Academic literature on the topic 'Тактична економічна безпека'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Тактична економічна безпека.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Тактична економічна безпека"

1

Пчолкін, В. Д., and О. В. Федосова. "Тактичні операції при розслідуванні злочинів економічної спрямованості." Науково-теоретичний журнал «Вісник Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка» 4, no. 88 (December 26, 2019): 265–77. http://dx.doi.org/10.33766/2524-0323.88.265-277.

Full text
Abstract:
У статті розглянуто поняття та сутність тактичних операцій при розслідуванні злочинів економічної спрямованості. Проаналізовано теоретичну концепцію щодо ролі й місця цієї наукової категорії в системі криміналістики. Визначено наукові підходи щодо належності тактичної операції до тактики розслідування злочинів. Розроблені пропозиції щодо застосування окремих типових тактичних операцій у ході розслідування злочинів економічної спрямованості. Визначено тактичні операції стосовно відповідної категорії злочинів, до яких у першу чергу віднесено злочини проти власності, а також у сфері господарської та службової діяльності. Визначено, що найбільш ефективними тактичними операціями під час розслідування зазначених злочинів є такі: «Затримання», «Співучасники», «Нейтралізація протидії розслідуванню», «Захист доказів», «Забезпечення відшкодування матеріальних збитків», «Забезпечення безпеки учасників кримінального процесу». Розглянуто особливості застосування зазначених тактичних операцій у ході розслідування злочинів економічної спрямованості.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Саінчин, О. С. "ТЕОРІЯ ТА ІСТОРІЯ РОЗВИТКУ КРИМІНАЛІСТИКИ ЗА КОРДОНОМ." Наукові праці Національного університету “Одеська юридична академія” 26 (July 22, 2020): 96–106. http://dx.doi.org/10.32837/npnuola.v26i0.666.

Full text
Abstract:
В умовах формування і становлення нових соціально-економічних відносин, реформування державних структур законодавчої, виконавчої і судової влади виникають завдання створення правової основи зміцнення законності і вдосконалення правоохоронної діяльності. Юридичні науки повинні розробляти та формувати правові основи державності й законності правозастосовної діяльності, спрямованої на надійне забезпечення захисту конституційних прав і законних інтересів громадян, суспільних формувань і державних структур України. Криміналістика озброює співробітників правоохоронних органів ефективними методами й засобами розкриття та розслідування злочинів, що сприяє реалізації принципу невідворотності покарання, об'єктивному використанню кримінального закону та профілактичному впливу. Останнім часом в Україні приділяється особлива увага вдосконаленню діяльності правоохоронних органів і зміцненню науково-технічної бази протидії злочинності взагалі й організованій зокрема. Сучасний рівень науки криміналістики та науково-технічний потенціал природничих і технічних наук, даючи змогу органам прокуратури, внутрішніх справ, служби безпеки та суду запобігати, припиняти й розслідувати дуже складні злочини, відповідно, сприяють розв'язанню одного з головних завдань - зміцнення законності та правопорядку в Україні. Криміналістика - це юридична наука, яка виникла у надрах кримінального процесу у минулому столітті як сукупність технічних засобів і тактичних прийомів, а також способів їх використання для розкриття та розслідування. У статті продовжено дослідження проблем теорії та історії розвитку криміналістики в деяких країнах Європи, США, та Англії. Загалом, метою цього аналізу було дослідити, яким чином іде розвиток криміналістики за межами нашої держави, які в них виникають проблеми, а головне - дійти висновку про необхідність перебудови (або достатність) системи криміналістичних методів та експертних досліджень. Проведене дослідження стосується виключно теорії та історії розбудови наукових пізнань у криміналістиці за межами нашої держави, виокремлення позитивних рис її сучасного розвитку та екстраполяції на умови розвитку нашої науки, яка слугує певним інструментарієм у розслідуванні злочинів і встановленні осіб, які їх вчинили. У наступному дослідженні планується запропонувати дискусію в середовищі науковців і практичних працівників, задіяних у розслідуванні злочинів, про можливу імплементацію сучасних досягнень наших колег-криміналістів за кордоном.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

GUDZ, OLENA, and LYUDMILA SHMALІY. "STRATEGY AND TACTICS OF INFORMATION AND COMMUNICATION SECURITY." Economy. Management. Business, 2019, 64–70. http://dx.doi.org/10.31673/2415-8089.2019.036470.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Тюріна, Діна. "МІЖНАРОДНИЙ ТУРИЗМ В УМОВАХ ПАНДЕМІЇ: ПРОБЛЕМИ ТА ШЛЯХИ ПОДАЛЬШОГО РОЗВИТКУ." Економіка та суспільство, no. 30 (August 31, 2021). http://dx.doi.org/10.32782/2524-0072/2021-30-32.

Full text
Abstract:
У статті розглядається аналіз тенденцій розвитку сфери туризму за сучасних умов та впливу COVID-19 на індустрію туризму. Визначено, що туристична індустрія має важливе значення для розвитку держави. Тенденції розвитку міжнародного туризму визначаються впливом зовнішніх і внутрішніх факторів на галузь, що склалися на ринку послуг кон’юнктури попиту. В попереднє десятиліття українська індустрія туризму демонструвала стійкий розвиток як внутрішнього туризму, так і зовнішнього. Але в 2020 році через наслідки пандемії COVID-19 склалася негативна для індустрії ситуація. Економічні процеси в усіх галузях, в тому числі і туристичній, пов’язані з епідеміологічною безпекою країн світу. Індустрія туризму, готельний бізнес і заклади харчової промисловості в умовах сьогодення стикаються з величезними проблемами (всі ці сфери «заморожені», а згодом можуть бути ліквідовані). Була виявлена необхідність не тільки підтримки суб’єктів галузі, а й створення умов для успішного відновлення їх діяльності в довгостроковій перспективі. Глобальний і локальний контекст спалаху, її наслідки та пропозиції з швидкого відновлення (стратегічні та тактичні цілі) відображені в цій статті.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Dissertations / Theses on the topic "Тактична економічна безпека"

1

Полозова, Т. В. "Ключові аспекти забезпечення тактичної економічної безпеки підприємства." Thesis, Харьковский национальный университет радиоэлектроники, 2014. http://openarchive.nure.ua/handle/document/7205.

Full text
Abstract:
The necessity of providing of tactical economic security is substantiated. That characterizes the efficiency of the organization of economic production and commercial activity of the enterprise, rational use of its economic potential. Key tasks to providing of the production and technical, personnel, commercial and legal components of enterprise tactical economic security are proposed.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Луценко, І. С., И. С. Луценко, and I. Lutsenko. "Податкова політика України в сфері зовнішньоекономічної діяльності." Diss., Одеський національний економічний університет, 2012. http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3924.

Full text
Abstract:
Ідентифіковано понятійний апарат дослідження сфери зовнішньоекономічної діяльності, сформульовано теоретичні засади податкової політики у сфері зовнішньоекономічної діяльності з визначенням її сутності, мети, завдань, методів, видів та принципів формування, досліджено особливості реалізації стратегії та тактики податкової політики України в цій царині, визначено та надано характеристику її інструментам в сучасних умовах. Запропоновано методичний підхід до визначення ефективності податкової політики у сфері зовнішньоекономічної діяльності, проаналізовано вплив податкової політики у цій сфері на економічну безпеку країни крізь призму двох складових: бюджетної та зовнішньоекономічної безпеки. Обґрунтовано напрямки реформування податкової політики у сфері зовнішньоекономічної діяльності; розроблено практичні рекомендації щодо податкового стимулювання залучення прямих іноземних інвестицій; запропоновано методичний підхід до прогнозування впливу податкової політики у сфері ЗЕД на бюджету безпеку країни.
В результате осуществленного исследования сферы внешнеэкономической деятельности был идентифицирован ее понятийный аппарат. Подчеркнуто, что сфера внешнеэкономической деятельности – это внешний сектор экономики, который включает совокупность видов внешнеторговой, внешнеинвестиционной и другой внешнеэкономической деятельности субъектов хозяйствования, которая осуществляется как на территории своей страны, так и за ее пределами. Сформулированы теоретические основы налоговой политики в сфере внешнеэкономической деятельности с определением ее сущности, целей, задач, методов, видов и принципов формирования. В диссертационной работе освещены особенности реализации стратегии и тактики налоговой политики Украины в сфере внешнеэкономической деятельности, а также определены и охарактеризованы инструменты ее реализации в современных условиях. Предложен методический подход к определению эффективности налоговой политики в сфере внешнеэкономической деятельности, осуществлена оценка эффективности путем проведения мониторинга реализации во внешнеторговой деятельности и оценкой действия налоговых инструментов в привлечении прямых иностранных инвестиций; проанализировано влияние налоговой политики в сфере внешнеэкономической деятельности на экономическую безопасность страны сквозь призму двух составляющих: бюджетной и внешнеэкономической безопасности. Обоснованы направления реформирования налоговой политики Украины во внешнеторговой деятельности, что будет способствовать повышению конкурентоспособности национальной экономики и составляет основу экономической безопасности государства. Разработаны методические рекомендации по налоговому стимулированию привлечения прямых иностранных инвестиций в реальный сектор экономики, которые основываются на дифференциальной системе налоговых льгот для предприятий с прямыми иностранными инвестициями по определенным критериям (доли и объемов вкладов иностранного участника в уставный фонд предприятия; формы иностранной инвестиции; отрасли реального сектора экономики, уровня реинвестирования прибыли и другие условия). Предложены методические подходы прогнозирования влияния налоговой политики в сфере внешнеэкономической деятельности на состояние бюджетной безопасности страны с целью предотвращения будущих угроз. Основные результаты диссертации внедрены в практику, что способствует дальнейшему совершенствованию налоговой политики в сфере внешнеэкономической деятельности и эффективному регулированию сферы внешнеэкономической деятельности в стране.
Conceptual framework of the study identified sphere of foreign economic activity, stated the theoretical principles of tax policy on foreign trade with the definition of its nature, purpose, objectives, methods, types and principles of formation, peculiarities of the strategy and tactics of the Ukraine’s tax policy in this field is specified and provided characteristics of its instruments in modern conditions. The methodical approach to determine the effectiveness of fiscal policy in the sphere of foreign economic activity, analyzed the impact of tax policy on foreign trade to the economic security of the country through the prism of two components: fiscal and external security. The estimation of the reform of the tax policy on foreign trade; practical recommendations for tax incentives - to attract foreign direct investment, methodical approach of forecasting the impact of tax policy to the economic activity at the budget security.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography