Littérature scientifique sur le sujet « Mektup yazma »

Créez une référence correcte selon les styles APA, MLA, Chicago, Harvard et plusieurs autres

Choisissez une source :

Consultez les listes thématiques d’articles de revues, de livres, de thèses, de rapports de conférences et d’autres sources académiques sur le sujet « Mektup yazma ».

À côté de chaque source dans la liste de références il y a un bouton « Ajouter à la bibliographie ». Cliquez sur ce bouton, et nous générerons automatiquement la référence bibliographique pour la source choisie selon votre style de citation préféré : APA, MLA, Harvard, Vancouver, Chicago, etc.

Vous pouvez aussi télécharger le texte intégral de la publication scolaire au format pdf et consulter son résumé en ligne lorsque ces informations sont inclues dans les métadonnées.

Articles de revues sur le sujet "Mektup yazma"

1

YILDIZ, Ali. « Öğrenme Amaçlı Yazma Aktivitesi Olarak Mektup Ve Etkili Kullanımı ». Journal of Turkish Studies 9, Volume 9 Issue 5 (1 janvier 2014) : 2097. http://dx.doi.org/10.7827/turkishstudies.6979.

Texte intégral
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
2

Polat YAZICIOĞLU, Ahmet. « FEN BİLİMLERİ DERSİNDE MEKTUP YAZMA ETKİNLİĞİNİN AKADEMİK BAŞARIYA ETKİSİNİN İNCELENMESİ ». JOURNAL OF ACADEMIC SOCIAL RESOURCES 5, no 18 (1 janvier 2020) : 568–85. http://dx.doi.org/10.31569/asrjournal.111.

Texte intégral
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
3

UZOĞLU, Fatih AKTÜRK Mustafa. « ORTAOKUL 8. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN ISI VE SICAKLIKLA İLİNTİLİ KAVRAM YANILGILARINI MEKTUP YAZMA AKTİVİTESİYLE BELİRLEME ». Journal of Academic Social Sciences 97, no 97 (2019) : 395–408. http://dx.doi.org/10.29228/asos.36706.

Texte intégral
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
4

DAŞDEMİR, İkramettin. « MEKTUP YAZMA AKTİVİTESİNİN FİZİK DERSİ HAREKET KONUSUNDA ÖĞRENCİLERİN AKADEMİK BAŞARILARINA, ELEŞTİREL DÜŞÜNME BECERİLERİNE VE FİZİK TUTUMLARINA ETKİSİ ». Journal of International Scientific Researches 2, Bahar 2017 (1 janvier 2017) : 262–69. http://dx.doi.org/10.21733/ibad.2117.

Texte intégral
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
5

Koyuncu, Zeynep. « Edebî Türlerden Cenk-Nâme/Gazavat-Nâme Karşılaştırması ve Muhammed Hanefî-Tabut Cengi’nin Yeni Bir Nüshası ». ALEVİLİK–BEKTAŞİLİK ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, no 21 (25 juin 2020) : 133–92. http://dx.doi.org/10.24082/2020.abked.260.

Texte intégral
Résumé :
“Savaşma, vuruşma” anlamına gelen cenk kelimesine, ferman mektup anlamındaki “nâme”nin eklenmesi ile oluşan cenk-nâme edebiyatta “İslamiyetin yayılma dönemi içerisinde yapılan savaşların ve bu savaşlar içerisinde de Hz. Ali’nin lider ve örnek insan olarak öne çıkarıldığı mensur ve manzum eserlere verilen ad”dır. Türk halkı tarafından çok sevilip ezberlenen ve zamanla anonim bir hâl alan bir tür olan cenk-nâmelerde yalnızca Hz. Ali değil Hz. Ali’nin oğulları Hasan, Hüseyin ve Muhammed Hanefî’nin kahramanlıkları da anlatılır. Muhammed Hanefî’nin başkahraman olduğu, Dâsitân-ı Muhammed Hanefî, Kitâb-ı Muhammed Hanefî, Menâkıb-ı Muhammed Hanefî, Hikâye-i Muhammed Hanefî gibi isimlerle yazılan cenk-nâmeler çok sevilip ezberlenmiş, saz eşliğinde okunmuş ve zamanla yazarı belli olmayan, anonim eserlere dönüşmüştür.Tanıtılan eser, 06 Mil Yz A 3158-2 numaralı yazma nüshanın 151-170. varakları arasında bulunan, aruzun fâilâtün fâilâtün fâilün vezni ile kaleme alınmış 491 beyitlik bir mesnevidir. Harekesiz nesih hatla yazılmış eserin yazarının İsa olduğu bilgisi kütüphane kaydında verilmişse de bu bilgi teyit edilemedi, yazar hakkında biyografik bilgi bulunamadı. Tespit edilen eser, zaman zaman atlanan beyitleri ve aruz kusurlarına rağmen cenk-nâme geleneğinin yeni bir örneği olması yönüyle kıymetlidir. Muhammed Hanefî-Tabut cenginin bilinen ilk örneği Tursun Fakih’e aittir ve aynı konuda yazılan cenk-nâmeler yazarları farklı olsa da Tursun Fakih’in eserinden büyük ölçüde etkilenmişlerdir. Makalede Türk destan geleneğinin devamı niteliğinde olan cenk-nâme ve gazavat-nâme türleri ve tarihi gelişimleri hakkında bilgi verildikten sonra, iki türün iç içe geçme sebepleri ve birbirinden farklı tarafları açıklanmaya çalışıldı. Muhammed Hanefî konusunda yapılan akademik çalışmalar sıralandı. Farklı alanlardan okuyucular için Muhammed Hanefî-Tabut Cengi’nin transkripsiyonlu metninin yanında günümüz Türkçesine çevrildiği nesir hâli de verildi.
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
6

Kemal ŞAHBAZ, Namık. « Tedrisat, Terbiye, Yeni Mekteb Dergilerindeki İlkokuma ve Yazma Öğretimi İle İlg ». Journal of Turkish Studies 11, Volume 11 Issue 3 (1 janvier 2016) : 2057. http://dx.doi.org/10.7827/turkishstudies.9270.

Texte intégral
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
7

AYBEY, Salih. « Muallim Naci’ de Ahlak Eğitimi : Mekteb-i Edeb Adlı Eser Üzerine Bir İnceleme ». Eskiyeni, no 51 (31 décembre 2023) : 1147–74. http://dx.doi.org/10.37697/eskiyeni.1299319.

Texte intégral
Résumé :
Muallim Nâci, Tanzimat döneminin önemli şahsiyetlerinden biridir. O, tercüme, tenkit ve lügat çalışmalarının yanı sıra dinî ve ahlaki alanlarda da çalışmalar yapmıştır. Nâci, Osmanlı Devleti’nde idari ve toplumsal çözülmelerin başladığı, buna bağlı birtakım sıkıntıların ve ahlaki çöküntülerin olduğu bir dönemde yaşamıştır. Devletin çöküşünü ahlaki bozulmalara bağlayan ve ahlak kitapları yazma girişiminde bulunan bazı ilim adamları gibi Nâci’de ahlak eğitimine dair Mekteb-i Edeb adlı eseri hazırlamıştır. Ahlak eğitimi bağlamında yazılan Mekteb-i Edeb’te bireyin sahip olması gereken ahlaki değerlerin yanında sakınması gereken davranışlar da yer almaktadır. Eserde yer alan konular ayetler, hadisler, sahabe hayatından kesitler, şiirler, hikâyeler, ibretli sözler ve örneklerle desteklenmiştir. Muallim Nâci tarafından gözden geçirilerek, tashih edilerek, düzeltmeler yapılarak oluşturulan ve kendi döneminde oldukça fazla rağbet gören bu eserde Nâci’nin ahlak eğitimi ile ilişkilendirilebilecek görüşleri belli bir sistematik çerçevede sunduğu görülmektedir. Eserde ortaya konulan bu sistematik yapı, eserin yazıldığı dönemden günümüze kadar geçerliliğini sürdüren birçok öğretim ilke ve yöntemlerini de barındırmaktadır. Bu çalışma ile uzun yıllar ahlak kitabı olarak okullarda da okutulan Mekteb-i Edeb’in ahlak eğitimi bağlamında değerlendirilmesi ve günümüz ahlak eğitimine yönelik ne gibi katkılar sağlayabileceğini ortaya koymak amaçlanmıştır. Eserde birçok ahlaki değerlerin anlatım, soru-cevap, tahkiye gibi öğretim yöntemleriyle ve günümüzde kullanılan bazı öğretim ilke ve yöntemleriyle ele alındığı görülmüştür. Nitel araştırma yöntemi içerisinde yer alan içerik analizi tekniğiyle incelenmiş olan eser, tarihi tecrübeyi ustalıkla, yalın bir şekilde ortaya koymaktadır. İki kısımdan oluşan eserin incelenmesi neticesinde hangi ahlaki ilkeler nasıl bir yöntemle ele alındığına yönelik sonuçlara ulaşılmıştır. Eserin dün olduğu gibi, bugüne ve yarına da ışık tuttuğu, ahlak eğitimi açısından önemli bir eser olduğu görülmüştür.
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
8

KARADAĞ, Safa Şükrü, et Ferhat ÖZTÜRK. « ÖĞRENME AMAÇLI YAZMA AKTİVİTELERİNİN 7. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN ORAN, ORANTI VE YÜZDELER KONUSUNDAKİ AKADEMİK BAŞARILARINA ETKİSİ ». Uluslararası Eğitim Bilim ve Teknoloji Dergisi, 25 août 2022. http://dx.doi.org/10.47714/uebt.1160554.

Texte intégral
Résumé :
Bu araştırmanın amacı, öğrenme amaçlı yazma aktivitelerinin 7. sınıf öğrencilerinin oran, orantı ve yüzdeler konusundaki akademik başarılarına etkisinin incelenmesidir. Araştırmada nicel araştırma modellerinden yarı deneysel desen kullanılmıştır. Araştırmanın örneklemini 2021-2022 eğitim öğretim yılı ikinci dönem içerisinde İstanbul ili Çatalca ilçesindeki bir devlet okulunun 7. sınıf kademesinde öğrenim gören 40 öğrenci oluşturmaktadır. Sekiz hafta süren uygulamada oran, orantı ve yüzdeler konusu ile ilgili olarak kontrol grubuna mevcut öğretim programındaki etkinlikler, deney grubuna ise öğrenme amaçlı yazma aktivitelerinden günlük tutma ve mektup yazma aktiviteleri uygulanmıştır. Deney grubundaki her bir öğrenci yedi hafta süresince toplamda 21 günlük ve yüzdeler ve oran-orantı konularından birer tane olmak üzere toplamda ikişer mektup yazmıştır. Araştırmada veri toplama aracı olarak 7. sınıf birinci dönem konularını kapsayan matematik ön bilgi testi ve oran, orantı ve yüzdeler konularını kapsayan matematik akademik başarı testi (son test) kullanılmıştır. Testlerden elde edilen verilerin analizinde SPSS programı kullanılarak bağımsız örneklem t-testi yapılmıştır. Veri analizinden elde edilen bulgulara göre uygulama sonucunda deney grubu öğrencileri lehine anlamlı bir fark ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla öğrenme amaçlı yazma aktivitelerinden günlük tutma ve mektup yazma, 7. sınıf öğrencilerinin oran, orantı ve yüzdeler konusundaki akademik başarılarını arttırdığı sonucuna varılmıştır.
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
9

ANKAY KARDAŞ, Nurcan. « Bilge Karasu’nun Kurgu Dışı Eserleri ». Edebî Eleştiri Dergisi, 7 janvier 2023. http://dx.doi.org/10.31465/eeder.1151832.

Texte intégral
Résumé :
Modern Türk edebiyatının özgün yazarlarından Bilge Karasu, roman, hikâye, çeviri ve denemeleriyle tanınır. Daha çok kurgusal eserleriyle tanınmasıyla birlikte yazarın kurgu dışı eserleri de biçim ve içerik yönüyle dikkat çeker. Deneme, mektup ve ders notları yazarın kurgu dışı eserlerini oluşturur. Roman ve hikâyelerinde bireyin iç dünyasına inen yazar, denemeleri ve mektuplarında da daha çok bireysel konular üzerinde durur. Dilindeki özgünlük kurgu dışı eserlerinde de dikkat çeken yazarın değindiği bir diğer konu ise edebiyattır. Karasu, bilhassa yazma ve okuma eylemleri üzerine yoğunlaşır. Deneme ve mektup türleri, özgünlüğünü yazma imkânlarının genişliğinden alır. Yazar, edebî olmak ya da düşüncelerini ispatlamak zorunda değildir. Deneme ve mektup türlerinde dil, üslup, konu, yazı uzunluğu açısından bir sınırlama yoktur. Ancak yazarın ders notlarında üslup, eğiticiliğe yaklaştığından farklılaşır. Romanları ve öyküleri dikkate alındığında Karasu, zor anlaşılan, çözülmeyi bekleyen, dili ağır metinlerin yazarı olarak belirir. Yazarın bilhassa deneme ve mektuplarına bakıldığında kendisini ifade ederken zorlandığı ve anlaşılır olmak için bazı yöntemlere başvurduğu görülür. Bu zorlanma yazarın üslubuna doğrudan yansır. Bu çalışma Bilge Karasu’nun deneme, mektup ve ders notlarından oluşan kurgu dışı eserlerini; düşünceleri, ele aldığı konular ve üslubu açısından incelemeyi amaçlamaktadır.
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
10

ÇEKİCİ, Yunus Emre. « Akademik Yazma ve Tartışma Kültürü Bağlamında Editöre Mektup ». Korkut Ata Türkiyat Araştırmaları Dergisi, 6 novembre 2022. http://dx.doi.org/10.51531/korkutataturkiyat.1187446.

Texte intégral
Résumé :
Akademik yazılara özgü genel ilkeler bulunduğu gibi, metin türüne özgü birtakım yapısal ve işlevsel farklılıklar da söz konusudur. Bu nedenle akademik yazma derslerinde, metin türlerine özgü dil ve anlatım özelliklerini göz önünde bulundurmak çok önemlidir. Bu bağlamda üzerinde durulması gereken metin türlerinden biri de editöre mektuptur. Genellikle bir makaleyi eleştiren, böyle bir eleştiriye yanıt veren veya alandaki tartışmalı konulara açıklık getiren editöre mektup, diğer metin türlerinden hem içerik hem de üslup bakımından bazı farklılıklar taşımaktadır. Bu çalışmanın amacı hakemli dergilerde yayımlanan editöre mektupların içerik, dil ve anlatım özelliklerini belirlemektir. Nitel durum modelindeki çalışmada doküman analizi yöntemi kullanılmıştır. TR Dizin veri tabanında yer alan ve Türkçe yayımlanmış 100 editöre mektup, araştırmanın inceleme nesnesi olarak seçilmiştir. Veriler, nitel içerik analizi ve söylem analizi teknikleriyle çözümlenmiştir. Çalışmada editöre mektupların akademik tartışma kültürü ve akademik yazma sosyalleşmesi bağlamında önem taşıdığı sonucuna ulaşılmıştır. Çalışmanın tür odaklı akademik yazma eğitimine katkı sunması umulmaktadır.
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.

Livres sur le sujet "Mektup yazma"

1

Kar, A. Kerim. Ozgecmis Yazma ve Kendini Tanitma SanatiBasvuru Mektubu ve Ozgecmis Ornekleri. Toker Yayinlari, 2000.

Trouver le texte intégral
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.

Actes de conférences sur le sujet "Mektup yazma"

1

PEHLİVANLI, Hamit. « BİR TEĞMENİN SAKARYA MUHAREBELERİ SIRASINDA CEPHEDE GÜNLÜK HAYATA DAİR TESPİT VE TAHLİLLERİ ». Dans 9. Uluslararası Atatürk Kongresi. Ankara : Atatürk Araştırma Merkezi Yayınları, 2021. http://dx.doi.org/10.51824/978-975-17-4794-5.36.

Texte intégral
Résumé :
Teğmen Ali Kadri (Köprülü), Birinci Dünya Savaşının sona ermesiyle açığa çıkan çok sayıda subaydan biridir. İstanbul’a, evine döndükten sonra bir müddet kararsız kalarak İstanbul’da yaşamıştır. Bu arada bazı temasları olmuştur. Kendisi gibi açıkta kalan subaylarla istişare ettikten sonra gönüllü olarak Ankara’ya gitmeye karar vermiş, deniz yoluyla İnebolu’ya çıkmıştır. İnebolu’dan, Çankırı üzerinden Ankara’ya ulaşmıştır. Ankara’da gerekli temaslardan sonra Batı Cephesi emrine tayinini çıkarttırmış, Ankara’dan Eskişehir’e giderek birliğine katılmıştır. Eskişehir-Kütahya Muharebelerinden sonra ordunun Sakarya Nehrinin doğusuna çekilmesiyle birlikte Ali Kadri de birliğiyle geriye doğru hareket etmiştir. Ali Kadri, günlüklerinde Sakarya Muharebesini başından sonuna kadar, gün gün anlatmıştır. Biz bu günlüklere dayalı olarak Yunanla yapılan muharebeler üzerinde durmayacağız. Bizim üzerinde durmak istediğimiz asıl husus, muharebe dışında kalan zamanlarda askerin cephe hayatını genç bir subayın gözünden ortaya çıkarmaktır. Teğmen Ali Kadri, bir insan olarak, muharebelerden arta kalan zamanlarda ne yaptıklarını, duygularını, aile hasretini, mektup yazma ve cevap bekleme sırasında hissettiği duyguları günlüklerine aktarmıştır. Genç bir subay olmasına rağmen çok önemli tespitleri vardır. Komutanlarıyla ilgili düşünceleri, askerlerin savaş karşısındaki tutum ve davranışları, korkuları, hasretleriyle savaşın gidişatı üzerinde birtakım görüşleri dile getirmiştir. Bunun dışında muharebe alanı içerisinde kalan yerleşim yerleriyle alakalı ilginç tespitleri söz konusudur. Savaş alanındaki köylerle ilgili tek tek değerlendirmeleri mevcuttur. Köylünün askere ve harbe bakışı, askere karşı müspet veya menfi davranışları, köy isimleri verilerek dile getirilmiştir. Köylerin genel görüşünden, temizliğine veya pisliğine dair kayıtlar tutmuştur. Köyler ve köylülerle ilgili çok açık kanaatler ortaya koymuştur. Tebliğ metni içerisinde bu hususlar tek tek ortaya konulacak ve yorumlanacaktır.
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
Nous offrons des réductions sur tous les plans premium pour les auteurs dont les œuvres sont incluses dans des sélections littéraires thématiques. Contactez-nous pour obtenir un code promo unique!

Vers la bibliographie