yleisen hyvän käytännön mukaisesti tietokirjoihin kuuluu kuitenkin myös lähdeluettelo, joten sen puuttuminen tekee teoksen genrejaottelusta ja teoksessa esiintyvien tietojen todenperäisyyden arvioimisesta ongelmallisia.
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
3

Kaur, Gurinder. "ASHA between spaces of state, empowerment and culture: A thematic review". Anthropologia integra 10, nr 2 (7.11.2019): 47–50. http://dx.doi.org/10.5817/ai2019-2-47.

Pełny tekst źródła
Streszczenie:
Cílem příspěvku je zdůraznit roli státu v posílení postavení žen ve společnosti. Zaměřuje se na komunitní zdravotnice ASHA, což jsou akreditované aktivistky v oblasti sociálního zdraví (Accredited Social Health Status Activist). Článek přináší tematický přehled založený na roli a statutu ASHA jakožto členky neo-liberálního orgánu a zároveň státního zaměstnance pod trvalým dohledem, a mimo to ženy zakotvené v pevné hierarchii byrokracie. Příspěvek je založen na literární rešerši a přehledu zásadních výzkumů provedených v oblasti role a statutu komunitních zdravotníků v různých oblastech světa. Zabývá se představou ASHA jako spojníku a zároveň kontrastu mezi pozicemi aktivisty a zaměstnance, což přináší námět pro studium průniků mezi státem, kulturou a pohlavím.
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
4

Foster, Raisa. "Toiseuden moninainen kokemus". Aikuiskasvatus 42, nr 1 (24.03.2022): 50–66. http://dx.doi.org/10.33336/aik.115553.

Pełny tekst źródła
Streszczenie:
Vammaisuutta on 2000-luvulta lähtien alettu ymmärtää yksilöllisen vajavaisuuden sijasta sosiaalisena konstruktiona, joka syntyy ihmisten ennakkoluuloista erilaisuutta kohtaan. Kriittinen yhteiskuntatieteellinen vammaistutkimus pyrkii purkamaan ableistisia eli vammaisuuteen perustuvia syrjivien rakenteita ja arvoja. Vammaisten omat moninaiset kokemukset jäävät kuitenkin tutkimuksissa yhä marginaalisiksi tai tutkimustulokset eivät välity riittävän vaikuttavasti yhteiskunnan muuttamiseksi. Esitän, että tieteen ja taiteen tiedonmuodostuksen tapoja yhdistelevä tutkimusrunous (poetic inquiry) voi taistelevan tutkimuksen menetelmänä olla aktivismia: tutkimusrunoilla pyritään aktiivisesti yhteiskunnan muuttamiseen ennakkoluuloja ravistelemalla. Ne voivat analyysimenetelmänä auttaa toiseuden moninaisuuden tutkimisessa ilman hierarkkista kahtiajaottelua. Tutkimuksen raportoinnissa runot mahdollistavat moninaisten kokemusten kuulemisen ja ilmaisemisen arvoja ja asenteita muuttavalla tavalla. Artikkeli perustuu taideperustaiseen tutkimushankkeeseen, jossa sitouduttiin taistelevan tutkimuksen periaatteisiin kantaaottavana, toimintalähtöisenä ja osallistuvana tutkimuksena yhdenvertaisuuden ja oikeudenmukaisuuden puolesta. Esimerkkeinä käyttämäni tutkimusrunot koostin taiteilija-aktivisti-tutkijana kehitysvammaisten naisten haastatteluista. Niiden avulla on mahdollista puhutella laajempaa yleisöä kuin perinteinen akateeminen tutkimus mahdollistaa ja kutsua vastaanottaja jäsentämään aktiivisesti todellisuutta. Tutkimusrunouden vahvuudet taistelevan tutkimuksen menetelmänä ovat 1) autenttisen kokemuksen kuulemisessa ja välittämisessä, 2) toiseuden moninaisuuden esille tuomisessa ja 3) moninaisten yleisöjen tavoittamisessa.
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
5

Ratilainen, Saara, i Daniil Zhaivoronok. "Feministinen sodanvastainen liike ja mediavälittyneisyyden mahdollisuusrakenne". Idäntutkimus 31, nr 2 (11.07.2024): 21–40. http://dx.doi.org/10.33345/idantutkimus.142965.

Pełny tekst źródła
Streszczenie:
Artikkeli tutkii Venäjän Feminististä sodanvastaista liikettä (FAS), joka perustettiin helmikuussa 2022. Liikettä määrittää aktivistien maastapako ja liikkeen aktioiden sijoittuminen yhtaikaa niin Venäjälle kuin sen rajojen ulkopuolelle. Artikkelin aineistona toimivat liikkeen aktivistien haastattelut ja mediadata. Analyysissa sovelletaan mediatutkimuksen näkökulmia sosiaalisten liikkeiden tutkimukseen hyödyntäen mediavälittyneisyyden mahdollisuusrakenteen (Cammaerts 2012) teoreettista kehystä ja arvioidaan, miten FAS käyttää ylirajaista mediaa pääasiallisena toiminnan kenttänään sotilaallisen kriisin aikana. Tulokset paljastavat, että FAS hyödyntää taitavasti mediatyökaluja jäsenten hankintaan, kansainvälisen mediahuomion kiinnittämiseen ja poliittisten vaatimustensa levittämiseen. Lisäksi liike on käynnistänyt hankkeita, jotka tarjoavat suoraa apua sodan ja poliittisen sorron kohteeksi joutuneille. Se on myös määritellyt diskursiivisesti uudelleen feminismin roolia sota-aikana. Mediaan toiminnan kenttänä liittyy kuitenkin myös merkittäviä haasteita, jotka toisinaan rasittavat aktivistien sisäistä dynamiikkaa ja heikentävät liikkeen ydinsanomia. Analyysi valottaa mediavälitteisen feministisen aktivismin monimutkaisia prosesseja sota-ajan kontekstissa ja Venäjän feministisen liikkeen merkitystä oppositioyhteisöjen ylläpitämisessä voimakkaan repressiivisissä olosuhteissa. This article investigates Feminist Anti-War Resistance (FAR), a transnational project launched by Russian feminists opposing the full-scale invasion of Ukraine since February 2022. Using interviews with activists and media data, it applies the Mediation Opportunity Structure framework (Cammaerts 2012) to assess how FAR has navigated the media landscape to amplify its influence amidst a political crisis. The findings reveal that FAR has skilfully used media tools to recruit activists, garner international media attention and disseminate its agenda. Furthermore, the movement has launched projects providing direct aid to those affected by war and political repression and discursively redefined the role of feminism in wartime. However, the media also present challenges, sometimes straining internal dynamics among activists and diluting the movement’s core messages. The analysis sheds light on the complex processes of mediated feminist activism within a wartime context and its significance for maintaining oppositional communities under oppressive conditions.
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
6

Höllering, Frauke. "Die Cannabis-Aktivistin". MMW - Fortschritte der Medizin 157, nr 19 (listopad 2015): 24. http://dx.doi.org/10.1007/s15006-015-3715-9.

Pełny tekst źródła
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
7

Behnken, Imbke. "„Es geht darum, Mittel und Wege zu finden, daß die Stadt dem Kind zugänglicher, verwertbarer und sinnvoller erscheint“". sub\urban. zeitschrift für kritische stadtforschung 9, nr 3/4 (26.11.2021): 263–76. http://dx.doi.org/10.36900/suburban.v9i3/4.719.

Pełny tekst źródła
Streszczenie:
Das Buch Das Kind in der Stadt (1978) des Schriftstellers, Architekten, Sozialhistorikers, Ethnographen und Anarchisten Colin Ward ist eine Hommage an Kinder in der Großstadt. Der Autor nimmt hierbei zwei Positionen ein: diejenige des Forschers und diejenige des gesellschaftspolitischen Aktivisten. Als Forscher untersucht er die Entwicklung von Großstädten unter der Fragestellung, wie sie den Lebensraum von Kindern beeinflussen. Dabei betrachtet er das Kind nicht als Opfer großstädtischer Entwicklungen, vielmehr richtet sich sein Fokus auf das aktive Handeln von Kindern, sich ihre städtische Umwelt trotz aller Einschränkungen eigensinnig anzueignen. Der Aktivist Ward wiederum fordert, aus den Erkenntnissen Konsequenzen zu ziehen und stellt Projekte vor, die er als gelungene „exemplarische Modelle“ (1978: 198) würdigt. Dies sind Modelle, die zum einen in Eigenregie von Kindern und Erwachsenen geplant und realisiert werden, und zum anderen nicht nur Kindern zugutekommen, sondern der gesamten Ortsgesellschaft dienen.
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
8

RENLAND, ASTRID. "Aktivister fra Plata". Rus & samfunn 3, nr 06 (27.01.2010): 11–12. http://dx.doi.org/10.18261/issn1501-5580-2009-06-06.

Pełny tekst źródła
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
9

Wamberg, Jacob. "LIDT AKTIVISTISK DØDSHJÆLP". K&K - Kultur og Klasse 40, nr 114 (20.12.2012): 168–71. http://dx.doi.org/10.7146/kok.v40i114.15714.

Pełny tekst źródła
Streszczenie:
Anmeldelse af MIKKEL BOLT: En anden verden. Små kritiskeepistler om de seneste årtiers antikapitalistiske satsninger i kunst og politik og forsøgene på at udradere dem.København, 2011 (Forlaget Nebula), 263 s.
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
10

Panke, Diana. "Aktivisten und Mitläufer". Zeitschrift für Internationale Beziehungen 18, nr 2 (2011): 35–62. http://dx.doi.org/10.5771/0946-7165-2011-2-35.

Pełny tekst źródła
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.

Rozprawy doktorskie na temat "Aktivistit"

1

Weismann, Stephanie. "Biographien jüdischer Frauen: Bertha Pappenheim (1859–1936) – Prominente Patientin und Aktivistin". HATiKVA e.V. – Die Hoffnung Bildungs- und Begegnungsstätte für Jüdische Geschichte und Kultur Sachsen, 2017. https://slub.qucosa.de/id/qucosa%3A34728.

Pełny tekst źródła
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
2

Väyrynen, E. (Eemeli). "Hedge-rahastojen osakkeenomistaja-aktivismi ilmiönä ja sijoitusstrategiana". Master's thesis, University of Oulu, 2014. http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-201412042067.

Pełny tekst źródła
Streszczenie:
Hedge-rahastot voivat osakkeenomistaja-aktivisteina toimimalla saavuttaa huomattavia epänormaaleja tuottoja. Niin kutsutun aktivististrategian on toistuvasti havaittu päihittävän sekä markkinaindeksi että monet muut hedge-rahastojen käyttämät sijoitusstrategiat. Aktivismin teho perustuu siihen, että kohdeyrityksen osakkeen hinta reagoi positiivisesti aktivistirahaston hankkiessa siitä omistusosuuden ja toteuttaessa aktivistisia toimia. Tässä tutkielmassa havaitaan, että aktivististrategian ylivoimaisuus on kuitenkin riippuvainen tarkasteluperiodista. 1990-luvun lopussa ja 2000-luvun alussa aktivistirahastot saavuttavat selvästi muita rahastoja suurempia tuottoja, mutta vuoden 2005 jälkeen eroja ei juuri ole nähtävissä. Vuoden 2008 finanssikriisin aikana aktivistirahastot kärsivät muita hedge-rahastoja suurempia tappioita. Osakkeenomistaja-aktivismilla tarkoitetaan oman omistusosuuden kautta tapahtuvaa vaikuttamista osakeyhtiön hallinnossa. Hedge-rahastojen tavoitteena on erilaisia keinoja käyttäen nostaa kohdeyrityksen osakkeen hintaa ja näin hyötyä aktivismista rahallisesti. Hedge-rahastot ovat löyhästi säänneltyjä ja monimutkaisia strategioita käyttäviä yksityisiä rahastoja, joiden managereilla on suuret kannustimet tavoitella mahdollisimman runsaita voittoja. Erityispiirteidensä takia hedge-rahastot menestyvät osakkeenomistaja-aktivismissa yksityishenkilöitä ja perinteisiä institutionaalisia sijoittajia paremmin. Tutkielmassa huomataan, että aktivistirahastot eroavat ominaisuuksiltaan huomattavasti muista hedge-rahastoista, mutta rahaston kokoa lukuun ottamatta näiden piirteiden avulla ei pystytä tunnistamaan erityisen menestyviä aktivisteja. Tutkielmassa käytetty kansainvälinen aineisto on poikkeuksellisen laaja, ja eri vääristymiä kontrolloidaan tehokkaasti. Tutkimusaineisto sisältää aikavälillä 1995–2012 lähes 30 000 yksittäistä rahastoa ja yli 1 500 000 aikasarjahavaintoa rahastojen tuotoista ja hallinnassa olevista varoista. Aktivistirahastoja aineistosta tunnistetaan yhteensä 344 kappaletta. Tuottojen analysoinnissa pääosassa ovat erilaiset aikasarjaregressioihin perustuvat multifaktorimallit. Tarkastelun kohteena ovat mallien avulla estimoidut alfat sekä altistuminen eri faktoreille. Tutkielman tulokset ovat yleistettävissä aineiston laajuuden ja useiden saman tuloksen antavien analyysien johdosta. Hedge-rahastojen osakkeenomistaja-aktivismi on viime aikoina saanut paljon julkisuutta kohdeyritysten ollessa vuosi vuodelta yhä suurempia. Aihe on yhteiskunnallisesti merkittävä, koska aktivismi vaikuttaa paitsi hedge-rahastojen sijoittajiin, myös kohdeyrityksiin. Aktivismin puolestapuhujat korostavat aktivismin kehittävän yritysten tuottavuutta, ratkaisevan päämies–agentti -suhteen ongelmia ja parantavan osakkeenomistajien asemaa. Aktivismin kritisoijat pelkäävät hedge-rahastojen tavoittelevan lyhyen aikavälin voittoja pitkän aikavälin menestyksen kustannuksella. Hedge-rahastojen osakkeenomistaja-aktivismin havaitaan joka tapauksessa olevan varsin menestyksekäs sijoitusstrategia, vaikka sen tehokkuus on viime vuosina hiipunut.
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
3

Karri, S. (Sirene). "”jonkinlaista aktivismia”:tasa-arvoinen avioliittolaki ja digitaalinen poliittinen osallistuminen". Master's thesis, University of Oulu, 2017. http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-201703091330.

Pełny tekst źródła
Streszczenie:
Tutkimukseni aihe on digitaalinen poliittinen osallistuminen ja se, kuinka ja miksi sukupuolineutraalia avioliittolakia ympäröivään keskusteluun osallistutaan sosiaalisessa mediassa. Poliittisella osallistumisella on monia muotoja ja tutkimukseni tarkoituksena onkin keskittyä yhteen poliittisen osallistumisen osa-alueeseen, eli digitaaliseen vaikuttamiseen. Tutkimuksen tavoitteena on tarkastella digitaalista vaikuttamista erityisesti sukupuolineutraalin avioliittolain näkökulmasta. Tämän selvitän tutkimalla poliittista osallistumista sosiaalisessa mediassa sekä sen suhdetta muuhun poliittiseen osallistumiseen. Tutkimukseni aineisto koostuu kahdeksasta haastattelusta sekä tekemästäni kyselystä. Yksi haastatteluista oli sähköpostihaastattelu ja loput seitsemän olivat yksilöhaastatteluja. Tämän lisäksi käytin laadullisessa analyysissa kyselyn avointen kysymysten vastauksia lisäaineistona. Analyysissa käytin monistrategisen tutkimuksen perusmallia, jossa määrällinen aineisto analysoidaan määrällisten menetelmien mukaan ja laadullinen aineisto laadullisten analyysimenetelmien mukaan. Tutkimukseni teoreettisena taustana on poliittinen antropologia ja tutkimuksen keskeisiä käsitteitä ovat esimerkiksi politiikka, valta, poliittinen osallistuminen ja digitaalinen kansalaisuus. Tunteet nousivat tutkimuksessani yhdeksi teemaksi ja syyksi osallistua sukupuolineutraalia avioliittolakia ympäröivään keskusteluun. Tunteet näyttäytyvät tutkimuksessani sekä keskustelun motivaattoreina että vaimentajina. Aineiston perusteella poliittisen osallistumisen määrittely jakautuu kahteen kategoriaan. Ensimmäinen kategoria sisältää suorat osallistumisen muodot, joita ovat äänestäminen, kansalaisaloitteet ja kansanedustajiin yhteydenotto sähköpostin välityksellä. Toinen kategoria muodostuu epäsuorista vaikuttamisen keinoista, joihin lukeutuu esimerkiksi kuluttaminen ja sosiaalisen median kautta vaikuttaminen. Tutkimukseeni osallistuneet ovat aktiivisia myös muilla poliittisen osallistumisen osa-alueilla. Kaikki haastattelemani henkilöt äänestävät ahkerasti vaaleissa, vaikkakin he kokevat äänestämisen vaikuttavuuden kyseenalaisena. Aineistosta kumpuaa esille ristiriitainen suhtautuminen demokratiaan, sillä modernissa yhteiskunnassa demokratia on yleensä liitetty enemmistön valtaan. Aineiston perusteella suuri osa tutkimistani ihmisistä on turhautunut siihen, ettei heidän äänensä vaikuta. Demokratian lisäksi äänestäminen ja tasa-arvo näyttäytyvät tutkimuksessani ristiriitaisina ilmiöinä, joiden legitimaatiosta käydään taistelua.
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
4

Roth, Tanja [Verfasser]. "Gabriele Strecker : Leben und Werk einer frauenpolitischen Aktivistin in der Nachkriegszeit / Tanja Roth". Kassel : Kassel University Press, 2016. http://d-nb.info/1119905745/34.

Pełny tekst źródła
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
5

Holm, Jonatan. "Högsta domstolen : En aktivist eller rättsbildare i tiden?" Thesis, Uppsala universitet, Juridiska institutionen, 2018. http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:uu:diva-340878.

Pełny tekst źródła
Streszczenie:
The research is focused on the claims that The Supreme Court in Sweden has engaged in judicial activism. The research aims to investigate if The Supreme Court has acted as an activist and which consequences that can result in for the Swedish constitution.
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
6

Tönnheim, Hanserik. "Per Engdahl, en extrem politisk aktivist i marginalen". Thesis, Malmö högskola, Lärarutbildningen (LUT), 2010. http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:mau:diva-27972.

Pełny tekst źródła
Streszczenie:
Uppsatsen är en analys av den svenska politiska aktivisten Per Engdahl och hans rörelsers ideologiska innehåll. Engdahl som föddes 1909 och avled 1994 var under hela sitt liv verksam i olika svenska fascistiska och högerextrema organisationer såsom Sveriges Fascistiska Kamporganisation, Riksförbundet det Nya Sverige, Sveriges Nationella Förbund, Riksföreningen Sverige-Tyskland, Svensk Opposition, Europäische Soziale Bewegung samt Nysvenska Rörelsen. Dessutom utgav han under nästan 50 år tidningen Vägen Framåt. Studien omfattar perioden 1931 till 1950. Fyra olika politiska program samt fyra ledarartiklar ur Vägen Framåt, från 1942 alla författade av Engdahl, har analyserats. Metoden har varit ideologianalys speciellt med hjälp av textanalys.Studiens syfte är att utifrån teorin om generisk fascism undersöka Per Engdahl och hans organisationers ideologiska grund. En sådan analys har inte tidigare genomförts utan Engdahl har betecknats som fascist eller nazist utifrån empiriska studier av organisationerna och inte på grundligare studier av hans idéer.Till idéhistorikern Lena Bergrens minimidefinition av generisk fascism har jag i min definition lagt till begreppet auktoritär och ersatt holistisk till metafysisk. Den lyder sålunda: Fascismen är en ultranationalistisk revolutionär och auktoritär ideologi med metafysiska och synkretistiska pretentioner som syftar till att skapa ett radikalt nytt samhälle och en ny typ av människa.Utifrån denna definition och andra centrala begrepp i fascismen betraktar jag Per Engdals ideologi som fascistisk under den undersökta perioden 1931 till 1950. Jag anser även att Engdahl var antisemit under perioden 1931 till 1942 och att han regelbundet spred rasideologiska idéer i sina texter fram till och med 1950.
This work is an ideological analyse of the Swedish political activist Per Engdahl and his different organizations. Engdahl was born 1909 and died 1994. He was active his whole life in different Swedish fascist an extreme right-wing organizations as Sweden’s Fascist Combat Organization, The National Federation the New Sweden, The National Swedish Association, The National Association Sweden-Germany, Swedish Opposition, The European Social Movement and The New Swedish Movement. He was also the publisher, for almost 50 years, of the political paper The Way Forwards. This study extends from 1931 to 1950. I have analysed four different political manifests and four editorials dated 1942 from his paper The Way Forwards. My method is primarily an ideology analysis including text analysis.The purpose of the study is to use the theory of generic fascism on Per Engdahls texts to find out the ideology can be defined as fascism. An analysis like this has not been done before but Engdahl has primarily been labelled as a Fascist or Nazi from empirical studies of his organizations and not by more thoroughly studies of his ideas.From the historian of ideas Lena Berggren I have borrowed her mini definition of generic fascism. But I have added the term authoritarian and substitute holistic with metaphysical. My definition reads: Fascism is an extreme nationalistic revolutionary and authoritarian ideology with metaphysical and syncretistic pretension which aims at a radical new society and an new type of individual.From this definition and other central concepts of Fascism I will define Per Engdahls ideology as fascism during the examined period from 1931 to 1950. I also see Engdahl as an anti-Semite during 1931 to 1942 and that he also constantly spread racism within texts and programmes until the end of the examination 1950.
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
7

Michelmann, Jeannette. "Aktivisten der ersten Stunde : die Antifa in der Sowjetischen Besatzungszone /". Köln [u.a.] : Böhlau, 2002. http://www.h-net.org/review/hrev-a0d0s4-aa.

Pełny tekst źródła
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
8

Grenius, Nellie. "Från aktivist till terrorist : En kvalitativ studie om radikalisering". Thesis, Umeå universitet, Institutionen för idé- och samhällsstudier, 2018. http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:umu:diva-156573.

Pełny tekst źródła
Streszczenie:
Syftet med denna litteraturstudie är att undersöka vilka sociala och psykologiska processer som kan vara bidragande när unga människor radikaliseras in i våldsbejakande extemism. Avsikten har inte varit att finna en absolut sanning i orsaken till radikalisering, ambition har istället varit att bidra med en fördjupad insikt om att det finns processer som vi tenderar att utelämna. Med hjälp av en hermeneutisk ansats har tre förklaringsmodeller jämförts. Resultatet visar att radikalisering är en komplex process trots att de individer som valt att ansluta sig till våldsbejakande grupperingar och begå våldshandlingar uppvisar ett antal gemensamma riskfaktorer som går att identifiera i efterhand. Resultatet visar även att vi med tydlighet ser vår utgrupps radikalisering men tenderar att inte beakta på vilket sätt vår ingrupp bidrar till att eskalera en konflikt. Likväl förbiser stater ofta det faktum att de själva, i kampen mot terrorismen, är med och skapar den radikalisering och terrorism som de sedan ägnar stor möda åt att bekämpa och avstyra.
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
9

Adolfsson, Jeanette, i Elin Svanblom. "Den rebelliske aktivisten : En fallstudie av WeAretheSuperlativeConspiracys användning av Weactivists i varumärkesbyggande syfte". Thesis, Södertörn University College, School of Business Studies, 2008. http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:sh:diva-1634.

Pełny tekst źródła
Streszczenie:

This study has a focus on brand building and brand identity. The overall idea of the study is to examine the Swedish clothing company WeAretheSuperlativeConspiracys brand building tactics and activities. WeAretheSuperlativeConspiracys, or WeSC, is a company that produces and sells streetfashion in over 20 countries and has over 1600 distributors. The company has in the recent years grown to become one of the largest in its segment. The interesting factor in WeSC´s brand building activities is the use of Weactivists. A Weactivists is a person, known or unknown, that is really good at what they do and share the mentality of WeSC. These individuals are used in the companies marketing in different and creative ways.

The purpose of this study is to describe and analyse the company’s use of Weactivists, specifically by describing the use of these persons in the company’s campaign material and analysing what message the usage sends. The main purpose is to analyze why WeSC use these Weactivists in their brand building activities. Interviews, company research and advertising material have been the empirical foundation of the study. The two main theories that have been used in this study focuses on brand building and brand identity. These theories have been applied on the empirical research in a purpose to analyse the company and its use of Weactivists.

After analysing WeSC we found that the Weactivists play an important and big roll in the company’s brand building. We found, that through these persons, WeSC communicate their core values and their identity in a creative and unusual way. By analysing the company’s campaign material, we saw signs of Swedish influences, humour, irony, creativity and a rebel attitude. In conclusion we found that the Weactivists play a crucial roll in the company’s communication of its identity. Through these persons, a clear and consistent identity is communicated with an emphasis and credibility that gives WeSC a unique position among its competitors.

Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
10

Solevid, Maria. "Voices from the welfare state : dissatisfaction and political action in Sweden /". Gothenburg : Department of Political Science, University of Gothenburg, 2009. http://gupea.ub.gu.se/dspace/handle/2077/20821.

Pełny tekst źródła
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.

Książki na temat "Aktivistit"

1

Metsämäki, Mikko. Aktivistit: Suomalaisten kansalaisliikkeiden tarina. Helsinki: Edita, 2006.

Znajdź pełny tekst źródła
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
2

Schiek, Daniela. Aktivisten der Normalbiographie. Wiesbaden: VS Verlag für Sozialwissenschaften, 2011. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-531-92569-1.

Pełny tekst źródła
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
3

V, West Richard, Santa Barbara Museum of Art., Nelson-Atkins Museum of Art i Krannert Art Museum, red. Standing in the tempest: Painters of the Hungarian avant-garde, 1908-1930. Santa Barbara, Calif: Santa Barbara Museum of Art, 1991.

Znajdź pełny tekst źródła
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
4

Shishkin, M. I. Selʹskiĭ aktivist-uchitelʹ. Izhevsk: KnigoGrad, 2010.

Znajdź pełny tekst źródła
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
5

Die Aktivistin: Das Leben der Petra Kelly. München: Deutsche Verlags-Anstalt, 2010.

Znajdź pełny tekst źródła
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
6

Nilsen, Bjørn. Journalist og aktivist: Mediestreif. Trondheim: Communicatio Forlag, 2010.

Znajdź pełny tekst źródła
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
7

A, Vŭrbanov, Ivanov, Atanas, k.f.n., Taskov Petŭr i T͡S︡entralna komsomolska shkola "G. Dimitrov.", red. Obuchenie i vŭzpitanie na komsomolskite kadri i aktivisti. Sofii͡a︡: "Nar. mladezh", 1987.

Znajdź pełny tekst źródła
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
8

Dimitŭr, Panaĭotov, i T͡S︡entralna komsomolska shkola "G. Dimitrov.", red. Obuchenie i vŭzpitanie na komsomolskite kadri i aktivisti. Sofii͡a︡: "Nar. mladezh", 1989.

Znajdź pełny tekst źródła
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
9

Kuhle, Barbara. Kommunisten Antifaschisten Aktivisten der ersten Stunde. Oranienburg: NMG Sachsenhausen, 1988.

Znajdź pełny tekst źródła
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
10

Niinistö, L. J. Paavo Susitaival, 1896-1993: Aktivismi elämänasenteena. Helsinki: Suomen Historiallinen Seura, 1998.

Znajdź pełny tekst źródła
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.

Części książek na temat "Aktivistit"

1

Schiek, Daniela. "Einleitung". W Aktivisten der Normalbiographie, 9–11. Wiesbaden: VS Verlag für Sozialwissenschaften, 2010. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-531-92569-1_1.

Pełny tekst źródła
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
2

Schiek, Daniela. "Die biographische Dimension prekärer Arbeit". W Aktivisten der Normalbiographie, 13–34. Wiesbaden: VS Verlag für Sozialwissenschaften, 2010. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-531-92569-1_2.

Pełny tekst źródła
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
3

Schiek, Daniela. "Zur Relevanz, Funktion und Veränderung von Biographie". W Aktivisten der Normalbiographie, 35–67. Wiesbaden: VS Verlag für Sozialwissenschaften, 2010. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-531-92569-1_3.

Pełny tekst źródła
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
4

Schiek, Daniela. "Arbeitsgesellschaft und Biographie: Zwischenfazit und Forschungsperspektiven". W Aktivisten der Normalbiographie, 69–73. Wiesbaden: VS Verlag für Sozialwissenschaften, 2010. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-531-92569-1_4.

Pełny tekst źródła
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
5

Schiek, Daniela. "Untersuchungsansatz und Forschungsprozess". W Aktivisten der Normalbiographie, 75–83. Wiesbaden: VS Verlag für Sozialwissenschaften, 2010. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-531-92569-1_5.

Pełny tekst źródła
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
6

Schiek, Daniela. "Die biographische Wirkung und Bearbeitung prekärer Arbeit: Befunde". W Aktivisten der Normalbiographie, 85–119. Wiesbaden: VS Verlag für Sozialwissenschaften, 2010. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-531-92569-1_6.

Pełny tekst źródła
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
7

Schiek, Daniela. "Theoretische Diskussion". W Aktivisten der Normalbiographie, 121–39. Wiesbaden: VS Verlag für Sozialwissenschaften, 2010. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-531-92569-1_7.

Pełny tekst źródła
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
8

Schiek, Daniela. "Schluss". W Aktivisten der Normalbiographie, 141–47. Wiesbaden: VS Verlag für Sozialwissenschaften, 2010. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-531-92569-1_8.

Pełny tekst źródła
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
9

Sengebusch, Karolin. "Methodik: Experteninterviews mit Aktivisten". W Politik und Gesellschaft des Nahen Ostens, 85–95. Wiesbaden: Springer Fachmedien Wiesbaden, 2019. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-658-26538-0_4.

Pełny tekst źródła
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
10

Kissler, Marie-Luise. "Gehörlose Aktivistin, Vloggerin und Globetrotterin: Toma Kubiliute". W 80 Menschen – 80 Storys, 247–48. Wiesbaden: Springer Fachmedien Wiesbaden, 2022. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-658-37905-6_49.

Pełny tekst źródła
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.

Streszczenia konferencji na temat "Aktivistit"

1

ALTAR YAVUZ, Oya. "Covid-19 Pandemisinin Change.Org’da Başlatılan Dijital İmza Kampanyalarına Yansıması". W COMMUNICATION AND TECHNOLOGY CONGRESS. ISTANBUL AYDIN UNIVERSITY, 2021. http://dx.doi.org/10.17932/ctc.2021/ctc21.059.

Pełny tekst źródła
Streszczenie:
Covid-19 virüsü ilk olarak Çin’in Wuhan kentinde görülmüştür. Kısa zamanda tüm dünyaya yayılan virüs, ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel hayatta radikal kararlar alınmasını zorunlu kılmıştır. Alınan karantina kararları sonrasında insanlar, şimdiye kadar benzeri olmayan bir hayat deneyimi yaşamıştır. Virüsün yayılımının engellenmesi amacıyla karantina yasaklarının uygulandığı bu dönemde Türkiye’de tüm seviye eğitim kurumları için uzaktan eğitim kararı alınmıştır. Özel sektör ve kamu kuruluşları için de esnek çalışma sisteminin devreye sokulması, iletişim teknolojileri ve internete duyulan ihtiyacı en üst seviyeye çıkarmıştır. Gerek eğitim, gerekse de evden çalışmaya ek olarak en küçük market ihtiyacının bile teması azaltmak için internet üzerinden yapıldığı bu dönemde sosyal medya, dijital bankacılık ve dijital vatandaşlık benzeri uygulamaların kullanımında belirgin bir artış yaşanmıştır. Bu çalışma, reel yaşamın hemen hemen tüm uygulamalarıyla karantina altına alındığı pandemi sürecinin dijital aktivist hareketlere yansımasını irdelemek amacıyla yapılmıştır. Çalışmanın örneklemini, Türkiye›de en fazla dijital imza kampanyası başlatılan platform olması nedeniyle Change.org oluşturmaktadır. Nitel araştırma yöntemi ve durum çalışması desenini kullanıldığı bu araştırmada pandemi öncesi dönem 2019 ve pandemi süreci olan 2020 yılı Change.org Değişim Raporları ele alınmıştır. Araştırma sonunda, alınan kararlar nedeni ile reel sosyal hayatta karantina süreci yaşanmasına rağmen özellikle dijital imza kampanyalarının bu süreçte artarak düzenlenmeye devam edildiği ve karantina öncesi döneme göre daha fazla başarı sağlandığı tespit edilmiştir.
Style APA, Harvard, Vancouver, ISO itp.
Oferujemy zniżki na wszystkie plany premium dla autorów, których prace zostały uwzględnione w tematycznych zestawieniach literatury. Skontaktuj się z nami, aby uzyskać unikalny kod promocyjny!

Do bibliografii