Academic literature on the topic 'Центр адміністративних послуг'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Центр адміністративних послуг.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Центр адміністративних послуг"

1

Стукан, Т. М. "ЦЕНТРИ НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ ЯК ОДНА З ОЗНАК ПУБЛІЧНОСТІ ВЛАДИ." Таврійський науковий вісник. Серія: Публічне управління та адміністрування, no. 3 (February 18, 2022): 131–37. http://dx.doi.org/10.32851/tnv-pub.2021.3.18.

Full text
Abstract:
У статті проаналізовано стан розвитку мережі Центрів надання адміністративних послуг від прийняття Закону України «Про адміністративні послуги» у 2013 р. і дотепер. Визначено, що Центри в Україні функціонують за організаційно-правовими формами зі статусом постійно діючого робочого органу та як створений структурний підрозділ при виконавчому органі рад. Досліджено наявну кількість Центрів, що діють сьогодні на всій території країни й у розрізі окремих областей. Визначено, що мережа Центрів надання адміністративних послуг в Україні розвивається не тільки за рахунок внутрішнього ресурсу, а й із залученням до цього процесу ресурсу міжнародних програм та організацій. Встановлено основні переваги розвитку мережі ЦНАПів в Україні. У статті згруповано інформацію по кожній області щодо діяльності Центрів, які були відкриті у межах реалізації Програми ЄС «U-LEAD з Європою» у період із 2018–2021 рр. Охарактеризовано функціональні можливості звичайного, міськрайонного, мобільного та міжмуніципального Центрів надання адміністративних послуг, що здійснюють свою діяльність в Україні. Здійснено оцінку розвитку системи адміністративних послуг на регіональному рівні на прикладі Херсонської області. Досліджено Національну веб-платформу центрів надання адміністративних послуг, яка створена на початку 2021 р. Міністерством цифрової трансформації для зручності громадян та покращення якості надання послуг. Визначено переваги такого онлайн-майданчику, які полягають у тому, що громадяни можуть швидко та легко отримати послуги, які надають загальнодержавні та місцеві органи влади, а працівники ЦНАПів – покращити якість надання адмінпослуг. У ході проведеного дослідження та враховуючи протиепідеміологічні заходи, які діють у країні у зв’язку з поширенням COVID-19, з’ясовано, що слід поступово переходити до трансформації публічних інституцій і використання цифрових (електронних) послуг населенням, що дозволить сформувати безпечне середовище для клієнтів.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Федоріщев, С. С. "Особливості діяльності центрів надання адміністративних послуг у місті Вінниці." Актуальні проблеми держави і права, no. 86 (September 23, 2020): 223–28. http://dx.doi.org/10.32837/apdp.v0i86.2448.

Full text
Abstract:
У статті розкрито досвід діяльності центру надання адміністративних послуг «Прозорий офіс» м. Вінниці. Зокрема, проаналізовано нормативно-правові акти, якими повинні керуватися в діяльності центру надання адміністративних послуг м. Вінниці, та виокремлено напрями удосконалення діяльності зазначеного центру. Діяльність центру надання адміністративних послуг «Прозорий офіс» м. Вінниці базується на таких критеріях, як: а) взаємодія органів публічної адміністрації з центром надання адміністративних послуг «Прозорий офіс» м. Вінниці; б) максимальна інтеграція публічних послуг, за якими найчастіше звертаються споживачі; в) створення якісних програмних продуктів та відповідних електронних реєстрів за допомогою інформаційно-телекомунікаційних технологій для вдосконалення діяльності центру надання адміністративних послуг «Прозорий офіс» м. Вінниці. Констатовано, що суб'єктами, які взаємодіють з центром надання адміністративних послуг «Прозорий офіс», є: 1) 22 територіальних підрозділи центральних органів виконавчої влади, а саме: 3 підрозділи державних фондів; 4 територіальні органи Вінницької облдержадміністрації; 3 органи Вінницької райдержадміністрації, в тому числі структурні підрозділи міської ради та її виконавчі органи; 3 підприємства комунальної форми власності, які також надають відповідні публічні послуги, та 1 орган приватної форми власності. Проаналізовано позитивний досвід впровадження сервісу «мобільний адміністратор» у центрі надання адміністративних послуг «Прозорому офісі» м. Вінниця та наголошено на необхідності розширювати мережу зазначених сервісів у віддалених селищах, містах, районах тощо з метою підвищення якості надання публічних послуг ЦНАП в м. Вінниця. Для вдосконалення та підвищення якості надання публічних послуг у «Прозорому офісі» ЦНАП в м. Вінниця функціонують електронні телекомунікаційні системи: 1) електронна система адміністрування чергою або так званий реєстр територіальної громади м. Вінниця; 2) система електронного документообігу “DocsVision”, що стала однією з перших, запроваджених саме в цьому ЦНАП; 3) автоматизована інформаційна система (АІС); 4) Єдиний державний реєстр, 5) Державний земельний кадастр (ДЗК), Державний реєстр актів цивільного стану споживачів послуг (ДРАЦСГ) тощо.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Тернущак, М. "Удосконалення сервісної діяльності публічної адміністрації в контексті діджиталізації." Юридичний вісник, no. 1 (July 31, 2020): 93–100. http://dx.doi.org/10.32837/yuv.v0i1.1565.

Full text
Abstract:
У статті досліджено специфіку практики органів державного управління у сфері діджиталізації. Проаналізовано зміст заходів, передбачених сучасними поняттями «держава у смартфоні» та «цифрова держава», їхній вплив на процес оцифрування у сфері адміністративних послуг. Зазначається, що процес удосконалення практик обслуговування реалізується в умовах діджиталізації та децентралізації адміністративних послуг, а також моніторингу якості обслуговування в центрах адміністративних послуг. Розглянуто питання впровадження електронних послуг, зокрема електронних кабінетів у частині вдосконалення процедур ідентифікації споживача послуги, адреси та прийому адміністративних послуг. Проаналізовано співпрацю територіальних громад у межах програми и-ЬБАІ) з Європою. Крім того, окремо проаналізовано практики вдосконалення зворотного зв'язку на прикладі запровадження проєк-ту «Таємний клієнт» на вебсайті Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України. Констатовано, що сучасна практика надання адміністративних послуг публічною адміністрацією -це якість, швидкість, зручність обслуговування громадян і надання послуг он-лайн за допомогою е-серві-сів. Установлено, що мету, яку переслідує держава відносно вдосконалення сервісної діяльності публічної адміністрації, становить спрощення порядків (процедур) отримання послуги й підвищення якості обслуговування відвідувачів центрів надання адміністративних послуг. На підставі аналізу окремих вітчизняних практик надання адміністративних послуг публічної адміністрації резюмовано, що основу координації зусиль в напрямах розроблення й запровадження нових е-сервісів, а саме діджиталізації адміністративних послуг, максимального наближення адміністративних послуг, зокрема децентралізації адміністративних послуг і вдосконалення системи моніторингу якості обслуговування в центрах надання адміністративних послуг, становлять чинники вдосконалення сервісної діяльності публічної адміністрації в умовах діджиталізації.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Петров, С. Є. "МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ ДОСЛІДЖЕННЯ АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВОГО СТАТУСУ ГОЛОВНОГО СЕРВІСНОГО ЦЕНТРУ МВС." Прикарпатський юридичний вісник, no. 6(35) (May 11, 2021): 144–48. http://dx.doi.org/10.32837/pyuv.v0i6(35).707.

Full text
Abstract:
Петров С. Є. Методологічні засади дослідження ад­міністративно-правового статусу Головного сервісного центру МВС. - Стаття. Актуальність статті полягає у тому, що питання, пов’язані з наданням адміністративних послуг фізич­ним та юридичним особам органами державної вла­ди, зокрема органами Міністерства внутрішніх справ України та їхніми структурними підрозділами, потре­бують окремої уваги з огляду на пошук оптимального механізму врегулювання відносин між зазначеними учасниками відносин на основі виваженого підходу. Особлива природа цих відносин спонукає до визначен­ня напрямів власного дослідження, яке б визначало правове становище учасників, зокрема адміністратив­но-правовий статус Головного сервісного центру Мініс­терства внутрішніх справ України, враховуючи сучасні підходи до правового регулювання надання публічних послуг органами державної влади в умовах новітнього державорозуміння. У статті розглянуто методологічні засади науково- пізнавальної діяльності, які визначають найкращий результат вирішення певної правової проблеми й право­вої характеристики адміністративно-правового статусу Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України. Автор виходить із методологічних засад пізнання, які ґрунтуються на інтегративній трирівне- вій системі, яка поєднує діалектично взаємопов’язані між собою: 1) принципи наукового пізнання; 2) мето­дологічні підходи; 3) методи наукового дослідження. Визначено методологічні підходи та методи пізнання ад­міністративно-правового статусу Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України. Зроблено висновок, що методологічним підходом до правової характеристики адміністративно-правово­го статусу Головного сервісного центру є основоположні ідеї людиноцентризму, організації та здійснення адмі­ністративного управління на основі принципів верхо­венства права та закону, пріоритетності прав людини, спрямованості діяльності органів публічного адміні­стрування на забезпечення прав людини, відповідність сучасним принципам «розумного управління», циф­рової трансформації як одного із засобів досягнення мети сучасної доктрини публічного адміністрування, визначення адміністративно-правового статусу Голов­ного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України як органу, принципи діяльності якого повинні поєднувати компоненти сучасного підходу до надання адміністративних послуг в їх широкому розумінні та надання сервісних послуг як засобу здійснення право­охоронної діяльності на основі виваженого балансу та компромісу інтересів окремої особи приватного права та публічних інтересів як інтересів спільноти таких осіб.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Іванюк, А. В. "КОНЦЕПТУАЛЬНА ФУНКЦІОНАЛЬНО-ОРГАНІЗАЦІЙНА МОДЕЛЬ РЕГІОНАЛЬНОГО ЦЕНТРУ КАРДІОЛОГІЇ НА ПРИНЦИПАХ ДЕРЖАВНО-ПРИВАТНОГО ПАРТНЕРСТВА." Вісник соціальної гігієни та організації охорони здоров'я України, no. 3 (December 23, 2021): 42–46. http://dx.doi.org/10.11603/1681-2786.2021.3.12625.

Full text
Abstract:
Мета: обґрунтувати концептуальну функціонально-організаційну модель регіонального центру кардіології (РЦК) на принципах державно-приватного партнерства (ДПП). Матеріали і методи. У дослідженні використовували загальнонаукові методи аналізу, синтезу, узагальнення, моделювання, інтерпретації наукових даних, а також системний і структурно-функціональний підходи. Результати. Для вирішення проблеми фінансування та розвитку найбільш витратної третинної високо­спеціалізованої кардіологічної допомоги населенню регіону був реалізований проект обґрунтування концептуальної функціонально-організаційної моделі РЦК на принципах ДПП, тобто об’єднання сил і засобів держави і бізнесу. Модель РЦК розроблена як самоврядний, господарсько і юридично самостійний суб’єкт медичної діяльності, що забезпечує оптимальне поєднання державного регулювання і ринкового саморегулювання. Економічна ефективність розробленої моделі РЦК забезпечується за рахунок юридичної та господарської самостійності моделі, багатоканального фінансування та прибутковості комерційної діяльності. Медична допомога у моделі РЦК представлена двома напрямками – медико-соціальним (безоплатним) та економічно рентабельним (платним), кожний з яких орієнтований на свого споживача послуг і в цілому забезпечує підтримку кардіологічного здоров’я усіх верств населення регіону. Організаційна структура моделі РЦК на принципах ДПП інтегрує три центри: центр високоспеціалізованої стаціонарної допомоги, центр консультативної амбулаторно-поліклінічної екстреної і планово-консультативної допо­моги, центр організаційно методичної, інформаційно-аналітичної, інтеграційної та статистичної роботи, а також два блоки – адміністративно-господарський та допоміжних підрозділів. Пацієнторієнтованість моделі забезпечує доступність високоспеціалізованої медичної допомоги для різних категорій населення. Висновки. Потенціал моделі РЦК на принципах ДПП орієнтований на бізнес-процеси та інтегрування медичних послуг, забезпечує її економічну, медичну і соціальну ефективність та оптимальне функціонування у ринкових умовах. Реалізація моделі РЦК на практиці дасть змогу виконати її цільову функцію – задовольнити потреби населення регіону в доступних і якісних високотехнологічних кардіологічних послугах.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Петров, С. Є. "МІСЦЕ ГОЛОВНОГО СЕРВІСНОГО ЦЕНТРУ МВС УКРАЇНИ В СИСТЕМІ СУБЄКТІВ АДМІНІСТРАТИВНОГО ПРАВА." Juridical science, no. 2(104) (July 15, 2021): 298–309. http://dx.doi.org/10.32844/2222-5374-2020-104-2.33.

Full text
Abstract:
Актуальність статті полягає в тому, що необхідність визначення місця Головного сервісного центру в системі суб’єктів адміністративного права зумовлена потребою розподілу компетенції між органами державної виконавчої влади, визначення об’єму повноважень, необхідних для ефективного виконання поставлених перед цим органом завдань. Відсутність глибоких теоретичних розробок та керівництво виключно доцільністю створення нового органу з надання сервісних послуг в системі МВС на практиці виявило чимало проблем, в усуненні яких виникла потреба. Серед них – складність структури підпорядкування регіональних та територіальних сервісних центрів МВС, а точніше, відсутність такого підпорядкування територіальний сервісних центрів Головному сервісному центру МВС, визначення статусу і Головного сервісного центру і Регіональних сервісних центрів як самостійних юридичних осіб публічного права ускладнило підпорядкування останнього. Спроба усунути цю прогалину шляхом визнання регіональних сервісних центрів філіями Головного сервісного центру породила ще більшу проблему у визначенні адміністративно-правового статусу територіальних сервісних центрів, яка наразі є невизначеною і позиціонується як структурні підрозділи Регіональних сервісних центрів МВС. У статті досліджується питання місця Головного сервісного центру МВС в системі суб’єктів адміністративного права. Аналізуються підходи до визначення значення визначеності місця органа державної виконавчої влади в системі суб’єктів адміністративного права, та визначається ефективність обраної структури системи сервісних послуг МВС України завданням, поставленим перед Головним сервісним центром МВС. Запропоновано удосконалення такої структури та внесення змін та доповнень до Положення про Головний сервісний центр МВС. Визначено основні критерії та чинники, які визначають місце органу виконавчої влади, зокрема, Головного сервісного центру МВС в системі суб’єктів адміністративного права. Визначено, що він є спеціалізованим органом виконавчої влади, який перебуває у підпорядкуванні Міністерства внутрішніх справ України, самостійною юридичною особою публічного права, за організаційно-правовою формою – спеціалізованим органом державної влади, який має власну компетенцію – забезпечення державної політики у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху та безпеки експлуатації транспортних засобів, що має власну структуру: підпорядковані регіональні сервісні центри, з визначеними функціями та завданнями, та відповідними повноваженнями, серед яких основні: публічно-управлінські та публічно- сервісні, визначені Положенням про Головний сервісний центр МВС.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Жук, Ю. М. "Центри надання адміністративних послуг у Луцьку та Львові: порівняльний аналіз." Ефективність державного управління, Вип. 4 (49) (2016): 206–13.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Hratsiotova, Hanna, Victoria Safronova, and Serhii Serhii. "FINANCIAL RESOURCES OF THE ADMINISTRATIVE SERVICE CENTER: STRUCTURE, FORMATION AND USE." Economic journal Odessa polytechnic university 1, no. 11 (January 28, 2020): 5–10. http://dx.doi.org/10.15276/ej.01.2020.1.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Костенюк, Наталія. "АРХЕТИПІКА РЕІНЖИНІРИНГУ В КОНТЕКСТІ УДОСКОНАЛЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ." Public management 18, no. 3 (May 29, 2019): 252–61. http://dx.doi.org/10.32689/2617-2224-2019-18-3-252-261.

Full text
Abstract:
Розглянуто поняття реінжинірингу в контексті удосконален- ня діяльності органів місцевого самоврядування на основі архетипіки. Про- аналізовано проведення структурних реформ у діяльності органів місцевого самоврядування за допомогою архетипіки, які дають змогу досягти стійкого економічного ефекту за умови гармонізації пріоритетів і етапів реформуван- ня діяльності органів місцевого самоврядування. Схарактеризовано, що орган місцевого самоврядування виступає як центр адміністративно-управлінських процесів. Реінжиніринг встановлює процеси, які орієнтовані на певні цілі. Поставлені цілі досягаються впливом кадрами і засобами виробництва на інформацію, матеріальні блага і послуги. В умовах реформування діяльності ОМС залишається вищою метою надання послуг населенню. Зацікавлені особи отримують можливість реалізації управлінських цілей. При цьому необхідно враховувати як поточні, так і майбутні наслідки управлінських дій. Основою системи місцевого самоврядування є два головні суб’єкти: дер- жава і громада. Роль держави полягає у законодавчій регламентації процесу місцевого управління. Механізмом формування демократичного і ефектив- ного місцевого самоврядування є децентралізація, що забезпечує передачу частини владних повноважень самоврядним структурам. Об’єктом децен- тралізації виступає громада — локальна соціальна система, яка спроможна реалізовувати управлінську функцію. Ефективність діяльності ОМС за- лежить від рівня взаємодії з громадянами і підприємствами, якості роботи кожної установи, взаємодії органів влади між собою. Розвиток відповідної технічної бази не вирішить усіх проблем у системі місцевого самовряду- вання, але може істотно підвищити ефективність її роботи на різних рівнях. Застосування сучасних ІКТ супроводжується оптимізацією організаційних процедур, що робить їх більш простими і логічно витриманими.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Patiichuk, Viktor, and Oksana Lukashuk. "Основні православні релігійно-паломницькі центри Італії." Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії, no. 2 (May 29, 2017): 54–66. http://dx.doi.org/10.29038/2524-2679-2017-02-54-66.

Full text
Abstract:
Досліджено основні православні релігійно-паломницькі центри Італії. Узагальнено поняття релігійно-паломницького центру. Виділено два основних функціональних види релігійно-паломницького туризму, як паломницький туризм та релігійний туризм екскурсійно-пізнавальної спрямованості. Проаналізовано значення релігійно-паломницького туризму для розвитку економіки цієї держави. Зауважено та обґрунтовано факт, що Італія займає лідируючі позиції в Європі та світі за рівнем розвитку туристичної галузі та кількості щорічних туристів. Розглянуто поширення основних міжнародних релігійно-паломницьких центрів на території країни та описано їх головні святині. Встановлено, що важливими релігійнопаломницькими регіонами Італії є Північний та Центрально-Західний. Вивчено територіальні відмінності в розміщенні сакрально-паломницьких центрів Італії. Виділено основні релігійно-паломницькі регіони країни та їх ключові територіально-паломницькі центри. Встановлено, що сучасна економіка Італії європейської держави є однією з найрозвинутіших у країнах ЄС, а також рівень життя італійського населення в цілому є порівняно високим не тільки у Європі, але й світі зокрема, тому послуги на туристичне обслуговування, включаючи паломницьке, в цій країні є досить високими. Зауважено, що релігійно-паломницький туризм в Італії має значні подальші перспективи, через сучасну структуру економіки, що дозволило Італії стати однією із найрозвиненіших держав серед країна ЄС. Розкрито відмінності щодо забезпечення релігійно-паломницьких турів у православ’ї та католицизмі. Зазначено, що основними проблемами, які перешкоджають успішному розвитку сучасного італійського релігійно-православного туризму є роздрібненість і локалізація туристичного бізнесу в регіонах через брак ефективної централізованої координації, невміння розвивати нові туристичні пропозиції, недостатньо розвинута інфраструктура, нестача добре підготовлених туристичних кадрів і гідів-перекладачів, труднощі із залученням міжнародних інвестицій, через недостатньо налагоджену адміністративну систему й надмірну бюрократизацію процесу. Узагальнено головні проблеми та вказано на перспективи розвитку релігійнопаломницького туризму в Італії.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Dissertations / Theses on the topic "Центр адміністративних послуг"

1

Омеліна, Т. П. "Покращення якості надання адміністративних послуг у процесі модернізації центрів надання адміністративних послуг ( на прикладі центру надання адміністративних послуг Конотопської міської ради)." Master's thesis, Сумський державний університет, 2019. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/76466.

Full text
Abstract:
У магістерській роботі висвітлено суть покращення якості надання адміністративних послуг у процесі модернізації центрів надання адміністративних послуг. На базі дослідження організаційно-економічного механізму модернізації центру надання адміністративних послуг виявлено основні перешкоди його реалізації. Розкрито основні напрями щодо ефективної роботи центру надання адміністративних послуг. Проведено аналіз критеріїв вибору та облаштування приміщення центру надання адміністративних послуг. Запропоновано комплексний підхід організаційних та економічних процесів розвитку сучасного ЦНАПу, надано пропозиції щодо реконструкції приміщення. Сформульовано інтегрований підхід до надання адміністративних послуг. Рекомендовано запровадження в діяльності ЦНАПу інформаційно-комунікаційних технологій. Матеріали роботи можуть бути використані для покращення якості надання адміністративних послуг.
В магистерской работе освещены суть улучшения качества предоставления административных услуг в процессе модернизации центров предоставления административных услуг. На базе исследования организационно-экономического механизма модернизации центра предоставления административных услуг выявлены основные препятствия его реализации. Раскрыты основные направления по эффективной работы центра предоставления административных услуг. Проведен анализ критериев выбора и обустройства помещения центра предоставления административных услуг. Предложен комплексный подход организационных и экономических процессов развития современного ЦНАП, даны предложения по реконструкции помещения. Сформулировано интегрированный подход к предоставлению административных услуг. Рекомендуется введение в деятельности ЦНАП информационно-коммуникационных технологий. Материалы работы могут быть использованы для улучшения качества предоставления административных услуг.
The master's thesis covers the essence of improving the quality of administrative services in the process of modernization of administrative centers. On the basis of the study of the organizational and economic mechanism of modernization of the administrative services center, the main obstacles to its implementation were identified. The basic directions of the effective functioning of the administrative service center are revealed. The criteria of selection and arrangement of the premises of the administrative service center were analyzed. The complex approach of organizational and economic processes of development of modern CNAP is offered, the proposals on reconstruction of the premises are given. An integrated approach to the provision of administrative services is formulated. It is recommended that information and communication technologies be implemented in CNAP. Work materials can be used to improve the quality of administrative services.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Куліш, О. А. "Удосконалення системи надання адміністративних послуг (на прикладі управління «Центр надання адміністративних послуг в м. Суми»)." Master's thesis, Сумський державний університет, 2021. https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/87075.

Full text
Abstract:
У роботі розглянуто засади функціонування адміністративних послуг на прикладі ЦНАП у м. Суми. Для проведення дослідження було розкрито сутність адміністративних послуг, вивчено зарубіжний досвід їх надання, проаналізовано нормативно-правову базу надання адміністративних послуг в Україні, досліджено як приклад ЦНАП у м. Суми, окреслено перелік основних недоліків системи надання послуг в Україні. Розроблено чіткий перелік кроків для усунення існуючих недоліків надання адміністративних послуг в Україні на шляху Євроінтеграційних процесів.
В работе рассмотрены принципы функционирования административных услуг на примере ЦНАП в г. Сумы. Для проведения исследования была раскрыта сущность административных услуг, изучен зарубежный опыт их предоставления, проанализирована нормативно-правовая база предоставления административных услуг в Украине, исследована как пример ЦНАП в г. Сумы, очерчен перечень основных недостатков системы предоставления услуг в Украине. Разработан четкий перечень шагов по устранению существующих недостатков предоставления административных услуг в Украине на пути Евроинтеграционных процессов.
The scientific work considers the principles of functioning of administrative services on the example of ASC in Sumy. To conduct the study, the essence of administrative services was revealed, the foreign experience of their provision was studied, the legal framework for providing administrative services in Ukraine was analyzed, the example of ASC in Sumy was studied, the list of main shortcomings of the service system in Ukraine was outlined. A clear list of steps has been developed to address the existing shortcomings in the provision of administrative services in Ukraine on the path to European integration processes.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Куліш, О. А. "Удосконалення системи надання адміністративних послуг (на прикладі управління "Центр надання адміністративних послуг в м. Суми")." Master's thesis, Сумський державний університет, 2021. https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/86682.

Full text
Abstract:
У роботі розглянуто засади функціонування адміністративних послуг на прикладі ЦНАП у м. Суми. Для проведення дослідження було розкрито сутність адміністративних послуг, вивчено зарубіжний досвід їх надання, проаналізовано нормативно-правову базу надання адміністративних послуг в Україні, досліджено як приклад ЦНАП у м. Суми, окреслено перелік основних недоліків системи надання послуг в Україні. Розроблено чіткий перелік кроків для усунення існуючих недоліків надання адміністративних послуг в Україні на шляху Євроінтеграційних процесів.
В работе рассмотрены принципы функционирования административных услуг на примере ЦНАП в г. Сумы. Для проведения исследования была раскрыта сущность административных услуг, изучен зарубежный опыт их предоставления, проанализирована нормативно-правовая база предоставления административных услуг в Украине, исследована как пример ЦНАП в г. Сумы, очерчен перечень основных недостатков системы предоставления услуг в Украине. Разработан четкий перечень шагов по устранению существующих недостатков предоставления административных услуг в Украине на пути Евроинтеграционных процессов.
The scientific work considers the principles of functioning of administrative services on the example of ASC in Sumy. To conduct the study, the essence of administrative services was revealed, the foreign experience of their provision was studied, the legal framework for providing administrative services in Ukraine was analyzed, the example of ASC in Sumy was studied, the list of main shortcomings of the service system in Ukraine was outlined. A clear list of steps has been developed to address the existing shortcomings in the provision of administrative services in Ukraine on the path to European integration processes.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Гириченко, К. О. "Розвиток системи надання адміністративних послуг у регіоні (на прикладі Центру надання адміністративних послуг Конотопської міської ради)." Master's thesis, Сумський державний університет, 2020. https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/80190.

Full text
Abstract:
У роботі розглянуто теоретичні та практичні основи розвитку системи надання адміністративних послуг у регіоні (на прикладі Центру надання адміністративних послуг Конотопської міської ради). В роботі визначені основні поняття та сутність адміністративних послуг. Проаналізована система надання адміністративних послуг як один з елементів ефективної державної політики. Розглянуті методи надання адміністративних послуг органами місцевого самоврядування. Виявлена роль Центру надання адміністративних послуг у формування гідних умов функціонування громади. Вивчені методи оцінки ефективності Центів надання адміністративних послуг та на прикладі Центру надання адміністративних послуг Конотопської міської ради проведена оцінка за допомогою цих методів.
В работе рассмотрены теоретические и практические основы развития системы предоставления административных услуг в регионе (на примере Центра предоставления административных услуг Конотопского городского совета). В работе определены основные понятия и сущность административных услуг. Проанализирована система предоставления административных услуг как один из элементов эффективной государственной политики. Рассмотрены методы предоставления административных услуг органами местного самоуправления. Обнаружена роль Центра предоставления административных услуг в формирование достойных условий функционирования общества. Изучены методы оценки эффективности Центов предоставления административных услуг на примере Центра предоставления административных услуг Конотопского городского совета проведена оценка с помощью этих методов.
The paper considers the theoretical and practical foundations of the development of the system of administrative services in the region (on the example of the Center for Administrative Services of Konotop City Council). The basic concepts and essence of administrative services are defined in the work. The system of providing administrative services as one of the elements of effective state policy is analyzed. Methods of providing administrative services by local governments are considered. The role of the Center for the provision of administrative services in the formation of decent conditions for the functioning of the community. Methods of evaluation of efficiency of the Centers of rendering of administrative services are studied and on an example of the Center of rendering of administrative services of the Konotop city council the estimation by means of these methods is carried out.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Тимченко, К. О. "Удосконалення системи надання адміністративних послуг на основі впровадження нових підходів до діяльності Центрів надання адміністративних послуг (на прикладі Центру надання адміністративних послуг Конотопської міської ради)." Master's thesis, Сумський державний університет, 2019. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/76379.

Full text
Abstract:
У роботі розглянуто теоретичні та практичні основи надання адміністративних послуг. В роботі проаналізовано поняття публічних та адміністративних послуг, розглянута їх класифікація. Проаналізована державна політика у сфері надання адміністративних послуг. Розглянуті основні суб’єкти та об’єкти надання адміністративних послуг, їх взаємодія та механізм функціонування. Вивчено стан надання адміністративних послуг, світовий досвід надання послуг та виявлені основні проблеми цієї сфери. На прикладі ЦНАПу Конотопської міської ради проведено моніторинг центру надання адміністративних послуг, виявлені основні проблеми організації та запропоновано комплекс заходів щодо поліпшення діяльності ЦНАП.
В работе рассмотрены теоретические и практические основы предоставления административных услуг. В работе проанализированы понятие публичных и административных услуг, рассмотрена их классификация. Проанализирована государственная политика в сфере предоставления административных услуг. Рассмотрены основные субъекты и объекты предоставления административных услуг, их взаимодействие и механизм функционирования. Изучено состояние предоставления административных услуг, мировой опыт предоставления услуг выявлены основные проблемы этой сферы. На примере ЦПАС Конотопского городского совета проведен мониторинг центра предоставления административных услуг, выявлены основные проблемы организации и предложен комплекс мероприятий по улучшению деятельности ЦПАС.
The paper deals with theoretical and practical bases of administrative services. The concept of public and administrative services is analyzed and their classification is considered. The state policy in the sphere of administrative services is analyzed. The main subjects and objects of administrative services, their interaction and mechanism of functioning are considered. The state of administrative service provision, the world experience of service provision and the main problems in this field are studied. On the example of the ASC of the Konotop City Council, the center of administrative services was monitored, the main problems of organization were identified, and a set of measures was proposed to improve the ASC's activities.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Сторожук, М. А. "Удосконалення роботи центрів надання адміністративних послуг на місцевому рівні." Master's thesis, Сумський державний університет, 2019. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/76350.

Full text
Abstract:
У дослідженні охарактеризовано систему надання адміністративних послуг. Визначено зміст адміністративних послуг та принципів їх надання. Розкрито специфіку нормативно – правового регулювання надання адміністративних послуг в Україні. Визначено критерії якості надання адміністративних послуг та проаналізовано діяльність центрів надання адміністративних послуг в Україні щодо відкритості та доступності надання адміністративних послуг. Виявлено проблеми, що виникають в процесі надання адміністративних послуг та запропоновано заходи щодо удосконалення системи надання адміністративних послуг на прикладі відділу “Центр надання адміністративних послуг” апарату Шосткинської районної державної адміністрації. Матеріали роботи будуть корисними для вдосконалення системи надання адміністративних послуг на регіональному рівні, під час розроблення проектів нормативно-правових актів, а також можуть бути застосовуватись у процесі підвищення кваліфікації чи професійного навчання державних службовців.
В исследовании охарактеризованы систему предоставления административных услуг. Определено содержание административных услуг и принципов их предоставления. Раскрыта специфика нормативно - правового регулирования предоставления административных услуг в Украине. Определены критерии качества предоставления административных услуг и проанализирована деятельность центров предоставления административных услуг в Украине по открытости и доступности предоставления административных услуг. Выявлены проблемы, возникающие в процессе предоставления административных услуг и предложены меры по совершенствованию системы предоставления административных услуг на примере отдела «Центр предоставления административных услуг" аппарата Шосткинской районной государственной администрации. Материалы работы будут полезными для совершенствования системы предоставления административных услуг на региональном уровне, при разработке проектов нормативно-правовых актов, а также могут применяться в процессе повышения квалификации или профессионального обучения государственных служащих.
The study describes the administrative service delivery system. The content of administrative services and the principles of their provision are determined. The specifics of regulatory and legal regulation of the provision of administrative services in Ukraine are revealed. The criteria for the quality of administrative services are defined and the activity of the centers of administrative services in Ukraine regarding the openness and accessibility of the provision of administrative services is analyzed. Problems encountered in the process of administrative services are identified and measures are proposed to improve the system of administrative services provided by the example of the “Center for Administrative Services” department of the Shostka District State Administration. The work materials will be useful for improving the system of providing administrative services at the regional level, during the drafting of regulatory acts, and may also be used in the process of upgrading the qualification or vocational training of civil servants.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Кушнір, Д. М. "Адміністративно-правові засади діяльності центрів надання адміністративних послуг в Україні." Thesis, Сумський державний університет, 2021. https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/85439.

Full text
Abstract:
Окреслюється система суб’єктів надання адміністративних послуг в Україні та встановлюється місце і особливості поміж них центрів надання адміністративних послуг. Характеризується правове регулювання діяльності центрів надання адміністративних послуг та визначається місце у ньому адміністративного законодавства. Розкривається адміністративно-правовий статус центрів надання адміністративних послуг. Надається характеристика організаційно-штатної структури центрів надання адміністративних послуг. З’ясовуються завдання та функції центрів надання адміністративних послуг. Визначається сутність та види адміністративних повноважень центрів надання адміністративних послуг. Узагальнюється зарубіжний досвід правового забезпечення діяльності центрів надання адміністративних послуг та опрацьовуються можливості його використання в Україні. Встановлюються шляхи удосконалення взаємодії та координації між суб’єктами надання адміністративних послуг в Україні. Опрацьовуються напрямки удосконалення адміністративного законодавства, яке регламентує діяльність центрів надання адміністративних послуг.
Диссертационное исследование посвящено выяснению сущности и особенностей административно-правовых основ деятельности центров предоставления административных услуг в Украине. В диссертации приведено теоретическое обобщение и новое решение научной задачи, которая заключается в том, чтобы выяснить сущность и содержание административно-правовых основ деятельности центров предоставления административных услуг в Украине, а также на основе обработки положительного отечественного и зарубежного опыта установить направления совершенствования административного законодательства в этой сфере. Определяется система субъектов предоставления административных услуг в Украине и устанавливается место и особенности среди них центров предоставления административных услуг. Аргументировано, что система субъектов предоставления административных услуг является достаточно разветвленной и состоит из совокупности взаимодействующих между собой органов исполнительной власти, других государственных учреждений и их должностных лиц, уполномоченных в соответствии с законом предоставлять соответствующий вид услуг. Отмечается, что на сегодняшний день важное место в системе данных органов принадлежит центрам предоставления административных услуг, ведь именно они в своей деятельности концентрируют наибольшее количество административных услуг и постоянно взаимодействуют с другими органами государственной власти и непосредственно с населением. Установлено, что особенностями центров предоставления административных услуг являются: а) выполняют посредническую роль между субъектами предоставления административных услуг и субъектами обращения; б) находятся в постоянном взаимодействии с другими субъектами административных правоотношений; в) предоставляют широкий перечень административных услуг в отличие от отдельных субъектов предоставления таких услуг, их фронт-офисов или сервисных центров; г) перечень их услуг утверждается Кабинетом Министров Украины; г) выбор механизма предоставления услуг остается за органом местного самоуправления, который образовал центр предоставления административных услуг. Характеризуется правовое регулирование деятельности центров предоставления административных услуг и определяется место в нем административного законодательства. Раскрывается административно-правовой статус центров предоставления административных услуг. Под административно-правовым статусом центров предоставления административных услуг предлагается понимать совокупность определенных нормами действующего законодательства элементов, которые: а) характеризует положение данного органа в системе государственных институтов; б) определяют его роль в сфере предоставления административных услуг населению нашего государства. Отмечено, что элементы административно-правового статуса центров предоставления административных услуг наиболее целесообразно разделять на две группы: 1) основные, которые представлены совокупностью прав и обязанностей; и 2) дополнительные (факультативные), среди которых выделены: административная правосубъектность; задачи и функции; полномочия; административно-правовую ответственность. Дается характеристика организационно-штатной структуры центров предоставления административных услуг. Выясняются задачи и функции центров предоставления административных услуг. Определяются сущность и виды административных полномочий центров предоставления административных услуг. Обобщается зарубежный опыт правового обеспечения деятельности центров предоставления административных услуг, прорабатываются возможности его использования в Украине. Устанавливаются пути совершенствования взаимодействия и координации между субъектами предоставления административных услуг в Украине. Прорабатываются направления совершенствования административного законодательства, регламентирующего деятельность центров предоставления административных услуг.
The author has outlined the system of subjects for providing administrative services in Ukraine and has established the place and specific features of the centers for providing administrative services among them. The legal regulation of the activity of the centers for providing administrative service has been characterized and the place of administrative legislation within legal regulation has been determined. The administrative and legal status of the centers for providing administrative service has been revealed. The author has provided characteristics of organizational and staff structure of the centers for providing administrative services. The tasks and functions of the centers for providing administrative service have been clarified. The essence and types of administrative powers of the centers for providing administrative service have been determined. The author has generalized international experience of legal support of the activities of the centers for providing administrative services and has worked out the possibilities of its application in Ukraine. Ways of improving the interaction and coordination between the subjects that provide administrative services in Ukraine have been established. The author has worked out the areas for the improvement of administrative legislation, which regulates the activities of the centers for providing administrative services.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Гаврись, Олександр Миколайович, and Петро Олександрович Гаврись. "Особливості впровадження інноваційних процесів і організаційних інновацій на промислових підприємствах." Thesis, Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2017. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/43055.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Опанасюк, Юлія Анатоліївна, Юлия Анатольевна Опанасюк, Yuliia Anatoliivna Opanasiuk, and Корнієнко Д. Г. "Управління персоналом як елемент забезпечення ефективної роботи Центру надання адміністративних послуг." Thesis, ДВНЗ "ХДАУ", 2020. https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/80488.

Full text
Abstract:
Створення зручних і доступних умов для отримання адміністративних послуг є одним із головних завдань держави і органів місцевого самоврядування. Переорієнтація функцій держави у сервісну службу підвищує роль персоналу в сфері надання адміністративних послуг. Довіра громадян до уряду, здатність державних службовців ефективно і етично правильно виконувати свої соціальні завдання є визначальними факторами розвитку демократичної держави
Создание удобных и доступных условий для получения административных услуг является одной из главных задач государства и органов местного самоуправления. Переориентация функций государства в сервисную службу повышает роль персонала в сфере предоставления административных услуг. Доверие граждан к правительству, способность государственных служащих эффективно и этично правильно выполнять свои социальные задачи являются определяющими факторами развития демократического государства
Creating convenient and accessible conditions for receiving administrative services is one of the main tasks of the state and local governments. The reorientation of state functions to the service increases the role of staff in the provision of administrative services. Citizens' trust in the government, the ability of civil servants to perform their social tasks effectively and ethically correctly are the determining factors for the development of a democratic state.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Лілікович, П. В. "Механізми управління якістю надання адміністративних послуг сервісними центрами МВС України." Thesis, Чернігів, 2021. http://ir.stu.cn.ua/123456789/21270.

Full text
Abstract:
Лілікович, П. В. Механізми управління якістю надання адміністративних послуг сервісними центрами МВС України : дис. ... канд. наук з держ. управління : 25.00.02 / П. В. Лілікович. - Чернігів, 2021. - 190 с.
Дисертацію присвячено розробці теоретичних положень, методичних підходів і практичних рекомендацій щодо вдосконалення механізмів управління якістю надання адміністративних послуг сервісними центрами МВС України. У роботі обґрунтовано теоретичне підґрунтя інструментарію оцінки якості надання адміністративних послуг в діяльності сервісних центрів. Визначено основні поняття у сфері надання послуг. Побудовано схему логічних зв’язків понятійно-категоріального апарату державного управління в частині визначення механізму управління якістю надання адміністративних послуг. Охарактеризовано стандарти якості адміністративних послуг. На основі систематизації зарубіжного досвіду щодо управління якістю надання адміністративних послуг було доведено доцільність його впровадження в діяльність сервісних центрів МВС України. Досліджено і систематизовано нормативно-правову базу регулювання якості надання адміністративних послуг сервісними центрами МВС України. Ідентифіковано основні перспективи подальшого розвитку законодавчого забезпечення процесів надання адміністративних послуг. Визначено основні функції та адміністративні послуги регіональних сервісних центрів МВС України на прикладі роботи сервісних центрів в Чернігівській області. Запропоновано теоретико-методологічну конструкцію механізмів управління якістю надання адміністративних послуг сервісними центрами МВС України. Проаналізовано діяльність сервісних центрів МВС України. Визначено основні тенденції управління якістю надання адміністративних послуг. Запропоновано основні критерії оцінювання якості послуг і розроблено положення моніторингу якості надання адміністративних послуг сервісними центрами МВС України.
Диссертация посвящена разработке теоретических положений, методических подходов и практических рекомендаций по совершенствованию механизма управления качеством предоставления административных услуг сервисными центрами МВД Украины. В работе обосновано теоретические основы инструментария оценки качества административных услуг в деятельности сервисных центров. Определены основные понятия в сфере оказания услуг. Построена схема логических связей понятийно-категориального аппарата государственного управления при определении сущности механизма управления качеством предоставления административных услуг. Охарактеризованы стандарты качества административных услуг. На основе систематизации зарубежного опыта по управлению качеством предоставления административных услуг продемонстрирована целесообразность его внедрения в деятельность сервисных центров МВД Украины. Идентифицировано основные перспективы дальнейшего развития законодательного обеспечения процессов предоставления административных услуг. Определены основные функции и административные услуги региональных сервисных центров МВД Украины на примере работы сервисных центров Черниговской области. Предложено теоретико-методологическую конструкцию механизмов управления качеством предоставления административных услуг сервисными центрами МВД Украины. Проанализирована деятельность сервисных центров МВД Украины. Определены основные тенденции управления качеством предоставления административных услуг. Предложены основные критерии оценки качества услуг и разработано положение мониторинга качества предоставления административных услуг сервисными центрами МВД Украины.
The thesis is devoted to the development of theoretical provisions, methodological approaches and practical recommendations for improving the quality management mechanism of public services provided by the service centers of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine. The assessment of the quality of service provision is, in fact, an inspection of the activity of the entity providing services for compliance with the result of the provided service to the officially established requirements. It requires a comprehensive approach to solving the tasks. In particular, streamlining the system of public services requires a systematic approach, improving the procedure for their provision - the process approach, selection, training, staff competence. One of the basic bases for formation of methodology of an estimation of activity of service centers and quality of services can be the operating quality management system ISO 9001. The basic principle of this system is orientation on needs and expectations of customers provided by creation and functioning of the client-oriented system of rendering of services. receiving feedback and comments and takes into account the comments and suggestions of customers. The scheme of logical connections of the conceptual and categorical apparatus of public administration in the part of definition of the mechanism of management of quality of rendering of public services is constructed. The paper substantiates the theoretical basis of the tools for assessing the quality of public services in the activities of service centers. The basic concepts in the field of service provision are defined. Quality standards of public services are characterized. Public services are divided into state and municipal, they can also be paid and free, social, business, registration and so on. An important aspect of providing services is their quality. When assessing the quality of services, you can use parameters such as openness and transparency; efficiency and timeliness; availability of information on the provision of public services; rational minimization of the number of documents and procedural actions that are necessary to obtain public services; accessibility and convenience for the subjects of appeals. The principles on which the provision of services is based are: efficiency, timeliness, accessibility, convenience, openness, respect, professionalism. Many methods are used to assess the quality of service delivery, from surveys to internal and external audits. Based on the systematization of foreign experience in quality management of public services, the feasibility of its implementation in the service centers of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine was proved. The normative-legal base of regulation of quality of rendering of public services by service centers of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine is investigated and systematized. The main prospects for further development of legislative support of public services are identified. The main functions and public services of the regional service centers of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine are determined on the example of the work of the service centers of the Chernihiv region. The theoretical and methodological construction of mechanisms for quality management of public services provided by service centers of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine is proposed. The activity of service centers of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine is analyzed. The main trends in the quality management of public services are identified. The main criteria for assessing the quality of services are proposed and the provisions for monitoring the quality of public services provided by the service centers of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine are developed. There are five most common criteria by which consumers assess the quality of service, namely: reliability or ability to perform the promised service in a predetermined period $ friendliness, ie the desire and willingness of employees to provide service; security, ie customers must be confident in the professionalism of the service provider; mutual understanding with customers is defined as care and personalized attention given to customers; Evidence takes into account the physical aspects of the service, such as the means of service, the appearance of the staff, the tools or equipment used to provide the service, the physical embodiment of the service and the availability of other customers.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography