Letteratura scientifica selezionata sul tema "Detecció"

Cita una fonte nei formati APA, MLA, Chicago, Harvard e in molti altri stili

Scegli il tipo di fonte:

Consulta la lista di attuali articoli, libri, tesi, atti di convegni e altre fonti scientifiche attinenti al tema "Detecció".

Accanto a ogni fonte nell'elenco di riferimenti c'è un pulsante "Aggiungi alla bibliografia". Premilo e genereremo automaticamente la citazione bibliografica dell'opera scelta nello stile citazionale di cui hai bisogno: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver ecc.

Puoi anche scaricare il testo completo della pubblicazione scientifica nel formato .pdf e leggere online l'abstract (il sommario) dell'opera se è presente nei metadati.

Articoli di riviste sul tema "Detecció"

1

Nofrarías, Miquel. "L’experiment BICEP2 i la detecció d’ones gravitatòries". Ciències: revista del professorat de ciències de Primària i Secundària, n. 27 (25 aprile 2014): 34. http://dx.doi.org/10.5565/rev/ciencies.72.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
2

Bort Pastor, Sofia, Ana Gimeno Martínez, Manoli Morales Recio e Clara Renau Escrig. "Les emocions a l’Educació Infantil. Detecció de necessitats". Fòrum de Recerca, n. 17 (2012): 893–902. http://dx.doi.org/10.6035/forumrecerca.2012.17.56.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
3

García-Ull, Francisco José. "«Deepfakes»: el pròxim repte en la detecció de notícies falses". Anàlisi, n. 64 (30 giugno 2021): 103. http://dx.doi.org/10.5565/rev/analisi.3378.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
4

Ril Gil, Yohandri, Yuniet del Carmen Toll Palma e Eddy Fonseca Lahens. "Determinació d'estils d'escriptura per a la detecció de similituds entre documents digitals". RUSC. Revista de Universidad y Sociedad del Conocimiento 11, n. 1 (15 gennaio 2014): 128. http://dx.doi.org/10.7238/rusc.v11i1.1783.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
5

Borràs, J., J. Galcerán, L. Anglada, A. Arias e J. Creus. "Detecció de casos exclusivament a través del certificat de defunció en el registre de cáncer de tarragona*". Gaceta Sanitaria 1, n. 3 (1987): 106–12. http://dx.doi.org/10.1016/s0213-9111(87)70891-7.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
6

Fuguet, Joan. "La detecció de necessitats de formació com a punt de partida per a la seva transferència a la pràctica educativa". Comunicació educativa, n. 25 (1 novembre 2012): 22. http://dx.doi.org/10.17345/comeduc201222-27.

Testo completo
Abstract (sommario):
En aquest treball s’hi reflexiona sobre la importància del procés de detecció de les necessitats de formació permanent del professorat que es realitza en els centres educatius d’infantil i primària i la influència que té en la posterior transferència de les habilitats i els coneixements adquirits a la pràctica educativa a l’aula. S’hi analitzen els models de formació que planteja l’administració educativa i els processos d’avaluació que han de verificar l’eficàcia de les accions formatives i la seva incidència en la millora de la qualitat del centre. Les dades recollides durant la investigació han permès copsar la percepció que el professorat té de com es realitzen els processos per desenvolupar les accions formatives als centres i les seves expectatives sobre la millora de la seva pràctica educativa i la influència en la millora dels aprenentatges dels seus alumnes.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
7

Garriga Farriols, Enriqueta, e Mireia Sala Torrent. "Avaluació, diagnòstic i intervenció en la dislèxia". Aloma: Revista de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport 33, n. 1 (5 maggio 2015): 31–42. http://dx.doi.org/10.51698/aloma.2015.33.1.31-42.

Testo completo
Abstract (sommario):
En els últims anys, l’aprenentatge de la lectura i les seves dificultats ha estat de gran interès per als educadors i investigadors, propiciant una evolució en el coneixement dels processos implícits en el seu aprenentatge. S’ha arribat a un consens ampli i generalitzat sobre què és la dislèxia i sobre les dificultats que presenta per reconèixer que la consciència fonològica és un dels predictors més fiables del mateix trastorn. A Catalunya, a partir de la LEC (2009), s’han estimulat les actuacions en el sistema educatiu per tal de garantir l’atenció als trastorns d’aprenentatge; en concret, s’ha millorat la formació dels docents i s’han elaborat instruments i materials que facilitin la seva tasca, com ara els protocols de detecció i atenció a l’alumnat amb dislèxia elaborats l’any 2011.El present article se centra en aquest marc i pretén un doble objectiu: (a) orientar i analitzar el procés d’actuació més eficient a l’hora d’avaluar i diagnosticar precoçment la dislèxia, i (b) donar un model perquè, des del marc escolar, es puguin assumir competències i generar procediments per garantir la trajectòria acadèmica dels nens dislèctics i evitar problemes de desajust emocional i social amb el pas del temps.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
8

Meder, Theo. "The Technological Developments of the Dutch Folktale Database (1994–2016)". Estudis de Literatura Oral Popular / Studies in Oral Folk Literature, n. 5 (22 giugno 2017): 45. http://dx.doi.org/10.17345/elop201645-69.

Testo completo
Abstract (sommario):
L’any 1994, la base de dades holandesa de contes populars va començar com una base de dades independent i es va posar en línia el 2004. Des de l’any 2016 i després de dos projectes importants, tots els tipus de metadades es poden afegir de manera automàtica i semisupervisada: idiomes, noms, paraules clau, resums, subgèneres, motius i tipus de contes. Amb aquesta finalitat, la base de dades va analitzar una nova plataforma anomenada Omeka que s’adapta a les necessitats de moltes bases de dades en les humanitats, i que pot gestionar tot tipus de connectors. S’han utilitzat les tècniques següents: n-grames, detecció del llenguatge, reconeixement d’entitats nombrades, extracció de paraules clau, resum, bossa de paraules, aprenentatge automàtic i processament de llenguatge natural. A més de MOMFER, també s’ha afegit un motor de cerca de motius. La interpretació de dades es facilita amb els nous mitjans de visualització: mapes geogràfics, línies de temps, una xarxa de contes similars i núvols de paraules. Com que la base de dades compleix els requisits de Dublin Core, es pot connectar a bases de dades similars o a un recol·lector de dades. Recentment, s’ha creat una aplicació de mineria de dades transatlàntica per construir un recol·lector anomenat ISEBEL: Intelligent Search Engine for Belief Legends (motor de cerca intel·ligent de llegendes de creences). El recol·lector ha de ser capaç de buscar en una base de dades holandesa, danesa i alemanya simultàniament. Més endavant s'hi poden afegir altres bases de dades.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
9

San Martín, José, Jorge Díaz, Juan Trelles, Pedro Saona e Eduardo Maradiegue. "Estudio preliminar sobre detección de defectos de tubo neural mediante ultrasonido." Revista Peruana de Ginecología y Obstetricia 41, n. 1 (31 luglio 2015): 42–44. http://dx.doi.org/10.31403/rpgo.v41i1703.

Testo completo
Abstract (sommario):
Estudio restrospectivo realizado en el Hospital Nacional Cayetano Heredia, entre enero de 1991 y abril de 1993 en 972 productos evaluados mediante ultrasonido . El objetivo fue conocer la precisión de la ecografía de nivel I realizada a partir del segundo trimestre de gestación, en la detección de defectos del tubo neural en la población general. Para ello se correlacionan los hallazgos ecográficos con los de la evaluación clínica del recién nacido. Se halló una tasa de detección de defectos de tubo neural de 90% (96/100), especificidad de 99,6% (958/964) tasa de falsos positivos de 30% (4113) y tasa de falsos negativos de 0,1% ( 1959) . Se detectó el 100% de las anencefalias. El ultrasonido es un procedimiento diagnóstico de gran utilidad para la detección de defectos de tubo neural.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
10

Chinchilla, Danny, Richard Thomas e Lyda Raquel Castro. "PCR tiempo real para detección de Hepatozoon canis en perros de la ciudad de Cúcuta, Colombia". Revista de Investigaciones Veterinarias del Perú 31, n. 3 (29 settembre 2020): e16429. http://dx.doi.org/10.15381/rivep.v31i3.16429.

Testo completo
Abstract (sommario):
Hepatozoon canis son protozoarios transmitidos a perros principalmente por garrapatas de la especie Rhipicephalus sanguineus. En Colombia se ha detectado H. canis; sin embargo, solo se dispone de un estudio empleando la técnica de PCR para la detección de este hemoparásito. En este trabajo se reporta una frecuencia de infección de 8.6% (30/350 muestras). Se detectó la presencia de de H. canis en muestras de sangre de caninos domésticos de la ciudad de Cúcuta (Colombia), mediante PCR en tiempo real, empleando la tecnología de sondas de hibridación con detección dúplex y control interno de amplificación GADPH, utilizando cebadores y sondas diseñados en el presente estudio.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
Più fonti

Tesi sul tema "Detecció"

1

Queralt, i. Díaz Núria. "Detecció d'Helicobacter pylori en aigua". Doctoral thesis, Universitat de Barcelona, 2013. http://hdl.handle.net/10803/104263.

Testo completo
Abstract (sommario):
Aquesta Tesi Doctoral té com objectius principals l’estudi d’Helicobacter pylori en mostres aquàtiques de Catalunya, en aigües procedents de sistemes dentals de consultes de dentistes, en saliva i en femtes de pacients amb símptomes gastrointestinals mitjançant el mètode de la PCR. També es va estudiar la supervivència d’Helicobacter pylori en aigua dolça usant un model de laboratori aplicant diferents tècniques d’anàlisi i es va interpretar el canvi de morfologia, la viabilitat i la culturabilitat de la bactèria així com la detecció i quantificació del seu ADN durant un període de temps concret. Per aconseguir aquests objectius, primer es va escollir la llet descremada al 40% v/v com a millor crioprotector i el medi agar Columbia suplementat amb 5% de sang desfibrinada de cavall com a medi de cultiu. Durant el desenvolupament de la tesi es va millorar la tècnica de PCR escollida inicialment basada amb l’estudi de Clayton i col•laboradors (1992) on s’usaven els iniciadors HPU1 i HPU2 en la PCR pel gen ureA, gen estructural de l’enzim ureasa. La tècnica de la hibridació seguida per aquests investigadors es va substituir per una segona PCR ja que aquesta permetria obtenir resultats més ràpidament. En aquesta PCR semiimbricada es va introduir un tercer iniciador intern, HPUI1, i mantenint HPU2 com a extern. Pel gen 16S rRNA, gen usat per a la detecció del gènere Helicobacter, es van usar els iniciadors 1F i 1R per a la primera PCR i els 1F i 2R per a la PCR semiimbricada. El mètode d’extracció escollit en aquest treball basat en partícules de sílice i tiocianat de guanidina descrit per Boom i col., (1990) i l’optimització de les barreges de reacció de les PCR semiimbricades pel gen ureA i 16S rRNA van permetre detectar 50 UPF/mL i 2-20UFC/mL, respectivament. Es va determinar la presència de H.pylori en mostres fecals humanes aplicant dos mètodes: mètode antigènic HpSA i l’amplificació del gen ureA. Amb el mètode molecular es va detectar la presència de ADN de H. pylori en 12 mostres i va mostrar un 75% de coincidència amb els resultats obtinguts amb el mètode antigènic HpSA. També es va determinar la presència de H. pylori a aigües amb diferent de nivell de contaminació fecal. Es va amplificar ADN d’aquesta espècie en un 30% de les mostres d’aigua residual, un 8,34% de les mostres d’aigua de riu de Catalunya i no es va detectar en aigua de font. L’estudi de supervivència de H. pylori a l’aigua en la foscor i a 7ºC es va demostrar que el recompte de bacteris i el número de genomes es manté constant durant tot el període d’estudi, 21 dies. La detecció per PCR també va ser positiva i constant durant aquest període. No obstant això, les cèl•lules només es van mantenir cultivables fins al sisè dia d’emmagatzematge. També es va observar una conversió morfològica de les cèl•lules bacterianes passant de la forma espiral a cocal amb el pas del temps. L’estudi de la morfologia cel•lular en un tall vertical d’una colònia d’H. pylori de 4 dies va mostrar la coexistència de cèl•lules amb morfologia bacil•lar i coccal. L’anàlisi de la saliva de 31 persones sanes va evidenciar la presència d’aquest bacteri en la boca de 6% de la població analitzada. La anàlisi feta amb la PCR semiimbricada per al gen 16S rRNA va identificar la presència d’aquest gen en 19 persones però la seqüenciació dels amplicons del gen ureA només va confirmar la presència de H. pylori en tres mostres. L’anàlisi de 31 mostres d’aigua procedents de les corresponents cadires no va mostra la presència del patogen.
This thesis has as main objectives the study of Helicobacter pylori in water samples from Catalonia, saliva and human feces using the PCR method. Also studied survival, morpholgy, viability and culturability of Helicobacter pylori in water. We first chose skim milk at 40% v / v as cryoprotectant and Columbia agar supplemented with 5% horse blood desfibrinada as a medium. We used a seminested PCR for ureA gene with HPU1 and HPU2 primers for the first PCR and HPUI1 and HPU2 for the second PCR. By gene 16S rRNA, we used the 1F and 1R primers for the first PCR and 1F and 2R for the second PCR. Using a silica and guanidine extraction method and optimization of the seminested PCR reaction mixtures for urea and 16S rRNA genes were detected 50 UPF / mL and 2-20UFC/mL respectively. H.pylori was detected in 12 human fecal samples. DNA of H.pylori was amplified in 30% of samples of wastewater, a 8.34% of the samples of river water in Catalonia and was not detected in spring water. The bacterial count and the number of H.pylori genomes remains constant throughout the study period, 21 days water in the dark at 7 ° C. The detection by PCR was also positive and constant during this period. The cells remained culturable only until the sixth day of storage. We observed morphological conversion of bacterial cells through the spiral to cocal over time. The study of cell morphology in a vertical section of a colony of H.pylori showed the coexistence of cells with bacillary and coccal morphology. The analysis of saliva from 31 healthy individuals showed the presence of this bacterium in the mouth of 6% of the analyzed population but we urea only confirmed the presence of H.pylori in three samples by sequencing.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
2

Aranda, Pallero Carlos. "Detecció d'arbovirus en vectors a Espanya". Doctoral thesis, Universitat Autònoma de Barcelona, 2010. http://hdl.handle.net/10803/5624.

Testo completo
Abstract (sommario):
Entre els anys 2001 i 2005 es van capturar i analitzar 72.895 femelles de mosquits (Diptera: Culicidae) i 6.871 de flebòtoms (Diptera: Psychodidae) en les estacions d'abundància amb l'objectiu de detectar la presència de genoma d'arbovirus en diferents àrees d'Espanya, en especial en zones humides. L'estudi forma part d'un de més general que tracta de la transmissió d'arbovirus en quatre dels aiguamolls més importants d'Espanya que es troben a Girona, Barcelona, Tarragona i Huelva.
Els insectes es van recollir amb esquer humà, amb trampes de CO2 i amb trampes CDC i es van agrupar en pools segons la data de captura, la localitat i l'espècie. Pel que fa als flebòtoms, les mostres es van obtenir a partir del 2002 a Barcelona i Huelva i es van identificar com a subfamília.
Els culícids es van agrupar en 4.723 pools i pertanyien a 20 espècies dels gèneres Anopheles, Aedes, Ochlerotatus, Culex, Culiseta, Coquillettidia i Uranotaenia i els flebòtoms es van agrupar en 236 pools com a tals.
Mentre es duia a terme l'estudi, es va detectar el mosquit invasor -Aedes (Stegomyia) albopictus (Skuse)- per primera vegada a Espanya, concretament a Sant Cugat del Vallès, durant l'estiu del 2004. Mitjançant inspeccions immediatament posteriors es va comprovar l'existència d'importants poblacions a la zona, i se'n va confirmar l'establiment. Aquesta és la primera notificació de l'espècie esmentada a la península Ibèrica. Es van analitzar totes les femelles capturades posteriorment a l'àrea d'estudi.
L'espècie de culícid més abundant va ser Ochlerotatus caspius (40,9 %), seguida de Culex pipiens (32,3 %), Culex theileri (10,9 %), Anopheles atroparvus (6,6 %), i Culex modestus (4,6 %).
Es van analitzar homogenats dels vectors per detectar directament ARN d'arbovirus dels gèneres Alphavirus, Flavivirus i Phlebovirus. No s'ha trobat ARN d'arbovirus patògens coneguts. En el cas dels mosquits, 111 pools van ser positius a Flavivirus, l'únic gènere detectat en aquest grup taxonòmic. Les seqüències de Flavivirus identificades són diferents de qualsevol Flavivirus de mosquit conegut i majoritàriament properes al virus Kamiti River (KRV) o al virus cell fusing agent (CFA), excepte en dos pools d'Andalusia que es troben properes al grup de virus transmesos per artròpodes. Per a totes les zones i espècies, es va calcular l'estimació del màxim de versemblança de la taxa d'infecció o the maximum likelihood estimation infection rate (MLE). Ae. albopictus tingué la MLE més alta, de 47,14, seguida per Aedes vexans amb 43,67 en el conjunt de l'àrea d'estudi. Per sota d'aquestes espècies hi havia Culiseta annulata, amb 36,00. Les espècies més abundants, Oc. caspius i Cx. pipiens, va obtenir valors MLE baixos (0,94 i 0,38 respectivament) en el conjunt de tota l'àrea.
En el cas dels flebòtoms, 10 pools (9 dels quals de Barcelona) van donar positiu a Flavivirus semblants a Culex Flavivirus (CxFV). És la primera vegada que es troba genoma d'aquest gènere en flebòtoms de fora de l'Àfrica. En 8 pools de Barcelona es va trobar un Phlebovirus similar al complex Nàpols i al virus Massilia.
Cal assenyalar que en el cas d'alguns mosquits, en especial en mostres dels gèneres Aedes i Ochlerotatus, el genoma detectat probablement eren seqüències d'ADN integrades en el genoma dels mosquits. Aquest fet l'han observat recentment altres autors.
El 2006, seguint amb la campanya de detecció d'arbovirus, es va trobar, entre 436 pools dels aiguamolls de Catalunya i 9 espècies de mosquit, un de positiu a un Flavivirus identificat com a virus Usutu (USUV) en un pool de 3 Cx. pipiens obtingut a Viladecans (Barcelona). Les dades d'homologia van mostrar que la soca espanyola pertanyia a l'USUV però que era més propera a mostres africanes d'USUV que a les obtingudes a Europa central.
With the aim of assessing the presence of arbovirus genome in vectors in different areas, especially wetlands, in Spain, a total of 72,895 female mosquitoes (Diptera: Culicidae) and 6,871 sandflies (Diptera: Psychodidade) were trapped during their season of abundance, and analyzed between the years 2001 and 2005. The study formed part of general arbovirus transmission research in four of the most important wetlands in Spain in the provinces of Girona, Barcelona, Tarragona, and Huelva.
Insects were collected using human bait, CO2 traps, or light traps, and they were pooled according to date of collection, location, and species. In the case of sandflies, the period of study started in 2002 in Barcelona and Huelva and species were not identified. Mosquitoes were sorted into 4,723 pools belonging to 20 Culicidae species from the Anopheles, Aedes, Ochlerotatus, Culex, Culiseta, Coquillettidia, and Uranotaenia genera. Sandflies were sorted into 236 pools as a whole.
During the study, the invasive mosquito Aedes (Stegomyia) albopictus (Skuse) was detected for the first time in Spain, in Sant Cugat del Vallès during August 2004. Dense populations of adults and larvae were found in subsequent surveys, confirming the establishment of this species in this area. This is the first report of the establishment of Ae. albopictus in the Iberian Peninsula. All captured females in the studied area belonging to this species were analyzed.
The most abundant species was Ochlerotatus caspius (40.9 %), followed by Culex pipiens (32.3 %), Culex theileri (10.9 %), Anopheles atroparvus (6.6 %), and Culex modestus (4.6 %).
Arboviral RNA was directly detected from vector homogenates for the genera Alphavirus, Flavivirus, and Phlebovirus. No arboviral RNA from known pathogenic arboviruses was found. In the case of mosquitoes, 111 pools tested positive for unknown mosquito Flavivirus, the only genus detected in this taxonomic group. The Flavivirus sequences identified were different from all known Flavivirus mosquito viruses, but very close to Kamiti River virus (KRV) or cell fusing agent virus (CFA) with the exception of two pools from Andalusia, close to the group of arthropod borne viruses. The maximum likelihood estimation infection rate (MLE) was calculated for all regions and species. Ae. albopictus had the highest MLE at 47.14, followed by Aedes vexans with 43.67 over the entire area. These species were followed by Culiseta annulata, with 36.00. The most common species, Oc. caspius and Cx. pipiens, had low MLE values -0.94 and 0.38, respectively- over the area as a whole.
In the case of sandflies, 10 pools (9 in Barcelona) tested positive for a Flavivirus similar to Culex Flavivirus (CxFV) being this, the first time that Flavivirus genome is detected in sand flies outside Africa. Phlebovirus viruses similar to Naples complex and Massilia were found in 8 sandflies pools, all from Barcelona area.
In some samples of mosquitoes, especially in genera Aedes and Ochlerotatus, detected genome was probably DNA sequences integrated in the mosquito genome as has been observed recently by other authors.
In 2006, surveillance monitoring samples carried out in Catalonia detected, in 436 pools belonging to 9 mosquito species, a positive for Flavivirus identified as Usutu virus (USUV) in a pool of 3 Cx. pipiens obtained from the town of Viladecans, Barcelona. The homology data showed that the Spanish strain belongs to USUV species and is more related to the African USUV isolates than to central European isolates.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
3

Boqué, Martí Ricard. "Límits de detecció en l'anàlisi multivariant". Doctoral thesis, Universitat Rovira i Virgili, 1997. http://hdl.handle.net/10803/8977.

Testo completo
Abstract (sommario):
La normativa internacional referent a la qualitat en els laboratoris d'anàlisi estableix que un mètode analític, abans de poder ser utilitzat com a mètode de rutina, ha d'estar validat. S'entén com a validació l'establiment de que els paràmetres de qualitat associats a un mètode compleixen els requeriments especificats per a una aplicació analítica determinada. Dins els paràmetres de qualitat importants es troba el límit de detecció (LDD).

Els mètodes analítics que utilitzen tècniques capaces de generar dades multivariants són cada vegada més habituals i és, per tant, important el derivar-ne els paràmetres de qualitat associats. En la present Tesi Doctoral es va abordar l'estudi dels límits de detecció.

En el primer capítol es presenta una evolució històrica del concepte de LDD, amb les diferents aproximacions per al seu càlcul en mètodes d'anàlisi que utilitzen el calibratge univariant. També es descriuen els diferents factors que influeixen en el càlcul del LDD.

Les diferents tècniques d'anàlisi multivariant existents, junt amb els diversos models matemàtics utilitzats, ha fet que s'hagin desenvolupat diferents aproximacions al càlcul dels LDD multivariants. En el segon capítol es revisen críticament aquestes aproximacions.

En el tercer capítol es presenta una aproximació per calcular el LDD a unes dades obtingudes mitjançant l'acoblament cromatografia de gasos-espectrometria de masses, que es basa en l'ús de la recta de calibratge dels scores del primer component principal (obtinguts per descomposició mitjançant anàlisi de components principals de la matriu de respostes original) respecte les concentracions dels patrons de calibratge.

Aquest mètode és aplicable només en absència de substàncies interferents i quan el primer component principal explica un percentatge molt elevat de la informació continguda en les dades originals. Per tal de solucionar aquesta limitació, es va procedir a desenvolupar un estimador del LDD aplicat a models directes de calibratge multivariant, on les respostes es modelen en funció de les concentracions. En aquests models, l'etapa de calibratge pot dur-se a terme a partir de mostres consistents en els analits purs o mostres consistents en mescles dels diferents analits. Els estimadors derivats per ambdós casos, juntament amb una aplicació a dades reals, configuren el quart capítol.

Els mètodes de calibratge basats en els models directes tenen l'inconvenient que cal conèixer les concentracions de totes les substàncies que produeixen senyal o, almenys, cal disposar dels espectres dels analits i els interferents purs. Aquesta condició no és la més habitual en els laboratoris, on la majoria de mostres analitzades són matrius complexes, de composició parcialment desconeguda, i en les quals sovint només interessa determinar un analit en concret. Amb aquests tipus de mostres s'ha de recórrer als models inversos, en els quals la concentració d'analit es modela en funció de la resposta obtinguda. Aquests models tenen l'avantatge que només cal conèixer la concentració de l'analit d'interès per construir el model de calibratge.

Es va derivar un mètode de càlcul dels LDD per a models inversos de calibratge multivariant i que pogués servir per un ventall més ampli de mostres reals (mediambientals, alimentàries,...). En un primer treball, l'estimador del LDD es calcula a partir dels intervals de confiança del model de calibratge multivariant. En una segona aproximació, l'estimador es basa en la teoria dels tests d'hipòtesi i utilitza la incertesa de les concentracions predites. Aquests continguts, juntament amb les aplicacions a dades reals, són els que conformen el capítol cinquè.

Finalment, a les conclusions es discuteixen els avantatges i les limitacions dels estimadors presentats i es donen una sèrie de pautes de com s'ha d'enfocar l'estudi de la seva millora en futurs treballs. Com a perspectiva de futur, es proposa l'aplicació dels coneixements adquirits al desenvolupament d'estimadors de càlcul del LDD en mètodes d'anàlisi que utilitzen el calibratge de segon ordre.
Limits of detection in multivariate analysis

International norms concerning the quality of analytical laboratories establish that an analytical method, before being used as a routine method, has to be validated. Validation is defined as the process of verifying that a method is fit for purpose, that is, suitable for its intended use. Among the important performance parameters in method validation, there is the limit of detection (LOD).

Analytical methods that use techniques capable of generating multivariate data are more and more frequent. It is therefore important to derive their associated performance parameters. In this Doctoral Thesis we have focused on the study of the LODs.

In the first chapter, the historical evolution of the concept of LOD is presented, together with the different approaches to calculate it in analytical methods using univariate calibration. The different factors affecting the calculation of the LOD are also described..

The different existing techniques of multivariate analysis, together with the various mathematical models used, have motivated the development of different approaches for calculating multivariate LODs. In the second chapter all the approaches developed so far are critically reviewed.

In chapter 3 an approach is presented to calculate the LOD to data obtained from a hyphenated technique, gas chromatography-mass spectrometry. The approach is based on the use of the calibration line of the scores of the first principal component (obtained by principal component analysis decomposition of the original response matrix) versus the concentrations of the calibration standards.

This approach is only applicable if interfering substances are not present and when the first principal component explains a very high percentage of the information in the original data. To overcome this limitation, a LOD estimator was developed to be applied to multivariate calibration using the direct model, in which the responses are modelled as a function of the concentrations. In these models, the calibration step can be carried out either from standards consistent on the pure analytes or standards consistent on mixtures of the different analytes. The LOD estimators derived for both cases, together with an application to real data, constitute the contents of chapter 4.

Calibration methods based on the direct model have a big disadvantage: the concentrations of all the analytes contributing to the response or, at least, the spectra of pure analytes and interfering substances, must be known. This condition is seldom met in analytical laboratories, where most of the samples analysed are complex and have composition partially unknown. Also, usually only one specific analyte wants to be determined. With this type of samples one has to resort to multivariate calibration using the inverse model, in which the concentration of the analyte is modelled as a function of the response measured. Inverse models have the advantage that only the concentration of the analyte of interest needs to be known in the calibration samples when building the calibration model.

An estimator was derived to calculate the LOD for multivariate calibration using the inverse model, applicable to a wider range of real samples (environmental, foodstuffs,...). In a first work, the LOD estimator is calculated from the confidence intervals of the multivariate calibration model. In a second approach, the estimator is based on the theory of hypothesis testing and uses the uncertainty of the predicted concentrations. These approaches, together with the applications to real data, are included in chapter 5.

Finally, in the conclusions, the advantages and limitations of the developed LOD estimators are discussed and a series of guidelines are given on how to improve the LOD estimators in future works. As prospect research, the development of LOD estimators is suggested for analytical methods that generate second-order data.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
4

Quesada, Sabaté Miquel. "Arteriopatia perifèrica assimptomàtica: prevalença, detecció i tractament". Doctoral thesis, Universitat de Girona, 2017. http://hdl.handle.net/10803/457149.

Testo completo
Abstract (sommario):
Background There is few epidemiological data of peripheral arterial disease (PAD) in our environment. The recommendation of screening with ankle brachial index (ABI) in asymptomatic individuals is controversial. Evidence is lacking about the effectiveness of risk reduction interventions in patients with asymptomatic peripheral arterial disease (PAD). Aims 1) To determine the prevalence of ankle-brachial index (ABI)<0.9 and symptomatic peripheral arterial disease (PAD), association with cardiovascular risk factors (CVRF), and impact of adding ABI measurement to coronary heart disease (CHD) risk screening 2) to develop and validate a pre-screening test to select candidates for ABI measurement in the Spanish population 50-79 years old, and to compare its predictive capacity to current Inter-Society Consensus (ISC) screening criteria. 3) to assess whether statin therapy was associated with a reduction in major cardiovascular events (MCE) and mortality in this population
Introducció Existeix poca informació epidemiològica de la malaltia arterial perifèrica (MAP) al nostre medi, la recomanació de cribratge amb índex turmell-braç (ITB) en individus asimptomàtics és objecte de controvèrsia i es desconeix l'efectivitat de les intervencions de reducció de risc amb estatines en pacients amb MAP asimptomàtica. Objectius Els objectius de la present tesi són: 1) Determinar la prevalença d'ITB <0,9 i de MAP asimptomàtica, la seva associació amb factors de risc cardiovascular (FRCV) en la població de 35-79 anys i estimar l'impacte d'afegir la mesura d'ITB a la predicció de risc cardiovascular 2) Desenvolupar i validar una funció de risc per seleccionar els millors candidats pel cribratge de MAP amb ITB en la població de 50-79 anys d'edat 3) Avaluar si la teràpia amb estatines s'associa a una reducció d'esdeveniments cardiovasculars (ECV) i de mortalitat en aquesta població
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
5

Clemente, Pesudo Pere Xavier. "Sistemes formadors d’imatges multidimensionals amb detecció integrada". Doctoral thesis, Universitat Jaume I, 2015. http://hdl.handle.net/10803/669001.

Testo completo
Abstract (sommario):
L`objectiu general de la tesi és el desenvolupament i anàlisi de sistemes formadors d`imatges multidimensionals amb detecció integrada. Les càmeres multidimensionals no sols enregistren la distribució espacial de la irradiància de la llum, com les càmeres convencionals, sino també d`altres paràmetres físics de la radiació com l`espectre, la polarització o la fase. L`ús d`aquestes càmeres no convencionals s`ha estès a diferents àmbits com la medicina, teledetecció, agricultura, biologia,... ja que aporten informació valuosa que no s`aconsegueix amb una càmera convencional. Mentre les càmeres multidimensionals estàndard utilitzen en general sensors bidimensionals, en aquesta tesi es proposen càmeres multidimensionals amb detecció integrada. Basats en la càmera d`un sol píxel, aquests sistemes utilitzen moduladors espacials de radiació per a aplicar tècniques d`il.luminació estructurada i realitzar el mostreig de l`objecte sense parts mòbils. Les càmeres d`un sol píxel presenten principalment tres avantatges. Poden treballar fàcilment en regions exòtiques de l`espectre, com IR, Raigs X, UV o THz. Són adients per a ambients de baixa il.luminació. I, finalment, són útils per a tècniques on sols es poden mesurar irradiàncies integrades com per exemple microscòpia Raman o confocal de fluorescència. Amés s`ha utilitzat la tècnica de compressive sensing per optimitzar el procés de multiplexat i la tècnica ghost imaging com una forma de multiplexar. Particularment, es presenten una càmera híper-espectral, una polarimètrica, una híper-espectral polarimètrica i dues hologràfiques. En resum, s`han dissenyat càmeres multidimensionals d`un sol píxel amb les prestacions de les càmeres multidimensionals estàndard i els avantatges de la càmera d`un sol píxel.
El objetivo general de la tesis es el desarrollo y análisis de sistemas formadores de imágenes multidimensionales con detección integrada. Les cámaras multidimensionales no sólo registran la distribución espacial de la irradiancia de la luz, como las cámaras convencionales, sino también de otros parámetros físicos de la radiación como el espectro, la polarización o la fase. El uso de estas cámaras no convencionales se ha extendido a diferentes ámbitos como la medicina, teledetección, agricultura, biología,... ya que aportan información valiosa que no se consigue con una cámara convencional. Mientras las cámaras multidimensionales estándar utilizan en general sensores bidimensionales, en esta tesis se proponen cámaras multidimensionales con detección integrada. Basados en la cámara de un sólo píxel, estos sistemas utilizan moduladores espaciales de radiación para aplicar técnicas de iluminación estructurada y realizar el muestreo del objeto sin partes móviles. Las cámaras de un sólo píxel presentan principalmente tres ventajas. Pueden trabajar fácilmente en regiones exóticas del espectro, como IR, Rayos X, UV o THz. Son adecuadas para ambientes de baja iluminación. Y, finalmente, son útiles para técnicas donde sólo se pueden medir irradiancias integradas tales como la microscopia Raman o confocal de fluorescencia. Además se ha utilizado la técnica de compressive sensing para optimizar el proceso de multiplexado y la técnica ghost imaging como una forma de multiplexado. Particularmente, se presentan una cámara híper-espectral, una polarimétrica, una híper-espectral polarimétrica y dos holográficas. En resumen, se han diseñado cámaras multidimensionales de un sólo píxel con las prestaciones de las cámaras multidimensionales estándar y las ventajas de la cámara de un sólo píxel.
The main goal of the thesis is the development and analysis of multidimensional imaging systems with a bucket detector. Multidimensional cameras not only record the spatial distribution of the light irradiance but also of other physical parameters of the light radiation such as the spectrum, polarization or phase. The application of these non-conventional cameras has spread out in different areas such as medicine, remote sensing, agriculture, or biology, due to the valuable information that they provide in contrast with conventional cameras. While, in general, standard multidimensional cameras use sensors arrays, the multidimensional cameras proposed in this thesis use only a bucket detector. They are based in the concept of single-pixel camera, which employ spatial light modulators to apply structured illumination techniques, sampling the object without any moving parts. Single-pixel cameras exhibit principally three advantages. They can work at exotic regions of spectrum such as IR, X ray, UV, or THz. They are suitable for low-level illumination scenarios. And, finally, they can be useful in imaging methods based on scaning techniques, such as Raman or confocal fluorescence microscopy. Moreover, compressive sensing technique is employed to optimize multiplexing process and a ghost imaging technique is applied as a way of multiplexing. Particularly, a hyper-spectral, a polarimetric, a hyper-spectral polarimetric and two holographic cameras are shown in this thesis. In conclusion, multidimensional single-pixel cameras are designed with the benefits of multidimensional standard cameras and the advantages of a single-pixel camera.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
6

Mallén, Alberdi Maria. "Dispositius impedimètrics per a la detecció directa de microorganismes". Doctoral thesis, Universitat Autònoma de Barcelona, 2016. http://hdl.handle.net/10803/392710.

Testo completo
Abstract (sommario):
La detecció de bacteris patògens en medis aquosos és d’alta importància en diversos camps. Un diagnòstic ràpid de la qualitat de les aigües és fonamental per evitar exposar la població a patògens. Els mètodes de detecció tradicionals requereixen períodes d’incubació d’entre 18 a 96 hores i, per tant, fins que no se sàpiguen els resultats hi ha risc d’infecció. Els biosensors es caracteritzen per ser senzills d’utilitzar i per no requerir grans equips per realitzar-ne les mesures. A més, són fàcils d’integrar a sistemes de flux i els resultats es poden obtenir de manera instantània i serien idonis per assolir unes mesures a temps real. Per aquest motiu, en aquest treball es planteja l'ús de biosensors elèctrics basats en impedància no faradaica per assolir l’objectiu de detectar bacteris en medis aquosos. Aquest tipus de biosensors permeten la detecció directa sense la necessitat d’afegir cap reactiu addicional i la distinció entre bacteris vius i morts. Aquest treball de tesi parteix d'un treball previ en el què es proposava la detecció de bacteris mitjançant mesures de la capacitat de la solució (Cs) i s'atribuïa la diferenciació entre cèl·lules vives i mortes a la diferència de volums i propietats elèctriques dels diferents tipus de cèl·lula. En aquesta tesi es fa un replantejament d'aquests estudis i es proposa que la distinció entre cèl·lules vives i mortes recau en la diferència de la conductivitat del seu medi intern i que, com a conseqüència de la seva estructura, les cèl·lules vives poden actuar com a partícules conductores o aïllants en funció de la freqüència en què es mesurin. Partint d'aquestes hipòtesis es plantegen diferents objectius que comprenen des d'estudis mitjançant simulacions per elements finits (FEA), a mesures experimentals amb IDEs de diferents geometries, fins l'obtenció d'un nou dispositiu amb un sistema microfluídic integrat per automatitzar les mesures. Mitjançant estudis de simulacions FEA s'avalua l'afectació que suposa el posicionament del bacteri i la conductivitat del medi de mesura. També s'estudia la relació òptima entre la mida del bacteri i la dels elèctrodes interdigitats. Es realitzen mesures per la detecció d'E coli sobre IDEs de 1.5x1.5 µm i de S. cerevisiae sobre IDEs de 6x6 µm. En les mesures d'E. coli s'observa que aquestes responen seguint un patró espectral d'impedància que és únic i es diferencia de la resposta obtinguda per les mesures d'altres esdeveniments que també alteren la impedància. En canvi, pel cas dels llevats, s'observa que actuen com a partícules purament conductores i s'obté una relació lineal entre la cobertura de l'IDE per llevats i el senyal negatiu de Z. Finalment es realitza el disseny i fabricació d'una nova geometria d'IDE per detectar microorganismes sub-micromètrics. Per aquest nou xip es dissenya un encapsulat amb un sistema microfluídic integrat i un imant amb diferents posicions per facilitat la captació immunomagnètica de la mostra. S'optimitzen tots els paràmetres per realitzar les mesures mitjançant la utilització de tècniques com la microscòpia confocal i, finalment, es realitzen mesures directes i indirectes del bacteri i s'analitza la raó dels diferents resultats obtinguts amb les mesures.
Bacterial pathogens are important targets for detection and identification in medicine, food safety, public health, and security. A rapid diagnostic of water quality is fundamental to avoid population exposure to pathogens. Traditional bacterial detection methods need large incubation times (between 18 and 96 hours) during which time people are at risk. Biosensors are easy to use and no complex equipment are needed to use them. Moreover, they are easy to integrate with fluidic systems and the results can be achieved instantaneously. For this reason, this thesis considers the use of electrical biosensors based on non-faradaic impedance to achieve the objective of detecting bacteria in aqueous media. Such biosensors allow direct detection without adding any additional reagent and they permit the distinction between live and dead bacteria. This work is based on a previous work in which was proposed the detection of bacteria by measurements of the capacity of the solution (Cs). The differentiation between dead and living cells was attributed to the difference of volumes and electric properties of each type of cell. This thesis is a rethinking of these studies and it is proposed that in the difference in the conductivity of its internal medium lies the distinction between dead and living cells. Indeed, as a result of its structure, living cells can act as conductive or insulating particles depending on the measured frequency. Based on these assumptions the following studies are performed. Using FEA simulations, we can evaluate the effect of bacteria positioning and the conductivity of measurement medium. The optimum relation between bacteria and interdigitated electrodes size is studied as well. Moreover, measures to detect E. coli with 1.5x1.5 µm IDEs and S. cerevisiae with IDEs de 6x6 µm are performed. A differential impedance spectrum representation is used to study the unique fingerprint that arises when microorganisms attach to the surface of IDEs. For E. coli, that fingerprint shows the dual electrical behavior, insulating and conductive, at different frequency ranges. However, in the case of yeast, it is observed that it acts as purely conductive particle. The design and manufacture of a new geometry of IDE to detect sub-micrometer microorganisms is performed. This new chip is designed with a microfluidic channel and a magnet integrated in the encapsulation to perform immunomagnetic catchment. All settings are optimized using techniques such as confocal microscopy and, finally, direct and indirect measurements of bacteria are carried out and the reason for the different results obtained are analyzed.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
7

Blanco, Rodríguez Joan. "Detecció i incidència d'anomalies cromosòmiques en espermatozoides humans". Doctoral thesis, Universitat Autònoma de Barcelona, 2000. http://hdl.handle.net/10803/3722.

Testo completo
Abstract (sommario):
Les tècniques d'hibridació in situ fluorescent aplicades sobre nuclis d'espermatozoides humans prèviament descondensats permeten la seva caracterització citogenètica i, en conseqüència, determinar el risc de transmissió d'una anomalia cromosòmica a la descendència.
Hem aplicat aquesta metodologia en espermatozoides procedents d'individus control, per tal de determinar la incidència basal d'anomalies en la població general, així com en individus que per les seves particularitats, sospitem que poden presentar una incidència d'anomalies cromosòmiques superior a la població control.
L'anàlisi dels resultats ha posat de manifest que els mecanismes que originen gàmetes amb aneuploïdies afecten preferentment a alguns cromosomes, concretament el cromosoma 21 i els cromosomes sexuals.
Els pares d'individus amb la síndrome de Down d'origen patern presenten un increment significatiu d'aneuploïdies pel cromosoma 21.
En individus portadors d'anomalies cromosòmiques estructurals, la proporció dels genotips resultants de cada tipus de segregació no s'ajusta a la proporció 1:1 esperada, suggerint l'existència de punts de control al llarg de la meiosi que eliminen selectivament cèl·lules germinals en funció del seu contingut cromosòmic. Per algunes reorganitzacions, el risc de transmissió d'una anomalia cromosòmica a la descendència es pot veure incrementat per la presència d'efectes intercromosòmics.
En individus amb la síndrome de Klinefelter, els nostres resultats confirmen la incapacitat de la línia cel·lular 47,XXY d'iniciar la meiosi. L'increment d'espermatozoides portadors d'anomalies numèriques pels cromosomes sexuals es podria explicar pel desenvolupament de la meiosi en un ambient testicular anormal, conduint a un increment de segregacions errònies de les cèl·lules diploides 46,XY presents al teixit testicular.
En individus amb cariotip 47,XYY, algunes cèl·lules amb aquesta dotació cromosòmica tenen la capacitat d'iniciar la meiosi. Les dades en aquests individus suggereixen l'existència d'un bloqueig de les cèl·lules aneuploides en l'estadi d'espermatòcit primari, secundari o en l'estadi d'espermàtide, donant lloc a una eliminació continuada de les cèl·lules anormals al llarg de l'espermatogènesi.
Les avantatges que presenten les tècniques d'hibridació in situ fluorescent per a l'estudi citogenètic de l'espermatozoide humà ha permès la seva incorporació com a eina de diagnòstic genètic en individus de risc. Tenint en compte que la majoria d'aquests individus presenten problemes de fertilitat, l'anàlisi del contingut cromosòmic dels espermatozoides permet determinar, per a cada cas en particular, el risc potencial de transmissió a la descendència. Aquesta informació pot ser utilitzada per establir el programa de reproducció assistida més adequat a les característiques de cada cas.
Fluorescent in situ hybridization methodology allows analyzing the chromosome content of spermatozoa. With the analysis of the gametes, it is possible to determine the real risk of transmission of a chromosome abnormality to the offspring.
We have used this methodology in the cytogenetic study of human spermatozoa obtained from two types of men; control men, in order to determine the basal incidence of chromosome anomalies in the normal population, and high risk men, that is, patients that for different reasons, we suspect the presence of a increased incidence of chromosome anomalies.
Our results underline that the biological mechanisms which are behind of the non-disjunction phenomenon affected much more some chromosomes than others.
The fathers of Down syndrome children of paternal origin showed a significant increased of 21 aneuploidies, suggesting that these patients had an increase risk of transmission of a chromosomal abnormality to the offspring.
In carriers of structural reorganizations, the proportion of the expected genotypes in each type of segregation differs of the 1:1 proportion. This result suggests the presence of meiotic checkpoint along meiosis eliminating selectively those cells with chromosome anomalies. In some types of reorganizations, the risk of transmission to the offspring could also be increased for the presence of interchromosomal effects.
In Klinefelter patients, our results underline the inability of the 47,XXY cell line to initiate the meiotic process. The abnormal sex chromosome constitution found in spermatozoa could be attributed to segregation errors in XY cells placed in a compromised testicular environment.
In 47,XYY patients, although some aneuploid cells are meiotically competent, it seems that there is a continuous elimination of chromosomal abnormal germ cells along spermatogenesis, parallel to an increase in the percentage of normal cells.
Altogether, the data underline the importance of incorporating the screening of aneuploidies in sperm in the genetic screening of affected patients, in order to determine the real risk of transmission of a numerical chromosome abnormality to the offspring.
Obviously, the only thing that is obtained after sperm FISH studies is information, but this information could be very useful to the affected couple, to help them and the medical team, to choose among different possibilities of assisted reproduction methodologies
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
8

Català, García Carme. "Optical methods for ultrafast screening of microorganisms". Doctoral thesis, Universitat Rovira i Virgili, 2017. http://hdl.handle.net/10803/450874.

Testo completo
Abstract (sommario):
En aquesta tesi doctoral hem desenvolupat un mètode per la detecció i quantificació múltiple dels microorganismes més comuns que causen infeccions bacterianes amb una velocitat de detecció sense precedents a baix cost i alta sensibilitat. A més a més, fent servir fluids humans reals directament evitant així, els pretractaments tediosos de les mostres. El disseny del sistema està basat en augments d'intensitat del senyal obtingut per espectroscòpia SERS. Això s'aconsegueix utilitzant nanopartícules plasmòniques codificades i funcionalitzades amb elements de reconeixement biològics. D'aquesta manera, quan una mostra conté el patogen a identificar interactua amb els elements de reconeixement units a les nanopartícules, induint la seva acumulació en la superfície del microorganisme. Aquesta agregació de partícules a la membrana dels bacteris produeix espais molt petits entre les partícules fent que el senyal Raman s'amplifiqui en diversos ordres de magnitud respecte a les partícules soltes. Permetent així, la identificació de múltiples microorganismes a la vegada. La quantificació d'aquests, s'aconsegueix passant la mostra a través d'un dispositiu de micro-fluids amb una finestra de recol•lecció on un làser interroga i classifica els agregats a temps real. A més a més, també hem investigat els avantatges de fer servir aptàmers en lloc d'anticossos com a elements de reconeixement biològic. Aquest nou sistema de detecció de patògens obre interessants perspectives per al diagnòstic ràpid i econòmic d'infeccions bacterianes.
En esta tesis doctoral hemos desarrollado un método para la detección y cuantificación múltiple de los microorganismos más comunes que causan infecciones bacterianas con una velocidad de detección sin precedentes a bajo coste y alta sensibilidad. Utilizando además, fluidos humanos reales directamente evitando así, pre-tratamientos tediosos de las muestras. El diseño del sistema está basado en aumentos de intensidad de la señal obtenida por espectroscopia SERS. Esto se logra utilizando nanopartículas plasmónicas codificadas y funcionalizadas con elementos de reconocimiento biológico. De esta manera, cuando una muestra que contiene el patógeno a identificar interactúa con los elementos de reconocimiento unidos a las nanopartículas, induce su acumulación en la superficie del microorganismo. Esta agregación de partículas en las membranas de las bacterias produce espaciados muy pequeños entre las partículas haciendo que la señal Raman se amplifique en varios órdenes de magnitud con respecto a las partículas sueltas. Permitiendo así la identificación de múltiples microorganismos a la vez. La cuantificación de los mismos, se logra pasando la muestra a través de un dispositivo de micro-fluidos con una ventana de recolección donde un láser interroga y clasifica los agregados en tiempo real. Además, también hemos investigado las ventajas de usar aptámeros frente a anticuerpos como elementos de reconocimiento biológico. Este nuevo sistema de detección de patógenos abre interesantes perspectivas para el diagnóstico rápido y barato de las infecciones bacterianas.
This doctoral thesis intended to develop and optimize a method for multiplex detection and quantification of the most common microorganisms causing bacterial infections. This detection approach envisions to directly use different real human fluids avoiding thus, tedious pre-treatments of the samples with an unprecedented speed, low cost, and sensitivity. The design of the system is based on variations in the SERS intensity. This is accomplished using encoded plasmonic nanoparticles functionalized with bio-recognition elements. Consequently, when a sample containing the biological target to be identified interacts with the recognition elements attached to the nanoparticle, will induce an accumulation of them at the surface of the targeted microorganism. This particle aggregation on the bacteria membranes renders a dense array of inter-particle gaps in which the Raman signal is amplified by several orders of magnitude relative to the dispersed particles, enabling a multiplexed deterministic identification of the microorganisms. Quantification is achieved by passing the sample through a microfluidic device with a collection window where a laser interrogates and classifies the bacteria–nanoparticle aggregates in real time. Additionally, a comparison between two of the most common bio-recognition elements (antibodies and aptamers) was performed. This new pathogen detection system opens exciting prospects for fast inexpensive diagnosis of bacterial infections.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
9

Jimenez, Ezenarro Josune. "Integrated devices for the concentration and detection of waterborne bacteria". Doctoral thesis, Universitat Autònoma de Barcelona, 2020. http://hdl.handle.net/10803/670581.

Testo completo
Abstract (sommario):
La monitorització de la qualitat microbiana de l’aigua té com a objectiu protegir els consumidors de malalties causades pels patògens transmesos per ingestió, aspiració o contacte amb aigües contaminades. En les darreres dècades, la tecnologia dels biosensors s’ha postulat com una de les alternatives més prometedores per substituir els mètodes convencionals tediosos, voluminosos i que requereixen de llargs temps. No obstant això, la majoria de biosensors no tenen la capacitat de processar els grans volums d’aigua necessaris per a la regulació de la qualitat microbiana, que es tradueix en límits alts de detecció. En aquest sentit, el desenvolupament de dispositius capaços d’integrar la concentració de bacteris presents en grans volums d’aigua i la seva detecció esdevé un tema rellevant. Aquesta tesi presenta el desenvolupament d’un dispositiu capaç d’utilitzar membranes de microfiltració com a suport de tots dos processos, el de concentració i el de detecció. El dispositiu consta d’una plataforma de concentració modelable, que es pot modificar segons les necessitats de detecció del bacteri objectiu. En aquet treball, s’han seleccionat tres microorganismes diferents com a possibles escenaris de treball del prototip de concentració i detecció. Escherichia coli ha estat seleccionada per la seva àmplia utilització com a bacteri model de la contaminació fecal, Legionella pneumophila, per la seva importància per a la salut i Shynechocystissp. com a cianobacteri model per el seu impacte en la salut i al medi ambiental. Com és el cas de la majoria de bacteris, cal que Escherichia coli i Legionella pneumophila siguin etiquetats per detectar-los. Així, s’ha desenvolupat un immunoassaig sobre filtre que empra la membrana utilitzada per a la concentració, i també com a suport per a la immunodetecció. Tot i això, l’inconvenient més gran d’utilitzar membranes de microfiltració com a suport per a la immunodetecció és la unió inespecífica dels anticossos a la membrana, donant per tant, falsos positius. Així, s’han provat diferents materials de membrana, reactius de bloqueig de membrana i rentats d’anticossos per trobar la millor combinació per a la detecció ràpida de E. coli i Legionella. La immunodetecció es realitza mitjançant anticossos marcats enzimàticament i un substrat colorimètric o redox, demostrat que el immunoassaig sobre filtre es pot combinar tant a mesures d’absorbància com a de cronoamperomtría. L’assaig complet triga 2 h reduint significativament el temps necessari pels mètodes convencionals (2-10 dies) i obtenint límits de detecció per sota dels 10 CFU·mL-1, cosa que podria permetre assolir els límits establerts per les normes de regulació. El dispositiu desenvolupat també s’ha adaptat a la detecció de cianobacteris. Els cianobacteris contenen pigments capaços d’absorbir llum i emetre fluorescència de manera natural, actuant com a bioreceptors intrínsecs. Per tant, el dispositiu de concentració s’ha dotat d’elements òptics per a la detecció de cianobacteris sobre el filtre. S’ha implementat un díode emissor de llum (LED) per excitar la PhC i un detector que recull la seva emissió de fluorescència, a més d’integrar l’electrònica necessària per al seu control. El sistema desenvolupat és capaç de detectar concentracions de cianobacteris dins del nivell de vigilància establert per l’OMS en menys de 10 minuts fins i tot en mostres reals. A més, l’ús de components òptics miniaturitzats de baix cost ha permès obtenir un prototip portàtil i senzill adequat per a l’avaluació ràpida i in-situ de cianobacteris. El rendiment i la versatilitat mostrats per la plataforma dissenyada i provada en aquesta tesi, ens permet preveure aquesta nova tecnologia com una alternativa ràpida i rentable per a la supervisió de la qualitat de l’aigua microbiana.
La monitorización de la calidad del agua tiene como objetivo proteger a los consumidores de enfermedad causadas por patógenos transmitidos por ingestión, aspiración (transmisión por aire), o contacto con aguas contaminadas. En las últimas décadas, la tecnología de biosensores se ha postulado como una de las alternativas más prometedoras para sustituir los métodos convencionales tediosos, voluminosos y que requieres largos tiempos de ensayo. Sin embargo, la mayoría de los biosensores carecen de la capacidad para procesar los grandes volúmenes de agua requeridos por las regulaciones actuales establecidas para calidad microbiana del agua, lo que se traduce en altos límites de detección. En este sentido, el desarrollo de dispositivos capaces de integrar la concentración de bacterias presentes en grandes volúmenes de agua, y su detección se convierte en un tema de relevancia. Como es el caso de la mayoría de las bacterias, Escherichia coli y Legionella pneumophila requieren ser marcados para ser detectables. Por lo tanto, se ha desarrollado un inmunoensayo en el filtro, que emplea la membrana utilizada para la concentración, también como soporte para la inmunodetección. El mayor inconveniente del uso de membranas de microfiltración como soporte para la inmunodetección es la unión inespecífica de anticuerpos a la propia membrana, dando como resultado falsos positivos. Por lo tanto, se han probado diferentes materiales de membrana, reactivos de bloqueo de membrana y lavados de anticuerpos para encontrar la mejor combinación para la detección rápida de E. coli y Legionella. La inmunodetección se lleva a cabo utilizando anticuerpos marcados enzimáticamente con horseradish peroxidasa (HRP) y 3,3',5,5'-tetrametilbencidina (TMB) como sustrato. Por lo tanto, como TMB se usa ampliamente como sustrato colorimétrico o redox, se ha demostrado que el inmunoensayo desarrollado en el filtro se puede acoplar tanto a medidas de absorbancia como de cronoamperometría. El ensayo completo lleva 2 h, reduciendo significativamente el tiempo necesario para los métodos convencionales (2-10 días) y proporcionando un límite de detección inferior a 10 UFC·mL-1, lo que podría permitir alcanzar los límites establecidos por los estándares de regulación. El dispositivo desarrollado también se ha adaptado para la detección de cianobacterias. Las cianobacterias contienen pigmentos capaces de absorber la luz y emitir fluorescencia de forma natural, actuando como biorreceptores intrínsecos. Además, el pigmento fotosintético ficocianina (PhC) permite distinguir las cianobacterias de las algas eucariotas. Por lo tanto, el dispositivo de concentración se ha provisto de elementos ópticos necesarios para la detección de cianobacterias en el filtro. Se ha implementado un diodo emisor de luz (LED) para excitar la PhC y un detector que recolecta su emisión de fluorescencia, además de integrar la electrónica necesaria para su control. El sistema desarrollado puede detectar concentraciones de cianobacterias dentro del nivel de vigilancia establecido por la OMS (<500 células·mL-1) en menos de 10 minutos, incluso en muestras reales. Además, el uso de componentes ópticos miniaturizados de bajo coste ha permitido el diseño y desarrollo de un prototipo simple y portátil para la detección y cuantificación rápida e in-situ de cianobacterias en muestras de agua. El rendimiento y la versatilidad demostradas por la plataforma de detección microbiana diseñada y probada en esta tesis, nos permite pensar en esta nueva tecnología como una alternativa viable hacia un sistema de detección rápido y rentable para la monitorización de la calidad microbiana del agua.
Microbial water quality monitoring aims to protect consumers from diseases caused by pathogens transmitted by ingestion, aspiration (air transmission), or contact with contaminated waters. In the last decades, biosensor technology has been postulated as one of the most promising alternatives to substitute the tedious, bulky, and long-time requiring conventional methods. Nevertheless, most biosensors lack the ability to process large water volumes required for current microbial water quality regulations, which is translated into high detection limits. In this regard, the development of devices able to integrate the concentration of bacteria present in large water volumes, and their detection becomes an issue of relevance. This thesis presents the development of a device able to use microfiltration membranes as support for both processes, concentration, and detection. The device consists of a flexible concentration platform, which is modified according to the detection needs of the target bacteria. Herein, three different microorganisms have been selected as the work scenarios for the concentration/detection prototype. Escherichia coli has been selected for its extensive use as indicator of fecal pollution, Legionella pneumophila, for its health importance and Shynechocystis sp. as model cyanobacterium for their health and environmental impact. As is the case of most bacteria, Escherichia coli and Legionella pneumophila require labeling in order to make them detectable. Thus, an on-filter immunoassay has been developed, employing the membrane used for concentration, also as the support for the immunodetection. The biggest drawback of using microfiltration membranes as support for immunodetection is the nonspecific binding of antibodies to the membrane, consequently giving false positives. Thus, different membrane materials, membrane blocking reagents, and antibody washings have been tested to find the best combination for both E. coli and Legionella fast detection. The immunodetection is carried out using antibodies enzymatically labeled with horseradish peroxidase and 3,3',5,5'-Tetramethylbenzidine (TMB) as substrate. Hence, as TMB is widely used either as colorimetric or redox substrate, it has been demonstrated that the developed on-filter immunoassay can be coupled to both absorbance and chronoamperometric measurements. The whole assay takes 2 h reducing significantly the time needed by conventional methods (2-10 days) and providing a detection limit lower than 10 CFU·mL-1, which could permit achieving the limits established by regulation standards. The developed device has also been adapted to detection of cyanobacteria. Cyanobacteria contain pigments able to absorb light and emit fluorescence naturally, acting as intrinsic bioreceptors. Moreover, the photosynthetic pigment phycocyanin (PhC) allows to distinguish cyanobacteria from eukaryotic algae. Therefore, the concentration device has been provided with optical elements required for on-filter cyanobacteria detection. A light-emitting diode (LED) to excite PhC and a detector that collects its fluorescence emission have been implemented, in addition to integrating the electronics necessary for their control. The developed system is able to detect cyanobacteria concentrations within the vigilance level established by WHO (<500 cell·mL-1) in less than 10 min even in real samples. Moreover, the use of low cost miniaturized optical components has allowed the design and development of a portable and straightforward prototype suitable for fast and in-situ detection and quantification of cyanobacteria in water samples. The performance and versatility shown by the microbial detection platform designed and tested in this thesis allows us to envision this new technology as a viable alternative towards a fast and cost-effective detection system for microbial water quality monitoring.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
10

Esteban, Vives Roger. "Generació i detecció de mutacions en organismes d'interès comercial". Doctoral thesis, Universitat de Barcelona, 2010. http://hdl.handle.net/10803/1071.

Testo completo
Abstract (sommario):
Des del neolític fins a l'època actual, s'han modificat algunes varietats de plantes per tal d'aconseguir incrementar la producció de llavors i fer-les aptes per al cultiu. La dispersió i l'increment de la variabilitat genètica d'algunes espècies va permetre aïllar individus amb característiques concretes. Actualment a partir de la informació genètica disponible i gràcies als avenços en biologia molecular es possible millorar els cultius per tal d'incrementar el rendiment i la producció dels cultius.

L'objectiu principal d'aquest treball de tesi ha estat la millora genètica d'una població d'arròs i d'una de llevat mitjançant la tecnologia de la genètica reversa. Utilitzant la informació de gens d'interès i la seva funció s'han buscat individus dins d'una població que continguin mutacions que desactivin la funció de les proteïnes codificades per aquests gens. Per tal d'incrementar la variabilitat genètica de la població s'ha emprat mutagènesi química introduint mutacions aleatòries. Per tal de detectar les mutacions introduïdes en la població es va millorar el sistema de detecció de mutacions mitjançant un garbellat molecular emprant endonucleases presents en certs extractes crus de vegetals. Aquest sistema parteix de l'amplificació mitjançant una reacció en cadena de la polimerasa (PCR) de la regió o del gen d'individus que es volen rastrejar en busca de mutacions. Seguidament a l'amplificació de fragments s'incrementa la temperatura per tal de poder separar les cadenes de DNA i s'equilibra de nou permetent que es tornin a aparellar. Durant aquest procés i en cas d'existir una mutació es formarà un desaparellament de bases que provocarà una alteració en la topologia del DNA. Certs extractes crus de vegetals contenen endonucleases que detecten i tallen aquests desaparellaments essent detectats en un gel d'acrilamida mitjançant un escàner. En aquesta tesi es va testar l'ús d'una endonucleasa provinent de l'extracte cru de fonoll i la seva capacitat de detectar individus mutants dins d'un grup salvatge.

En el garbellat molecular de llevat (Saccharomyces carlsbergensis) es va buscar mutants pel gen Met10 per tal d'aconseguir desactivar la funció del gen responsable de passar els sulfits a sulfurs. Al desactivar aquest gen, l'organisme incrementava la producció de sulfits que és un conservant alimentari. Per tal d'estudiar la quantitat de mutagen i el temps d'exposició que eren necessaris per poder determinar la freqüència de mutacions es va generar una soca de llevat marcador (Saccharomyces cerevisiae) que portava insertat un gen de fluorescència. A partir del càlcul de la supervivència i de la pèrdua de fluorescència es podia determinar la citotoxicitat i la genotoxicitat de certs mutàgens a diferents temps d'exposició.

En el cas de l'arròs (Oryza sativa) , s'ha utilitzat un sistema nou d'incrementar la variabilitat genètica en una població a partir de la mutagènesi de calls embriogènics. D'aquesta forma s'obtenen noves varietats mutants amb plena capacitat de passar la mutació a les següents generacions evitant l'efecte mosaic i reduint el temps d'obtenció d'una nova varietat en comparació a la mutagènesi de llavors. Utilitzant aquesta nova tècnica pionera es va generar una població mutant d'arròs provinent de call i es va garbellar buscant mutacions en dos gens relacionats amb l'increment de producció de les llavors. En aquest cas s'ha treballat amb el gen ACS (1-aminocyclopropà-1 carboxilat sintasa) que intervé en la síntesi d'etilè, hormona responsable de la senescència i mort cel·lular programada. Al desactivar aquest gen, s'evita temporalment que la senescència de les fulles interrompi la síntesi i transport de sucres des de la fulla bandera fins a la llavor durant el procés final de la maduració del gra. Per altra banda s'ha garbellat la població d'arròs pel gen SGR que intervé en els processos de degradació de la clorofil·la durant els processos de senescència on la desactivació d'aquest gen evitaria la pèrdua estructural del fotosistema mantenint temporalment verda la planta.
"Generation and detection of mutations in commercial interest organisms"

TEXT:

Since the ancient ages to these days the human being had modified some vegetal varieties increasing the crop yield. The spread of seeds and the rise of genetic variability of cultivable species let human being the isolation of plants with improved characters. Nowadays we can use the genetic information and the advances in molecular biology to improve the crop's yield.

The main objective of that thesis was the genetic improvement of a rice crop population and a brewer yeast strain using the genetic reverse approach. Using the knowledge of protein function and genetic information of certain characters we have screened a mutant population searching for an individual which carries a dysfunction protein for a concrete gene. We used a chemical mutagenesis to introduce random mutations increasing the genetic variability. We improved a system to detect the mutations by molecular screening using endonucleases that some vegetal crude extracts contain. Our technique starts with fragment amplification from a gene of our mutated population using a polymerase chain reaction assay. Next step consist in increasing the temperature to separate the templates and decrease the temperature letting DNA reannealing and forming a hybrid with mutant and non mutant templates. Certain plant crude extracts contain endonucleases that recognize the loops formed in mistmatch templates and cut the DNA allowing the detection in a scanner after the samples run in an acrilamide gel electrophoresys. I tested fennel crude extract endonucleases to detect a single mutation in a pool of DNA.

In the second part of the thesis we screened a yeast mutant population searching for Met10 gene that codifies for a sulphite reductase. The lost of function of Met10 gene increases the sulphite production, a compound used in brewery as aroma and flavor preservative.
We also screened a rice population using a new system to increase the genetic variability performing a mutagenesis on embryonic callus. We screened for mutants in ACS gene (1-aminocyclopropane-1-carboxylate synthase) responsible of ethylene synthesis and in SGR gene (staygreen), related in the structural desestabilization of the photosystem. Both genes are related in senescence during the grain filling and the lost of their function retard the senescence allowing the plant to continue filling the grain and increasing the yield.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
Più fonti

Libri sul tema "Detecció"

1

Macià, Jaume. Aprenent de detectiu. Barcelona: Columna Edicions, 1991.

Cerca il testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
2

El detectiu, el soldat, i la negra. Barcelona: Laia, 1987.

Cerca il testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
3

Coca, Jordi. El detectiu, el soldat, i la negra. Barcelona: Editorial Laia, 1987.

Cerca il testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
4

Fuster, Jaume. Anna i el detectiu: Les cartes d'Anna. Barcelona: Editorial Barcanova, 1999.

Cerca il testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
5

Such, José María Garreta. La responsabilidad de los auditores por no detección de fraudes y errores. Madrid: Marcial Pons, 2002.

Cerca il testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
6

Castaño, Miguel Antonio Cano. Modalidades de lavado de dinero y activos: Prácticas contables para su detección y prevención. Bogotá: ECOE Ediciones, 2001.

Cerca il testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
7

Viramontes, Francisco Javier Carrión. Evaluación y detección de daño en estructuras utilizando un método inverso por sub-dominios. Sanfandila, Qro: Secretaría de Comunicaciones y Transportes, Instituto Mexicano del Transporte, 2001.

Cerca il testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
8

Stone, Wendy L. Mi hijo es autista?: Una guía para la detección precoz y el tratamiento del autismo. Barcelona, España: Oniro, 2006.

Cerca il testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
9

Niños con síndrome de Down: Instrumento de detección y tratamiento de problemas del desarrollo psicológico. México, D.F: Editorial Trillas, 2003.

Cerca il testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
10

Cuevas, Pilar Gutiez. Atención temprana: Prevención, detección e intervención en el desarrollo (0-6 años) y sus alteraciones. Madrid: Editorial Complutense, 2005.

Cerca il testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
Più fonti

Capitoli di libri sul tema "Detecció"

1

Bojorges Valdez, Erik René, Oscar Yáñez-Suárez e Gerardo Gabriel Gentiletti. "Detección de Potenciales Evocados en Época Única". In IV Latin American Congress on Biomedical Engineering 2007, Bioengineering Solutions for Latin America Health, 1250–53. Berlin, Heidelberg: Springer Berlin Heidelberg, 2007. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-540-74471-9_290.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
2

Bocalandro, Y. Márquez, E. Martínez-Montes e A. Lage-Castellanos. "Toolbox de Matlab para la Detección de Crisis Epilépticas". In V Latin American Congress on Biomedical Engineering CLAIB 2011 May 16-21, 2011, Habana, Cuba, 1146–49. Berlin, Heidelberg: Springer Berlin Heidelberg, 2013. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-642-21198-0_291.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
3

Staes, Filip. "Detectie en preventie van sportletsels bij jongeren". In Jaarboek Fysiotherapie Kinesitherapie 2009, 88–100. Houten: Bohn Stafleu van Loghum, 2009. http://dx.doi.org/10.1007/978-90-313-6912-6_5.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
4

González Landaeta, Rafael, O. Casas e R. Pallàs Areny. "Detección de las frecuencias cardiaca y respiratoria mediante una báscula electrónica". In IV Latin American Congress on Biomedical Engineering 2007, Bioengineering Solutions for Latin America Health, 448–51. Berlin, Heidelberg: Springer Berlin Heidelberg, 2007. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-540-74471-9_104.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
5

Lyon, Marcus, Mark V. Wilson, Kerry A. Rouhier, David J. Symonsbergen, Kiran Bastola, Ishwor Thapa, Andrea E. Holmes, Sharmin M. Sikich e Abby Jackson. "Image Analysis of DETECHIP® – A Molecular Sensing Array". In Advances in Intelligent and Soft Computing, 145–58. Berlin, Heidelberg: Springer Berlin Heidelberg, 2012. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-642-30157-5_16.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
6

Kairuz, H. A., M. A. Mendoza e Dany Domínguez. "Detección de Puntos e Intervalos de Interés en la Señal ECG de Ratones". In V Latin American Congress on Biomedical Engineering CLAIB 2011 May 16-21, 2011, Habana, Cuba, 1170–73. Berlin, Heidelberg: Springer Berlin Heidelberg, 2013. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-642-21198-0_297.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
7

Delgado Trejos, Edilson, A. M. Castaño, J. I. Godino e G. Castellanos. "Detección de Soplos Cardíacos usando Medidas Derivadas del Análisis Acústico en Señales Fonocardiográficas". In IV Latin American Congress on Biomedical Engineering 2007, Bioengineering Solutions for Latin America Health, 202–6. Berlin, Heidelberg: Springer Berlin Heidelberg, 2007. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-540-74471-9_47.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
8

Arias, Sergio Rodríguez, Alberto Taboada Crispi, Ángel Regueiro Gómez, Yaquelin Luna Carvajal e María del Carmen Llanes Camacho. "Sistema para evaluación de algoritmos de detección de los instantes de sístole y diástole". In IV Latin American Congress on Biomedical Engineering 2007, Bioengineering Solutions for Latin America Health, 516–19. Berlin, Heidelberg: Springer Berlin Heidelberg, 2007. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-540-74471-9_120.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
9

Peña, Cesar Augusto, e Carlos Eduardo Castrillón. "Diseño de un Sistema para Detección de Patologias Retinianas Mediante Técnicas de Electrorretinografía Multifocal". In IV Latin American Congress on Biomedical Engineering 2007, Bioengineering Solutions for Latin America Health, 1225–28. Berlin, Heidelberg: Springer Berlin Heidelberg, 2007. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-540-74471-9_284.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
10

Ballesteros, D. M., e A. E. Gaona. "Detección de actividad muscular en registros EMG superficiales en aplicaciones de compresión de datos". In IV Latin American Congress on Biomedical Engineering 2007, Bioengineering Solutions for Latin America Health, 25–29. Berlin, Heidelberg: Springer Berlin Heidelberg, 2007. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-540-74471-9_7.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri

Atti di convegni sul tema "Detecció"

1

Romero, Irene, Carolina Alonso, Víctor A. Villagrá, Luis Vázquez e Pilar Holgado. "Aplicación de técnicas de detección de anomalías a escenarios de ciudades inteligentes". In XIII Jornadas de Ingenieria Telematica - JITEL2017. Valencia: Universitat Politècnica València, 2017. http://dx.doi.org/10.4995/jitel2017.2017.6574.

Testo completo
Abstract (sommario):
Una de las grandes preocupaciones en la actualidad de las empresas es la detección y prevención temprana de ataques de ciberseguridad. Para ello, existen los Sistemas de Detección de Intrusiones, herramientas que cuentan con sensores virtuales y que basan su detección en el análisis del tráfico de red. El problema surge cuando se dan ataques que estos sistemas no detectan. Una de las soluciones existentes a esta problemática es acudir a la minería de datos e intentar detectar anomalías en grandes volúmenes de datos, no pertenecientes únicamente al tráfico de red sino datos que puedan provenir de diversas fuentes. En este artículo se propone una solución enmarcada en el proyecto DHARMA haciendo uso de la técnica de agrupamiento, dentro de la disciplina de la minería de datos, en concreto del algoritmo DBSCAN.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
2

Sastre Lozano, VM, S. Morán Sánchez e J. García Solano. "Tasa de detección de pólipos: Una alternativa para el conocimiento de la tasa de detección de adenomas". In XXXIX Congreso Nacional de la Sociedad Española de Endoscopia Digestiva. Georg Thieme Verlag KG, 2017. http://dx.doi.org/10.1055/s-0037-1607563.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
3

Caimmi, Brian, Sebastian Vallejos, Luis Berdun, Alvaro Soria, Analia Amandi e Marcelo Campo. "Detección de incidentes de tránsito en Twitter". In 2016 IEEE Biennial Congress of Argentina (ARGENCON). IEEE, 2016. http://dx.doi.org/10.1109/argencon.2016.7585327.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
4

Cubero, Sergio, Santiago López, Nuria Aleixos, Vicente Alegre, Beatriz Rey, Carlos Ruiz, Enrique Aguilar e José Blasco. "XF-ROVIM, un robot para la detección de enfermedades en campo mediante teledetección. Aplicación a la detección de Xylella fastidiosa". In X Congreso Ibérico de Agroingeniería = X Congresso Ibérico de Agroengenharia. Zaragoza: Servicio de Publicaciones Universidad, 2019. http://dx.doi.org/10.26754/c_agroing.2019.com.3474.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
5

Garcia-Guix, Alexandra, Lina Oviedo, Rosa Sauras-Quetcuti, Gerard Mateu-Codina, Marta Nayach, Rebeca Alayon-Santana, Laura Oliva e Marta Torrens. "Modelo de microeliminación de la Hepatitis C. Cascada de cuidados para la hepatitis C del CAS Santa Coloma - Barcelona." In 22° Congreso de la Sociedad Española de Patología Dual (SEPD) 2020. SEPD, 2020. http://dx.doi.org/10.17579/sepd2020o024.

Testo completo
Abstract (sommario):
Objetivo: La transmisión del virus hepatitis C (VHC) en nuestro país es más frecuente en personas que se inyectan drogas y en hombres que tienen sexo con hombres (HSH). Además el policonsumo y la patología dual (PD), implican mayor riesgo de contagio. Los antivirales de acción directa (AAD) han revolucionado el tratamiento del VHC, y suponen una oportunidad para eliminar el virus. El objetivo es describir la implementación del circuito para facilitar el acceso al tratamiento del VHC en el CAS Santa Coloma (desde el diagnóstico en un único paso, el enlace con atención especializada, hasta finalización del tratamiento). Material y métodos: Estudio descriptivo de la trayectoria de los pacientes con VHC admitidos en el centro entre diciembre de 2016 y enero de 2020. Datos recogidos de la revisión de las historias clínicas. Resultados: Del total de pacientes, 122 (20%) presentaban anticuerpos anti-VHC (85 % hombres). En 39 (32%) la viremia fue positiva. De estos, 34 (87, 2%) consumían opiáceos como droga principal y 5 (12, 8 %) otras sustancias. Del total, 39 (32%) presentaban coinfección con VIH. Se detectó presencia de patología dual en 49 (40%) pacientes. La valoración médica fue realizada por Medicina Interna en 24 (61,5%) y por Digestología en 22 (54%). A final de enero/2020, 23 de los pacientes con viremia positiva (60 %) habían iniciado tratamiento con AAD. De ellos 12 (30%) habían conseguido remisión viral sostenida (RVS), 11 (28%) estaban realizando el tratamiento y 16 (41%) estaban pendientes de completar diagnóstico e iniciar tratamiento. Conclusiones: Un 60 % de los pacientes con viremia positiva han iniciado tratamiento con AAD y la totalidad de los que lo han finalizado presenta una RVS. Es necesario simplificar la trayectoria desde la detección hasta el inicio del tratamiento para conseguir la eliminación del VHC en usuarios de drogas.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
6

Ramos, David, e Jesús Enrique Sierra García. "Detección de pallets mediante técnicas de visión por computador". In XL Jornadas de Automática. Universidade da Coruña. Servizo de Publicacións, 2020. http://dx.doi.org/10.17979/spudc.9788497497169.772.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
7

Gandarías, Juan M., Jesús M. Gómez-de-Gabriel e Alfonso García Cerezo. "Clasificación de la información táctil para la detección de personas". In XXXVIII Jornadas de Automática. Universidade da Coruña. Servizo de Publicacións, 2020. http://dx.doi.org/10.17979/spudc.9788497497749.0732.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
8

García del Prado, Natalia, Víctor González Castro, Enrique Alegre e Eduardo Fidalgo Fernández. "Comparación de métodos de detección de rostros en imágenes digitales". In XXXVIII Jornadas de Automática. Universidade da Coruña. Servizo de Publicacións, 2020. http://dx.doi.org/10.17979/spudc.9788497497749.0976.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
9

Montichelli, Atilio, Roberto Martinez e Carlos Chiarella. "Detección de Fallas en Transformadores de Medida de 150 kV". In 2018 IEEE 9th Power, Instrumentation and Measurement Meeting (EPIM). IEEE, 2018. http://dx.doi.org/10.1109/epim.2018.8756350.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
10

Gerardo Ronquillo, J. "Atributos sísmicos usando Matching Pursuit en la detección de gas". In 8th International Congress of the Brazilian Geophysical Society. European Association of Geoscientists & Engineers, 2003. http://dx.doi.org/10.3997/2214-4609-pdb.168.arq_215.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri

Rapporti di organizzazioni sul tema "Detecció"

1

Murray, Nigel P., Pablo Tapia, Cynthia Fuentealba Sudy, Nelson Orellana e Ricardo Dueñas. Células prostáticas circulantes primarias en la detección de cáncer. Buenos Aires: siicsalud.com, giugno 2016. http://dx.doi.org/10.21840/siic/136836.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
2

Rosas Arango, Sonia Marcela, Liliana Caycedo Lozano, Margie Lorena Segura Alba e Nataly Gil. Detección de Bacterias Intracelulares en Amebas de Vida Libre. Buenos Aires: siicsalud.com, ottobre 2017. http://dx.doi.org/10.21840/siic/156482.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
3

Kamp, J. A. L. M., P. M. Blok, G. Polder, J. M. van der Wolf e Henk Jalink. Smart Ziekzoeker 2015 : Detectie van virus- en bacteriezieke pootaardappelen met behulp van vision- en sensortechnologie. Lelystad: Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (Applied Plant Research) Business Unit AGV, 2016. http://dx.doi.org/10.18174/385490.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
4

Serrano Villalobos, O., L. Martínez Martínez e JI Niño González. Tecno-adicción al sexo en la población juvenil: Propuesta de ítems para el diseño de una escala de detección y cribado. Revista Latina de Comunicación Social, gennaio 2018. http://dx.doi.org/10.4185/rlcs-2018-1248.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
5

Mücher, Sander, Henk Kramer, Raymond van der Wijngaart e Rik Huiskes. Ontwikkelen van een Remote Sensing monitoringssystematiek voor vegetatiestructuur : pilotstudie: detectie verruiging Grijze Duinen (H2130) voor het Natura 2000-gebied Meijendel-Berkheide. Wageningen: Wageningen Environmental Research, 2017. http://dx.doi.org/10.18174/424672.

Testo completo
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
6

Arias Ortiz, Elena, Cecilia Giambruno, Gonzalo Muñoz Stuardo e Marcelo Pérez Alfaro. Camino hacia la inclusión educativa: 4 pasos para la construcción de sistemas de protección de trayectorias: Paso 1: Exclusión educativa en ALC: ¿cómo los sistemas de protección de trayectorias pueden ayudar? Inter-American Development Bank, agosto 2021. http://dx.doi.org/10.18235/0003455.

Testo completo
Abstract (sommario):
El presente documento constituye la primera de cuatro publicaciones de la serie Camino hacia la inclusión educativa: 4 pasos para la construcción de sistemas de protección de trayectorias. El objetivo de esta serie es constituirse en una guía para ministerios y secretarías de Educación de la región interesadas en el diseño y la implementación de sistemas de protección de trayectorias. La serie consolida el conocimiento existente sobre la protección de las trayectorias educativas de los estudiantes, en un contexto en el que el desafío de la exclusión en América Latina y el Caribe (ALC) es cada vez más extenso. Esta primera publicación tiene por objetivo introducir los sistemas de protección de trayectorias, con una exposición que abarca desde su conceptualización y sus objetivos hasta sus dos principales componentes: detección e intervención. Además, presenta un breve panorama de la exclusión educativa en ALC, junto con una revisión de la literatura sobre los principales factores que inciden en la desvinculación de los estudiantes. Por último, detalla lecciones aprendidas y recomendaciones para poner en marcha sistemas de protección de trayectorias educativas.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
7

Guía de práctica de campo. Monitoreo de rasgos funcionales en los cultivos para la detección de estrés temprano: La conductancia estomática y termografía infrarroja como herramienta de medidas claves. International Potato Center, 2020. http://dx.doi.org/10.4160/9789290605676.

Testo completo
Abstract (sommario):
La determinación de momentos idóneos para llevar a cabo el riego en los cultivos es crucial para la optimización del recurso hídrico, además de ser parte fundamental de un sistema de soporte de decisión para el riego. Es importante identificar el momento (el ¿cuándo?) en el cual debemos regar de tal manera que ahorremos agua y no reduzcamos significativamente el rendimiento del cultivo, como se ha reportado en nuestras investigaciones llevadas a cabo en el Centro Internacional de la Papa (CIP). Este manual práctico ha sido escrito para ser usado por estudiantes, docentes e investigadores interesados en la detección de estrés temprano en los cultivos, y pretende brindar un conjunto de herramientas recientemente publicadas y generadas por el CIP con el financiamiento del Programa Nacional de Innovación Agraria (PNIA) y el Programa de Investigación en Raíces, Tubérculos y Bananas del CGIAR (RTB). Nuestros alcances han partido de la medición de la conductancia estomática máxima a luz saturada, considerada como el principal indicador del estado hídrico de las plantas, y su relación con la temperatura del follaje. Dicha temperatura es obtenida por medio de imágenes térmicas que son procesadas utilizando un software de acceso abierto “TIPCIP” (Thermal Image Processor). Esto con la finalidad de calcular el índice de estrés hídrico del cultivo (CWSI), una variable que nos indica el grado de estrés hídrico del cultivo y el momento apropiado del riego. En este manual se resume de manera práctica los procedimientos publicados recientemente en revistas internacionales, con la finalidad de que sean aplicados de manera práctica en otros cultivos propiciando la investigación en el campo de la agricultura de ahorro de agua mediante el uso de herramientas ecofisiológicas.
Gli stili APA, Harvard, Vancouver, ISO e altri
Offriamo sconti su tutti i piani premium per gli autori le cui opere sono incluse in raccolte letterarie tematiche. Contattaci per ottenere un codice promozionale unico!

Vai alla bibliografia