Academic literature on the topic 'Суспільні комунікації та регіональні студії'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Суспільні комунікації та регіональні студії.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Dissertations / Theses on the topic "Суспільні комунікації та регіональні студії"

1

Очеретна, Вікторія Сергіївна. "Фактор Арктики в сучасній геополітиці." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11237.

Full text
Abstract:
У магістерській роботі досліджено економічні, кліматичні геополітичні чинники, які спричинили зростання арктичного питання у світі; проаналізовано основні причини зростання ролі Арктики та перебіг подій в регіоні; продемонстровано складну палітру міждержавних відносин в Арктиці. У першому розділі розкрито теоретико-методичні основи дослідження; розглянуто участь міжнародних організацій та форумів у формуванні та регулювані відносин на Півночі та проведено ретроспективний огляд міжнародних процесів в Арктиці. У другому розділі досліджуються кліматичні зміни в Арктиці та основні економічні наслідки для країн. Особливу увагу приділено розкриттю питання російської арктичної політики. Розглянуто питання активної мілітаризації в порівняно мирному регіоні. У третьому розділі досліджується міжнародний вимір арктичного питання; розглядаються участь регіональних акторів, тобто арктичних держав, а також міжнародних гравців.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Солончук, Яна Олександрівна. "Релігійний чинник геополітичного конфлікту в Сирії." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11242.

Full text
Abstract:
Після закінчення ХХ століття, в якому головну роль в політиці грали капіталізм і соціалізм, у світогляді людей відроджується релігійність. Нині багато хто говорить про відродження такого чинника у світовій політиці та міжнародних відносинах, як релігія. Релігія стала сприйматися інакше і найчастіше виступає як інструмент у світовій політиці. На сьогоднішній день релігія «виросла» до глобального рівня і має вагоме місце у світовій історії та політиці. Перший розділ роботи присвячений: теоретико-методологічному аналізу сутності поняття «релігійний чинник» та його ролі в міжнародних відносинах. У другому розділі розкрито: передумови виникнення сирійського конфлікту та роль релігійного чиннику. У третьому розділі запропоновано: шляхи вирішення та регулювання геополітичних протиріч на регіональному рівні на прикладі сирійського конфлікту та рекомендації стосовно протидії релігійного екстремізму на прикладі сирійської кризи
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Майко, Олександр Леонідович. "Міжнародні програми співробітництва органів місцевого самоврядування України." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2020. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11244.

Full text
Abstract:
Від ефективності роботи органів місцевого самоврядування та того наскільки продуктивно вони співпрацюють з міжнародними програмами, залежить розвиток системи місцевого самоврядування, яка, як відомо, є одним із основних принципів побудови демократичної та соціально правової держави. Перший розділ роботи розкриває дослідження понять та системи місцевого самоврядування, крім того, розглядаються основні етапи його створення та перспективи розвитку. У другому розділі, проводиться аналіз сучасного стану місцевого самоврядування, досліджуються перспективи його реформування, оцінюється результат роботи органів місцевого самоврядування, та розглядаються основні програми співробітництва ОМС. Третій розділ характерний проведенням моделювання системи взаємодії міжнародних програм із органами місцевого самоврядування, та прогнозування їх розвитку. Наукова новизна полягає в тому, що вперше проведено комплексне дослідження та порівняння ефективності роботи органів місцевого самоврядування в об’єднаних територіальних громадах кількох областей, здійснено кластерний аналіз для групування областей України за соціально-економічними показниками з метою визначення однорідності процесу спроможності громад, визначена ефективність їх роботи на основі індикаторів, побудовано когнітивну модель, розроблені сценарії можливого розвитку за міжнародними програмами.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Миколайчук, Софія Андріївна. "Маргарет Тетчер - політик і дипломат в контексті міжнародних відносин 80-х років ХХ ст." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11239.

Full text
Abstract:
У магістерській роботі досліджено умови політичного становлення та практичні засоби реалізації в діяльності прем’єр-міністра Великобританії Маргарет Тетчер у ході вирішення проблем в міжнародних відносинах 80-х років ХХ ст. У першому розділі досліджуються умови та чинники формування політичного характеру й світоглядних переконань Маргарет Тетчер. У другому розділі досліджується політика М. Тетчер в подоланні економічних соціальних та міжнаціональних проблем. У третьому розділі досліджується міжнародна та дипломатична діяльність М. Тетчер.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Полянська, Яна Людвігівна. "Міграційна криза в ЄС: аналіз причин виникнення та шляхів подолання." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11247.

Full text
Abstract:
У магістерській роботі досліджено основні поняття «міграції» , причини виникнення міграційних процесів у світі; проаналізовано роботи національних урядів та російсько-білоруські відносини; виявлено основні тенденції розвитку міграції та шляхи подолання. У першому розділі визначено поняття «міграції», основну її сутність; досліджено види на які поділяється міграція та сфери міграційних процесів. У другому розділі досліджено яким чином працює ЄС для захисту кордонів від мігрантів; проаналізовано від минулого до сучасності російсько-білоруські відносини та можливі тенденції розвитку даних відносин; проаналізовано роботу Ради Європи у сфері міграції. У третьому розділі досліджено основні напрями роботи Європейського Союзу та позитивні і негативні сторони їхньої роботи; проаналізовано тенденції розвитку міграційної проблеми та викладено шляхи покращення ситуації у світі по міграційних процесам.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Бобер, Євген Олександрович. "Військово-політичні союзи США поза НАТО після завершення холодної війни." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11236.

Full text
Abstract:
Relevance of the work. The problem of US military-political alliances outside NATO is relevant in the context of real Russian aggression, when it is necessary to strengthen the country's defense capabilities, both on its own Armed Forces and Allied assistance, one of which may be related to the status of US major ally. The first chapter of the work is devoted to the analysis of military-political alliances as a component of international relations, their features and capabilities, consideration of the main security challenges of the United States after the Cold War. The second chapter examines the nature of US allied policy in strategically important regions in the post-bipolar period, with a special focus on the status of the main US ally outside NATO. The third chapter reveals the main directions of security cooperation between Ukraine and the United States, discusses the possibilities and prospects for Ukraine to obtain the status of the United States' main ally outside NATO.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Семенюк, Дарина Вадимівна. "Естонський досвід електронного урядування на місцевому рівні: уроки для Хмельниччини." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11240.

Full text
Abstract:
Актуальність роботи визначається тим, що в сучасному глобалізованому світі з’явився електронний вимір, який став новим інструментом влади. Електронне урядування стало логічним переходом від традиційних методів влади до нових більш ефективних. Естонія стала державою, яка здійснила значний прогрес в просуванні електронного урядування, тому її досвід є позитивним для України, зокрема для Хмельницької області.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Слободян, Ірина Петрівна. "Військово-політичні аспекти операції США в Афганістані." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11241.

Full text
Abstract:
Актуальність теми полягає у сучасних змінах глобального геополітичного розкладу, одною з причин яких стало завершення операції США в Афганістані. Тому аналіз факторів, причин та наслідків, які впливали на проведення операції є актуальними для розуміння цих змін. Перший розділ роботи присвячується загальним відомостям відносин США і Афганістану, зроблений ретроспективний огляд афгано-американських відносин, визначені причини операції США в Афганістані та проаналізований стан вивченості відносин США і Афганістану у науковій літературі. У другому розділі проаналізовано військово-політичний аспект операції США в Афганістані; визначені фактори, які вплинули на хід та закінчення операції, розглянуті геополітичні інтереси США в Афганістані; проаналізовано зміни стану національної безпеки, соціально-економічної та політичної сфери Афганістану за роки операції США. Проаналізовано політичну стратегію США у вирішенні афганського конфлікту та закінчення операції США в Афганістані. У третьому розділі зроблено когнітивне моделювання операції США в Афганістані, зроблений прогноз можливого розвитку подій, прогноз розвитку рівня тероризму та політичної стабільності Афганістану після закінчення військово-політичної операції США.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Томішак, Олена Вікторівна. "Проблеми та перспективи сучасних українсько-польських відносин." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2020. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11246.

Full text
Abstract:
У роботі досліджуються сучасні українсько-польські міждержавні та міжнаціональні відносини. Коротко описана спільна історія українського та польського населення, що неоднаково трактується в науковій літературі й викликає певний резонанс серед народів. Визначається роль українсько-польського партнерства у процесі європейської інтеграції. Аналізуючи характерні методи дослідників та конкретні теми, які вони розкрили, виділено проблематичні питання історії та аспекти співпраці. Вказано визначення поняття «міжнародні відносини», тип та учасники. Окремі етапи стосунків залежать від внутрішньої ситуації в обох країнах, саме тому окреслено сильні та слабкі сторони економічних напрямків України та Польщі; а також обґрунтувано двосторонню співпрацю у політико-дипломатичній, економічній, соціальній, безпековій, культурній сферах шляхом вивчення спільної законодавчої бази країн, статистики, та документів пов’язаних із дипломатичною та економічною співпрацею між двома державами після здобуття ними політичної незалежності. У даній роботі здійснено аналіз національних інтересів України та РП, що допоміг у визначенні типу держав. З метою дослідження взаємозв'язків між основними факторами, що впливають на стан двосторонніх відносин створено когнітивну модель та розроблено сценарії розвитку взаємин між країнами, де знаходяться оптимістичні, песимістичні та реалістичні оцінки. Виконано прогнозування подальшого двостороннього діалогу на найближчі три роки (2020-2022 рр.). Проаналізовані ключові проблеми співпраці у сферах, а також надано рекомендації щодо вирішення проблем та покращення співробітництва України та Польщі.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Дідора, Ілона Ігорівна. "Сучасна інтеграційна політика ЄС та Україна." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11238.

Full text
Abstract:
Зовнішня політика є важливим фактором становлення держави як міжнародного гравця і в пошуках зовнішньополітичного курсу України, з моменту становлення її незалежності, обрано курс європейської інтеграції. Внутрішньо-економічні та зовнішньо-політичні проблеми України потребують залучення зовнішніх партнерів для їх вирішення, Європейський Союз є потужним та вигідним партнером для України, дослідження питання інтеграційного процесу, загроз та перспектив для співробітництва з ЄС є перспективою для розвинутої та демократичної держави. Перший розділ розкриває теоретичні, історичні та законодавчі аспекти інтеграційної політики ЄС та місця в них України. У другому розділі проведено детальний аналіз основних сфер діяльності України та ЄС, їх розвитку в перерізі з зовнішніми загрозами та впливами. Також розглянуто основні засади інтеграційної політики ЄС та стану основних сфер діяльності Європейського Союзу У третьому розділі побудовано когнітивну та тренд-сезонну моделі розвитку інтеграційних процесів ЄС та України. Проведено прогноз міграції Європейського Союзу як невід’ємної складової інтеграційної політики ЄС та впливу її на інтеграційну політику України. Результати роботи можуть бути використані при подальшому дослідженні даної теми та використані у темах навчальних курсів, які стосуються інтеграційних процесів ЄС та України.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography