Articles de revues sur le sujet « Sedad Eldem »

Pour voir les autres types de publications sur ce sujet consultez le lien suivant : Sedad Eldem.

Créez une référence correcte selon les styles APA, MLA, Chicago, Harvard et plusieurs autres

Choisissez une source :

Consultez les 21 meilleurs articles de revues pour votre recherche sur le sujet « Sedad Eldem ».

À côté de chaque source dans la liste de références il y a un bouton « Ajouter à la bibliographie ». Cliquez sur ce bouton, et nous générerons automatiquement la référence bibliographique pour la source choisie selon votre style de citation préféré : APA, MLA, Harvard, Vancouver, Chicago, etc.

Vous pouvez aussi télécharger le texte intégral de la publication scolaire au format pdf et consulter son résumé en ligne lorsque ces informations sont inclues dans les métadonnées.

Parcourez les articles de revues sur diverses disciplines et organisez correctement votre bibliographie.

1

Aysel, Nezih R. « MSGSÜ Arşivlerinde Sedad Hakkı Eldem ». Tasarım + Kuram 4, no 6 (14 juillet 2016) : 82. http://dx.doi.org/10.23835/tasarimkuram.240851.

Texte intégral
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
2

Kunt, Aydın. « Büyük Usta Sedad Hakkı Eldem ». Tasarım + Kuram 4, no 6 (14 juillet 2016) : 63. http://dx.doi.org/10.23835/tasarimkuram.240854.

Texte intégral
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
3

Giritlioğlu, Turhan. « Sedad Hakkı Eldem Üzerine Birkaç Söz ». Tasarım + Kuram 4, no 6 (14 juillet 2016) : 60. http://dx.doi.org/10.23835/tasarimkuram.240848.

Texte intégral
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
4

Kempe, Deborah A. « SEDAD ELDEM : ARCHITECT IN TURKEY. Sibel Bozdogan ». Art Documentation : Journal of the Art Libraries Society of North America 8, no 1 (avril 1989) : 35–36. http://dx.doi.org/10.1086/adx.8.1.27948017.

Texte intégral
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
5

DEMİRARSLAN, Deniz. « SEDAD HAKKI ELDEM ESERLERİNDE BÜTÜNCÜL TASARIM KAPSAMINDA İÇ MEKÂNIN TASARIMI ve ». Kesit Akademi 16, no 16 (1 janvier 2018) : 32–56. http://dx.doi.org/10.18020/kesit.1507.

Texte intégral
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
6

Himes, Adam. « The embedded politics of type : Sedad Hakkı Eldem and the Turkish House ». Journal of Architecture 24, no 6 (18 août 2019) : 756–77. http://dx.doi.org/10.1080/13602365.2019.1684972.

Texte intégral
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
7

ERARSLAN, Alev. « MODERN TÜRK KONUTUNUN GELİŞİM SÜRECİNDE TARİHSELCİ BİR YAKLAŞIM ; SEDAD HAKKI ELDEM KONUT YAPILARI ». Journal of International Social Research 13, no 71 (1 janvier 2020) : 378–89. http://dx.doi.org/10.17719/jisr.10563.

Texte intégral
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
8

ATAN, Huzeyfe Zahit, et Resul AYDEMİR. « Katılım ve Geleneksel Bankalarda Karlılığın Banka Risk Duyarlılıkları Üzerine Olan Etkisinin Analizi ». Research Journal of Politics Economics and Management 10, no 1 (30 juin 2022) : 71–97. http://dx.doi.org/10.54429/seyad.1101142.

Texte intégral
Résumé :
Bu çalışmada küresel finansal sistemde ortaya çıkan risk yayılımları karşısında banka karlılık oranlarının katılım ve geleneksel bankaların risk duyarlılıklarını nasıl etkilediği incelenmektedir. Kantil vektör otoregresyon yönteminin kullanıldığı çalışma, 1 Ocak 2010 ile COVID-19’un pandemi olarak kabul edilmesinin hemen öncesi 1 Mart 2020 tarihleri arasında ikili bankacılık sisteminin bulunduğu 14 ülkeden borsaya kote 170 bankayı kapsamaktadır. Makalede küresel finansal piyasalardaki risk yayılımları için Dow Jones Sanayi Endeksi, Volatilite Endeksi ve MSCI Gelişmekte Olan Ülkeler Endeksi; banka karlılıklarını ölçmek için ise aktif karlılık ve özkaynak karlılık oranları kullanılmıştır. Bulgular, katılım ve geleneksel bankaların risk duyarlılıkları açısından önemli farkları olmadığını göstermektedir. Sonuçlar, ayrıca, aktif karlılık ve özkaynak karlılık oranları düşük olan katılım bankalarının geleneksel bankalar ve karlılığı yüksek katılım bankalarına oranla risk yayılımlarından daha az etkilendiğine işaret etmektedir. Elde edilen sonuçlar ikili banka sistemi analizlerinde genel karşılaştırmaların yanı sıra karlılık oranları gibi bankaya özgü değişkenler üzerinden karşılaştırmalar yapılmasının önemini ortaya koymaktadır.
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
9

AKINCI, Abdulvahap, et Ahmet BURAK. « SELÇUKLU DEVLETİ KURULUŞ DÖNEMİNDE (1040-1092) TÜRK DEVLET ANLAYIŞINDA PERS ETKİLERİ ». Research Journal of Politics Economics and Management 10, no 1 (30 juin 2022) : 31–52. http://dx.doi.org/10.54429/seyad.1071150.

Texte intégral
Résumé :
Devletlerin yönetim anlayışları tarihi süreç içerisinde elde ettikleri birikim ve karşılaşılan diğer devletlerin etkisi ile olgunlaşır. Günümüz devlet geleneklerini ve bu geleneklerde etkili olan faktörleri anlamak için tarihi sürecin irdelenmesi gerekmektedir. Binlerce yıllık Türk tarihinde de devlet anlayışı zaman içerisinde olgunlaşmış ve günümüze gelmiştir. Türk devlet geleneği üzerinde etkili olan devlet anlayışlarından biri de Fars medeniyeti olmuştur. Büyük Selçuklu Devleti kuruluş döneminde iki farklı millet ve medeniyetin yönetim anlamında birbirinden neden ve ne şekilde etkilendiğinin izah edilmesi hedeflenen bu çalışmada, Türklerin ve Farslıların milli özellikleri de incelenmiştir. Tarihte imparatorluk hüviyetine sahip ilk devlet olan Persler ve Orta Asya göçebe toplumu döneminden başlayarak Türklerin, toplumun devlet aygıtına bakışı kapsamında ve devletin ayakta kalması adına uygulamaları ele alınmış, netice itibariyle aralarındaki benzerlikler ortaya konulmuştur. Coğrafi alanın ortaklığı gibi farklı etmenler ışığında oluşan kültürel etkileşimin kuruluş dönemi Büyük Selçuklu Devleti’nden günümüz Türkiye’sine kadar uzanan ve ortak ve kadim İslam medeniyetinin etkisi ile Türkiye – İran ilişkileri üzerine değerlendirmeler yapılmıştır.
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
10

ÖZGÜL, Oktay, Alparslan CEYLAN et Beyazıt SÖYLEMEZ. « 2019 Yılı Artvin ve İlçeleri Eski Çağ Tarihi Araştırmaları ». Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi, no 48 (25 décembre 2022) : 145–64. http://dx.doi.org/10.21497/sefad.1218409.

Texte intégral
Résumé :
Kafkaslardan Anadolu’ya açılan yol güzergâhı üzerinde bulunmasından dolayı Artvin, eski çağlardan itibaren çeşitli halkların ve kültürlerin ilk durak yerlerinden biri olmuştur. Şimdiye kadar yapılan yüzey araştırmalarının çoğu bölgenin Orta Çağ dönemine yönelik olmuştur. 2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izni ile Artvin ve ilçelerinde gerçekleştirilen yüzey araştırmalarında bölgenin özellikle Tunç Çağı ve göçer kültürüne ışık tutabilecek merkezler tespit edilmiştir. 2019 yılı yüzey araştırması Arhavi-Demirkapı/Namazgâh Kaya Resimleri, Yusufeli-Olgunlar Köyü Yaylası Erken Dönem Mezarları, Olgunlar (Hastaf) Kalesi ve Mezarlık Alanı, Halamet Kalesi ve Alanbaşı-Aslanlı Mağarasını kapsayan bölgede yürütülmüştür. Bunun yanı sıra bölgede çok sayıda taşınmaz kültür varlığı da tespit edilmiştir. Çalışmada söz konusu merkezlerin tanıtımı ve değerlendirmesi yapılarak bunların aynı bölgedeki diğer Eski Çağ ve Orta Çağ yerleşmeleriyle olan bağlantıları tespit edilmeye çalışılmıştır. Ayrıca bu merkezlerden elde edilen verilerin yakın kültür bölgelerindeki benzerleri ile karşılaştırılarak aralarındaki olası kültürel bağlantının anlaşılması amaçlanmıştır. Özellikle Demirkapı/Namazgâh Kaya Resimleri, Doğu Anadolu-Kafkasya ve Orta Asya bağlantılarının anlaşılması açısından oldukça önemlidir.
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
11

BİLGİR, Merve Türkan. « Bir Zanaatkârlık Araştırması : “Emeğin Karşılığı” ». Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi, no 48 (25 décembre 2022) : 255–76. http://dx.doi.org/10.21497/sefad.1218468.

Texte intégral
Résumé :
Bu çalışmanın temel amacı, zanaatkarların iktisadi ve sosyal hayatları bağlamında el emeğinin değer ve zihniyet dünyalarında nasıl konumlandığını anlamaya ve açıklamaya çalışmaktır. Çalışma, parçası olduğu araştırma hasebiyle, zanaatkarlığın anlamlı iş nosyonunu temsil ettiği varsayımına dayanmaktadır. İlk bölüm, çalışmanın ontolojik ve epistemolojik konumu ile kuramsal dayanağını açıklamaktadır. Devamında bu kuramsal dayanağı inşa eden bazı yorumcu sosyoloji kuramları ile yabancılaşma teorisi, değerler ve gündelik hayat sosyolojisinden bahsedilmektedir. Ardından, zanaat ve zanaatkarlık kavramlarının ve saha araştırmasının ekseninde yer alan, çalışma için önemli bazı kavramların literatür taramasına yer verilmiştir. Bu amaçla emek, zaman ve tecrübe kavramlarıyla zanaatkarlığa dair zihniyet bağının nasıl kurulduğu açıklanmaktadır. İkinci bölüm genel metodolojik bilgilere ayrılmaktadır. Üçüncü bölümde ise görüşmelerden elde edilen bulgular sınıflandırılarak betimsel analiz yöntemiyle yorumlanmaktadır. Zanaatkarlıkta ‘emeğin karşılığı’, mesleğin şahsî niteliklerinde içkin değerler marifetiyle belirlenen bir mefhumdur. Bu şahsî nitelikler, ani değişimlerle karakterize olan güncel piyasada zanaatkarlığı zorlaştıran özelliklere dönüşmekle birlikte aslında zanaatkarlığın sürdürülmesindeki manevi/kültürel direnç noktalarıdır. Zanaatkarlar arasında insan ilişkilerinin önemini ekonomik getirinin önünde tutmak, daha uygun bir zanaatkara müşteriyi yönlendirmek, el emeğinin kutsiyetine olan inançla hareket etmek gibi tutumlar hâlâ oldukça yaygındır. Bununla birlikte el emeğinin piyasada karşılık bulamaması ustaların mesleği bırakmalarına ya da mesleği sürdürseler de “cemiyete küsmelerine” sebep olmaktadır.
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
12

KAYA KILIÇ, Ayten, et Sinem Burcu UĞUR. « Kurum Bakımında Yetişmiş Kişilerde Damgalanma ». Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi, no 48 (25 décembre 2022) : 221–42. http://dx.doi.org/10.21497/sefad.1218447.

Texte intégral
Résumé :
Çalışmanın amacı, çocukluk yaşamlarının büyük bir kısmını kurum bakımında geçiren kişilerin bakım süreci ve sonrası dönemde damgalanma deneyimlerini, damganın kendilerini konumlama biçimlerine etkisini ve damganın yarattığı sorunlarla başa çıkma stratejilerini incelemektir. Nitel yöntem ile tasarlanan çalışmada rastlantısal kartopu örnekleme tekniği kullanılmıştır. Uzun süreli kurum bakımında kalan 12 kişi ile yapılan görüşmeler sonucunda elde edilen verilerin analizinde içerik analizi kullanılmıştır. Çalışmada öne çıkan sonuçlardan biri; boşanma, ebeveyn yokluğu ve yoksulluğu gibi nedenlerle kurum bakımına yerleştirilen çocuk/gençlere yönelik ön yargı, damgalayıcı ve dışlayıcı tutumların varlığıdır. Kurum bakımına yerleştirilen çocukların bu bakım türüne ilişkin hayatlarında yaşadıkları ilk dışlanmışlık deneyimleri, kendilerini biyolojik ailelerinden uzaklaştıran terk edilmişlik duygusudur. Ön yargılı ve damgalayıcı tutumlar, kurum bakım öyküsüne sahip katılımcıların bakım sürecinde ve sonrasında karşı karşıya kaldıkları önemli bir sosyal problemi oluşturmaktadır. Kurumdan ayrıldıktan sonra damgalanıp dışlanmanın en yoğun yaşandığı alan, iş piyasası olmuştur. Katılımcılar kurum dışı hayatlarında dışlanmaktan kaçınmak için kurumda yetişmiş olduklarını gizlemişler ve sosyal iletişimlerini sınırlandırmışlardır. Katılımcılar açısından damgalanıp dışlanma, kurum bakımında yetişen çocuk/gençlerin hatalarının değil toplumun ayırıcı bakış açısının bir yansımasıdır. Kurum bakımına yerleştirilen çocukların kendilik algısının kurum bakım sürecinden nasıl etkilendiğini anlayabilmek açısından boylamsal çalışmaların yapılması önerilmektedir.
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
13

Acciai, Serena. « The Ottoman-Turkish House According to Architect Sedad Hakkı Eldem ». ABE Journal, no 11 (11 janvier 2017). http://dx.doi.org/10.4000/abe.3676.

Texte intégral
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
14

Duyan, Efe. « Evcil Modernizm : Sedad Hakkı Eldem ve Orhan Veli Kanık'ın Manifestoları ». Tasarım + Kuram, 2021. http://dx.doi.org/10.14744/tasarimkuram.2021.53244.

Texte intégral
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
15

Acciai, Serena. « The Ottoman-Turkish House According to Architect Sedad Hakkı Eldem ». ABE Journal, no 11 (11 janvier 2017). http://dx.doi.org/10.4000/abe.11023.

Texte intégral
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
16

Aysel, Nezih Recep. « 1 yer Güzel Sanatlar Akademisi 4 mimar Vedad Tek / Utarit İzgi / Muhlis Türkmen / Sedad H. Eldem 3 yapı Ek Atölyeler Binası / Öğrenci KantiniBinası / İdare Bloğu ». Tasarım + Kuram, 2020. http://dx.doi.org/10.14744/tasarimkuram.2020.65668.

Texte intégral
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
17

TARHAN, Özge. « Developing the Scale of Political Conversation with Children of Families : Explanatory (EFA) and Confirmatory (CFA) Factor Analysis ». Sınırsız Eğitim ve Araştırma Dergisi, 14 novembre 2022. http://dx.doi.org/10.29250/sead.1176951.

Texte intégral
Résumé :
Bu araştırmada ailelerin ortaokula devam eden çocuklarıyla (11-14 yaş) siyaset konuşma düzeyini ölçen bir ölçme aracının geliştirilmesi amaçlanmıştır. Bu doğrultuda ölçeğin 23 maddeden oluşan taslağı ve kişisel bilgi formu ortaokul öğrencilerinin (11-14 yaş) ebeveynlerinden oluşan 153 katılımcıya uygulanmıştır. Elde edilen veriler Cronbach-alfa güvenirlik testi, madde-toplam korelasyonu, açımlayıcı faktör analizlerine tabi tutulmuştur. Faktör analizleri sonucunda elde edilen veriler ölçeğin tek faktörden oluştuğunu göstermektedir. Tek faktörden oluşan ölçeğin varyans yüzdesi %81.94 olarak hesaplanmıştır. AFA analizlerinin yapılmasından sonra ölçek maddesi 22 olmuştur. Daha sonra yeniden düzenlenen ölçek ve kişisel bilgi formu, doğrulayıcı faktör analizi (DFA) işlemleri için 168 ortaokul öğrencisinin ebeveynlerine uygulanmıştır. Doğrulayıcı faktör analizi sonucunda elde edilen uyum indeksleri model ve veriler arasında uyum olduğu ve önerilen modelin iyi ve kabul edilebilir düzeyde uyum gösterdiği görülmüştür. Ölçeğin son halinde Cronbach alfa iç tutarlılık güvenirlik katsayısı 0.940 olarak belirlenmiştir. Yapılan analizler sonucunda 5’li Likert tipinde 22 maddelik ailelerin çocuklarıyla siyaset konuşma düzeyi ölçeği geliştirilmiştir. Elde edilen bulgulara göre ölçeğin geçerli ve güvenilir bir ölçme aracı olduğu belirlenmiştir.
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
18

YUSUFOĞLU, Kazim. « İBN ÂŞÛR’UN SEDD-İ ZERÂİ İLKESİNE YAKLAŞIMI ». Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 29 novembre 2022. http://dx.doi.org/10.51553/bozifder.1188292.

Texte intégral
Résumé :
Zararlı olmadığı halde geçerli bir zarara sebep olan fiillerin engellenmesi anlamına gelen sedd-i zerâi, fıkıh usûlü tarihinde Hanbelî usulcülerin yanı sıra daha çok Mâlikî usulcüler tarafından bir delil olarak savunulmuştur. Mâlikî usûlcüler, sedd-i zerâinin mahiyeti hakkında aynı anlayışa sahip olsalar da zarara sebep olan fiillerin (zeriâ) tasnifi konusunda farklı görüşe sahiptirler. Karâfî (öl. 684/1285) bunları ümmetin üzerinde ittifak edip etmemesi açısından inceleyip üç kategoriye ayırırken, Şâtıbî (öl. 790/1388) zararın kasıtlı olup olmaması, genel olup olmaması ve kuvvet derecesi açısından inceleyip sekiz kategoriye ayırmıştır. İbn Âşûr (1876-1973) ise, meseleyi mahiyetinde zarar taşıyıp taşımaması açısından tetkik etmiş ve iki kısma ayırmıştır. İbn Âşûr, kendisinden önceki usûlcülerden farklı olarak zararın kuvvetini kamu hukuku ve bireysel hukuk açısından farklı değerlendirmiştir. Ona göre, zarara sebep olma ihtimali düşük olan bir fiil, kamu hukuku ile alakalı ise yasaklanabilir, ancak şahıs hukuku ile ilgili ise yasaklanamaz. İbn Âşûr’un da aralarında bunduğu Mâliki usûlcüler sedd-i zerâinin geçerliliğini, îne satımı üzerinden değerlendirmişlerdir. İbn Âşûr Makâsıdu’ş-şerîati’l-İslâmî isimli eserinde bu delilin tümevarım (istikra) ile elde edildiğini savunurken, tefsirinde sekiz âyet ile temellendirmeye çalışmıştır.
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
19

ESKİCİ, Menekşe, et Maide KÜÇÜKKARIŞ. « Analysis of the Problems Encountered in the Application of Transported Education in Primary Education ». Sınırsız Eğitim ve Araştırma Dergisi, 10 novembre 2022. http://dx.doi.org/10.29250/sead.1163617.

Texte intégral
Résumé :
Bu çalışmanın amacı, Türkiye’ de yaşanan ‘’Taşımalı Eğitim’’ sorunları üzerine yapılan çalışmaları doküman analizi yöntemi ile tespit ettikten sonra mevcut sorunları kategorilere ayırıp belirtilme sıklıklarını ortaya koymaktır. Bu şekilde sorunlardaki yığılmaları görerek genel bir bakış açısı kazanmış toplum farkındalığı oluşturmaktır. Doküman analiz yöntemi ile elde edilen veriler tablolar yardımı ile yorumlanmıştır. Elde edilen verilerin değerlendirilmesinde içerik analizi tekniği kullanılmakla birlikte; çalışma, var olan bir durumu ortaya çıkarmaya yönelik olduğundan betimsel bir çalışmadır. Çalışma grubunu YÖK-Ulusal Tez Merkezi ve Dergipark veri tabanında yer alan, 21 adet makale ve 12 adet tez oluşturmaktadır. Çalışmada karşılaşılan sorunlar ‘’ulaşım’’, ‘’okul-veli ilişkisi’’, ‘’dersler’’, ‘’beslenme’’, ‘’okula uyum’’ ve ‘’ekonomi’’ kategorilerine ayrılarak sınıflandırılmıştır. Ulaşım kategorisinde 23 farklı sorun, okul-veli ilişkisi kategorisinde 8 farklı sorun, dersler kategorisinde 7 farklı sorun, beslenme kategorisinde 7 farklı sorun, okula uyum kategorisinde 5 farklı sorun, ekonomi kategorisinde 5 farklı sorun gözlenmektedir. En fazla farklı sorun barındıran kategori ‘ulaşım’ dır. Taşımalı eğitim sorunlarının 6 kategoriye ayrıldığı görülmektedir. Ulaşım kategorisinin sorun belirtilme sıklığı 121, Okul-veli ilişkisi kategorisinin sorun belirtilme sıklığı 40, Dersler kategorisinin sorun belirtilme sıklığı 35, Beslenme kategorisinin sorun belirtilme sıklığı 35, Okula Uyum kategorisinin sorun belirtilme sıklığı 25, Ekonomi kategorisinin sorun belirtilme sıklığı 8’ dir. ‘Taşıma araçlarına yolcu alınması’ (12) en çok belirtilen sorundur. ‘Servis şoförlerinin yeterli eğitime sahip olmaması’ (11) ve ‘İklim şartlarının olumsuz etkileri’ (11) sorunları ikisi de aynı belirtilme sıklığı ile ikinci en çok belirtilen sorunlar sıralamasına girmişlerdir.
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
20

UYUMAZ, Fetullah, et Lokman TURAN. « Sedat Girgin’in Resimlediği Kitaplardan Örneklerle Çocuk Edebiyatında Resim-Metin İlişkisinin İncelenmesi ». Korkut Ata Türkiyat Araştırmaları Dergisi, 4 août 2022. http://dx.doi.org/10.51531/korkutataturkiyat.1119331.

Texte intégral
Résumé :
Çalışmanın amacı çocuk edebiyatında illüstrasyon ve resim-metin ilişkisi olarak belirlenmiş olup bu bağlamda Sedat Girgin’in resimlediği kitaplardan örnek resim ve metinler sunularak bu resim ve metinlerin ‘’Resimli Çocuk Kitabı Değerlendirme Formu’’na (RÇKDF) uygunlukları incelenecektir. Bu çalışma doküman analizi yöntemine uygun bir şekilde hazırlanmıştır. Çalışma dört temel aşamadan oluşmaktadır: İçerik toplama, verilerin derlenmesi, veri analizi ve son olarak değerlendirme şeklinde sıralanmaktadır. Çalışmada kullanılan kitapların forma uygunluk düzeylerinin sırasıyla % olarak ifade edilişi şu şekildedir: Acayip Bir Hediye %66,66 oranında uyumlu, Gökten Yağan İkizler Aşkına %66,66 oranında uyumlu, Dinozor Kuşları %72,22 oranında uyumlu, Yalancılar Ülkesi %83,33 oranında uyumlu olarak belirlenmiştir. Çalışmanın bu bölümünde incelenen kitaplar ‘’Resimli Çocuk Kitabı Değerlendirme Formu’’na göre toplamda 18 maddede incelenmiştir. Elde edilen bulgularda kitaplarda kullanılan resimlerin uyumluluk oranı %72,21 olarak ortaya çıkmıştır. Resimlerin büyük ölçüde metinlerle uyumlu olduğu ve çocuğun gelişimini desteklediği fikrine ulaşılmıştır.
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
21

BAY, Yalçın, et Leyla BALTAYEVA. « Sınıf Öğretmenlerinin Oyunla Matematik Öğretimine İlişkin Görüşleri ». Sınırsız Eğitim ve Araştırma Dergisi, 6 novembre 2022. http://dx.doi.org/10.29250/sead.1144075.

Texte intégral
Résumé :
Bu araştırmada sınıf öğretmenlerinin, oyunla matematik öğretimine ilişkin görüşlerini ve matematik öğretiminde oyunları kullanma sıklıklarını belirlemek amaçlanmıştır. Araştırma nicel araştırma modeli olan genel tarama modeli ile yürütülmüştür. Araştırmanın evrenini 2020-2021 eğitim öğretim yılında Eskişehir İli Odunpazarı ve Tepebaşı İlçelerinde bulunan ilkokullarında çalışan toplam 2934 sınıf öğretmeni oluşturmuştur. Araştırmanın örneklemini ise, 2020-2021 eğitim öğretim yılında Eskişehir İli Odunpazarı ve Tepebaşı İlçelerinde bulunan ilkokullarında çalışan toplam 359 sınıf öğretmeni oluşturmuştur. Veri toplamak için araştırmacı tarafından geliştirilen “Sınıf Öğretmenlerinin Oyunla Matematik Öğretimine İlişkin Görüşleri” ölçeği kullanılmıştır. Ölçekle ilgili güvenilirlik ve geçerlilik analizleri yapılmıştır. Verilerin analizinde frekans, aritmetik ortalama, Cronbach Alfa testi, Açıklayıcı Faktör Analizi, Doğrulayıcı Faktör Analizi, Bağımsız Örneklem t-testi, Tek Yönlü Varyans Analizi, Bağımlı Örneklem t-testi, LSD ve Tukey testlerinden yararlanılmıştır. Veriler SPSS paket programı kullanılarak analiz edilmiştir. Elde edilen sonuçlara göre, sınıf öğretmenleri oyunla matematik öğretiminin, matematik eğitim öğretim sürecine etkisi olduğunu, öğrenci merkezli eğitime katkısı olduğunu, öğretimi kolaylaştırdığını ve ilgi çekici hale getirdiğini belirtmişlerdir. Ancak matematik öğretimi sürecinde kullanılacak oyun ve materyalleri bulma konusunda güçlük çektikleri ve öğretimde daha çok hazır materyalleri tercih ettikleri sonucuna ulaşılmıştır. Sınıf öğretmenlerinin matematik öğretiminde geleneksel oyunları nadiren ile ara sıra arası bir sıklıkta kullandıkları, modern oyunları ise hiç ile nadiren arası bir sıklıkta kullandıkları görülmüştür. Ayrıca geleneksel oyunları modern oyunlara göre daha sık kullandıkları tespit edilmiştir.
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
Nous offrons des réductions sur tous les plans premium pour les auteurs dont les œuvres sont incluses dans des sélections littéraires thématiques. Contactez-nous pour obtenir un code promo unique!

Vers la bibliographie