Dissertations / Theses on the topic 'Хімічні технології та інженерія'

To see the other types of publications on this topic, follow the link: Хімічні технології та інженерія.

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the top 50 dissertations / theses for your research on the topic 'Хімічні технології та інженерія.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Browse dissertations / theses on a wide variety of disciplines and organise your bibliography correctly.

1

Баранюк, Андрій Валерійович. "Аналіз технологій виробництва побутових мийних засобів за принципами зеленої хімії." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11319.

Full text
Abstract:
Наведено основні вимоги та особливості технологій виробництва побутових мийних засобів за принципами зеленої хімії. Основні властивості та ефективність дії побутових мийних засобів за принципами зеленої хімії визначено відповідно до вимог СОУ ОЕМ 08.002.12.065:2016 «Мийні засоби та засоби для чищення. Екологічні критерії оцінювання життєвого циклу».Експериментальні дослідження проведено для дослідних зразків побутових мийних засобів за принципами зеленої хімії (пральний порошок та гель для прання): Ariel, PersilUniversal, Лотос Біо+, Amway HomeSA8, DelamarkUniversal. Проаналізовано та визначено основні екологічні, гігієнічні та функціональні показники: зовнішній вигляд; колір; запах; показник концентрації водневих йонів 1 % водного розчину (од. рН); мийна здатність (%); масова частка пилу (%); міцність зразків тканини після 25 циклів прання (кількість циклів); піноутворювальна здатність: висота піни (мм); токсикологічна дія.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Гнатів, Олеся Олегівна. "Оцінка життєвого циклу масок для захисту обличчя в умовах пандемії COVID-19, як інструмент забезпечення кругової економіки та принципів зеленої інженерії." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11320.

Full text
Abstract:
У роботі проведено аналіз літературних джерел, що стосуються характеристик ринку масок. Проведена оцінка життєвого циклу масок, під час якої визначеною метою є порівняльна оцінка життєвого циклу хірургічної, респіраторної та тканинної маски. Визначені інвентаризаційні потоки для різних видів масок. Проведена оцінка впливу масок за категоріями екологічного впливу таких, як : зміна клімату, виснаження викопного палива, використання металів, використання води, екотоксичність прісної води, евтрофікація прісної води, морська екотоксичність, морська евтрофікація, токсичність для людини. За результатами вихідних потоків найбільше виділяється речовин в виробництві тканинної маски при виробництві целюлози. В респіраторній масці виділяється більше вихідних речовин ніж в тканинній. За оцінкою екологічного впливу під час проведення нормалізації було визначено, що респіраторна маска має менший екологічний вплив а тканинна найбільший вплив, в наслідок більшого впливу на вибрані категорії.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Чала, Наталія Григорівна. "Дослідження фізико-механічних показників бар’єрної плівки для пакування харчових продуктів." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11298.

Full text
Abstract:
Проведено дослідження фізико-механічних показників бар’єрних плівок для пакування харчових продуктів. Експериментальні дослідження проводили згідно стандартів, які розроблені американською організацією випробувань матеріалів ASTM. Визначили вплив бар’єрних компонентів на фізико-механічні показники: міцність при розтягуванні, відносне видовження, стійкість до проколу, сила зварного з’єднання, киснепроникність, паропроникність.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Федоренко, Олена Валеріївна. "Аналіз та розробка інженерних рішень у сфері поводження з відходами засобів індивідуального захисту під час пандемії COVID19 у Хмельницькій області." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11321.

Full text
Abstract:
У роботі проведено аналіз літературних джерел, що стосуються впливу вірусу COVID-19 на навколишнє середовище та цей вплив є зовсім неоднозначним. Проаналізовані негативні наслідки впливу COVID-19 які привели до збільшення кількості медичних відходів, безсистемної утилізації засобів індивідуального захисту, зростання обсягу побутових відходів і ускладнення проблеми їхньої переробки, проведена оцінка динаміки накопичення відходів засобів індивідуального захисту та розробка інженерних рішень у сфері поводження з такими відходами в межах Хмельницької області.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Ярема, Денис Васильович. "Використання рентгенофлуоресцентного аналізу для встановлення залежності природи продуктів пострілу від складу елементів набою." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11299.

Full text
Abstract:
У роботі проведено аналіз літературних джерел, що стосуються пороху та його складу. Проаналізовано та вибрано рентгенофлуоресцентний аналіз для дослідження пороху та продуктів пострілу. Досліджено якісний склад порохових зарядів.. Обґрунтовано та встановлено можливість використання рентренофлуоресцентного аналізатора для встановлення продуктів пострілу та елементів набою.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Антонюк, Вадим Андрійович. "Дослідження та аналіз методів знезалізнення і деманганації води." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11295.

Full text
Abstract:
В роботі доведено, що основними показниками які характеризують якість та категорію водного ресурсу, є понаднормований вміст заліза та марганцю. Дослідження процесів вилучення заліза з води проводилися активованим вугіллям Ecosoft ECOCARB в суміші з каталітичною засипкою KDFF, дослідження процесів вилучення марганцю з води проводилися фільтрувальним завантаженням KDFF-Пінополістирол-Ругоlох в динамічних умовах.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Переверзєва, Алевтина Миколаївна, and Анатолій Олексійович Бобух. "До питання розробки комп'ютерно-інтегрованої екологічно-орієнтованої технології виробництва соди." Thesis, НТУ "ХПІ", 2017. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/33891.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Астістова, Т. І., and І. В. Світельський. "Розробка карти ізоліній стопи з використанням технології бездротової передачі даних." Thesis, Київський національний університет технологій та дизайну, 2017. https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/6700.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Миколаєвич, О., І. Бойко, O. Mykolaievych, and I. Boyko. "Розробка інформаційної системи аграрного підприємства з використанням сови C# та технології .Net." Master's thesis, ТНТУ TNTU, 2019. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29265.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Дмітрієв, Богдан Васильович. "Базова телекомунікаційна мережа на основі технології MPLS." Бакалаврська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/10410.

Full text
Abstract:
У цій роботі було створено телекомунікаційну мережу на основі технології MPLS, де основою взята проста IP мережа у яку встановлено даний протокол маршрутизації. Здійснюється реалізація мережі в програмному середовищі GNS3, де показано наглядно маршрутизацію пакеті, та управління конфігурацією мережі. Побудова мережі може бути використана як схема побудови власної мережі для потреб компанії чи особисто.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
11

Жирнова, Світлана Вікторівна, and Тетяна Олександрівна Овсяннікова. "Ефірні олії для використання в технології виробництва емульсійного косметичного крему для шкіри ніг." Thesis, Национальный технический университет "Харьковский политехнический институт", 2017. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/48472.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
12

Биша, Н. М. "Розробка технології полікомпонентної суміші для виробництва продуктів швидкого приготування на основі кави." Thesis, Чернігів, 2020. http://ir.stu.cn.ua/123456789/22813.

Full text
Abstract:
Биша, Н. М. Розробка технології полікомпонентної суміші для виробництва продуктів швидкого приготування на основі кави : дипломна робота : 181 – Харчові технології / Н. М. Биша ; керівник роботи Н. М. Денисова ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2020. – 68 с.
Кава - дуже поширений напій, має складний хімічний склад. Вона містить приблизно дві тисячі хімічних речовин. Є три основні сорти кави – арабіка, рoбуста та ліберіка. У світовій торгівлі продаж не обсмажених зерен кави займає друге місце після продажу нафти. В Україні в однаковій мірі присутні всі чотири види продукції: кава натуральна в зернах і мелена; кава розчинна 100%; кавові напої що включають натуральну каву; кавові суміші на основі розчинної кави. Кава та кавові напої багаті цукрами ( інулін, фруктоза ), білковими речовинами, в тому числі амінокислотами, а також мінеральними та іншими біологічно-цінними речовинами, вони позитивно впливають на організм людини, сприяють травленню, підвищують апетит та знімають втому. Кава – дуже розповсюджений напій, має складний хімічний склад. Він містить приблизно дві тисячі хімічних речовин. Є три основні сорти кави - арабіка, рoбуста та ліберіка. У світовій торгівлі продаж не обсмажених зерен кави займає друге місце після продажу нафти. В Україні в однаковій мірі присутні всі чотири види продукції: кава натуральна в зернах і мелений; кава розчинна 100%; кавові напої містять натуральну каву; кавові суміші на основі розчинної кави. Кава і кавові напої багаті цукрами (інулін, фруктоза), білковими речовинами, в тому числі амінокислотами, а також мінеральними та іншими біологічно цінними речовинами, вони позитивно впливають на організм людини, сприяють травленню, підвищують апетит і знімають втому.
Coffee - a very popular drink, it is a complex chemical composition. It contains about two thousand of chemicals. There are three main varieties of coffee - mocha, аrabica and robusta. Worldwide volume of unroasted coffee bean sales is on second place after oil. In Ukraine, all four types of coffee products are equally available: natural coffee beans and powder, 100% instant coffee, coffee drinks containing natural coffee, coffee mixes based on instand coffee. Coffee and coffee drinks are rich in sugars (inulin, fructose), protein substances, including amino acids, minerals and other biologically-active components, they positively affect the human body, promote digestion, increase appetite and relieve fatigue.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
13

Заоборний, Сергій Олегович, and Sergii Zaoborny. "Розробка програмного забезпечення для реалізації продажу електроніки з використанням технології .NET." Master's thesis, ТНТУ ім. І Пулюя, 2019. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/30646.

Full text
Abstract:
Заоборний С.О. «Розробка програмного забезпеченнядля реалізації продажу електроніки з використанням технології .NET». Методи розробки базується на технології .Net Framework, сервер бази даних MsSQL. Заоборний Сергій Олегович Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Факультет комп'ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії, Кафедра програмної інженерії, група СПм–61, Тернопіль, 2019. Дана робота містить 75 сторінок, 6 таблиць, 23 рисунків, список використаної літератури з 18 найменувань та 3 додатки. Використана методика проектування інформаційних систем з модульною структурою та застосуванням сучасних технологій програмування. Здійснена програмна реалізація дозволяє забезпечення ефективного обміну інформацією і реалізації базових функції обробки інформації для вибраної сфери. Ключові слова: БАЗИ ДАНИХ, ІНТЕРНЕТ, ІНТЕРФЕЙС, ДОВІДКА, ПРОГРАММА, СЕРВЕР, API, .NET FRAMEWORK, MSSQL.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
14

Ісаєнко, Олена Ігорівна, and Анжела Борисівна Бородай. "Удосконалення технології печива пісочного за рахунок використання нетрадиційної рослинної сировини." Thesis, ВНЗ Укоопспілки "Полтавський університет економіки і торгівлі", 2020. http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/11037.

Full text
Abstract:
Введення до рецептурного складу пісочного печива харчових волокон амаранту й зародків пшениці та шроту з насіння гарбуза, позитивно впливає на якість готового продукту та дозволяє розширити існуючий асортимент борошняних кондитерських виробів.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
15

Шевченко, Роман Сергійович. "Удосконалення технології мульти-проксування для забезпечення конфіденційності передачі інформації в мережі інтернет." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2022. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11970.

Full text
Abstract:
Об’єктом дослідження є процес мульти-проксування. Предметом дослідження є методи удосконалення технології мульти-проксування. Метою дипломної роботи є підвищення ефективності технології мульти-проксування розроблення методів забезпечення конфіденційності в мережі інтернет. Наукова новизна отриманих результатів: мульти-проксі дослідження стають все більш поширеними. Проблеми дослідження з використанням кількох посередників – визначення запитань дослідження, лідерство, вибір місця та визначення ядра, зберігання даних, хронологія, представлення результатів, числові інструменти та інтерпретація даних. Природа проксі-даних обговорюється з точки зору фізичних проксі та біотичних проксі
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
16

Моісеєв, Віктор Федорович, Євгенія Володимирівна Манойло, Аліна Олегівна Грубнік, and М. В. Баранов. "Удосконалення технологічних процесів очистки газових викидів содового виробництва." Thesis, Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2017. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/41966.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
17

Миколюк, Юрій Миронович. "Розробка інформаційно-електронної системи для контролю відвідуваності та успішності студентів «iJournal» на основі технології JavaFX." Master's thesis, ТНТУ ім. І Пулюя, 2019. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/30667.

Full text
Abstract:
Магістерська робота містить 138 сторінок, 17 таблиць, 37 рисунків, список використаної літератури з 30 найменувань, 3 додатків. Українська система освіти реорганізовується та показує досить хороші успіхи. Але, на сьогодні, є багато освітянських аспектів, які потребують покращення. В основному це стосується того, що учні/студенти не володіють достатньою інформацією про власну успішність та свій рейтинг, що знижує мотивацією до навчання, яка необхідна для кращого засвоєння навчального матеріалу. Викладачі та вчителі в сучасній системі освіти витрачають багато часу на заповнення різноманітних паперових документів, зокрема журналів, замість того, щоб більше часу приділяти процесу навчання. Поточна оцінка в журналі є важливим фактором успішності учня/студента. Підсумкова/модульна оцінка в освітніх закладах розглядається як істотний фактор прогнозу успішності знань у рамках річної/семестрової оцінки по предмету/дисципліні. Саме тому систематичне виставлення оцінок у журнали необхідно, але робота із паперовими носіями потребує набагато більше часу ніж ведення електронного журналу. Тому, впровадження електронного журналу обліку успішності та відвідуваності учнів/студентів дозволить покращити якість освітянських послуг та змінімізує корупційну складову в освіті. Ключові слова: ОБ’ЄКТНО-ОРІЄНТОВАНА МОВА ПРОГРАМУВАННЯ, JAVA, JAVAFX, ECLIPSE, SQLITE, ЕЛЕКТРОННИЙ ЖУРНАЛ.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
18

Коваленко, Володимир Володимирович. "Кіберфізична система розумної парковки на основі технології комп’ютерного зору." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2022. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11951.

Full text
Abstract:
У роботі розглянуто принципи застосування штучних нейронних мереж для розпізнавання зображень автомобілів для кіберфізичної системи розумної парковки. Удосконалено метод розпізнавання зображень на базі технології Google Cloud Vision API та розроблено модель розпізнавання зображень автомобілів на основі згорткової нейронної мережі ЗНМ.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
19

Сазонова, Т. М. "Розробка технології хліба білого гарбузово-морквяною добавкою." Thesis, Чернігів, 2020. http://ir.stu.cn.ua/123456789/22823.

Full text
Abstract:
Сазонова, Т. М. Розробка технології хліба білого гарбузово-морквяною добавкою : дипломна робота : 181 – Харчові технології / Т. М. Сазонова ; керівник роботи О. Л. Гуменюк ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2020. – 85 с.
У науково-дослідній роботі обґрунтована та експериментально досліджена можливість використання морквяно-гарбузової добавки у виробництві хліба білого з метою підвищення його харчової цінності. Проведено аналітичний огляд інформаційних джерел з теми роботи. На основі комплексних досліджень встановлено вплив дозувань пюре гарбуза та порошку моркви на реологічну поведінку тіста, якість готової продукції Встановлено позитивний вплив добавки гарбузового пюре разом з порошком моркви на органолептичні властивості хліба білого. Визначено раціональне дозування добавок пюре гарбуза та порошку моркви, що дає змогу одержати вироби відмінної якості. Запропонована технологічна схема виробництва хліба білого з гарбузово-морквяною добавкою. Передбачено, що використання добавки гарбуза і моркви в хлібі білому з борошна вищого сорту дало б можливість підвищити харчову цінність готового продукту, за рахунок збагачення їх мінеральними речовинами, вітамінами та харчовими волокнами, пектинами.
In research work the possibility of using carrot-pumpkin additive in the production of white bread in order to increase its nutritional value is substantiated and experimentally investigated. An analytical review of information sources on the topic of the work was conducted. On the basis of complex researches it was determined the influence of dosages of pumpkin puree and carrot powder on rheological behavior of dough, quality of finished products. The positive effect of pumpkin puree together with carrot powder on the sensory properties of white bread has been established. It was determined rational dosage of pumpkin puree and carrot powder additives, which allows to obtain products of excellent quality. The technological scheme of production of white bread with a pumpkin-carrot additive is offered. It was predicted that that the use of pumpkin and carrots in white bread with wheat flour would increase the nutritional value of the finished product, by enriching them with minerals, vitamins and dietary fiber, pectin.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
20

Кивацький, Іван Миколайович, and Ivan Kyvatskyi. "Технології голосової взаємодії з веб-орієнтованим віртуальним середовищем для людей з особливими потребами." Master's thesis, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2020. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33189.

Full text
Abstract:
Кваліфікаційну роботу магістра присвячено покращенню доступності веб-орієнтованих середовищ для людей з особливими потребами, а саме реалізації методу голосової взаємодії з веб-орієнтованими середовищами для людей з особливими потребами. Проведено дослідження актуальності проблеми та розглянуто існуючі рішення. Розглянуто математичне забезпечення яке використовується для розпізнавання мовлення та фонетичних алгоритмів які дозволяють покращити результати розпізнавання мови. У даній кваліфікаційній роботі спроектовано архітектуру та програмно реалізовано утиліту для реалізації голосової взаємодії з веб середовищами. Програмну утиліти реалізовано у вигляді паттерну “Фасад” для використання WebSpeech API, котрий дозволяє спростити використання складного API для розробників за рахунок створення більш простого API як надбудови над основним. У роботі наведені результати порівняння ефективності методів розпізнавання мовлення та фонетичних алгоритмів, описано проблеми які існують в методі голосової взаємодії з веб середовищами . Утиліта реалізовано на мові Typescript.
The thesis dedicated to improving the accessibility of web-based environments for people with special needs, namely the implementation of the method of voice interaction with web-based environments for people with special needs. The research of urgency of a problem is carried out and the existing decisions are considered. Mathematical software used for speech recognition and phonetic algorithms that improve speech recognition results are considered. In this qualification work, the architecture and software implementation utility for voice interaction with web environments are designed. The software utility is implemented in the form of a “Facade” pattern for using the WebSpeech API, which simplifies the use of a complex API for developers by creating a simpler API as an add-on to the main one. The paper presents the results of comparing the effectiveness of speech recognition methods and phonetic algorithms, describes the problems that exist in the method of voice interaction with web environments. The utility is implemented in Typescript.
1 Аналітична частина. 2 Теоретична частина. 3. Практична реалізація. 4 Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
21

Бендера, Ігор Вікторович, and Ihor Bendera. "Розробка системи аналізу та прогнозування подій з використанням технології С#/.NET." Master's thesis, ТНТУ ім. І Пулюя, 2021. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/36656.

Full text
Abstract:
Атестаційна робота на здoбуття освітньoго ступеню «магістр» за спеціальністю 121 – Інженерія прoґрамного забезпечення.–Тернопільський націoнальний технічний університет ім.Івана.Пулюя, факультет кoмп’ютернo-інфoрмаційних систем і прoґрамної інженерії, кафедра прoґрамнoї інженерії,група CПм-61, місто Тернoпіль, 2021 рік. Пояснювальна записка до атестаційної роботи на здoбуття освітньoго ступеню «магістр» містить: с., рис., табл., додатків. За мету в кваліфікаційній роботі обрано є розробку системи призначеної для прогнозування та детального аналізу та математичного проґнозування подій при наявності статистичних даних як малого так і достатнього об’єму при використанні сукупності сучасних методів як програмних так і технологічних засобів, які є об’єднаними і один лагцюжок. Практичне застосування – запропоновано систему призначену для використання в умовах обмеженого об’єму статистичного матеріалу при ймовірній присутності великої кількості факторів, які можуть впливати на кінцевий результат. Технічні вимоги – в якості методів розробки запропоновано використати технологію С#, реалізація запропоновано здійснити при використанні можливостей платформи.Net.
За мету в кваліфікаційній роботі обрано є розробку системи призначеної для прогнозування та детального аналізу та математичного проґнозування подій при наявності статистичних даних як малого так і достатнього об’єму при використанні сукупності сучасних методів як програмних так і технологічних засобів, які є об’єднаними і один лагцюжок. Практичне застосування – запропоновано систему призначену для використання в умовах обмеженого об’єму статистичного матеріалу при ймовірній присутності великої кількості факторів, які можуть впливати на кінцевий результат.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
22

Біломазур, Костянтин Володимирович, and Kostyntyn Bilomazur. "Розробка програмної системи для визначення предметів та розпізнавання тексту з використанням машинного навчання та підтримкою технології Voice Over." Master's thesis, ТНТУ ім. І Пулюя, 2019. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/30638.

Full text
Abstract:
Магістерська робота на тему «Розробка програмної системи для визначення предметів та розпізнавання тексту з використанням машинного навчання та підтримкою технології Voice Over» Біломазура Костянтина Володимировича. – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Факультет комп'ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії, Кафедра програмної інженерії, група СПм–61 // Тернопіль, 2019. C. – 97, рис. – 22, табл. – 12, слайдів. – 10, додат. – 3, бібліогр. – 19. Дипломна робота присвячена створенню програмного забезпечення для розпізнавання тексту та визначення предметів з використанням машинного навчання. Об’єктом дослідження є оптимізація процесу перенесення тексту з друкованого чи рукописного формату в електронний з використанням машинного навчання. Озвучування отриманого результату для користувачів за допомогою технології Voice Over. Предметом дослідження: є програмна система розпізнавання тексту та предметів з використанням машинного навчання Мета роботи: реалізувати програмну систему для розпізнавання тексту та предметів у поєднанні із технологією Voice Over. При створені програмного забезпечення використовувались такі технології розробки як об’єктно-орієнтоване програмування, середовище розробки Xcode, для взаємодії з базою даних - Core Data. Система реалізована на мові програмування Swift.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
23

Миколаєвич, Олег Романович, and Oleg Mykolaievytch. "Розробка інформаційної системи аграрного підприє мства з використанням мови С# та технології .Net." Master's thesis, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2019. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/30653.

Full text
Abstract:
В ході роботи досліджено та проаналізовано предметну область, визначено ключових акторів системи, спроектовано ефективну базу даних, застосовано сучасний підхід до розробки, створено зручний дизайн, виконано тестування. Розроблена система написана на мовах програмування C#. Для реалізації клієнтської частини використано систему Windows Presentation Foundation. Серверна частина створена з використанням платформи Asp.Net.
The method of work is sending out information systems of agrarian enterprise. In the course of work, the subject area was explored and analyzed, key act systems were used, effective database data was provoked, a modern approach to mailing was applied, a true design was created using testing. The system is written in C # programming languages. For the client users used the Windows Presentation Foundation. The server side was created with this Asp.Net platform.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
24

Голубовський, Михайло Петрович, and Mykhailo Holubovskyi. "Технології розгортання інфраструктур опрацювання великих даних у хмарних сервісах." Master's thesis, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2020. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33196.

Full text
Abstract:
Кваліфікаційну роботу магістра присвячено дослідженню технологій та методів для розгортання інфраструктур опрацювання великих даних у хмарних сервісах. Розглянуто основні моделі хмарних інфраструктур опрацювання великих даних. Адаптовано практики з розробки програмного забезпечення для побудови хмарних інфрастуктур. Розроблено алгоритм вибору середовища для розгортання інфраструктур опрацювання великих даних у хмарних сервісах з урахуванням типових вимог замовника. Описано розгортання інфраструктури опрацювань великих даних у хмарному сервісі GCP з використання підходу «інфраструктура як код» засобами інструменту Terraform.
In the master thesis are considered the basic models of cloud infrastructures of big data processing. Software development practices adapted for building cloud infrastructures. Was developed an algorithm for selecting the environment for the deployment of big data processing infrastructures in cloud services, taking into account the typical requirements of the customer. was described the deployment of the big data processing infrastructure in the GCP cloud service using the "infrastructure as code" approach and the Terraform tool.
1. ВСТУП 2. АНАЛІЗ ПРЕДМЕТНОЇ ОБЛАСТІ 3. ВИБІР СЕРЕДОВИЩА ДЛЯ РОЗГОРТАННЯ ІНФРАСТРУКТУРИ ОПРАЦЮВАННЯ ВЕЛИКИХ ДАНИХ 4. РОЗРОБКА КОДУ ОПИСУ ІНФРАСТРУКТУРИ ОПРАЦЮВАННЯ ВЕЛИКИХ ДАНИХ 5. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
25

Литвиненко, О. О. "Дослідження перспективи використання борошна амаранту та продуктів його переробки у технології рогалика фруктового з підвищеною поживною цінністю." Thesis, Чернігів, 2019. http://ir.stu.cn.ua/123456789/19611.

Full text
Abstract:
Литвиненко, О. О. Дослідження перспективи використання борошна амаранту та продуктів його переробки у технології рогалика фруктового з підвищеною поживною цінністю : магістерська робота : 181 – Харчові технології та інженерія / О. О. Литвиненко ; керівник роботи Челябієва В. М. ; Національний університет «Чернігівська політехніка», кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2019. – 99 с.
Наведений огляд літератури щодо сучасної концепції створення продуктів функціонального харчування, огляд останніх досліджень використання продуктів переробки амаранту в якості добавок в хлібопеченні. В роботі проведені дослідження впливу продуктів переробки амаранту на технологічний процес та якість напівфабрикатів та готових виробів (визначений оптимальне дозування добавки, вплив на клейковину, газоутримувальну здатність, підйомну силу, зимазну та мальтазну активність дріжджів, фізико-хімічні та органолептичні властивості готових виробів – рогаликів фруктових). Розрахована рецептура та запропонована технологічна схема виробництва рогаликів фруктових.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
26

Лук’янова, О. В., Наталя Петрівна Клочко, Володимир Романович Копач, Віктор Миколайович Любов, and Р. І. Саприкін. "Розробка конструкції та технології виготовлення тонкоплівкової композиції для сонячного елемента з кестеритним базовим шаром." Thesis, Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2016. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/47252.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
27

Равчак, Богдан Юрійович, and Bohdan Ravchak. "Розробка сайту для сервісного центру з обслуговування комп'ютерної техніки з використанням технології JavaScript." Master's thesis, ТНТУ ім. І Пулюя, 2019. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/30668.

Full text
Abstract:
Магістерська робота на тему «Розробка сайту для сервісного центру з обслуговування комп'ютерної техніки з використанням технології JavaScript» Равчака Богдана Юрійовича. – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Факультет комп'ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії, Кафедра програмної інженерії, група СПм–61 // Тернопіль, 2019. Пояснююча записка до звіту з магістерської роботи складається з 75 сторінок, 6 таблиць, 15 рисунків, список використаної літератури з 31 найменувань, 4 додатки, 12 слайдів. Метою магістерської роботи є створення інформаційного веб-сайту на основі перспективних технологій, щоб підвищити його продуктивність і стійкість до збоїв, викликаних трафіком, а також зменшити вартість розробки та супроводу. При розробці було використано методологію JAMstack, систему котролю версій Git, робота написана за допомогою технологій JavaScript, GatsbyJS, Contentful, Netlify. На початку звіту магістерської роботи надається загальна інформація про теоретичну і документаційну складову роботи, а саме дослідження інформації, котра стосується розробки веб-сайту за темою магістерської роботи. У подальших частинах звіту описується процес вибору середовища, фреймворків JavaScript та API, тестування, а також процес розгортання розробленої системи. У результаті було здійснено дослідницько-інженерну роботу та завершено розробку програмного забезпечення за темою магістерської роботи. КЛЮЧОВІ СЛОВА: ВЕБ-САЙТ, JAVASCRIPT, JAMSTACK, СЕРВІСНИЙ ЦЕНТР, ФРОНТ-ЕНД.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
28

Леськів, Віталій Михайлович, and Vitaliy Mikhaylovich Leskiv. "Технології комп’ютеризованого аналізу та візуалізації біомедичних даних пацієнта." Master's thesis, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2020. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33427.

Full text
Abstract:
У даній магістерській кваліфікаційній роботі розробляється медична клієнт-серверна система з техногогією візуалізації біомедичних даних. Основними вимогами до проектування є цільова платформа Java EE, середовище Spring та Hibernate, клієнт Веб-браузер. В ході виконання даної магістерської кваліфікаційної роботи виконано аналіз медичних клієнт-серверних систем та проведено огляд існуючих технічних рішень, та підходів до побудови таких систем. Спроектовано архітектуру клієнт-серверної системи та базу даних, на основі результатів проектування реалізовано клієнт-серверну систему для вирішення поставленої задачі. За результатами практичної реалізації проведено дослідження роботи розробленої клієнт-серверної системи та підраховано економічний ефект при впровадженні у виробництво.
In this Master's qualification work developed a medical information client-server system with biomedical data visualization techlonogy. Platform Java EE, framework Spring and Hibernate, the client Web-browser. In this Master's qualification work developed a medical information client-server system with biomedical data visualization techlonogy. Platform Java EE, framework Spring and Hibernate, the client Web-browser. In the course of this master's qualification work analyzed medical client-server systems, and a review of existing technical solutions and approaches to building such systems. Designed the architecture of the client-server system and database, based on the design is implemented client-server system for solving the problem. Based on the results of practical implementation a study was conducted work of the client-server system and estimated the economic impact of the introduction in production.
ВСТУП РОЗДІЛ 1 АНАЛІЗ ІСНУЮЧИХ МЕТОДІВ ТА ЗАСОБІВ АНАЛІЗУ І ВІЗУАЛІЗАЦІЇ БІОМЕДИЧНИХ ДАНИХ ПАЦІЄНТА РОЗДІЛ 2 ОБГРУНТУВАННЯ СТРУКТУРНИХ ТА ФУНКЦІОНАЛЬНИХ РІШЕНЬ РОЗДІЛ 3 ПРОЕКТУВАННЯ МЕДИЧНОЇ ІНФОРМАЦІІЙНОЇ КЛІЄНТ-СЕРВЕРНОЇ СИСТЕМИ РОЗДІЛ 4 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
29

Сташук, Дар’я Володимирівна. "Розподілена корпоративна мережа підприємства." Бакалаврська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/10453.

Full text
Abstract:
Метою роботи є побудова захищеної корпоративної мережі. У цій роботі отримано табличні значення пропускної здатності захищених інтернет каналів для технологій OpenVPN і SSH. Дана практична оцінка продуктивності цих каналів створеної корпоративної мережі. Отримані результати дозволяють зробити загальний висновок: при побудові корпоративної мережі доцільно використовувати обидві технології - за допомогою OpenVPN створювати захищені мережі, за допомогою SSH - ssh- тунелі і створення підключень для адміністрування.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
30

Сороцька, Наталя Тарасівна, and Natalya Sorotsʹka. "Розробка програмної системи керування контентом на основі використання мови С # по технології ASP.NET WebApi." Master's thesis, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2019. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/30645.

Full text
Abstract:
Методи та програмні засоби, використані при виконанні розробки системи: мова програмування C# та її бібліотеки, середовище розробки Visual Studio, середовище розробки бази даних SQLMeneger. Опрацьована вхідна та результуюча інформація, досліджено технології створення динамічних web-сервісів, описана структура наявної інформаційної бази, блок-схеми та кодові взірці основних функцій, проведена розробка програмного забезпеченя, вивчено питання безпеки охорони праці.
Diploma work designed to make research, design and develop a web-based recipe management service and design a neural network for creating recipes through machine learning. Methods and software used in the development of the system: C # programming language and its libraries, Visual Studio development environment, SQLMeneger database development environment. Input and output information processed, dynamic web services creation technologies investigated, structure of available information base, block diagrams and code models of basic functions described, software development conducted, labor safety issues examined.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
31

Залізняк, Віктор Володимирович, and Viktor Zalizniak. "Розробка он-лайн сервісу із застосуванням технології веб-програмування, мова PHP." Master's thesis, ТНТУ ім. І Пулюя, 2020. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33779.

Full text
Abstract:
Метoю кваліфікаційної робoти є використанні сучасних інфoрмаційних технолоґій для розробки веб-продукту, з можливістю врахування специфіки діяльності конкретного підприємства з метою його гідного представлення та популяризації серед бізнес-партнерів та підвищення конкурентоспроможності на світовому ринку. Практичне застосування – розроблено надійний програмний продукт, що дозволить підвищити ефективність та продуктивність роботи та який є новим, унікальним та відповідає цілям свого замовника. Технічні вимоги – методи розробки базується на технології PHP та фреймворк Laravel, сервер бази даних MySQL
The purpose of the qualification work is to use modern information technologies for web product development. It will give the ability to take into account the specifics of a particular enterprise and to properly represent and progressing it among business partners. Also it will increase competitiveness in the global market. Practical application - the reliable software product has been developed. It will allows to increase the efficiency and productivity of work. It is new, unique and meets the goals of its orderer. Technical requirements - development methods based on PHP technologies and Laravel framework and MySQL database server
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
32

Голуб, Назарій Олексійович, and Nazarii Holub. "Розробка єдиної системи доступу до публічної інформації з використанням ASP .Net MVC Framework та технології C#." Master's thesis, ТНТУ ім. І Пулюя, 2021. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/36826.

Full text
Abstract:
Практичне застосування – запропоновану єдину систему доступу до документообігу, який в сучасних умовах рекомендовано здійснювати віддалено. Рекомендовано до впровадження у всіх органах самоврядування, зокрема місцевого значення. Технічні вимоги – методи розробки базуються на використанні архітектурного шаблону MVC, сучасних засобів програмування та керування базами даних.
За мету до кваліфікаційної роботи обрано оптимізація варіанту моделі єдиної системи доступу до публічної інформації при використанні сучасних інформаційних технологій.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
33

Годун, А. В. "Розробка технології хлібобулочних виробів на узварі за різних способів добавки сухофруктів." Thesis, Чернігів, 2021. http://ir.stu.cn.ua/123456789/25281.

Full text
Abstract:
Годун, А. В. Розробка технології хлібобулочних виробів на узварі за різних способів добавки сухофруктів : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / А. В. Годун ; керівник роботи О. Л. Гуменюк ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2021. – 66 с.
У науково-дослідній роботі обґрунтована та експериментально досліджена можливість використання добавки яблучних сухофруктів у виробництві хліба білого з метою підвищення його харчової цінності. Проведено аналітичний огляд інформаційних джерел з теми роботи. На основі комплексних досліджень встановлено вплив дозувань добавки сухофруктів із яблук та спосіб її введення на реологічну поведінку тіста, якість готових виробів. Встановлено позитивний вплив добавки яблучних сухофруктів та узвару на органолептичні властивості хліба білого. Визначено раціональне дозування добавки яблучних сухофруктів, що дає змогу одержати вироби відмінної якості. Запропонована технологічна схема виробництва хліба білого з добавкою яблучних сухофруктів. Передбачено, що використання добавки сухофруктів із яблук та узвару із них в хлібі білому з борошна вищого сорту підвищить харчову цінність готового продукту, за рахунок збагачення їх ессенційними речовинами.
In the research work the possibility of using dried apple fruits in the production of white bread in order to increase its nutritional value is substantiated and experimentally investigated. An analytical review of information sources on the topic of the work was conducted. Based on comprehensive research, the quality of behavior affects the dosage of dried apple fruit and the method of its introduction to the rheological substance, finished products. The positive effect of dried apple fruits and dried fruit decoction on the organoleptic properties of white bread has been established. Rational dosing of apple dried fruit supplements has been determined, which allows to maintain products of excellent quality. The technological scheme of production of white bread with the addition of dried apple fruits is offered. It is envisaged that the use of supplements of dried fruits and dried fruit decoction in white bread from high-grade flour will increase the nutritional value of the finished product, by enriching them with essential substances.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
34

Романов, Дмитро Вікторович, and Dmytro Romanov. "Методи та засоби побудови системи керування зовнішнім освітленням на базі технології LoRa." Master's thesis, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2021. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/36645.

Full text
Abstract:
Кваліфікаційна робота присвячена питанню розроблення програмно-апаратних засобів для побудови інформаційно-вимірювальної системи дистанційного керування зовнішнім освітленням на базі технології LoRa. Обґрунтовано вибір технології передачі даних для системи керування зовнішнім освітленням та здійснено розрахунок пропускної здатності і ємності мережі LoRaWAN. Синтезовано структуру автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи керування зовнішнім освітленням. Здійснено вибір компонентів проектованої системи та розробити апаратне забезпечення модуля для керування освітлювальними приладами. Розроблено алгоритмічне та програмне забезпечення для системи управління зовнішнім освітленням.
Qualification work is devoted to the development of software and hardware for the construction of information and measurement system for remote control of outdoor lighting based on LoRa technology. The choice of data transmission technology for the outdoor lighting control system is substantiated and the LoRaWAN network bandwidth and capacity are calculated. The structure of the automated information-measuring system of outdoor lighting control is synthesized. The components of the designed system were selected and the hardware of the module for control of lighting devices was developed. Algorithmic and software for outdoor lighting control system have been developed.
ПЕРЕЛІК ОСНОВНИХ УМОВНИХ СКОРОЧЕНЬ І ТЕРМІНІВ ...7 ВСТУП ...8 РОЗДІЛ 1 ОГЛЯД ТА АНАЛІЗ ІСНУЮЧИХ РІШЕНЬ ТА ДОСЛІДЖЕНЬ У СФЕРІ КЕРУВАННЯ ЗОВНІШНІМ ОСВІТЛЕННЯМ ...10 1.1. Огляд предметної області щодо керування освітленням міських вулиць ...10 1.2. Особливості процесу керування зовнішнім освітленням міста ...11 1.3. Огляд представлених на ринку інноваційних розробок в галузі управління зовнішнім освітленням ...13 1.4. Аналіз відомих методів та засобів керування зовнішнім освітленням ...17 1.5 Висновки до розділу 1 ...23 РОЗДІЛ 2 ОБҐРУНТУВАННЯ СТРУКТУРНИХ ТА ФУНКЦІОНАЛЬНИХ РІШЕНЬ ДЛЯ ПРОЕКТОВАНОЇ СИСТЕМИ ...24 2.1. Обґрунтування вибору технології передачі даних для системи керування зовнішнім освітленням ...24 2.2. Розрахунок пропускної здатності і ємності мережі LoRaWAN для системи керування зовнішнім освітленням ...35 2.3. Висновки до розділу 2 ...37 РОЗДІЛ 3 РОЗРОБКА АПАРАТНО-ПРОГРАМНИХ ЗАСОБІВ ДЛЯ КЕРУВАННЯ ЗОВНІШНІМ ОСВІТЛЕННЯМ ...38 3.1. Адаптивна архітектура системи керування зовнішнім освітленням ...38 3.1.1. Розробка структурно-функціональної схеми проектованої системи. ...38 3.1.2. Структурна схема модуля для керування освітлювальними приладами. ...41 3.2. Обґрунтування вибору компонентів апаратної частини системи керування зовнішнім освітленням ...42 3.2.1. Вибір мікроконтролера та радіомодуля LoRaWAN. ...42 3.2.2. Вибір давача освітленості...46 3.2.3. Вибір давача руху. ...47 3.3. Розробка програмного забезпечення ...496 3.3.1. Алгоритми роботи системи. ...49 3.3.2. Опис програмних функцій та модулів. ...51 3.3.3. Підключення до мережевого сервера. ...55 3.4. Висновки до розділу 3 ...58 РОЗДІЛ 4 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ ...59 4.1. Охорона праці ...59 4.2. Застосування основних способів та засобів в ході проведення невідкладних аварійно-рятувальних робіт на промисловому підприємстві ...61 4.3. Висновки до розділу 4 ...64 ВИСНОВКИ ... 65 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ...66 Додаток А Тези конференцій ...71
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
35

О, Жадан П. "Використання Spinacia oleracea та Solanum lycopersicum в технології пшеничного хліба." Thesis, Чернігів, 2020. http://ir.stu.cn.ua/123456789/22815.

Full text
Abstract:
Жадан, П. О. «Використання Spinacia oleracea та Solanum lycopersicum в технології пшеничного хліба» : дипломна робота : 181 – Харчові технології / П. О. Жадан ; керівник роботи Н. П. Буяльська ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2020. – 61 с.
У кваліфікаційній роботі на тему «Використання Spinacia oleracea та Solanum lycopersicum в технології пшеничного хліба» досліджено використання порошку шпинату та томату з метою підвищення харчової цінності пшеничного хліба та подовження строків його зберігання. Досліджений вплив порошку шпинату та томату на властивості тіста і готових виробів (хліб білий з борошна пшеничного ІІ сорту формовий, масою 0,8 кг) при внесенні 0,5, 1, та 1,5 % добавок до маси борошна. Встановлено, що зразки з вмістом добавки 1,0 % характеризується кращими органолептичними та фізикохімічними показниками, ніж контрольний зразок. Введення добавок дозволяє скоротити процес дозрівання тіста та підвищити термін зберігання готових виробів. Розроблена виробнича рецептура, запропонована технологічна схема виробництва збагачених виробів, розроблені елементи системи НАССР при виробництві хліба.
In the qualifying work on the topic “Use of Spinacia oleracea and Solanum lycopersicum in wheat bread technology”, the use of spinach and tomato powder was investigated in order to increase the nutritional value of wheat bread and extend its shelf life. The influence of spinach and tomato powder on the properties of dough and finished products (white tin bread made from wheat flour of the second grade, weighing 0.8 kg) when introducing 0.5, 1, and 1.5% additives to the flour mass was investigated. It was found that samples with an additive content of 1.0% are characterized by better organoleptic and physical and chemical indicators than the control sample. The introduction of additives makes it possible to shorten the dough ripening process and increase the shelf life of finished products. The production recipe was developed, a technological scheme for the production of fortified bread was proposed, and elements of the HACCP system in the production of bread were developed.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
36

Гайдар-Цимбал, Кирило Андрійович, and Kyrylo Haidar-Tsymbal. "Технології доповненої реальності для організації віддаленого ознайомлення з лабораторіями кафедри комп’ютерних систем та мереж." Master's thesis, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2020. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33322.

Full text
Abstract:
Кваліфікаційну роботу магістра присвячено дослідженню технологій та реалізації доповненої реальності. Створено віртуальне середовище у вигляді реалістичних 3D моделей лабораторій кафедри, із елементами взаємодії через маркерний метод. Для покращення зорового сприйняття сцени використано методи динамічного та комбінованого освітлення. Для зменшення навантаження на систему використано декілька окремо взятих сцен, перехід між якими реалізовано за допомогою застосування маркерних тригерів. Елемент при допомозі якого користувач може переноситися із реального світу у віртуальний простір і назад. Тригери переходу із віртуальної лабораторії до курсів які проводяться в цій лабораторії. Створено 3D моделі коридору 6 поверху та лабораторій кафедри комп’ютерних систем та мереж: 1-603,1-605,1-606 як основу для подальшого їх наповнення різними віртуальними навчальними об’єктами.
The master's thesis is devoted to the study of technology and the implementation of augmented reality. A virtual environment in the form of realistic 3D models of the laboratories of the department, with elements of interaction through the marker method. Dynamic and combined lighting methods were used to improve the visual perception of the scene. To reduce the load on the system, several separate scenes were used, the transition between which was realized through the use of marker triggers. An element with which the user can be transferred from the real world to the virtual space and back. Triggers of transition from a virtual laboratory to courses conducted in this laboratory. 3D models of the 6th floor corridor and laboratories of the Department of Computer Systems and Networks were created: 1-603,1-605,1-606 as a basis for their further filling with various virtual educational objects.
1. Аналітична частина. 2. Теоритична частина. 3. Практична частина. 4. Охорона праці та Безпека в надзвичайних ситуаціях. Висновки
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
37

Тітенко, В. А. "Розробка технології булочних та кондитерських виробів з насінням чіа." Thesis, Чернігів, 2021. http://ir.stu.cn.ua/123456789/25289.

Full text
Abstract:
Тітенко, В. А. Розробка технології булочних та кондитерських виробів з насінням чіа : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / В. А. Тітенко ; керівник роботи О. Л. Гуменюк ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2021. – 84 с.
У науково-дослідній роботі обґрунтована та експериментально досліджена можливість використання насіння чіа у виробництві булочних та кондитерський виробів з метою їх фортифікації. Проведено аналітичний огляд інформаційних джерел з теми роботи. На основі комплексних досліджень встановлено вплив дозувань насіння чіа та борошна насіння чіа на реологічну поведінку напівфабрикатів і якість готових виробів із дріжджового тіста. Досліджено вплив борошна насіння чіа на властивості кексів. Зроблено порівняльну характеристику впливу борошна насіння чіа в залежності від способу введення його в рецептуру виробу. Встановлено позитивний вплив добавки насіння чіа на органолептичні властивості булочних виробів. Визначено раціональне дозування насіння чіа та спосіб його введення у борошняні і кондитерські вироби. Запропонована технологічна схема виробництва кексів з насінням чіа. Передбачено, що використання насіння чіа в булочних і кондитерських виробах з борошна вищого сорту дало б можливість підвищити харчову цінність готового продукту, за рахунок збагачення їх мінеральними речовинами, вітамінами та харчовими волокнами.
In the research work the possibility of using chia seeds in the production of bakery and confectionery products for the purpose of their fortification is substantiated and experimentally investigated. An analytical review of information sources on the topic of the work was conducted. On the basis of complex researches the influence of dosages of chia seeds and flour of chia seeds on rheological behavior of semi-finished products and quality of finished products from yeast dough is established. The effect of chia seed flour on the properties of cupcakes has been studied. A comparative characterization of the effect of chia seed flour depending on the method of its introduction into the product formulation is made. The positive effect of chia seed additives on the organoleptic properties of bakery products has been established. Rational dosage of chia seeds and method of its introduction into flour and confectionery products are determined. The technological scheme of production of cakes with chia seeds is offered. It is envisaged that the use of chia seeds in bakery and confectionery products from high-grade flour would increase the nutritional value of the finished product by enriching them with minerals, vitamins and dietary fiber.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
38

Душко, Дмитро Олександрович. "Архітектура та метод синтезу оптичних мереж центрів обробки даних." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2022. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11916.

Full text
Abstract:
У роботі за результатами виконаних теоретичних та практичних досліджень удосконалено архітектуру та метод синтезу мереж центрів обробки даних. Розроблено новий багатоадресний перестановочний неблокувальний НБ перемикач з використанням триступеневих комутаційних елементів перемикання ТКЕП.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
39

Лавренів, Андрій Дмитрович, and Andrii Lavreniv. "Розробка методів дослідження нейронних мереж з використанням середовища Wolfram Mathematica та мови програмування С++." Master's thesis, ТНТУ ім. І Пулюя, 2021. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/36818.

Full text
Abstract:
Практичним застосуванням є нейроні мережі та методи роботи з ними у системі Wolfram Mathematica. Безпосередня ідея магістерської роботи полягає у розробці програмних засобів для роботи з нейронними мережами у системі Wolfram Mathematica. Також в роботі розв’язується задача із порівняння ефективності роботи основних типів нейронних мереж та встановлюються особливості подання і отримання даних в них. Наукова новизна отриманих в дипломній роботі результатів полягає у тому, що вперше було послідовно розроблено програмні засоби для побудови, аналізу та застосування нейронних мереж з використанням середовища та мови програмування Wolfram Mathematica. Встановлено, що нейронні мережі, які працюють у рамках системи Mathematica мають перспективу застосування до широкого кола прикладних та наукових задач
Мета, яка поставлена в магістерській роботі досягається шляхом виконання таких завдань для середовища Wolfram Mathematica: дослідження основних видів нейронних мереж та способів їх подання; навчання нейронної мережі; формування репозиторію нейронної мережі Wolfram; способи отримання необхідної інформації у нейронній мережі;розробка самостійної LeNet архітектури та MXNet фреймфорку для нейронних мереж.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
40

Турчин, Юлія Юріївна, and Julia Turchyn. "«Розробка програмного розширення веб- браузерів із використанням кросплатформових технологій на мові PHP»." Master's thesis, ТНТУ ім. І Пулюя, 2019. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/30644.

Full text
Abstract:
Магістерська робота на тему «Розробка програмного розширення веб- браузерів із використанням кросплатформових технологій на мові PHP» Турчин Юлії Юрівни. – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Факультет комп'ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії, Кафедра програмної інженерії, група СПм–61 // Тернопіль, 2019. C. – , рис. – 38, табл. – 5, слайдів. – 10, додат. – 4, бібліогр. – 24. Дипломна робота присвячена розробці моделі блокування активного спаму в комп’ютерних мережах з використання кросплатформових технологій. Об’єктом дослідження є розширення веб-браузерів спрямовані на блокування активного спаму, що що використовують кросплатформові технології. Методи дослідження ґрунтуються на застосуванні аналізу програмних систем, об’єктно-орієнтованого проектуванні, методології функціонального моделювання, теорії алгоритмів. Предметом дослідження є програмні механізми блокування активного спаму в комп’ютерних мережах. Для реалізації моделі було обрано мову програмування PHP. Для взаємодії з базами даних використовували систему курування базами даних MySQL. Веб-серверами вибрано Apache (з mod_mysql, mod_xml, і mod_zlib) 2.x + та Nginx 1.1 Ключові слова: веб-браузер, розширення, кросплатформені технології, MySQL, блокування активного спаму, інтернет-реклама, конфіденційність.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
41

Кравець, Павло Юрійович, and Pavlo Kravetsʹ. "Розробка програмного забезпечення для реалізації алгоритмів ефективного управління об’єктами логістики мовою програмування С# в середовищі MVS з використанням технології ADO.NET." Master's thesis, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2019. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29465.

Full text
Abstract:
Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістр за спеціальністю 121 – Інженерія програмного забезпечення. – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Тернопіль, 2019 р. Метою дослідження є питання раціоналізації через автоматизацію та контроль логістичних витрат на всіх етапах, як одного із основних факторів, який визначає ефективність діяльності підприємства та його прибутковість в цілому по загальноприйнятих показниках успішності. Суть дипломної роботи полягає у підвищенні ефективності планування, організації та управління, якої важко досягнути без якісної передачі, опрацювання та зберігання актуальної інформації – це ті інструменти, які дають змогу ефективно реалізувати всі можливості будь-якого учасника ринку всіх форм власності. Практичне застосування – в якості логістичної системи можна розглядати не лише великі підприємства промислового спрямування, комплекси чи торгівельні підприємства, але й будь-яку діяльність, зокрема пов’язану і з сучасними технологіями, оскільки успішність діяльності сучасного підприємства визначається не його фізичними розмірами, а його ефективністю та прогресом в сенсі розвитку не зважаючи на який напрям спрямована його активність. Технічні вимоги – платформа Microsoft .NET Framework 3.5, мова програмування С# в середовищі Microsoft Visual Studio 2008.
The degree thesis for the qualification level of magistr on specialty 121 — Software Engineering. – Ternopil Ivan Pului National Technical University, Ternopil, 2019. The purpose of the study is to rationalize through the automation and control of logistics costs at all stages. It is one of the main factors that determines the efficiency of the enterprise and its profitability as a whole by generally according to the accepted indicators of success. The essence of the thesis is to increase the efficiency of planning, organization and management, which is difficult to achieve without qualitative transfer, processing and storage of relevant information. These tools allow you to effectively realize the full potential of any market participant of all forms of ownership. Practical application - system of logistics can be considered not only large industrial enterprises, complexes or trade enterprises, but also any activity, including related to modern technologies. The success of the modern enterprise is determined not by its physical size, but by its efficiency and progress in the sense of development, regardless of the direction of its activity. Technical requirements – Microsoft .NET Framework 3.5, a C # programming language in Microsoft Visual Studio 2008.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
42

Чаплінський, Роман Ігорович. "Перспективні методи та програмні механізми інтеграції новітніх методик досліджень в автоматизовані системи медичних установ." Thesis, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2017. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/18946.

Full text
Abstract:
Дипломна робота на тему: «Перспективні методи та програмні механізми інтеграції новітніх методик досліджень в автоматизовані системи медичних установ» Чаплінського Роман Ігоровича. Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, факультет комп’ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії, кафедра програмної інженерії, група СПм-61 Тернопіль, 2017. C. 114, рис. – 17, табл. – 10, слайдів. – 15, додат. – 4, бібліогр. – 57. Метою роботи є розробка інтерактивних алгоритмів та механізмів, для автоматизованих систем медичних установ на базі модуля «Реєстратура», що дозволяє створення в лікарні потужної інформаційної системи, що не лише дає змогу забезпечити більшу прозорість процесу лікування для лікарів та адміністрації, а й підвищення оперативності роботи установи та відкриття можливості для впровадження нових методів догляду за хворими. Об’єктом роботи є дослідження проблем, які виникають у процесі розробки та впровадження сучасних медичних інформаційних технологій в діяльність закладів охорони здоров’я та визначення основних перспективних напрямків впровадження інформаційних технологій в медичну практику. Методи та програмні засоби, для розробки системи базуються на використанні середовища програмування Embarcadero RAD Studio Architect 10 Seattle, СУБД Microsoft SQL Server 2012 з використання клієнт-серверної архітектури. Використана методика проектування інформаційних систем з модульною структурою та застосуванням сучасних технологій програмування. Здійснена програмна реалізація дозволяє забезпечити ефективний обмін інформації і реалізувати базові функції обробки інформації для вибраної сфери.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
43

Просянюк, Владислав Володимирович. "Методи та алгоритми управління і захисту ресурсів." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2020. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/9625.

Full text
Abstract:
Метою кваліфікаційної роботи є підвищення якості та ефективності використання ресурсів інформаційних комунікаційних мереж шляхом удосконалення адаптивних методів віртуалізації мережевих пристроїв та алгоритмів управління мережевими ресурсами.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
44

Мельник, Іван Іванович, and Ivan Melnyk. "Розробка клієнт- серверного додатку для операційної системи Android з використанням Java технологій." Master's thesis, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2019. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/30654.

Full text
Abstract:
Обрана концепція взаємодії дає змогу розподілити навантаження між учасниками процесу обміну інформацією (даними). Практичне застосування – розроблено надійний програмний продукт, що дозволить підвищити ефективність роботи та який володіє зручним інтерфейсом. Враховано необхідність забезпечення надійності з’єднання та безперебійності програми, а також передбачено ряд запитів до неї.
To improve by automation the work of a subject related to the current activity is the aim of the diploma thesis. The object may be not only the service but also reliable information or any data that may be of commercial interest. The client-server approach is used. Creating a software product that has sufficient flexibility, objectivity and reliability is the essence of the diploma thesis. The most convenient concept of interaction was chosen. This makes it possible to distribute workloads between participants in the information (data) exchange process, as well as program code on the vendor and customer side. Practical application - Developed reliable software product that will increase the efficiency and has a user-friendly interface. Because the development system will use a database for its proper functioning, the need for reliable connection and continuity of the program is taken into account, and also requests are foreseeable for it.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
45

Тишко, Надія Іванівна, and Nadiya Tyshko. "Розробка інтерактивного середовища соціалізації мовою програмування Java Script, фреймворк Meteor JS." Master's thesis, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2019. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29455.

Full text
Abstract:
Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістр за спеціальністю 121 – Інженерія програмного забезпечення. – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Тернопіль, 2019 р. Метою дослідження є реалізація концепції мінімалізму, яка полягає у створені продукту призначеного лише для зручного та ефективності обміну даними, без перевантаження додатковими функціями, з врахуванням потреб та дотриманням вимог з юридичної сторони питання. Суть дипломної роботи полягає у створенні програмного продукту, реалізація якого дасть змогу створювати, формувати і розвивати концептуально нове сучасне інтерактивного середовища соціалізації, як процесу, який на сьогодні вже є звичним, проте, на вдосконалення якого, в залежності від специфікації потреби, витрачаються чималі кошти, оскільки від ефективності його протікання залежать успішність, засвоєння надбань, норм, ідей, досвіду, підтримка стандартів, тощо. Практичне застосування – розроблене програмне забезпечення призначене для всіх потенційних користувачів інтерактивного середовища, дасть змогу ефективно зберегти принцип організації системи, коли мета досягається інформаційним обміном між всіма елементами цієї взаємодіючої системи, з допомогою яких може відбуватися ефективна взаємодія з іншим користувачем чи системою. Технічні вимоги – мова програмування JavaScript, веб-фреймворк MeteorJS, база даних MongoDB.
The degree thesis for the qualification level of magistr on specialty 121 — Software Engineering. – Ternopil Ivan Pului National Technical University, Ternopil, 2019. The purpose of the thesis is to implement the concept of minimalism, which is to create a product designed only for the convenience and efficiency of data exchange, without overloading by additional functions, taking into account the needs and legal requirements. The essence of the thesis is to create a software product. The implementation will allow to create, form and develop a conceptually new modern interactive socialization environment. Although this is not new, today, depending on the specification of the need, it takes up considerable resources, since success depends on efficiency it. Practical application - the developed software is intended for all potential users of the interactive environment. The product is effectively preserve the principle of organization of the system, when the goal is achieved by the exchange of information between all elements of this interacting system, through which can effectively interact with another user or system. Technical requirements – JavaScript programming language, MeteorJS web framework, MongoDB database.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
46

Матіяш, Ольга Романівна, and Olha Romanivna Matiiash. "Фізико-хімічні параметри вод при переході із аноліту в католіт." Master's thesis, 2020. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33635.

Full text
Abstract:
Проведено дослідження з визначення параметрів окисно-відновного потенціалу питних негазованих бутильованих вод марок: «Карпатська джерельна», «Трускавецька», «Моршинська», «Вишнівецька», «Bon Aqua», «Бювет Вітал», «Малиш», "Аква Няня" при перетворенні їх із аноліту в католіт у термосі-іонізаторі-генераторі «Living Water» впродовж 8 діб дослідження. У результаті дослідження встановлено, що окисно-відновний показник свіжовідкритої води бутильованої "Аква Няня" становив +122 мВ; води бутильованої «Бювет Вітал» +163 мВ; води бутильованої «Малиш» +162 мВ, води бутильованої "Трускавецька" становив +180 мВ, води бутильованої "Вишнівецька" +175 мВ, води бутильованої "Карпатська Джерельна" становив +152 мВ, води бутильованої "Моршинська" становив +150 мВ; води бутильованої «Bon Aqua» становив +145 мВ. Встановлено, що найінтенсивніша зміна окисно-відновного потенціалу у всіх досліджуваних водах відбувається впродовж перших 10 хвилин знаходження їх у термосі-іонізаторі-генераторі «Living Water». При цьому найбільшу різницю між початковим значенням ОВП і через 10 хв встановлено для свіжовідкритої води бутильованої «Моршинська», яка становила 425 мВ.
A study was conducted to determine the parameters of redox potential of non- carbonated bottled drinking water brands: "Carpathian spring", "Truskavets", "Morshyn" "Vyshnivetska", "Bon Aqua", "Pump room Vital", "Baby", "Aqua Nanny" when converting them from anolyte to catholyte in a thermos-ionizer-generator "Living Water" for 8 days of the study. As a result of the research it was established that the redox index of freshly opened bottled water "Aqua Nanny" was +122 mV; bottled water "Pump Room Vital" +163 mV; bottled water "Malysh" +162 mV, bottled water "Truskavetskaya" was +180 mV, bottled water "Vyshnivetskaya" +175 mV, bottled water "Karpatskaya Dzherelna" was +152 mV, bottled water "Morshinskaya" was +150 mV; bottled water "Bon Aqua" was +145 mV. It is established that the most intensive change of redox potential in all studied waters occurs during the first 10 minutes of their stay in the thermos-ionizer-generator "Living Water". The largest difference between the initial value of ORP and after 10 min was found for freshly opened bottled water "Morshinskaya", which was 425 mV.
Реферат Вступ 1 РОЗДІЛ 1. Огляд літератури. 1. Фізико-хімічні параметри вод як критерії їх безпечності і якості 1.1 Редокс-потенціал як відображення балансу окислювально- відновлювального характеру системи 1.2 Окисно-відновний потенціал і його значення для організму людини 1.3 Значення окисно-відновного показника у харчових продуктах 1.4 Склад і загальна характеристика іонізованих рідин 1.5 Eфекти та можливі механізми дії аноліта і католіта 1.6 Значення водневого показника 2 Розділ 2. Матеріал і методи дослідження 2.1 Схема дослідження 3 РОЗДІЛ 3. Результати дослідження та їх обговорення 3.1 Зміни окисно-відновного потенціалу досліджуваних питних вод до і під час перебування у термосі-іонізаторі- генераторі «Living Water» 3.1.1 Окисно-відновний потенціал бутильованої питної води «Бювет Вітал» до і під час її перебування у термосі- іонізаторі-генераторі «Living Water» 3.1.2. Окисно-відновний потенціал бутильованої питної води «Малиш» до і впродовж її перебування у термосі-іонізаторі-генераторі «Living Water» 3.1.3. Окисно-відновний потенціал бутильованої питної води «Bon Aqua» до і впродовж її перебування у термосі- іонізаторі-генераторі «Living Water» 3.1.4. Окисно-відновний потенціал бутильованої питної води «Трускавецька» до і впродовж її перебування у термосі- іонізаторі-генераторі «Living Water» 3.1.5. Окисно-відновний потенціал бутильованої питної води «Вишнівецька» до і впродовж її перебування у термосі- іонізаторі-генераторі «Living Water» 3.1.6. Окисно-відновний потенціал бутильованої питної води «Карпатська Джерельна» до і впродовж її перебування у термосі-іонізаторі-генераторі «Living Water» 3.1.7. Окисно-відновний потенціал бутильованої питної води «Моршинська» до і впродовж її перебування у термосі- іонізаторі-генераторі «Living Water» 3.1.8. Окисно-відновний потенціал бутильованої питної води «Аква Няня» до і впродовж її перебування у термосі- іонізаторі-генераторі «Living Water» Висновки і пропозиції виробництву 4 РОЗДІЛ 4. Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях 4.1. Захист сировини та готової продукції на об’єктах харчової промисловості Бібліографія Додатки
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
47

Данилюк, Юрій Богданович. "Технології передавання даних в комп’ютерних мережах." Master's thesis, 2018. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/26920.

Full text
Abstract:
Дипломна робота присвячена дослідженню сучасних технологій передавання даних, розробці та оптимізації локальної мережі. У першому розділі дипломної роботизроблено огляд основних технологій локальних та глобальних мереж, проведено класифікацію проводових комп’ютерних мереж, а також розглянуто бездротові технології передавання даних у локальних мережах. У другому розділі розглянуто засоби симуляції мереж та засоби моніторингу і аналізу локальних мереж. Проведено огляд аналізаторів протоколів. У третьому розділі роботи спроектовано мережу для проведення дослідження, проведено необхідні дослідження у данній мережі, що дозволило виробити стратегію покращення проекту. Четвертий розділ розкриває питання обгрунтування економічної ефективності від впровадження результатів дослідження, проведеного в дипломній роботі. П’ятий розділ присвячений вимогам з охорони праці та техніки безпеки відповідно до нормативних документів, питанням безпеки працівників під час роботи мережі та безпеки під час роботи з комп’ютером. Також розглянуто питання захисних споруд і їх оснащення, вплив ЕМП на людину, також захист від ЕМП. У екологічній частині проведено ознайомлення зосновними статистичними показниками екологічних явищ, а також вимогами до проведення державної та громадської екологічної експертизи. Об’єкт дослідження – стандарти передавання даних, інтерфейси, мережеві протоколи, локальні мережі. Предмет дослідження – передача даних (обмін даними, цифрова передача, цифровий зв'язок).
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
48

Дармограй, Василь Олегович. "Алгоритмічне та програмне забезпечення технології Blockchain при побудові мережевих IoT- інфраструктур." Master's thesis, 2019. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29861.

Full text
Abstract:
Мета роботи полягає у розробці архітектури IoT-інфраструктури з використанням технології Blockchain. У дипломній роботі проаналізовано сучасний стан технологій Blockchain та IoT, та визначено основну проблематику їх застосування; оцінено та проведено тестування ефективності, продуктивності та можливості масштабування. Розроблено функціональну структуру та архітектуру IoT- інфраструктури з використанням ключових елементів LBM та OBM. За допомогою цих елементів розроблено мережу накладення, яка потенційно може складатися з великої кількості вузлів.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
49

Паламар, Анастасія Андріївна, and Anastasiia Andriivna Palamar. "Вплив умов зберігання питних вод на їх фізико-хімічні параметри." Master's thesis, 2020. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33644.

Full text
Abstract:
Проведено дослідження з визначення водневого показника у популярних мінеральних водах при відкритті та зберіганні впродовж 3-х діб за температури 10, 20, 30, 40 та 50°С. Встановлено, що концентрації водневих іонів (рН) у досліджуваних мінеральних водах «Новозбручанська», «Вишнівецька», «Моршинська», «Поляна квасова» та «Лужанська» після їх відкриття становила 4,64 - 6,49. Концентрація водневих іонів у досліджуваних водах зростає в ряді: «Моршинська» (4,64-4,87) > «Вишнівецька» (5,22-5,51) > «Новозбручанська» (5,47-6,0) > «Лужанська» (6,09-6,39) > «Поляна квасова» (6,18-6,49). Тобто, найбільш «кислою» серед досліджуваних мінеральних вод можна вважати - «Моршинську», а найменш «кислою» - «Поляну квасову». За ступенем зменшення концентрації водневих іонів вподовж 1-3-ї доби за температури мінеральних вод 10°С їх можна розмістити у ряді: «Поляна квасова» (6,18-6,49, на 0,31) > «Лужанська» (6,09-6,39, на 0,30) > «Вишнівецька» (5,22-5,51, на 0,29) > «Моршинська» (4,64-4,87, на 0,23) > «Новозбручанська» (5,47-6,0, на 0,13). Отже, найбільш стабільною при зберіганні до 3-х діб за концентрацією водневих іонів є вода «Новозбручанська». Найбільше зниження рН у всіх досліджуваних мінеральних водах встановлено на 3-тю добу і при підвищенні температури води від 10 до 50°С спостерігається в ряді: «Новозбручанська» (на 0,35) > «Вишнівецька» (на 0,28) > «Моршинська» (на 0,25) > «Лужанська» (на 0,18) > «Поляна квасова» (на 0,13).
A study to determine the hydrogen index in popular mineral waters when opened and stored for 3 days at temperatures of 10, 20, 30, 40 and 50 ° C. It was found that the concentrations of hydrogen ions (pH) in the studied mineral waters "Novozbruchanska", "Vyshnivetska", "Morshynska", "Polyana kvasova" and "Luzhanska" after their discovery was 4.64 - 6.49. The concentration of hydrogen ions in the studied waters increases in a number: "Morshynska" (4,64-4,87)> "Vyshnivetska" (5,22-5,51)> "Novozbruchanska" (5,47-6,0)> " Luzhanskaya ”(6.09-6.39)>“ Kvasova kvasova ”(6.18-6.49). That is, the most "acidic" among the studied mineral waters can be considered - "Morshinskaya", and the least "acidic" - "Polyana kvass".According to the degree of decrease in the concentration of hydrogen ions during the 1-3rd day at a mineral water temperature of 10 ° C, they can be placed in a row: "Polyana kvass" (6.18-6.49, 0.31)> "Luzhanskaya" (6 , 09-6.39, by 0.30)> "Vyshnivetska" (5.22-5.51, by 0.29)> quot;Morshynska" (4.64-4.87, by 0.23)> " Novozbruchanska ”(5.47-6.0, by 0.13). Therefore, the most stable when stored for up to 3 days in the concentration of hydrogen ions is water "Novozbruchanskaya". The largest decrease in pH in all studied mineral waters was found on the 3rd day and with increasing water temperature from 10 to 50 ° C is observed in a number: "Novozbruchanskaya" (by 0.35)> "Vyshnivetskaya" (by 0.28)> " Morshynska ”(by 0.25)>“ Luzhanska ”(by 0.18)>“ Kvasova Kvasova ”(by 0.13).
Реферат Вступ 1 РОЗДІЛ 1. Огляд літератури. Властивості вод і їх значення 1.1 Фізико-хімічні властивості мінеральних вод 1.2 Основні бальнеологічні групи мінеральних вод 1.3 Концентрація водневих іонів у субстратах 1.4 Характеристика окремих мінеральних вод України 1.5 Біохімічні властивості води 1.6 Мінералізація води 1.7 Структура води 1.8 Значення води для харчової промисловості 1.8.1 Якість вихідної води 1.8.2 Вплив води на якість продукту 1.8.3 Технології водопідготовки 1.9 Підсумки з огляду літературних джерел 2 РОЗДІЛ 2. Матеріали і методи досліджень 2.1 Схема досліджень 2.2 Методика визначення водневого показника 3 РОЗДІЛ 3. Результати дослідження та їх обговорення 3.1 Концентрації водневих іонів у мінеральних водах за різних температур і часу зберігання 3.1.1 Зміни концентрації водневих іонів у мінеральній воді «Новозбручанська» за різних температур і часу зберігання 3.1.2 Зміни концентрації водневих іонів у мінеральній воді «Вишнівецька» за різних температур і часу зберігання 3.1.3 Зміни концентрації водневих іонів у мінеральній воді «Моршинська» за різних температур і часу зберігання 3.1.4 Зміни концентрації водневих іонів у мінеральній воді «Поляна квасова» за різних температур і часу зберігання 3.1.5 Зміни концентрації водневих іонів у мінеральній воді «Лужанська» за різних температур і часу зберігання 4 РОЗДІЛ 4. Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях 4.1 Охорона праці як необхідний елемент системного підходу при розробці і проектуванні технологічних процесів та технологій 4.2 Вимоги до планування виробничих приміщень на підприємствах із виробництва харчової продукції 4.3 Вимоги до використання технологічного обладнання та інвентарю у харчовій промисловості 4.4 Захист сировини та готової продукції на об’єктах харчової промисловості 4.5 Безпека в надзвичайних ситуаціях 4.3.1. Зараження харчової сировини і готової продукції небезпечними хімічними речовинами Висновки і пропозиції виробництву Бібліографія Додатки
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
50

Легкобит, Вадим Володимирович. "Комп’ютерна система моніторингу електрокардіосигналів на базі технології Internet of Things." Master's thesis, 2018. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/26872.

Full text
Abstract:
Легкобит В. В. Комп’ютерна система моніторингу електрокардіосигналів на базі технології Internet of Things. Дипломна робота присвячена питанню удосконалення процесу моніторингу електрокардіосигналів. Досліджено особливості, тенденції і перспективи розвитку методів і технічних засобів систем моніторингу електрокардіосигналів. У роботі запропоновано комп’ютерну систему дистанційного моніторингу електрокардіосигналів, яка базується на технології Internet of Things, використання якої дасть змогу здійснювати постійний моніторинг стану здоров’я пацієнта в режимі реального часу. Здійснено проектування і розробку системи моніторингу електрокардіосигналів, зокрема, обґрунтовано структуру системи і вимоги до апаратного забезпечення, розроблено схему електричну принципову, розроблені алгоритми функціонування окремих програмних модулів блоку моніторингу та написано програмне забезпечення.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography