Academic literature on the topic 'Технології легкої промисловості'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Технології легкої промисловості.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Технології легкої промисловості"

1

Янчук, Т. В., and К. О. Статкевич. "Вдосконалення технології маркетингового аудиту діяльності підприємства легкої промисловості." Економіка і організація управління, no. 3 (2020): 192–205. http://dx.doi.org/10.31558/2307-2318.2020.3.17.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Loiko, Daria. "ІННОВАЦІЇ ЯК РУШІЙНА СИЛА СПОЖИВЧОГО СЕКТОРУ ЕКОНОМІКИ." Європейський науковий журнал Економічних та Фінансових інновацій 1, no. 3 (April 30, 2019): 100–107. http://dx.doi.org/10.32750/2019-0109.

Full text
Abstract:
Споживчий сектор економіки є неоднорідним за своїм складом і включає в себе як споживання промислових і непромислових товарів, так і споживання різних видів послуг. За результатами проведеного аналізу зроблено висновок про згортання екстенсивного розвитку споживчого сектору економіки України. Кількість працівників, зайнятих на різних підприємствах споживчого сектору за останні сім років зменшилась на 21,42 %. Зростає важливість розвитку споживчого сектору економіки за рахунок інноваційних чинників. Останні десятиріччя характеризуються тенденцією до динамічних змін споживчих уподобань населення. Споживчий сектор можна вважати індикатором соціально-економічної ефективності інноваційної діяльності підприємств. Питома вага інноваційно активних вітчизняних промислових підприємств склала у 2018 р. 16,1% від їх загальної кількості. Питома вага підприємств, що впроваджували інновації у 2018 р. склала 14,1 % від загальної кількості підприємств і за період 2013-2018 рр. знизилась на 3,67 %. Низький рівень питомої ваги інноваційно активних підприємств є негативним чинником розвитку вітчизняної економіки. Активність українських новаторів за період 2014-2018 рр. зросла за кількістю поданих заявок на реєстрацію прав промислової власності на 24,09 %. Збільшилася кількість заявок за напрямом «Інші споживчі товари» (+35,6 % ). Зважаючи на пріоритетність витрат вітчизняних домогосподарств на продукти харчування та одяг і взуття доцільно стимулювати розвиток інновацій на підприємствах харчової та легкої промисловості. Темпи виробництва продукції у текстильному, швейному та шкіряному виробництвах України зростали в період 2014, 2016-2017 рр., і знижувалися у 2015 р. та 2018 р. Змінюються технології, які використовуються для виготовлення одягу. Використовуються цифрові технології віртуальних моделей одягу, технології 3D-друку моделей одягу і взуття. Це дозволяє задовільнити зростаючі вимоги споживацького попиту та економічно раціонально використовувати матеріальні та трудові резерви виробництва.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Маринченко, Інна, and Тетяна Васенок. "УДОСКОНАЛЕННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ПЕДАГОГІВ ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ ВІДПОВІДНО ДО ТРЕНДІВ РИНКУ ПРАЦІ." Молодий вчений, no. 11 (99) (November 30, 2021): 172–76. http://dx.doi.org/10.32839/2304-5809/2021-11-99-39.

Full text
Abstract:
У статті схарактеризовано сучасні вимоги до підготовки майбутніх педагогів професійного навчання за спеціалізацією 015.36 Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості). На основі аналізу науково-теоретичних праць учених і реальної практики використання інноваційних текстильних матеріалів, виокремлено основні з них, а саме: електронний текстиль, активний текстиль, еко-технічний текстиль, теплоізоляційні матеріали, нанотехнології як один з елементів сучасних виробничих процесів волокнистих матеріалів (текстильні полотна, шкіра, штучна шкіра, хутро, штучне хутро та інші). Здійснено доповнення змісту освітнього компоненту (ОК) «Матеріалознавство швейного виробництва», який вивчають майбутні педагоги професійного навчання за спеціалізацією 015.36 Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості)» темою лекційного курсу «Інноваційний текстиль та активні матеріали».
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Березовський, Ю. В., and Т. О. Кузьміна. "ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ПЕРЕРОБКИ ЛУБ’ЯНИХ КУЛЬТУР." Herald of Lviv University of Trade and Economics Technical sciences, no. 28 (January 10, 2022): 5–12. http://dx.doi.org/10.36477/2522-1221-2021-28-01.

Full text
Abstract:
Стаття присвячена вирішенню проблем розвитку ресурсозберігаючих технологій комплексної переробки лубоволокнистих рослин. У роботі розглянуто фактори погіршення стану переробної галузі легкої промисловості, якості луб’яної сировини, пов’язані зі змінами вимог споживчого ринку, недотриманням технічних і технологічних вимог підготовки, заготівлі та переробки стеблового матеріалу та інші фактори. Метою роботи є пошук шляхів покращення виробничих умов переробки луб’яних культур та розв’язання питань поліпшення властивостей лляного та конопляного волокон. У статті також проаналізовано тенденції розвитку переробної галузі легкої промисловості, досліджено технологічні особливості процесу обробки лубоволокнистих рослин та надано оцінку напрямкам використання натуральної волокнистої продукції. Hj,jnf містить теоретичні та експериментальні дослідження в галузі переробки лляної і конопляної сировини. Результати експериментально-теоретичних досліджень виробничих процесів одержання продуктів переробки показують, що досліджувані механічні способи переробки луб’яної сировини ґрунтуються на використанні різних підходів до виробництва волокнистих виробів. Умови технічних і технологічних потужностей переробних підприємств легкої промисловості не дають можливості отримати волокнисту продукцію високої якості, тому виникає потреба у виробничих змінах процесів переробки сировини. Підвищення якісних і кількісних характеристик лляних і конопляних волокон можуть забезпечити зміни технологічних особливостей обробки стеблового матеріалу та застосування конструкційних розробок пристроїв і обладнання з обробки лубоволокнистої сировини. На основі проведеного комплексу досліджень розроблено наукову концепцію створення інноваційних технологій механічної обробки лубоволокнистої сировини, що ґрунтується на застосуванні нових конструкцій пристроїв і робочих вузлів устаткування на різних етапах первинної переробки сировини для підвищення конкурентоспроможності продукції в умовах ринкових відносин. Результати експериментальних і теоретичних досліджень доводять доцільність використання розроблених технологій одержання однотипного волокна з вітчизняних лубоволокнистих культур.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Ніколайчук, Л. Г., І. С. Галик, and Б. Д. Семак. "ТОВАРОЗНАВСТВО НАНОТЕКСТИЛЮ Й ОДЯГУ: ПРОБЛЕМИ ТА РІШЕННЯ." Herald of Lviv University of Trade and Economics Technical sciences, no. 24 (July 3, 2020): 35–41. http://dx.doi.org/10.36477/2522-1221-2020-24-05.

Full text
Abstract:
Як свідчить аналіз літературних джерел та узагальнення результатів наших дослі- джень [1-14], розвиток текстильної нанонауки у галузі текстильного матеріалознавства та това- рознавства за останні роки виявився актуальним і значимим не тільки для розвитку галузевої науки, але і відповідних навчальних дисциплін в університетах сфери легкої промисловості та торгівлі України. В даній роботі ми обмежилися розглядом тільки ключових товарознавчих аспектів роз- витку текстильного товарознавства нанотекстилю й одягу України. Необхідність вирішення цих проблем диктувалася низкою причин, а саме: постійним зростанням обсягів виробництва та роз- ширення асортименту нанотекстилю й одягу різного цільового призначення у світі та зростанням їх імпорту в Україну; обмеженістю товарознавчих досліджень нанотекстилю й одягу в універси- тетах сфери легкої промисловості та торгівлі України; потребою створення теоретико-мето- дологічних засад розвитку в Україні товарознавства нанотекстилю і наноодягу як нових перспек- тивних галузей нанонауки, як це прийнято в США, Японії, Китаї та інших економічно розвинутих країнах світу; обґрунтуванням доцільності розвитку товарознавства нанотекстилю і наноодягу як нових профілюючих дисциплін на товарознавчо-комерційних факультетах університетів сфери легкої промисловості та торгівлі України; потребою подальшого вдосконалення методики тесту- вань нанотекстилю і наноодягу як нових товарів на сучасному товарному ринку України. Обґрунто- вано доцільність подальшого вдосконалення системи підготовки фахівців технологічного і товароз- навчо-комерційного профілю для потреб легкої промисловості і торгівлі України. Одним із шляхів вирішення цього завдання є написання нових підручників і навчальних посібників із нових дисциплін (нанонауки та технологій нанотекстилю і товарознавства наноодягу). Обґрунтовано доцільність написання нових підручників із товарознавства нанотекстилю і наноодягу для університетів легкої промисловості та торгівлі, які забезпечать підготовку фахівців технологічного і товарознавчо- комерційного профілю.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Гаврюшенко, Г. В. "Конкуренті переваги України на світових ринках." ВІСНИК СХІДНОУКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ імені Володимира Даля, no. 4(260) (March 10, 2020): 155–61. http://dx.doi.org/10.33216/1998-7927-2020-260-4-155-161.

Full text
Abstract:
У статті описано чинники кризового стану економіки України. Зазначено, що наявний економічний потенціал в країні використовується неефективно. Показано, що Україна має значний експортний потенціал із виробництва різноманітної сільськогосподарської продукції, авіаційної техніки, мікроелектронних технологій, продукції фармацевтичної промисловості, побутової хімії, легкої промисловості. Підкреслено, що Україна належить до країн – світових лідерів за офшорним програмуванням. Акцентовано увагу на тому, що енергозбереження має розглядатися як основна складова політики зміцнення економічної незалежності національної економіки.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Шугайло, Я. В., Т. І. Паращак, and К. О. Желізна. "ПІДГОТОВКА МАГІСТРІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ПРОФЕСІЙНА ОСВІТА» ДО РОЗРОБКИ ЗАСОБІВ ПЕДАГОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ." Visnik Zaporiz kogo naciohai nogo universitetu Pedagogicni nauki, no. 2 (November 12, 2021): 163–69. http://dx.doi.org/10.26661/2522-4360-2021-2-26.

Full text
Abstract:
Стаття висвітлює досвід підготовки магістрів спеціальності 015.36 Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості), що навчаються в Київському національному університеті технологій та дизайну, до розробки педагогічних тестів. Магістри професійної освіти після успішного завершення навчання мають можливість працювати викладачами спеціальних дисциплін у галузі легкої промисловості в закладах професійно-технічної освіти. Їхня майбутня професійна діяльність вимагає готовності до проведення різних видів та форм педагогічного контролю. Тестування є одним із найбільш ефективних, економічних, об’єктивних методів контролю, а тест – одним із найбільш поширених засобів (інструментів) контролю. У статті наголошено, що формування умінь та навичок розробки такого виду педагогічних тестів, як вчительські тести, може здійснюватись під час викладання дисципліни «Педагогіка та психологія вищої школи». Проаналізовано наукові пошуки, присвячені тестуванню в освітньому процесі, теорії та практиці розробки тестів. Підкреслено необхідність ознайомлення здобувачів освіти з таксономією навчальних цілей Бенджаміна Блума як з інструментом, що дозволяє визначити результати навчання в когнітивній сфері. Наведено приклади дієслів, що можуть використовуватись у формулюванні тестових завдань, спрямованих на різні рівні навчальних цілей. Проаналізовано алгоритм розробки тестів. Висвітлено приклад застосування таблиці специфікації, що дозволяє дотриматись вимоги функціональної валідності під час розробки педагогічного тесту. Зазначено, що результати вчительських тестів свідчать про успішність засвоєння навчального матеріалу здобувачами освіти та мають бути використані педагогічними працівниками для аналізу ефективності викладання, застосування використаних методів та засобів навчання, їх корекції. Наведено приклад практичного завдання для магістрів, виконання якого підвищує успішність засвоєння теоретичного матеріалу щодо розробки педагогічних тестів, сприяє формуванню умінь та навичок розробки засобів педагогічного контролю.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Слізков, А. М., and А. М. Приходько. "АНАЛІЗ ЗАСТОСУВАННЯ ПЛАЗМОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ В ТЕКСТИЛЬНІЙ ТА ЛЕГКІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ." Fashion Industry, no. 3 (January 14, 2021): 45–51. http://dx.doi.org/10.30857/2706-5898.2020.3.3.

Full text
Abstract:
Analysis and determination of the most promising and economical plasma technologies for processing polymeric textile materials to obtain materials with specifi ed properties. Methodology. The article uses analytical methods for the study of diff erent types of plasma treatment of polymeric textile materials and their impact on the properties and structure of these materials. Results. Diff erent types of plasma treatment of polymeric textile materials are analyzed. Of the physical methods of modifi cation, the most promising are plasma technologies that can reduce environmental pollution. Thermal plasma has extremely high temperatures and cannot be used to modify and treat the surface of PTM fi bers. The choice of a certain type of cold plasma for the treatment of PTM depen ds on the speed of their processing, the sample size and the degree of the proposed modifi cation. The infl uence of diff erent types of plasma treatment of polymeric textile materials on the change of their structure and properties, as well as the causes and features of such changes are determined. Practical value. The application of plasma technologies in the textile and light industry allows to replace the technological operations of processing polymeric textile materials that require high consumption of water and chemical reagents, for the processes of their dry processing. This reduces the consumption of chemical materials and reduces energy costs. Installation and maintenance of atmospheric pressure equipment is much simpler and cheaper than low pressure plasma equipment
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

О.В. ПАХОЛЮК, Г.О. ПУШКАР, І.С. ГАЛИК, and Б.Д. СЕМАК. "РОЛЬ НАНОТЕХНОЛОГІЙ У РОЗВИТКУ ТЕКСТИЛЬНОЇ НАНООСВІТИ В УКРАЇНІ." Товарознавчий вісник 1, no. 15 (February 18, 2022): 79–93. http://dx.doi.org/10.36910/6775-2310-5283-2022-15-7.

Full text
Abstract:
Мета. Текстильна освіта України, як і в іноземних країнах, базується на використанні текстильних і трикотажних полотен та виробів, отриманих з натуральних та хімічних волокон і ниток різної хімічної будови, синтетичних і натуральних барвників, різноманітних апретів, з традиційними для легкої промисловості механічними і хімічними технологіями. Необхідно зазначити, що для виробництватекстильної та трикотажної продукції в останні десятиліття широко почали використовувати різноманітні види текстильної наносировини (нитки, волокна, барвники і апрети). Це дало можливість створити новітню галузь – нанотекстилю, а на його основі і нову галузь текстильної наноосвіти. Тому, метою даної роботи є обґрунтування вибору перспективних напрямків розвитку текстильної наноосвіти в Україні.Методика. При проведенні досліджень, автори використовували передбачені діючими державними стандартами методи. Виконали огляд ряду джерел товарознавчої та освітньої літератури, здійснили моніторинг та систематизацію отриманих даних.Результати. Вивчена можливість і обґрунтована доцільність підготовки фахівців з текстильних нанотехнологій у університетах легкої промисловості України, а фахівців з торгівлі нанотекстилю і одягу – у відповідних торговельно-економічних закладах вищої освіти України. Виявлена нагальна потреба розроблення і затвердження нових освітніх стандартів з текстильних нанотехнологій, а також торгівлі на продукцією текстильного, швейного і трикотажного виробництва. Для студентів спеціальності «Текстильні нанотехнології» є доцільним стандартизувати оптимальну кількість ключових фахових компетентностей. Оправданою варто вважати стандартизацію компетентностей й для технологів швейного та трикотажного виробництва нанотекстилю. На наш погляд, існує потреба суттєвого зближення в розвитку текстильної нанонауки, нанотехнологій та наноосвіти. Це стосується передусім кадрового забезпечення цих галузей, також їх державної підтримки.Наукова новизна. Розкрита сутність понять компетентнісний підхід та контекстний метод навчання у галузі текстильної наноосвіти. Обґрунтовано доцільність їх широкого застосування.Практична значимість. Обґрунтована потреба видання нових підручників для студентів техноло-гічних університетів легкої промисловості України та торговельно-економічних університетів із нанотехнологій текстильного, швейного та трикотажного виробництва, а також наноматеріало-знавства та нанотоварознавства названих груп нанопродукції.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Пушкар, Г. О., І. С. Галик, and Б. Д. Семак. "ОБГРУНТУВАННЯ ДОЦІЛЬНОСТІ ФОРМУВАННЯ В УКРАЇНІ ОКРЕМОГО РИНКУ НАНОТЕКСТИЛЮ ТА ВДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДІВ ОЦІНКИ ЕФЕКТИВНОСТІ ЙОГО ФУНКЦІОНУВАННЯ." Herald of Lviv University of Trade and Economics Technical sciences, no. 24 (July 3, 2020): 50–57. http://dx.doi.org/10.36477/2522-1221-2020-24-07.

Full text
Abstract:
Як відомо, успішний розвиток нанонауки та нанотехнологій в Україні, як і в інших зару- біжних країнах, нерозривно пов’язані з досягненнями розвитку ринку їх нанопродукції. Тому існує потреба обов’язкового розгляду цих галузей взаємопов’язано. У даній роботі ми обмежимося тільки розглядом одного із аспектів цієї багатопланової проблеми – обґрунтуванням економічної та екологічної доціль- ності формування в Україні окремого сегменту товарного ринку нанотекстилю та виготовлення на його основі різноманітної нанопродукції. Актуальність вирішення цього завдання обумовлена низкою причин, а саме: потребою ліквідації існуючого відставання у розвитку в галузі нанотехнологій та ринку нанотекстилю порівняно із зарубіжними країнами (США, Японією, Китаєм, Німеччиною та іншими), які сьогодні є лідерами в цій галузі; необхідність поглиблення наукових досліджень у галузі розвитку нано- технологій та ринку нанотекстилю, які виконуються у галузевих та вузівських лабораторіях сфери лег- кої промисловості та торгівлі України; потреба створення більш досконалих методів формування та аналізу ринку нанотекстилю різного цільового призначення (одягового, медичного, військового, спеціаль- ного); необхідність проведення теоретичних досліджень ринку нанотекстилю, націлених на визначення рівня якості та безпечності окремих видів нанотекстилю, їх конкурентних переваг перед звичайними аналогами; подальше вдосконалення методик тестування основних видів нанотекстилю як нових това- рів на сучасному товарному ринку України. Обґрунтовано доцільність більш широкого вивчення та уза- гальнення зарубіжного досвіду розвитку нанотехнологій і ринку нанотекстилю з метою їх більш ефек- тивного використання в Україні. Обґрунтовано та визначено вплив розвитку технологій на підвищення ефективності роботи окремих галузей вітчизняної легкої промисловості (текстильної, швейної, три- котажної). Обґрунтовано необхідність створення нормативної документації для регламентації вимог до рівня якості та безпечності нанотекстилю та методів їх оцінки. Обґрунтовано доцільність подаль- шого вдосконалення системи підготовки фахівців технологічного і товарознавчо-комерційного профілю для потреб легкої промисловості і торгівлі України. При цьому ці компетентності повинні бути тісно пов’язані із конкретними вимогами відповідного освітнього стандарту.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Dissertations / Theses on the topic "Технології легкої промисловості"

1

Паращак, Тетяна, and Ксенія Желізна. "Використання інноваційних технологій навчання при підготовці фахівців легкої промисловості." Thesis, Київський національний університет технологій та дизайну, 2021. https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/19130.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Мовчан, Ю. "Деякі аспекти застосування педагогічного проектування при підготовці майбутніх фахівців легкої промисловості." Thesis, Київський національний університет технологій та дизайну, 2019. https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/14342.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Рибець, Л. "Особливості застосування новітніх технологій в педагогічному проектуванні підготовки майбутніх фахівців легкої промисловості." Thesis, Київський національний університет технологій та дизайну, 2019. https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/14341.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Зубкова, Л. І., and Л. Є. Галавська. "Розробка стандартів вищої освіти для спеціальності 182 Технології легкої промисловості як результат синергії освітян та роботодавців." Thesis, Київський національний університет технологій та дизайну, 2019. https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/14444.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Стопа, Аліна Вікторівна. "Розробка раціональної технології виготовлення жіночих жакетів на підкладці в умовах ФОП Анікеєв А.Б. м. Хмельницький." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11380.

Full text
Abstract:
Проведено дослідження властивостей матеріалу верху проектованого жіночого жакету. Встановлення діапазонів рекомендованих значень показників властивостей для костюмних матеріалів. Виконано порівняльний аналіз отриманих показників з орієнтовними значенням. Розроблена раціональна технологія виготовлення жіночих жакетів на підкладці в умовах підприємства ФОП Анікеєв А. Б., що забезпечить більшу продуктивність праці та скорочення затрат часу на виготовлення виробів. Виконання технологічної проробки для жіночих жакетів, а саме - аналіз методів обробки, розробка технологічної послідовності, проектування швейного потоку, що розглядаються у даній роботі. Виготовлено зразок жіночого жекету з костюмної групи тканин.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Дудурич, Ірина Михайлівна. "Проектування асортименту та технологічного процесу виготовлення чоловічих черевиків для ТОВ «Літма», (м. Хмельницький)." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11398.

Full text
Abstract:
Тема дипломного проекту пов’язана з питанням виготовлення взуття на вітчизняних підприємствах у сучасних ринкових умовах. Враховуючи основні вимоги до робочого взуття, за результатами анкетування, для працівників локомотивної бригади залізничного визначено матеріали, які забезпечуватимуть високі ергономічні властивості. В проєктно-композиційній частині розроблений асортимент робочого взуття, представлений мікроколекцією чоловічих черевиків із настроченими берцями, настроченою союзкою та боковими резинками. З представленого асортименту взуття були спроектовані три базові моделі різних конструкцій за методиками: італійської школи моделювання АРС “Суторія” та копіювально-графічною. Для виготовленої моделі розроблена необхідна конструкторська та технологічна документація. Для отримання серії шаблонів деталей черевиків зроблено серійне градирування із застосуванням графічного редактора AutoCAD. Розроблений технологічний процес складання заготовки виготовленої моделі чоловічих черевиків. Техніко-економічна частина містить інформацію з позиції матеріальних витрат на виготовлення базового зразка моделі взуття, калькуляцію, собівартість і її ціну.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Трач, Алла Валентинівна. "Удосконалення процесів проєктування одягу із екошкіри на основі використання композиційних ознак стилю «Мілітарі»." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11350.

Full text
Abstract:
Метою дипломної роботи було удосконалення процесів проєктування одягу із екошкіри на основі використання композиційних ознак стилю «Мілітарі». В ході виконання роботи було досліджено основні характерні особливості одного з підстилів мілітарі – авіатор. Було розроблено ескізний проєкт авторської колекції одягу під назвою «Freedom of the sky». Крім того було виготовлено авторську колекцію одягу під назвою «Freedom of the sky», яка складається з п'яти ансамблів, в кожен з яких входить по 3-4 вироби різного асортименту. Модельні конструкції виконувались на базі програми автокад за методикою «Мюллер і син», в процесі моделювання верхнього одягу з екошкіри було використано усі чотири прийоми конструктивного моделювання. Для забезпечення якості готових виробів було обрано високопродуктивне швейне обладнання з урахуванням властивостей підібраних матеріалів. Також в ході дипломного проєктування було виконано аналіз технології обробки основних функціональних вузлів жіночої куртки, що дало змогу визначити найбільш ефективний спосіб обробки кожного окремого вузла, визначити висоток скорочення витрат часу та підвищення продуктивності праці.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Яцій, Альона Ігорівна. "Удосконалення процесів проєктування авторської колекції одягу під девізом «Покоління Z»." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11381.

Full text
Abstract:
Виконано аналіз відомих дизайнерів та субкультур, сформовано класифікаційну структуру субкультур за напрямком стилю та досліджено вплив на сучасну моду. Виконано деталювання виробів колекції, визначено особливості конструкції виробів і їх габаритні розміри. Для побудови конструкцій вибрано методику конструювання одягу Центральної дослідно технічної швейної лабораторії. Виконано побудову креслень раціональної базової конструкції, що відповідає комплексу необхідних вимог, зводиться до вибору достовірних розмірних ознак і оптимальних прибавок, точному розрахунку і узгодженою з ним системою побудови. Виконано моделювання виробів колекції. На базову модель колекції розроблено проектно-конструкторську документацію, яка включає комплект основних та похідних лекала, технічний опис, конфекційну карту і зразок готового виробу. Виконано технологічну проробку базового виробу колекції. Розглянуті заходи з безпеки праці.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Маринченко, Інна Віталіївна. "Розробка раціональної технології виготовлення жіночої святкової сукні в етно-стилі з використанням QR-кодів." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11384.

Full text
Abstract:
Дипломна робота присвячена підвищенню конкурентоспроможності виготовлення жіночої святкової сукні в етно-стилі з використанням нестандартних QR-кодів з лого для посилення маркетингової кампанії модних fashion брендів. У дипломній проаналізоано сучасний стан досліджень в галузі застосування інструментів мобільних комунікацій для просування fashion-брендів в етно-стилі в умовах кризового ринку. Проаналізовано розвиток асортименту одягу в етно-стилі, як перспективного для застосування інструментів мобільних комунікацій (QR-кодів). Визначено інноваційні технології генерування нестандартних QR-кодів з логотипом і особливості технології їх реалізації на моделях одягу в етно-стилі. Проведено онлайн-опитування експертної думки, розроблено кресленики і виконано конструктивне моделювання сукні в етно стилі, підібрано сучасні матеріали та обладнання, згідно з вимогами, які висуваються до виготовлення виробу, обрано прогресивні методи обробки, складено технологічну послідовність виготовлення сукні. В результаті проведених досліджень розроблено ескіз та виготовлено модель жіночої сукні, виконаної в етно-стилі. Модель є конструктивно та композиційно довершеною, тому може бути впроваджена у швейне виробництво.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Савчук, Василина Михайлівна. "Розробка раціональної технології виготовлення костюма дитячого в умовах ФОП Файчук Г.П. м. Львів." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11378.

Full text
Abstract:
Дипломний проект присвячений вирішенню таких питань, як розробка раціональної технології на основі малоопераційної технології, впровадження сучасних матеріалів, конструкції, обладнання та удосконалення форми організації потоку. В інженорно-дослiдницькому роздiлi розглянуто питання впливу властивостей матеріалів верху на якість виробу. Поставлене завдання виконано за рахунок аналізу матеріалів, та вибору найбільш якісних для виготовлення виробу. В конструкторській частині вибрана методика конструювання Мюллер і син, яка дозволяє впровадити конструкції конкурентоспроможної базової моделі виробів. В технологічній частині визначені режими обробки, обрані методи, які дозволили скоротити затрати часу, підвищення продуктивності праці. Запроваджено в заготівельній секції та в монтажно-оздоблюючій агрегатний потік, що забезпечить випуск конкурентоспроможних моделей з циклічним запуском.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Books on the topic "Технології легкої промисловості"

1

I International Scientific and Practical Conference «EDUCATION AND SCIENCE OF TODAY: INTERSECTORAL ISSUES AND DEVELOPMENT OF SCIENCES». Cambridge Data Science LTD & European Scientific Platform, 2021. http://dx.doi.org/10.36074/logos-19.03.2021.

Full text
Abstract:
Том 1: Економічна теорія, макро- та регіональна економіка; Підприємництво, торгівля та сфера обслуговування; Фінанси та банківська справа; оподаткування, облік і аудит; Маркетингова та логістична діяльність; Менеджмент, публічне управління та адміністрування; Cоціальна робота та соціальне забезпечення; Міжнародні відносини; Право та міжнародне право; Воєнні науки, національна безпека та безпека державного кордону; Пожежна та цивільна безпека; Біологія та біотехнології. Том 2: Аграрні науки та продовольство; Ветеринарні науки; Хімія, хімічна та біоінженерія; Харчове виробництво та технології; Технологій легкої та деревообробної промисловості; Загальна механіка та механічна інженерія; Енергетика та енергетичне машинобудування; Екологія та технології захисту навколишнього середовища; Комп'ютерна та програмна інженерія; Системний аналіз, моделювання та оптимізація; Електроніка та телекомунікації; Транспорт та транспортні технології; Фізико-математичні науки; Соціологія та статистика; Філологія та журналістика. Том 3: Філософія та політологія; Релігієзнавство та богослов’я; Педагогіка та освіта; Психологія та психіатрія; Медичні науки та громадське здоров’я. Том 4: Медичні науки та громадське здоров’я; Фармація та фармакотерапія; Історія, археологія та культурологія; Архітектура та будівництво; Культура та мистецтво; Географія та геологія.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Reports on the topic "Технології легкої промисловості"

1

Драшко, О. М. Методичні рекомендації з дисципліни «Технологія швейного виробництва» (ручні стібки та строчки, машинні шви). КДПУ, March 2021. http://dx.doi.org/10.31812/123456789/4264.

Full text
Abstract:
Методичні рекомендації з дисципліни «Технологія швейного виробництва» містять три розділи: перший розділ – «Ручні стібки і строчки», другий – «Машинні шви» містять теоретичний матеріал, третій розділ – практичний, в якому подано систему контрольних завдань до даних тем. Контрольні завдання представлено у вигляді технологічних карток, що дозволяє варіативно використовувати їх в системі контролю та самоконтролю. Також видання містить додатки, список рекомендованої літератури та інформаційні джерела. Призначено для студентів з напрямом підготовки: 014 Середня освіта (трудове навчання та технології); 015 Професійна освіта (технологія виробів легкої промисловості) та викладачів, майстрів з технологічним напрямом підготовки.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Серьогіна, І. Ю. Основи стандартизації, метрології та управління якістю. КДПУ, June 2021. http://dx.doi.org/10.31812/123456789/4342.

Full text
Abstract:
Методичні рекомендації містять вступ, вказівки до виконання практичних робіт для бакалаврів спеціальності 015 Професійна освіта (сфера обслуговування, технологія виробів легкої промисловості) денної та заочної форм навчання, а також тестові завдання, питання до екзамену, критерії оцінювання та список рекомендованої літератури, інформаційних джерел.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Кулінка, Ю. С. Теорія і методика професійного навчання. КДПУ, September 2020. http://dx.doi.org/10.31812/123456789/4339.

Full text
Abstract:
Методичні рекомендації до виконання курсової роботи з теорії і методики професійного навчання для здобувачів вищої освіти за першим (бакалаврським) рівнем зі спеціальності 015 Професійна освіта (Сфера обслуговування, Технологія виробів легкої промисловості, Транспорт) призначено для надання методичної допомоги здобувачам під час виконання ними курсової роботи. Визначені мета та завдання дослідження спрямовані на розв’язання актуальних завдань теорії і методики професійного навчання та підготовку здобувачів до викладання у закладах професійної (професійно-технічної) освіти.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography