Academic literature on the topic 'Системи управління навчальним закладом'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Системи управління навчальним закладом.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Системи управління навчальним закладом"

1

Пономаренко, Тетяна. "СТРУКТУРА ОСВІТНЬОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ЯК ОБ’ЄКТ УПРАВЛІННЯ." Public management 19, no. 4 (May 29, 2019): 217–27. http://dx.doi.org/10.32689/2617-2224-2019-4(19)-217-227.

Full text
Abstract:
Визначена та проаналізовано розгляду аналізу та сутність, зміст структури освітньої організації. Розглянуто навчальний заклад як об’єкт управління, а також концептуальні підходи до побудови організаційної струк- тури та структури управління навчальним закладом. Змодельовано організа- ційну структуру та структуру навчального закладу. Визначено, що управлін- ня сучасними навчальними закладами має ґрунтуватися на методологічних засадах як системі положень, в основі яких лежить чітке розуміння законів, закономірностей, принципів, на використанні різноманітних підходів як су- купності способів, прийомів розгляду управлінських проблем, які повніше забезпечують теоретичну основу управління. Обґрунтовано, що навчальний заклад — це організація, що на постійній і безперервній основі здійснює освіт- ній процес з метою навчання, виховання, розвитку і самовдосконалення осо- бистості. Навчальний заклад є ланкою системи освіти та інституційною ос- новою педагогіки. Доведено, що структура управління навчальним закладом обумовлена його структурою і є складною. Складність зумовлюється об’єк- тивними чинниками — розміром, об’єктом, диференційованими напрямами роботи тощо. Так, в організаційній структурі загальноосвітнього навчального закладу виділяються три рівні: директор, заступники директора, керівники методичних об’єднань, психологи, соціальні педагоги, організатори вихов- ної роботи. Деякі вчені виділяють четвертий рівень, до якого відносять ор- гани класного і шкільного самоврядування, щоб підкреслити суб’єкт-суб’єк- тні зв’язки. Але керівники методичних об’єднань працюють здебільшого на громадських засадах, а функції психологів, соціальних педагогів, організа- торів виховної роботи є тільки частково управлінськими, учнівське само- врядування скероване трьома попередніми рівнями. Тому фактично управ- лінська функція виконується директором і його заступниками з делегуванням повноважень іншим членам колективу. Такий тип управління називається лі- нійним, а директор і його заступники лінійними керівниками.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Netepchuk, V. V. "РОЗРОБКА МОДЕЛІ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ЗАКЛАДОМ ВИЩОЇ ОСВІТИ З ВИКОРИСТАННЯМ МЕТОДИКИ ПРОЦЕСНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ ТА СТАНДАРТУ ISO 9001–2015." Bulletin National University of Water and Environmental Engineering 2, no. 94 (June 25, 2021): 112. http://dx.doi.org/10.31713/ve2202111.

Full text
Abstract:
У статті розглянуто основні кроки методології моделювання бізнеспроцесу, проведено аналіз вимог міжнародного стандарту ISO 9001–2015 «Системи управління якістю. Вимоги» до побудови систем управління, змісту та послідовності основних робіт з розробки системи управління на прикладі моделі «Управляти вищим навчальним закладом». Розроблено авторську модель бізнес-процесу «Управляти вищим навчальним закладом» згідно вимог нотації IDEF0 у трьох рівнях декомпозиції, сформульовано зміст основних результуючих та проміжних продуктів бізнес-процесів, що описують зміст процесу «Управляти вищим навчальним закладом». Метою написання статті є візуалізація процесу формування моделі системи управління закладом вищої освіти з використанням методики процесного менеджменту та стандарту ISO-9001–2015, ідентифікація та опис основних результуючих продуктів діяльності закладу вищої освіти, переліку бізнес-процесів та взаємозв’язків між ними. Запропонований автором алгоритм декомпозиції та візуалізація моделі управління закладом вищої освіти, як сукупністю бізнес-процесів у форматі IDEF0 створює можливості для подальшого дослідження і опису змісту проміжних процесів і їх продуктів, формування та опису документованих інформаційних потоків, стандартизованого опису бізнеспроцедур, визначення та опису вимог до ресурсного забезпечення процесів системи управління.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Пліш, Ірина Валеріївна. "Хмарні сервіси як сучасний засіб в управлінні навчальним закладом." New computer technology 12 (December 25, 2014): 45–49. http://dx.doi.org/10.55056/nocote.v12i0.691.

Full text
Abstract:
Цілі дослідження: висвітлити досвід використання хмарних сервісів в управлінні загальноосвітнім навчальним закладом. Завдання дослідження: обґрунтування перспективності та доступності використання сучасних інформаційних технологій в роботі директора школи. Об’єкт дослідження: хмарні сервіси як сучасний засіб в управлінні навчальним закладом. Предмет дослідження: хмарні сервіси як сучасний засіб в управлінні навчальним закладом Спеціалізована школа – дитячий садок (СШДС) «Лісова казка». Використані методи дослідження: аналіз джерел, синтез. Результати дослідження: схематично представлено взаємозв’язки основних блоків системи, яка ефективно впроваджується в діяльність директора СШДС в останні роки. У матеріалі описано досвід використання системи управління проектами Basecamp, яка надає можливість неперервної підтримки управлінської діяльності, забезпечення постійного зворотного зв’язку з педагогічним колективом, керування процесом виконання поставлених задач та, за необхідності, їх оперативним коригуванням тощо. Система управління дозволяє директору та виконавцям (педагогічному та господарському колективу) використовувати ресурси означеної системи незалежного від їхнього місцезнаходження з будь-якого ґаджету чи персонального комп’ютера, незалежно від версії встановленого на пристрої програмного забезпечення.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Тимошко, Ганна Миколаївна. "Теоретико-методологічний базис розвитку організаційної культури в теорії та практиці управління загальноосвітнім навчальним закладом." Педагогіка вищої та середньої школи 49 (February 17, 2017): 177–89. http://dx.doi.org/10.31812/pedag.v49i0.1181.

Full text
Abstract:
У пропонованій статті висвітленні тенденції становлення та розвитку організаційної культури керівних кадрів системи освіти. Розкриті концептуальні погляди на зміст організаційної культури керівників загальноосвітніх навчальних закладів. Обґрунтована потреба використання керівниками в практиці управління навчальним закладом елементів організаційної культури та відсутністю розроблених алгоритмів її розвитку як складової управління розвитком професійної компетентності педагогів. Позиціонується прагнення до адекватного розв’язання актуальних управлінських проблем та пошуку нових шляхів їх вирішення, дотримання норм соціально відповідальної поведінки керівників навчальних закладів, розвитку організаційної культури як детермінуючого фактора її ефективності, – усе це забезпечує сутність теоретико-методологічних засад результативного виконання професійно-управлінської діяльності, формування позитивного образу управлінця нового типу.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Вавренюк, Сергій. "ВНУТРІШНІ РИЗИКИ СУЧАСНОГО СТАНУ ВИЩОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ." Public management 15, no. 5 (September 29, 2018): 66–76. http://dx.doi.org/10.32689/2617-2224-2018-15-5-66-76.

Full text
Abstract:
Розглянуто проблему управління внутрішніми ризиками, які впливають на українські навчальні заклади. Проаналізовано існуючі вну- трішні виклики та ризики в системі вищої освіти України. Розкрито сут- ність кластерного підходу, який на сьогодні є доволі ефективним засобом подолання проблем економічного механізму державного управління в сис- темі реформування та розвитку вищої освіти. Визначено, що однією з найбільш складних і важливих проблем внутріш- ніх ризиків виступає кадровий ризик. Вирішення цієї проблеми приведе до посилення конкурентоспроможності вищих освітніх закладів та ефективнос- ті усього освітнього процесу загалом. Доведено, що управління внутрішніми ризиками є важливим питаням, яке має вирішуватися не лише з навчальним закладом, а й усією системою осві- ти країни. Підкреслено важливість підвищення освітніх послуг за допомогою досягнення оптимального стану внутрішнього середовища освітньої устано- ви. Управління внутрішніми ризиками вищого навчального закладу має базуватися на загальноприйнятих підходах, враховувати специфіку сфери освіти та конкретну класифікацію ризиків і викликів. Досліджено особливості кластерного підходу в освіті. Визначено, що клас- терний підхід забезпечує концентрацію управлінських зусиль освітніх уста- нов на рішення виховних завдань, тим самим сприяючи зниженню внутріш- ніх ризиків у вищому навчальному закладі. Обґрунтовано, що впровадження кластерного підходу в діяльність освітнього закладу буде підвищувати якість та соціальний статус професійної освіти, а також підвищувати потребу ви- пускників на ринку праці. Сучасний розвиток системи освіти передбачає врахування положень ри- зик-менеджменту, спрямованого на подолання наявних внутрішніх проблем та викликів, тим самим забезпечуючи інноваційний розвиток вітчизняних університетів й підвищуючи конкурентоспроможність вітчизняної освіти на світовому ринку.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Гриценко, Валерій, and Оксана Подолян. "Теоретичні основи проектування і створення інформаційно-аналітичних систем управління навчальним закладом." Освітній вимір 40 (February 13, 2014): 166–73. http://dx.doi.org/10.31812/educdim.v40i0.2981.

Full text
Abstract:
Гриценко В. Г., Подолян О. М. Теоретичні основи проектування і створення інформаційно-аналітичних систем управління навчальним закладом У статті досліджено понятійний апарат щодо проектування і створення інформаційно-аналітичних систем управління. Проаналізовано можливі шляхи створення інформаційних систем. Зазначено переваги застосування системного підходу для реалізації систем управління навчальним закладом.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Dmitrenko, Т., T. Derkach, A. Dmitrenko, and I. Ivasco. "РОЗРОБКА MOДУЛЯ УПРАВЛІННЯ НАУКОВОЮ ТА НАУКОВО-ТЕХНІЧНОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ КАФЕДРИ ДЛЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ СИСТЕМИ “ПОРТАЛ-КАФЕДРА”." Системи управління, навігації та зв’язку. Збірник наукових праць 6, no. 52 (December 13, 2018): 104–12. http://dx.doi.org/10.26906/sunz.2018.6.104.

Full text
Abstract:
Розглянуто актуальне питання побудови системи для управління навчальним закладом в цілому та науковою та науково-технічною діяльністю кафедри для інформаційної інтелектуальної системи «Портал-кафедра». Проаналізовано характерні особливості існуючих на даний час ресурсів ВНЗ України. Досліджено можливості проектування та програмної реалізації модуля управління. Визначено функції інформаційної системи, вимоги до контенту й наповнення модуля та системи керування контентом компонування сторінок. Наведено розроблену зручну структуру модуля управління науковою та науково-технічною діяльністю кафедри. Представлено розроблену архітектуру інформаційної інтелектуальної системи, обрано та обґрунтовано використання мови програмування, обрано та обґрунтовано використання системи управління базами даних, розглянуті джерела вихідних даних та варіанти початкового інформаційного наповнення системи та концепція призначення прав доступу та повноваження користувачів та адміністрування. Запропоновано модуль управління науковою та науково-технічною діяльністю кафедри для інформаційної інтелектуальної системи «Портал-кафедра», який дозволить оптимізувати процедуру ведення звітів про наукову, науково-технічну та інноваційну діяльність, знизити витрати на організацію наукової діяльності кафедри за рахунок оптимізації використання всіх ресурсів кафедри, підвищити продуктивність праці персоналу та ефективного управління наданням платних науково-дослідницьких послуг, сприятиме розвитку академічних свобод шляхом забезпечення прозорості діяльності всіх суб'єктів, задіяних в системі. Особлива увага звертається на можливості даного інтелектуального модулю серед яких можна виділити такі, як автоматичне генерування звітів про наукову, науково-технічну та інноваційну діяльність, перевірка тексту на унікальність та можливість включати систему планування дати та часу публікації наукового матеріалу заздалегідь, що дасть можливість автоматичного опублікування статті в указану дату та час.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Микитенко, П., and І. Кучеренко. "ВИКОРИСТАННЯ СИСТЕМ УПРАВЛІННЯ НАВЧАЛЬНИМИ МАТЕРІАЛАМИ В ПРОЦЕСІ ІНФОРМАТИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ СТУДЕНТІВ МЕДИЧНИХ УНІВЕРСИТЕТІВ." Physical and Mathematical Education 28, no. 2 (April 27, 2021): 63–70. http://dx.doi.org/10.31110/2413-1571-2021-028-2-011.

Full text
Abstract:
Формування проблеми. У роботі розглядаються теоретичні та практичні аспекти застосування систем управління навчальними матеріалами. Зважаючи на значний педагогічний потенціал та умови сьогодення, беззаперечно, актуальними є питання щодо побудови моделей, розробки методів і методик та пошуку ефективних шляхів впровадження систем управління навчальними матеріалами в процес інформатичної підготовки студентів медичних ЗВО. Методи. Для виконання поставлених завдань дослідження було використано комплекс наукових методів досліджень, а саме: метод системного аналізу, бібліосемантичний метод, емпіричні методи та моделювання. Результати. Обґрунтовано доцільність впровадження систем управління навчальними матеріалами та здійснено виклад загальних принципів їх застосування. Висвітлено компоненти методичної системи інформатичної підготовки, зокрема, визначено цілі та завдання навчання інформатичних дисциплін в медичних ЗВО. Досліджено критерії, що висуваються до систем управління навчальними матеріалами та проаналізовано можливості їх використання. Виокремлено низку функціональних характеристик з метою встановлення найефективнішої системи та здійснено їх порівняльний аналіз. Висновки. Встановлено, що LСMS Moodle та Google Classroom мають споріднене завдання ‒ організація та управління навчальним процесом, однак вони володіють і низкою відмінностей в функціональних можливостях. Проте, компенсувати відсутність певних можливостей можна завдяки комбінованому використанню окремих елементів цих систем. У сучасній системі організації навчального процесу в медичних закладах вищої освіти застосування технологій дистанційного навчання є невід’ємною умовою забезпечення якісної підготовки майбутніх фахівців. Використання систем управління навчальними матеріалами, зокрема, хмарних сервісів розширює можливості організації дистанційного навчання, надає нові можливості для більш активного залучення студентів в освітній процес, сприяє підвищенню рівня загальнокультурної обізнаності майбутніх фахівців.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Матвієнко, Юрій Сергійович. "Огляд навчальних Web-систем та аспекти їх використання у вітчизняних навчальних закладах." New computer technology 5 (November 7, 2013): 73–74. http://dx.doi.org/10.55056/nocote.v5i1.87.

Full text
Abstract:
Останніми роками набув широкого поширення термін E-learning, що означає процес навчання в електронній формі через мережу Інтернет або Інтранет з використанням систем управління навчанням. Поняття «Електронне навчання» (ЕН) сьогодні є розширенням терміну «дистанційне навчання». ЕН – ширше поняття, що означає різні форми і способи навчання на основі інформаційних і комунікаційних технологій (ІКТ). Ефективність електронного навчання істотно залежить від, технології, що в ній використовується. Складне у використанні програмне забезпечення не тільки ускладнює сприйняття навчального матеріалу, але й викликає певне несприйняття використання інформаційних технологій в навчанні. Програмне забезпечення для ЕН представлене на сьогоднішній день як простими статичними HTML-сторінками, так і складними системами управління навчанням і навчальним контентом (Learning Content Management Systems), що використовуються в корпоративних комп’ютерних мережах. Успішне впровадження електронного навчання ґрунтується на правильному виборі програмного забезпечення, що відповідає конкретним вимогам.У всьому різноманітті засобів організації електронного навчання можна виділити наступні групи:авторські програмні продукти (Authoring Packages);системи управління навчанням (Learning Management Systems – LMS);системи управління контентом (Content Management Systems – CMS);системи управління навчальним контентом (Learning Content Management Systems – LCMS).Існують дві основні групи систем організації електронного навчання:комерційні LMS\LCMS;вільно поширювані LMS\LCMS.Комерційні LMS\LCMS“Бітрікс: Керування сайтом”. Продукт доступний в різних версіях, які відрізняються одна від одної набором модулів, а отже і можливостями (“Старт” – 199 у.о., “Бізнес” – 1699 у.о.). Доступні версії, що працюють не тільки з MySQL, а й з Oracle. Розробку дизайну сайту і його первинне налаштування можуть провести лише PHP-програмісти. Так само система вельми вимоглива до ресурсів сервера.“Amiro.CMS”. Збалансована і багатофункціональна CMS, що має багато серйозних переваг, серед яких глибокий рівень контролю над сайтом через веб-сервер-інтерфейс, високий рівень юзабіліті, орієнтація на пошукову оптимізацію, невисока ціна рішень (від 90 до 499 у.о., причому можливі варіанти з орендою і щомісячною оплатою).Система “Прометей” – це програмна оболонка, яка не тільки забезпечує дистанційне навчання і тестування, але і дозволяє управляти всією діяльністю віртуального навчального закладу, що сприяє швидкому впровадженню дистанційного навчання і переходу до широкого комерційного використання. Інтерфейс перекладений кількома національними мовами, серед яких українська.Серед інших систем варто відмітити “NetCat” (“Standard” – 300 у.о., “Plus” – 750 у.о., “Extra” – 1200 у.о., “Small Business” – 4 у.о.) та “inDynamic 2.3” (базова поставка – 1100 у.о., розширена – 1500-3500, максимальна комплектація системи модулями – 9000 у.о.).Нажаль, у сучасних умовах масове використання таких систем вітчизняними вузами не представляється можливим через їх високу вартість і жорсткі апаратні вимоги. Крім того комерційні системи надають вельми обмежені можливості для розширення і масштабування.Вільно поширювані LMS\LCMSAtutor.Розроблена з урахуванням ідей доступності та адаптованості, має україномовний інтерфейс.Claroline (Classroom Online). Claroline дозволяє створювати уроки, редагувати їх вміст, управляти ними. Додаток включає генератор вікторин, форуми, календар, функцію розмежування доступу до документів, каталог посилань, систему контролю за успіхами, модуль авторизації.Dokeos. Більше орієнтована на професійну клієнтуру, наприклад, на персонал підприємства.LAMS (Learning Activity Management System). LAMS є революційно новою системою для створення і управління електронними освітніми ресурсами. Вона надає викладачеві інтуїтивно зрозумілий інтерфейс (заснований на EML) для створення освітнього контента.Moodle. Проект був задуманий для поширення соціоконструктивістського підходу в навчанні. Moodle підходить для використання більш класичних стилів, зокрема, гібридного навчання, що перетворює систему на додаток до презентаційного навчання.Існує також низка вільно поширюваних LMS\LCMS з функціональними можливостями, схожими до вище розглянутих. Серед них варто відмітити OLAT, OPENACS та Sakai.Отже, системи з відкритим кодом дозволяють вирішувати ті ж завдання, що і комерційні, але при цьому у користувачів є можливість доопрацювання і адаптації конкретної системи до своїх потреб і поточної освітньої ситуації.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Єрьоменко, О. А. "Деякі питання створення адаптивної системи підготовки магістрів з управління навчальним закладом." Проблеми інженерно-педагогічної освіти, no. 59 (2018): 54–60.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Dissertations / Theses on the topic "Системи управління навчальним закладом"

1

Тарасенко, О. С., and І. М. Грищенко. "Маркетингова складова в системі управління вищим навчальним закладом." Thesis, КНУТД, 2016. https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/4174.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Малина, О. А. "Моніторинг якості освіти в системі управління загальноосвітнім навчальним закладом." Master's thesis, Сумський державний університет, 2019. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/76352.

Full text
Abstract:
У роботі розглянуто моніторинг якості освіти в загальноосвітніх школах. Сьогодні незаперечним є той факт, що якісна освіта - це основа успішного розвитку науки, економіки, культури й, зрештою, моралі будь-якої держави. Саме якісні показники розвитку освіти, на думку експертів, визначають ефективність суспільного поступу держав в умовах глобалізації світу та підвищення їхньої конкурентної боротьби за якість життя своїх громадян. Отже, сьогодні освіта починає займати провідне місце в стратегії державної політики щодо суспільного розвитку багатьох країн світу й України зокрема. Сучасний освітній менеджмент ґрунтується на запровадженні діагностичних методів і технологій збирання й оцінювання отриманої інформації, протиставляючи їх декларативності та суб’єктивності інтерпретації одержаних даних. Тому для прийняття ефективних і своєчасних управлінських рішень, що відповідають реальному станові функціонування та прогнозування розвитку об’єкта управління – учня, студента, навчального закладу чи системи освіти загалом, необхідна об’єктивна та вірогідна інформація про різні аспекти їхньої діяльності. Це потребує постійного їх обстеження, налагодження системи моніторингу освіти, головною метою якої стане збирання, оцінювання та аналіз її якісних показників в освіті.
The paper deals with the monitoring of the quality of education in secondary schools. Today, it is undeniable that quality education is the basis for the successful development of science, economy, culture and, ultimately, the morality of any state. According to experts, the qualitative indicators of the development of education determine the effectiveness of the social progress of states in the conditions of globalization of the world and increase of their competitive struggle for the quality of life of their citizens. Thus, today, education is beginning to occupy a leading position in public policy strategy for the social development of many countries in the world and Ukraine in particular. Modern educational management is based on the introduction of diagnostic methods and technologies for collecting and evaluating the information received, counteracting their declarative nature and subjective interpretation of the obtained data. Therefore, to make effective and timely management decisions that are relevant to the actual functioning and prognosis of the development of the management object - student, student, educational institution or education system in general, requires objective and credible information about various aspects of their activities. This requires constant examination, establishment of a system of monitoring education, whose main purpose is to collect, evaluate and analyze its quality indicators in education.
В работе рассмотрены мониторинг качества образования общеобразовательных школах. Сегодня неоспоримым является тот факт, что качественное образование - это основа успешного развития науки, экономики, культуры и, наконец, морали любого государства. Именно качественные показатели развития образования, по мнению экспертов, определяют эффективность общественного развития государств в условиях глобализации мира и повышения их конкурентной борьбы за качество жизни своих граждан. Итак, сегодня образование начинает занимать ведущее место в стратегии государственной политики относительно общественного развития многих стран мира и Украины в частности. Это требует постоянного их обследования, налаживание системы мониторинга образования, главной целью которой станет сбор, оценка и анализ ее качественных показателей в образовании.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Римар, Сергій Іванович, and Віктор Григорович Гончаров. "Підсистема автоматизованої системи управління навчальним процесом для вищих навчальних закладів «Електронний Деканат»." Thesis, Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2017. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/44597.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Тєлєтова, С. Г. "Інноваційні освітні технології та маркетингова діяльність у системі управління навчальним закладом." Thesis, ТОВ «ДД «Папірус», 2013. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/37579.

Full text
Abstract:
Об’єктивне прискорення науково-технічного прогресу, а також глобальні зміни, що відбуваються у сучасному суспільстві взагалі та в гуманітарній сфері зокрема, вимагають модернізації змісту освіти та нових підходів до управління нею. Пріоритетними напрямками досліджень у сфері освіти сьогодні є визначення сутності, структури і типів інноваційних технологій у педагогіці, дослідження методологічних вимог, що висуваються до педагогічних інновацій, та особливостей їх використання в умовах сучасного освітнього простору, з’ясування характерних рис маркетингу в освіті, принципів маркетингової діяльності в системі освітнього ринку.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Процик, Віталій Анатолійович. "Економічна ефективність впровадження процесного підходу до управління навчальним закладом (на прикладі Тернопільського технічного ліцею)." Thesis, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2017. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/19269.

Full text
Abstract:
Дослідження проводилось на прикладі Тернопільського технічного ліцею, який займається наданням освітніх послуг. Метою роботи є висвітлення основних аспектів впровадження процесного підходу в навчальних закладах з метою підвищення економічної ефективності управління освітніми закладами. В даній роботі було проведено аналіз фінансової діяльності ліцею, визначено показники ефективності навчального закладу, які безпосередньо впливають на функціонування даної установи. На підставі проведеного моделювання методами нечіткої логіки та засобами програмного забезпечення Matlab, аналізу діяльності розроблено рекомендації щодо покращення роботи підприємства.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Петровський, Сергій Степанович. "Метод зваженої оцінки успішності навчання учнів загальноосвітніх навчальних закладів." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/10864.

Full text
Abstract:
Система середньозваженої оцінки вирішує цільові завдання стимулювання навчально-пізнавальної діяльності та мотивації учнів до системної роботи у процесі отримання знань та засвоєння навчального матеріалу протягом усього навчального періоду через об'єктивне оцінювання різних видів робіт; всебічна, об'єктивна оцінка різних видів навчальної діяльності, у тому числі, підвищення об'єктивності підсумкової оцінки з урахуванням її залежності від результатів щоденної роботи протягом усього навчального року; підвищення якості вивчення та засвоєння навчального матеріалу.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Харченко, А. С., and Т. В. Грищенко. "Управління вищим навчальним закладом у наукових дослідженнях та практиці навчальних закладів." Thesis, Видавництво СумДУ, 2009. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/20320.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Валенкевич, Лариса Петрівна, Лариса Петровна Валенкевич, Larysa Petrivna Valenkevych, and О. В. Фінкільштейн. "Шляхи удосконалення системи управління органами студентського самоврядування у вищих навчальних закладах." Thesis, Сумський державний університет, 2012. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/26712.

Full text
Abstract:
У статті розглянуто та проаналізовано основні види діяльності органів студентського самовряду-вання у вищих навчальних закладах м. Сум. Запропоновано методичні підходи щодо оцінки ефективності роботи органів студентського самоврядування та шляхи удосконалення існуючої системи управління студентського самоврядування. При цитуванні документа, використовуйте посилання http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/26712
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Косінський, А. А., and О. О. Редько. "СТВОРЕННЯ ПРОГРАМНОГО ПРОДУКТУ ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ЯКОСТІ У ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ." Thesis, ДП «УкрНДНЦ», 2017. http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/32945.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Мазур, О. С. "Удосконалення системи управління закладом ПМСД (на прикладі КНП «Шосткинський МЦПМСД»)." Master's thesis, Сумський державний університет, 2020. https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/82039.

Full text
Abstract:
У роботі здійснено понятійно-структурний аналіз менеджменту та обсяги сфер управління у медичній галузі. Контроль за якістю надання медичної допомоги населенню забезпечить задоволення результатами. А якісне обслуговування базується на виконанні всіх стандартів медичної галузі. Виявлений взаємозв’язок управлінської діяльності на горизонтальній та вертикальній площині. Діяльність закладу первинної медико-санітарної допомоги представлена як функціонування єдиної системи. Відповідно, управління цією системою відбувається з розумінням, що зміни в одному структурному підрозділі можуть спричинити зміни в інших або зниження якості виконуваної роботи. Також ефективність взаємодії між іншими закладами та беззаперечне виконання керівних вказівок топових медичних структур забезпечить успіх у функціонуванні медичного закладу первинної ланки. Запропоновано шляхи розв’язання проблем, які стають при взаємодії між закладами різних ланок надання медичної допомоги.
В роботе проведен понятийно-структурный анализ менеджмента и объем сфер управления в медицинской отрасли. Обеспечения контроля качества оказания медицинской помощи населению улучшит результат. А качественное обслуживание основывается на исполнении всех стандартов в медицинской сфере. Установлена взаимосвязь управленческой деятельности в горизонтальной и вертикальной плоскости. Работа учреждения первичной медико-санитарной помощи представлена как единая функционирующая система. Соответственно, управление этой системой происходит с пониманием, что изменения в одном структурном подразделении могут привести к изменениям в других или снижения качества выполняемой работы. Также эффективность взаимосвязи между другими учреждениями и безукоризненное исполнение указаний руководства топовых медицинских структур обеспечит успех в функционировании медицинского учреждения первичного звена. Предложены пути решения проблем, которые возникают при взаимодействии между учреждениями разных уровней оказания медицинской помощи.
This work carries out a conceptual and structural analysis of management and the scope of management spheres in the medical industry. Monitoring quality control of healthcare services provided for the population will improve the results. Quality services are based on the fulfillment of all standards of the medical industry. The relationship of management activities in the horizontal and vertical planes is established. The work of a primary health care clinic presented as a single functioning system. Accordingly, the management of this system occurs with the understanding that changes in one structural unit may lead to changes in others or a decrease in the quality of work performed. Also, the effectiveness of the relationship between other institutions and the impeccable implementation of the instructions of the leadership of top medical structures will ensure the success in the functioning of the primary health care institution. The ways of solving the problems that arise during the interaction between institutions of different levels of medical care are proposed.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Books on the topic "Системи управління навчальним закладом"

1

Хриков, Є. М. Управління навчальним закладом. Київ: Знання, 2006.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Хриков, Є. М. Управління навчальним закладом. Київ: Знання, 2006.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Мармаза, О. І. Інноваційні підходи до управління навчальним закладом. Харків: Основа, 2004.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Лук"янихін, В. О. Екологічний менеджмент у системі управління збалансованим розвитком. Суми: Університетська книга, 2002.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Барладим, В. М., К. С. Берідзе, А. В. Бруяка, С. В. Горбаченко, В. В. Коваленко, Ю. Г. Носенко, М. В. Мар’єнко, С. О. Семеріков, and М. П. Шишкіна. Використання сервісів адаптивних хмаро орієнтованих систем у діяльності вчителя. Педагогічна думка, 2020. http://dx.doi.org/10.31812/123456789/4349.

Full text
Abstract:
У методичному посібнику наведено теоретичні відомості з основ вико-ристання адаптивних хмаро орієнтованих систем у діяльності вчителя, що охоплюють поняттєвий апарат, критерії добору засобів і ресурсів, проекту-вання структури середовища. Обґрунтовано методичні засади використання сервісів науково-навчальної хмари закладу освіти на базі MS Office 365, сервісів адаптивного управління контентом на базі загальнодоступної хмари (AWS, IBM Box), підтримування процесів створення і використання електронних освітніх ресурсів (WPadV4), використання сервісів відкритої науки в адаптивних хмаро орієнтованих системах, використання хмарного сервісу CoCalc для організації спільної роботи над навчальними проектами та ін. Для педагогічних, наукових, науково-педагогічних працівників, студентів і аспірантів закладів педагогічної освіти.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Пікельна, Валерія Семенівна, and О. А. Удод. Управління школою. Наук.-метод. об’єднання педагогічних інновацій «Альфа», 1998. http://dx.doi.org/10.31812/123456789/4768.

Full text
Abstract:
У книзі розглядаються основні напрями управлінської діяльності керівників шкіл і будь-якої структурної ланки в загальній ієрархії управління школою (загальноосвітньою, професійною). Автори розкривають зміст технологічних функцій, форми та методи управління школою, надають особливу увагу організаційно-розпоряджувальному моделюванню. Посібник адресовано керівникам навчальних закладів, педагогам-практикам, викладачам і студентам навчальних закладів у системі неперервної освіти, дослідникам проблем управління сучасною школою і всім організаторам педагогічної діяльності.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Попель, Майя Володимирівна. Організація навчання математичних дисциплін у SageMathCloud. Видавничий відділ ДВНЗ «Криворізький національний університет», 2015. http://dx.doi.org/10.31812/0564/656.

Full text
Abstract:
Спецвипуск містить навчальний посібник М. В. Попель з факультативного курсу «Організація навчання математичних дисциплін у SageMathCloud» у педагогічних ВНЗ. У посібнику розкрито основні засади використання інструментарію SageMathCloud: створення проекту та його складників, навчальних ресурсів типу course, folder, sagews та sage-chat. Наведено характеристику основних компонентів інтерфейсу SageMathCloud та ресурсів типу course і sagews. Проілюстровано використання основ HTML та LaTeX у процесі оформлення результатів розв’язання основних математичних задач. Розглянуто можливості створення інтерактивних моделей за допомогою стандартних елементів управління. Для викладачів математичних дисциплін та студентів педагогічних навчальних закладів, всіх, хто цікавиться застосуванням хмаро орієнтованих систем в освіті.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Попель, Майя Володимирівна. Організація навчання математичних дисциплін у SageMathCloud. Видавничий відділ ДВНЗ «Криворізький національний університет», 2016. http://dx.doi.org/10.31812/0564/658.

Full text
Abstract:
Спецвипуск містить навчальний посібник М. В. Попель з факультативного курсу «Організація навчання математичних дисциплін у SageMathCloud» у педагогічних ВНЗ. У посібнику розкрито основні засади використання інструментарію SageMathCloud: створення проекту та його складників, навчальних ресурсів типу course, folder, sagews та sage-chat. Наведено характеристику основних компонентів інтерфейсу SageMathCloud та ресурсів типу course і sagews. Проілюстровано використання основ HTML та LaTeX у процесі оформлення результатів розв’язання основних математичних задач. Розглянуто можливості створення інтерактивних моделей за допомогою стандартних елементів управління. Для викладачів математичних дисциплін та студентів педагогічних навчальних закладів, всіх, хто цікавиться застосуванням хмаро орієнтованих систем в освіті.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Конопка, Наталія. PR в міжнародних відносинах. Видавництво Національного університету «Острозь­ка академія», 2020. http://dx.doi.org/10.25264/24.02.2020.

Full text
Abstract:
Навчально-методичний посібник «PR в міжнародних відносинах» присвячений найважливішим аспектам PR-технологій у сфері міжнародних відносин, зокрема у ньому розглядаються поняття, суть та приниципи, історичний розвиток зв’язків з громадськістю; подано особливості комунікації з громадськістю, теорію та практику формування іміджу в системі PR; ключові аспекти стратегічного управління тощо. Особлива увага присвячена основам політичного та міжнародного PR, зокрема проаналізовано особливості лобістської діяльності, ключові аспекти формування політики державного брендингу та досвід для України. Посібник містить методичні рекомендації підготовки до практичних занять та індивідуально-дослідницького завдання, питання самопідготовки, самоконтролю й підготовки до заліку, список рекомендованих джерал та літератури, термінологічний словник, що сприятиме глибшому засвоєнню матеріалу. Для викладачів, аспірантів та студентів вищих навчальних закладів.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Комарова, Ірина Олександрівна. Генетика. Криворізький державний педагогічний університет, 2021. http://dx.doi.org/10.31812/123456789/4164.

Full text
Abstract:
У навчально-методичному посібнику узагальнені сучасні уявлення про механізми спадковості та мінливості. Теоретичне обґрунтування теми супроводжується розв’язанням задач. Наведені в посібнику завдання включають елементи проблемних ситуацій, питання для самостійного опрацювання, що допомагає сформувати у студентів систему фундаментальних знань про матеріальні та молекулярні основи спадковості, надати поняття про закономірності і механізми успадкування ознак, з’ясувати типи мінливості і причини її виникнення, виробити навички застосування сучасних методів генетичних досліджень для покращення продуктивності та стійкості рослин до хвороб на основі управління їх спадковістю та спадковою мінливістю. Наведено словник основних спеціальних термінів. Навчально-методичний посібник рекомендовано для студентів та педагогічних працівників природничих факультетів закладів освіти, які готують фахівців з галузі знань 014 Середня освіта (Біологія та здоров'я людини), а також для вчителів біології та учнів старших класів шкіл і ліцеїв.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Reports on the topic "Системи управління навчальним закладом"

1

Франчук, Н. П., ed. Проблеми інформатизації навчального процесу в закладах загальної середньої та вищої освіти. Вид-во НПУ імені М. П. Драгоманова, October 2018. http://dx.doi.org/10.31812/123456789/2845.

Full text
Abstract:
Збірник містить матеріали доповідей учасників Всеукраїнської науково-практичної конференції «Проблеми інформатизації навчального процесу в закладах загальної середньої та вищої освіти», присвяченій 10-річчю від Дня заснування факультету інформатики, проведеної на Факультеті інформатики Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова 09 жовтня 2018 року. Доповіді присвячені методичним аспектам навчання інформатики в закладах загальної середньої освіти і педагогічних університетах, комп’ютерно-орієнтованим системам навчання природничо-математичних дисциплін, педагогічно виваженим управлінням навчальною діяльністю, проблемам фундаменталізації змісту навчання інформатичних дисциплін в педагогічних університетах.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography