Journal articles on the topic 'Ціноутворення на інноваційну продукцію'

To see the other types of publications on this topic, follow the link: Ціноутворення на інноваційну продукцію.

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the top 37 journal articles for your research on the topic 'Ціноутворення на інноваційну продукцію.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Browse journal articles on a wide variety of disciplines and organise your bibliography correctly.

1

Сошников, А. "Особливості розвитку інноваційної економіки в умовах боротьби з коронавірусною інфекцією COVID-19." Юридичний вісник, no. 3 (October 8, 2020): 185–90. http://dx.doi.org/10.32837/yuv.v0i3.1940.

Full text
Abstract:
Метою статті є аналіз підходів до визначення інноваційної економіки, дослідження її складників та надання оцінки її впливу на розвиток виробництва. Проаналізовано стратегічні документи, які окреслюють державну політику в напрямі розвитку інноваційної економіки, зокрема положення: Стратегії сталого розвитку «Україна - 2020», Цілей сталого розвитку України на період до 2030 р., Стратегії розвитку сфери інноваційної діяльності на період до 2030 р. Підкреслено, що саме інноваційна економіка ґрунтується на інноваційному розвитку і дасть змогу Україні зайняти місце серед розвинених держав світу. Інноваційна економіка дає змогу залучити надресурси, нематеріальні, а саме інтелектуальні, яке потім уже комерціалізуються, тобто мають конкретне вартісне вираження. Аргументовано, що ідеїнапря-му не перетворюється на товар, ідея може бути етапом створення (модернізації, удосконалення) інноваційного товару або складником ціноутворення інноваційного товару. Визначено, що інноваційний розвиток завжди пов'язаний з інвестиціями, залученням значних коштів для створення цього інноваційного продукту або технологічних процесів. Своєю чергою, можна говорити, що інновації дають змогу зменшити собівартість продукції, можуть призвести до її здешевлення, зробити той чи інший товар більш конкурентоздатним. Головна теза -виробництво, що продукує інноваційний продукт або продукт, який має окремі інноваційні складники, це на першому етапі вартісне виробництво, а здешевлення вже відбувається у подальшому. Доведено, що саме людина, яка займається впровадженням інновацій, дає змогу суспільству змінюватися, постійно підвищуючи вимоги до продуктів (це і багатофункці-ональність чи універсальність), роблячи їх більш сучасними.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Тимчак, В. С., and С. В. Тимчак. "СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ МЕХАНІЗМ СТИМУЛЮВАННЯ ВПРОВАДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙ У ХАРЧОВІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ." Підприємництво та інновації, no. 19 (August 31, 2021): 11–18. http://dx.doi.org/10.37320/2415-3583/19.2.

Full text
Abstract:
Харчова промисловість залишається одним із лідерів серед промислових галузей у здійсненні продуктових інновацій. Інноваційна діяльність у галузі спрямована на використання результатів наукових досліджень та розробок задля вдосконалення технологій виробництва, оновлення та розширення номенклатури продовольчих товарів, поліпшення їх якості. При цьому державна підтримка та інноваційна стратегія повинні передбачати систему організаційно-економічних заходів зі впровадження науково-технічних досягнень. Водночас впровадження сучасних технологій європейського рівня дасть змогу здійснювати комплексну переробку сільськогосподарської сировини в продукти харчування високого ступеня готовності, значно розширити асортимент і підвищити якість продовольчих товарів, удосконалити систему ціноутворення та наситити цією продукцією внутрішній споживчий ринок.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Хорунжий, М. Й. "Проблеми ціноутворення на сільськогосподарську продукцію." Економіка АПК, no. 1 (195) (2011): 57–60.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Улько, Є. М. "Біржовий механізм ціноутворення на сільськогосподарську продукцію." Агросвіт, no. 12, червень (2015): 13–22.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Гультяєв, Антон, В. Є. Сіренко, and Мая Чернега. "Проблеми ціноутворення на продукцію військового призначення та можливі підходи до їхнього розв’язання." Озброєння та військова техніка 16, no. 4 (December 26, 2017): 11–19. http://dx.doi.org/10.34169/2414-0651.2017.4(16).11-19.

Full text
Abstract:
Проаналізовано механізми ціноутворення на продукцію військового призначення відповідно до чинної нормативно-правової бази України. Визначено недоліки існуючих алгоритмів ціноутворення. Запропоновано здійснення низки заходів та запровадження правових норм, необхідних для побудови системи ціноутворення з врахуванням позитивного досвіду розвинутих країн з ринковою економікою.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Parkhomenko, Pavlo, Michael Lavruk, Ivan Tkach, and Lesia Skurinevska. "Проблеми формування ціни на продукцію оборонного призначення та шляхи їх вирішення." Journal of Scientific Papers "Social development and Security" 10, no. 3 (June 28, 2020): 75–92. http://dx.doi.org/10.33445/sds.2020.10.3.7.

Full text
Abstract:
Розглянуто роль ціни на продукцію оборонного призначення (ПОП) для задоволення потреб оборони у матеріальних ресурсах для переоснащення збройних сил. Відзначено, що неконтрольований ріст цін на фоні суттєвого зростання в останні роки загальних витрат на закупівлі продукції підприємств оборонної промисловості не сприяє підвищенню якості та інноватизації продукції, не відповідає вимогам раціонального витрачання бюджетних фінансових ресурсів на потреби оборони, постає одним із чинників гальмування модернізації ОПК, його неспроможності задовольнити потреби обороноздатності країни. Проаналізовані недоліки діючої в Україні витратної системи ціноутворення на промислову та науково-технічну продукцію оборонного призначення. Обґрунтована необхідність удосконалення системи ціноутворення, посилення державного управління ціноутворенням для раціонального (ефективного) витрачання бюджетних фінансових ресурсів. Розроблені пропозиції з організаційного, нормативно-правового та фінансово-економічного забезпечення реформування діючої в Україні системи ціноутворення, з урахуванням провідного зарубіжного досвіду.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Ткач, Iван, and Марина Маланчук. "Аналіз факторів, які впливають на ціноутворення продукції військового призначення." Journal of Scientific Papers "Social development and Security" 3, no. 1 (February 28, 2018): 45–56. http://dx.doi.org/10.33445/sds.2018.3.1.6.

Full text
Abstract:
В статті проведено аналіз факторів, які впливають на ціноутворення продукції військового призначення. Аналіз публікацій з проблем ціноутворення виявив наявність декількох моделей ціноутворення на продукцію військового призначення, серед них найбільш домінуюча є “затратна” модель, яка використовується в країна, що розвиваються. Визначено, що до зовнішніх факторів, які впливають на ціноутворення відносяться: номенклатура замовлень і заплановані (прогнозовані) техніко-економічні показники; ринкове середовище; соціально-економічні умови і прогноз їх розвитку; чинна нормативно-правова база ціноутворення. До внутрішніх факторів відносяться: рівень собівартості продукції; виробничі можливості підприємства; конкурентні переваги.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Шпичак, О. М. "Теоретико-методологічні аспекти ціноутворення на сільськогосподарську продукцію." Економіка АПК, no. 8 (214) (2012): 3–10.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Артус, М. М. "Проблеми ціноутворення на продукцію підприємств природних монополій." Формування ринкових відносин в Україні, no. 12 (91) (2008): 7–12.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Zhezhkun, I. M. "Встановлення ринкових цін на необроблену деревину." Scientific Bulletin of UNFU 28, no. 4 (April 26, 2018): 63–68. http://dx.doi.org/10.15421/40280411.

Full text
Abstract:
В Україні обсяги використання деревного ресурсу щорічно збільшуються, частину якого на суму понад 1 млрд дол. США експортують за кордон. Вигідність експортування круглого лісу зумовлена ціновою різницею на 30–40 % на внутрішньому та зовнішньому ринках. На сучасному етапі розвитку країни не вдалось реалізувати напрями державної цінової політики зі забезпечення збалансованості ринку необробленої деревини та запобігання зловживанню монопольним становищем у сфері ціноутворення на лісові ресурси. Для відродження вітчизняної деревообробної промисловості та стабілізації поставок деревної сировини на внутрішній ринок в Україні з 2017 р. строком на 10 років заборонено експорт необробленої деревини та дров паливних, завдовжки понад 2 м. В Україні тривають суперечки між лісогосподарської галуззю та галузями лісопромислового комплексу (ЛПК) щодо встановлення справедливого ринкового механізму ціноутворення та динаміки відпускних цін на необроблену деревину. Останніми роками загострились суперечності між великим і дрібним вітчизняним бізнесом деревообробної галузі щодо рівних можливостей закупівель необхідних обсягів деревної сировини та встановлення прийнятних ринкових цін. Дискусійним залишається й питання економічної доцільності та правомірності фактичного керування з боку Держлісагентства України та регіональних органів управління лісогосподарської галуззю процесом встановлення цін на деревну сировину підвідомчих лісогосподарських підприємств. Наведено результати та доведено економічну ефективність для постійних лісокористувачів електронних дистанційних аукціонів з продажу необробленої деревини, проведених упродовж 2017 – І кварталу 2018 рр., порівняно з очними торгами. Визначено основні недоліки та проблеми ціноутворення на продукцію необробленої деревини, що виникають за умов її реалізації на усних аукціонах. Встановлено недосконалість дієвого в Україні механізму організації та проведення аукціонів з продажу необробленої деревини. Запропоновано заходи з поліпшення механізму проведення аукціонів та підходів до ціноутворення на продукцію необробленої деревини.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
11

Притула, Н. М. "Особливості ціноутворення на сільськогосподарську продукцію в економічно розвинутих країнах." Держава та регіони. Економіка та підприємництво, no. 4 (67) (2012): 184–88.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
12

Maruhlenko, O. V. "Планування інвестицій в інноваційну продукцію на основі матриці інноваційного потенціалу регіону." Bulletin of the Dnipropetrovsk University. Series: Management of Innovations, no. 7 (December 25, 2016): 229. http://dx.doi.org/10.15421/191625.

Full text
Abstract:
Ефективне керування інноваційним процесом для виробництва інноваційної продукції передбачає обґрунтування джерел, визначення обсягів і об’єктів фінансування інноваційних розробок. Оскільки один із важливих елементів керування інвестиційним забезпеченням інноваційного розвитку – планування вартості та витрат на інноваційну продукцію, обраний напрям дослідження вважаємо актуальним.Мета роботи – характеристика методу визначення обсягів інвестицій в інноваційну продукцію за її типами і підприємствами на основі матриці інноваційного потенціалу регіону для формування оптимального інвестиційного портфелю.Перелічено основні види форсайтних досліджень науково-технічного розвитку, які проведені в Україні. Зроблено висновок, що не зважаючи на множинність варіантів такого розвитку, його напрями поряд з іншими факторами обмежені фінансовим забезпеченням виробництва інноваційної продукції, складник якого – визначення потрібних обсягів та об’єктів для інвестування.Охарактеризовано метод відбору видів інноваційної продукції як об’єкту для інвестування. Для відбору інвестиційних об’єктів визначають перелік пріоритетних для регіону критичних технологій та інноваційних підприємств, оцінюють інвестиційні ризики на різних стадіях виробництва інноваційної продукції, розраховують дисконтований дохід і ціни ризиків, розв’язують задачу оптимального розподілу інвестицій за типами продукції і підприємствами із урахуванням дисконтованого доходу й ціни ризиків.Новизна дослідження полягає у алгоритмізації відбору пріоритетних для інвестування інноваційних технологій на основі матриці інноваційного потенціалу регіону.Результати дослідження можуть бути застосовані для формування інвестиційного портфелю, що містить найбільш перспективні з економічного погляду інноваційні технології.Перспективний напрям для подальших досліджень – здійснення порівняльного інвестиційного портфельного аналізу інноваційних виробництв для різних галузей діяльності на основі запропонованого алгоритму.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
13

Скрипник, О. В. "Теоретичні основи формування механізму регулювання ціноутворення на продукцію підприємств будіндустрії." Економіка та держава, no. 5, травень (2020): 197–202.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
14

Шпичак, О. М. "Проблеми адаптації ціноутворення на продукцію АПК України до євроінтеграційних умов." Науковий вісник Національного аграрного університету, no. 110, Част. 2 (2007): 15–21.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
15

Локтюнов, Віталій. "Урок на тему "Ціноутворення на продукцію фірми, алгоритм маркетингового розрахунку цін" у 11 класі." Географія та основи економіки в школі, no. 2 (2010): 13–17.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
16

Локтюнов, Віталій. "Урок на тему "Ціноутворення на продукцію фірми, алгоритм маркетингового розрахунку цін" у 11 класі." Географія та основи економіки в школі, no. 2 (2010): 13–17.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
17

Skrypchuk, P. M., H. M. Shpak, T. M. Trokhlіuk, and I. V. Karaimchuk. "ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНА ТА СОЦІАЛЬНА СКЛАДОВІ БЕЗПЕКИ ФУНКЦІОНУВАННЯ ТЕРИТОРІАЛЬНО-ГОСПОДАРСЬКИХ СИСТЕМ." Bulletin National University of Water and Environmental Engineering 4, no. 92 (April 8, 2021): 358. http://dx.doi.org/10.31713/ve4202032.

Full text
Abstract:
Забезпечити безпечні умови та високу якість життя населення можна тільки за умови встановлення балансу між економічним розвитком і спроможністю відтворення природних ресурсів. Особливо складно це зробити на територіях, які є економічно депресивними та екологічно забрудненими. Аналіз медико-демографічної ситуації у Володимирецькому районі Рівненської області показав, що рівень захворюваності населення за останні 30 років зріс у 3,5 рази. В районі актуальною є проблема захворюваності на хвороби крові, новоутворення, хвороби системи кровообігу, захворюваності на рак щитовидної залози тощо. Насамперед це пояснюється складною радіоекологічною ситуацією в регіоні, що ускладнюється низкою негативних економічних та соціальних факторів. З метою підвищення ефективності надання медичних послуг населенню, запропоновано запровадити інноваційну модель – МІС «ЕМСІМЕД». Вона передбачає використання інформаційних технологій для збору, зберігання, обробки медичних даних та основних показників здоров’я населення, контролю проведення профілактичних оглядів. Крім того, запропоновано включити органічні продукти з радіопротекторними властивостями до щоденного раціону хворих.Організувати органічне харчування можна за допомогою кейтерингових послуг (постачання готової їжі для харчування пацієнтів). Вартість органічного комплекту (4-разове харчування) становить від 79 до 89 гривень на день. Реалізація цих заходів забезпечить з часом зниження рівня захворюваності, інвалідності, смертності населення та допоможе подолати несприятливі демографічні тенденції. Водночас, збільшення попиту на органічну продукцію через держзамовлення, сприятиме розвитку в регіоні соціально відповідального бізнесу, збереженню та поступовому відновленню родючості ґрунтів, покращенню екологічної ситуації в регіоні в цілому.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
18

Турінський, О. В., Б. О. Демідов, Д. А. Гриб, С. І. Хмелевський, and О. О. Хмелевська. "Фінансово-економічні аспекти життєвих циклів складних наукоємних і високотехнологічних зразків озброєння і військової техніки." Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України, no. 3(40), (August 12, 2020): 50–60. http://dx.doi.org/10.30748/nitps.2020.40.06.

Full text
Abstract:
У статті розглядається ієрархічна структура вартісних показників життєвого циклу зразка озброєння і військової техніки (ОВТ) та група вихідних даних, що необхідні для оцінювання значень цих показників. Відмічається, що вартісні показники мають розглядатися у взаємозв'язку з часовими показниками життєвого циклу зразка ОВТ. Серед основних положень (необхідності, можливості і доцільності розробки і закупівлі перспективних зразків ОВТ), що використовуються при обґрунтуванні рішень про можливість створення нових зразків, виділяється воєнно-економічна доцільність, як надважливе положення, яким слід керуватися в умовах обмеженого фінансово-економічного ресурсу держави. Розглядаються питання, що пов'язані з лімітованими, мінімально припустимими і контрактними цінами ОВТ. Наголошується на необхідності використання досвіду провідних країн світу в області державного господарювання і ціноутворення на продукцію оборонного призначення. Наголошується, що в умовах обмежених ресурсів варіант витрачання фінансових ресурсів, що планується для реалізації, буде результативним, якщо серед усіх альтернатив створення зразків ОВТ він забезпечує мінімізацію технологічних і техніко-економічних ризиків до рівня прийнятних для замовника і забезпечує на плановому періоді досягнення максимально можливого ефекту. Зазначено, для оцінювання воєнно-економічної доцільності створення нового зразка ОВТ (модернізації існуючого) необхідно враховувати у взаємозв'язку усі витрати замовника на усі стадії життєвого циклу зразка для визначення на початку його створення доцільності продовження його ЖЦ. Приділена увага важливості науково-методичного забезпечення і супроводження розробки і корегування планових документів фінансування розвитку озброєння і військової техніки, та забезпечення життєвих циклів складних наукоємних і високотехнологічних зразків озброєння і військової техніки.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
19

KYRYLIUK, Iryna, and Yevhenii KYRYLIUK. "PRINCIPLES AND METHODS OF PRICING FOR HIGH QUALITY ANIMAL PRODUCTS IN MODERN CONDITIONS." CHERKASY UNIVERSITY BULLETIN: ECONOMICS SCIENCES, no. 1 (2020): 144–54. http://dx.doi.org/10.31651/2076-5843-2020-1-144-154.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
20

Салівончик, І. М. "СТРУКТУРНА МОДЕРНІЗАЦІЯ ФІНАНСОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЛІСОВИХ ПІДПРИЄМСТВ." Підприємництво і торгівля, no. 27 (November 17, 2020): 68–71. http://dx.doi.org/10.36477/2522-1256-2020-27-12.

Full text
Abstract:
У статті розглянуто загальні напрями та методи фінансової діяльності лісових підприємств, представлено комплекс модернізованих заходів, що забезпечують розвиток економіки. Модернізація лісових підприємств включає у себе ефективну податкову систему, достатні обсяги інвестування. Нині переважна більшість технічного устаткування лісових підприємств є застарілою, що потребує негайного оновлення новітніх технологій та якісного обладнання. Це дасть змогу бути конкурентоспроможним у ринкових умовах, збільшити ринки збуту, що, своєю чергою, дасть змогу підвищити фінансові результати. Загалом модернізація будь-чого базується на якісній еволюції, переході від традиційного до сучасного, оновленні відповідно до вимог сьогодення. Конкурентоспроможність продукції підприємства є важливим чинником створення необхідних умов для проведення модернізації. Тому конкурентоспроможність продукції – це сукупність її якісних, споживчих властивостей, що становлять інтерес для споживача, відрізняють її від іншого товару-аналога та дають змогу конкурувати на конкретному ринку збуту. Відомо, що конкурентоспроможність продукції залежить від низки чинників, що впливають на пріоритетність вибору і визначають обсяг їх реалізації на певному ринку. Для прискорення модернізації лісових підприємств потрібне здійснення заходів, спрямованих на концентрацію інвестиційних ресурсів для реалізації їхніх інвестиційних та інноваційних програм і проєктів. Вони повинні бути спрямовані на технічне переоснащення тих виробничих підрозділів підприємств, які є визначальними у виготовленні продукції з інноваційним наповненням. Структурна модернізація та зростання національної конкурентоспроможності належать до головних пріоритетів соціально-економічного реформування України. Модернізація підприємств повинна здійснюватися з урахуванням зовнішнього попиту на відповідні товари та послуги. Відповідно, це дасть змогу повернути втрачені та захопити нові ринки збуту через задоволення їх попиту на інноваційну продукцію. Вистояти і випередити конкурентів – це діяти зовсім по-іншому, а саме за допомогою модернізації виробничої діяльності на основі інновацій.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
21

Shyian, Natalia, and Valerii Kolosha. "Формування ціни на молоко в Україні в контексті світових тенденцій." Agricultural and Resource Economics: International Scientific E-Journal 6, no. 4 (December 20, 2020): 232–50. http://dx.doi.org/10.51599/are.2020.06.04.12.

Full text
Abstract:
Мета. Метою цієї статті є оцінка тенденцій у зміні цін на молоко в Україні порівняно з іншими країнами світу та виявлення закономірностей у їх зміні, а також апробація власного методичного підходу до оцінки рівня варіації в динамічних рядах. Методологія / методика / підхід. У процесі дослідження використано діалектичний метод пізнання, системний підхід до вивчення економічних явищ і процесів, монографічний метод (аналіз наукових здобутків вітчизняних і зарубіжних учених із проблем ціноутворення, функціонування ринку молока, впливу рівня цін на ефективність виробництва в молочному скотарстві). Зі спеціальних методів дослідження використано абстрактно-логічний (для теоретичних узагальнень і формулювання висновків), економіко-статистичні (при оцінці найбільш виражених циклів у динамічних рядах, рівня їх взаємозв’язку, варіації), графічний (при побудові графічних зображень динамічних процесів). Також запропоновано та здійснено апробацію коефіцієнта варіації прогнозних значень. Результати. У результаті проведеного дослідження встановлено, що в Україні на ринку молока найбільш чітко вираженим є цикл тривалістю 12 місяців, що є свідченням сезонного характеру зміни цін. Подібних закономірностей не було виявлено в інших країнах, які ми досліджували. Переважаючою тенденцією там були кон’юнктурні зміни цін під впливом попиту та пропозиції на молочну продукцію. Також визначено характер і рівень взаємозв’язку між різними ринками молока з допомогою регресійного аналізу. Установлено, що в Україні ціни на молоко, виражені в доларах США, мали тісну залежність із їх величиною в Новій Зеландії, країнах Європейського союзу. Отримані результати дають можливість для прогнозування зміни цін на молоко в Україні. Оригінальність / наукова новизна. Дістала подальшого розвитку оцінка рівня варіації в динамічних рядах через апробацію запропонованого коефіцієнта варіації прогнозних значень, що дозволило об’єктивно оцінити ситуацію в різних країнах. Практична цінність / значущість. Практичне значення одержаних результатів полягає в тому, що виявлення закономірностей у динаміці зміни цін на молоко в Україні ставить перед державними органами питання розробки відповідної політики, спрямованої на мінімізацію рівня варіації цін на молоко, з метою підвищення їх прогнозованості.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
22

Shestakovska, T. L. "Механізм управління комерціалізацією інновацій в аграрному секторі." Scientific Papers of the Legislation Institute of the Verkhovna Rada of Ukraine, no. 2 (April 25, 2019): 190–99. http://dx.doi.org/10.32886/instzak.2019.02.20.

Full text
Abstract:
Метою статті є дослідження науково-прикладних засад формування механізму управління комерціалізацією інновацій аграрного сектору в Україні як напрямку підтримки його лідерських позицій на світовому ринку агропромислової продукції. Наукова новизна. Запропоновано концептуальну модель механізму управління комерціалізацією інновацій в аграрному секторі. Визначено складові організаційного забезпечення механізму управління комерціалізацією інновацій в аграрному секторі та етапи його реалізації. Висновки. Як свідчить практика, лише невелика частина інновацій трансформується в інноваційну продукцію та успішно комерціалізується шляхом її просування до зацікавлених груп споживачів. За результатами дослідження ідентифіковано проблеми комерціалізації інновацій в аграрному секторі та розроблено концептуальну схему механізму управління процесом комерціалізації. Запропоновано концептуальну структуру механізму управління комерціалізацією інновацій в аграрному секторі. Перспективною моделлю реалізації механізму управління комерціалізацією інновацій в аграрному секторі є «Quаdruplе Hеlіx» (вища освіта – бізнес – держава – інститути громадянського суспільства), яка орієнтована на комплексне управління інноваційною діяльністю, зокрема процесом формування, передачі та реалізації наукових розробок, створенням на їх основі наукомістких технологій. Тобто, реалізація зазначеної моделі може стати ефективним методом і механізмом втілення в життя пріоритетів науки і технологій. Для успішної реалізації механізму управління комерціалізацією інновацій в аграрному секторі слід вирішити ряд комплексних проблем: інституційного характеру (вирішити питання нормативно-правового забезпечення щодо захисту прав інтелектуальної власності та комерціалізації інновацій); кадрового характеру (дефіцит або відсутність підготовлених кваліфікованих фахівців); фінансового характеру (нестача фінансування для проведення науково-дослідних робіт, придбання нового обладнання, недостатня кількість оборотних коштів тощо). Визначено ключові етапи реалізації механізму управління комерціалізацією інновацій в аграрному секторі: 1) визначення перспективних напрямів інноваційної, науково-технічної діяльності; 2) планування науково-дослідної діяльності; створення комерційно привабливої, конкурентної на ринку інноваційної, науково-технічної продукції; 3) управління в аграрному секторі з акцентом на реалізацію та комерціалізацію результатів досліджень; 4) захист прав інтелектуальної власності на результати досліджень, зареєстрованих у патентних відомствах; 5) отримання економічних та соціальних ефектів від комерціалізації інноваційних технологій в аграрному секторі.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
23

Битов В.П., Горбач Л.М., and Котляров В.О. "ЕКОНОМІЧНІ МЕТОДИ УПРАВЛІННЯ ЯК ГОЛОВНІ ВАЖЕЛІ ЕФЕКТИВНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВА." Економічний форум 2, no. 2 (June 12, 2021): 55–61. http://dx.doi.org/10.36910/6775-2308-8559-2021-2-7.

Full text
Abstract:
У науковій статті розглянуто роль, значення і дієвість надзвичайно важливого питання, а саме економічних методів управління, що посідають сьогодні найважливіше місце в системі методів менеджменту. Адже економічні методи в сучасному управлінні впливають як на ефективний розвиток суб’єктів господарювання так як охоплюють питання виробництва і реалізації виробленої ними продукції, ціноутворення, інвестування, кредитування, ведення чіткого госпрозрахунку, систему податків і інші економічні важелі. Наші дослідження і практичний досвід показують, що економічні методи є особливо важливими і актуальними в період формування ринкових умов, які наділяють господарюючі підприємства самостійно формувати ціни на продукцію чи послуги, самостійно обирати поставщиків необхідних ресурсів, а також запроваджувати ту чи іншу форму оплати праці, як головного стимулу працівників підприємства та інше. Враховуючи це якраз широке та вміле використання економічних методів дає можливість уникнути небажаних прорахунків, а то й запобігти окремих ризиків в господарській діяльності. Також нами в статті показано якраз те, що в умовах сьогодення без вмілого застосування економічних методів управління неможливо досягти бажаних результатів в діяльності того чи іншого підприємства, адже економічні методи управління охоплюють цілий комплекс взаємопов’язаних питань, без яких марно сподіватися на ефективні результати виробничої діяльності. В статті відображено також роль економічних методів та їх взаємодоповнюючих складових, що прямо впливають на розвиток питань соціальної значимості колективу підприємства, що є в даний час надзвичайно важливим, адже дає можливість в забезпеченні дієвого та позитивно морального настрою працюючих на підприємстві. Особливу увагу у публікації звернуто на виняткову важливість економічних методів управління, які є досить дієвими важелями у забезпечені ефективного госпрозрахунку підприємства, адже лише на розрахунковій основі по кожному напрямку господарської діяльності стає можливим забезпечити основне завдання господарюючого підприємства, а саме, досягти максимального прибутку з найменшими витратами. В даній публікації досить змістовно показано як економічні методи управління сприяють виконанню певних взаємопов’язаних відповідних функцій менеджменту. Наведені окремі приклади досягнутих виробничих та фінансових здобутків, а також матеріального стимулювання працюючих в сільськогосподарських підприємствах Волинської області завдяки використанню ефективних методів управління.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
24

Begma, Vitaliy, Oksana Vrublevska, and Viktoriia Tsvirova. "Problematic Issues of Pricing for Products of the Ukrainian Defense Industry and Possibility of Using Swedish Experience." Central Ukrainian Scientific Bulletin. Economic Sciences, no. 3(36) (2019): 148–60. http://dx.doi.org/10.32515/2663-1636.2019.3(36).148-160.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
25

Semenenko, Oleg, Serhii Salkutsan, Olha Romanchenko, Yevhen Marko, Liudmyla Dobrovolska, and Artem Remez. "Основні методологічні аспекти оцінювання взаємозв’язку оборонного та економічного потенціалу держави у рамках формування вимог до її ефективного розвитку." Journal of Scientific Papers "Social development and Security" 10, no. 6 (December 31, 2020): 161–77. http://dx.doi.org/10.33445/sds.2020.10.6.15.

Full text
Abstract:
Національні інтереси України сьогодні потребують негайного розроблення та впровадження комплексу заходів щодо забезпечення ефективного використання наявних ресурсів з метою економічного прогресу, збільшення і зміцнення оборонного потенціалу (ОП) та воєнно-економічного потенціалу (ВЕП) держави. Дослідження проблем оцінювання та збалансованого розвитку ВЕП держави є однією із головних складових проблематики подальшого розвитку України в цілому. Автори у статті зробили спробу розкрити сутність понять ОП та ВЕП держави з позицій військової науки. Наведені у статті основні теоретичні аспекти формування ОП та ВЕП держави в сучасних умовах розвитку Збройних Сил (ЗC) України та України в цілому дозволять сформувати основні принципи щодо розуміння цих понять та їх складових, визначити їх взаємозв’язок у сучасній військовій науці, а також обрати основні напрями проведення досліджень за такою тематикою. Аналіз ВЕП і особливо його активної частини (воєнної економіки) показує, що стан економічного забезпечення ОП України має нині значні розбіжності між його потребами та увагою, яка приділялася з боку керівництва держави його ресурсному забезпеченню. Однією із основних проблем такого стану речей є досить значні невизначеності в методологічних аспектах його трактування та оцінювання. Сьогодні до основних завдань удосконалення інституційно-управлінського механізму державного керівництва щодо розвитку ОП країни належить необхідність модернізації процедур управління воєнно-економічною діяльністю, зокрема систем військового фінансування, ціноутворення на військову продукцію тощо. Але це можливо реалізувати в сучасних умовах розвитку ЗС України та України в цілому тільки в разі удосконалення існуючих процедур оцінювання достатності ВЕП та ОП держави за основними складовими їх функціонування.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
26

Бойчук, І. В. "ВПЛИВ КОМПЛЕКСУ МАРКЕТИНГУ НА ДІЯЛЬНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ КОНКУРЕНЦІЇ." Herald of Lviv University of Trade and Economics Economic sciences, no. 60 (July 3, 2020): 68–74. http://dx.doi.org/10.36477/2522-1205-2020-60-11.

Full text
Abstract:
Статтю присвячено обґрунтуванню теоретичних положень та поданню практичних рекоменда-цій щодо визначення впливу комплексу маркетингу та окремих його елементів на вдосконалення діяльності під-приємства в умовах посилення конкуренції для отримання ним конкурентних переваг на ринку. Актуальність дос-ліджуваної теми пов’язана з тим, що в умовах сьогодення можливості маркетингової діяльності суб’єктів еко-номіки суттєво залежать від їхнього вміння якісно формувати маркетинг-мікс і підбирати окремі його складові для забезпечення швидкого реагування на конкурентне середовище. На основі узагальнення наукових публікацій і з врахуванням прикладних умов реалізації стратегічних підходів підприємств на засадах конкуренції виявлено, що вона є потужним інструментом формування цивілізованих ринків і змушує підприємців розширювати власне ви-робництво, покращувати якість продукції, знижувати собівартість товарів, орієнтуватися на соціально-економічні запити сучасного споживача. Зазначено, що саме комплекс маркетингу розглядають як основу органі-зації управління підприємством і прийняття зважених рішень з орієнтиром на врахування ринкового попиту і стану конкурентної боротьби. Доведено, що для забезпечення цілісного характеру маркетингового впливу на ринкове становище фірми потрібно розглядати предмет конкуренції з позицій товару (послуги) і з погляду спо-живача, чим обумовлений вибір різних методів конкурентної боротьби для привернення потенційної клієнтури. Обґрунтовано, що зважені рішення про структуру та наповнення маркетингового комплексу базуються на кра-щому розумінні потреб цільового споживача і тих критеріїв, якими він керується, приймаючи рішення про вибір однієї з конкуруючих пропозицій. Серед критеріїв вибору товару клієнти аналізують економічні та психологічні параметри, які напряму пов’язані з формуванням конкурентного маркетинг-міксу. Вказано на необхідність роз-робки товарної політики фірми з орієнтацією на набір товарів і послуг, які пропонуються цільовому ринку; їхню якість, кількість і відповідність потребам споживачів; додаткову користь, яку вони пропонують клієнту на противагу товарам-конкурентам; частоту оновлення номенклатури, упаковку і бренд продукції загалом. Запро-поновано враховувати рівні “товарної цибулини” при виборі маркетингової стратегії продукту для узгодження стратегічних рішень і тактичних дій щодо визнання товару цільовим ринком і забезпеченні його конкуренто-спроможності. Процес визначення ціни на товар як елементу маркетингу необхідно узгоджувати зі стратегіч-ними цілями діяльності підприємства, попитом на його продукцію, ціновою політикою основних конкурентів, рівнем доходів населення й іншими важливими чинниками оточуючого середовища. Особлива увага приділяється типу конкурентного ринку, що визначає специфіку цінової поведінки на ньому і стає основою розробки комплексу маркетингу. На цій основі рекомендовано формувати маркетингову політику ціноутворення та використовува-ти ціновий фактор як ефективний засіб конкурентної боротьби. Показано вагомість місця як складової комплек-су маркетингу, що забезпечує систему збуту товарів і гарантує доступність продукції для потенційних спожи-вачів. Запропоновано створення такого виду корисності для цільової клієнтури, як зручність місця купівлі това-ру, що забезпечить реалізація маркетингової стратегії розподілу та збуту на більш високому рівні в порівнянні з фірмами конкурентів. Доведено доцільність проштовхування продукції підприємства на основі інформування, переконання і впливу на рішення про купівлю, з фокусуванням на її перевагах над конкуруючими товарами. В скла-ді маркетингової стратегії просування потрібно враховувати співвідношення її важливих елементів, а саме: реклами, заходів із стимулювання збуту, персонального продажу і пропаганди. Окремо розглянуто вплив на кон-курентні позиції підприємства рекламування товарів як важливого засобу комунікації з цільовою аудиторією. Визначено специфіку застосування різних засобів стимулювання збуту, особистого продажу і PR-заходів із вра-хуванням потреб споживачів і рівня їхньої прихильності. Вказано на важливість забезпечення балансу всіх скла-дових комплексу маркетингу в діяльності підприємства, що є підґрунтям для сильних позицій підприємства і формування конкурентних переваг, що має практичну цінність. Запропоновано поєднувати методи цінової і неці-нової конкуренції в маркетинговій діяльності.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
27

Носань, Наталія. "ОСОБЛИВОСТІ ЦІНОУТВОРЕННЯ НА РИНКУ БАНКІВСЬКИХ ПРОДУКТІВ УКРАЇНИ В УМОВАХ ЦИФРОВОЇ ЕКОНОМІКИ." Економіка та суспільство, no. 33 (November 30, 2021). http://dx.doi.org/10.32782/2524-0072/2021-33-53.

Full text
Abstract:
У статті досліджено сутність особливостей ціноутворення на ринку банківських продуктів України в умовах цифрової економіки. Представлено, що потенціал використання цифрових технологій у банківському секторі України зростає. Зазначено, що послуги електронного банківського обслуговування надаються не лише банками, але й іншими суб'єктами фінансового ринку, що посилює конкуренцію на ринку фінансових послуг. Представлено основні чинники ціноутворення на банківські продукти в Україні. Представлено основні методи ціноутворення при формуванні та реалізації цінової політики банками. Зазначено, що вартість послуг дистанційного банківського обслуговування потребує здійснення інвестицій у сучасні технології. Охарактеризовано основні групи інновацій у банківській діяльності. Представлено перспективи та можливі загрози від використання інновацій у банківській сфері.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
28

Кирилюк, Ірина, and Андрій Трохименко. "ОСОБЛИВОСТІ ЦІНОУТВОРЕННЯ НА ПРОДУКЦІЮ АПК." Економіка та суспільство, no. 26 (April 27, 2021). http://dx.doi.org/10.32782/2524-0072/2021-26-34.

Full text
Abstract:
У сучасних умовах ціни на продукцію АПК не є стабільними. Економічна ситуація в країні призводить до високої конкуренції на ринку сільськогосподарської продукції. Оскільки ціни на зерно для усіх підприємств майже однакові, фермерським господарствам слід уникати високих витрат на вирощування зернових та технічних культур задля конкурентоспроможності підприємства. Собівартість вирощування та зберігання зерна зростає, тому постає питання, чому так відбувається. У даній статті проаналізовано актуальні проблеми ціноутворення на продукцію сільського господарства в Україні. Виявлено основні причини диспаритету цін на сільськогосподарську продукцію. З’ясуємо проблеми і особливості з якими стикаються сільгоспвиробники під час формування ціни. Проаналізовано вплив державного регулювання на ціноутворення продукції АПК та запропоновано варіанти регулювання цін.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
29

Безкоровайна, Лариса. "Управління проєктами у сфері гостинності: питання ціноутворення, маркетингових стратегій, якості туристичних послуг." Adaptive Management Theory and Practice Economics 10, no. 20 (May 10, 2021). http://dx.doi.org/10.33296/2707-0654-10(20)-13.

Full text
Abstract:
Анотація. В статті зроблено кроки до розв’язання важливих питань сучасності: розвитку сфери гостинності як головної ланки туристичної індустрії через ефективне управління проєктами, доцільний вибір стратегій цінової та маркетингової політик, забезпечення якості туристичних послуг. Підкреслено, що Україна має великий потенціал для розвитку туризму в усіх напрямах: гастро-, агро-, екотуризм; зимовий, морський, зелений, сільський, культурний туризм; заходи і фестивалі, MICE та ін. З’ясовано, що відповідно до стратегії глобального розвитку, восьма ціль стосується галузі туризму, й декларує забезпечення виконання стратегій підтримки сталості цієї сфери, що сприяє створенню робочих місць, розвиткові місцевої культури і виробництва місцевої продукції; стійкому економічному зростанню, повній і продуктивній зайнятості та достойній роботі для всіх громадян; зростанню валового внутрішнього продукту; підвищенню продуктивності в економіці за допомогою диверсифікації, технічної модернізації та інновацій. Все це зумовлює необхідність розроблення нових якісних туристичних проєктів для забезпечення сталого розвитку сфери гостинності зокрема й туризму загалом. В дослідженні акцентовано увагу на специфічних видах проєктів у гостинності: інвестиційному, що пов’язаний із необхідністю певних фінансових інвестицій у створення і розвиток підприємств туристської інфраструктури; інноваційному, що пов’язаний із розробленням нових туристських продуктів або окремих туристських послуг, новітніх маршрутів; міжнародному, в розробленні й виконанні якого беруть участь іноземні партнери. Встановлено, що ефективність діяльності проєкту в сфері гостинності має базуватися на гарній командній роботі, здатній забезпечити необхідну гнучкість, стимулювати творчість і креативність, створити атмосферу співробітництва й підтримки, позитивно вплинути на якість результату проєкту. Ключові слова: індустрія гостинності, управління проєктами, ціноутворення, маркетингові стратегії, туристичні послуги, якість послуг.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
30

Tkach, Ivan, and Maryna Malanchuk. "Еволюція теорії ціноутворення та їх вплив на формування ціни на продукцію військового призначення." Journal of Scientific Papers "Social development and Security" 2, no. 2 (January 10, 2018). http://dx.doi.org/10.33445/sds.2017.2.2.6.

Full text
Abstract:
В статті проведено аналіз розвитку теорії цін і ціноутворення, які розглядалися в теорії трудової вартості, теорії граничної корисності та завершуючи сучасними напрямами неокласичного синтезу, що становлять теоретичну основу сучасних досліджень ринкового господарства. Пізнання економічної природи ціни відзначається за наступними етапними: кількісна теорія грошей, яка отримала широке поширення у вигляді “рівняння обміну” (MV = PQ); теорія трудової вартості визначає ціну як грошовий вираз мінової вартості товару; теорія граничної корисності де ціна представляється у вигляді оцінки граничної корисності даного блага, ціна є грошовий вираз кінцевої або граничної корисності економічного блага. Дані теорії не враховують специфіки ціноутворення на продукцію військового призначення, адже дана продукція має специфічні характеристики, а саме: єдиний покупець це держава, в більшості випадків присутня монополія на даний вид продукції тощо. Тому виникає необхідність розробки методології ціноутворення на продукцію військового призначення.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
31

Безкоровайна, Лариса. "Управління проєктами у сфері гостинності." Adaptive Management Theory and Practice Economics 11, no. 22 (October 20, 2021). http://dx.doi.org/10.33296/2707-0654-11(22)-02.

Full text
Abstract:
Анотація. В статті зроблено кроки до розв’язання важливих питань сучасності: розвитку сфери гостинності як головної ланки туристичної індустрії через ефективне управління проєктами, доцільний вибір стратегій цінової та маркетингової політик, забезпечення якості туристичних послуг. Підкреслено, що Україна має великий потенціал для розвитку туризму в усіх напрямах: гастро-, агро-, екотуризм; зимовий, морський, зелений, сільський, культурний туризм; заходи і фестивалі, MICE та ін. З’ясовано, що відповідно до стратегії глобального розвитку, восьма ціль стосується галузі туризму, й декларує забезпечення виконання стратегій підтримки сталості цієї сфери, що сприяє створенню робочих місць, розвиткові місцевої культури і виробництва місцевої продукції; стійкому економічному зростанню, повній і продуктивній зайнятості та достойній роботі для всіх громадян; зростанню валового внутрішнього продукту; підвищенню продуктивності в економіці за допомогою диверсифікації, технічної модернізації та інновацій. Все це зумовлює необхідність розроблення нових якісних туристичних проєктів для забезпечення сталого розвитку сфери гостинності зокрема й туризму загалом. В дослідженні акцентовано увагу на специфічних видах проєктів у гостинності: інвестиційному, що пов’язаний із необхідністю певних фінансових інвестицій у створення і розвиток підприємств туристської інфраструктури; інноваційному, що пов’язаний із розробленням нових туристських продуктів або окремих туристських послуг, новітніх маршрутів; міжнародному, в розробленні й виконанні якого беруть участь іноземні партнери. Встановлено, що ефективність діяльності проєкту в сфері гостинності має базуватися на гарній командній роботі, здатній забезпечити необхідну гнучкість, стимулювати творчість і креативність, створити атмосферу співробітництва й підтримки, позитивно вплинути на якість результату проєкту. Ключові слова: індустрія гостинності, управління проєктами, ціноутворення, маркетингові стратегії, туристичні послуги, якість послуг.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
32

Гвоздь, Оксана. "ОСОБЛИВОСТІ ЦІНОУТВОРЕННЯ НА ОРГАНІЧНУ ПРОДУКЦІЮ ТА ДЕРЖАВНОЇ ПІДТРИМКИ ОРГАНІЧНОГО ВИРОБНИКА В РИНКОВИХ УМОВАХ УКРАЇНИ." Економіка та суспільство, no. 25 (March 30, 2021). http://dx.doi.org/10.32782/2524-0072/2021-25-22.

Full text
Abstract:
У статті окреслено особливості ціноутворення на органічну продукцію та розглянуто можливі форми державної підтримки органічного виробника. Охарактеризовано основні моменти, які мають бути враховані при формуванні ціни на органічну продукцію, запропоновано встановлення преміальної надбавки, на основі розглянутого досвіду Швейцарії, Великобританії та Німеччини. Наголошено на важливості врахування стратегії органічного виробника та стадії життєвого циклу органічного товару при ціноутворенні. Розглянуто особливості державної підтримки у зарубіжних країнах та наголошено на необхідності збільшення відшкодувань за сертифікацію процесу органічного виробництва для сільськогосподарських виробників. У статті також охарактеризовано основні регіональні ініціативи підтримки органічного виробництва в Україні.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
33

Воробйов, Костянтин, Наталія Гуржій, and Софія Воробйова. "ОСОБЛИВОСТІ ЦІНОУТВОРЕННЯ КІНЦЕВОЇ ВАРТОСТІ ОБСМАЖЕНОЇ КАВИ І КАВАВОГО НАПОЮ В ОБ'ЄКТАХ HO.RE.CA ТА RETAIL." ГРААЛЬ НАУКИ, November 27, 2021, 45–51. http://dx.doi.org/10.36074/grail-of-science.19.11.2021.005.

Full text
Abstract:
У статті досліджено особливості ціноутворення вартості обсмаженої кави та готового кавового напою в об'єктах Ho.Re.Ca та Retail. Розглянуто особливості формування вартості готової до продажу та споживання кави на етапі приймання та обсмажування сировини підприємством. Визначено особливості формування націнки на готову продукцію у B2B. Проаналізовано ціни на обжарену каву національних та зарубіжних підприємств з обсмажування кави на ринку України. Визначено витрати у процесі реалізації готового кавового напою у Ho.Re.Ca та обсмаженої кави у Retail.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
34

О.О., Усаченко, Родченко Л.М., and Родченко І.Ю. "УПРАВЛІННЯ ІННОВАЦІЙНОЮ СКЛАДОВОЮ ОБОРОННО-ПРОМИСЛОВОГО КОМПЛЕКСУ." Bulletin of the National University of Civil Protection of Ukraine. Series: Public Administration, no. 2(15)2021 (2021). http://dx.doi.org/10.52363/2414-5866-2021-2-24.

Full text
Abstract:
При аналізі функціонування існуючих підприємств оборонно-промислового комплексу визначено чинники, що негативно впливають на управління інноваційною діяльністю. Переважна частина наукових досліджень і розробок все ще здійснюється тими організаціями науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт, які найбільш віддалені від потреб підприємств і попиту на продукцію з боку промислового сектора, в тому числі і оборонно-промислового комплексу. Два фактори - низькі інноваційні можливості оборонно-промислових підприємств і відносна ізольованість галузевих дослідних інститутів від промислових підприємств - чинять негативний вплив на рівень конкурентоспроможності, а також на конструювання, виробництво і реалізацію продукції в Україні. На ділі можна сказати, що ці два фактори є найсуттєвішими перешкодами на шляху перетворення української системи наукових досліджень і розробок в українську інноваційну систему.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
35

Постан, М. Я., and Ю. В. Куруджи. "МОДЕЛЮВАННЯ ЛАНЦЮГА ПОСТАВОК З УРАХУВАННЯМ ІННОВАЦІЙНОЇ ТА МАРКЕТИНГОВОЇ АКТИВНОСТІ ВИРОБНИЧИХ ПІДПРИЄМСТВ." Економічний вісник Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», no. 20 (April 1, 2022). http://dx.doi.org/10.20535/2307-5651.20.2021.252852.

Full text
Abstract:
Мета статті полягає у вивченні одночасного впливу інноваційної та маркетингової політики виробничих підприємств на оптимізацію роботи ланцюга поставок. Досягнення поставленої у статті мети здійснено за допомогою таких методів дослідження, як методи логічного узагальнення та наукової абстракції, економіко-математичного моделювання, комп’ютерного моделювання та графічного аналізу. Запропоновано економіко-математичну модель планів виробництва та доставки продукції промислового підприємства кінцевим споживачам з урахуванням інноваційної та маркетингової активності виробничих підприємств – ланок ланцюга поставок. Передбачено, що витрати на виробництво продукції залежать від обсягів інвестицій у інноваційну активність. Маркетингова активність підприємства – виробника готової продукції врахована у припущенні, що попит на продукцію є деякою зростаючою функцією від розміру витрат на рекламу. Використання на практиці запропонованого підходу дасть змогу за рахунок узгодження виробничих планів промислових підприємств, планів перевезень для транспортних підприємств, а також маркетингових та інноваційних планів удосконалити взаємодію підприємств у рамках ланцюга поставок.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
36

Mrykhina, Oleksandra, Valentyna Zhukovska, Taras Danylovych, Anatolii Havryliak, and Petro Bogdan. "PRICE FORMATION MODEL FOR INTELLECTUALLY INNOVATIVE PRODUCTS BASED ON THE READINESS FOR COMMERCIALIZATION." International scientific journal "Internauka". Series: "Economic Sciences", 2017. http://dx.doi.org/10.25313/2520-2294-2020-10-6414.

Full text
Abstract:
The article examines the problem of price formation for intellectual and innovative products in a volatile market conditions. The existing methods and models of price formation for innovative products have been analyzed, which have shown their insufficiency for the demand of assessment, namely, in the part where the intellectual component of the product and the degree of its readiness for commercialization should be taken into account. The price formation model for intellectual and innovative products is substantiated based on their readiness for commercialization. The model includes a list of evaluation signs of intellectual and innovative products readiness in commercialization: technological readiness, competitiveness, patent readiness, riskiness. A list of levels of intellectual and innovative products readiness has been formed, containing its main distinctive states in the process of preparing for commercialization. Based on the application of algorithms for the theory of fuzzy sets, the indicated levels of readiness of intellectual and innovative products are integrated into an indicator designed to adjust the base price of such products. The proposed price formation model for intellectual and innovative products has been tested on a number of developments in Ukrainian business entities, which made it possible to obtain the desired correcting indicators for them and compare them with the corresponding average market prices in the industry. The author's model makes it possible to group a number of different types of features of intellectual and innovative products and present them in formalized terms. The specified above contributes to the achievement of a high degree of accuracy and adequacy of price formation for intellectual and innovative products, the flexibility of the pricing policy of business entities in a market singularity. The model is universal for products of various economic activity types and process types of its transfer and commercialization.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
37

"Лижник Ю.Б. ФОРМУВАННЯ ІНВЕСТИЦІЙНО-ІННОВАЦІЙНОГО ПОРТФЕЛЯ ПІДПРИЄМСТВА ТА АНАЛІЗ ГАЛУЗЕВОЇ СТРУКТУРИ ВПРОВАДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ІНВЕСТИЦІЙ В УКРАЇНІ." TRADE AND MARKET OF UKRAINE, no. 48 (2) 2020 (December 23, 2020): 49–58. http://dx.doi.org/10.33274/2079-4762-2020-48-2-49-58.

Full text
Abstract:
Мета. Основною метою дослідження є виявлення зв’язків та основних тенденцій зміни у часі між показниками обсягів інвестиційної та інноваційної діяльності підприємств і фінансово-кредитних установ в цілому та за галузями впровадження, а також рівень зв’язку з показниками фінансування інвестицій та інновацій. Зокрема одним із завданням є з’ясування існуючого рівня зв’язків між джерелами фінансування інвестиційної діяльності та напрямками впровадження інновацій — для виявлення сфер діяльності з найбільшим рівнем взаємопов’язаності інвестицій та інновацій, а також дослідження галузевої структури інвестування інновацій. Методи. Для аналізу динамки інвестиційної діяльності були використані методи економічної статистики та економетрики, зокрема методи та моделі аналізу числових рядів, регресійно-кореляційного аналізу, методи фінансової математики та теорії ризику. Для узагальнення структури та методів формування інвестиційно-інноваційного портфеля підприємства були використані системно-структурний підхід, метод логічного аналізу, метод аналогій, методи спостереження і узагальнення. Результати. У результаті дослідження встановлено галузеву структуру впровадження інвестицій у інноваційну діяльність, запропоновано структуру інноваційно-інвестиційного портфеля підприємства, сформульовано принципи формування інвестиційно-інноваційного портфеля та досліджено напрямки впливу інвестиційно-інноваційного портфеля на ціноутворення на підприємстві. Запропоновано схему формування інвестиційного портфеля підприємства, яка враховує двоїсту сутність інвестиційного портфеля та напрямки отримання і вкладення інвестиційних коштів, а також підкреслює єдність інвестиційно-інноваційних процесів на підприємстві. Ключові слова: інвестування, інновації, інвестиційно-інноваційна діяльність, регресійно-кореляційний аналіз, інвестиційно-інноваційний портфель, галузева структура інвестицій.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography