Academic literature on the topic 'Sedad Eldem'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Sedad Eldem.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Sedad Eldem"

1

Aysel, Nezih R. "MSGSÜ Arşivlerinde Sedad Hakkı Eldem." Tasarım + Kuram 4, no. 6 (July 14, 2016): 82. http://dx.doi.org/10.23835/tasarimkuram.240851.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Kunt, Aydın. "Büyük Usta Sedad Hakkı Eldem." Tasarım + Kuram 4, no. 6 (July 14, 2016): 63. http://dx.doi.org/10.23835/tasarimkuram.240854.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Giritlioğlu, Turhan. "Sedad Hakkı Eldem Üzerine Birkaç Söz." Tasarım + Kuram 4, no. 6 (July 14, 2016): 60. http://dx.doi.org/10.23835/tasarimkuram.240848.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Kempe, Deborah A. "SEDAD ELDEM: ARCHITECT IN TURKEY. Sibel Bozdogan." Art Documentation: Journal of the Art Libraries Society of North America 8, no. 1 (April 1989): 35–36. http://dx.doi.org/10.1086/adx.8.1.27948017.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

DEMİRARSLAN, Deniz. "SEDAD HAKKI ELDEM ESERLERİNDE BÜTÜNCÜL TASARIM KAPSAMINDA İÇ MEKÂNIN TASARIMI ve." Kesit Akademi 16, no. 16 (January 1, 2018): 32–56. http://dx.doi.org/10.18020/kesit.1507.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Himes, Adam. "The embedded politics of type: Sedad Hakkı Eldem and the Turkish House." Journal of Architecture 24, no. 6 (August 18, 2019): 756–77. http://dx.doi.org/10.1080/13602365.2019.1684972.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

ERARSLAN, Alev. "MODERN TÜRK KONUTUNUN GELİŞİM SÜRECİNDE TARİHSELCİ BİR YAKLAŞIM; SEDAD HAKKI ELDEM KONUT YAPILARI." Journal of International Social Research 13, no. 71 (January 1, 2020): 378–89. http://dx.doi.org/10.17719/jisr.10563.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

ATAN, Huzeyfe Zahit, and Resul AYDEMİR. "Katılım ve Geleneksel Bankalarda Karlılığın Banka Risk Duyarlılıkları Üzerine Olan Etkisinin Analizi." Research Journal of Politics Economics and Management 10, no. 1 (June 30, 2022): 71–97. http://dx.doi.org/10.54429/seyad.1101142.

Full text
Abstract:
Bu çalışmada küresel finansal sistemde ortaya çıkan risk yayılımları karşısında banka karlılık oranlarının katılım ve geleneksel bankaların risk duyarlılıklarını nasıl etkilediği incelenmektedir. Kantil vektör otoregresyon yönteminin kullanıldığı çalışma, 1 Ocak 2010 ile COVID-19’un pandemi olarak kabul edilmesinin hemen öncesi 1 Mart 2020 tarihleri arasında ikili bankacılık sisteminin bulunduğu 14 ülkeden borsaya kote 170 bankayı kapsamaktadır. Makalede küresel finansal piyasalardaki risk yayılımları için Dow Jones Sanayi Endeksi, Volatilite Endeksi ve MSCI Gelişmekte Olan Ülkeler Endeksi; banka karlılıklarını ölçmek için ise aktif karlılık ve özkaynak karlılık oranları kullanılmıştır. Bulgular, katılım ve geleneksel bankaların risk duyarlılıkları açısından önemli farkları olmadığını göstermektedir. Sonuçlar, ayrıca, aktif karlılık ve özkaynak karlılık oranları düşük olan katılım bankalarının geleneksel bankalar ve karlılığı yüksek katılım bankalarına oranla risk yayılımlarından daha az etkilendiğine işaret etmektedir. Elde edilen sonuçlar ikili banka sistemi analizlerinde genel karşılaştırmaların yanı sıra karlılık oranları gibi bankaya özgü değişkenler üzerinden karşılaştırmalar yapılmasının önemini ortaya koymaktadır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

AKINCI, Abdulvahap, and Ahmet BURAK. "SELÇUKLU DEVLETİ KURULUŞ DÖNEMİNDE (1040-1092) TÜRK DEVLET ANLAYIŞINDA PERS ETKİLERİ." Research Journal of Politics Economics and Management 10, no. 1 (June 30, 2022): 31–52. http://dx.doi.org/10.54429/seyad.1071150.

Full text
Abstract:
Devletlerin yönetim anlayışları tarihi süreç içerisinde elde ettikleri birikim ve karşılaşılan diğer devletlerin etkisi ile olgunlaşır. Günümüz devlet geleneklerini ve bu geleneklerde etkili olan faktörleri anlamak için tarihi sürecin irdelenmesi gerekmektedir. Binlerce yıllık Türk tarihinde de devlet anlayışı zaman içerisinde olgunlaşmış ve günümüze gelmiştir. Türk devlet geleneği üzerinde etkili olan devlet anlayışlarından biri de Fars medeniyeti olmuştur. Büyük Selçuklu Devleti kuruluş döneminde iki farklı millet ve medeniyetin yönetim anlamında birbirinden neden ve ne şekilde etkilendiğinin izah edilmesi hedeflenen bu çalışmada, Türklerin ve Farslıların milli özellikleri de incelenmiştir. Tarihte imparatorluk hüviyetine sahip ilk devlet olan Persler ve Orta Asya göçebe toplumu döneminden başlayarak Türklerin, toplumun devlet aygıtına bakışı kapsamında ve devletin ayakta kalması adına uygulamaları ele alınmış, netice itibariyle aralarındaki benzerlikler ortaya konulmuştur. Coğrafi alanın ortaklığı gibi farklı etmenler ışığında oluşan kültürel etkileşimin kuruluş dönemi Büyük Selçuklu Devleti’nden günümüz Türkiye’sine kadar uzanan ve ortak ve kadim İslam medeniyetinin etkisi ile Türkiye – İran ilişkileri üzerine değerlendirmeler yapılmıştır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

ÖZGÜL, Oktay, Alparslan CEYLAN, and Beyazıt SÖYLEMEZ. "2019 Yılı Artvin ve İlçeleri Eski Çağ Tarihi Araştırmaları." Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi, no. 48 (December 25, 2022): 145–64. http://dx.doi.org/10.21497/sefad.1218409.

Full text
Abstract:
Kafkaslardan Anadolu’ya açılan yol güzergâhı üzerinde bulunmasından dolayı Artvin, eski çağlardan itibaren çeşitli halkların ve kültürlerin ilk durak yerlerinden biri olmuştur. Şimdiye kadar yapılan yüzey araştırmalarının çoğu bölgenin Orta Çağ dönemine yönelik olmuştur. 2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izni ile Artvin ve ilçelerinde gerçekleştirilen yüzey araştırmalarında bölgenin özellikle Tunç Çağı ve göçer kültürüne ışık tutabilecek merkezler tespit edilmiştir. 2019 yılı yüzey araştırması Arhavi-Demirkapı/Namazgâh Kaya Resimleri, Yusufeli-Olgunlar Köyü Yaylası Erken Dönem Mezarları, Olgunlar (Hastaf) Kalesi ve Mezarlık Alanı, Halamet Kalesi ve Alanbaşı-Aslanlı Mağarasını kapsayan bölgede yürütülmüştür. Bunun yanı sıra bölgede çok sayıda taşınmaz kültür varlığı da tespit edilmiştir. Çalışmada söz konusu merkezlerin tanıtımı ve değerlendirmesi yapılarak bunların aynı bölgedeki diğer Eski Çağ ve Orta Çağ yerleşmeleriyle olan bağlantıları tespit edilmeye çalışılmıştır. Ayrıca bu merkezlerden elde edilen verilerin yakın kültür bölgelerindeki benzerleri ile karşılaştırılarak aralarındaki olası kültürel bağlantının anlaşılması amaçlanmıştır. Özellikle Demirkapı/Namazgâh Kaya Resimleri, Doğu Anadolu-Kafkasya ve Orta Asya bağlantılarının anlaşılması açısından oldukça önemlidir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Dissertations / Theses on the topic "Sedad Eldem"

1

MARTINELLI, ELIANA. "Turgut Cansever e la Scuola di Sedad Eldem : unità e tettonica nel progetto per Istanbul." Doctoral thesis, Università IUAV di Venezia, 2017. http://hdl.handle.net/11578/278737.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Uysal, Zeynep Cigdem. "Architectural Interpretations Of Modernity And Cultural Identity: A Comparative Study On Sedad Hakki Eldem And Bruno Taut In Early Republican Turkey." Master's thesis, METU, 2004. http://etd.lib.metu.edu.tr/upload/12605171/index.pdf.

Full text
Abstract:
ABSTRACT ARCHITECTURAL INTERPRETATIONS OF MODERNITY AND CULTURAL IDENTITY: A COMPARATIVE STUDY ON SEDAD HAKKI ELDEM AND BRUNO TAUT IN EARLY REPUBLICAN TURKEY Uysal, Zeynep Ç
igdem M.Arch., Department of Architecture Supervisor: Asst. Prof. Dr. Elvan Altan Ergut July 2004, 163 pages The thesis aims to reveal the decisive influence of the tension that stems from the contemporary searches for cultural identity on the architectural production of the early Republican Turkey. It attempts to demonstrate the conceptual and practical strategies that were devised in contemporary architecture for the resolution of the cultural tension by examining the architectural attitudes and practices of Sedad Hakki Eldem and Bruno Taut in the late 1930s and the early 1940s. In the first part, &lsquo
cultural identity&rsquo
is examined from within the general discussion of &lsquo
modernity&rsquo
, where the relevant phenomena, such as &lsquo
nationalism&rsquo
and the &lsquo
nation-state&rsquo
, are discussed. In the second part, the contextual developments and the architectural production of the early Republican period are examined through the theoretical discussions held in the previous part. In the third part, the architectural attitudes and practices of Sedad Hakki Eldem and Bruno Taut are examined and analyzed as to reveal the conceptual and practical strategies in the resolution of contemporary cultural tension. In the conclusion, the significance of the architectural attitudes of Sedad Hakki Eldem and Bruno Taut is re-stated in terms of their contextually sensitive efforts for the disband of the cultural tension in the light of the recent cultural theory.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Martinelli, Eliana. "Turgut Cansever e la Scuola di Sedad Eldem. Unità e tettonica nel progetto per Istanbul." Doctoral thesis, 2017. http://hdl.handle.net/2158/1229049.

Full text
Abstract:
The dissertation aims to verify the transmissibility of design principles in the Turkish School of architecture, from Sedad Eldem (1908-1988) to Turgut Cansever (1921-2009), searching for an urban and cultural identity of modern Istanbul, which considers the historical, typological and environmental values of pre-existence. The compositional approach of Cansever extended to the urban design and planning has been analysed, with the goal of identifying still valuable operational tools for the sustainable development of Istanbul and the new settlements in Turkey. The research has tried to verify the role of the anthropic, environmental and topographical pre-existence as principles of design in Cansever’s work, considering different case studies that move forward from the architectural to the urban scale and vice versa. Starting from the rehabilitation project for Beyazıt Meydanı, one of the most important "squares" of Istanbul, and going on with the projects for new settlements (like those for new satellite towns of Istanbul and for holiday villages), the thesis has analysed the scattered settlement, built in relation to the urban or natural landscape, as a method to solve the infrastructural problems of the contemporary Turkish city. Cansever joins the debate on the planning of the contemporary Turkish city, criticizing the static urbanization. His experimentation is turned to institute dynamic urban planning, that grows up simultaneously with the housing architecture. Each building represents a choice in itself, redefining the layout of all the other elements of the urban system. As the house builds up from the internal space, in relation to the exterior, the city develops starting from the garden architecture, in connection with the surrounding landscape. These case studies involve a very topical subject, about cities with a low environmental impact, in which sustainability does not constitute a concept to be applied ex-post, but is inherent in the design.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Books on the topic "Sedad Eldem"

1

Osmanlı Bankası. Arşiv ve Araştırma Merkezi, ed. Sedad Hakkı Eldem. İstanbul: Osmanlı Bankası Arşiv ve Araştırma Merkezi, 2008.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Sedad Hakkı Eldem. İstanbul: Boyut Kitapları, 2001.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Sedad Eldem: Architect in Turkey. Singapore: Concept Media, 1987.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Suha, Özkan, and Yenal Engin, eds. Sedad Eldem: Architect in Turkey. (London): Butterworth Architecture, 1989.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Acciai, Serena. Sedad Hakki Eldem: An aristocratic architect and more. Firenze, Italy: Firenze University Press, 2018.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Turkey) 100 Yılda İki Mimar Sempozyumu (2008 Istanbul. 100 yıl'da iki mimar: Sedad Hakkı Eldem, Mehmet Emin Onat : anma toplantısı, 14 Ekim 2008, sempozyum 16-17 Ekim 2008. İstanbul: TMMOB Mimarlar Odası, 2008.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Sedad Eldem ile Soylesiler. Literatur Yayincilik, 2014.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Özkan, Suha. Sedad Eldem: Architect in Turkey. Elsevier Science & Technology Books, 1987.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

YENAL, BOZDOGAN OZKAN, and Sibel Bozdoğan. Sedad Eldem (Architects in the Third World). Architectural Press, 1987.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Bozdogan, Sibel. Sedad Eldem (Architects in the Third World). Butterworth-Heinemann, 1990.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Conference papers on the topic "Sedad Eldem"

1

ALTINTAŞ, Ahmet. "1931 TARİHLİ BUDAPEŞTE SERGİSİ’NDE TÜRK PAVYONU." In 9. Uluslararası Atatürk Kongresi. Ankara: Atatürk Araştırma Merkezi Yayınları, 2021. http://dx.doi.org/10.51824/978-975-17-4794-5.09.

Full text
Abstract:
Cumhuriyet hükümetleri, ticareti geliştirmenin yanı sıra Türk ürünlerini sergilemek, politik ilişkileri güçlendirmek, genç Cumhuriyeti uluslararası alanda tanıtmak gibi düşüncelerle uluslararası sergilere katılmıştır. Bu çerçevede dönemin hükümeti 9-18 Mayıs 1931 tarihleri arasında Macaristan’ın Başkenti Budapeşte’de gerçekleştirilecek olan uluslararası sergiye de katılma kararı almıştır. Sergide yer alan ürünlerin seçiminden serginin süresi boyunca yaşananlar basın aracılığıyla Türk kamuoyuna duyurulurken, Türkiye Cumhuriyeti’nin hassasiyetleri ve öne çıkan özellikleri de sergi aracılığıyla uluslararası dünyaya tanıtılmaya çalışılmıştır. Sergide yer alacak olan Türk Pavyonunun yapım işini mimar Sedad Hakkı (Eldem) üstlenmiştir. Modern Türk mimarisinin örneklerinin sunulduğu pavyon binası sergiden tam not almış, sergiyi ziyaret edenlerin büyük takdirini kazanmıştır. Gerek Türk gerekse yabancı basının sergiye ilgisi büyük olmuş, Türk gazeteleri Budapeşte’ye gönderdikleri muhabirlerle sergiye dair haberleri Türk kamuoyuna duyurmuşlardır. Yeni Türkiye’nin tanıtımında önemli bir yeri olan uluslarası sergilere katılımın, devletlerarası ilişkilere de olumlu yansıdığı Budapeşte Sergisi’nde de gözlenmiştir. Bu nedenle gerek daha öncesinde dahil olunan gerekse sonraki yıllarda devam edecek uluslarası sergilere katılımın bir devlet politikası halinde devam ettiği anlaşılmakta olup, bu amaçla araştırmada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin uluslarası alanda tanıtımında öne çıkan özellikleri ve Budapeşte Sergisi özelinde Batı kamuoyunun Türkiye’ye bakış açısı konu edilecektir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography