Literatura académica sobre el tema "Mellemøsten"

Crea una cita precisa en los estilos APA, MLA, Chicago, Harvard y otros

Elija tipo de fuente:

Consulte las listas temáticas de artículos, libros, tesis, actas de conferencias y otras fuentes académicas sobre el tema "Mellemøsten".

Junto a cada fuente en la lista de referencias hay un botón "Agregar a la bibliografía". Pulsa este botón, y generaremos automáticamente la referencia bibliográfica para la obra elegida en el estilo de cita que necesites: APA, MLA, Harvard, Vancouver, Chicago, etc.

También puede descargar el texto completo de la publicación académica en formato pdf y leer en línea su resumen siempre que esté disponible en los metadatos.

Artículos de revistas sobre el tema "Mellemøsten"

1

Valbjørn, Morten. "Shia-sunnisekterisme til debat i et nyt Mellemøsten". Tidsskrift for Islamforskning 13, n.º 1 (27 de enero de 2019): 8–34. http://dx.doi.org/10.7146/tifo.v13i1.112224.

Texto completo
Resumen
Forestillingen om et sekterisk – eller “sekteriseret” – Mellemøsten, hvor en modsætning mellem shia- og sunnimuslimer – eller shia- og sunniislam – skulle udgøre en central konfliktlinje i regionens politiske liv, har figureret prominent i de seneste års debat om, hvad der vil kendetegne et såkaldt “nyt Mellemøsten”. Samtidig med – eller måske netop fordi – sekterisk politik er blevet et sådan “hot topic”, er det imidlertid også åbenbart, at debatten fortsat er præget af stor forvirring og uenighed. Denne artikel identificerer nogle af de vigtigste positioner i denne flerdimensionelle diskussion om sekterisk politik i et “nyt Mellemøsten”. Det gælder ikke blot det helt grundlæggende spørgsmål om, hvad sekterisme faktisk er, og om det overhovedet giver mening at tale om shia-sunnisekterisme, men også om, hvor udbredt og ny den “nye sekterisme” egentlig er, og hvordan vi kan “observere” den. Som det vil fremgå, deler vandene sig ligeledes, når det kommer til spørgsmålet om, hvordan man bedst kan forklare sekterisk politiks (voksende) betydning i Mellemøsten, og hvilke implikationer denne “sekterisering” synes at have for en række forskellige aspekter ved mellemøstlig politik.
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
2

Cohen, Ariel y Niels Ivar Larsen. "Ruslands magtpolitik i Mellemøsten". Udenrigs, n.º 2 (1 de junio de 2007): 38–50. http://dx.doi.org/10.7146/udenrigs.v0i2.119522.

Texto completo
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
3

Jung, Dietrich. "Modernisering og islampolitik i det nederlandske Indien". Politica 39, n.º 2 (17 de agosto de 2023): 138–52. http://dx.doi.org/10.7146/politica.v39i2.140095.

Texto completo
Resumen
Artiklen undersøger den hollandske kolonipolitik i Indonesien, hvis såkaldte eti-ske politik kan betragtes som en forløber for vestlige staters aktuelle involvering i stats- og nationsbygning i Mellemøsten. Det sker gennem en introduktion af Christiaan Snouck Hurgronje (1857-1936), som ud over at være kolonirådgiver også var Hollands førende orientalist og grundlægger af de moderne islamiske studier. Ved at fokusere på Hurgronjes liv og værk, som kan betragtes som en af Europas første områdespecialister, uddrages en række indsigter fra hans fejlslagne moderniseringspolitik, som også synes at have aktuel relevans for udenrigspoliti-ske beslutningstageres forsøg på at demokratisere Mellemøsten. Det gælder ikke mindst Hurgronjes måde at forholde sig til politiseringen af islam, der viser påfal-dende fællestræk med det ideologiske tankesæt, ud fra hvilket de liberale interna-tionalister har forsøgt at fremme demokrati i Mellemøsten.
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
4

Jerichow, Anders. "Mellemøsten: Nye grænser, nye konflikter". Udenrigs, n.º 1 (1 de marzo de 2008): 79–84. http://dx.doi.org/10.7146/udenrigs.v0i1.119465.

Texto completo
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
5

Christensen, Tina Dransfeldt. "Indledning: Sekterisme før, under og efter de arabiske revolter". Tidsskrift for Islamforskning 13, n.º 1 (27 de enero de 2019): 4–7. http://dx.doi.org/10.7146/tifo.v13i1.112223.

Texto completo
Resumen
I stedet for et abstract er her begyndelsen på indledningen: Sunni-shiasekterismens betydning for det politiske liv i Mellemøsten har de senere år optaget både forskere, politikere og journalister, og i den bredere offentlige debat udpeges modsætningen mellem sunni- og shiaislam ofte til at være en central konfliktlinje i regionens politiske liv. Men hvilken og hvor stor en rolle spiller sekterisme i Mellemøsten i dag? Er sekterisk politik i dag drevet af en historisk konflikt mellem sunni- og shiamuslimer, som kan føres helt tilbage til profeten Muhammads død og slaget ved Kerbala i 680, eller er der snarere tale om, at magthavere bruger sekterisme som mobiliseringsstrategi for at fremme egne politiske, økonomiske, sociale og religiøse interesser? Det er nogle af disse spørgsmål, som dette nummer af Tidsskrift for Islamforskning stiller skarpt på. Det internationale forskningsprojekt Sectarianism in the Wake of the Arab Revolts (SWAR) ved Aarhus Universitet har siden august 2015 og frem til februar 2019 undersøgt årsagerne bag, former for og konsekvenserne af den såkaldte nye sekterisme i Mellemøsten efter de arabiske revolter.[...]
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
6

Pruzan-Jørgensen, Julie. "Politologien på feltarbejde. Erfaringer fra en antropologisk inspireret studie af demokratisering i Marokko". Politica 39, n.º 2 (17 de agosto de 2023): 153–67. http://dx.doi.org/10.7146/politica.v39i2.140096.

Texto completo
Resumen
Hvad kan antropologisk inspirerede tilgange tilføre studiet af demokratisering i Mellemøsten? Den metodisk/disciplinært orienterede artikel argumenterer for, at sådanne tilgange kan bibringe nye og uventede indsigter i lokale politiske dynamikker. På baggrund af en antropologisk inspireret marokkansk case studie fremhæves det, at demokratisering ikke nødvendigvis er det mest relevante prisme at nedlægge over politiske udviklinger i Marokko, idet demokratiseringsperspek-tivet risikerer at fordreje fokus normativt og at skygge for andre, væsentlige indsig-ter. Endvidere argumenteres der for nødvendigheden af, at studier af demokrati-sering i Mellemøsten i højere grad analyserer „Islam“ som en flertydig, dynamisk og forhandlet erfaringsramme.
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
7

Sonnichsen, André, Allan Dreyer Hansen y Carsten Jensen. "Politisk bevægelse i Europa og Mellemøsten:". Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, n.º 71 (18 de agosto de 2015): 213–24. http://dx.doi.org/10.7146/sl.v0i71.107317.

Texto completo
Resumen
Chantal Mouffe har altid sat spørgsmålet om sociale bevægelser i relation til spørgsmålet om demokratisering. Hendes ideer om agonistisk og radikalt demokrati har fået gennemslag i den europæiske samfundsmæssige debat, men i den sammenhæng glemmer man måske, at hun først og fremmest er engageret i en radikalisering af det liberale demokrati (Jensen, 2013). I hendes nuancerede debatstil kan de mange begreber, nogle af hvilke hun selv er ophavet til, godt få læseren til at fokusere på enkelte træer, som for eksempel netop agonistisk og radikalt demokrati. Dermed kan selve skoven, det liberale demokrati og dets udvikling, forsvinde ud af fokus. Det gør det imidlertid ikke i dette interview, der fandt sted i hendes hjem i Hampstead, Nordlondon, primo 2012, omtrent samtidig med, at hendes seneste bog Agonistics (Mouffe, 2013) blev afsluttet.
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
8

Mozzafari, Mehdi. "Forandring i Mellemøsten: hvorfor og hvordan?" Politica 39, n.º 2 (17 de agosto de 2023): 184–98. http://dx.doi.org/10.7146/politica.v39i2.140100.

Texto completo
Resumen
Mellemøsten er verdens mest statiske region. Den er nærmere bestemt kendeteg-net ved diktatorisk stabilitet, dvs. en situation, hvor orden etableres via magt, terror og systematisk intimidering, og hvor der ikke er nogen væsentlig fri opbak-ning blandt befolkningen. Der er fire centrale årsager til denne situation: (1) en asiatisk produktionsform (eller ikke-produktion) og fortsat rentierøkonomi; (2) orientalsk despotisme; (3) religiøs obskurantisme; (4) stærk (stabiliserende) ind-blanding udefra. Der kan ligeledes peges på fire strategier til at ændre situatio-nen: (1) Islâh eller en reform af muslimske samfund uden demokratisering; (2) sekulær modernisering; (3) det europæiske projekt – Barcelonaprocessen; (4) USA’s projekt – demokratisering af „det bredere Mellemøsten“. Den mest realistiske forandringsstrategi er en indblanding udefra (jf. 3 og 4) styret af ønsket om at bidrage til forandring (fremfor at bidrage til den diktatoriske stabilitet).
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
9

Skaaning, Svend-Erik. "Demokratisk underskud. Mellemøsten i komparativt perspektiv". Politica 39, n.º 2 (17 de agosto de 2023): 168–83. http://dx.doi.org/10.7146/politica.v39i2.140099.

Texto completo
Resumen
Landene i Mellemøsten demonstrerer komparativt set et stort demokratisk un-derskud i forhold til niveauet i de fleste andre verdensregioner, og den verdens-omspændende Tredje Demokratiseringsbølge har i stort omfang forbigået regio-nen. En global analyse af demokratiniveauet i perioden 2000 til 2004 viser, at en model baseret på strukturelle forklaringsfaktorer samlet indfanger de relative po-sitioner godt. Modernisering og naboskabsdemokrati har en positiv indvirkning på tilstedeværelsen af demokratiske praksisser, muslimsk og arabisk befolknings-flertal samt olieproduktion udviser en negativ samvariation, mens religiøs og et-nisk homogenitet ikke lader til at spille nogen generel rolle. Samlet set indfanger modellen de relative positioner godt. Resultaterne indikerer, at de fleste mellem-østlige lande er særdeles strukturelt underprivilegerede med hensyn til sandsyn-ligheden for fremvæksten af liberalt demokrati, hvilket illustrerer vanskeligheden ved internt og eksternt initierede demokratiseringsbestræbelser i regionen.
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
10

Dagnis Jensen, Mads. "USA’s doktrin: Liberalisme via engagement?" Udenrigs, n.º 2 (1 de junio de 2011): 75–79. http://dx.doi.org/10.7146/udenrigs.v0i2.118846.

Texto completo
Resumen
Mads Dagnis Jensen & Tonny Brems Knudsen diskuterer USA's støtte af demokratier, og hvad det egentlig betyder i de enkelte lande i Mellemøsten og Nordafrika.
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.

Libros sobre el tema "Mellemøsten"

1

Erslev, Andersen Lars y Seeberg Peter 1952-, eds. Et nyt Mellemøsten? Odense: Syddansk Universitetsforlag, 2003.

Buscar texto completo
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
2

Valbjørn, Morten. Et andet nyt Mellemøsten. Odense: Syddansk universitetsforlag, 2008.

Buscar texto completo
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
3

Mortensen, Henrik Wiwe. Israel: En stat i Mellemøsten. Aarhus: Systime, 2011.

Buscar texto completo
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
4

Jensen, Poul Steiner. Mellemøsten: Konfliktzone, islamisme og vestlig dominans. Århus: Systime, 2009.

Buscar texto completo
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
5

1951-, Jensen Jeppe Sinding, Kanafani Noman 1948- y Kristensen Thomas Møller, eds. Reklame i Mellemøsten: Medier og sprog. Odense: Arabisk informationscenter, Odense universitet, 1987.

Buscar texto completo
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
6

1948-, Kanafani Noman, Kristensen Thomas Møller y Mørch Søren, eds. Mad i Mellemøsten: Landbrug og ernæring. Odense: Arabisk informationscenter, Odense universitet, 1986.

Buscar texto completo
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
7

Seeberg, Peter. Migration og det moderne Mellemøsten: En lærebog. Odense: Odense Universitetsforlag, 2000.

Buscar texto completo
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
8

Jensen, Steffen. Untold stories: Billeder og beretninger fra Mellemøsten. Aarhus: Ajour, 2012.

Buscar texto completo
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
9

(Denmark), Industrirådet, ed. Konsekvenser for dansk erhvervsliv af situationen i Mellemøsten. [Copenhagen]: Industriministeriet, 1990.

Buscar texto completo
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
10

Erslev, Andersen Lars, Hove Søren 1947-, Jensen Maj Vingum y Center for Mellemøststudier (Odense, Denmark), eds. Mellemøsthåndbogen: Fakta om landene i Mellemøsten og Nordafrika. 4a ed. Odense: Syddansk Universitetsforlag, 2005.

Buscar texto completo
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.

Capítulos de libros sobre el tema "Mellemøsten"

1

Eksell, Kerstin. "Mellemøsten". En Verdenslitteraturer, 353–86. Aarhus University Press, 2019. http://dx.doi.org/10.2307/j.ctv34wmp29.17.

Texto completo
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
2

Seeberg, Peter. "Forstærkede autokratiske tendenser i Mellemøsten". En Demokratiets krise og de nye autokratier, 251–78. Aarhus University Press, 2020. http://dx.doi.org/10.2307/j.ctv34wmqj1.14.

Texto completo
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
3

MORTENSEN, EVA. "P.J. Riis – og Hama og Tell Sukas, der forbandt Middelhavet med Mellemøsten". En Store danske arkæologer, 187–213. Aarhus University Press, 2019. http://dx.doi.org/10.2307/j.ctv34wmn3b.10.

Texto completo
Los estilos APA, Harvard, Vancouver, ISO, etc.
Ofrecemos descuentos en todos los planes premium para autores cuyas obras están incluidas en selecciones literarias temáticas. ¡Contáctenos para obtener un código promocional único!

Pasar a la bibliografía