Littérature scientifique sur le sujet « Державна служба геодезії, картографії та кадастру (Украïна) »

Créez une référence correcte selon les styles APA, MLA, Chicago, Harvard et plusieurs autres

Choisissez une source :

Consultez les listes thématiques d’articles de revues, de livres, de thèses, de rapports de conférences et d’autres sources académiques sur le sujet « Державна служба геодезії, картографії та кадастру (Украïна) ».

À côté de chaque source dans la liste de références il y a un bouton « Ajouter à la bibliographie ». Cliquez sur ce bouton, et nous générerons automatiquement la référence bibliographique pour la source choisie selon votre style de citation préféré : APA, MLA, Harvard, Vancouver, Chicago, etc.

Vous pouvez aussi télécharger le texte intégral de la publication scolaire au format pdf et consulter son résumé en ligne lorsque ces informations sont inclues dans les métadonnées.

Articles de revues sur le sujet "Державна служба геодезії, картографії та кадастру (Украïна)"

1

Polska, L. « ШЛЯХИ УДОСКОНАЛЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ФУНКЦІОНАЛЬНОЇ СТРУКТУРИ ОРГАНІВ ДЕРЖАВНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ВИКОРИСТАННЯ ЗЕМЕЛЬ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ». Theory and Practice of Public Administration 2, no 69 (26 mai 2020) : 224–32. http://dx.doi.org/10.34213/tp.20.02.27.

Texte intégral
Résumé :
Розглянуто шляхи вдосконалення системи управління земельними відносинами, а саме реформування спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр), шляхом передачі частини повноважень органам місцевого самоврядування, створення Державної агенції земельних ресурсів та розвитку сільських територій і Державного земельного фонду, для здійснення державного контролю використання та охорони земель, а також здійснення державного нагляду (контролю) за ринком земель сільськогосподарського призначення, для унеможливлення всілякого роду корупційних та спекулятивних дій.
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
2

ПОПЕЛО, Ольга Володимирівна, et Вікторія Іванівна КИФЯК. « ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРІ ВИКОРИСТАННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ РЕСУРСІВ В УМОВАХ МІНЛИВОГО БЕЗПЕКОВОГО СЕРЕДОВИЩА ». Economic Synergy, no 4 (29 décembre 2023) : 23–36. http://dx.doi.org/10.53920/es-2023-4-2.

Texte intégral
Résumé :
У статті зазначено, що державна політика у сфері земельних ресурсів перебуває в стадії становлення відповідності європейським та світовим нормам щодо належного управління та контролю земельних відносин. Узагальнено основні напрями державного регулювання використання земельних ресурсів в Україні. Проаналізовано нормативно-правове забезпечення здійснення контролю за використанням земель сільськогосподарського призначення. Обґрунтовано основні інструменти державного регулювання використання земельних ресурсів, серед яких правові, адміністративні, організаційні та економічні. З метою сприяння більш виваженому та раціональному використанню земельного фонду, зниженню корупції у сфері земельних відносин запропоновано заходи, які доцільно запровадити на державному рівні, що сприятимуть удосконаленню процедури контролю за використанням земель. Доведено, що на сьогодні контроль за використанням земельних ресурсів є основою забезпечення продовольчої безпеки держави в стратегічній перспективі повоєнного відновлення країни. Окреслено напрями здійснення державного контролю за використанням природних ресурсів, а саме: державний контроль використання земельних ресурсів усіх форм власності та категорій регулюється Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру; державний нагляд за дотриманням екологічних вимог щодо експлуатації земельних ресурсів, який здійснюється Державною екологічною інспекцією України; державний контроль моніторингу родючості земель проводиться Міністерством аграрної політики та продовольства України. Удосконалено дорожню карту розвитку земельної реформи в України з виокремленням завдань за кожним обраним напрямом, зокрема: впровадження ринкових земельних відносин, формування аграрного реєстру, покращення якості, наповненості кадастрових даних, розвиток іпотечного кредитування та доступ до фінансування дрібних виробників, допомога громадянам у плануванні та управлінні земельними ресурсами, захист та управління землями заповідних територій. Проаналізовано основні безпекові загрози використання земель сільськогосподарського призначення у воєнний період.
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
3

Мазуренко, В. Г. « Сільське господарство як об’єкта адміністративно-правового регулювання ». Проблеми сучасних трансформацій. Серія : право, публічне управління та адміністрування, no 7 (31 mars 2023). http://dx.doi.org/10.54929/2786-5746-2023-7-01-19.

Texte intégral
Résumé :
В даній статті автором розкрито поняття та особливості сільського господарства як об’єкту адміністративно-правового регулювання. Визначено, що сільське господарство – це провідна галузь економіки України, яка спрямована на функціональну обробку ґрунту, розвиток аграрного ринку, вирощування зернових культур, розведення худоби, стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції рослинного та тваринного походження. Автором виокремлено особливості сфери сільського господарства. До яких запропоновано внести: 1) є однією з провідних сфер народного господарства та однією з сфер бізнесу; 2) становить більше 10% ВВП України; 3) перспективним є розвиток всіх підгалузей сільського господарства та сільськогосподарської продукції; 4) об’єктом є суспільні відносини, що виникають в публічно-правовій сфері щодо обробки, використання ґрунту, вирощування продукції тваринного та рослинного походження, а також розвитку аграрного сектору; 5) суб’єктами є органи публічного адміністрування (наприклад, Міністерство аграрної політики та продовольства України, Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру, Державне агентство меліорації та рибного господарства України, місцеві органи публічної адміністрації та ін.) та суб’єкти приватного права; 6) є конкурентоздатною галуззю економіки України як на національному рівні, так і на міжнародному. Автором акцентовано увагу, що не дивлячись на важливість та місце в системі галузей національної економіки, на сьогодні, відсутній спеціальний нормативно-правовий акт, який би урегульовував відносини в галузі сільського господарства. Головними суб’єктами адміністративно-правового регулювання галузі сільського господарства є: Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Міністерство аграрної політики та продовольства України, Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру, Державне агентство меліорації та рибного господарства України, місцеві органи публічної адміністрації.
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
4

Гарбар, Жанна, Лариса Михальчишина et Віктор Гарбар. « СТАНОВЛЕННЯ СИСТЕМИ МОНІТОРИНГУ ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН В УКРАЇНІ ». Економіка та суспільство, no 31 (28 septembre 2021). http://dx.doi.org/10.32782/2524-0072/2021-31-46.

Texte intégral
Résumé :
У статті розглянуто сутність та особливості становлення системи моніторингу земельних відносин в Україні. З’ясовано мету, завдання та принципи моніторингу земельних відносин. Виокремлено основні показники моніторингу земельних відносин. Охарактеризовано етапи становлення моніторингу земельних відносин в Україні. Охарактеризовано напрями впровадження етапів моніторингу земельних відносин. Вказано, яку інформацію користувачі можуть замовити через веб-сайт Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру. Проаналізовано узагальнені дані щодо землекористування. Обґрунтовано, що запровадження публічного доступу до відомостей про земельні відносини сприяє своєчасному поданню інформації, уникненню помилок і дублювання, вдосконаленню методики проведення моніторингу, та зумовлює створення та функціонування ефективної національної системи моніторингу земельних відносин.
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
5

Єдинак, Тетяна, et Аліна Здорик. « ДЕРЖАВНИЙ КОНТРОЛЬ І АУДИТ У СФЕРІ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА В УКРАЇНІ ». Економіка та суспільство, no 35 (25 janvier 2022). http://dx.doi.org/10.32782/2524-0072/2022-35-2.

Texte intégral
Résumé :
У статті наведено трактування науковців щодо змісту і ролі державного контролю. Досліджені аспекти контролю аграрної галузі та визначено коло контролюючих суб'єктів. Визначено, що заходи державного контролю сільськогосподарських підприємств спрямовані на створення конкурентного середовища та розвиток підприємництва у цій сфері, а з іншого боку, на забезпечення соціального захисту населення. Розкрито зміст повноважень та завдань контролю з боку Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру та Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів, Державної податкової служби, Державної аудиторської служби України. Надано пропозиції щодо вдосконалення чинної системи контролю сільськогосподарських підприємств в напрямках формування єдиного регламенту проведення державного контролю, систематизації діяльності органів виконавчої влади з метою уникнення дублювання або конфлікту повноважень та визначення допустимими форм державного контролю сільськогосподарських підприємств.
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
6

Oleksandr, Svitlychnyi, et Shpak Oksana. « Administrative and legal status of the Civil service of Ukraine on geodesy, cartography and cadastre ». Law. Human. Environment 11, no 3 (21 août 2020). http://dx.doi.org/10.31548/law2020.03.012.

Texte intégral
Résumé :
Based on the analysis of doctrinal opinions and current regulations, the article examines the legal categories of «legal status», «administrative and legal status», which in legalliterature is characterized through the following legal institutions: public subjective rights and legal obligations; legal personality; subjects and objects of management; state coercion, etc. It is emphasized that in the system of legal norms that determine the administrative and legal status of the subject of public administration, the leading role is played by the norms of administrative law. The activity of the State Service of Ukraine for Geodesy, Cartography and Cadastre is analyzed. According to the results of the research, the author's definition of the concept «administrative and legal status of the State Service of Ukraine for Geodesy, Cartography and Cadastre» is given. Keywords: category, legal status, administrative and legal status, activity
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
7

Kovalova, Olha, Inessa Yarova, Halyna Mishenina, Tetiana Pizniak et Oleh Dutchenko. « Еволюція удосконалення нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення ». Agricultural and Resource Economics : International Scientific E-Journal, 20 mars 2021, 137–63. http://dx.doi.org/10.51599/are.2021.07.01.08.

Texte intégral
Résumé :
Мета. Мета статті – поглиблення концептуальних положень нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення на основі аналізу методології економіки землекористування, закладеної в основу Методик нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення (1995 р., 2016 р.), для більшої відповідності сучасному етапу агрогосподарювання в умовах формування ринкового обігу земель сільськогосподарського призначення. Методологія / методика / підхід. У статті на основі діалектичного методу пізнання використано методи: абстрактно-логічний – при систематизації публікацій, присвячених питанню використання та оцінки земель сільськогосподарського призначення; аналізу, синтезу, порівняння – при аналізі та порівнянні теоретико-методичних положень, покладених в основу офіційних Методик нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення 1995 та 2016 років; метод узагальнення – при формуванні висновків; графічний метод – для візуалізації характеристик землі як триєдиного засобу виробництва; розрахунково-конструктивний – при розробці методичних підходів до визначення диференційного рентного доходу та нормативної грошової оцінки землі та розрахунку значення нормативної грошової оцінки орних земель кращої та гіршої якості для природно-кліматичної зони Лісостеп Сумської області. При написанні статті використовували наукові праці вітчизняних і закордонних вчених за період 1995–2020 рр., а також дані офіційних сайтів Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру та Державної служби статистики України. Результати. Обґрунтовано концептуальні положення удосконалення методичних основ нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, що дають можливість системно та комплексно врахувати у вартісній оцінці землі її характеристики як засобу праці, предмету праці та просторового базису, зокрема запропоновано методичні підходи до визначення диференційного рентного доходу та нормативної грошової оцінки землі, які базуються на використанні набору культур і терміну ротації сівозміни. Розрахована в статті грошова оцінка земель орних земель кращої та гіршої якості для природно-кліматичної зони Лісостеп Сумської області з урахуванням запропонованих положень, значення якої більш повною мірою відповідає сучасному етапу агрогосподарювання в умовах формування ринкового обігу земель сільськогосподарського призначення. Оригінальність / наукова новизна. Запропоновано концептуальні положення удосконалення методичних основ нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, зокрема: використовувати набір культур науково обґрунтованої сівозміни для оцінки земель; здійснювати повторні оцінки земель після закінчення терміну ротації сівозміни й на підставі результатів оцінки застосовувати компенсаційні виплати за підвищення родючості або штрафи за погіршення родючості; запропоновано методичний підхід до визначення диференційного рентного доходу на основі порівняння нормативної урожайності та доходу від виробництва культур сівозміни на кращих і гірших за родючістю землях; запропоновано при визначенні абсолютної ренти враховувати не лише дані про витрати на орендну плату та підтримку державою сільського господарства, а й дані про потребу в коштах на фінансування землевпорядкувальних і землеохоронних робіт; окремою статтею виокремити кошти на підтримку галузі тваринництва, що сприятиме дотриманню сівозмін і збереженню родючості ґрунту. Практична цінність / значущість. На основі пропозицій щодо удосконалення нормативної грошової оцінки землі розраховано нормативну грошову оцінку орних земель для природно-кліматичної зони Лісостеп Сумської області, яка більш точно відповідає цінам на землю в західних країнах і може бути застосована в умовах функціонування ринкового обігу земель сільськогосподарського призначення.
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
8

Tretiak, Anton, Anatolii Moskalenko, Valentina Tretiak, Valentyna Moskalenko et Nataliia Tretiak. « Обіг земель сільськогосподарського призначення в Україні : стан, особливості, проблеми ». Agricultural and Resource Economics : International Scientific E-Journal 8, no 3 (20 septembre 2022). http://dx.doi.org/10.51599/are.2022.08.03.12.

Texte intégral
Résumé :
Мета. Метою статті є визначення стану обігу земель сільськогосподарського призначення в Україні після зняття мораторію, його особливостей та інституціональних проблем, які виникли в процесі ринкового обігу земельних ділянок власників земельних часток (паїв). Методологія / методика / підхід. У процесі дослідження на основі діалектичного методу пізнання використано такі методи: абстрактно-логічний – для систематизації наукових публікацій, присвячених питанню обігу земель сільськогосподарського призначення, його стану, особливостей і проблем, які виникли в процесі відкриття ринку обігу земельних ділянок власників земельних часток (паїв); аналізу, синтезу, порівняння – для аналізу та порівняння кількості здійснених угод із земельними ділянками за певний проміжок часу (продаж земельних ділянок юридичними особами та громадянами, успадкування та ін.), ціни і площі здійснених угод; метод узагальнення – для формування теоретичних узагальнень і висновків. У процесі роботи використовували офіційні дані Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, а саме: для відображення реальних кількісних і вартісних (цінових) показників стану обігу земель сільськогосподарського призначення в Україні. Результати. За результатами дослідження стану, особливостей і проблем обігу земель сільськогосподарського призначення в Україні визначено, що зазвичай аналізують такі показники, як кількість здійснених угод із земельними ділянками за певний період часу, ціна та площа здійснених угод. Установлено відсутність кореляційного зв’язку між середньою вартістю 1 га земель і кількістю земельних ділянок та їх розміром, що зумовлено продажем ділянок за ціною, що майже рівнозначна нормативній грошовій оцінці. Наведений рейтинг активності обігу земель сільськогосподарського призначення свідчить, що дані в регіональному зрізі є досить строкатими. Констатовано, що ціни на земельні ділянки неповною мірою відображають співвідношення попиту і пропозиції, а здійснення трансакцій із земельними ділянками в процесі обігу створює ще більшу парцеляцію землекористування. Крім того, на прикладі аналізу трансакцій Узинської територіальної громади Київської області підтверджено, що ціна продажу земельних ділянок сільськогосподарського призначення, виділених у натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв), майже дорівнює їх нормативній грошовій оцінці. Здійснений аналіз площ земельних ділянок, набутих у власність фізичними та юридичними особами, показав недотримання законодавчих норм. Зокрема, для окремих фізичних осіб площа придбаних ділянок перевищує норму в 15–95 разів, для юридичних – у 10–50 разів. Оригінальність / наукова новизна. Оригінальність дослідження полягає в тому, що наведений аналіз рейтингу активності обігу земель сільськогосподарського призначення дав змогу констатувати той факт, що ціни на земельні ділянки не визначаються співвідношенням попиту і пропозиції, а штучно формуються на рівні нормативної грошової оцінки земель. Установлено, що здійснення трансакцій із земельними ділянками в процесі обігу не сприяє раціоналізації землекористування сільськогосподарських товаровиробників, а посилює парцеляцію землекористування. Дослідження взаємозалежності підтвердило відсутність зв’язку між середньою вартістю 1 га та кількістю проданих земельних ділянок (r = 0,027) і їх розміром (r = -0,407). Практична цінність / значущість. Основні результати дослідження можуть бути використані як інформаційна основа для вирішення базових інституціональних проблем обігу земель сільськогосподарського призначення в Україні після шестимісячного зняття мораторію; для здійснення відповідних заходів щодо вдосконалення прогалин законодавства в контексті придбання земельних ділянок в одні руки та посилення вимог до виконавців експертної оцінки щодо обґрунтування ринкової вартості земельних ділянок відповідно до чинної методики.
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.

Livres sur le sujet "Державна служба геодезії, картографії та кадастру (Украïна)"

1

Сосса, Ростислав Іванович. Державна картографо-геодезична служба України (1991-2006). Київ : Науково-дослідний ін-т геодезії і картографії, 2006.

Trouver le texte intégral
Styles APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
Nous offrons des réductions sur tous les plans premium pour les auteurs dont les œuvres sont incluses dans des sélections littéraires thématiques. Contactez-nous pour obtenir un code promo unique!

Vers la bibliographie