Academic literature on the topic 'Naistenlehdet'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Naistenlehdet.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Naistenlehdet"

1

Aunila, Seija. "Kuinka naistenlehdestä tuli osa sotapropagandaa. Naisihanteen muodostuminen ja muokkautuminen Kotiliesi-lehdessä toisen maailmansodan aikana." Ennen ja nyt: Historian tietosanomat 21, no. 1 (January 18, 2021): 69–74. http://dx.doi.org/10.37449/ennenjanyt.98158.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Turunen, Arja. "Naistenlehdet Suomessa 1880-luvulta 1930-luvulle." Media & viestintä 37, no. 2 (June 19, 2014). http://dx.doi.org/10.23983/mv.62866.

Full text
Abstract:
Artikkelissa tarkastellaan millaisia naisille suunnattuja lehtiä Suomessa ilmestyi 1800-luvun lopussa ja 1900-luvun alussa, jolloin naistenlehti vakiinnutti asemansa Suomen lehtimarkkinoilla. Tutkimusaineisto koostuu 29 tutkimusajankohtana perustetusta naisille suunnatusta lehdestä. Niiden sisällön osa-alueita, kustantamisen perusteita, mainonnan määrää ja sisältöä, toimittajien taustoja sekä lehtien ja toimittajien suhdetta naisjärjestöihin analysoimalla artikkelissa selvitetään, miten naistenlehdistö on kehittynyt Suomessa tutkimusajankohtana naisasialehdestä naisten kuluttajalehdeksi. Lähemmän tarkastelun kohteena on se, miten tutkitut edustavat naisten järjestö- ja kuluttajalehtien konsepteja. Tarkastelu osoittaa, että useimmissa lehdissä on molempien lehtityyppien piirteitä, ja että lehtityyppien sisällä on enemmän eroja kuin niiden välillä. Täten tiukka jako, johon aiempi tutkimus on perustunut, ei ole relevantti naistenlehtien kokonaiskuvan kannalta. Artikkelin tutkimustulokset vahvistavat aiemmassa tutkimuksessa esitetyn huomion siitä, että angloamerikkalaisen feministisen mediatutkimuksen lähestymistavat ja jäsennykset eivät sovi suomalaisiin varhaisvaiheen naistenlehtiin.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Pietiläinen, Jukka. "Glamourin markkinamiehet: kiiltopaperilehdet Venäjällä." Media & viestintä 38, no. 4 (December 14, 2015). http://dx.doi.org/10.23983/mv.62078.

Full text
Abstract:
Ensimmäiset kiiltopaperilehdet (eng.: glossy magazines, ven.: gljantsevyje žurnaly) ilmestyivät Venäjälle vasta 1990-luvulla. Ulkomaisten brändien Cosmopolitan (1994) ja Elle (1996) myötä perinteiset venäläiset naistenlehdet alkoivat muuttua sisällöltäänkin kiiltopaperimaiseksi. Tämän myötä (tai tämän vuoksi) venäläiset naistenlehdet alkoivat menettää myös lukijoitaan. Hyvin nopeasti käsite ”kiiltopaperilehti” sai oman merkityksensä: se ei viitannut vain lehtien painopaperiin vaan myös niiden sisältöön. Kiiltopaperilehdet markkinoivat kallista elämäntapaa sekä unelmia kauneudesta, terveydestä, vapaudesta, rikkaudesta ja mielihyvästä. Rinnakkainen käsite ”glamour-kiiltopaperilehdet” (glamurnyje gljantsevyje žurnaly) korostaa vielä edellistä enemmän lehtien ideologista roolia kulutusyhteiskunnan ja kalliiden tavaroiden kuluttamisen promoottorina. Glamour-lehden venäjänkielinen painos alkoi ilmestyä vuonna 2004. Kansainvälinen venäjänkielen opettajien liitto valitsi sanan glamur venäjän kielen vuoden sanaksi vuonna 2007. Suuri osa kiiltopaperilehdistä perustuu länsimaisiin formaatteihin ja useiden lehtien nimi on kannessa latinalaisin kirjaimin. Kiiltopaperilehdet muokkaavat venäläisen keskiluokan kulutuskäyttäytymistä ja yhteiskunnallisia asenteita markkinoidessa modernia yhteiskuntaa ja sen elämäntapaa. Siten ne toimivat samaan tapaa uudenlaisen yhteiskunnan markkinoijina kuin sanomalehdet joskus aikaisemmin.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Töyry, Maija. "Naistenlehtien keskinäiset erot ja samankaltaisuudet." Media & viestintä 31, no. 1 (January 1, 2008). http://dx.doi.org/10.23983/mv.63033.

Full text
Abstract:
Artikkelissa tutkitaan naistenlehtien lajityyppisyyttä, eroja ja samankaltaisuuksia. Naistenlehdillä on tunnistettavia lajityyppisiä ominaisuuksia ja samalla jokainen lehti on ainutkertainen konsepti. Naistenlehtien suomalainen historia alkoi omakustanteista 1700-luvulla ja jatkui järjestölehdissä 1800-luvun lopulta naisten hakiessa poliittisia oikeuksia. Naisten kuluttajalehdet alkoivat menestyä vasta 1920-luvulta alkaen samaa tahtia kuin suomalaisistakin naisista tuli kuluttajia. Naistenlehdet ovat keskeinen sukupuolisopimuksen neuvottelujen kenttä. Naistenlehdissä tunnistetaan, tuotetaan, vahvistetaan ja puretaan sukupuolieroa. Jokainen naistenlehti pyrkii lukijasopimuksiin omalla tavallaan ja painottaa siksi sukupuolisopimuksen neuvotteluissa sen ehtoihin sopeutumista tai niistä neuvottelua oman konseptinsa mukaisesti.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Books on the topic "Naistenlehdet"

1

Enehjelm, Nina af. Skandaalin käryä: Yksinoikeudella Mauri Lintera. Klaukkala: Recallmed, 2008.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography