Academic literature on the topic 'Урок англійської мови'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Урок англійської мови.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Урок англійської мови"

1

ДРУГОВ, Міхаіл. "ТЕХНОЛОГІЯ РОЗВИТКУ КРИТИЧНОГО МИСЛЕННЯ УЧНІВ НА УРОКАХ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ В НОВІЙ УКРАЇНСЬКІЙ ШКОЛІ." Scientific papers of Berdiansk State Pedagogical University Series Pedagogical sciences 2, no. 2 (2020): 193–200. http://dx.doi.org/10.31494/2412-9208-2020-1-2-193-200.

Full text
Abstract:
Стаття висвітлює проблему розвитку критичного мислення учнів на уроках англійської мови відповідно до вимог Концепції “Нова українська школа”, спрямованої на реформування та модернізацію системи загальної середньої освіти в Україні. Актуальність досліджуваної проблеми доведена аналізом офіційних документів, виданих Європейською Комісією, які є орієнтиром для національного уряду щодо запровадження змін у системі освіти. У статті розглянуто походження поняття “критичне мислення” і представлено сучасну дефініцію. Для глибшого усвідомлення цього поняття наведено його головні ознаки, а саме: самостійність, проблемність, вироблення рішення, аргументованість та соціальність. Автор доводить, що процес розвитку критичного мислення має характеристики технології (алгоритмізованість та координованість). З’ясовано, що урок у початковій школі має бути побудовано відповідно до структури технології. Автор виділяє три етапи такого уроку: вступний (евокація), головний та заключний. Особливу увагу приділено двом моделям розвитку критичного мислення учнів , які базуються на теоріях, представлених у зарубіжній науковій літературі і є рекомендованими до запровадження Міністерством освіти та науки України. Перша модель розроблена відповідно до дослідження К. Еґана, який наголошує на ролі мовного розвитку учня в розширенні його загального кругозору. Друга модель побудована на теорії множинного інтелекту Г. Ґарднера, адаптованої до умов навчання англійської мови в початковій школі. Ключові слова: початкова школа, уроки англійської мови, критичне мислення, Нова українська школа, технологія.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Шевченко, Марина. "ЗАСТОСУВАННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ПРОЦЕСІ ВИКЛАДАННЯ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ У ВИЩІЙ ШКОЛІ." Young Scientist, no. 12 (88) (December 30, 2020): 356–58. http://dx.doi.org/10.32839/2304-5809/2020-12-88-69.

Full text
Abstract:
У статті розглянуто питання ролі інноваційних технологій в процесі підвищення мовних навичок англійської мови студентів вищої школи. Різні методи з використанням технологій з поліпшення чотирьох мовних навичок були детально розглянуті та охарактеризовані. Автором наголошено на тому, що інноваційні технології є невід'ємною частиною процесу викладання і вивчення англійської мови. Інноваційні технології стали невід'ємною частиною процесу викладання і вивчення англійської мови. Вони допомагають студентам за коротший час оволодіти потрібними навичками для вільного використання англійської мови, а саме: навички аудіювання, читання, письма та комунікації. З огляду на всю важливість інноваційних технологій, слід зазначити, що центральне місце у процесі викладання займає особистість вчителя, який обирає, оцінює і впроваджує нові технології. Таким чином, технології допомагають викладачеві вирішити велику кількість технічних питань, зробити урок цікавішим, але технології не можуть замінити викладача повністю. Перспективою для подальших досліджень може стати аналіз інших інноваційних тенденцій у процесі викладання англійської мови. Інноваційні технології стали невід'ємною частиною процесу викладання і вивчення англійської мови. Вони допомагають студентам за коротший час оволодіти потрібними навичками для вільного використання англійської мови, а саме: навички аудіювання, читання, письма та комунікації. З огляду на всю важливість інноваційних технологій, слід зазначити, що центральне місце у процесі викладання займає особистість вчителя, який обирає, оцінює і впроваджує нові технології. Таким чином, технології допомагають викладачеві вирішити велику кількість технічних питань, зробити урок цікавішим, але технології не можуть замінити викладача повністю. Перспективою для подальших досліджень може стати аналіз інших інноваційних тенденцій у процесі викладання англійської мови. Окремо визначена провідна роль особистості вчителя в освітньому процесі. Автором зазначено, що освітні та інноваційні процеси є невід’ємними один від одного процесами.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

ХРОМОВА, Вікторія, and Аліє ІЗМАЙЛОВА. "ТЕХНОЛОГІЯ ОСОБЛИВОСТЕЙ ВИКОРИСТАННЯ НЕТРАДИЦІЙНИХ МЕТОДІВ НАВЧАННЯ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ У СТАРШИХ КЛАСАХ." Acta Paedagogica Volynienses, no. 6 (February 14, 2022): 197–201. http://dx.doi.org/10.32782/apv/2021.6.30.

Full text
Abstract:
У статті розглядаються особливості використання нетрадиційних методів навчання англійської мови у старших класах. Використання нетрадиційних методів навчання може суттєво покращити ситуацію, що склалася нині. Школярі, які неохоче читають підручники та виконують однотипні завдання, втрачають будь-який інтерес до навчання, можуть побачити, наскільки яскравим та барвистим може виявитися урок із застосуванням нетрадиційних методик. Формування позитивної мотивації повинно бути розглянуто вчителем як окреме завдання. Як правило, такі мотиви пов'язані із пізнанням цікавого, отриманням нових знань, умінь. Для того, щоб мотиви були виправдані, необхідно вибирати такі форми уроків, які будуть стимулювати діяльність учнів. Зазвичай більш плідними й ефективними є нетрадиційні методи навчання іноземних мов. До таких методів можуть належати використання інтернет-матеріалу, музика на уроках іноземної мови тощо.. У цій статті ми визначили основні види нетрадиційних методів навчання і навели таблицю із формами нетрадиційних уроків та їх описом. На базі цієї таблиці ми вирішили зробити детальний аналіз трьох видів уроків, таких як: інтернет-урок, відеоурок, урок із використанням музики. Яку з цих форм використати, вибирає сам педагог. Однак саме від ретельної підготовки педагога залежатиме успішність засвоєння матеріалу та ефективність нетрадиційних методик. Зрозуміло, ніхто не говорить про скасування традиційних методик проведення уроків англійської мови. Йдеться лише про запровадження чогось нового у процес навчання. Крім того, використання такого матеріалу допомагає легше і в достатніх кількостях засвоювати знання про мову, її граматику та лексику. Провівши дослідження, ми прийшли до того, що якщо сам педагог зацікавлений у підвищенні якості знань учнів, то він проведе необхідну підготовку, щоб використання цих методів і вибрана форма були взаємопов'язані одне з одним, що згодом приведе до бажаного результату.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Процько, Євгенія. "BLENDED LEARNING: A NEW TECHNOLOGICAL ERA IN EFL TEACHING." Інноватика у вихованні, no. 9 (June 11, 2019): 219–24. http://dx.doi.org/10.35619/iiu.v0i9.17.

Full text
Abstract:
У статті йде мова про новий підхід у навчання англійської мови як іноземної. Сьогодні тотальна інформатизація суспільства призводить до широкої популяризації новітніх методів навчання з використання інтернет та комп’ютерних ресурсів. Тому недивним є той факт, що інтернет тісно втиснувся в наше повсякденне життя. Його можна знайти скрізь: в освітніх та громадських установах, кафе, транспорті, магазинах, навіть на зупинках міського транспорту. Поява розгалуженої системи інтернету та соціальних мереж як його невід’ємної та беззаперечно головної складової примушує змінюватися іншу, класичну, сферу життя – освіту. Саме тому сучасному вчителю нагально потрібно переглянути свої методи та засоби навчання. У дослідженні звертається увага на можливості використання змішаного навчання, яке надає вчителю нові можливості на уроках англійської мови: сучасні медіа та інтернет платформи, соціальні мережі, блоги тощо. Ці засоби тепер допомагають не лише поділитися нагальною освітньою інформацією, зробити урок «мобільним», а й мотивувати студентів до вивчення іноземної мови. Їх поєднання разом із традиційними методами навчання складає природу змішаного навчання, яке розглядається як найефективніший метод у навчанні англійської мови як іноземної. Стаття також підкреслює іншу сторону використання ІКТ – його надмірність на уроці, яке не залишає можливостей для особистого, «живого» спілкування, може обмежити залучення студентів до комунікативних та групових видів роботи, адже останні є надзвичайно важливими формами вивчення іноземної мови. Таким чином, сьогодні саме змішане навчання є надзвичайно потрібним через його прозорість, комп’ютерну та інтернет спрямованість, разом із живим спілкуванням. Усе вищезазначене надає нам право визначити головні характеристики успішного вчителя англійської мови, серед яких (комунікативна, соціолінгвістична, соціокультурна та прагматична) не останнє місце посідає методична компетентність. Все це підтверджує надзвичайну важливість у роботі вчителя англійської мови як іноземної використання комп’ютерно-орієнтованого навчання вцілому та змішаного навчання зокрема.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Цар, І. "Нетрадиційний урок з англійської мови як засіб активізації пізнавальної діяльності студента." Сучасні дослідження з іноземної філології, Вип. 16 (2018): 211–20.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Могиляста, Світлана. "ДО ПИТАННЯ РОЗВИТКУ ЕМОЦІЙНОГО ІНТЕЛЕКТУ СТАРШОКЛАСНИКІВ ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНИМИ ЗАСОБАМИ." Psychological Prospects Journal, no. 36 (December 30, 2020): 174–88. http://dx.doi.org/10.29038/2227-1376-2020-36-174-188.

Full text
Abstract:
Мета. Розглядаючи емоційний інтелект як невід’ємну частину базових характеристик особистості, сьогодні важливою проблемою психологічної та педагогічної науки постає завдання пошуку засобів його розвитку. Мета статті – розглянути теоретичні підходи щодо пошуку психолого-педагогічних засобів розвитку емоційного інтелекту та можливості уроку англійської мови як засобу впливу на становлення, функціонування та розвиток емоційного інтелекту старшокласників. Методи. В статті використанні теоретичні та емпіричні методи дослідження з проблематики розвитку емоційного інтелекту старшокласників та експериментального впровадження в процес вивчення англійської мови елементів психологічних вправ. Розвиток емоційного інтелекту як інтегрованого конструкту передбачає єдність емоційних та когнітивних процесів у цілісній системі здібностей щодо розуміння, усвідомлення, управління власними емоціями, емоційними станами та розуміння, конструктивного впливу на емоції інших. Розглядаючи процес розвитку емоційного інтелекту в аспекті онтогенетичних змін щодо умінь розуміти, усвідомлювати та управляти емоціями так і цілеспрямованого впливу на розвиток окремих складових емоційного інтелекту, проблема пошуку засобів розвитку емоційного інтелекту старшокласників в процесі навчання та виховання актуалізується і як в напрямку форм організації пізнавальної діяльності учасників навчально-виховного процесу, так інтеграції елементів психологічних вправ в процес вивчення окремо взятого предмету на кшталт англійської мови. Результати. Як результат нами представлено теоретичний аналіз концептуальних основ проблеми визначення тезаурусу «засоби розвитку». Запропоновано практичне застосування елементів сугестії в контексті сучасного уроку англійської мови у відповідності до тематики ситуативного спілкування передбаченої Державною програмою вивчення іноземних мов. Розглянуто спектр можливостей психологічних вправ та методів в поєднанні з лінгво-дидактичним контентом та деталізовано в плані сучасного уроку англійської мови. Висновки. Зроблено узагальнення, яке обґрунтовує необхідність континууму в напрямку створення системи розвитку емоційного інтелекту старшокласників психолого-педагогічними засобами в рамках освітнього простору навчального закладу, що на основі детальної теоретичної та методологічної концепції розглядається перспективним.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Костецька, Галина. "ЗАСТОСУВАННЯ МЕТОДУ ПРОЄКТІВ З ЗАЛУЧЕННЯМ ОНЛАЙН-ДОШКИ PADLET ДЛЯ УРОКУ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ." Молодий вчений, no. 11 (99) (November 30, 2021): 168–71. http://dx.doi.org/10.32839/2304-5809/2021-11-99-38.

Full text
Abstract:
У даній статті схарактеризовано особливості використання методу проєктів для уроку іноземної мови. Обґрунтовано доцільність методу проєктів для навчання учнів старших класів. Проаналізовано ефективність використання онлайн-дошки Padlet як інструменту проєктної діяльності під час підготовки до уроку іноземної мови. Зазначено функції віртуальної дошки, які сприяють реалізації навчального проєкту. Розглянуто етапи проєктної діяльності учнів старших класів з застосуванням віртуальної дошки Padlet на уроці іноземної мови. Запропоновано теми для проєктної діяльності учнів старших класів, котрі вичають англійську мову як іноземну. Зазначено обмеження щодо використання методу проєктів.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Кадченко, Людмила Петрівна, and Валентина Іванівна Марчик. "Предметна інтеграція фізкультури й англійської мови як засіб збагачення змісту сучасного уроку." Освітній вимір 45 (June 25, 2015): 165–68. http://dx.doi.org/10.31812/educdim.v45i0.2609.

Full text
Abstract:
Кадченко Л. П., Марчик В. І. Предметна інтеграція фізкультури й англійської мови як засіб збагачення змісту сучасного уроку. Стаття присвячена проблемі інтегрованого підходу в навчанні. Розглядається можливість гармонійного поєднання фізичної культури з іноземною мовою. Обґрунтовуєтьсядоцільність проведення інтегрованих уроків фізкультури й англійської мови, визначаються шляхи реалізації інтегрованого підходу під час організації спортивно-оздоровчих заходів чи уроків фізкультури іноземною мовою.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Решетило, Л. Г. "Методична розробка уроку англійської мови для студентів професійно-технічних закладів." Іноземні мови, no. 1 (93) (2018): 47–52.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Deshko, Mariia-Khrystyna, and Iryna Rozman. "FEATURES OF AN INTEGRATED LESSON OF FOREIGN LITERATURE AND ENGLISH LANGUAGE." International scientific journal «Education and Science» 2(27), no. 1 (2019): 90–94. http://dx.doi.org/10.31339/2617-0833-2019-2(27)-90-94.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Dissertations / Theses on the topic "Урок англійської мови"

1

Зубрейчук, Аліна Михайлівна. "Формування навичок монологічного мовлення на основі опису на уроках англійської мови в учнів старших класів." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11175.

Full text
Abstract:
Магістерська робота присвячена дослідженню проблеми формування навичок монологічного мовлення на основі опису на уроках англійської мови в учнів старших класів. У роботі визначено схарактеризовано сутність монологічного мовлення та методичні засоби і прийоми його навчання на уроках англійської мови; визначено особливості формування і розвитку навичок монологічного мовлення на основі опису в учнів старших класів; проаналізовано методику формування навичок монологічного мовлення в учнів старших класів; експериментально перевірено ефективність розробленої системи вправ для формування навичок монологічного мовлення на основі опису на уроках англійської мови в учнів старших класів.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Крикун, Олена Вікторівна. "Використання інтерактивних методів навчання для формування навичок діалогічного мовлення учнів середніх класів на уроках англійської мови." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11178.

Full text
Abstract:
Магістерська дипломна робота висвітлює питання ефективності використання інтерактивних методів навчання для розвитку навичок діалогічного мовлення учнів середніх класів на уроках англійської мови. У роботі вивчено психолого-педагогічні та методичні засади навчання діалогічного мовлення учнів середніх класів на уроках англійськох мови та теоретично обгрунтовано доцільність використання інтерактивних методів навчання для цього. Проаналізовано практику формування навичок діалогічного мовлення учнів середніх класів на уроках англійської мови у сучасній школі та використання інтерактивних методів при цьому. Розроблено інтерактивні завдання для розвитку діалогічного мовлення учнів середніх класів та перевірено їх ефективність шляхом експериментального дослідження.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Кукленко, М., and M. Kuklenko. "Застосування автентичних відеоматеріалів на уроках англійської мови в середній школі як засіб мотивації учнів." Thesis, Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди, 2020. http://dspace.hnpu.edu.ua/handle/123456789/4926.

Full text
Abstract:
Розглянуто використання у роботі автентичних відеоматеріалів над різними аспектами мови та на різних етапах навчання. Як наслідок, у учнів зростає мотивація до вивчення англійської мови, завдяки чому досягається очевидний прогрес у розвитку мовленнєвої компетентності, а також такі матеріали допомагають подолати психологічний бар’єр в спілкуванні. Рассмотрено использование в работе аутентичных видеоматериалов над различными аспектами языка и на разных этапах обучения. Как следствие, у учащихся растет мотивация к изучению английского языка, благодаря чему достигается очевидный прогресс в развитии речевой компетентности, а также такие материалы помогают преодолеть психологический барьер в общении. The use of authentic videos in the work on different aspects of language and at different stages of learning is considered. As a consequence, students' motivation to learn English increases, which results in obvious progress in the development of speech competence, and such materials help to overcome psychological barriers in communication.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Литвинюк, Ірина Олександрівна. "Використала інтегровані уроки для розвитку англомовних комунікативних навичок учнів 7-х класів." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11180.

Full text
Abstract:
Дипломна робота магістра присвячена дослідженню процесу огранізації інтегрованих уроків для розвитку комунікативних навичок учнів 7-х класів. У роботі розглянуто зміст, етапи та систему вправ для розвитку комунікативних навичок учнів старшої школи під час інтегрованих уроків. Обгрунтувано технологію роботи під час інтегрованих уроків та технологію розвитку комунікативних навичок. Розроблено комплекс вправ для розвитку комунікативних умінь учнів середньої школи під час інтегрованих уроків. Здійснено експериментальну перевірку ефективності розробленого комплексу вправ для розвитку англомовних комунікативних навичок учнів 7-х класів за допомогою інтегрованих уроків.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Клименко, Олександра Русланівна, and Oleksandra Ruslanivna Klymenko. "Реалізація міжпредметних зв'язків інформатики і англійської мови з використанням спеціалізованого ПЗ у 10–11 класах ЗЗСО." Master's thesis, 2020. http://repository.sspu.edu.ua/handle/123456789/9895.

Full text
Abstract:
У кваліфікаційній роботі здійснено практичне узагальнення проблеми реалізації міжпредметних зв’язків інформатики й англійської мови з використанням спеціалізованого ПЗ у 10-11 класах ЗЗСО. У процесі виконання кваліфікаційного дослідження було вирішено усі поставлені завдання.
In the qualification work the practical generalization of the problem of realization of interdisciplinary connections of informatics and English with the use of specialized software in 10-11 classes of ZSSO is carried out. In the process of performing the qualification research, all the tasks were solved.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Conference papers on the topic "Урок англійської мови"

1

Гольтцш, В. Ю., and О. В. Жукова. "«A True Story about a Black Cat/ Правдива історія про Чорну кішку» Матеріали до бінарного уроку зарубіжної літератури та англійської мови." In CHALLENGES OF PHILOLOGICAL SCIENCES, INTERCULTURAL COMMUNICATION AND TRANSLATION STUDIES IN UKRAINE AND EU COUNTRIES. Baltija Publishing, 2020. http://dx.doi.org/10.30525/978-9934-588-90-7-80.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Reports on the topic "Урок англійської мови"

1

Коваленко, Г. С., and А. Д. Подвінська. Розвиток граматичних навичок на уроках з англійської мови у школярів основної школи за допомогою навчальних інтернет-програм. Криворізький державний педагогічний університет, 2020. http://dx.doi.org/10.31812/123456789/5999.

Full text
Abstract:
Статтю присвячено використанню навчальних iнтернет-програм на уроках англiйської мови для розвитку граматичних навичок в учнiв основної школи. Розроблено план-конспект уроку з англiйської мови у 7 класi на тему “City features”, пiдтему “Quantifiers” з використанням мобiльних додаткiв “Johnny Grammar’s Word Challenge” та “Oxford English Grammar and EnglishListening”.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography