Academic literature on the topic 'Управління медичною організацією'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Управління медичною організацією.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Управління медичною організацією"

1

Mykhalchuk, V. M., A. V. Kolomoyets, O. K. Tolstanov, and Z. V. Hbur. "КОНЦЕПТУАЛЬНІ ЗАСАДИ ЛОГІСТИКИ НОВОГО ЧАСУ В СУЧАСНІЙ УКРАЇНСЬКІЙ МЕДИЦИНІ." Вісник соціальної гігієни та організації охорони здоров'я України, no. 3 (December 23, 2020): 67–73. http://dx.doi.org/10.11603/1681-2786.2020.3.11625.

Full text
Abstract:
Мета: сформувати нову концептуальну модель логістики нового часу в сучасній українській медицині. Матеріали і методи. Використано системний метод, метод порівняльного аналізу та прогнозування. Проаналізовано інформаційні системи, які використовують в управлінні медичними закладами (вітчизняними і зарубіжними), та дослідження, які проводили вітчизняні та зарубіжні вчені за цією тематикою, сформовано концептуальні засади впровадження та використання логістики в управлінні медичними закладами. Результати. У статті висвітлено нові концепції логістики медичних організацій в сучасних умовах. Визначено, що новий підхід до формування логістики в управлінні медичним закладом передбачає ефективність потоків пацієнтів у системі охорони здоров’я. У такій концепції сформовано чотири основні потоки медичного закладу, які визначатимуть ефективність логістичної діяльності: фінансовий; матеріальний; людський; інформаційний (у тому числі управлінські рішення). За даних обставин медичний заклад має можливість одноразово приступити до впровадження декількох логістичних концепцій, які визначають якість надання медичних послуг, прикладом яких є система інтегрованого планування ресурсів, або ERP; загальне управління якістю, або TQM; система «точно в термін», або JIT (Just In Time); точне виробництво, або LP (Lean Production); логістика, орієнтована на час, або TBL (Time-based Logistics). Розглянуто впровадження нової концептуальної моделі зрілості логістики в сучасному медичному закладі. І саме логістичні концепції (ERP, TQM, JIT, LP, TBL) є новими стратегіями у досягненні ефективності в логістичній діяльності нового часу та можуть слугувати основою для формування, розробки, впровадження моделі зрілості логістики в медичному закладі. Висновки. Логістика – це управління різними вхідними та вихідними потоками медичного закладу з метою їх оптимізації. Відповідно, управління логістичною діяльністю в медицині виходить за рамки традиційних фізичних потоків, враховуючи інші потоки, такі як пацієнти в ланцюгу надання медичної допомоги. Сучасним підходом до логістики медичної сфери є підхід з позицій створення цінності медичної послуги. Новий підхід до формування логістики в управлінні медичним закладом передбачає ефективність потоків пацієнтів у системі охорони здоров’я.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Pechyborsch, V. P., V. M. Yakimets, I. V. Ogorodniychuk, V. V. Yakimets, and O. V. Pechyborsch. "Територіальна оборона та її медичне забезпечення – веління сьогодення." Ukrainian Journal of Military Medicine 3, no. 1 (March 11, 2022): 5–18. http://dx.doi.org/10.46847/ujmm.2022.1(3)-005.

Full text
Abstract:
Мета роботи полягає в дослідженні позитивного досвіду АТО/ООС та шляхів оптимізації діяльності медичних сил ЗС України з метою створення оптимізованої моделі організації медичного забезпечення Сил територіальної оборони в умовах національного спротиву - територіальної оборони, руху опору та підготовки громадян України до національного спротиву. Матеріали та методи. Вивчали стан організації медичного забезпечення Сил територіальної оборони, проблемні питання та шляхи їх вирішення на предмет позитивного досвіду організації медичного забезпечення Сил оборони в АТО/ООС та екстреної медичної допомоги (далі ЕМД) в надзвичайних ситуаціях (далі НС) в системі охорони здоров’я України та Єдиній державній системі цивільного захисту. Матеріалами слугували нормативно-правові акти, що регламентують діяльність медичних сил ЗС України, та ЕМД в НС, публікації у відкритих джерелах інформації. Методи досліджень: бібліографічний, аналітичний, системного підходу Результати. В результаті проведеного аналізу визначено, що медичні сили ЗС України в цілому готові до виконання завдань за призначенням, але повна готовність медичної служби командування Сил територіальної оборони як органу управління медичним забезпеченням, медичної служби бригад та батальйонів Сил територіальної оборони у такий короткий термін не можлива, але є альтернативні варіанти вирішення цієї важливої державної проблеми. Висновки. Медична служба Сил територіальної оборони зможе виконати завдання з надання медичної допомоги особовому складу підрозділів Сил територіальної оборони та населенню у повному обсязі при умові використання територіального принципу в єдиному медичному просторі із залученням сил і засобів територіальних підрозділів Центрів ЕМД та медицини катастроф областей та наявних закладів охорони здоров’я, підсистеми медичного захисту в Єдиній державній системі цивільного захисту.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Бакай, Андрій. "АРХЕТИПНІ ДЖЕРЕЛА РОЗВИТКУ ДЕРЖАВНОЇ СИСТЕМИ МЕДИЧНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ УКРАЇНИ В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ." Public management 18, no. 3 (May 29, 2019): 44–58. http://dx.doi.org/10.32689/2617-2224-2019-18-3-44-58.

Full text
Abstract:
Розглянуто архетипні джерела і нормативно-правові основи розвитку та функціонування державної системи медичного забезпечення і захисту населення України у надзвичайних ситуаціях, визначено сучасні проблеми та запропоновано нові підходи до організації публічного адміні- стрування медичним забезпеченням населення України у надзвичайних си- туаціях та реалізації потреби населення в медичному захисті при виникнен- ні надзвичайних ситуацій у мирний і військовий час. Схарактеризовано основні форми організації системи охорони здоров’я у надзвичайних ситуаціях, проведено оцінку ключових проблем з організації медичного захисту (як системи заходів організаційно-управлінського харак- теру та їх реалізації), наголошено на доцільності об’єднання та спільного використання цивільно-військових органів та систем оперативного управ- ління при подоланні наслідків надзвичайних ситуацій з використанням між- народного досвіду в організації інтегрованої системи медичного забезпечен- ня, що за певних умов дасть змогу досягнути сумісності з питань медичного забезпечення у спільних операціях з підтримання миру. Визначено поняття “медичне забезпечення” та “медичний захист”, теоретично обґрунтувано не- обхідність структурно-організаційних трансформацій системи охорони здо- ров’я. Наголошено на подальшому розвитку загальної системи медичного забезпечення зі збереженням безпекової складової на засадах єдиного ме- дичного простору та її інтеграції в загальнодержавну систему охорони здо- ров’я. Проаналізовано існуючі моделі міжвідомчої кооперації з питань медич- ного забезпечення населення, розглянуто існуючі ограни управління медич- ним захистом населення та проектні форми міжвідомчої взаємодії у надзви- чайних ситуаціях воєнного і мирного характеру, підтверджено доцільність удосконалення механізмів міжвідомчої взаємодії з організації медичної до- помоги постраждалим у надзвичайних ситуаціях. Визначено основні передумови побудови солідарного медичного про- стору відомчих медичних служб та цивільної системи охорони здоров’я, що зумовлює необхідність централізації механізмів управління медичним захи- стом населення, визначення та впровадження єдиних принципів організа- ції медичної допомоги, розроблення і реалізації нових стратегій та програм міжсекторальної та міжвідомчої взаємодії.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Bilous, M. V. "Можливості використання аналітичних інструментів для підтримки прийняття управлінських рішень щодо організації медичного постачання в Збройних Силах України." Ukrainian Journal of Military Medicine 2, no. 2 (June 30, 2021): 61–69. http://dx.doi.org/10.46847/ujmm.2021.2(2)-061.

Full text
Abstract:
Вступ. З огляду на процес впровадження єдиної системи логістичного забезпечення Збройних Сил (ЗС) України, адаптованої до стандартів країн-членів НАТО, здійснення організації й управління медичним постачанням ЗС України з використанням новітніх інформаційних технологій для підвищення ефективності функціонування Медичних сил ЗС України стає вимогою сьогодення. Світова тенденція переходу до цифрових методів створення, передачі, обробки та зберігання інформації обумовила необхідність у впровадженні єдиної інформаційної системи для управління потоковими процесами у Медичних силах ЗС України. Водночас, слід виокремити виняткову роль аналітичних інформаційних систем, як засобу підтримки обґрунтованих управлінських рішень. Мета. Дослідження можливостей використання інформаційної аналітичної системи “IBM i2 Analyst’s Notebook” для підтримки прийняття управлінських рішень щодо організації медичного постачання в ЗС України. Матеріали та методи. Для досягнення мети дослідження проведено аналіз закордонної і вітчизняної наукової літератури, чинної нормативно-правової бази України, наказів Міністерства оборони України, Генерального штабу ЗС України, командувача Медичних сил ЗС України, а також зведена інформація, щодо потреби у лікарських засобах ЗС України та документація користувача аналітичної системи “IBM i2 Analyst’s Notebook”. Методами дослідження є бібліографічний, аналітичний, прогностичний та узагальнення. Результати. Проведений аналіз літературних джерел, а також вивчення документації користувача аналітичної системи “IBM i2 Analyst’s Notebook” (інструкції з використання) спонукали дослідити можливості застосування вказаної системи для підтримки прийняття управлінських рішень щодо організації медичного постачання ЗС України у КМС ЗС України. Отримано наглядні приклади використання аналітичної системи “IBM i2 Analyst’s Notebook”, графічно зображені за допомогою можливостей програмного аналітичного забезпечення. Результати дослідження та відсутність альтернативних інформаційних аналітичних систем в Управлінні медичного постачання КМС ЗС України для оптимізації організації постачання медичної техніки та майна ЗС України стали основою розробки рекомендацій щодо впровадження вказаної ліцензійної інформаційної аналітичної системи для використання в органі управління Медичними силами. Це забезпечить мінімізацію логістичних витрат за рахунок гнучкого управління постачанням медичним майном військових частин ЗС України та закладів охорони здоров’я Міністерства оборони України на підставі створених аналітичних звітів. Висновки. На основі аналізу літературних наукових джерел обґрунтовано оптимальний вибір аналітичної системи щодо організації медичного постачання ЗС України. Здійснено короткий опис аналітичної системи “IBM i2 Analyst’s Notebook” та досліджено можливості використання цієї інформаційної аналітичної системи для підтримки прийняття управлінських рішень з організації медичного постачання в Управлінні медичного постачання КМС ЗС України. Розроблено рекомендації щодо доцільності та практичного застосування цієї аналітичної системи для оптимізації управління постачанням медичною технікою та майном військових частин ЗС України та закладів охорони здоров’я МО України.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Bakai, A. E. "Міжвідомча взаємодія як інструмент публічного управління галуззю охорони здоров’я в Україні." Public administration aspects 5, no. 10 (January 30, 2018): 29–38. http://dx.doi.org/10.15421/15201732.

Full text
Abstract:
Розглянуто сутність міжвідомчої взаємодії та поняття єдиного медичного простору, проведено теоретичне обґрунтування структурно-організаційного забезпечення якісних трансформацій у системі охорони здоров’я, наголошено на необхідності подальшого розвитку загальної системи медичного забезпечення зі збереженням безпекової складової на засадах єдиного медичного простору та її інтеграції в загальнодержавну систему охорони здоров’я. Проаналізовано існуючі моделі міжвідомчої кооперації з питань медичного забезпечення населення, розглянуто існуючі ограни управління медичним захистом населення та проектні форми міжвідомчої взаємодії в надзвичайних ситуаціях воєнного і мирного характеру, підтверджено доцільність удосконалення механізмів міжвідомчої взаємодії з організації медичної допомоги постраждалим у надзвичайних ситуаціях. Визначено основні передумови побудови єдиного медичного простору відомчих медичних служб та цивільних закладів охорони здоров’я, що обумовлює необхідність централізації механізмів управління системою медичного захисту населення, визначення та впровадження єдиних принципів організації медичної допомоги, розроблення і реалізації нових стратегій і програм міжвідомчої та міжсекторальної взаємодії, у тому числі в підходах до програм медичної освіти, функціональної інтеграції відомчих систем усіх форм власності, застосовування єдиних стандартів на загальних принципах тощо. Доведено необхідність опрацювання і впровадження перспективної міжвідомчої системи медичного забезпечення, що базується на національних стандартах, із використанням єдиної загальнодержавної мережі закладів охорони здоров’я та об’єднана спільним управлінням, запропоновано модель єдиного простору надання медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях як міжвідомчої системи управління ресурсами.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Krasiuk, Eduard. "МОЖЛИВОСТІ І ПЕРСПЕКТИВИ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ КИЇВСЬКИМ МІСЬКИМ ЦЕНТРОМ НЕФРОЛОГІЇ ТА ДІАЛІЗУ." Actual Problems of Nephrology, no. 26-27 (December 22, 2020): 8–10. http://dx.doi.org/10.37321/nefrology.2020.26-27-01.

Full text
Abstract:
У передовій статті наведено дані про структуру та функції лікувально-профілактичного закладу комунальної форми власності – міський нефрологічний центр нефрології та діалізу, регламентовані Розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 04.12.2018 року № 2182 «Про затвердження Статуту Комунального некомерційного підприємства «Київський міський центр нефрології та діалізу») та який надає вторинну(спеціалізовану) та третинну (високоспеціалізовану) медичну допомогу дорослим та дітям.Відповідно до ліцензії Наказ № 1650 від 19.07.2019 “Про ліцензування медичної практики”, КНП «Київський міський центр нефрології та діалізу» маєправо на провадження господарської діяльності медичної практики за спеціальністю організація і управління охороною здоров’я, клінічна лабораторна діагностика, клінічна біохімія, дитяча нефрологія, нефрологія, ультразвукова діагностика, хірургія, анестезіологія, дитяча анестезіологія; за спеціальністю молодших спеціалістів з медичною освітою: сестринська справа, лабораторна справа (клініка). У Центрі працює 298 працівників, з них надання медичної допомоги забезпечують 59 лікарів та 101 молодший спеціаліст з медичною освітою. У складі лікарів – 1 доктор медичних наук та 5 кандидатів медичних наук. Центр забезпечує щоденне амбулаторне консультуваннякиян, цілодобове консультування пацієнтів, які перебувають на лікуванні в медичних закладах, підпорядкованих департаменту охорони здоров’я, госпіталізацію хворих нефрологічного профілю з усіх районів м. Києва.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

О. А. Шинкарук. "Актуальні проблеми медичного і наукового забезпечення в олімпійському спорті." Спортивна медицина, фізична терапія та ерготерапія, no. 1 (May 21, 2019): 16–27. http://dx.doi.org/10.32652/spmed.2019.1.16-27.

Full text
Abstract:
Одним з основних напрямків реалізації олімпійської підготовки в Україні є вдосконалення системи медичного забезпечення спортсменів; організація збалансованого харчування і відновлювальних заходів залежно від рівня навантаження в процесі тренування; профілактика застосування допінгових препаратів у спорті. Особливого значення у вирішенні проблемних питань наукового та медичного супроводу надає Міжнародний олімпійський комітет, наукова та медична комісія якого постійно здійснює моніторинг проблем спортивної медицини, науково-методичного та медичного супроводу. Мета дослідження – на основі аналізу діяльності наукової і медичної комісії МОК, організацій, що відповідають за науковий та медичний супровід, виявити актуальні проблеми медичного і наукового забезпечення. Методи дослідження: аналіз спеціальної наукової літератури та даних Інтернет, матеріалів наукової і медичної комісії МОК, зіставлення, порівняння, систематизація та узагальнення. Результати. Досліджено актуальні проблеми спортивної медицини, характерні для сучасного спорту, що розглядаються Медичною і науковою комісією МОК за 2003–2018 рр.: психічне здоров’я спортсменів високого класу; важкі травми колінного суглоба у дітей; застосування харчових добавок спортсменами високого класу; управління болем у спортсменів високого класу; проблеми здоров’я внаслідок насиченого спортивного календаря; відносний дефіцит енергії в спорті (RED-S) за межами тріади жінок-спортсменок; переслідування і зловживання в спорті; вагітність у спорті; зміна статі і гіперандрогенізм; профілактика і лікування хронічних захворювань; струс мозку в спорті; здоров’я і працездатність у спорті; здоров’я і придатність молоді до рухової активності та спорту; використання плазми, збагаченої тромбоцитами (PRP) в спортивній медицині; спортивне харчування; періодична оцінка здоров’я спортсменів високого класу; голодування і спорт; травми коліна; астма у елітних спортсменів; молекулярна основа травм сполучної тканини і м’язів в спорті; сексуальні домагання і зловживання в спорті; спортивна підготовка перспективних талановитих дітей; тріада жінок-спортсменок; раптова серцево-судинна недостатність і смерть у спорті; зміна статі спортсменів.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Semenets, Andrii V., and Volodymyr Yu Kovalok. "ПРО ДОСВІД УПРОВАДЖЕННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ КОЛЕКТИВНОЇ РОБОТИ ТА КЕРУВАННЯ ПРОЕКТАМИ PODIO У МЕДИЧНОМУ ВНЗ." Information Technologies and Learning Tools 44, no. 6 (December 27, 2014): 205–19. http://dx.doi.org/10.33407/itlt.v44i6.1147.

Full text
Abstract:
У роботі проаналізовано роль інформаційних технологій у задачах управління медичним ВНЗ. Показано актуальність упровадження моделі електронного документообігу в медичному ВНЗ. Продемонстровано можливості реалізації моделі електронного документообігу у вигляді хмарних сервісів. Здійснено огляд можливостей хмарного сервісу організації колективної роботи й управління проектами Podio. Запропоновано методику використання функціональних можливостей Podio для розв’язання окремих задач керування медичним ВНЗ. Продемонстровано підходи до розробки і застосування Робочих Просторів і Додатків Podio для організації взаємодії співробітників й управління проектами в окремих підрозділах медичного ВНЗ. Показано приклади використання можливостей Podio в автоматизації роботи аналітичного відділу і відділу програмного й апаратного забезпечення Тернопільського державного медичного університету ім. І. Я. Горбачевського.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Oshуvalova, O. O. "ВИВЧЕННЯ ДУМКИ ПАЦІЄНТІВ З ЕПІДЕРМАЛЬНИМИ ДИСПЛАЗІЯМИ ШКІРИ ЩОДО ВАЖЛИВОСТІ ТА ЗАДОВОЛЕНОСТІ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЮ МЕДИЧНОЮ ДОПОМОГОЮ." Вісник соціальної гігієни та організації охорони здоров'я України, no. 2 (October 18, 2019): 50–58. http://dx.doi.org/10.11603/1681-2786.2019.2.10480.

Full text
Abstract:
Мета: вивчити думки пацієнтів з епідермальними дисплазіями шкіри (ЕДШ) щодо важливості та ступеня задоволеності спеціалізованою медичною допомогою. Матеріали і методи. Розроблено анонімну анкету і опитано 283 пацієнти, які отримали спеціалізовану медичну допомогу в Державній науковій установі «Науково-практичний центр профілактичної та клінічної медицини» Державного управління справами відповідно до Локальних протоколів медичної допомоги. Статистичну обробку матеріалів дослідження проводили з використанням методів біометричного аналізу, реалізованих у пакетах програм SPSS 10.0, EXCEL-2000. Вірогідність відмінностей оцінювали за допомогою критеріїв відповідності 2, Стьюдента (р). Результати. Аналіз компонентів спеціалізованої медичної допомоги показав, що майже всі опитані (62,5–88 %) підкреслюють важливість всіх без виключення складових із високим рівнем задоволеності (68,2–92,2 %). Достовірні відмінності між ступенем важливості та рівнем задоволеності в дослідженні було виявлено лише при порівняльному аналізі компонентів «Надання інформації про профілактичні заходи в подальшому» і «Організація лікувального процесу» (р=0,001). Усі компоненти оцінки опинилися в сегменті «Успішні результати». Висновки. Складові медичної допомоги (робота медперсоналу, організація лікувально-діагностичного процесу, соціально-побутові умови, поінформованість пацієнтів), з точки зору пацієнтів з ЕДШ, є важливими компонентами спеціалізованої медичної допомоги.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Іванюк, А. В. "КОНЦЕПТУАЛЬНІ НАПРЯМИ ФОРМУВАННЯ УПРАВЛІННЯ РЕГІОНАЛЬНИМ МЕДИЧНИМ ЦЕНТРОМ НА ПРИНЦИПАХ ДЕРЖАВНО-ПРИВАТНОГО ПАРТНЕРСТВА." Вісник соціальної гігієни та організації охорони здоров'я України, no. 2 (September 22, 2021): 69–73. http://dx.doi.org/10.11603/1681-2786.2021.2.12384.

Full text
Abstract:
Мета: обґрунтувати концептуальні напрями формування управління регіональним медичним центром на принципах державно-приватного партнерства. Матеріали і методи. Для досягнення поставленої мети у роботі застосовували загальнонаукові методи аналізу, синтезу, узагальнення, інтерпретації наукових даних, а також системний і структурно-функціональний підходи. Результати. Концептуальні напрями формування управління регіональним медичним центром спрямовані на вирішення практичного завдання – організації діяльності медичного закладу, який працює на принципах державно-приватного партнерства. Вони обґрунтовані з урахуванням системного підходу, Конституції України, законів та інших нормативно-правових актів України, загальновизнаних принципів і норм міжнародного права у галузі охорони здоровʼя, вітчизняного і зарубіжного досвіду. Концептуальні напрями формують нову систему управління медичним закладом на принципах державно-приватного партнерства, забезпечують стійкий економічний стан і можливість розвитку виробничої бази медичного закладу. Висновки. Розробка концептуальних напрямів дозволила оптимізувати роботу регіонального медичного центру за рахунок визначення основних принципів формування управління з механізмами державно-приватного партнерства, організації інтегрованої системи управління, створення ефективної та результативної системи маркетингу і, як результат, забезпечити задоволеність пацієнтів послугами регіонального медичного центру.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Dissertations / Theses on the topic "Управління медичною організацією"

1

Машевський, В. С. "Розвиток системи управління медичною організацією (на прикладі КНП «Хмельницька обласна лікарня», м. Хмельницький)." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2020. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/10874.

Full text
Abstract:
Досліджено теоретико-методичні основи розвитку системи управління медичного закладу. Розглянуто сутність поняття та значення управління розвитком діяльності підприємства Зміна підходу до управління закладом охорони здоров’я в умовах проведення медичної реформи. Окреслено можливості розвитку управління сферою охорони здоров’я в Україні на корпоративних засадах. Розглянуто розвиток та функціонування ринку медичних послуг в умовах глобалізації та інтеграційних процесів у охороні здоров’я. Виконано аналіз ефективності діяльності комунального некомерційного підприємства «Хмельницька обласна лікарня». Визначено та обґрунтовано використання інформаційних технологій для активізації розвитку дільності медичного закладу. Аргументовано та обґрунтовано провадження медичної інформаційної системи «МедІнфосервіс» для розвитку діяльності КНП «Хмельницька обласна лікарня».
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Савіцька, Анастасія Анатоліівна. "Формування системи управління персоналом медичної організації (на прикладі КНП «Вінницький районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги», м. Вінниця)." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11849.

Full text
Abstract:
Досліджено теоретичні основи формування системи управління персоналом медичної організації. Визначено сутність та напрямки роботи з управління персоналом підприємства охорони здоров’я. Розглянуто теоретичні положення щодо ефективності системи управління персоналом і оцінки проектів її удосконалення. Досліджено пріоритетні напрямки удосконалювання системи управління персоналом підприємства охорони здоров’я. В роботі наведена загальна характеристика КНП «Вінницький районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги» та проведено аналіз основних економічних показників надання медичної допомоги та медичних послуг підприємства у 2018-2020 роках. Виконано аналіз матеріально- технічного та фінансового забезпечення підприємства охорони здоров’я. Здійснена оцінка системи управління персоналом КНП «Вінницький районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги» з відповідними висновками щодо визначення напрямків вдосконалення управління кадрами. За результатами дослідження обґрунтовано напрямки підвищення ефективності управління персоналом підприємства охорони здоров’я. Серед комплексу заходів представлені рекомендації щодо впровадження ефективної системи оплати та мотивації праці медичних працівників. Розглянуто пропозиції щодо запровадження у діяльність КНП «Вінницький районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги» автоматизованої інформаційної системи, що дозволяє здійснювати планування, облік та аналіз робочого дня персоналу, проводити оптимізацію розподілу навантаження у структурних підрозділах. Визначено основні заходи щодо підвищення професійного рівня та забезпечення високої якості складу медичного персоналу КНП «Вінницький районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги».
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Насиров, Юрій Джавдатович. "Управління процесом забезпечення ефективності діяльності медичної організації (на прикладі КНП «Війтівецький ЦПМСД»)." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2020. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/10879.

Full text
Abstract:
Досліджено теоретико-методичні засади управління процесом забезпечення ефективності діяльності медичної організації. Досліджено визначення поняття ефективності як економічної категорії. Розглянуто сутність ефективності діяльності підприємств в системі охорони здоров’я та визначено підходи до аналізу ефективності медичних організацій. Зосереджено у вагу на теоретичних аспектах управління ефективністю діяльності медичних організацій Здійснено оцінку стану та ефективності системи охорони здоров'я України. Здійснено аналіз показників фінансово-господарської діяльності КНП «Війтівецький ЦПМСД». Виконано оцінку ефективності діяльності досліджуваного підприємства. Визначено та обґрунтовано основні напрямки управління процесом забезпечення ефективності діяльності КНП «Війтівецький ЦПМСД».
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Суходоля, С. А. "Управління організаційними змінами в умовах цифрової трансформації медичної сфери (на прикладі КНП “Хмельницька обласна лікарня” Хмельницької обласної ради)." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2020. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/9873.

Full text
Abstract:
Метою дипломної роботи магістра є розроблення теоретико-методичних засад та практичних рекомендацій щодо формування, використання та підвищення ефективності системи управління змінами. У дипломній роботі сформовано рекомендації з удосконалення управління організаційними змінами у КНП “Хмельницька обласна лікарня” Хмельницької обласної ради, а саме: - моделювання процесів оцінювання системи управління організаційними змінами КНП «Хмельницька обласна лікарня» Хмельницької обласної ради; - мінімізація опортуністичної поведінки та подолання опору змінам у КНП «Хмельницька обласна лікарня» Хмельницької обласної ради; - реалізація змін за рахунок проекту впровадження нових технології у роботі хірургічного відділення у КНП «Хмельницька обласна лікарня» Хмельницької обласної ради.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Сивак, Антон Володимирович. "Формування стратегії розвитку медичної організації (на прикладі ТОВ «Санаторій «Поділля», м. Хмільник)." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2020. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/10881.

Full text
Abstract:
стратегічне управління,Досліджено теоретико-методичні основи стратегічного управління медичним закладом. Проаналізовано основного понятійного апарату стратегічного управління. Розглянуто сутність та основні етапи стратегічного управління підприємством. Зосереджено увагу на особливостях стратегічного управління підприємствами санаторно-курортної сфери. Здійснено аналіз тенденцій розвитку підприємств санаторно-курортної галузі та діяльності ТОВ «Санаторій «ПОДІЛЛЯ». Здійснено аналіз показників основних техніко-економічних показників діяльності підприємства. Проаналізовано фінансовий стан ТОВ «Санаторій «Поділля». Визначено конкурентну позицію підприємства на регіональному рівні Розроблено заходи по формуванню стратегії розвитку ТОВ «Санаторій «ПОДІЛЛЯ». Запропоновано стратегічні напрямки розвитку підприємства. Розроблено заходи по реалізації обраних стратегічних альтернатив стратегії розвитку ТОВ «Санаторій «ПОДІЛЛЯ».
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Мігаль, Лариса Альбінівна. "Формування стратегії розвитку медичної організації (на прикладі КП «Хмельницький міський центр ПМСД No2», м. Хмельницький)." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2020. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/10877.

Full text
Abstract:
Досліджено теоретико-методичні засади формування стратегії розвитку медичної організації. Розглянуто понятійний апарат стратегічного менеджменту. Розглянуто принципи та моделі управління закладами охорони здоров'я. Визначено ключові важелі стратегічного бачення первинної медико-санітарної допомоги. Досліджено тенденції розвитку регіональної мережі закладів охорони здоров’я та діяльності КП «Хмельницький міський центр ПМСД No2». Виконано аналіз стану господарсько-економічної та медичної роботи КП «ХМЦПМСД No2». Здійснено аналіз фінансового стану КП «ХМЦПМСД No2». Визначено та обґрунтовано стратегічні напрямки розвитку КП «ХМЦПМСД No2». Деталізовано перспективні напрямки розвитку медичного закладу. Розроблено рекомендації щодо розвитку профілактичної роботи. Запропоновано до впровадження індикаторів якості для оцінки роботи медперсоналу КП «Хмельницький міський центр ПМСД No2»
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Березна, О. І. "Управління якістю медичних послуг в організації із застосуванням інформаційних технологій (на прикладі КНП ЛОР «ЛОКЛДКЦ», м. Львів)." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2020. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/10886.

Full text
Abstract:
Досліджено теоретичні основи управління якістю медичних послуг із застосуванням інформаційних технологій. Визначено економічні особливості медичної послуги та її якості. Управління якістю послуг розглянуто як важливий елемент менеджменту в охороні здоров’я. Досліджено використання інформаційних технологій в системі управління якістю медичної допомоги. Представлено організаційно-економічну характеристикуКНП ЛОР «ЛОКЛДКЦ». Виконано аналіз фінансово-господарської діяльності лікувального закладу. Здійснено оцінку рівня організації контролю якості медичної допомоги та її інформаційно-технічного забезпечення в КНП ЛОР «ЛОКЛДКЦ». Визначено та обґрунтовано напрямки вдосконалення управління якістю медичних послуг в КНП ЛОР «ЛОКЛДКЦ» із застосуванням інформаційних технологій. Представлено рекомендації щодо розробки системи інформаційного забезпечення управління якістю медичної допомоги в закладі охорони здоров’я. Приведено загальні положення щодо побудови інформаційної системи управління якістю медичної допомоги в КНП ЛОР «ЛОКЛДКЦ», цільове призначення та основні переваги електронної медичної інформаційної системи. Запропоновано впровадження системи менеджменту якості в КНП ЛОР «ЛОКЛДКЦ» на основі стандартизації процесів надання медичної допомоги. Представлено рекомендації щодо розробки інформаційної бази індикаторів та критеріїв оцінки якості медичної допомоги (послуги) в організації.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Рижкова, Єлизавета Юріївна, Елизавета Юриевна Рыжкова, and Elizabeth Yuryevna Ryzhkova. "Окремі питання організації державного та внутршньогосподарського рівнів управління діяльністю приватних закладів охорони здоров’я." Thesis, Кривий Ріг: Донецький юридичний інститут МВС України, 2018. http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/6966.

Full text
Abstract:
У тезах доповіді показано, що обрання стратегії управління залежить від безпосереднього керівника чи власника майна приватного закладу охорони здоров’я і підбирається з урахуванням досягнень науки менеджменту (використання лінійної, зокрема лінійно-штабної, функціональної структури управління). А саме формування системи органів управління і контролю залежить від організаційно-правової форми та розміру закладу охорони здоров’я. Видається, що найбільш ефективним для підвищення ефективності управління приватними закладами охорони здоров’я як суб’єктами господарювання, а в їх числі – суб’єктами підприємництва, має стати залучення в якості першого заступника (першого помічника, першого консультанта тощо) головного лікаря або в якості самого головного лікаря особи, яка має загальний рівень медичної освіти, проте основним видом діяльності якої є управлінська діяльність і основна освіта є юридичною, економічною, управлінською.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Рафалюк, О. І. "Удосконалення управління комунікаційною діяльністю організації на основі впровадження сучасних інформаційних технологій (на прикладі КНП ЛОР «ЛОКЛДКЦ», м. Львів)." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2020. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/10907.

Full text
Abstract:
Досліджено теоретичні основи управління комунікаційною діяльністю на основі сучасних інформаційних технологій. Розглянуто роль комунікаційної діяльності у розвитку нових напрямків організації надання медичної допомоги Досліджено зміст, класифікацію та систематизацію інформаційно-комунікаційних технологій в медичній галузі. Визначено напрямки вдосконалення управління комунікаційною діяльністю закладу охорони здоров’я з застосуванням інформаційних технологій. Представлено загальну характеристику підприємства . Виконано аналіз основних показників фінансово-господарської діяльності КНП ЛОР «ЛОКЛДКЦ». Проаналізовано рівень планово-консультативної допомоги та використання інформаційно-телекомунікаційних технологій в діяльності медичної організації. Обґрунтовано напрямки вдосконалення управління системою інформаційного забезпечення комунікаційної діяльності КНП ЛОР «ЛОКЛДКЦ». Розроблено пропозиції щодо впровадження інформаційно-комунікаційної технології організації лікувально- діагностичних процесів в КНП ЛОР «ЛОКЛДКЦ». Представлено загальну інформацію про медичну інформаційно-аналітичну систему «Медіалог», основні етапи створення та впровадження медичної інформаційно-аналітичної системи та ефективність використання системи в КНП ЛОР «ЛОКЛДКЦ». Запропоновано сучасні підходи щодо надання медичної допомоги пацієнтам із застосуванням інструментів телемедицини. Представлено рекомендації щодо використання інформаційно-комунікаційних технологій для оптимізації фахової підготовки медичних працівників .
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Бойко, В. О. "Організація роботи органів охорони здоров'я на місцевому рівні (на прикладі Управління охорони здоров'я Сумської обласної державної адміністрації)." Master's thesis, Сумський державний університет, 2020. https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/81814.

Full text
Abstract:
У роботі досліджено організацію роботи органів охорони здоров’я на місцевому рівні а прикладі Управління охорони здоров’я Сумської обласної державної адміністрації, охарактеризовано теоретичні засади та нормативно-правове забезпечення організації роботи органів охорони здоров’я на місцевому рівні. Проведено дослідження організаційної структури та основних напрямів діяльності Управління охорони здоров’я Сумської обласної державної адміністрації. Здійснено комплексний аналіз основних напрямків реформування медичної галузі на місцевому рівні. Визначено шляхи удосконалення кадрової діяльності в галузі охорони здоров'я. Запропоновано застосування інноваційних підходів в діяльності медичної галузі Сумської області як нову модель її організації та внесено пропозиції щодо основних напрямів інноваційної діяльності Управління охорони здоров’я Сумської обласної державної адміністрації.
В работе исследованы организации работы органов здравоохранения на местном уровне а примере Управления здравоохранения Сумской областной государственной администрации, охарактеризованы теоретические основы и нормативно-правовое обеспечение организации работы органов здравоохранения на местном уровне. Проведено исследование организационной структуры и основных направлений деятельности Управления здравоохранения Сумской областной государственной администрации. Осуществлен комплексный анализ основных направлений реформирования медицинской отрасли на местном уровне. Определены пути совершенствования кадровой деятельности в области здравоохранения. Предложено применение инновационных подходов в деятельности медицинской отрасли Сумской области как новую модель ее организации и внесены предложения по основным направлениям инновационной деятельности Управления здравоохранения Сумской областной государственной администрации.
The organization of work of health care bodies at the local level is investigated in the work and on the example of the Department of health care of Sumy regional state administration, the theoretical bases and normative-legal maintenance of the organization of work of health care bodies at local level are characterized. A study of the organizational structure and main activities of the Department of Health of the Sumy Regional State Administration. A comprehensive analysis of the main directions of reforming the medical sector at the local level. Ways to improve human resources in the field of health care are identified. The application of innovative approaches in the medical industry of Sumy region as a new model of its organization is proposed and proposals are made on the main areas of innovation of the Department of Health of the Sumy regional state administration.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Conference papers on the topic "Управління медичною організацією"

1

Коломоєць, А. В., В. М. Михальчук, О. К. Толстанов, and З. В. Гбур. "Основні механізми організації логістики управління в сучасному медичному закладі." In NEW TRENDS AND UNRESOLVED ISSUES OF PREVENTIVE AND CLINICAL MEDICINE. Baltija Publishing, 2020. http://dx.doi.org/10.30525/978-9934-588-81-5-2.10.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography