Letteratura scientifica selezionata sul tema "Țări în curs de dezvoltare"

Cita una fonte nei formati APA, MLA, Chicago, Harvard e in molti altri stili

Scegli il tipo di fonte:

Consulta la lista di attuali articoli, libri, tesi, atti di convegni e altre fonti scientifiche attinenti al tema "Țări în curs de dezvoltare".

Accanto a ogni fonte nell'elenco di riferimenti c'è un pulsante "Aggiungi alla bibliografia". Premilo e genereremo automaticamente la citazione bibliografica dell'opera scelta nello stile citazionale di cui hai bisogno: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver ecc.

Puoi anche scaricare il testo completo della pubblicazione scientifica nel formato .pdf e leggere online l'abstract (il sommario) dell'opera se è presente nei metadati.

Articoli di riviste sul tema "Țări în curs de dezvoltare"

1

COJAN, Nicușor. "IMPLICAȚIILE IMPLEMENTĂRII „OBIECTIVELOR GLOBALE” ASUPRA SECURITĂȚII ECONOMICE A ROMÂNIEI". Buletinul Universității Naționale de Apărare „Carol I” 11, n. 3 (12 ottobre 2022): 78–86. http://dx.doi.org/10.53477/2065-8281-22-81.

Testo completo
Abstract (sommario):
Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă a Națiunilor Unite, adoptată la 25 septembrie 2015, promovează echilibrul dintre cele trei dimensiuni ale dezvoltării durabile – economică, socială şi de mediu – și stabilește un cadru global pentru realizarea dezvoltării durabile până în 2030, având 17 obiective de dezvoltare durabilă (ODD) și 169 de ținte conexe. Uniunea Europeană, împreună cu statele sale membre, s-a angajat să pună în aplicare aceste obiective atât la nivelul UE, cât și în alte țări care au cea mai mare nevoie de sprijin. România s-a alăturat liderilor celorlalte 192 de state membre ale ONU la Summitul privind dezvoltarea, adoptând Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, un program de acţiune globală în domeniul dezvoltării, cu caracter universal. În acest context, a fost elaborată și aprobată de Guvernul României Strategia națională pentru dezvoltarea durabilă a României 2030, la 9 noiembrie 2018, aspectele privind securitatea economică a României fiind abordate și în Strategia Națională de Apărare a Țării, din 30 iunie 2020.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
2

POPESCU, Alba-Iulia Catrinel. "EVOLUŢIA RELAŢIILOR ECONOMICE DINTRE ROMÂNIA ŞI STATELE SUBSAHARIENE ÎNAINTE DE DECEMBRIE 1989 ŞI ÎN PRIMELE DOUĂ DECENII DE TRANZIŢIE". Impact strategic 80, n. 3 (10 dicembre 2021): 96–115. http://dx.doi.org/10.53477/1842-810x-21-16.

Testo completo
Abstract (sommario):
Decolonizarea Africii Subsahariene a reprezentat o oportunitate speculată inteligent de regimul comunist de la Bucureşti. Spre deosebire de celelalte state comuniste, înregimentate curentului ideologic impus de Moscova, România a promovat o politică externă independentă şi a căutat să stabilească relaţii economice cu toate statele în curs de dezvoltare, indiferent de orientarea lor politică. Dar evenimentele din decembrie 1989 au schimbat radical politica României faţă de statele subsahariene. Articolul de față propune o analiză a modului în care au evoluat relaţiile economice dintre România şi statele subsahariene înainte de evenimentele din decembrie 1989 şi în primele două decenii ale tranziţiei spre economia de piaţă.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
3

Ţarcă, Elena, Simona Gavrilescu, Laura Florescu, Alina Mariela Murgu, Monica Ungureanu, Vasile Valeriu Lupu e Dana Elena Mîndru. "INFECŢIILE ŞI PREMATURITATEA, FACTORI DE RISC IMPORTANŢI AI MORBIDITĂŢII ŞI MORTALITĂŢII NEONATALE". Romanian Journal of Infectious Diseases 19, n. 4 (31 dicembre 2016): 254–56. http://dx.doi.org/10.37897/rjid.2016.4.8.

Testo completo
Abstract (sommario):
Mortalitatea infantilă este o problemă majoră pentru ţările în curs de dezvoltare, dar din păcate şi pentru ţara noastră, deoarece România este pe primul loc în Uniunea Europeană din acest punct de vedere, cu o rată a mortalităţii infantile de 9‰ faţă de media de aproximativ 4‰. La nivel mondial, peste 15 milioane de copii sunt născuţi prematur anual şi dintre aceştia, mai mult de un milion decedează, prematuritatea şi infecţiile fiind principalii factori de risc ai mortalităţii neonatale. Riscul infecţios este de câteva ori mai mare la prematuri decât la nou-născuţii la termen, aproximativ 80% dintre infecţiile neonatale apărând la prematuri. O proporţie importantă a supravieţuitorilor prematurităţii vor rămâne cu sechele neurologice importante din cauza atât a infecţiilor neonatale, cât şi a hemoragiilor intracerebrale sau hipoxiei la naştere. Educaţia medicală continuă, atât în cadrul populaţiei generale cât şi în sectorul medical, este de o importanţă crucială în prevenirea naşterilor premature, a infecţiilor neonatale, şi implicit pentru scăderea ratelor morbidităţii şi mortalităţii infantile în ţara noastră.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
4

Nicolescu, Valeriu-Norocel. "Al XV-lea Congres Mondial Forestier, Seul, Republica Coreea, 2-6 mai 2022". Bucovina Forestiera 22, n. 1 (29 luglio 2022): 73–75. http://dx.doi.org/10.4316/bf.2022.009.

Testo completo
Abstract (sommario):
Cea de-al XV-lea Congres Forestier Mondial a avut loc la Seul, Republica Coreea, în perioada 2-6 mai 2022, cu tema „Construind un viitor verde, sănătos și rezistent cu păduri”. La congres au luat parte 15.000 de participanți din 146 de țări, reprezentând organizații internaționale, agenții guvernamentale și publice, sectorul privat, instituții academice și de cercetare, ONG-uri, organizații comunitare și ale populațiilor indigene. Congresul a prezentat rolul pădurilor în agenda globală de dezvoltare durabilă de-a lungul a 30 de sesiuni de dialog tematic, organizate pe șase sub-teme, incluzând cuvinte-cheie precum despădurire, degradarea pădurilor, schimbări climatice, conservarea biodiversității, creștere, durabilitate, sănătate umană, informații despre păduri, cooperare. Principalele rezultate ale congresului includ: Declarația despre Păduri de la Seul, care subliniază rolurile și responsabilitățile pentru asigurarea unui viitor durabil pentru pădurile lumii; un Apel ministerial privind lemnul durabil; un Apel pentru acțiune al tinerilor; propuneri de acțiune în urma celor șase sub-teme ale Congresului.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
5

Florescu, Laura, Oana-Raluca Temneanu, Nicolai Nistor e Dana Elena Mîndru. "DEFICITUL DE FIER ŞI ANEMIA PRIN DEFICIT DE FIER – PROBLEMĂ GLOBALĂ DE SĂNĂTATE PUBLICĂ". Romanian Journal of Pediatrics 65, n. 3 (30 settembre 2016): 300–303. http://dx.doi.org/10.37897/rjp.2016.3.13.

Testo completo
Abstract (sommario):
Deficitul de fier este definit ca o stare în care nu există un nivel corespunzător de fier necesar pentru a menţine funcţiile normale fiziologice ale organismului. Anemia este o problemă globală de sănătate publică, de proporţiile unei epidemii, care afectează atât ţările în curs de dezvoltare, cât şi ţările dezvoltate, cu consecinţe majore pentru sănătatea umană, precum şi dezvoltarea socială şi economică. În prezent, deficitul de fier şi în special anemia prin carenţă de fier rămâne una dintre deficienţele nutriţionale cele mai grave şi importante din lume. Fiecare grupă de vârstă este vulnerabilă. Sugarii, copiii mici, preşcolarii şi adolescenţii prezintă un risc mai mare de a dobândi deficit de fier, de aceea Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a elaborat un pachet cuprinzător de măsuri de sănătate publică care abordează toate aspectele legate de un deficit de fier şi anemia feriprivă. În încercarea de a diminua prevalenţa deficitului de fier şi a anemiei feriprive, Societatea Europeană de Gastroenterologie, Hepatologie şi Nutriţie Pediatrică (The European Society for Paediatric Gastroenterology Hepatology and Nutrition-ESPGHAN) a sintetizat în 2014 recomandările utilizate şi în prezent privind profilaxia marţială.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
6

Scorpan, Alesea. "Diferențe procedurale dintre cereri de asistență juridică internațională și asistența informală internațională". International Relations Plus, n. 2(20) (dicembre 2021): 106–10. http://dx.doi.org/10.52327/1857-4440.2021.2(20).12.

Testo completo
Abstract (sommario):
Țările din întreaga lume se confruntă cu impedimente legale atunci când se ocupă cu recuperarea bunurilor infracționale - în special țările în curs de dezvoltare care nu au resursele necesare pentru a se confrunta cu abilitățile și creativitatea infractorilor. Amploarea problemei crește și ne demonstrează că este nevoie de o abordare mai eficientă pentru recuperarea fondurilor furate. Există percepția că „cooperarea internațională” în cadrul unei anchete și cazuri de recuperare a activelor se referă la asistența juridică internațională - procesul formal de solicitare a asistenței de la o jurisdicție străină. Cu toate acestea, în practică, există un pas care ar trebui să fie mai înainte în proces, care este adesea ignorat sau uitat și care este la fel de important, dacă nu chiar mai mult. Aceasta este asistență administrativă reciprocă, adesea descrisă doar ca „asistență informală” . Aproape toate cazurile de corupție și delapidare au o dimensiune internațională semnificativă, indiferent dacă este vorba de conturi bancare străine și rezidențe în străinătate sau un lanț de tranzacții care circulă prin mai multe jurisdicții. Pentru a începe cooperarea internațională informală, tot ce este necesar este ca un ofițer sau un procuror să ridice telefonul sau să-i trimită prin e-mail omologului său dintr-o altă jurisdicție pentru a solicita asistență în verificarea informațiilor pentru a sprijini o anchetă penală în curs. Această cooperare informală ajută echipa de anchetă să dezvolte o imagine mai bună și mai completă a cazului. Îi ajută să identifice probele oficiale care ar putea fi necesare din străinătate pentru a aduce cu succes urmărirea penală și, în cele din urmă, pentru a recupera orice bunuri infracționale cu resurse limitate la îndemână.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
7

Guțu, Ion, e Grib Livi. "Particularitățile sindromului coronarian acut la pacienții tineri". InterConf, n. 32(151) (20 aprile 2023): 452–59. http://dx.doi.org/10.51582/interconf.19-20.04.2023.047.

Testo completo
Abstract (sommario):
Bolile cardiovasculare (BCV) reprezintă o problemă majoră de sănătate. Aproximativ o treime din pupulația globului decedează în urma unei BCV, în special din cauza bolii arterelor coronariene (BAC) s-au accidentul vascular cerebral (AVC), 80% dintre aceste decese au loc în țările în curs de dezvoltare. Sindromul coronarian acut (SCA) este un fenomen întâlnit relativ rar la populația tânără. Cu toate acestea, incidența este relativ mai mare față de anii trecuți, din cauza prezenței mai multor factori de risc de la o vârstă din ce în ce mai tânără [2]. Pacienții tineri reprezintă aproximativ 4-10% din populația care prezintă SCA. În această revizuire concentrată, evidențiem datele privind SCA la pacienții tineri cu BAC aterosclerotică. Diferențele dintre patologiile de bază și mecanismele fiziopatologice ar trebui să cedeze la diferite strategii de management clinic și tratament [1]. SCA include la rândul său: pacienți cu infarct miocardic acut cu supradenivelare de segement ST (STEMI), angină pectorală instabilă (API), infarct miocardic fără supradenivelare de segment ST (NSTEMI) și infarctul miocardic prin artere coronariene non-ocluzive (MINOCA) [2]. Datele statistice ne relevă că anual peste 3 milioane de oameni suferă de STEMI și peste 4 milioane – de NSTEMI.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
8

Iliescu, Dragoș, Rareș Mocanu e Felicia Beldean. "MLQ (Chestionarul Multifactorial de Leadership). Date preliminare pentru România". Psihologia Resurselor Umane 6, n. 1 (21 gennaio 2020): 47–63. http://dx.doi.org/10.24837/pru.v6i1.346.

Testo completo
Abstract (sommario):
Chestionarul Multifactorial de Leadership (MLQ), în versiunea sa cea mai recentă (Forma 5X) este un instrument complex, dezvoltat atât cu scopul de a oferi o dimensiune clară a componentelor transformaționale, tranzacționale si celor de tip pasiv/evitant ale leadershipului, cât si pentru a oferi un profil cât mai complet al performanțelor unui candidat si al potențialului său de leadership. MLQ este unul din instrumentele de leadership cel mai des folosite în cadrul cercetărilor de teren si de laborator, fiind un instrument adecvat si foarte util în activități de selecție, transfer, promovare, dezvoltare si consiliere individuală, de grup sau organizațională. Numeroase forme ale MLQ au fost folosite în peste 30 de țări în organizații industriale, spitale, instituții religioase, organizații militare, agenții guvernamentale, facultăți, scoli primare si gimnaziale. S-a demonstrat că MLQ este la fel de eficient, indiferent dacă leaderul este evaluat de superiori direcți, colegi, subordonați direcți sau colaboratori (inclusiv clienți). Un avantaj marcant al MLQ îl constituie faptul că poate fi administrat în forma 360°, pentru acest chestionar, existând forme paralele de auto-evaluare si de hetero-evaluare. În România, adaptarea MLQ a început în anul 2005. Prezentul studiu este o pilotare a chestionarului în forma sa de auto-evaluare, pe un esantion pilot de 229 de participanți, cu funcții de conducere, plasați la nivel mediu si de top în corporații din Bucuresti. Sunt prezentate, comparativ cu aceleasi statistici raportate de autori pe esantioane din SUA, indicii statistici primari, caracteristicile de fidelitate ale scalelor, corelațiile interscale si analiza factorială a itemilor testului. Rezultatele acestei pilotări si cercetări preliminarii sunt încurajatoare, semnalând, în ciuda necesității clare de efort suplimentar dedicat adaptării finale a chestionarului în România, faptul că traducerea si adaptarea MLQ este până la acest moment un succes.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
9

Diaconescu, Smaranda, Ancuţa Ignat, Nicoleta Gimiga, Claudia Olaru, Gabriela Păduraru, Alexandru Lăcătuşu, Sandu Gabriel Aprodu e Marin Burlea. "Consideraţii clinico-epidemiologice în legătură cu ulcerul primar la copil – studiu retrospectiv pe 5 ani". Romanian Journal of Pediatrics 63, n. 3 (30 settembre 2014): 316–20. http://dx.doi.org/10.37897/rjp.2014.3.19.

Testo completo
Abstract (sommario):
Ulcerul peptic primar se menţine frecvent la copiii din ţările în curs de dezvoltare cu o incidenţă crescută a infecţiei cu H. pylori. Autorii au efectuat un studiu retrospectiv pe 84 de copii internaţi în Clinica V-a Pediatrie Gastroenterologie cu diagnosticul de boală ulceroasă între anii 2007-2023. Criteriile de includere în studiu au fost simptomatologia clinică sugestivă şi endoscopia pozitivă. În lotul studiat au existat 79 de copii cu ulcer primar şi 5 copii cu ulcer secundar. Raportând datele la o populaţie pediatrică de 1.400.000 de copii în nordestul României, incidenţa afecţiunii a fost de 5.64/100.000 iar frecvenţa a fost de 2,58% faţă de totalul de 3.052 de endoscopii digestive superioare efectuate în perioada menţionată. Raportul băieţi: fete a fost de 1.46:1 iar 77,41% dintre pacienţi proveneau din mediul urban. Ulcerele au debutat prin sindrom funcţional digestiv în 70,89% dintre cazuri sau printr-o complicaţie în 29,11% dintre cazuri. Prin endoscopie digestivă superioară au fost identificate 62 de ulcere duodenale (UD) şi 10 ulcere gastrice (UG). La 7 copii debutul prin perforaţie a permis identificarea intraoperatorie a leziunilor. În 70,89% dintre cazuri a fost demonstrată prezenţa cu infecţie cu H. pylori. Factorii favorizanţi pentru această boală au fost: dieta necorespunzătoare (63,16%), fumatul (57,89%), consumul de alcool (15,78%), stresul psihologic (27,27%). Am obţinut o corelaţie semnificativă între numărul mare de membri ai unei familii (r = 0,63%; p = 0,002), statusul socioeconomic scăzut (r = 0,87, p = 0,0003) şi infecţia cu H. pylori. Tratamentul antibacterian a utilizat tripla terapie standard la 73,33% pacienţi, cvadrupla terapie bazată pe bismut la 16,66% copii şi terapia secvenţială în 10% dintre cazuri. Rata globală de eradicare moderată obţinută (66,66%) poate fi considerată o dovadă indirectă a rezistenţei mari la claritromicină la copiii din România.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
10

Cernat, Romică. "Schimbarea ordinii globale post-Război Rece: noi centre de putere sunt în curs de dezvoltare – trecerea la o perioadă multipolară". Gândirea Militară Românească 2023, n. 4 (31 dicembre 2023): 234–53. http://dx.doi.org/10.55535/gmr.2023.4.14.

Testo completo
Abstract (sommario):
The post-Cold War period, which began in the early 1990s and was generally considered a unipolar stage, with the United States as the only superpower, has passed into a new phase, largely, due to the global consequences of Russia and China’s actions, marked by the events generated by Russia from 2006 until 2014 and in particular by the triggering, on 24 February 2022, of a new unprovoked war against Ukraine, a country invaded for the first time in 2014 and partially occupied for almost nine years but also by China’s actions in the South and East China Sea. The last decade and, in particular, the recent period is characterised by a global strategic competition between the US, China, and the Russian Federation and the alliances they belong to, accelerated by the Ukraine war and the tensions in the Indo-Pacific region, with consequences, among others, on the aspects regarding international order and defence-related aspects to the global strategy. BRICS has firmly committed to promoting the interests of the Global South, to creating a new more inclusive international order, forcing major structural changes to global and regional security architectures. Thus, a conflict of interests emerges between the actions and the role of the US, as a superpower, in the world arena and the actions of China and the Russian Federation, mainly to create a highly multipolar global situation and to evolve as a regional and global hegemon.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri

Atti di convegni sul tema "Țări în curs de dezvoltare"

1

Petroia, Andrei, e Nadejda Botnari. "Republic of Moldova`s relations with international financial institutions: positive and negative aspects". In International Scientific Conference “30 Years of Economic Reforms in the Republic of Moldova: Economic Progress via Innovation and Competitiveness”. Academy of Economic Studies of Moldova, 2022. http://dx.doi.org/10.53486/9789975155663.36.

Testo completo
Abstract (sommario):
Republica Moldova, fiind o țară în curs de dezvoltare, de-a lungul timpului în care reprezenta o țară independentă, a încercat să creeze și a creat relații de colaborare cu diferite instituții financiare internaționale. În acest studiu determinăm atât aspecte pozitive, cât și negative cu privire la colaborarea Republicii Moldova cu instituțiile internaționale financiare, care au ca scop înbunătățirea funcționalității și eficacității piețelor, promovarea cooperării financiare internaționale, posibilitatea accesului la resurse financiare a țărilor mai puțin dezvoltate și în curs de dezvoltare prin acordarea granturilor, ajutorului sau facilităților unor împrumuturi și credite internaționale. Odată cu extinderea procesului de globalizare, rolul acestor instituții financiare internaționale a crescut semnificativ, deoarece acestea își exercită funcțiile prin statornicirea regulilor, drepturilor și obligațiilor ce revin fiecărui stat în cadrul cooperării economice internaționale. Astfel, instituțiile internaționale financiare determină și gestionează relațiile economice dintre statele lumii și promovează, printre acestea, acordarea facilităților reciproce și obținerea unui nivel înalt al economiei internaționale. Ele contribuie la menţinerea deschisă şi transparentă a sistemelor economice naţionale, iar prin analize realiste promovează încrederea în politicile economice ale ţărilor membre şi în obiectivele pe care şi le propun autorităţile naţionale. Totodată, instituţiile internaţionale constituie un forum util pentru discutarea dilemelor de politică economică, în care ţările membre şi guvernele acestora învaţă regulile jocului şi îşi formează deprinderea de a le respecta. Critica constructivă şi reformarea politicilor economice ale statelor participante fac parte din rolul tot mai activ pe care trebuie să îl îndeplinească instituţiile economico-financiare internaţionale. În acest cadru larg, se cuprinde şi reformarea organizaţiilor economice şi instituţiilor financiare internaţionale.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
2

Birgau, Victoria. "Integrating the concept of smart cities management in objective no. 11 of the sustainable development goals". In Simpozion stiintific al tinerilor cercetatori, editia 20. Academy of Economic Studies of Moldova, 2023. http://dx.doi.org/10.53486/9789975359023.19.

Testo completo
Abstract (sommario):
Astăzi, mai mult ca niciodată, orașele trebuie să dezvolte procese de planificare strategică care să întâlnească nevoile locuitorilor. Până în anul 2030, Organizația Națiunilor Unite (ONU - ODD) estimează că șase din zece persoane vor fi locuitori urbani, iar cel mai accentuat ritm de urbanizare va fi resimțit în țările în curs de dezvoltare. Termenul de oraș inteligent caracterizează așezarea umană în care rețelele și serviciile tradiționale sunt eficientizate prin utilizarea tehnologiilor digitale și de telecomunicații în beneficiul locuitorilor și al afacerilor. Până de curând, tehnologiile inteligente au fost percepute ca instrumente perturbatoare. Obiectivele cercetării de față sunt abordarea cuprinzătoare a elementelor unui oraș inteligent cât și determinarea rolului și al locului managementului în cadrul Obiectivului cu nr. 11 din ODD. La baza cercetării au fost utilizate metode calitative, inducția și deducția, având ca suport științific rapoartele organismelor internaționale și a literaturii academice de resort. Aprecierea plusvalorii pe care tehnologiile moderne sunt capabile să o furnizeze fiecăruia dintre părțile interesate crește rolul gestionării eficiente a structurilor urbane.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri

Rapporti di organizzazioni sul tema "Țări în curs de dezvoltare"

1

Gagauz, Olga, Anastasia Oceretnîi, Adrian Lupușor, Inga Chistruga-Sînchevici, Larisa Spinei, Victoria Ciubotaru, Valentina Bodrug-Lungu et al. Raportul Studiului Generații și Gen : Fii vocea generației tale! INCE, aprile 2022. http://dx.doi.org/10.36004/nier.cdr.2022.978-9975-3530-0-7.

Testo completo
Abstract (sommario):
Studiul „Generații și Gen” este primul și cel mai complex studiu demografic longitudinal care monitorizează schimbările demografice ce au loc în Republica Moldova. Acesta este un studiu global, desfășurat până în prezent în peste 24 de țări și este parte a programului internațional coordonat de Comisia Economică a Națiunilor Unite pentru Europa (UNECE) și Institutul Interdisciplinar de Demografie din Olanda (NIDI). În Republica Moldova, GGS a fost realizat la solicitarea Guvernului Republicii Moldova, fiind parte a Programului global Generații și Gen (GGP) și este implementat de către Fondul Națiunilor Unite pentru Populație, în parteneriat cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Biroul Național de Statistică și Institutul Interdisciplinar de Demografie din Olanda. Realizarea studiului a fost posibilă grație suportului financiar oferit de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Fondul Parteneriatului pentru Dezvoltare India-ONU și UNFPA Moldova. Participanții studiului au fost peste 10,000 de persoane cu vârsta de 15-79 de ani din 153 de localități ale Republicii Moldova, cu excepția regiunii din stânga Nistrului. Fiind un studiu internațional longitudinal, urmează a fi realizat în trei valuri, participanții studiului vor fi vizitați în mod repetat peste 3 ani, pentru a înțelege schimbările demografice care au loc în timp.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
Offriamo sconti su tutti i piani premium per gli autori le cui opere sono incluse in raccolte letterarie tematiche. Contattaci per ottenere un codice promozionale unico!

Vai alla bibliografia