Letteratura scientifica selezionata sul tema "Informații"

Cita una fonte nei formati APA, MLA, Chicago, Harvard e in molti altri stili

Scegli il tipo di fonte:

Consulta la lista di attuali articoli, libri, tesi, atti di convegni e altre fonti scientifiche attinenti al tema "Informații".

Accanto a ogni fonte nell'elenco di riferimenti c'è un pulsante "Aggiungi alla bibliografia". Premilo e genereremo automaticamente la citazione bibliografica dell'opera scelta nello stile citazionale di cui hai bisogno: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver ecc.

Puoi anche scaricare il testo completo della pubblicazione scientifica nel formato .pdf e leggere online l'abstract (il sommario) dell'opera se è presente nei metadati.

Articoli di riviste sul tema "Informații"

1

Jecov, Nicolai. "Official information with limited access: problem aspects". Journal of the National Institute of Justice, n. 2(65) (luglio 2023): 49–54. http://dx.doi.org/10.52277/1857-2405.2023.2(65).09.

Testo completo
Abstract (sommario):
Articolul examinează principalele tipuri și caracteristici ale informațiilor cu acces limitat, caracteristicile reglementării modurilor corecte de informații cu acces limitat, prezintă principalele clasificări ale tipurilor de informații cu distribuție limitată. Este demonstrată conexiunea dintre informațiile de acces restricționat și modul secret. Autorul încearcă să studieze problemele reglementării legale și necesitatea îmbunătățirii legislației în acest domeniu. Articolul discută problema restrângerii dreptului de acces la informații, efectuează o analiză sistematică a principalelor elemente ale mecanismului de restrângere a acestui drept constituțional, examinează aspectele de reglementare ale restrângerii dreptului de acces la informații în legislația națională.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
2

FRĂȚILĂ, Oana-Cătălina. "PREZENȚA SERVICIILOR DE INFORMAȚII PE REȚEAUA SOCIALĂ FACEBOOK". Impact strategic 82, n. 1 (7 luglio 2022): 43–55. http://dx.doi.org/10.53477/1842-810x-22-4.

Testo completo
Abstract (sommario):
Acest studiu se bazează pe nevoia de a demonstra oportunitatea pe care o reprezintă rețelele sociale pentru procesul de recrutare a resurselor umane, din perspectiva informațiilor care sunt distribuite constant de către utilizatori. Am ales să ne axăm asupra serviciilor de informații, deoarece acestea sunt mai reticente față de celelalte structuri abilitate în asigurarea securității naționale în ceea ce privește activitatea pe rețelele sociale. Prin această analiză am descoperit faptul că, deși multe servicii de informații dețin pagini oficiale pe rețelele sociale, sunt puține servicii de informații care distribuie conținut pe acestea. Dintre cele 12 pagini de Facebook analizate, am identificat postări cu conținut referitor la recrutarea resurselor umane doar pe paginile a patru servicii de informații.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
3

Udroiu, Mihail. "Controlul a posteriori al legalității probelor obținute din activități specifice culegerii de informații". Criminal Law Writings (Caiete de Drept Penal), n. 3 (1 marzo 2024): 31–53. http://dx.doi.org/10.24193/cdp.2023.3.2.

Testo completo
Abstract (sommario):
Utilizarea în procesul penal a probelor rezultate în urma efectuării de organele specializate ale statului a activităţilor specifice culegerii de informaţii a constituit în mod constant un subiect de de controversă şi dezbatere în practica judiciară. În prezentul studiu vom analiza condiţiile în care pot fi folosite ca probe în procesul penal datele rezultate din activităţile specifice culegerii de informații care presupun restrângerea exercițiului unor drepturi sau al unor libertăţi fundamentale ale omului precum şi modul în care legiuitorul a înţeles să reglementeze procedura de verificare a legalităţii încuviințării şi efectuării acestor activităţi.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
4

Schiopu, Lucia. "Gândirea critică – o competență transversală în contextul învățământului modern". Revistă de Ştiinţe Socio-Umane = Journal of Social and Human Sciences 41, n. 1 (aprile 2019): 17–25. http://dx.doi.org/10.46727/jshs.2019.v41.i1.p17-25.

Testo completo
Abstract (sommario):
Articolul prezintă mai multe interpretări, contradictorii, ale conceptului de „gândire critică‖ și o sinteză a definițiilor existente în literatura de specialitate. Gândirea critică nu se bazează pe acumularea de informații, ci pe dezvoltarea competenței de a procesa informații, observații, interpretări, de a formula judecăți, inferențe, de a recunoaște inconsecvențele sau erorile logice într-o linie de raționament etc.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
5

Sfetcu, Nicolae. "Analitica rețelelor sociale". IT & C 1, n. 2 (dicembre 2022): 93–102. http://dx.doi.org/10.58679/it85450.

Testo completo
Abstract (sommario):
Pe măsură ce canalele de socializare se îndreaptă de la viața personală la cea profesională și pătrund în rutinele corporative de zi cu zi și în fluxurile de lucru ale afacerilor, organizațiile se confruntă cu nevoia de a formula și implementa tehnici de măsurare care să le ajute să obțină informații din interacțiunile social media și să evalueze succesul propriilor lor inițiative de socializare. Analitica rețelelor sociale (analitica social media) este un domeniu nou și emergent, pregătit pentru a permite companiilor să își îmbunătățească inițiativele de gestionare a performanței în diferite funcții de afaceri. Indiferent dacă este vorba de măsurarea eficienței campaniilor promoționale, colectarea de informații despre nevoile și preferințele clienților, discernerea percepțiilor mărcii, obținerea de feedback cu privire la performanța produsului sau pentru a capta date despre tendințele pieței, analitica social media are potențialul de a furniza informații utile diferitelor linii de afaceri precum marketing și vânzări, relații cu clienții, relații publice și dezvoltarea de produse.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
6

Racu, Igor. "Recenzie la monografia «Reabilitarea psihosocială a persoanelor post accident vascular cerebral», autor: medic neurolog, dr. în psihologie, conf. univ., Aurelia Glavan". Psihologia. Pedagogia specială. Asistența socială = Psychology, Special Pedagogy and Social Work 62, n. 1 (marzo 2021): 138–39. http://dx.doi.org/10.46728/jpspsw.2021.v62.i1.p138-139.

Testo completo
Abstract (sommario):
Monografia dată reprezintă rezultatul Proiectului postdoctoral cu aceiași denumire, însumând informații ample, care ţin de medicină, psihologie, educație, reabilitare socială, oferind totodată și date știinţifice valoroase din cele mai diverse domenii de cercetare, cu care se intercalează subiectul abordat cum sunt: biologia, fiziologia, anatomia, pedagogia.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
7

Jorea, Dorin. "Citarea în elaborarea textului-despre-drept (II): data consultării". Studia Universitatis Babeş-Bolyai Iurisprudentia 68, n. 2 (23 dicembre 2023): 45–77. http://dx.doi.org/10.24193/subbiur.68(2023).2.2.

Testo completo
Abstract (sommario):
Este necesară indicarea datei consultării atunci când creăm o referință bibliografică pentru o resursă de informații consultată online în domeniul juridic românesc? Există vreo rațiune pentru care ar trebui indicată sau omisă data consultării acesteia? Cum ar trebui să arate eticheta specifică datei, dar formatul?
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
8

CĂLINOIU, Robert. "INFORMAȚIILE MILITARE CA FACTOR DE PUTERE ÎN CONFLICTELE ASIMETRICE ȘI HIBRIDE". Colocviu Strategic 2, n. 196 (1 febbraio 2023): 1–9. http://dx.doi.org/10.53477/1842-8096-22-2.

Testo completo
Abstract (sommario):
Informațiile militare sunt un element important al puterii militare și, mai departe, al puterii naționale, o capabilitate ce este utilizată atât pe timp de pace, cât și în timp de război, fiind un multiplicator de forță. Pentru a-și îndeplini obiectivele, serviciile de informații militare folosesc toate mijloacele disponibile și execută întreg spectrul de misiuni, inclusiv prin operații asimetrice și hibride, în teren sau în spațiul cibernetic. Având în vedere complexitatea și importanța problematicii despre putere, pentru a explica logica demersului și a perspectivei proprii, în articolul de față voi prezenta câteva concepții teoretice în domeniu și voi analiza informațiile militare ca factor de putere care susține promovarea intereselor și obiectivelor de securitate națională prin operații ofensive hibride. Pentru a argumenta implicarea informațiilor militare în conflictele asimetrice și hibride voi prezenta foarte succint o operație specifică derulată de un serviciu de informații militare în Muntenegru, sprijinindu-mi afirmațiile cu referiri la contextul geostrategic actual marcat de invazia forțelor militare ale Federației Ruse în Ucraina.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
9

ENACHE, Razvan. "ROLUL INTELLIGENCE ÎN MENȚINEREA CAPACITĂȚII DE LUPTĂ ÎN OPERAȚII MILITARE CONTEMPORANE". Buletinul Universității Naționale de Apărare „Carol I” 11, n. 1 (11 aprile 2022): 73–79. http://dx.doi.org/10.53477/2065-8281-22-59.

Testo completo
Abstract (sommario):
Mediul de securitate contemporan înregistrează schimbări periodice radicale, în care tot mai multe și diversificate amenințări își fac apariția, determinând ca epoca în care trăim să fie marcată de crize de natură diferită. Tocmai de aceea utilizarea intelligence a devenit o preocupare a decidenților militari și politici, mai ales în condițiile integrării acesteia în cadrul funcțiilor de luptă pentru a asigura și a menține o capacitate de luptă ridicată și, implicit, putere de luptă, necesare îndeplinirii obiectivelor/misiunii. Particularitățile și ceea ce înseamnă conflicte militare moderne/contemporane, precum și influența evoluției tehnologice sau, așa cum o numesc specialiștii, revoluția în afaceri militare au determinat modificări inclusiv în domeniul informațiilor militare, domeniu care este esențial a ține pasul cu prezentul și a anticipa chiar viitorul. Aceste modificări au determinat schimbări în ceea ce privește locul și rolul informațiilor militare în fenomenul militar, schimbări de doctrine, tehnici, tactici și proceduri, precum și readaptarea cerințelor, conform modificărilor aplicate. Structurile de informații militare trebuie integrate conceptual și nu numai cu celelalte capabilități de culegere de informații ale Sistemului Național de Apărare, Ordine publică și Securitate Națională.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
10

Sfetcu, Nicolae. "Principii ale analizei intelligence în cadrul serviciilor secrete, afaceri și (geo)politică". Intelligence Info 1, n. 1 (settembre 2022): 29–38. http://dx.doi.org/10.58679/ii80301.

Testo completo
Abstract (sommario):
Intelligence, în plus față de cunoașterea științifică, presupune includerea în ecuație a factorilor umani, socio-economici și politici, și obținerea, prin analiză, de informații și predicții prin combinarea tuturor factorilor implicați. Analiza intelligence constă în aplicarea unor metode cognitive individuale şi colective pentru a cântări datele și a testa ipotezele într-un context socio-cultural dat.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri

Tesi sul tema "Informații"

1

Engbring, Dieter, e Harald Selke. "Informatik und Gesellschaft als Gebiet der Informatik". Universität Potsdam, 2013. http://opus.kobv.de/ubp/volltexte/2013/6497/.

Testo completo
Abstract (sommario):
In diesem Beitrag berichten wir über die Erfahrungen einer umgestalteten Lehre im Bereich Informatik und Gesellschft (IuG). Die Gründe für die Umge staltung und die Konzeption werden skizziert. Die Erfahrungen haben wir zu Thesen verdichtet: 1. Informatik und Gesellschaft sollte eine Pflichtveranstaltung im Bachelor-Studium sein, in der Studierende einen Überblick erhalten, welche gesellschaftlichen Rahmenbedingungen für sie relevant sind und wie man diese in die Praxis mit einbeziehen kann. 2. Historische Inhalte der Informatik sollen hier aufgearbeitet werden, indem man aktuelle Entwicklungen im Kontext ihrer Genese betrachtet.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
2

Werner, Angela, e Lutz Heidemann. "Fakultät Informatik 2007". Saechsische Landesbibliothek- Staats- und Universitaetsbibliothek Dresden, 2009. http://nbn-resolving.de/urn:nbn:de:bsz:14-ds-1242826400916-14917.

Testo completo
Abstract (sommario):
Die Dresdner Absolventenstudie beschreibt die Ergebnisse der Befragung von Absolvent/innen der im Titel genannten Fakultät der TU Dresden des im Untertitel angegebenen Abschlusszeitraums zu den Themen Berufseinmündung, Tätigkeitsverlauf, Studienverlauf, retrospektive Studienbewertung und Zukunftsorientierungen. Darüber hinaus werden Kohorten- und Panelvergleiche zu befragten Absolvent/innen früherer Jahrgänge realisiert. Gegenstand sind auch Aspekte im Studium, die mit dem beruflichen Erfolg in Zusammenhang stehen.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
3

Hardt, Wolfram. "Chemnitzer Informatik-Berichte". Technische Universität Chemnitz, 2017. https://monarch.qucosa.de/id/qucosa%3A20770.

Testo completo
Abstract (sommario):
Die Informatik ist von besonderer Bedeutung für die Gestaltung unser alltäglichen Lebensumstände und ist eine Schlüsseltechnologie des 21. Jahrhunderts. Die Fakultät für Informatik vertritt dieses Fachgebiet umfassend und kompetent mit anwendungsorientierten Schwerpunktsetzungen. In unseren Forschungsschwerpunkten - Eingebettete selbstorganisierende Systeme - Intelligente multimediale Systeme - Parallele verteilte Systeme bieten wir international wettbewerbsfähige Forschung und Entwicklung zu aktuellen Problemstellungen. Unsere Lehre basiert auf dem Leitmotiv der beständigen Erneuerung aus der Forschung. Hieraus abgeleitet bieten wir zeitgemäße Bachelor- und Masterstudiengänge mit hervorragenden Studienbedingungen. Die Fakultät hat den Anspruch eines möglichst persönlichen Umgangs zwischen Lehrkörper und Studenten. Mit der Schriftenreihe „Chemnitzer Informatik Berichte“ geben wir Einblicke in die Forschungspraxis der Fakultät. Dabei werden unterschiedliche Forschungsthemen aus den drei Forschungsschwerpunkten und allen Professuren der Fakultät vorgestellt.
Computer science, as a key technology of the 21th century, has an exceptional impact on our everyday life and living standards. The Faculty of Computer Science represents this scientific field in a comprehensive and proficient manner with an application-orientated choice of topics. In the fields of - Embedded and self-organizing systems - Intelligent multimedia systems - Parallel and distributed systems we offer research and development for current problems and challenges on an internationally competitive level. The guiding principle of our education is the continuous innovation through advances in research. Consequently, we are able to provide modern Bachelor and Master programs with excellent academic conditions. The faculty strives to provide a maximally personal interaction between students and staff. With the series of publications „Chemnitz Computer Science Reports“ we give insigths into the reasearch practice of the faculty. We present different subjects of research from the tree research fields and all of the professorships of the Faculty of Computer Science.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
4

Král, David. "Informačni bezpečnost podniku". Doctoral thesis, Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2010. http://www.nusl.cz/ntk/nusl-233734.

Testo completo
Abstract (sommario):
Quality security of sensitive data and key assets becomes now a question of absolute necessity for a company of any size and orientation. History of evolution of information security began particularly in environment of large organizations, that processed a large amount of data. It is logical that it was larger and richer companies which often have sufficient resources to invest in the security of their assets. Moreover, relatively large percentage of small and medium-sized businesses have about the security of its information somehow faulty ideas. More and more attackers are focusing on mid-sized organizations, which are insufficiently protected and they find it much easier to get to their sensitive data. Small and medium-sized companies are often preventing the implementation of certified standards. The reason is the fear of heavy formal administration, which is often required for certification, but is mainly for small businesses unnecessary and burdensome. For medium-sized organizations (50-250 employees), the certain administration associated with information security is a necessity. Employees, as in small businesses, are familiar with each other, but already there is a certain degree of anonymity, which may trigger the fact that some employees will not respect security procedures, especially if they are not precisely defined, and compliance will not be regularly checked. It depends on several circumstances, whether the certification is appropriate for the organization or the establishment of their internal methodology for information security. Methodology of balanced information security, which is the subject of this article is primarily proposed for small and medium-sized businesses. Its aim is to define the most important and absolutely necessary criteria for information security so that the system meets the requirements of a comprehensive solution of the issue. On the other hand, it seeks how to minimize the administrative burden for these organizations, which is, as mentioned above, one of the main reasons, why companies hold a negative attitude to the most widespread certifications. The methodology identifies four main areas of information security management system in a company. It includes an audit which specifies the quality level of particular areas of information security in the organization. If any of the studied areas is found insufficiently protected, effecitve measures are offered to improve the situation. The ultimate solution is a condition of a system where all the key areas of information security management of the organization are at the appropriate level and the system can be considered balanced.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
5

Weigend, Michael. "Intuitive Modelle der Informatik". Phd thesis, Potsdam : Univ.-Verl, 2007. http://d-nb.info/987373528/04.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
6

Krempkow, René, Andrea Puschmann e Jacqueline Popp. "Dresdner Absolventenstudien 2003 Informatik". Saechsische Landesbibliothek- Staats- und Universitaetsbibliothek Dresden, 2004. http://nbn-resolving.de/urn:nbn:de:swb:14-1078838228859-46655.

Testo completo
Abstract (sommario):
Bei der Publikation handelt es sich um den Abschlussbericht einer erstmals durchgeführten Befragung der Absolventen der Fakultät Informatik der TU Dresden zum beruflichen Verbleib und zur retrospektiven Bewertung der Studienqualität. Der vorliegende Abschlussbericht gliedert sich zunächst in eine Kurzzusammenfassung der wichtigsten Ergebnisse, dann in einen Abschnitt zur Anlage und Durchführung der Studie und in Abschnitte zu den einzelnen Themengebieten der Befragung. Im einzelnen wurden in Zusammenarbeit mit der Hochschulleitung der TU Dresden als Ziele und Themen der Absolventenbefragungen formuliert: An erster Stelle stand die Informationsgewinnung zum Verbleib der Absolventen, ihrer Berufsfelder, Einkommen, Arbeitszufriedenheit und Arbeitsmarktchancen. Die Informationsgewinnung zur retrospektiven Bewertung der Qualität der Lehre und des Studiums durch Absolventen stand an zweiter Stelle. So sollen durch die Fakultäten auch Anregungen und Verbesserungsvorschläge zur Reform von Studienprogrammen abgeleitet werden können und Vergleichsmöglichkeiten mit der Bewertung der Lehre und des Studiums durch Studenten gewonnen werden. Weitere Ziele waren Vorbereitungen für kontinuierliche Absolventenbefragungen an allen Fakultäten der TU Dresden sowie Fragebogen-Adaptionen für die Fakultäten. Schließlich wurde als langfristiges Ziel die Entwicklung eines fundierten Befragungsdesigns für Längsschnittstudien (Wiederholung der Befragungen nach mehreren Jahren mit denselben und neuen Absolventen) flächendeckend für alle Fakultäten der TU Dresden genannt. Zusätzlich zu den einzelnen Themengebieten der Befragung erfolgte eine Analyse der Bestimmungsgründe beruflichen Erfolgs. Gerade letztere Analyse führte auch zu einigen unerwarteten Ergebnissen. Gängige (hochschulpolitische) Thesen, welche Absolventen besonders erfolgreich seien, konnten nicht bestätigt werden. Andere Eigenschaften erwiesen sich als wesentlich wichtiger. Weitere Informationen zu den Dresdner Absolventenstudien finden Sie auch im Internet unter "www.tu-dresden.de/phfis/lenz/fo/Absolventenstudie.html"
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
7

Nissinen, T. (Tino). "Informaali oppiminen skeittauksen kontekstissa". Bachelor's thesis, University of Oulu, 2019. http://jultika.oulu.fi/Record/nbnfioulu-201902201228.

Testo completo
Abstract (sommario):
Tiivistelmä. Tässä tutkielmassa tarkastellaan kuvailevan kirjallisuuskatsauksen keinoin informaalia oppimista skeittauksen yhteydessä. Skeittauksen tutkimuksellisena viitekehyksenä toimii vaihtoehtolajien sosiologinen tutkimus ja Wheatonin elämäntapaurheilun määritelmät. Informaalia oppimista tarkastellaan puolestaan elinikäisen ja arkipäivän oppimisen viitekehyksissä ja sitä määritellään Colleyn, Hodkinsonin ja Malcolmin sekä Krokforsin, Kankaan, Vitikan ja Myllärin kuvauksia hyödyntäen. Tavoitteena on selvittää mitä skeittauksessa opitaan ja miten. Kirjallisen aineiston perusteella skeittauksessa opitaan motorisia taitoja, ryhmässä toimimista, uudenlaista ympäristön hahmottamista ja luovuutta sekä sosialisoidutaan harrastusyhteisön jäseneksi. Osa harrastajista tekee myös vapaaehtoistyötä, jossa opitaan esimerkiksi toisten ohjaamista, tapahtumien järjestämistä ja organisointia. Tiiviit skeittiyhteisöt ja harrastuksen elämäntapaluonne tarjoavat aineksia myös yksilöiden arvomaailmojen muutoksille. Skeittauksen yhteydessä opittava tieto voidaan luokitella kolmeen ryhmään, jotka ovat implisiittinen ja eksplisiittinen tieto sekä kehollinen tietäminen. Skeittauksen oppiminen perustuu pitkälti skeittiyhteisöjen organisoimattomaan tai löyhästi organisoituun toimintaan ja niissä tapahtuvaan joustavaan opettaja–oppilassuhteen vaihteluun. Erilaisia taitoja ja tietoja opitaan vertaisoppimisen, mallioppimisen ja itseoppimisen keinoin. Hypoteesin mukaisesti skeittauksen yhteydessä tapahtuva oppiminen sopii myös informaalin oppimisen määritelmiin ollen vahvasti kontekstisidonnaista, holistista ja yhteisöllistä. Tulokset kuvaavat laajasti skeittaamisen yhteydessä tapahtuvaa oppimista, mutta yksityiskohtaisten johtopäätösten tekeminen ja yleistäminen vaatisi systemaattisempaa tutkimista tai empiirisen tutkimusasetelman käyttöä. Tämä tutkielma antaa yleiskuvan ilmiöstä tarjoten näkökulmia informaaliin oppimiseen omaehtoisuuteen perustuvissa harrastusyhteisöissä.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
8

Keskinen, M. (Mikko). "Informaali oppiminen populaarimusiikin soittoharrastuksessa". Bachelor's thesis, University of Oulu, 2017. http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-201705121818.

Testo completo
Abstract (sommario):
Tässä kandidaatintutkielmassa käsittelen informaalia oppimista populaarimusiikin soittoharrastuksessa. Tarkastelen populaarimusiikin ja soittoharrastuksen käsitteistöä, musiikillisen kyvyn kehittymisen sekä informaalin oppimisen eri ilmenemismuotoja ja apuvälineitä. Tavoitteena on selvittää informaalin oppimisen hyötyjä musiikkiharrastuksen tukena. Tutkielma on kirjallisuuskatsaus informaaliin oppimiseen musiikkiharrastuksessa. Ensimmäisessa luvussa johdannon jälkeen määrittelen populaarimusiikkia ja selvitän sen erilaisia harrastusmahdollisuuksia Suomessa. Toisessa pääotsikossa keskityn oppimisen määrittelyyn ja musiikillisen kyvyn kehittymisen kuvaamiseen. Viimeinen pääotsikkoni ennen pohdintaa tarkastelee informaalin oppimisen hyötyjä musiikkiharrastuksessa. Selvitän myös jo tutkittua kritiikkiä informaalia oppimisita kohtaan. Nostan esille muutamia tärkeimpiä informaalin oppimisen ilmenemismuotoja kuten kellaribänditoiminta ja informaaliin oppimiseen vaikuttavia vaikuttavia tekijöitä kuten motivaatio.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
9

Querci, Della Rovere Marco <1990&gt. "Management dei sistemi informativi". Master's Degree Thesis, Università Ca' Foscari Venezia, 2014. http://hdl.handle.net/10579/4880.

Testo completo
Abstract (sommario):
La tesi affronta la tematica dell'evoluzione dei sistemi informativi aziendali e dei criteri di valutazione dell’investimento in oggetto. In particolare, vengono analizzate le problematiche legate al passaggio da sistemi di tipo legacy (con la trattazione di un caso aziendale relativo all'uso di AS400) verso soluzioni di ultima generazione, basate sui sistemi ERP, cloud computing e dispositivi mobili.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
10

Teixeira, Ana Filipa Pereira. "Habitar em territórios informais". Master's thesis, Universidade de Lisboa, Faculdade de Arquitetura, 2015. http://hdl.handle.net/10400.5/13664.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri

Libri sul tema "Informații"

1

Pintilie, Florin. Istoria Serviciului Secret de Informații. București: Editura I.N.I., 2000.

Cerca il testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
2

Rădoi, Mireille. Serviciile de informații și decizia politică. București: Editura Tritonic, 2003.

Cerca il testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
3

Pintilie, Florin. Serviciul Special de Informații din România: 1939-1947. București: Editura Academiei Naționale de Informații, 2003.

Cerca il testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
4

Perciun, Margareta. Publicațiile Moldovei: 1986-1990 : culegere de informații statistice. Chișinău: Camera Națională a Cărții din Republica Moldova, 2000.

Cerca il testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
5

Aparaschivei, Sorin. Serviciul britanic de informații în România (1916-1950). Bucureşti: Editura Militară, 2021.

Cerca il testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
6

Troncotă, Cristian, Alin Spânu e Florin Pintilie. Documente SSI despre poziția și activitățile politice din România în perioada regimului autoritar: 6 septembrie 1940-23 august 1944. București: Institutul Național Pentru Studiul Totalitarismului, 2005.

Cerca il testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
7

Spânu, Alin. Istoria serviciilor de informații/contrainformații românești în perioada 1919-1945. Iași: Casa Editorială Demiurg, 2010.

Cerca il testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
8

Șerban, Mihai. De la Serviciul Special de Informații la Securitatea Poporului 1944-1948. București: Editura Militară, 2009.

Cerca il testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
9

Șerban, Mihai. De la Serviciul Special de Informații la Securitatea Poporului 1944-1948. București: Editura Militară, 2009.

Cerca il testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
10

Ștefănescu, Paul. Culisele României. Craiova: Obiectiv, 2003.

Cerca il testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri

Capitoli di libri sul tema "Informații"

1

Krieger, Jennifer. "Gebiete und Publikationsformen in der Informatik". In Literaturwissenschaft und Informatik, 247–52. Bielefeld, Germany: transcript Verlag, 2024. http://dx.doi.org/10.14361/9783839470039-009.

Testo completo
Abstract (sommario):
Jennifer Krieger gibt nach einer einführenden Definition der Informatik als Wissenschaft und einer kurzen Vorstellung ihrer Gebiete einen Überblick über die wichtigsten Konferenz- und Journalformate in der Informatik sowie einen Einblick in den standardisierten Aufbau von wissenschaftlichen Arbeiten.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
2

Müller, Heinrich, e Frank Weichert. "Informatik". In Vorkurs Informatik, 7–11. Wiesbaden: Springer Fachmedien Wiesbaden, 2017. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-658-16141-5_2.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
3

Müller, Heinrich, e Frank Weichert. "Informatik". In Vorkurs Informatik, 7–11. Wiesbaden: Vieweg+Teubner Verlag, 2011. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-8348-9861-6_2.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
4

Steinmetz, Maria, e Heiner Dintera. "Informatik". In Deutsch für Ingenieure, 313–34. Wiesbaden: Springer Fachmedien Wiesbaden, 2014. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-658-03634-8_11.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
5

Müller, Heinrich, e Frank Weichert. "Informatik". In Vorkurs Informatik, 7–11. Wiesbaden: Vieweg+Teubner Verlag, 2012. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-8348-2629-9_1.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
6

Steinmetz, Maria, e Heiner Dintera. "Informatik". In Deutsch für Ingenieure, 329–49. Wiesbaden: Springer Fachmedien Wiesbaden, 2017. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-658-19769-8_11.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
7

Steinmetz, Maria, e Heiner Dintera. "Informatik". In Lösungsschlüssel Deutsch für Ingenieure, 159–68. Wiesbaden: Springer Fachmedien Wiesbaden, 2017. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-658-19894-7_11.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
8

Hering, Ekbert, Rolf Martin e Martin Stohrer. "Informatik". In Taschenbuch der Mathematik und Physik, 539–65. Berlin, Heidelberg: Springer Berlin Heidelberg, 2017. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-662-53419-9_24.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
9

Schelhowe, Heidi. "Informatik". In Gender-Studien, 201–10. Stuttgart: J.B. Metzler, 2006. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-476-05047-2_12.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
10

Müller, Heinrich, e Frank Weichert. "Informatik". In Vorkurs Informatik, 7–11. Wiesbaden: Vieweg+Teubner Verlag, 2005. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-663-11790-2_2.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri

Atti di convegni sul tema "Informații"

1

Bargan, Natalia. "Recensământul populației ca sursă de informații în elaborarea politicilor publice". In International Scientific-Practical Conference "Economic growth in the conditions of globalization". National Institute for Economic Research, 2023. http://dx.doi.org/10.36004/nier.cdr.v.2023.17.17.

Testo completo
Abstract (sommario):
Understanding the composition and evolution of the population is crucial for the development of effective public policies in a rapidly changing world. The need for reliable demographic and socioeconomic data persists to tackle modern societal challenges. The Population Census, amidst fast demographic change, is a vital source of statistical data that provides valuable information for governments, researchers and decision-makers. The purpose of this article is to analyze some results of population censuses important for the development of public policies and to estimate the role of the population census as a factual basis for the development and evaluation of state policies, planning and decision-making, leading to the identification of focused and well-adapted solutions to the real needs of the communities and the country. The research methodology is based on the analysis of the main results of the 2004 Population Census and the 2014 Population and Housing Census, and the degree of use of statistical information in the development of public policy documents, such as national strategies and programs. Moreover, the paper presents concrete examples of how census data has been used to develop public policies. The article concludes that the results obtained in population censuses are not fully utilized by public officials and decision-makers responsible for the development and implementation of public policies. Not all policy documents include essential information collected in censuses, including strategies of significant importance. It is noteworthy that the census is one of the most costly national statistical endeavors, providing data that offers a real and comprehensive picture of the entire population at a specific point in time. Recognizing the value of this information is crucial, and there is a need to promote a more efficient use of census results to guide the decisions and actions of policymakers.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
2

Diavor, Mircea. "Analysis of the Republic of Moldova’s foreign trade vulnerabilities from the point of view of the export and import structures of products". In International Scientific Conference “30 Years of Economic Reforms in the Republic of Moldova: Economic Progress via Innovation and Competitiveness”. Academy of Economic Studies of Moldova, 2022. http://dx.doi.org/10.53486/9789975155649.17.

Testo completo
Abstract (sommario):
Pandemia de COVID-19 a testat vulnerabilitatea economiilor și a lanțurilor de aprovizionare din întreaga lume. Întreruperile în aceste lanțuri de valori globale pot afecta exportul si importul anumitor produse esențiale, cauzând daune economiei și societății Republicii Moldova. Pentru a înțelege care sunt sursele vulnerabilității comerțului exterior al Republicii Moldova, vom aplica o analiză cantitativă privind structura pe produse a exportului și importului țării pe baza modelului Herfindahl-Hirschman Index. Rezultatele analizei oferă informații suplimentare referitoare la originea și posibilitățile de diminuare a vulnerabilității comerțului exterior al Republicii Moldova.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
3

NASTAS, Natalia, e Ecaterina LUNGU. "Intercultural professional competence in teaching foreign languages to students from higher education institutions". In Ştiință și educație: noi abordări și perspective. "Ion Creanga" State Pedagogical University, 2023. http://dx.doi.org/10.46727/c.v2.24-25-03-2023.p97-101.

Testo completo
Abstract (sommario):
Comunicarea este o parte consistentă în viața noastră de zi cu zi. Termenul este foarte larg. Este folosit într-o varietate de moduri, pentru orice fel de influență exercitată de un sistem asupra altei sau a oricărui tip de acțiune care vizează exprimarea deschisă a gândurilor, sentimentelor sau schimbul de informații. Comunicarea înseamnă influențarea altor persoane prin folosirea semnelor (în sens mai larg) pentru ai face pe ei să înțeleagă mesajul. Comunicarea, astfel, în general necesită doi participanți: un expeditor, adresator, comunicator care transmite (direct sau indirect) și un destinatar, un translator care primește informațiile. Rolurile acestora participanți se alternează în timpul procesului de comunicare. Dobândirea cunoștințelor culturale comune poate fi promovată prin dezvoltarea conștientizării interculturale. Limba însăși este întotdeauna formată dintr-o cultură. A fi competent într-o limbă, presupune înțelegerea culturii care a definit-o. Învățarea unei limbi străine sugerează o conștientizare a culturii și a modului în care cultura vizează propria cultură. Profesorii care încearcă să crească gradul de conștientizare culturală studenților săi, din păcate de cele mai multe ori, trebuie să facă față problemelor cum ar fi lipsa cunoștințelor sistematice ale studenților fie a culturii lor native, fie a culturii țintă, pentru a fi în stare să interpreteze, să analizeze și să tragă concluzii din partea fenomenelor culturale prezentate lor ulterior. Un profesor poate preda până la limită, adică explică, discută și face studenții să înțeleagă diferențele. Cu toate acestea, nu putem rezolva aceste probleme.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
4

Stan, Marian. "Aspects regarding the improvement of sports funding criteria in the Republic of Moldova". In Conferinta stiintifica internationala "Strategii si politici de management in economia contemporana", editia VII. Academy of Economic Studies of Moldova, 2023. http://dx.doi.org/10.53486/icspm2022.42.

Testo completo
Abstract (sommario):
Sportul este o componentă esenţială a imaginii unei ţări, respectiv identificarea căilor de remediere a acestui domeniu pentru Republica Moldova constituie un obiectiv esenţial de abordare. Importanţa studierii cadrului legislativ din Republica Moldova aferent domeniului sportiv, la momentul actual, este inevitabilă din mai multe considerente, precum: sporirea nivelului de sănătate a populaţiei; implicarea instituţiilor private în îmbunătăţirea situaţiei financiare şi a condiţiilor pentru practicarea sportului, convingerea angajaţilor în eficienţa practicării sportului pentru sănătate. În prezenta lucrarea ne-am propus să analizam situaţia ce vizează finanţarea sportului, ceea ce presupune identificare punctele tari şi slabe, respectiv să înaintăm propuneri de modificări legislative de îmbunătăţire a lor şi importanța practicǎ a aplicării acestora în cadrul federațiilor sportive. Un obiectiv esenţial constă în faptul că ne vom concentra asupra condiţiilor de finanţare şi oportunităţile de remediere a situaţiei şi posibilităţilor de finanţare, astfel că le vom identifica pe cele mai importante. În calitate de baze de date au servit sursele de informare cu privire cadrul metodologic, actele legislative, codul fiscal etc. Principalele metode de cercetare au fost selectate în așa mod încât să ofere informații atât cantitative, cât și calitative, capabile să ofere răspunsuri comprehensive la toate întrebările apărute în procesul de evaluare, precum: analiza de documente, chestionar, interviuri, analiza multicriterială, analiza multicriterială etc. Drept rezultat ne-am propus ca această cercetare să fie expusă într-o lucrare cu o structură logică, cu informații concise, dar argumentate cu privire la situaţia în domeniului sportului şi înaintarea Proiectului de lege cu titlu de inițiativă legislativă pentru modificarea articolului 24 din Codul fiscal nr.1163/1997, cu scopul de a îmbunătăţi situaţia din domeniul sportului cu privire la finanţarea şi modificarea sistemului fiscal, dar şi a situaţiei în general a societăţii.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
5

Ignatiuc, Diana. "Economic security of small and medium enterprises in the conditions of digital transformations". In International Scientific Conference “30 Years of Economic Reforms in the Republic of Moldova: Economic Progress via Innovation and Competitiveness”. Academy of Economic Studies of Moldova, 2022. http://dx.doi.org/10.53486/9789975155649.03.

Testo completo
Abstract (sommario):
Tranziția în economie de la relații și interacțiuni reale între agenții economici la cele informaționale (digitale), transformarea potențialului intelectual într-o resursă economică reală, apariția unor cerințe calitativ noi pentru funcționarea întreprinderilor precum și creșterea gradului de complexitate și a numărului de riscuri și amenințări pentru securitatea agenților economici - sunt principalele tendințe care caracterizează perioada transformărilor digitale. Digitalizarea a devenit o realitate a lumii afacerilor şi o prerogativă a succesului în economia contemporană. Creșterea gradului de digitalizare a economiilor naționale, a nivelului de deschidere a comunicațiilor datorită transferului de informații către mass-media digitală nu numai că creează noi oportunități în toate domeniile activității social - economice, dar necesită, de asemenea, dezvoltarea de noi abordări pentru asigurarea securității a întreprinderilor indiferent de formele lor organizaționale și juridice de funcționare. Scopul acestui articol este de a analiza mecanismele asigurării securității economice a întreprinderilor mici și mijlocii în condițiile transformărilor digitale. Baza teoretico-metodologică a articolului se bazează pe principiile fundamentale ale teoriei securității economice, concepte, modele de asigurare a securității economice a entităților economice de diferite niveluri ierarhice. Au fost utilizate următoarele metode de cercetare: analiza factorială, comparaţia, analiza de conţinut.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
6

Nita-Cocieru, Mariana. "Socializarea juvenilă – treaptă premergătoare ceremonialului nupțial". In Filologia modernă: realizări şi perspective în context european. “Bogdan Petriceicu-Hasdeu” Institute of Romanian Philology, Republic of Moldova, 2021. http://dx.doi.org/10.52505/filomod.2021.15.11.

Testo completo
Abstract (sommario):
În demersul de față autorul ia în discuție practicile de cultură tradițională cu valoare de socializare juvenilă a tinerilor care au atins vârsta maturității. Actualizate în diverse contexte socio-culturale, obiceiurile de inițiere se înscriu în codul normativ al comunității, având rolul de a facilita trecerea tinerilor prin anumite protocoale sociale de integrare în rândul adulților. În majoritatea cazurilor, contextualizarea acestor obiceiuri avea loc în cadrul Horei (Jiocului, Jocului) satului, reprezentată ca o manifestare socio-culturală de anvergură în cadrul căreia își dădeau concursul instituția oamenilor în vârstă (ca sfătuitori și priveghetori asupra îndeplinirii cutumiare a rânduielii pământului) și instituția cetei de flăcăi (răspunzători de organizarea Horei satului și a obiceiurilor de inițiere într-o clasă de vârstă). Literatura de specialitate, pune la dispoziția cercetătorilor fenomenelor etnoculturale mai multe informații referitor la intrarea tinerilor în ceata flăcăilor/feciorilor, în timp ce inițierea fetelor nubile rămâne din anumite considerente, neclare încă, un subiect mai puțin cercetat. Studiul de față reprezintă o investigație mai aprofundată a practicilor de modificare a statutului indivizilor ajunși în pragul maturității și o sintetizare a informațiilor obținute în vederea înțelegerii semnificațiilor celor două scenarii inițiatice pe sexe.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
7

Gallenbacher, Jens. "Abenteuer informatik". In the 7th Workshop in Primary and Secondary Computing Education. New York, New York, USA: ACM Press, 2012. http://dx.doi.org/10.1145/2481449.2481487.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
8

"Energie informatik 2013". In IECON 2013 - 39th Annual Conference of the IEEE Industrial Electronics Society (IECON 2013). IEEE, 2013. http://dx.doi.org/10.1109/iecon.2013.6699894.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
9

Lazaroiu, George Cristian, Virgil Dumbrava, Mihnea Costoiu, Mihaela Teliceanu e Mariacristina Roscia. "Energy-informatic-centric smart campus". In 2016 IEEE 16th International Conference on Environment and Electrical Engineering (EEEIC). IEEE, 2016. http://dx.doi.org/10.1109/eeeic.2016.7555487.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
10

"Factory automation and industrial informatic". In IECON 2009 - 35th Annual Conference of IEEE Industrial Electronics (IECON). IEEE, 2009. http://dx.doi.org/10.1109/iecon.2009.5415433.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri

Rapporti di organizzazioni sul tema "Informații"

1

Maas, G. J., F. de Vries, F. Brouwer e A. H. Heidema. Inventarisatie GIS-bestanden met informatie over bodemverstoring. Wageningen: Wageningen Environmental Research, 2016. http://dx.doi.org/10.18174/392725.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
2

Sholeh, Achmad Nur, e Muhammad Subagja Sastra Wardaya. ANALISIS DAN PENGUJIAN KERENTANAN SISTEM INFORMASI PERPUSTAKAAN. Jurnal Mandiri, giugno 2019. http://dx.doi.org/10.33753/mandiri.v3i1.65.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
3

Verloop, Koos, Maaike van Agtmaal, Wim Busink, Nick van Eekeren, Piet Groenendijk, Stefan Jansen, Gert-Jan Noij e Marleen Zanen. Achtergronden bij informatie in de BOOT-lijst factsheets. Wageningen: Stichting Wageningen Research, Wageningen Plant Research, Business unit Agrosysteemkunde, 2018. http://dx.doi.org/10.18174/464011.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
4

Vogels, J. W. P. M., e J. den Engelse. Trusted source pilot fresh upstream : Domeinverkenning informatie diergeneesmiddelen. Wageningen: Wageningen Food & Biobased Research, 2022. http://dx.doi.org/10.18174/568687.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
5

Heuer, H. E. J. M., S. L. van Leeuwen e J. W. P. M. Vogels. Trusted source pilot - fresh upstream : Domeinverkenning informatie diervoeder. Wageningen: Wageningen Food & Biobased Research, 2022. http://dx.doi.org/10.18174/571516.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
6

Groot, Maria. Informatie bulletin Gebruik van natuurlijke middelen in de veehouderij. Wageningen: Wageningen Food Safety Research, 2021. http://dx.doi.org/10.18174/551387.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
7

Bink, R. J., A. J. Griffioen e A. van Kleunen. Provinciale informatie uit landelijke natuurrapportages : provinciale informatie uit landelijke natuurrapportages voor de Europese Commissie (Habitatrichtlijn, Vogelrichtlijn, Standaard Data Formulieren) over de periode 2007-2012. Wageningen: Wageningen Environmental Research, 2017. http://dx.doi.org/10.18174/418561.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
8

van Os, J., e J. Kros. Geografische Informatie Agrarische Bedrijven 2019 : documentatie van het GIAB 2019 bestand. Wageningen: Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, 2022. http://dx.doi.org/10.18174/568432.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
9

Riyandoko e Endri Martini. Preferensi Petani terhadap Topik Penyuluhan dan Penyebaran Informasi Agroforestri di Indonesia. World Agroforestry Centre, 2017. http://dx.doi.org/10.5716/wp16181.pdf.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
10

Vaquer Sunyer, Raquel, e Natalia Barrientos, a cura di. Informe Mar Balear. Informe Mar Balear, 2020. http://dx.doi.org/10.62135/twmm5803.

Testo completo
Abstract (sommario):
Millorar l’estat de conservació de la mar Balear és un objectiu compartit per la societat. Per això és necessari fer un diagnòstic del seu estat i de la seva evolució al llarg del temps. L’Informe Mar Balear és fruit d’aquesta necessitat. L’Informe Mar Balear és un projecte viu que segueix creixent, millorant i actualitzant-se al llarg del temps. Recopilem una gran quantitat d’informació fins ara poc difosa. Posar tot aquest patrimoni col·lectiu a l’abast del públic és possible gràcies a la col·laboració d’institucions públiques i privades que fa anys que estudien i acumulen dades sobre la mar Balear, i a desenes d’investigadors i tècnics que comparteixen informació i que dediquen el seu temps a aquest projecte desinteressadament. A pesar de tota la informació recopilada, encara estam lluny de poder fer un diagnòstic sobre l’estat de la mar Balear. L’informe és una fotografia d’una part de les dades de què disposem, però no de totes les que necessitem. Continuem fent feina per avançar en aquest projecte col·lectiu, sumant-hi noves col·laboracions i ampliant l’informe amb indicadors nous. Reforçar la recerca marina és essencial per fer passes cap a una millor gestió i conservació de la mar i la costa de les Balears.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
Offriamo sconti su tutti i piani premium per gli autori le cui opere sono incluse in raccolte letterarie tematiche. Contattaci per ottenere un codice promozionale unico!

Vai alla bibliografia