Academic literature on the topic 'Управління маркетинговим потенціалом'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Управління маркетинговим потенціалом.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Управління маркетинговим потенціалом"

1

Ірина Ігорівна, Поліщук. "Етапізація управління маркетинговим потенціалом сучасного підприємства." Вісник Херсонського національного технічного університету 3 (2019): 189–93. http://dx.doi.org/10.35546/kntu2078-4481.2019.3.23.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Banzeliuk, I. "Принципи управління маркетинговим потенціалом закладів вищої освіти." Економіка і організація управління, no. 3 (2019): 101–10. http://dx.doi.org/10.31558/2307-2318.2019.3.10.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Снісарчук, Ірина Володимирівна. "Закономірності управління маркетинговим потенціалом закладів вищої освіти." Економіка, управління та адміністрування, no. 3(89) (November 27, 2019): 87–93. http://dx.doi.org/10.26642/ema-2019-3(89)-87-93.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Снісарчук, І. В. "Закономірності управління маркетинговим потенціалом закладів вищої освіти." Наукове видання Державного університету "Житомирська політехніка". Економіка, управління та адміністрування, Вип. 3 (89) (2019): 87–93.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Снісарчук, І. В. "Фінансовий аспект управління маркетинговим потенціалом вищих навчальних закладів." Фінанси. Облік. Банки, Вип. № 1 (22) (2017): 250–59.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Багорка, М. О., І. Г. Кадирус, and Н. І. Юрченко. "МАРКЕТИНГОВІ ПІДХОДИ В УПРАВЛІННІ ЗБУТОВОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ ОПТОВИХ ТОРГОВЕЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВ." Підприємництво і торгівля, no. 28 (February 5, 2021): 7–14. http://dx.doi.org/10.36477/2522-1256-2021-28-01.

Full text
Abstract:
У статті узагальнено основні підходи до організації маркетингової діяльності оптових торговельних підприємств. Установлено, що в сучасних умовах ведення бізнесу відбуваються кардинальні зміни в підходах до збутової діяльності підприємства: орієнтація на запити споживача, жорстка конкуренція, суттєвий вплив науково-технічного прогресу на всі сфери життя визначили, що основою збутової діяльності оптових торговельних підприємств є маркетингова діяльність та маркетингове управління. Виокремлено проблеми, з якими стикаються оптові підприємства: проблеми формування товарної політики, дотримання балансу інтересів учасників ринку, недостатнє інформаційне забезпечення про ринки і нові технології, адаптація до динамічних змін зовнішнього середовища, ефективне управління матеріальними, людськими ресурсами і продажем товарів. Зазначено чинники ризику функціонування оптових підприємств в умовах із високим рівнем невизначеності майбутнього. Розроблено практичні рекомендації щодо організації збутової діяльності оптових торговельних підприємств на основі прийняття маркетингових управлінських рішень. Для забезпечення ефективності збутової діяльності запропоновано провести низку заходів: здійснити організаційні зміни всередині підприємства, забезпечити управління закупівельно-збутовою діяльністю підприємства, досягти відкритого діалогу між учасниками процесу, розвивати вертикальні, горизонтальні й інтегровані маркетингові системи. Установлено, що необхідним для підприємства є створення маркетингово-орієнтованої структури, до складу якої разом із менеджерами увійдуть фахівці-маркетологи, які посилять роботу відносно маркетингових досліджень, аналітичної роботи, використання маркетингових інструментів. Цей структурний підрозділ буде здатен оптимізувати й узгодити роботу між усіма підрозділами підприємства. Установлено, що впровадження маркетингового підходу у практичну діяльність оптових торговельних підприємств є резервом для підвищення ефективності використання наявного ресурсного потенціалу, а особливо маркетингового, для забезпечення його конкурентоспроможності та сталого розвитку.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Кохановська О.В. and Довгий О. Я. "МАРКЕТИНГОВА КОМПЕТЕНТНІСТЬ КЕРІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ: МОЖЛИВОСІ РОЗВИТКУ В УМОВАХ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ." ПЕДАГОГІЧНИЙ АЛЬМАНАХ, no. 50 (November 25, 2021): 161–68. http://dx.doi.org/10.37915/pa.vi50.319.

Full text
Abstract:
У статті проаналізовано можливості розвитку маркетингової компетентності керівників закладів освіти в умовах післядипломної освіти. Акцентовано, що сьогодні освітні заклади функціонують у ринкових конкурентних умовах, що безпосередньо впливає на формування та оновлення переліку освітніх послуг, побудову партнерських взаємовідносин між освітньою організацією та громадськістю, формування іміджу закладу освіти, розвиток інноваційного потенціалу та створення позитивного внутрішнього клімату. Це вимагає управління освітньою установою з точки зору маркетингового підходу і є одним із завдань сучасного менеджера. Для впровадження нових підходів до управління керівник освітньої установи повинен володіти відповідними професійно-особистісними характеристиками. Однією з них є його маркетингова компетентність.Схарактеризовано вимоги до сучасних керівників закладів загальної середньої та дошкільної освіти в контексті відповідних професійних стандартів, що надає змогу встановити необхідність оволодіння директорами освітніх установ маркетинговими знаннями, уміннями та навичками.Проаналізовано основні положення розвитку маркетингової компетентності керівника освітніх установ в умовах додаткової професійної освіти.Відмічено, що значний потенціал щодо позиціонування закладів освіти сьогодні мають інформаційно-цифрові технології, а інструменти цифрового маркетингу дають змогу побудувати взаємодію закладу освіти із кожним зацікавленим користувачем освітніх послуг. Акцентовано, що розвиток маркетингової компетентності керівники закладів освіти можуть здійснювати під час курсової (лекції, практичні, семінарські заняття, тренінги та ін.) та міжкурсової (семінари, вебінари, курси та ін.) підготовки в закладах післядипломної педагогічної освіти, а також шляхом самоосвіти (курси, відеокурси у мережі Інтернет, вебінари, читання літератури, участь у форумах, конференціях та ін.).
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Zhaldak, Anna, and Anna Bychkovskaya. "ІНТЕГРОВАНІ МАРКЕТИНГОВІ КОМУНІКАЦІЇ ЯК ЧИННИК ЕФЕКТИВОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВ." Європейський науковий журнал Економічних та Фінансових інновацій 2, no. 4 (July 5, 2019): 4–13. http://dx.doi.org/10.32750/2019-0201.

Full text
Abstract:
У статті розглянуто інтегровані маркетингові комунікації як чинник забезпечення ефективного розвитку підприємств. Сформовано визначення інтегрованих маркетингових комунікацій та досліджено, як дане поняття розглядали різні автори. Проаналізовано причини виникнення інтегрованих маркетингових комунікацій у другій половині XX століття. Визначено основні критерії та види інтеграції. Розглянуто принципи комунікації за П. Смітом. Особливостями формування інтегрованих маркетингових комунікацій та їх відмінностями від звичайного комплексу маркетингу визначено: чітке визначення цілей маркетингових комунікацій, що відповідають загальним цілям підприємства; плановий підхід, що передбачає узгодження всієї маркетингової комунікаційної діяльності; ранжування цільової аудиторії; управління всіма формами контактів, як основа комунікаційної діяльності; ефективний менеджмент та інтеграція всіх елементів просування; ранжування інструментів просування. Визначено переваги такої інтеграції порівняно із традиційним підходом. Для визначення того, як маркетингові комунікації впливають на ефективність розвитку підприємств використаємо метод кореляційно-регресивного аналізу. Для досліджуваного підприємства А доцільно розглянути вплив маркетингових комунікацій в контексті розвитку HR-бренду. Досліджено взаємозв’язки між чисельністю розробників, витратами на маркетингові комунікації та їх вплив на результуючу ознаку – прибуток підприємства. В якості першої факторної ознаки візьмемо чисельність розробників, адже як вже було зазначено саме людські ресурси є основним ресурсом компанії та здатні формувати його інноваційний потенціал. В якості другої факторної ознаки візьмемо загальні витрати на маркетингові комунікації, адже вони сприяють залученню як співробітників, так і клієнтів. В якості третьої факторної ознаки оберемо коефіцієнт рентабельності маркетингових витрат, щоб показати, що ефективне планування та використання комплексу маркетингових комунікацій впливає на прибутковість підприємства.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Poperechnuy, S. "Становлення маркетингової діяльності у сільськогосподарських підприємствах України." Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies 19, no. 76 (March 5, 2017): 82–85. http://dx.doi.org/10.15421/nvlvet7616.

Full text
Abstract:
Аналізуються проблеми маркетингової діяльності сільськогосподарських підприємств. Показано, що основними з них є неналежна сформованість ринку і його інфраструктури. Крім того вони посилюються взаємосуперечливими пропозиціями щодо такої діяльності, запозиченими у різних наукових школах та течіях, що застосовувались у різні історичні періоди у економічно розвинутих країн. Не здійснюється ринкове генерування цін. Ціни дуже мінливі. Через високий ризик не оформляються кредити банку. Кошти не інвестиуються у галузі з тривалою окупністю капіталу. Кадровий потенціал підприємств переважно недостатній для дослідження і прогнозування ринку. Інформація за результатами таких досліджень органами державного управління сільським господарством та науковими установами не передається сільськогосподарським підприємствам. Без такої інформації неможливо розробляти та здійснювати обгрунтовану товарну політику. Державна фінансова підтримка лише частково компенсує неефективні маркетингові рішення суб’єктів господарюванн. Основними виробниками багатьох видів продукції є особисті селянські господарства, де собівартість продукції не визначається і вони менше, ніж сільськогосподарські підприємства чутливі до чинників ринкового середовища. Пропонується державну підтримку сільського господарства спрямовувати на формування ринкового середовища. Показано, що така підтримка дозволить здійснювати досконалішу маркетингову діяльність окремими суб'єктами господарювання і є ефективнішою, ніж пряма державна фінансова підтримка.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Hrechanyk, N. Yu, and T. M. Sarabyn. "МАРКЕТИНГОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ СТАНУ ЗДОРОВ'Я НАСЕЛЕННЯ ЯК ФАКТОР ФОРМУВАННЯ ПОПИТУ НА РИНКУ ПЛАТНИХ МЕДИЧНИХ ПОСЛУГ." Actual problems of regional economy development 2, no. 13 (June 26, 2017): 151–70. http://dx.doi.org/10.15330/apred.2.13.151-170.

Full text
Abstract:
Стан здоров'я населення є одним із найважливіших показників благополуччя нації. Важливими напрямки реформ охорони здоровя є оптимізація управління, раціональний розподіл обмежених фінансових ресурсів, ефективне використання матеріальної бази, впровадження медичного страхування, реструктуризація лікувально-профілактичної допомоги начеленню. Маркетинг ринку медичних послуг належить до найскладніших видів маркетингу. Оскільки, саме медичні послуги пов’язані з охороною і підтриманням найважливіших цінностей людини – життя та здоров’я. Ринок медичних послуг – це сукупність соціально-економічних відносин у сфері охорони здоров’я. Найважливішими складовими аналізу будь-якого ринку, в тому числі і ринку медичних послуг, є маркетингові дослідження, що представляють собою систематичний збір, опрацювання, аналіз даних та інформації з метою формулювання пропозицій щодо ефективної діяльності на ньому. У сфері охорони здоров'я маркетинг можна визначити як комплексний процес планування, економічного обгрунтування та управління процесом надання медичних послуг, формування цінової політики лікувально-профілактичного процесу, забезпечення ефективної комунікації з пацієнтами. Мета дослідження – ідентифікація стану здоровя населення та визначення факторів попиту на платні медичні послуги та їх затребуваність. Основним завданням, яке ставилось перед проведенням маркетингових досліджень стану здоровя населення є формування і надання споживачам благ, які задовольняють їхні потреби в кваліфікованій медичній допомозі та підвищення якості життя . Методи дослідження, що використані в роботі базуються на ймовірнісній, стратифікованій, квотній, репрезентативній вибірках для всього населення м. Івано–Франківськ та Івано-Франківської області. Отримані результати дозволяють дати реалістичну оцінку основним тенденціям та дозволяють оцінити потенціал соціально-економічної адаптації населення в умовах економічної кризи, а також набули практичного застосування у практичній діяльності медичного центру “Оксфорд – Медікал Прикарпаття”.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Dissertations / Theses on the topic "Управління маркетинговим потенціалом"

1

Яшкіна, О. І. "Управління маркетинговим потенціалом інновацій машинобудівних підприємств." Thesis, Ткачов О.О, 2016. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/47873.

Full text
Abstract:
Управління маркетинговим потенціалом інновацій машинобудівних підприємств – це комплекс заходів, які ґрунтуються на маркетингових дослідженнях інноваційної продукції (машин, устаткування, приладів, транспортних засобів, техніки) спрямованих на оптимізацію комплексу маркетингу інновації та вибір її цільового сегменту ринку.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Гуц, Вікторія Вікторівна. "Управління маркетинговим потенціалом підприємства і шляхи його підвищення (на прикладі ТзОВ «САПО Україна ЕНЕРГІЯ», м. Хмельницький)." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11854.

Full text
Abstract:
Досліджено теоретичні основи управління маркетинговим потенціалом підприємства. Розглянуто питання визначення понять «потенціал» і «маркетинговий потенціал підприємства», проведений аналіз і систематизація існуючих в науковій літературі визначень поняття «маркетинговий потенціал підприємства», його структури та чинників формування маркетингового потенціалу. Досліджено методичні аспекти оцінки, а також обґрунтовуються напрямки удосконалення управління маркетинговим потенціалом підприємства в умовах конкурентного економічного середовища. Представлено загальну характеристику та аналіз техніко-економічних показників фінансово-господарської діяльності підприємства. Проведено дослідження маркетингового потенціалу ТзОВ «САПО Україна ЕНЕРГІЯ» за його основними структурними елементами: організаційного, кадрового, фінансового потенціалу, а також програмного забезпечення маркетингу підприємства та застосування маркетингового інструментарію. Проведено кількісну оцінку рівня маркетингового потенціалу підприємства за елементами внутрішнього маркетингового середовища компанії. Проаналізовано потенціал зовнішнього маркетингового середовища фірми, виконано SWOT-аналіз підприємства. Обґрунтовано шляхи підвищення маркетингового потенціалу ТзОВ «САПО Україна ЕНЕРГІЯ». Розроблено напрямки вдосконалення стратегічного управління маркетинговим потенціалом підприємства. Для підвищення рівня організаційної складової маркетингового потенціалу компанії обґрунтований напрям посилення службу маркетингу та збуту в напрямку рекламної діяльності та вдосконалення політики просування продукції. Представлено пропозиції щодо підвищення ефективності використання інструментів маркетингових комунікацій. Для обґрунтування ефективності розробленої програми просування визначено ефективність розроблених заходів з урахуванням трьох прогнозних сценаріїв
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Хоптяр, І. О. "Маркетинговий потенціал у системі управління." Thesis, Київський національний універститет технологій та дизайну, 2019. https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/12839.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Мехович, Сергій Анатолійович, and Марина Олексіївна Ткаченко. "Маркетингові засади управління інноваційним потенціалом енергозбереження промислового підприємства." Thesis, Мрія-1, 2009. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/21398.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Яловега, Наталія Іванівна. "Маркетингові аспекти управління конкурентоспроможністю підприємства." Thesis, Полтава: РВВ ПУЕТ, 2010. http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/5051.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Морева, В. В. "Маркетинговий потенціал сталого еколого-економічного розвитку промислового регіону." Thesis, Ткачов О.О, 2016. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/47564.

Full text
Abstract:
Промисловий розвиток для таких регіонів України як Донецька область виступає основою економічного існування. Аналіз розвитку промислових підприємств Донецької області, необхідний для визначення тих глибинних особливостей формування маркетингового потенціалу соціально-еколого-економічних систем, що дозволять узагальнити досвід економічного і науково-технічного розвитку, розкрити взаємну обумовленість і взаємозв’язок усіх галузей економіки, виділити якісні зміни, а, отже, врахувати широкий спектр факторів, здатних впливати на процеси управління потенціалом еколого-економічної системи.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Голубёнкова, Е. А. "К вопросу управления потенциалом инновационного развития вуза." Thesis, ТОВ «ТД «Папірус», 2011. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/28059.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Кобизський, Денис Сергійович, Денис Сергеевич Кобизский, and Denys Serhiiovych Kobyzskyi. "Теоретико-методичні засади реінжинірингу бізнес-процесів маркетингової сфери промислових підприємств." Thesis, Сумський державний університет, 2021. https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/84059.

Full text
Abstract:
У дисертаційній роботі системно досліджено та розвинуто організаційно-економічні основи реінжинірингу бізнес-процесів в маркетинговій діяльності промислових підприємств, з метою суттєвого підвищення рівня економічної ефективності діяльності промислових підприємств в період різких трансформаційних перетворень внутрішнього та зовнішнього бізнес-середовищ. Зокрема у роботі розвинуто теоретичні положення щодо розуміння реінжинірингу бізнес процесів у маркетинговій діяльності шляхом уточнення понятійного апарату реінжинірингу бізнес-процесів у маркетинговій діяльності промислових підприємств. Так під "реінжинірингом бізнес-процесу (чи їх сукупності)" запропоновано розуміти концепцію досягнення найбільш оптимальної організації бізнес-процесу (чи їх сукупності) та способів їх реалізації, що фізично досяжні за наявних можливостей розвитку науково-технічних засобів забезпечення діяльності та економічно обгрунтовані для заданих умов функціонування конкретного суб’єкта господарювання, на підставі досягнення вагомих покращень критично важливих для клієнта бізнес-процесу (чи їх сукупності) характеристик, та з метою задоволення визначених цілей конкретного суб’єкта господарювання. У той же час під поняттям "реінжиніринг маркетингової діяльності" пропонується розуміти фундаментальні організаційно-економічні перетворення діяльності підприємства, які забезпечують оперативне визначення вимог важливого для підприємства ринку (клієнту) та забезпечення їх своєчасного і якісного задоволення через організаційний, інформаційний, мотиваційний та інноваційний супровід; а також формулювання функцій маркетингової роботи суб’єктів господарювання під час проведення реінжинірингу бізнес-процесів (мотиваційна, організаційна, культуро-творча та інноваційна). При цьому обгрунтовано, що визначальними в процесі здійснення реінжинірингу маркетингових бізнес-процесів є мотиваційна, організаційна, культуро-творча та інноваційна функції маркетингу, оскільки саме ці функції найкраще відображають характерні відмінності головних аспектів реінжинірингу бізнес-процесів в маркетинговій діяльності промислових підприємств, що принципово відрізняють його від реорганізації, реструктуризації, реконструкції, а також класичних маркетингових стратегій. Також автором удосконалено науково-методичний підхід до формування моделі організаційно-економічного забезпечення реінжинірингу у маркетинговій роботі підприємств шляхом інтеграції "алмазної моделі компанії" Хамера/Чампі та "інтегрального комплексу реінжинірингу маркетингу" Б. Гаджиєва з використанням змісту компонентів та властивостей постреінжинірингової організаційної структури компанії, зокрема її ітеративності та здатності до переходу у нові фази. Такий підхід дозволяє гармонізувати перепроектування внутрішніх процесів і відповідну реакцією зовнішнього середовища та формувати як концепцію пошуку стратегії маркетингового розвитку, так і концепції реалізації та досягнення ключових цілей заздалегідь визначеної маркетингової стратегії. Проведений у роботі аналіз стратегій машинобудівних підприємств виявив ряд недоліків, зокрема відсутність чітко вираженого позиціонування компаній по відношенню до різних типів контрагентів та різних ринків. Дослідження найбільш поширених теорій формування маркетингових стратегій виявило їх недостатню адаптованість, зокрема і для сектору машинобудування. Для вирішення цієї проблеми автором удосконалено науково-методичний підхід до ідентифікації та вибору оптимальних стратегічних тарґетів та формування стратегій розвитку маркетингової діяльності промислових підприємств шляхом формування системи зв’язків між сильними, слабкими сторонами, можливостями та загрозами, що дозволяє скоригувати напрямки реінжинірингу маркетингових бізнес-процесів та визначити найбільш оптимальні інструменти та таргети маркетингової діяльності для забезпечення максимальної результативності маркетингової стратегії компанії. Дослідження діяльності промислових підприємств в галузі машинобудування в період проведення реінжинірингу їх бізнес-процесів дозволило виокремити саме ті сфери діяльності підприємств, які мають найбільший вплив на формування маркетингового потенціалу. Такими сферами визначено зокрема: стан та динаміка ринку, на якому здійснюється діяльність підприємства, продажі підприємства, реклама та зв’язки з громадськістю, маркетингові інновації, маркетингове планування, залучення до маркетингової діяльності усіх підрозділів підприємства та сторонніх організацій, інвестиційна та фінансова політика, а також кадровий потенціал. Врахування цих результатів дозволило удосконалити методичний підхід до оцінювання маркетингового потенціалу промислового підприємства, шляхом обґрунтування специфіки та розробки механізму його оцінювання в період проведення реінжинірингу бізнес-процесів з урахуванням змін критеріальної бази оцінювання маркетингового потенціалу в період проведення реінжинірингу бізнес-процесів, що дозволяє комплексно оцінити кількісні та якісні параметри маркетингової роботи компанії саме в цей період. У роботі розроблений механізм оцінювання інтегрального показника маркетингового потенціалу підприємства при проведенні реінжинірингу бізнес-процесів, який базується на 24 показниках, які характеризують вище зазначені сфери впливу та дозволяє врахувати вплив реінжинірингу бізнес-процесів на маркетингову діяльність підприємства. Це у свою чергу дозволяє сконцентрувати управлінські дії на максимально релевантних напрямках діяльності компанії. Встановлено, що реінжиніринг бізнес-процесів може призводити до того, що різні сторони одного ж і того самого показника можуть становити як загрозу для організації, так і створювати їй потенційну можливість, більш того, одні і ті самі чинники – є загрозою для одних організацій, і можливістю створення переваги для інших. З урахуванням цього ефекту автором розвинуто теоретико-методичне забезпечення формування маркетингових стратегій на основі SWOT/TOWS матриць за рахунок визначення поняття "полярності" економічних зв’язків (такої характеристики економічних зв’язків між окремими елементами зовнішнього середовища та внутрішнім середовищем організації і навпаки, яка визначає характер наслідків впливу елементу зовнішнього середовища на організацію, за наявних у момент фіксації цих зв’язків обставин, та має властивість змінювати своє значення в залежності від внутрішнього середовища компанії) та "поляризації" внутрішнього середовища організації (здатності організації за рахунок наявних ресурсів, з урахуванням можливості залучення у короткостроковому періоді додаткових ресурсів, шляхом перебудови (реінжинірингу) бізнес-процесів, або без такої за рахунок використання "сильних сторін", забезпечити зміну значення полярності елементів зовнішнього середовища з "загрози" на "нейтральну" або "можливість", а внутрішнього середовища з "слабкої сторони" на "нейтральну" або "сильну сторону"), що дозволяє удосконалити методичні засади стратегічного планування маркетингових стратегій під час реінжинірингу бізнес-процесів. Також у роботі розроблено концептуальну схему формування кадрового забезпечення реінжинірингу бізнес-процесів маркетингової діяльності, яка на відміну від існуючих передбачає формування компетенційної моделі реінжинірингової команди на основі запропонованих критеріальних показників та оцінювання відповідності реінжинірингової команди отриманій моделі, для чого було розроблено та апробовано авторську модель опитування; коригування реінжинірингової команди для забезпечення її відповідності компетенційній моделі, а також оцінювання вартості формування кадрового потенціалу реінжинірингу бізнес-процесу. Одержані результати знайшли практичне застосування в організації та здійсненні маркетингової діяльності промислових підприємств Сумської області (АТ "Сумський завод "Насосенергомаш", ТОВ "Сумський машинобудівний завод", НВП "Насостехкомплект"), в навчальному процесі Сумського державного університету. Основні теоретичні та методичні положення дисертаційної роботи доведено до рівня методичних розробок і практичних рекомендацій щодо використання організаційно-економічного забезпечення реінжинірингу бізнес-процесів у маркетинговій діяльності промислових підприємств для якісного покращення ефективності та результативності їх основної діяльності.
The paper systematically examined and developed organizational and economic basis of business processes reengineering in marketing activity of industrial enterprises, which were devoted to significant improvement of economic efficiency of industrial enterprises’ activity during severe transformation within internal and external business environment. To manage this, it was made a research of native industry condition before business processes implementation, it was made the development of theoretical basis about business processes reengineering in marketing activity; it included definition apparatus of business processes reengineering in marketing activity of industrial enterprises and functions of business entity’s marketing activity during business processes reengineering. It was also developed a theoretical and methodical approach to innovative marketing of industrial enterprises under business processes reengineering including innovative marketing complex and studying the business processes reengineering as management innovation, which was being imported for the further preparation and execution of product and technological innovations’ effective export. On the ground of developed organizational provision mechanism of company’s activity under business processes reengineering it was improved the scientific and methodic approach to business processes reengineering carrying out in enterprises’ marketing activity; it included the scheme of organizational and economic provision reengineering in enterprises’ marketing activity, intending the components’ content and properties of organizational structure of reengineering company. Among defined properties it could be named: iterative and phase transition due to the time factor. The author developed concept basics of strategic management of marketing activity of industrial enterprises during business-processes reengineering. The concept was based on defined specific properties of SWOT-analyze elements and aimed to reach reengineering company’s best efficiency value within the range of crossing its marketing activity and actual market demands. The author improved methodical approach to choosing optimal marketing strategy of industrial enterpeise development during its business-processes reengineering. The improved methodical approach contains developed by the author criterial indicators of strength-weakness charecters of industrial enterprise’s marketing activity. The author formed the system of criterial indicators for intergral evaluation of marketing potential during reengineering business-processes. The criterial system was based on proposed by the author integral indicator of company’s merkting potential. The author developed organizational provision of personnel component at industrial enterprises during business-processes reengineering. Developed organizational provision contains the model of competences for members of reengineering team; the model includes author’s system of ctriterial indicators for personnel casting. Results of the research were taken in operational activity of industrial enterprises of Sumy region, particulary in organization and carrying out markering activity of those enterprises: JSC “NASOSENERGOMASH Sumy”, “SUMY ENGINEERING WORKS” Ltd, Scientific and Production Enterprise "Nasostechkomplect". The results of research were implemented in studying process of Sumy State University.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Акритов, Кирил Дмитрович. "Управління маркетинговим потенціалом компанії ПАТ «Миронівський хлібопродукт»." Магістерська робота, 2021. https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/5759.

Full text
Abstract:
Акритов К. Д. Управління маркетинговим потенціалом компанії ПАТ «Миронівський хлібопродукт» : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 073 "Менеджмент організацій та адміністрування" / наук. керівнік Т. С. Павлюк. Запоріжжя : ЗНУ, 2021. 120 с.
UA : Кваліфікаційна робота магістра: 120 с., 10 ріс., 35 табл., 1 додаток, 71 джерело Актуальність теми визначається тим, що функціонування господарюючого суб'єкта, орієнтованого на ринок, передбачає прийняття управлінських рішень, адекватних стану зовнішнього та внутрішнього середовища підприємства. Удосконалюючи систему управління маркетингом, підприємство здатне підвищити ефективність господарської діяльності. У подібних умовах необхідне вдосконалення маркетингової діяльності підприємств, підвищення їхньої ринкової орієнтованості, завдяки чому виникають сприятливі умови залучення додаткових інвестицій. Метою дипломної роботи є дослідження та узагальнення теоретичних та практичних аспектів управління маркетинговим потенціалом підприємства та на основі зроблених висновків надати практичні рекомендації щодо підвищення його ефективності. Для досягнення зазначеної мети було поставлено та вирішено наступні завдання: - дослідити сутність маркетингового потенціалу підприємства; - озарактеризувати стратегію підвищення ефективності маркетингового потенціалу підприємства; - вивчити методичний інструментарій оцінювання маркетингового потенціалу підприємства; - розкрити загальну характеристику підприємства ПАТ «Миронівський хлібопродукт»; - навести характеристику маркетингової діяльності підприємства; - здійснити аналіз та оцінку маркетингового потенціалу ПАТ «Миронівський хлібопродукт»; 10 - запропонувати напрями підвищення ефективності маркетингового потенціалу підприємства; - обгрунтувати підвищення ефективності маркетингового потенціалу підприємства шляхом реорганізації відділу маркетингу та провести оцінку її ефективності. Об’єктом дипломної роботи є процеси управління маркетинговим потенціалом підприємства. Предметом дипломної роботи є теоретичні та методологічні засади управління маркетинговим потенціалом підприємства. Метoди дoслідження. В роботі використані спеціальні методи дослідження: абстрактно-логічний метод (для уточнення наукових визначень економічних категорій, обґрунтування основних положень, узагальнення й формулювання висновків з дослідження); системний аналіз (зведення інформації для відпрацювання моделей стратегічного розвитку підприємства); спостереження і узагальнення; аналіз і синтез; методи експертної оцінки, а також прикладні методи: порівняння і групування, екстраполяції та статистичного аналізу. Інформаційною базою для написання дипломної роботи були Закони України, Укази Президента України, Постанови Уряду, наукові праці вітчизняних і закордонних спеціалістів у сфері маркетингової діяльності, менеджменту, ціноутворення, конкурентоспроможності та економічної ефективності, матеріали періодичної преси з менеджменту та економіки, що стосуються даної тематики, матеріали фінансової звітності підприємства та власні дослідження автора. Oбрoбка даних здійснювалась за дoпoмoгoю сучасних інфoрмаційних технoлoгій.
EN : The relevance of the topic is determined by the fact that the functioning of the business entity, market-oriented, involves making management decisions, adequate to the external and internal environment of the enterprise. By improving the marketing management system, the company is able to increase the efficiency of economic activity. In such conditions it is necessary to improve the marketing activities of enterprises, increase their market orientation, due to which there are favorable conditions for attracting additional investment. The purpose of the thesis is to study and summarize the theoretical and practical aspects of managing the marketing potential of the enterprise and on the basis of the conclusions to provide practical recommendations for improving its efficiency. To achieve this goal, the following tasks were set and solved: - to explore the essence of the marketing potential of the enterprise; - to characterize the strategy of increasing the efficiency of marketing potential of the enterprise; - to study the methodological tools for assessing the marketing potential of the enterprise; - to disclose the general characteristics of the enterprise PJSC "Myronivsky Khliboproduct"; - describe the marketing activities of the enterprise; - to analyze and evaluate the marketing potential of PJSC "Myronivsky Hliboproduct"; - to suggest ways to increase the efficiency of marketing potential of the enterprise; - to substantiate the increase in the efficiency of the marketing potential of the enterprise by reorganizing the marketing department and evaluate its effectiveness. 12 The object of the thesis is the process of managing the marketing potential of the enterprise. The subject of the thesis is the theoretical and methodological principles of managing the marketing potential of the enterprise. Research methods. The paper uses special research methods: abstract-logical method (to clarify the scientific definitions of economic categories, substantiation of the main provisions, generalization and formulation of conclusions from the study); system analysis (summary of information for testing models of strategic development of the enterprise); observation and generalization; analysis and synthesis; methods of expert evaluation, as well as applied methods: comparison and grouping, extrapolation and statistical analysis. Laws of Ukraine, Decrees of the President of Ukraine, Government Resolutions, scientific works of domestic and foreign specialists in the field of marketing, management, pricing, competitiveness and economic efficiency, materials of periodicals on management and economics related to this topic were the information base for writing the thesis. materials of the financial statements of the enterprise and the author's own research. Data processing was carried out with the help of modern information technologies.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Козаченко, І. О. "Управління економічним потенціалом підприємства на засадах системного підходу." Thesis, 2019. http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/11264.

Full text
Abstract:
В дипломній роботі проаналізовані аспекти управління економічним потенціалом підприємства та доведено практичну значущість управління економічним потенціалом на засадах системного підходу, визначено практичне значення закордонного досвіду й можливість використання його на українських підприємствах. У другому розділі дипломної роботи розглянуто практичні аспекти управління економічним потенціалом підприємства, а саме характеристика ТОВ «Транс КНС Груп»; тенденції розвитку транспортно-логістичної галузі; проаналізовано ряд складових економічного потенціалу та виявлені сильні і слабкі сторони цієї діяльності. У третьому розділі дипломної роботи сформовані теоретико-методичні засади формування стратегії управління економічним потенціалом та обґрунтована система заходів щодо удосконалення управління економічним потенціалом на засадах системного підходу ТОВ «Транс КНС Груп».
The thesis analyzes the aspects of managing the economic potential of the enterprise and proved the practical importance of managing the economic potential on the basis of a systematic approach, determined the practical importance of foreign experience and the possibility of using it in Ukrainian enterprises. The second section of the thesis deals with the practical aspects of managing the economic potential of the enterprise, namely the characteristics of "Trans KNS Group" LTD; trends in the development of transport and logistics industry; a number of components of economic potential have been analyzed and the strengths and weaknesses of this activity have been identified. In the third section of the thesis the theoretical and methodological foundations of the formation of the economic potential management strategy are formed and the system of measures for improving the economic potential management based on the systematic approach of Trans KNS Group LTD is grounded.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography