Literatura académica sobre el tema "Velfærdssamfund"

Crea una cita precisa en los estilos APA, MLA, Chicago, Harvard y otros

Elija tipo de fuente:

Consulte las listas temáticas de artículos, libros, tesis, actas de conferencias y otras fuentes académicas sobre el tema "Velfærdssamfund".

Junto a cada fuente en la lista de referencias hay un botón "Agregar a la bibliografía". Pulsa este botón, y generaremos automáticamente la referencia bibliográfica para la obra elegida en el estilo de cita que necesites: APA, MLA, Harvard, Vancouver, Chicago, etc.

También puede descargar el texto completo de la publicación académica en formato pdf y leer en línea su resumen siempre que esté disponible en los metadatos.

Artículos de revistas sobre el tema "Velfærdssamfund"

1

Andersen, Torben M. "Internationalisering og velfærdssamfund". Politica 34, n.º 1 (1 de enero de 2002): 24–37. http://dx.doi.org/10.7146/politica.v34i1.69880.

Texto completo
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
2

Hildebrandt, Steen. "Bæredygtighed er det næste store skridt i velfærdssamfundets udvikling". Samfundslederskab i Skandinavien 36, n.º 5 (19 de octubre de 2021): 241–57. http://dx.doi.org/10.22439/sis.v36i5.6405.

Texto completo
Resumen
Den lille bog fra 1945, Fremtidens Danmark, var Socialdemokratiets partiprogram til det første folketingsvalg efter Anden verdenskrig, og var i virkeligheden en drejebog for udviklingen af det velfærdssamfund, der blev skabt i Danmark i årene efter verdenskrigen. Det var en enestående samfundstænkning, der her blev udfoldet. Denne tænkning bidrog markant til udviklingen af det samfund, som Danmark er blevet – og er blevet berømt for. Men vi må erkende, at dette velfærdssamfund også er blevet et samfund, der på mange måder er et ikke-bæredygtigt samfund. Bæredygtighed har ikke været en eksplicit bestræbelse i det vækst-, produktions- og produktivitetsparadigme, der har karakteriseret årene efter Anden verdenskrig. Nu er den store udfordring at formulere en drejebog for udviklingen af et bæredygtigt velfærdssamfund. Hvordan ser et bæredygtigt velfærdssamfund, en bæredygtig kommune – og en bæredygtig verden ud? Hvordan ser fremtidens bæredygtige Danmark ud? Vi ved det ikke, men verdensmålene kan hjælpe os med at finde svarene på disse spørgsmål. Verdensmålene er en terminologi og en ramme for beskrivelsen og realiseringen af et nyt bæredygtigt samfund.
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
3

Krøjer, Jo, Steen Baagøe Nielsen y Kevin Mogensen. "Generationsspecifikke forskelle mellem pædagogers faglighed". Tidsskrift for Arbejdsliv 19, n.º 4 (1 de diciembre de 2017): 74–88. http://dx.doi.org/10.7146/tfa.v19i4.109053.

Texto completo
Resumen
Daginstitutionernes betydning for samfundet og for menneskernes livsmuligheder er et tilbagevendende emne i samfundsdebatten herhjemme, da daginstitutioner ses som en grundlæggende faktor i den måde, velfærdssamfundet er organiseret og fungerer på. Daginstitutioner er et eksempel på, hvordan borgere, ansatte og velfærdssamfund mødes i institutionaliserede rammer. I den forstand ser vi daginstitutionerne som emblematiske for den samfundsmæssige udvikling i forholdet mellem menneske, arbejde og samfund, der har udfoldet sig herhjemme siden velfærdsstatens spæde begyndelse og frem til nu. Her er New Public Management for længst af mange forskere udpeget som et væsentligt vendepunkt i velfærdssamfundet og for dets institutioner, og det er i mange arbejdslivssammenhænge blevet undersøgt, hvad NPM har betydet for opgavevaretagelsen og for de ansattes opfattelse af denne. I denne artikel rejser vi spørgsmålet, om det er muligt at identificere et før og et efter NPM, når det gælder ansattes forståelse af deres faglighed. Vores undersøgelse kaster et kritisk blik på arbejdet i daginstitutioner som et eksempel på en velfærdsstatslig institution, der i hverdagen er arbejdsplads for en meget stor gruppe mennesker. Vores analyser peger på, at NPM har haft tydelige effekter for pædagogers mulighed for at etablere deres faglighed, og at der er klare forskelle på daginstitutionspædagogers forståelse af deres egen faglighed, afhængigt af, om de har arbejdslivserfaringer fra tiden før NPM, eller om de udelukkende har arbejdslivserfaringer fra tiden efter NPM gennemsattes som styringslogik på daginstitutionsområdet.
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
4

Aaen, Jon, Jeppe Agger Nielsen y Kasper Trolle Elmeholdt. "10 år med velfærdsteknologi: Strategi og praksis". Samfundslederskab i Skandinavien 33, n.º 3 (3 de julio de 2018): 236–59. http://dx.doi.org/10.22439/sis.v33i3.5552.

Texto completo
Resumen
Velfærdsteknologidagsordenen indtager en væsentlig rolle i diskussion om det danske velfærdssamfund, navnlig på sundheds- og ældreområdet. Artiklen redegør for tendensen og ridser baggrunden op for den aktuelle interesse for velfærdsteknologi som teknologisk satsningsområde. Vi byder ind med en definition af paraplybegrebet velfærdsteknologi og viser, hvordan forhåbningerne til velfærdsteknologi afspejler fire sameksisterende perspektiver; et effektivitets-, empowerment-, medarbejder- og vækstperspektiv. Baseret på resultater fra telemedicinprojektet TeleCare Nord illustrerer vi, hvordan de fire velfærdsteknologiperspektiver udfolder sig i praksis, og vi diskuterer udfordringer forbundet med at realisere forhåbningerne til velfærdsteknologi.
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
5

Svendsen, Gunnar Lind Haase y Gert Tinggaard Svendsen. "Varme mødesteder i Cold Hawaii? Tillid, mødesteder og løsning af kollektive handlingsproblemer i et lokalsamfund". Tidsskrift for Professionsstudier 13, n.º 24 (24 de agosto de 2017): 38–45. http://dx.doi.org/10.7146/tfp.v13i24.96726.

Texto completo
Resumen
Civilsamfundet er en grundsten under det danske velfærdssamfund. Men hvordan løses kollektive handlingsproblemer i civilsamfundet? Hvordan undgå, at de lokale kører på frihjul? Hvordan tilskynde til aktiv deltagelse i civilsamfundet? Hvorfor lykkes det nogle steder, men ikke andre? Tilstedeværelsen af tillid i et samfund kan her være en måde, hvorpå free-riding eller gratisme kan minimeres. Dermed øges sandsynligheden for, at det kollektive handlingsproblem kan løses, og at selvregulering kan finde sted (Olson 1965; Ostrom 1990). Dette gælder for alle kollektive handlingsproblemer, hvor to eller flere medlemmer i en gruppe er på tale, fx et fodboldhold som Hobro IK (Sørensen og Svendsen 2015).
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
6

Boje, Thomas P. "Medborger i frivilligt arbejde – velfærdsproducent eller demokratiets vagthund?" Tidsskrift for Arbejdsliv 21, n.º 4 (9 de enero de 2020): 10–31. http://dx.doi.org/10.7146/tfa.v21i4.118063.

Texto completo
Resumen
I den danske debat om civilsamfundets rolle i forhold til borgerne og deres behov er det blevet stadig mere tydeligt, at de dominerende politiske aktører ønsker, at sektoren med dens frivillige, ulønnede arbejdskraft påtager sig en større rolle i leveringen af serviceydelser. Kommunerne bruger frivillige besøgstjenester til at skabe sociale aktiviteter for ældre; de etablerer lektiecafeer for skolebørn, som har vanskeligt ved at følge med i skoletimerne; hospice bruger i stort omfang frivillige til alle andre opgaver end lige patientbehandling; og under ’flygtningekrisen’ i 2015-16 overtog civilsamfundet og de frivillige på det nærmeste alle ikke kontrollerende aktiviteter – forsyning af tøj, møbler, visitering til arbejdsmarkedet og ikke mindst etablering af sociale netværk. Tidligere socialminister Mai Mercado har udtalt, at det offentlige ikke kan løse ensomhedsproblemerne i befolkningen. Det må være en opgave for civilsamfundet gennem borgernes frivillige indsats (Altinget, 2016, 2018). Der er bred enighed om, at borgernes aktive deltagelse i udviklingen og fornyelsen af velfærdssamfundet er vigtig og nødvendig. Det, som er til diskussion, er, hvilken form denne deltagelse skal have. Her er der tale om en bred vifte af forskellige former for deltagelse lige fra politisk aktivisme over forskellige former for aktiv involvering af borgerne i centrale politiske beslutningsprocesser til udførelse af serviceopgave i den offentlige sektor på frivillig ulønnet basis. I afklaring af civilsamfundets rolle og medborgernes frivillige ulønnede arbejde er det vigtigt først at klargøre, hvad civilsamfundet og dermed den ulønnede frivillige arbejdsindsats står for, samt hvilken relation det har til staten og markedet. I artiklen vil jeg primært diskutere det frivillige ulønnede arbejdes rolle i det danske velfærdssamfund. Dette gør jeg ved at forholde mig til tre spørgsmål: Hvilken betydning har det ulønnede frivillige arbejde og den civile sektor for produktion af velfærd? Hvordan har det ulønnede frivillige arbejde i Danmark ændret sig gennem de sidste to årtier? Hvordan er forholdet mellem det lønnede og ulønnede arbejde i det danske civilsamfund?
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
7

Børsting, Harald. "Seniorarbejdslivet skal være både bedre og længere". Tidsskrift for Arbejdsliv 22, n.º 1 (13 de mayo de 2020): 81–83. http://dx.doi.org/10.7146/tfa.v22i1.120192.

Texto completo
Resumen
Vores velfærdssamfund drives af, at dem, der kan, bidrager. I takt med at vi lever længere, og det generelle sundhedsniveau løbende er blevet forbedret, er det glædeligt, at danskerne i stigende grad vælger at tage nogle ekstra år på arbejdsmarkedet. Alligevel kan vi se, at de 60-64 årige i mindre grad arbejder end den øvrige befolkning. Samtidig peger fl ere studier på, at mange gerne vil arbejde så længe som muligt. Derfor nedsatte den daværende regering i maj 2018 Seniortænketanken til at komme med anbefalinger til, hvordan kvaliteten i seniorarbejdslivet kan forbedres, så vi kan give fl ere seniorer, der kan og vil, lyst til og mulighed for at blive længere på arbejdsmarkedet. Nu har vi i tænketanken afsluttet arbejdet og kommer derfor med anbefalinger til regeringen. I denne kronik vil jeg komme ind på de udfordringer, der har været udgangspunktet for Seniortænketankens arbejde, samt de virkemidler, vi i tænketanken vurderer kan hjælpe fl ere til at blive længere på arbejdsmarkedet.
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
8

Rasborg, Klaus. "Samfundstanker i en pandemitid". Dansk Sociologi 32, n.º 2 (17 de octubre de 2022): 57–63. http://dx.doi.org/10.22439/dansoc.v32i2.6726.

Texto completo
Resumen
I efterhånden mere end et år har vi måttet leve med en radikalt forandret virkelighed forårsaget af en usynlig virus, der angiveligt sprang fra flagermus til menneske i storbyen Wuhan i Hubei-provinsen i Kina. Som en steppebrand spredte den sig ikke blot til Europa, men til den ganske verden. I løbet af et splitsekund blev også det ellers på mange måder relativt trygge danske velfærdssamfund forvandlet til et »pandemisk samfund« i noget nær undtagelsestilstand. Få havde set det komme, og endnu færre var, og er, i stand til at sige med sikkerhed, hvor længe det vil vare endnu. Økonomernes rolle som de fremmeste prognosemagere blev overtaget af epidemiologerne, der på daglig basis i medierne kommer med risikovurderinger, beregninger og estimater over epidemiens udvikling. Sociologer, politologer, psykologer og filosoffer har imidlertid også blandet sig i debatten og fremlagt analyser af, hvad coronakrisen har gjort ved os både på det individuelle og på det samfundsmæssige plan. Heriblandt også den italienske forfatter og fysiker Paolo Giordano, den bulgarske samfundsforsker Ivan Krastev og den slovenske sociolog og filosof Slavoj Zizek, som i tre små »coronabøger« hver især har givet et bud på dette.
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
9

Månsson, Hans y Amanda Kristiansen. "Hjemløshed blandt unge – et produkt af et velfærdssamfund, der ikke reelt synes sensitivt over for børn og unges selvoplevede udfordringer". Nordisk välfärdsforskning | Nordic Welfare Research 8, n.º 2 (13 de octubre de 2023): 165–70. http://dx.doi.org/10.18261/nwr.8.2.8.

Texto completo
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
10

Grubb, Ane y David Rosdahl. "VEGAs Lounge - iøjnefaldende socialitet og afslappethed på en lounge". Dansk Sociologi 17, n.º 1 (3 de marzo de 2006): 9–20. http://dx.doi.org/10.22439/dansoc.v17i1.807.

Texto completo
Resumen
Artiklen præsenterer resultater fra en kvalitativ undersøgelse af den danske natklub VEGAs Lounge. Artiklens teoretiske ramme består hovedsageligt af Baumans tanker om flydende modernitet samt Baudrillards overvejelser om cirkulerende tegn. Den første del af artiklen fokuserer på socialiteten blandt de unge mennesker, der besøger Loungen. Med udgangspunkt i Baumans teori om den sen-moderne destabilisering af kollektive grupper og Veblens tanker om iøjnefaldende forbrug foreslås begrebet ”iøjnefaldende socialitet” for at beskrive, hvordan socialiteten med gode venner i et sen-moderne velfærdssamfund bliver en eftertragtet ressource, hvorfor den fremvises og nydes på en iøjnefaldende måde. I artiklens anden del undersøges det, hvordan Loungegæsterne bærer det samme tøj, der refererer til et begrænset antal urbane stilmæssige ikoner, samtidigt med, at de udtrykker sig selv individuelt heri. Ved at trække på Baudrillards tanker om simulation fremhæves det, hvordan dette er muligt, da alle i Loungens urbane setting kan indsætte sig selv som tegnets mere oprindelige referent. Endeligt undersøger artiklen den afslappede holdning og attitude, der præger Loungegæsterne. Begrebet ”iøjnefaldende afslappethed” foreslås for at beskrive, hvordan en afslappet attitude signalerer, at individet succesfuldt kan håndtere sen-modernitetens udfordring om at skabe en velafbalanceret identitet. Gennem den iøjnefaldende fremvisning af socialitet og afslappethed fremviser Loungegæsten altså nogle relevante ressourcer og evner til at håndtere de sen-moderne livsforhold.
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.

Libros sobre el tema "Velfærdssamfund"

1

Aarup, Knud. Frivillighedens velfærdssamfund. København: Frydenlund, 2010.

Buscar texto completo
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
2

Aarup, Knud. Frivillighedens velfærdssamfund. København: Frydenlund, 2010.

Buscar texto completo
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
3

Andersen, Torben M. Danmark som velfærdssamfund. København: Frydenlund, 2000.

Buscar texto completo
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
4

Mogensen, Gunnar Viby. Indvandrerne og arbejdsmarkedet: Mødet med det danske velfærdssamfund. [Copenhagen]: Spektrum, 2002.

Buscar texto completo
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
5

Mogensen, Gunnar Viby. Indvandrerne og arbejdsmarkedet: Mødet med det danske velfærdssamfund. [Copenhagen]: Spektrum, 2002.

Buscar texto completo
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
6

Greve, Bent. Velfærdssamfundet: Myter og facts. København: Hans Reitzel, 2005.

Buscar texto completo
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
7

Service & Velfærd (Project), ed. Kvalitet og effektivitet i velfærdssamfundet: Et debatoplæg om Service & Velfærd. [Copenhagen]: Regeringen, 2000.

Buscar texto completo
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
8

Service & Velfærd (Project). Kvalitet og effektivitet i velfærdssamfundet: Et debatoplæg om Service & Velfærd. Copenhagen]: Regeringen, 2000.

Buscar texto completo
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
9

Viby, Mogensen Gunnar, Matthiessen Poul Christian y Rockwool fondens forskningsenhed, eds. Integration i Danmark omkring årtusindskiftet: Indvandrernes møde med arbejdsmarkedet og velfærdssamfundet. [Århus]: Rockwool fondens forskningsenhed, 2000.

Buscar texto completo
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
10

Sandgreen, Erik. Kan børn udliciteres?: En debatbog om børn, udlicitering, privatisering og vores velfærdssamfunds fremtid. Hellebæk: Forlaget Sandgreen, 1998.

Buscar texto completo
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
Ofrecemos descuentos en todos los planes premium para autores cuyas obras están incluidas en selecciones literarias temáticas. ¡Contáctenos para obtener un código promocional único!

Pasar a la bibliografía