Academic literature on the topic 'Українсько-польські контакти'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Українсько-польські контакти.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Українсько-польські контакти"

1

Левчук, Павло. "УКРАЇНСЬКО-ПОЛЬСЬКІ МОВНІ КОНТАКТИ В СОЦІОЛІНГВІСТИЧНОМУ ВИМІРІ: ВІД ДОСЛІДЖЕНЬ ДВОМОВНОСТІ ДО ТРИМОВНОСТІ." Науковий вісник ДДПУ імені Івана Франка. Серія: Філологічні науки (мовознавство), no. 14 (January 19, 2021): 126–30. http://dx.doi.org/10.24919/2663-6042.14.2020.223456.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Чумата, Н. "З недавньої історії українського віршознавства: українсько-польські контакти на межі XX і XXI ст." Слово і час, no. 12 (696), грудень (2018): 40–53.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Чумата, Н. "З недавньої історії українського віршознавства: українсько-польські контакти на межі XX і XXI ст." Слово і час, no. 12 (696), грудень (2018): 40–53.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Datskiv, Ihor. "Становлення та розвиток українсько-польських відносин у геополітичному просторі наприкінці ХХ – початку ХХІ ст." Eminak, no. 2(26) (July 1, 2019): 141–48. http://dx.doi.org/10.33782/eminak2019.2(26).300.

Full text
Abstract:
Розглянуто питання міжнародної співпраці між Україною та Республікою Польща; узагальнено напрями дипломатичної взаємодії між ними й обґрунтовано принципи за якими будуються добросусідські відносини між цими двома державами. Встановлено, що українсько-польські відносини, які набули характеру стратегічного партнерства, утверджувалися поступово, відповідно до національних інтересів і викликів сучасного облаштування світоустрою. Показано, що по мірі становлення нової моделі взаємин України та Польщі її політична складова є ключовою. Інтенсивність політичних відносин забезпечується на дипломатичному, міжурядовому, міжпарламентському рівнях, у контактах між Президентами та громадськими об’єднаннями.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Криштанович, Мирослав. "УКРАЇНСЬКО-ПОЛЬСЬКІ МІЖНАРОДНІ ВІДНОСИНИ В КОНТЕКСТІ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ ТА ЄВРОАТЛАНТИЧНОГО ВИБОРУ." Економіка та суспільство, no. 24 (February 23, 2021). http://dx.doi.org/10.32782/2524-0072/2021-24-44.

Full text
Abstract:
У статті висвітлено проблеми формування стратегічного партнерства між Україною та Польщею в питаннях зовнішньої політики. Доведено, що з другої половини 90-х років українсько-польські взаємини у площині зовнішньої політики почали набувати ознак стратегічного партнерства, тобто це були такі відносини між державами, які спрямовувались на довготривалий характер. У перспективі стратегічне партнерство між двома країнами повинно постійно підсилюватися взаємодією у рамках постійно діючих міждержавних механізмів, подальшим зміцненням договірно-правової бази двостороннього співробітництва. Адже лише у політичній та військовій сфері можна буде говорити про налагодження відносин стратегічного партнерства, хоча динаміка і результативність контактів між органами виконавчої влади двох країн потребують серйозного посилення. З’ясовано, що подальший розвиток відносин стратегічного партнерства між Україною та Республікою Польща буде відбуватись на тлі серйозних геополітичних змін у реґіоні Центрально-Східної Європи, що, у свою чергу, вимагатиме від обох країн нового аналізу і висунення нових завдань у поглибленні міжнародних відносин.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Dissertations / Theses on the topic "Українсько-польські контакти"

1

Смичок, Марина Миколаївна. "Стереотип жінки та чоловіка у польській та українській мовах." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2020. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/9783.

Full text
Abstract:
Вивчення стереотипів у сучасній лінгвістиці є актуальним для філології. Особливо важливим стає у контексті вивчення українсько-польських взаємозв’язків. Порівняльні аспекти стереотипу чоловіка та жінки в українській та польській мовах є важливими для використання під час вивчення полоністичних дисциплін. Відповідно основними завданнями стала характеристика впливу ментальності та культури на формування мовних стереотипів, з’ясування суті гендерних стереотипів у мовній картині світу, розкриття стереотипу чоловіка та жінки в польській та українській мовах, а також у свідомості українців і поляків у рамках лінгвокультурних відносин.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography