Letteratura scientifica selezionata sul tema "Hay’at"

Cita una fonte nei formati APA, MLA, Chicago, Harvard e in molti altri stili

Scegli il tipo di fonte:

Consulta la lista di attuali articoli, libri, tesi, atti di convegni e altre fonti scientifiche attinenti al tema "Hay’at".

Accanto a ogni fonte nell'elenco di riferimenti c'è un pulsante "Aggiungi alla bibliografia". Premilo e genereremo automaticamente la citazione bibliografica dell'opera scelta nello stile citazionale di cui hai bisogno: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver ecc.

Puoi anche scaricare il testo completo della pubblicazione scientifica nel formato .pdf e leggere online l'abstract (il sommario) dell'opera se è presente nei metadati.

Articoli di riviste sul tema "Hay’at":

1

MORELON, RÉGIS. "Deux éditions récentes de textes d'astronomie arabe". Arabic Sciences and Philosophy 11, n. 2 (settembre 2001): 297–303. http://dx.doi.org/10.1017/s0957423901001126.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
Abstract (sommario):
Na[sdotu]īr al-Dīn al-[Tdotu]ūsī, Memoir on Astronomy (al-Tadhkira fī ‘ilm al-hay’a, Edited with Introduction, Translation and Commentary by F.J. Ragep, 2 vols., XV + 656 + XV pp., figs., index. New York - Berlin - Heidelberg..., Springer Verlag, 1993 (Sources in the History of Mathematics and Physical Sciences, 12).[Sdotu]adr al-Sharī‘a. An Islamic Response to Greek Astronomy: Kitāb Ta‘dīl Hay’at al-Aflāk of [sdotu]adr al-Sharīa, Edited with Translation and Commentary by Ahmad S. Dallal, X + 461 pp., figs., index. Leiden - New York - Köln, E.J. Brill, 1995 (Islamic Philosophy, Theology & Science, Texts and Studies, vol. 23).
2

TOPRAK, Murat. "Etkin Özne'den Edilgen Olana: H. Lefebvre ve J. Baudrillard’ın Gündelik Hayat'a Pratik Katkıları". Sosyolojik Bağlam Dergisi 3, n. 3 (15 dicembre 2022): 318–29. http://dx.doi.org/10.52108/2757-5942.3.3.8.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
Abstract (sommario):
Gündelik hayat, sosyolojinin alt dallarından biri olmaya başladığından bu yana farklı isimlerin ilgi odağı haline gelmiştir. İlk dönem sosyolojinin ıskaladığı gündelik hayat, 1950’lerden sonra bireyin toplumsal araştırmalarda özne olarak önem kazanmasıyla birlikte özellikle mikro sosyoloji alanında popüler olmaya başlamıştır. Gündelik hayatla beraber yakın dönem sosyoloji, ilk dönem sosyolojinin artık sadece yapı/toplum odaklı kesin yargılarını reddederek yanına -kaymalar olmasına karşın- bireyi/faili de eklemiştir. İlk dönem sosyolojinin aksine özellikle Henri Lefebvre ile başlayan gündelik hayat tartışmaları, günümüzün sosyal koşullarına paralel olarak farklı yaklaşımlara düşünsel kaynak oluşturmuştur. Bu yaklaşıma sahip olan isimlerden biri de Jean Baudrillard’tır. Her ikisi de farklı perspektiflerden gündelik hayata bireysel ve toplumsal katkılar sunmuştur. Lefebvre, Marxist perspektifle ele aldığı gündelik hayat düşünceleriyle Baudrillard’a kaynaklık etmiştir. Bu çalışma, Lefebvre ve onun öğrencisi olarak bilinen Baudrillard’ın gündelik hayata yönelik katkılarını karşılaştırmalı olarak tahlil etmeyi amaçlamaktadır. Lefebvre gündelik hayat analizinde bireye özne özelliği atfederken, Baudrillard ise postmodern dönemle beraber anlamsal göstergelerin akışkan bir hale geldiğini ve bireyin gündelik hayat ilişkilerinde bu akışkanlığın olduğunu iddia etmektedir. Dolayısıyla Lefebvre’de birey, gündelik hayatında zorunlu da olsa bir uyum sağlarken Baudrillard’da bu durum kendiliğinden gelişen bilinçsiz özne şeklinde tezahür etmektedir. Bu çalışmada Lefebvre ve Baudrillard üzerinden gündelik hayat tartışmaları yapılacak ve onların benzer ve farklı yönleri irdelenecektir.
3

Köse, Osman. "ÇOK PARTİLİ HAYATA GEÇİŞ SÜRECİ VE MUĞLA’DA SİYASİ HAYAT (1946-1950)". NEAR EAST HISTORICAL REVIEW 11/4, n. 11/4 (2021): 61–74. http://dx.doi.org/10.29228/nehrreview.55003.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
4

ERBAŞ, Ahmet Akif. "Analysis of Life Science Curriculum and Textbooks in the Context Culture of Live Together". Uluslararası Ders Kitapları ve Eğitim Materyalleri Dergisi 6, n. 2 (29 ottobre 2023): 159–87. http://dx.doi.org/10.53046/ijotem.1345064.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
Abstract (sommario):
Birlikte yaşama kültürünün davranış haline getirilebileceği, iyi vatandaşlar yetiştirilebileceği ve temel değerlerin aktarılabileceği etkili kurumlardan birisi okuldur. Okullardaki süreçleri yönlendiren etkili araçlardan birisi ise ders kitapları ve bünyesindeki içeriklerdir. Birlikte yaşama kültürü gün geçtikçe daha da hayati önem taşıyan bir olgudur. Dolayısıyla ders kitaplarının birlikte yaşama kültürünün önemine uygun hazırlanması gerekmektedir. Bu araştırmanın amacı; ‘‘birlikte yaşama kültürünün ilkokul hayat bilgisi öğretim programı ve ders kitaplarındaki durumunun tespit edilmesi’’ olarak belirlenmiştir. Araştırma nitel bir çalışmadır ve doküman inceleme yöntemi kullanılmıştır. Araştırmanın verileri 2018 Hayat bilgisi öğretim programı ve 2022-2023 eğitim-öğretim yılında ilkokullarda okutulan hayat bilgisi ders kitaplarından elde edilmiştir. Hayat bilgisi öğretim programında hem doğrudan hem de dolaylı olarak birlikte yaşama kültürüne değinildiği görülmüştür. Birlikte yaşama kültürünü destekleyen temel yaşam becerileri tespit edilmiştir. Birlikte yaşama kültürü ile ilgili olarak hayat bilgisi öğretim programında birçok kazanımın olduğu tespit edilmiştir. Hayat bilgisi ders kitaplarında birlikte yaşama kültürünü doğrudan ve dolaylı olarak destekleyen içerikler yer almaktadır. Her sınıf seviyesinin beşinci ünitesinde birlikte yaşama kültürü ile ilgili müstakil bir bölüm bulunmaktadır. Bu durum hayat bilgisi öğretim programı için birlikte yaşama kültürünün önemli olduğunu göstermektedir. Birlikte yaşama kültürüne dair içeriklerin ders kitaplarının genelinde daha dengeli dağıtılması konuyla ilgili farkındalığın artırılması hususunda olumlu sonuçlar verebileceği düşünülmektedir.
5

KARATAŞ TEMİZ, Firdevs. "TÜRKİYE'DE DİNİ HAYAT İLE İLGİLİ YAPILAN AMPİRİK ARAŞTIRMALAR IŞIĞINDA GENÇLERİN DİNİ HAYATI". Journal of Academic Social Sciences 82, n. 82 (1 gennaio 2018): 792–800. http://dx.doi.org/10.16992/asos.14356.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
6

Tütüncü, Gülsüm, e Neslihan Ünal. "Rumeli’de Kadınların Çalışma Hayatındaki Yeri: Klasik Dönemden Modern Döneme". Kadın/Woman 2000, Journal for Women's Studies 18, n. 1 (10 ottobre 2017): 63–83. http://dx.doi.org/10.33831/jws.v18i1.263.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
Abstract (sommario):
Osmanlı kadınının sosyal hayat içindeki yeri ekonomik hayattakine kıyasla daha fazla incelenmiştir. Ancak klasik dönemden modern döneme geçişte kadının farklılaşan konumunu özellikle de karşılaştırmalı yöntem aracılığıyla ortaya koyabilmek, sosyal ve ekonomik değişimlerin birlikte düşünülmesi ile daha net anlaşılacaktır. Bu çalışmanın amacı; Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluştan itibaren önemli bir parçası olan Rumeli’de kadınların konumunun klasik dönemden modern döneme nasıl değiştiğini incelemektir. Rumeli’de kadının konumundaki değişimi ortaya koyabilmek; Osmanlı modernleşmesinin sosyal hayata yansımasına Rumeli özelinde ışık tutmuş olacaktır. Rumeli’de de imparatorluğun genelinde olduğu gibi kadının yaşamdaki konumu; kırsal ve kentsel olarak farklılaşmaktadır. Klasik dönemde kırsal yaşamda tarım ve hayvancılığın öne çıkması kadının yerini önemli kılmaktaydı. Kırsal bölgede yaşayan kadının sosyal yaşamı daha özgür ve ekonomik hayata katkısından dolayı da aile içindeki konumu güçlüdür. Kentlerde ise kadınların yaşam standartları daha iyi ve sosyal imkânları fazlaydı. Ancak kentlerde çalışmak zorunda olan bir kadının iş bulma olanağı, kırsalda yaşayan kadına göre daha zordu. 19.yüzyıl gelişmeleri ile birlikte Rumeli kadınının genel konumu da değişti. Özellikle kentli kadınların ekonomik imkânları arttı. Rumeli’de artan fabrika üretimi, ekonomik gelişmeler ve savaşlar nedeniyle erkek işgücünün üretime daha az katkı sağlaması, kadınların ekonomik hayat içinde daha fazla etkin rol almalarını sağladı. Ekonomik olarak güçlenen kadınların sosyal konumu da iyileşti.
7

Anooshahr, Ali. "Early Safavid Campaigns in the Caucasus". Iran and the Caucasus 27, n. 2 (16 giugno 2023): 170–83. http://dx.doi.org/10.1163/1573384x-02702003.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
Abstract (sommario):
Abstract The chronicle of Qasim Beg Hayati of Tabriz, written during the reign of Shah Tahmasp (d. 1576), provides new information on early Safavid history that is absent from the other Persian historical literature of the sixteenth and seventeenth centuries. In particular, Hayati shows how important the Caucasus was for the rise of Shaykh Junayd (d. 1460) and Shaykh Haydar Safavi (d. 1488). Using plunder and slaves gained from raids on the Circassians and the Georgians, Junayd and Haydar maneuvered themselves into a position of leadership of their familial order to which they were not entitled by birth. The disastrous ends of both men meant that there could be little continuity in the movement, but they still placed their line at the head of the shrine of Ardabil, and bequeathed to the young Shah Isma’il (d. 1524) a few surviving veterans with valuable experience about campaigning.
8

AKSAKAL, Zeynep Nermin. "Death and Life as a Divine Recompensement in the Holy Books of the Abrahamic Religions". İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Dergisi 12, n. 5 (31 dicembre 2023): 2992–3012. http://dx.doi.org/10.15869/itobiad.1347052.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
Abstract (sommario):
Semavi dinlerin kutsal kitapları Tanah, Yeni Ahit ve Kur’ân’da ölüm ve yaşamın ilahi karşılıkla bir bağlantısı vardır. Yaratana isyanın karşılığı ölüm, sadakatin karşılığı ise yaşamdır. Ancak bu ölüm ve yaşamın hakiki anlam yanında mecazi anlamları da vardır. Bu anlamların oluşum sürecini anlamak için kutsal kitaplardaki yaratılış kıssasından başlamak gerekir. Çünkü insanın dünya hayatı ve akıbetiyle ilgili bazı dini öğretiler özünü bu kıssadaki ilk günah bahsinden alır. Bu çalışma, kutsal kitaplarda ilahi bir karşılık olarak ölüm ve yaşamın anlam alanını, ilk günah kıssası ve konuyla ilgili diğer kutsal metinler ve tefsirleri çerçevesinde tespit ve mukayese etmeyi amaçlamaktadır. Böylece bir karşılık olarak ölüm ve yaşam hakkındaki hangi öğretilerin hangi temeller üzerine kurulduğu anlaşılacaktır. Çalışma, kutsal kitaplarda ölüm konusunu yaşamla birlikte bir karşılık olarak ve ilk günah özelinde incelemesi yönüyle diğer çalışmalardan ayrı bir önemi haizdir. Çalışmada ulaşılan sonuçlara göre; Yahudi ve Hıristiyan tefsirlerinde ilk günah, insanın kötülük eğilimine sahip ölümlü tabiatının nedenidir. Bu yaklaşım günah ve kefaret, ilahi buyruklara bağlılık ve mükâfat üzerine kurulu tüm Yahudilik tarihinin temeli iken Hıristiyanlıkta asli günah, vaftiz, kurtarıcı Mesih’le özdeşleştirilmiş kefaret ve gelecek yaşam öğretilerinin temelidir. Kur’ân ve tefsirlerine göre ise insanın yaratılıştan iyilik ve kötülük potansiyeline sahip ölümlü tabiatı, ilk günahın nedenidir. Bu durum, ilk günahla bağlantısı kurulan kadim öğretileri bozan unsurlar içerir. Diğer taraftan kutsal kitaplarda ilahi bir karşılık olarak ölüm ve yaşamın mecazen ortak bir anlam alanı vardır. Buna göre ölüm, kötülüklerin karşılığı olarak dünya ve ahirette kötü bir hayat sürmek iken yaşam, iyiliklerin karşılığı olarak dünya ve ahirette iyi bir hayat sürmektir. Dünyevi kötü ve iyi yaşam Tanah’ta daha ziyade maddi hayat koşulları ve ömrün süresiyle ilgiliyken Yeni Ahit ve Kur’ân’da maneviyatla, kalbin diri ve huzurlu olup olmamasıyla ilgilidir. Uhrevi kötü ve iyi yaşam ise tüm kitaplarda cehennem ve cennet hayatı demektir.
9

Aslaner, Serhat. "Mebusan-ı Kiramın Terceme-i Hal ve Sergüzeştleri: Meşrutiyet Devrinden Unutulmuş Bir Biyografi Risalesi". Belleten 77, n. 280 (1 dicembre 2013): 955–82. http://dx.doi.org/10.37879/belleten.2013.955.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
Abstract (sommario):
Bu çalışma; İbnü'r-Raci Nuri tarafından yayına hazırlanan ve ilgili literatürün ilgisine mazhar olmayan Mebusan-ı Kiramın Tercüme-i Hal ve Sergüzeştleri başlıklı eserin (1908) Latin harfleri ile neşri ve metne yazılmış bir giriş bölümünden oluşmaktadır. II. Meşrutiyet devrinin ilk mebuslarının hayat hikayelerini siyaset merkezli olarak vermeyi amaçlayan bu metnin eldeki nüshasında 8 mebusun hayatı yer almaktadır. Makalenin giriş bölümünde ise bu çalışma vesilesiyle biyografi çalışmalarının Os­manlı/Cumhuriyet siyaset geleneğini anlama ve anlamlandırmada önemli bir araç olduğu tezi bu ve diğer örnekler üzerinden savunulmuştur.
10

ÖZKAYA, Yücel. "XIX. Yüzyıl Türk Yazarları ve Avrupalı Seyyahlara Göre Türk Kadını". Erdem, n. 51 (1 agosto 2008): 179–94. http://dx.doi.org/10.32704/erdem.2008.51.179.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
Abstract (sommario):
Osmanlı İmparatorluğu'nda Türk kadınları daha çok içine kapanık, ekonomik özgürlüğü olmayan, evine bağlı, genellikle eğitimden yoksun idiler. XIX. yüzyılın ikinci yarısından itibaren açılan okullara az sayıda olsa da girmişlerdir. XIX. yüzyılda siyâsî derneklerde olmamalarına karşın, sosyal derneklerde görev almışlardır. Harem hayatı her zaman yabancıların ilgisini çekmiştir. Harem, ev reisinin kadınlarının, cariyelerinin ve çocuklarının yaşadığı yer olup, aynı zamanda evin kadını anlamına gelmekte idi. Padişahın kız kardeşleri ya da kızları serbest bir hayat sürerlerdi. XIX. yüzyılın ikinci yarısında kadınların dışarıda serbestçe dolaşması artmıştır. Müslümanların dışındaki kadınların serbestçe dolaşması ve giyinmesi hoş görüyle karşılanmaktaydı.

Tesi sul tema "Hay’at":

1

Rahnamaei, Seyed Ahmad. "A comparative study of two modern Muslim biographies of the Prophet". Thesis, McGill University, 1995. http://digitool.Library.McGill.CA:80/R/?func=dbin-jump-full&object_id=23356.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
Abstract (sommario):
This thesis presents a comparative study of two modern Muslim biographers of the Prophet of Islam, Muhammad Husayn Haykal and Sayyid Ja$ rm sp{c}$far Murtada, the one a Sunni the other a Shispc$ = i. In dealing with their works on the { it s = i ra}, the intention is to focus on some aspects of the life of the Prophet of Islam from the time when he resided in Makka. After outlining the authors' scholarly backgrounds, sources, methods, and purposes, etc., the thesis deals with certain specific issues concerning the Prophet's birth, his nursing and the reason behind the custom of having foster-mothers, the controversial stories of the splitting of his chest and of his participation in the sacrilegious war, his state both before and after the announcement to him of his Mission, the authors' interpretations of his night journey and ascent to heaven and lastly their discussion about the Prophet and miracles. This research should not be considered as historical in nature; rather, it aims at clarifying the similarities and differences which may be discovered between our two biographers, and at comparing their respective Sunn = i and Sh = i$spc$ = i approaches.
2

Islam, Abu Hayat Md Saiful [Verfasser]. "Impact of Technological Innovation on the Poor / Abu Hayat Md. Saiful Islam". Frankfurt : Peter Lang GmbH, Internationaler Verlag der Wissenschaften, 2016. http://d-nb.info/1090772890/34.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
3

Kara, Abdulvahap. "Türkistan ateşi Mustafa Çokay'ın hayatı ve mücadelesi /". Harbiye, İstanbul : Da Yayıncılık, 2002. http://catalog.hathitrust.org/api/volumes/oclc/52135762.html.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
4

Bennis, Jaouad. "Description et langage descriptif dans le roman "Zaynab" de Muhammad Husayn Haykal : étude stylistique". Aix-Marseille 1, 1992. http://www.theses.fr/1992AIX10026.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
Abstract (sommario):
La description se manifeste dans le roman zaynah sous deux formes essentielles : le portrait et le chronotope. La methode d'analyse est de caractere stylistique en ce sens qu'elle cherche a delimiter les faits linguistique specifiques au discours descriptif, a les classer et a envisager leur valeur stylistique ainsi que leur fonction par rpport a l'ensemble de l'oeuvre. Cette etude montre que la description peut etre identifiee sur les plans semantique, typographique et linguistique. Elle est denombrable et reflete le point de vue du descripteur. Elle met en oeuvre un langage specifique. Sa specificite apparait notamment dans l'usage du vocabulaire, du temps grammatical et des faits de style
The novel zaynah provides two basic forms of description : characters portrayal and spatictemporal representation. The aims of our work, a stylistic attempt, is not only to classify and to define the scope of the linguistic features typical of the descriptive discourse - but to study their stylistic value and their functional role in the novel as a whole, as well. This work proves that while the descriptive mode can be identified at three levels: namely, semantics, typography, and linguistics, it is quantitatively listed, too. Generally, the descriptive discourse mirrors the viewpoint of the describer, creating a specific language which brings into play an original handling of vocabulary, tense, and stylistic figures
5

Maḥbūbī, ʻUbayd Allāh ibn Masʻūd Ṣadr al-S̆arīʻaẗ al-Aṣġar al Dallal Ahmad S. "An islamic response to Greek astronomy : "Kitāb taʻdīl Hayʼat al-aflāk" of Ṣadr al-Sharīʻa /". Leiden : Brill, 1995. http://catalogue.bnf.fr/ark:/12148/cb37668457m.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
6

Al-Robie, Muhammad Ibrahim. "Al-Tibyan Fima Yahil Wa Yahrum Min Al-Haywan". Thesis, University of Wales Trinity Saint David, 1996. http://ethos.bl.uk/OrderDetails.do?uin=uk.bl.ethos.504406.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
Abstract (sommario):
This thesis, which is an analytical study and annotation of the book entitled Al-libyan Jima Yahill wa-Yahrum min al-Haywan by Ibn al-`Imad al-Aqfahsi, is divided into two parts. The first part contains a study of the book and its author, while the second part contains the Arabic edition of the book. They are divided into two volumes. The first volume consists of an introduction, four chapters and two appendices. The introduction of the thesis highlights the reasons for the selection of this particular research. indicating that this kind of research has not been undertaken before, as far as the researcher knows. Moreover, the importance of this research for Muslims is highlighted since it gives the relevant injunctions on various kinds of meat that they can eat. The research offers a summary of what some Muslim scholars have written on the science of zoology as they understand it. It also examines the masons for their writing on the subject and the main features of their treatises and studies. Following that, the researcher tries to ascertain the correct name of the book Al-Tibyan and the authenticity of its reference to the author. It is ascertained that the actual name of the book is Al- Tibyan fima Yahill wa-Yahrum min al-Haywan. Then the date for the composition of the book is discussed. The methodology of this edition follows. In the second chapter the researcher studies the author, trying to ascertain his name, date of birth, upbringing, attributes and ethics. The views of other people on the author and his writings are also presented. The third chapter deals with the political, social, and intellectual ethos. The fourth chapter comprises a study of the biographies of people mentioned in the manuscript. Them are two appendices at the end of the thesis: the first is a glossary of ambiguous words used in the manuscript and the second is a verification of the places mentioned in the manuscript and study. In order to facilitate the reader for cross reference to the Arabic manuscript, the researcher has indicated the relevant page/ line number, where necessary, (e.g. 000/00) in chapters four and appendice only. Finally the bibliography and indexes conclude the thesis.
7

Gürdal, Muhterem Nur Oğurlu İdris. "Türkiye'nin yaban hayatı koruma ve geliştirme sahaları üzerine araştırmalar /". Isparta : SDÜ Fen Bilimleri Enstitüsü, 2008. http://tez.sdu.edu.tr/Tezler/TF01159.pdf.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
8

Chebli, Al Arbid. "Le théâtre contemporain en Syrie à travers la revue "Al Hayat al Masrahiyya (1977-1987)". Paris 3, 1994. http://www.theses.fr/1994PA030181.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
Abstract (sommario):
L'apparition de la revue al hayat al masrahiyya (la vie theatrale) en 1977 repond a un bes0in urgent a un moment ou le theatre syrien cherchait sa voie entre attachement au patrimoine ancestral et la culture occidentale jugee un peu envahissante. Sous l'impulsion de son redacteur en chef, saad allah wannus et a son image, la revue se veut le creuset de la recherche et de la creation d'un theatre engage d'avant garde et authentiquement arabe. Mais rattachee au ministere de la culture, elle n'a pas toute independance de publication, ce qui conduit son redacteur en chef a demissionner, et la revue devient plus un catalogue d'articles theoriques, eloignes de la preoccupation essentielle du lectorat arabe. Elle couvre cependant l'activite theatrale en syrie et ailleurs (tres important impact du theatre egyptien). En fait, la revue n'a pas de methode preetablie dans la publication de ses differentes rubriques, et globalement elle ne tient pas ses engagements initiaux, surtout apres le depart du grand dramaturge et ecrivain critique wannus, auquel le theatre arabe doit beaucoup
The apparition of the revue "al hayat al masrahiyya" (theatral life) in 1977 was a reply to the urgent needs of syrian theatre who was, in this period, in research of its way between ancestral patrimony or still depending of occidental culture inwide hegemony in the country. The revue has been marqued by the strong personnality of its chief-editor saadallah wannus, then it looked for deep researches to create an engaged, authentic and "avant-garde" arabic theatre. Edited by ministry of culture in syria, the revue couldn't have all its independance. Therefore its chief-editor had resignd, and the revue had changed in simple catalogue of theoric articles very far from the essential preoccupation of arabic readers. Although it continue to cover all theatral activities in and out of syria (egyptian theatre. . ). In fact, the revue hadn't a preestablished method in the publication of its differents articles and it couldn't still keeping its initial engagements, specially after the departure of the famous theatre writer wannus
9

Hayat, Faisal [Verfasser], e Andrea [Akademischer Betreuer] Carminati. "Impact of heterogeneous soil water distribution on soil and plant water relations / Faisal Hayat ; Betreuer: Andrea Carminati". Bayreuth : Universität Bayreuth, 2021. http://d-nb.info/1227444591/34.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
10

Zamzam, Mahmoud. "L'influence de la littérature française sur l'oeuvre de Mohammad Hussayn Haykal". Paris 3, 2002. http://www.theses.fr/2002PA030041.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
Abstract (sommario):
Dans cette thèse, l'accent est mis essentiellement sur l'influence de la pensée et de la littérature françaises sur l'art romanesque et l'esprit critique de l'écrivain égyptien Mohammad Hussayn Haykal, précurseur du roman arabe moderne au début du XXe siècle. En effet c'est grâce aux orientations de ses maîtres à penser que Haykal a passé plus de trois ans en France pour obtenir le doctorat en droit. Depuis, il s'adonne à la littérature et la pensée françaises (voir l'appendice). Ansi, Zaynab, son premier roman est le fruit de la lecture de Rousseau, Zola et Bourget. C'est un chef d'oeuvre qui reflète les tendances romantiques et naturalistes françaises. On trouve beaucoup de ressemblances à travers des comparaisons entre Zaynab et la Nouvelle Héloi͏̈se de Rousseau. L'interprétation des thèmes, et éléments des deux tendances réaliste et naturaliste franç̀aises est clairement identifiable dans chaque roman, conte ou nouvelle de Haykal. Aussi on a procédé à l'approfondissement de l'étude contrastive des oeuvres romanesques de Haykal et celles des écrivains français qui l'avaient profondément marqué : Rousseau, Flaubert, Anatole France, Taine, Zola etc. .
In this thesis, the research has focused on the influence of the French literature and thought on the art of the novel and criticism of the Egyptian writer Mohammad Husayn Haykal. He has been to France where he spent more than three years to obtain a PHD in law. But Haykal showed complete interest in the French literature and culture. Zaynab, his first novel was obviously written under the auspices of French romanticism. It is the fruit of the reading of Rousseau, Bourget and Zola. It reflects the French romanticist and naturalist trends. Many resemblances and analogies have been thoroughly found through comparison between Zaynab and La nouvelle Héloi͏̈se of Rousseau as well as between Haykal's Waladi (my son) and Les confessions of Rousseau. Themes and elements of the French realism and naturalism are clearly identifiable in each novel, fiction and short stories of Haykal. Comparative studies are continously conducted everywhere in the research on the romanticist novel works of Haykal along with those of the French novelists who had clear impact on his art of narration and thinking : Rousseau, Flaubert, Anatole France, A. Comte, Taine and Zola. .

Libri sul tema "Hay’at":

1

Cömert, İsmail. Hayat defteri: Müftü Efendiʼnin hayatı ve hatıraları. İstanbul: Kitabevi, 2020.

Cerca il testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
2

Hayʼat Idhāʻat J.M.ʻA. al- Barāmij al-muwajjahah min al-idhāʻah, 1988-1989. [Cairo]: Jumhūrīyat Miṣr al-ʻArabīyah, Ittiḥād al-Idhāʻah wa-al-Tilīfizyūn, 1988.

Cerca il testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
3

Aḥmad, Qadrī, a cura di. Turāthunā al-qawmī bayna al-taḥaddī wa-al-istijābah: Munjazāt 1982-1985 M. [Cairo]: Wizārat al-Thaqāfah, Hayʼat al-Āthār al-Miṣrīyah, 1985.

Cerca il testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
4

Ülkü, İrfan. Kızıl yıldızdan hilâle: Haydar Aliyev'in fırtınalı hayatı. [İstanbul]: İ. Ülkü, 1993.

Cerca il testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
5

Dietrich, Wildung, Schoske Sylvia, Liepe Jürgen, Haus der Kunst München, Ägyptisches Museum Berlin (Germany : West), Roemer-Museum, Pelizaeus-Museum et al., a cura di. Nofret, die Schöne: Die Frau im Alten Ägypten : Josef-Haubrich-Kunsthalle Köln, 19. Dezember 1986 - 8. März 1987. Mainz: P. von Zabern, 1986.

Cerca il testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
6

Fadel, Hayat Abu. Hayat. Beirut: Riad El Rayess, 2001.

Cerca il testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
7

Kır, Evren. Hayat. İstanbul: Cinius Yayınları, 2010.

Cerca il testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
8

Graciliano, Ramos. Haywat gaffa. Damascus: Elahaly Lel Nasher, 1998.

Cerca il testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
9

Görmüş, Alper. Hayat bilgisi. Yenibosna, İstanbul: Etkileşim, 2012.

Cerca il testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
10

Orhan, Pamuk. Yeni hayat. 6a ed. Cağaloğlu, İstanbul: İletişim, 1999.

Cerca il testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri

Capitoli di libri sul tema "Hay’at":

1

Grant-Brook, William. "The State in Idlib: Hay’at Tahrir al-Sham and Complexity Amid the Syrian Civil War". In Rebel Governance in the Middle East, 51–86. Singapore: Springer Nature Singapore, 2023. http://dx.doi.org/10.1007/978-981-99-1335-0_3.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
2

Ragep, F. Jamil. "Hay’a". In Encyclopaedia of the History of Science, Technology, and Medicine in Non-Western Cultures, 2170–72. Dordrecht: Springer Netherlands, 2016. http://dx.doi.org/10.1007/978-94-007-7747-7_8631.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
3

Birçek, Ece. "Erkanal, Hayat". In Encyclopedia of Global Archaeology, 3825–27. Cham: Springer International Publishing, 2020. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-030-30018-0_2370.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
4

Birçek, Ece. "Erkanal, Hayat". In Encyclopedia of Global Archaeology, 2449–51. New York, NY: Springer New York, 2014. http://dx.doi.org/10.1007/978-1-4419-0465-2_2370.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
5

Szczepanek, Stephanie. "Die Beratungsstelle Hayat". In Ungleichwertigkeitsideologien in der Einwanderungsgesellschaft, 487–92. Wiesbaden: Springer Fachmedien Wiesbaden, 2016. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-658-14245-2_30.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
6

Hayman, Laura L. "Hayman, Laura L." In Encyclopedia of Behavioral Medicine, 989–90. Cham: Springer International Publishing, 2020. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-030-39903-0_1411.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
7

Orbell, Sheina, Havah Schneider, Sabrina Esbitt, Jeffrey S. Gonzalez, Jeffrey S. Gonzalez, Erica Shreck, Abigail Batchelder et al. "Hayman, Laura L." In Encyclopedia of Behavioral Medicine, 897–98. New York, NY: Springer New York, 2013. http://dx.doi.org/10.1007/978-1-4419-1005-9_1411.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
8

Zhang, Cizu. "Nemorhaedus cranbrooki Hayman". In The Biology and Management of Capricornis and Related Mountain Antelopes, 213–20. Dordrecht: Springer Netherlands, 1987. http://dx.doi.org/10.1007/978-94-011-8030-6_18.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
9

Hayman, Laura L. "Hayman, Laura L." In Encyclopedia of Behavioral Medicine, 1–3. New York, NY: Springer New York, 2017. http://dx.doi.org/10.1007/978-1-4614-6439-6_1411-2.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
10

Hayman, Laura L. "Hayman, Laura L." In Encyclopedia of Behavioral Medicine, 1–3. New York, NY: Springer New York, 2019. http://dx.doi.org/10.1007/978-1-4614-6439-6_1411-3.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri

Atti di convegni sul tema "Hay’at":

1

Gnad, Dennis, Muhammad Shafique, Florian Kriebel, Semeen Rehman, Duo Sun e Jörg Henkel. "Hayat". In DAC '15: The 52nd Annual Design Automation Conference 2015. New York, NY, USA: ACM, 2015. http://dx.doi.org/10.1145/2744769.2744849.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
2

Atan, Helin, Figen KIRKPINAR, Zümrüt AÇIKGÖZ, Özgün IŞIK e Selim MERT. "Etlik Piliçlerin Beslenmesinde Ham Protein İçeriğinin Kısıtlanması". In 7th International Students Science Congress. Izmir International guest Students Association, 2023. http://dx.doi.org/10.52460/issc.2023.007.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
Abstract (sommario):
Etlik piliçlerde besleme; büyüme ve üretim performansı, hayvan sağlığı ile refahın korunmasında önemli bir rol oynamaktadır. Kanatlı hayvanlar sindirim, emilim, bağışıklık ve enzimatik aktivite gibi hayati fonksiyonlarında proteine ihtiyaç duymaktadır. Ancak kanatlı beslemede kullanılan protein kaynaklarının sınırlı olması ve dışkı ile atılan azotlu bileşiklerin çevre kirliliğine neden olması sürdürülebilir üretim yapmayı hedefleyen işletmelerde problem teşkil etmektedir. Dışkı ile atılan azotlu bileşiklerin; çalışanların ve hayvanların sağlığı ile toprak ve yer altı suları üzerinde olumsuz etkilere sahip olduğu bilinmektedir. Karma yemlerdeki ham protein (HP) düzeyinin düşürülmesi; ekonomik, çevre dostu ve refah düzeyi yüksek bir hayvansal üretim yapmaya olanak sağlamaktadır. Ancak karma yemdeki HP düzeyi kısıtlandığında aminoasit ihtiyacı tam olarak karşılanamamaktadır. Bu nedenle karma yemlere belirli sentetik amino asitlerin (metiyonin ve lizin) veya protein sindirilebilirliğini artırmak amacıyla özellikle bitirme döneminde proteaz enziminin ilavesi önerilmektedir. Bu bildiride, etlik piliçlerde karma yemlerin HP düzeyini düşürerek aminoasit veya enzim ilavesi ile üretim performansı, çevre, hayvan sağlığı ve refahı üzerine etkileri ile ilgili literatür verileri değerlendirilerek incelenecektir.
3

ADIGÜZEL, Ahmet. "TÜRKÇE YOLUYLA BİLÂD-I ŞAM ARAPÇASINA GEÇEN YABANCI VERİNTİLER". In I V . I N T E R N A T I O N A L C O N G R E S S O F L A N G U A G E A N D L I T E R A T U R E. Rimar Academy, 2022. http://dx.doi.org/10.47832/lan.con4-3.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
Abstract (sommario):
Dil, bireyler kadar cemiyetlerin de iletişim kurdukları pratik ve kolay bir iletişim vasıtasıdır. Cemiyetlerin yakınlaşması ve sosyal, siyasal, kültürel, ekonomik, dini, bilimsel etkileşimleri de dil aracılığıyla gerçekleşmektedir. Yaşanan etkileşimde birincil olarak dil ödünçlemeleri başlamaktadır. Yaşanan bu etkileşim pek çok alanda, köklü ilişkilere ve çok uzun bir tarihi seyre dayanmaktadır. Konar göçer bir millet olan Oğuz Türkleri, kazanım ve toplumsal tüm değerlerini beraberlerinde Orta Asya’dan Mezopotamya ve Anadolu uygarlıklarıyla harmanlayarak hem yerleşik hayat ile göçebe hayatı harmanladılar hem bu uygarlık beşiği coğrafyalarda pek çok kadim dünya dilleri ile etkileşimler yaşadılar. Tüm bu birikimlerini Bilâd-ı Şam Arapları (Suriye, Filistin, Ürdün ve Lübnan) ile paylaştılar, onlara aktardılar. Böylelikle Anadolu Türkçesinden Bilâd-ı Şam Arapçasına pek çok yabancı kökenli sözcük verinti olarak aktarıldı. Türkçe yoluyla Bilâd-ı Şam Arapçasına geçen kelimeler ve hangi dillere mensup oldukları telaffuzlarıyla birlikte açıklandı.
4

Furkan Çırak, Mustafa, e Müge Demir Ayral. "Sosyal Medya ile Dönüşen Siyasal Hayat". In COMMUNICATION AND TECHNOLOGY CONGRESS. ISTANBUL AYDIN UNIVERSITY, 2021. http://dx.doi.org/10.17932/ctc.2021/ctc21.010.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
Abstract (sommario):
Yeni medya teknolojileri ile birlikte hayatın her alanında yaşanan değişim ve dönüşüm tüm dünyadaki siyasal hayatta ve siyasetçilerde de görülmektedir. Bireysel ve toplumsal değişim ve donuşum ile birlikte politik kimlik, siyasi görünürlük, siyaset ve toplumsal hareket kavramları da değişikliğe uğramıştır. 1970’li yıllardan beri siyasi gündemin arka planında kullanılan bilgi iletişim teknolojileri son yirmi yılda hem nicelik hem de nitelik acısından yeni bir boyut kazanmıştır. Yeni medya ve teknoloji ile birlikte, pek çok alanda olduğu gibi, siyasetin ve kampanyaların, kamuoyunun ve tutum değiştirmenin de yapısı bütünüyle dönüşmüş ve bütün dünyada siyasi kültür derin bir değişime uğramıştır. Bildirimizde, günümüzde birbirinden ayrı düşünülmesi imkânsız hale gelen yeni medya ve siyaset konusu niteliksel araştırma yöntemi ile ele alınmış; sosyal medya ve siyaset-siyasetçi ilişkisi ile sosyal medyanın sıyası görünürlüğe ve siyasete etkisi, siyasi kültürün Dünya’da ve Türkiye’deki dönüşümü örnekler ile açıklanmaya çalışılmıştır.
5

BİLGİ, Levent. "CAHİT ZARİFOĞLU’NUN YAŞAMAK ADLI GÜNLÜĞÜNDE HAYAT VE EDEBİYAT". In I V . I N T E R N A T I O N A L C O N G R E S S O F L A N G U A G E A N D L I T E R A T U R E. Rimar Academy, 2022. http://dx.doi.org/10.47832/lan.con4-5.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
6

Moncada-Vargas, Andrés Eduardo. "Comparación de técnicas de machine learning para la detección de phishing". In Congreso Internacional de Ingeniería de Sistemas. Universidad de Lima, 2021. http://dx.doi.org/10.26439/ciis2020.5535.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
Abstract (sommario):
El phishing es el robo de datos personales a través de una página web falsa donde se le pide al usuario ingresar sus datos para validar su identidad frente a una supuesta entidad legítima. En este trabajo, se compararon técnicas de machine learning y se determinó que la técnica bosque aleatorio es la más efectiva en casos donde las características de las páginas tengan un valor exacto, y árbol de decisión es la más efectiva en casos donde las características hayan sido analizadas y se haya determinado una clasificación en base a dicha característica.
7

Diloy, Marlon A., Joan Katherine N. Romasanta, Marco Paulo J. Burgos, Carlito O. Loyola, Leandro R. De Luna e Geanne Ross L. Franco. "haydIT : An Encryptor and Decryptor Application". In 2023 7th International Conference on Cryptography, Security and Privacy (CSP). IEEE, 2023. http://dx.doi.org/10.1109/csp58884.2023.00039.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
8

Demirkol, Ahenk Karci, e Ayşe Kalaycı Önaç. "Biyofilik Tasarım Kriterleri Bağlamında Ofis Tasarımı". In International Students Science Congress. Izmir International Guest Student Association, 2021. http://dx.doi.org/10.52460/issc.2021.050.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
Abstract (sommario):
Çevreden gelen uyaranlar insanlar tarafından farkında olmadan algılanır ve bunun sonucunda ortaya çıkan tepkiler insanların yaşam kalitesini etkiler. Biyofili kavramı, insanların doğal çevre ve yaşayan diğer canlılar ile doğuştan gelen içgüdüsel bir bağı olduğunu ifade etmektedir. Doğal ortamlar ve doğal materyaller kullanılarak tasarlanan mekanların insanların mental ve fiziksel sağlıkları üzerine restoratif etkileri bulunmaktadır. Biyofilik tasarım ise, günümüzde ki yapılı çevrede doğal bir yaşam alanı yaratarak, insanların sağlık ve refah düzeylerini artırmayı amaçlamaktadır. Sanayi devriminden sonra artan kurumsal şirketlerin mekân ihtiyacına cevap vermek için ofis mekanları ortaya çıkmıştır. Günümüzde, insanların günlük rutininin önemli bir bölümünü çalışma hayatı oluşturmaktadır. Dolayısıyla insanlar zamanlarının büyük bir bölümünü kapalı ofis ortamlarında geçirmektedirler. Bu nedenle ofis tasarımları önem taşımaktadır. Sağlık, insanların sadece fiziksel olarak değil zihinsel olarak da kendilerini iyi hissetme hali olarak tanımlanır. Sağlık üretkenliği etkilemektedir, bu sebeple çalışma ortamları tasarımları büyük önem taşımaktadır. Sağlıklı çalışma ortamları doğa ile iç içe tasarlanan, sürdürülebilir malzemelerin kullanıldığı, termal konforun sağlandığı, iyi hava kalitesine sahip, ergonomi standartları dikkate alınarak tasarlanmış mekanlar olarak tanımlanabilirler. Günümüzde, yapılı çevreler insanları doğadan koparan önemli bir etmendir. Biyofilik tasarım, doğal unsurların iç mekanlara entegre edilmesine katkıda bulunacak tasarım ilkeleri sunarak bu kopuşun önüne geçerek insanların hayat kalitesini artırmayı hedeflemektedir. Biyofilik tasarımın ilkeleri; çevresel niteliklerin kullanılması, doğal formların kullanılması, doğal dokuların ve süreçlerin kullanılması, ışığın kullanılması, mekânsal ilişkilerin sağlanması ve insan doğa ilişkilerinin mekanlara yansıtılması şeklinde özetlenebilir. Biyofilik tasarım, mimaride yeni bir akım olmasına rağmen, insan sağlığı, ekoloji ve sürdürülebilirlik ilkelerini de kapsamaktadır. Biyofilik tasarımın temel amacı, insanın doğa ile bağını sağlayarak doğal unsurları barındıran mekanlar dizayn etmektir. Biyofilik tasarım kriterleri çerçevesinde tasarlanmış ofis ortamları; çalışanlar üzerinde konsantrasyon artırıcı, stres düşürücü etkiye sahiptir. Ayrıca doğal unsurlar ve materyaller kullanıldığı için iç mekân çevre kalitesini de artırmaktadır. Biyofilik tasarım ilkeleri doğrultusunda tasarlanmış ofis ortamları, çalışanların sağlıklarını ve yaratıcılıklarını pozitif yönde etkilemektedir. Buna bağlı olarak, çalışanların üretkenlikleri ve çalışma hayatı kaliteleri artmaktadır. Çalışmada, öncelikle biyofili ve biyofilik tasarım unsurları, literatür çalışması ışığında açıklanmıştır. Daha sonra biyofilik ofis tasarımı unsurlarına göre Amazon Seattle Ana Merkezi değerlendirilmiştir. Son olarak da biyofilik tasarım unsurlarının ofis tasarımlarına ve çalışma alanlarına entegre edilmesini sağlayan öneriler sunulmuştur.
9

Kempner, Kenneth M. "In memory of Harry Hayman (1917–2008)". In 2008 35th Annual Computers in Cardiology Conference. IEEE, 2008. http://dx.doi.org/10.1109/cic.2008.4748961.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
10

Reis, Lauro Filipe. "Hayao Miyazaki, Shinto and Environmentalism". In The IAFOR International Conference on Arts & Humanities – Hawaii 2023. The International Academic Forum(IAFOR), 2023. http://dx.doi.org/10.22492/issn.2432-4604.2023.3.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri

Rapporti di organizzazioni sul tema "Hay’at":

1

Graham, Russell T. Hayman Fire Case Study. Ft. Collins, CO: U.S. Department of Agriculture, Forest Service, Rocky Mountain Research Station, 2003. http://dx.doi.org/10.2737/rmrs-gtr-114.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
2

Graham, Russell T. Hayman Fire Case Study: Summary [RMRS-GTR-115]. Ft. Collins, CO: U.S. Department of Agriculture, Forest Service, Rocky Mountain Research Station, 2003. http://dx.doi.org/10.2737/rmrs-gtr-115.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
3

Bayazıt, Mahmut, Melsa Ararat, Pınar Başbay e Sevda Alkan. COVID-19 sürecinde çalışma hayatı ve ev içi şiddet. Sabanci University, marzo 2021. http://dx.doi.org/10.5900/su_som_wp.2021.41335.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
4

Aini, F. K., S. Kurniawan, G. Wibawa e K. Hairiah. Studi Biodiversitas: Apakah Agroforestri Mampu Mengkonservasi Keanekaragaman Hayati di DAS KONTO? World Agroforestry Centre (ICRAF), 2010. http://dx.doi.org/10.5716/wp10402.pdf.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
5

Siarudin, Mohamad, Aji Winara, Yonky Indrajaya, Anas Badrunasar, Subekti Rahayu e James M Roshetko. Seri Agroforestri dan Kehutanan di Sulawesi: Keanekaragaman Hayati Jenis Pohon pada Hutan Rakyat Agroforestri di DAS Balangtieng, Sulawesi Selatan. World Agroforestry Centre, 2017. http://dx.doi.org/10.5716/wp16182.pdf.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
6

Raouf, Mariam, Sikandra Kurdi, Martin Cicowiez, Hans Lofgren, Basma Yassa, Ahmed Kamaly e Gamel Helmy. Egypt’s Haya Karima Initiative: An assessment of its rural and economywide impacts. Washington, DC: International Food Policy Research Institute, 2023. http://dx.doi.org/10.2499/p15738coll2.137015.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
7

McGinn, Noel. ¿Reformas o mejoramiento continuo? Inter-American Development Bank, aprile 2002. http://dx.doi.org/10.18235/0011918.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
Abstract (sommario):
Las reformas educativas son una actividad social y política permanente. La mayoría de los países representados en esta reunión han intentado llevar a cabo al menos dos durante los últimos 40 años y algunos incluso más. Es posible que como consecuencia de ello nuestros sistemas educativos hayan alcanzado importantes mejoras.
8

Bracamonte Bardález, Patricia, e Dwight Ordóñez Bustamante. El subregistro de nacimientos en Guatemala: Las consecuencias. Inter-American Development Bank, febbraio 2007. http://dx.doi.org/10.18235/0007657.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
Abstract (sommario):
La presente investigación tiene por objetivo examinar las interacciones entre la falta de registro y las implicaciones sobre el desarrollo social y económico en Guatemala. En este marco, se identifican las principales causas de subregistro de nacimientos y falta de documentación legal (cédula de identidad) en población adulta, y se identifican y examinan programas y políticas que hayan apuntado a mejorar la situación del registro civil en dicho país.
9

Ordóñez Bustamante, Dwight. El subregistro de nacimientos en Paraguay: Las consequencias. Inter-American Development Bank, luglio 2007. http://dx.doi.org/10.18235/0009382.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
Abstract (sommario):
La presente investigación tiene por objetivo examinar la interacción entre la falta de registro de identidad en las personas (certificado de nacimiento, cédula de identidad civil) y las implicaciones de ello sobre las oportunidades de desarrollo social y económico, en particular de los sectores más pobres, en Paraguay. En este marco, se identifican las principales causas de sub-registro de nacimientos y de falta de documentación legal en población adulta y se identifican y examinan programas y políticas que hayan apuntado a mejorar la situación del registro civil en dicho país.
10

Daray, Federico, Analía López, Demián Glujovsky e Agustín Ciapponi. Serie sobre hospitalizaciones evitables y fortalecimiento de la atención primaria en salud: Revisión exploratoria de la evidencia de eficacia de la atención primaria en salud en la prevención de hospitalizaciones evitables. Inter-American Development Bank, dicembre 2012. http://dx.doi.org/10.18235/0007673.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
Abstract (sommario):
Las hospitalizaciones evitables (HE) por Condiciones Sensibles a la Atención Primaria (CSAP) han sido propuestas como indicadores de calidad de la Atención Primaria de la Salud (APS) pues son potencialmente prevenibles cuando los cuidados se prestan adecuadamente. En este trabajo sintetizamos la evidencia sobre la eficacia y los componentes clave, de actividades específicas de APS en la prevención de HECSAP como conjunto y con especial foco en América Latina y el Caribe. Se realizó una revisión sistemática de la literatura (MEDLINE, EMBASE, COCHRANE, LILACS). Revisores independientes seleccionaron, evaluaron la calidad y extractaron datos de los estudios identificados. Las discrepancias se resolvieron por consenso. Los criterios de inclusión fueron estudios que hayan usado/creado listas de CSAP; y para eficacia de componentes de la AP que hayan evaluado más de una CSAP y que provean ajustes que reduzcan el riesgo de sesgo. De las 1742 referencias identificadas, se incluyeron finalmente 74 estudios de listas y 41 de eficacia. Basados en la frecuencia de uso y tasa de hospitalizaciones se seleccionaron 10 CSAP como posibles indicadores de calidad de AP: neumonía, insuficiencia cardíaca, enfermedad pulmonar obstructiva crónica, asma, diabetes, gastroenteritis, hipertensión, infecciones urinarias/renales, angina de pecho y celulitis. Características de la APS como integralidad, continuidad, accesibilidad, cobertura ampliada, APS orientada a la familia/comunidad, cuidados preventivos apropiados, provisión de médicos y no médicos de AP, se asocian en muchos casos con un menor riesgo de HECSAP, sin embargo se necesitarían ensayos clínicos aleatorizados para confirmar su eficacia.

Vai alla bibliografia