Academic literature on the topic 'Система управління міжнародною діяльністю'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Система управління міжнародною діяльністю.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Система управління міжнародною діяльністю"

1

Гринюк, Наталія, and Валерія Залялова. "ОСОБЛИВОСТІ СТРАТЕГІЇ МІЖНАРОДНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА." Молодий вчений, no. 11 (99) (November 30, 2021): 362–66. http://dx.doi.org/10.32839/2304-5809/2021-11-99-79.

Full text
Abstract:
В статті розглянуто поняття міжнародної діяльності підприємства та з’ясовані основні особливості стратегій міжнародної діяльності підприємства. Зазначено, що стратегія міжнародної діяльності є невід’ємною складовою функціональних стратегій. Розглянуто зовнішні та внутрішні чинники формування стратегії міжнародної діяльності підприємства. Наведено послідовність процесу вироблення стратегії та наведені основні ланки її ланцюга. Досліджено особливості основних стратегій міжнародної діяльності підприємства. Обґрунтовано необхідність формування системи стратегічного управління міжнародною діяльністю з метою адекватного реагування на можливі зміни зовнішнього середовища його функціонування. Запропоновано основні етапи розробки стратегії поведінки підприємства на міжнародному ринку.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Вдовічена, O., A. Вдовічен, O. Лошенюк, I. Лошенюк, and В. Чичун. "ВПРОВАДЖЕННЯ БРЕНД-МЕНЕДЖМЕНТУ В УПРАВЛІННЯ ДІЯЛЬНІСТЮ ПІДПРИЄМСТВА: УКРАЇНСЬКІ РЕАЛІЇ." Financial and credit activity problems of theory and practice 5, no. 40 (November 8, 2021): 546–55. http://dx.doi.org/10.18371/fcaptp.v5i40.245227.

Full text
Abstract:
Анотація. В статті проаналізовано сучасні визначення поняття «бренд-менеджмент». Критичний аналіз існуючих визначень дозволив об’єднати існуючі трактування в підходи: бренд менеджмент як система управління; бренд-менеджмент як управлінська діяльність; бренд-менеджмент як маркетинговий інструмент; бренд менеджмент як елемент (напрям) управління. Запропоновано під бренд-менеджментом розуміти елемент системи управління, спрямований на формування, підтримку та розвиток окремих брендів (корпоративного бренду) підприємства з метою отримання конкурентних переваг. Обґрунтоване трактування відрізняється від існуючих підкресленням підпорядкування бренд-менеджменту системі управління діяльністю підприємства та виокремленням завдань, об’єкта та мети бренд-менеджменту в сучасних українських реаліях. Систематизовано погляди вчених до виокремлення факторів впливу на ефективність впровадження бренд-менеджменту в управління діяльністю підприємства. Окреслені фактори проаналізовано та доповнено. Запропоновано для оцінки факторів впливу на ефективність впровадження бренд-менеджменту в управління діяльністю підприємства використовувати економіко-математичний метод Кендалла, що дозволило розташувати вплив виокремлених факторів за значимістю: наявність інновацій, врахування впливу глобалізаційних процесів, наявність та використання всіх елементів комплексу маркетингу, належний рівень іміджу сформованого бренду, врахування перспектив розвитку бренду на міжнародних ринках, належний рівень розвитку ідентичності бренду, активність бренд-менеджерів, наявність бренд-менеджера, закріпленого за кожним брендом, узгодженість бренд-менеджменту із підсистемами маркетингу на підприємстві, врахування територіальних, культурних та економічних факторів розвитку системи маркетингу на підприємстві. З урахуванням отриманих результатів проведеного дослідження запропоновано та обґрунтовано науково-методичний підхід до ефективного впровадження бренд-менеджменту в управління діяльністю підприємства з урахуванням українських реалій функціонування сучасних підприємств. Ключові слова: бренд, бренд-менеджмент, управління брендом, система управління, ефективність бренд-менеджменту. JEL Classification: Формул: 4; рис.: 1, табл.: 5, бібл.: 15
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Semenets, Alina. "ВНУТРІШНІЙ КОНТРОЛЬ ТА СИСТЕМА ВНУТРІШНЬОГО КОНТРОЛЮ В КОНТЕКСТІ МІЖНАРОДНОГО БІЗНЕСУ: ФОРМАЛІЗАЦІЯ ДЕФІНІЦІЙ." Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії, no. 1 (9) (February 9, 2021): 386–97. http://dx.doi.org/10.29038/2524-2679-2021-01-386-397.

Full text
Abstract:
Нині незаперечно й істотно зростає роль і значення внутрішнього контролю у фінансово-господарській діяльності й управлінні підприємствами та економікою в цілому. Проведені дослідження виявили неоднозначність поглядів теоретиків й практиків у сфері контролю на наріжні та атрибутивні питання контролю, а саме: щодо сутності, змісту, ролі, значення внутрішнього контролю та системи внутрішнього контролю в системі управління підприємством, його фінансово-господарською діяльністю. Це вкрай негативно позначається на практиці ведення контрольної діяльності, в свою чергу негативно впливає на всю систему управління підприємством, і як наслідок на кінцеві результати фінансово-економічної діяльності. Метою даної роботи є дослідження означених питань для систематизації та узагальнення існуючих й можливих підходів для визначення понять «внутрішній контроль» і «система внутрішнього контролю». За результатами досліджень виявлено, що формалізація дефініцій «внутрішній контроль», «система внутрішнього контролю» має величезне значення для розвитку понятійно-категоріального апарату, як в теорії контролю й управління, так і економічної науки в цілому, а також має визначальне значення на практику управління , контролю та ведення фінансово-господарської діяльності в сучасних умовах господарювання. Узагальнено й згруповано існуючі підходи вітчизняних й зарубіжних фахівців у сфері контрольної та управлінської діяльності, як теоретиків, так і практиків, до визначення понять «внутрішній контроль», «система внутрішнього контролю». Проведені дослідження переконливо свідчать, що впровадження систем внутрішнього контролю в значній частині вітчизняних підприємств, особливо великих й середніх, що знаходяться в кризовому й передкризовому стані на сьогодні є однією з першочергових задач, що сприяє подоланню кризових явищ, істотного зниження ризиків, і як наслідок , підвищення ефективності всієї фінансово-господарської діяльності. Результати дослідження можуть бути використані в практиці міжнародного бізнесу, в економічній сфері міжнародних відносин. За результатами проведених досліджень надано авторське визначення понять «внутрішній контроль» та «система внутрішнього контролю», що на нашу думку, має сприяти подальшому розвитку теорії й практики контрольної діяльності, менеджменту, міжнародного менеджменту.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Shaporenko, Olga, and Lyudmila Parshchenko. "ІННОВАЦІЙНЕ УПРАВЛІННЯ ОСВІТНЬОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ." Європейський науковий журнал Економічних та Фінансових інновацій, no. 2 (November 8, 2018): 12–19. http://dx.doi.org/10.32750/2018-0202.

Full text
Abstract:
Перехід від індустріального до інформаційного суспільства, так званого «суспільства знань», провокує формування нового типу економіки, заснованої на знаннях, де процеси створення та розподілення знань стають ключовими. В наш час знання вже є капіталом і головним ресурсом держави. Зміна соціальних орієнтацій провокує спрямування акценту на кожну окрему особистість, як основну соціальну цінність. Вибір інноваційного типу розвитку, створення та впровадження наукових технологій, постійно зростаюча роль інформації та знань у соціально-економічному розвитку держави призводять до підвищення попиту на висококваліфікованих фахівців. Крім того, формування інноваційної моделі розвитку суспільства розширює коло функціональних особливостей системи вищої освіти в напрямку поєднання функції передачі накопиченого суспільного досвіду, знань та навичок зі сприянням у розробці нових наукових ідей, технічних рішень і технологічних процесів та підготовкою фахівців нового рівня, які відзначаються розвинутими аналітичними та професійними здібностями. Вища школа покликана стати центром формування інноваційного середовища, що забезпечить спрямованість професійної підготовки на формування готовності майбутніх фахівців до інноваційної діяльності. Враховуючи вище зазначене, у статті проаналізовано правове поле, у якому функціонує система освіти нашої держави, виокремлено класично-управлінські моделі, що можуть бути реалізовані у процесі вирішення нагальних управлінських проблем сьогодення, а також міжнародний досвід, пов’язаний із питанням дослідження інноваційної складової менеджменту освітою. Підкреслено важливість застосування принципу інноваційності для вдосконалення професійної компетентності керівника ВНЗ. У статті розглянуто проблему формування й удосконалення професійної компетентності управлінських кадрів завдяки моделюванню їхньої діяльності. Запропоновано діяльність вищого навчального закладу розглядати як єдину цільову програму. Визначено основні напрямки інноваційного управління, цілі внутрішніх підсистем діяльності вищих навчальних закладів, розкрито їх структурні складові та функції управління освітньою діяльністю.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Матвійчук, Андрій Васильович. "Діяльність міжнародних неурядових організацій у законодавчо-правовому полі України." S.P.A.C.E. / Society, Politics, Administration in Central Europe, no. 10 (February 7, 2019): 14–21. http://dx.doi.org/10.32837/space.v0i10.130.

Full text
Abstract:
Сформульовано визначення поняття «міжнародна неурядова організація» (МНУО) як організоване об'єднання представників громадськості різних країн, створене відповідно до національного законодавства для досягнення цілей і завдань розвитку громадянського суспільства й міжнародних відносин, що діє відповідно до загальновизнаних принципів Уставу ООН і норм міжнародного права на території двох і більше держав і володіє консультативним статусом. З’ясовано, що видовими ознаками, які містять у собі: цілі й завдання, характер діяльності, форму організації, наявність консультативного статусу тощо визначається відмінність міжнародної НУО від інших суб'єктів міжнародних відносин. Такі родові ознаки (як от: факт об'єднання людей, наявність постійних органів управління, Статуту тощо) є загальними для всього класу (роду) організацій. Обгрунтовано, що МНУО як учасник міжнародних відносин, є суб'єктом міжнародного права, однак їх правосуб'єктність має функціональний характер, тобто обмежений її консультативним статусом. Продемонстровано, що МНУО є неофіційною сполучною ланкою між національними урядами й міжнародним співтовариством, беруть активну участь у розробці міжнародних стандартів, методів, моделей і співвідносять їхню національну значимість з міжнародно-правовою. Зазначається, що у національному законодавстві України спостерігається тенденція оптимальної розробки питань, що стосуються правового статусу МНУО з огляду на міжнародні принципи й стандарти. Водночас, не можна йти шляхом повного їхнього копіювання, оскільки держава, ґрунтуючись на своєму суспільно-історичному досвіді, досвіді функціонування правової системи, на існуючих суспільних відносинах і своїх національних інтересах, сама має право визначати правовий статус МНУО. Пропонується у змінах до закону «Про неурядові організації» відобразити основну ідею, яка полягає в тому, що неурядові організації є ядром громадянського суспільства, найважливішим фактором розвитку демократичної держави й міжнародних відносин, засобом реалізації громадянами своїх прав і свобод.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Alieksieiev, S. O. "Імплементація норм міжнародного права як конституційно-правовий засіб взаємодії міжнародного та національного конституційного права." Scientific Papers of the Legislation Institute of the Verkhovna Rada of Ukraine, no. 5 (October 10, 2019): 60–74. http://dx.doi.org/10.32886/instzak.2019.05.07.

Full text
Abstract:
В умовах правової глобалізації активізуються процеси взаємодії та взаємовпливу національного конституційного права держав і міжнародного публічного права, результатом чого виступає формування та прояв стійкої тенденції конституціоналізації міжнародного публічного права і інтернаціоналізації конституційного правопорядку держав. Єдиним засобом взаємодії норм цих двох самостійних та автономних правових систем є запозичення норм міжнародного права національними правовими системами держав через механізм імплементації, коли норми міжнародного права входять до національної системи законодавства, отримуючи статус його норм. Метою статі виступає дослідження імплементації норм міжнародного права як конституційно-правового засобу взаємодії міжнародного та національного конституційного права. Наукова новизна. У статті розкрита роль і значення феноменології імплементації як міжнародного та конституційно-правового інституту, стратегії державного управління, державної політики, технологічного засобу у вузькому розумінні (прийом юридичної техніки) та технологічного засобу в широкому розумінні (як технології поведінки держави). Висновки. Підсумовуючи результати дослідження, можна охарактеризувати імплементацію норм міжнародного права в норми національного права як феноменологічне явище, що може бути визначене наступним чином: імплементація – це а) правовий інститут міжнародного публічного і національного конституційного права, що складається із сукупності міжнародних і національних конституційних норм, які регламентують і регулюють відповідні правила поведінки, що виникають в процесі виконання державами своїх міжнародно-правових зобов’язань, узятих ними в рамках підписаних міжнародних договорів, з метою їх виконання в рамках національного законодавства на своїх теренах; б) це стратегія державного управління, яка запозичена із однієї з найважливіших галузей міжнародного публічного права – права міжнародних договорів, з метою реалізації міжнародно-правової позиції держави по найважливішим питанням зовнішніх та внутрішніх відносин та розвитку у її внутрішньо політичній діяльності через здійснення відповідних організаційних, нормативних та процесуально-процедурних заходів, що здійснюються уповноваженими органами державної влади та державного управління в межах їх компетенційних повноважень; в) державна політика, що може бути визначена як сукупність телеологічно спрямованих дій відповідних уповноважених органів держави, передбачених конституційним законодавством, здійснюваних у відповідних організаційних та процесуально-процедурних формах, метою яких є досягнення відповідного соціального результату з питань взаємного співробітництва держав, що володіє відповідним соціальним ефектом, завдяки реалізації договірних домовленостей з державами-членами міжнародної універсальної чи регіональної спільноти; г) технологічний спосіб (у вузькому розумінні), що містить в собі відповідні діяльнісно-поведінкові та функціонально-інструментальні настанови-предикати, входить до арсеналу юридичної техніки з обслуговування, супроводження та забезпечення реалізації настанов демократичної правової державності, завдяки якому можуть бути здійсненими в практичній діяльності держави її міжнародно-правові зобов’язання за міжнародними договорами; ґ) технологія поведінки держави (у широкому розумінні), завдяки якій реалізується її облігаторно-діяльнісна програма дій на міжнародній арені, що повинні знайти своє відповідне відображення та реалізацію всередині держави у діяльності її органів, посадових та службових осіб, а також всіх інших суб’єктів національного конституційного права.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

ПАЦУРІЯ, НІНО. "Комплаєнс-контроль у системі корпоративного управління страхових компаній." Право України, no. 2021/06 (2021): 196. http://dx.doi.org/10.33498/louu-2021-06-196.

Full text
Abstract:
Перспективні зміни правового регулювання страхових відносин вказують на обов’язковість запровадження у страхових компаніях якісної, структурованої, незалежної та сучасної системи управління ризиками, поява яких обумовлюється як зовнішніми, так і внутрішніми чинниками. Така система у світовій практиці отримала назву комплаєнс-контроль. Отже, відсутність належної та ефективної системи управління ризиками (комплаєнс-контролю) загрожує виникненням внутрішніх проблем у страховика, які здатні завдати йому катастрофічних збитків як суб’єкту господарювання, що може вплинути на виконання ним прийнятих на себе зобов’язань і правил здійснення страхової діяльності. Чинне страхове законодавство не містить вимог до встановлення системи комплаєнс-контролю у страхових компаніях, на відміну від найкращих міжнародних практик. Наведене актуалізує потребу визначення сутності, розмежування, співвідношення та формулювання понять комплаєнсу та комплаєнс-контролю в системі корпоративного управління страхових компаній. Термін “комплаєнс” є відносно новим для українського ринку фінансових послуг, зокрема небанківського. Дослідження проблематики дало змогу виявити наукові підходи, за якими поняття комплаєнсу ототожнюється із поняттям комплаєнс-контролю. Комплаєнс-контроль виступає наріжною складовою (елементом) системи комплаєнсу, яка є основою загальної системи корпоративного управління – категорії вищого порядку. Окремої уваги потребує питання розкриття принципів комплаєнс-контролю у системі корпоративного управління страхових компаній. У цьому випадку йдеться про закріплення принципів як основних ідей, вихідних положень, які визначені в офіційних документах, мають загальну значущість й імперативність. У контексті викладеного варто відзначити, що європейська практика утвердження державної політики у сфері нагляду за страховою діяльністю здійснюється із дотриманням принципу прозорості (the Principles of Transparency). Прозорість як принцип корпоративного управління у страховій діяльності нині ще не віднайшов свого належного правового унормування та усталеного змістов-ного розуміння. У разі належного вирішення вказаних питань буде забезпечено створення сприятливих умов для зміцнення сталого розвитку ринків небанківських фінансових послуг, здатних забезпечувати реальний сектор економіки необхідними фінансовими ресурсами, задовольняти потреби споживачів у якісних фінансових послугах, підвищити ефективність використання коштів державного та місцевих бюджетів під час управління ризиками, а також створення нових робочих місць через реалізацію державної політики зваженого регулювання і нагляду через застосування принципу прозорості та стане підґрунтям для формування цілісної, на уковообґрунтованої концепції корпоративного управління в страховій діяльності. Отже, з метою забезпечення ефективності корпоративного управління страховика існує необхідність запровадження комплаєнс-контролю, який слугуватиме підтвердженням того, що страхова компанія відповідає вимогам норм, стандартам і правилам, які встановлюються законодавством. Мета статті полягає в аналізі чинного та перспективного законодавства, що регулює питання внутрішнього контролю загалом та у страхових компаніях зокрема, комплаєнс-контролю, обґрунтуванні теоретико-практичних аспектів комп лаєнсконтролю і розробці пропозицій з метою удосконалення нормативно-правового забезпечення реалізації комплаєнс-функції в системі корпоративного управління страховика. Відповідно до поставленої мети у дослідженні вирішені такі завдання: визначено поняття комплаєнсу як системи корпоративного управління страхових компаній; визначено поняття комплаєнс-контролю в системі корпоративного управління страхових компаній; визначено місце комплаєнс-контролю в системі корпоративного управління страхових компаній; надано пропозиції щодо удосконалення страхового законодавства України в частині комплаєнс-контролю як елемента системи корпоративного управління страховика. Проведене дослідження комплаєнс-контролю у системі корпоративного управління страхових компаній дало змогу сформулювати низку науково-практичних висновків
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

O., Trynchuk. "PERSONNEL MANAGEMENT SYSTEM AMONG FINANCIAL CONTROL SERVICES OF INTERNATIONAL BUSINESS STRUCTURES." Scientific Bulletin of Kherson State University. Series Economic Sciences, no. 45 (March 30, 2022): 63–68. http://dx.doi.org/10.32999/ksu2307-8030/2022-45-8.

Full text
Abstract:
The article covers the set of methodical, methodological and practical directions in developing personnel management among financial control services of international business structures. Also, it's intended to define personnel management among financial control services of international business structures and measures for its effective implementation. At the same time terms and categories were proposed regarding social and economic essence of financial control services and personnel management therein. It was determined that financial control services is the division at international business entity that is responsible for effective long-term strate-gy of its financial and economic management of own activities in the context of social and economic relations transformation. Taking into account this approach, personnel management among financial control service is a comprehensive impact of the head of enterprise on persons employed by this division (financial controllers) regarding their effective work and achieving objectives of business entity. The main stages in implementing personnel management among financial control services in agricultural enterprises are defined. Thus they include: developing conditions and indicators regarding employees hiring; vocational training and postgraduate training of specialists; employees hiring, promotion in post and rotation of all specialists at posts; establishing reserve of labor resources taking into account their professional and job duties, skills and abilities, etc. The scientific novelty of results obtained involve identification, substantiation and analysis of main stages in implementing personnel management among financial control services in international business structures in the context of changing business relations at international level. Also, its leading component is determination of directions for improving efficiency of personnel management in the above-mentioned structures. The results will promote personnel rotation among financial control services, improve efficiency of their work and support complex development of international business entities in general.Keywords: financial control, financial control services, financial controller, personnel management system, international business structure. У статті висвітлено сукупність методичних, методологічних і практичних напрямів розвитку системи управління персоналом служб фінансового контролінгу міжнародних підприємницьких структур. Запропоновано трактування категоріального апарату щодо соціально-економічної сутності служби фінансового контролінгу та кадрового менеджменту в ній. Установлено, що служба фінансового контролінгу є підрозділом міжнародного суб’єкта господарювання, який відповідає за його ефективну довгострокову стратегію фінансово-господарського управління власною діяльністю в контексті трансформації соціально-економічних відносин. Охарактеризовано основні етапи формування системи управління персоналом служб фінансового контролінгу міжнародних підприємницьких структур. Вони включають: формування умов і показників ефективного залучення та найму працівників на роботу; фахову підготовку та післядипломне навчання спеціалістів; кар’єрне підвищення та ротацію на посадах усіх фахівців; створення резерву з урахуванням їхніх професійних та особистісних навичок і здібностей тощо. Отримані результати сприятимуть кадровій ротації в службах фінансового контролінгу, підвищенню ефективності їхньої роботи та комплексному розвитку міжнародних підприємницьких структур у цілому. Ключові слова: фінансовий контролінг, служба фінансового контролінгу, фінансовий контролер, система управління персоналом, міжнародна підприємницька структура.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Орінда, Едді. "Роль Центрів регіонального співробітництва по контролю та профілактики захворювань в Африці у боротьбі з епідеміями та п." Актуальні проблеми політики, no. 64 (January 23, 2020): 159–67. http://dx.doi.org/10.32837/app.v0i64.194.

Full text
Abstract:
У статті розглядаються питання міжнародно-правового співробітництва у боротьбі з епідеміями, перш за все, допомоги фінансової та технічної для боротьби з ендемічними хворобами потребують держави, що розвиваються. Міжнародно-правова основа боротьби з епідеміями та пандеміями є результатом вираження захисту прав людини на міжнародному рівні, включаючи право на здоров’я, здійснюється через: 1) міжнародні договори та рекомендаційні акти, такі як Міжнародний пакт про економічні, соціальні та культурні права та Декларація Алма-Ати; 2) діяльність міжнародних організацій, що займаються питаннями охорони здоров’я, такими як ВООЗ; Об’єднана програма ООН з ВІЛ/СНІДу. Визначається,що Міжнародні медико-санітарні правила 2005 р. містять ряд процедур по управлінню подіями, пов’язаними зі спалахами епідемій, а також вимоги щодо національних систем епіднагляду за хворобами і заходів у відповідь. Аналізуються, що Африканські Центри регіонального співробітництва по контролю та профілактики захворювань в Африці погоджують стратегічні плани та дорожні карти для профілактики та реагуванняна захворювання в Африці. Встановлено, що на африканському континенті основою міжнародно-правової боротьби зінфекційними захворюваннями та епідеміями становить співробітництво ВООЗ з Африканським Союзом. Доведено, що стратегічні пріоритети Африканського комітету у справах сім’ї та дітей на найближчі п’ять років – це посилення систем охорони здоров’я, пов’язаних із контролем та створенням центрів інтелектуальногодослідження хвороб для покращення прийняття рішень та дій у сфері громадського здоров’я. Обґрунтовано, що Африканський Центр регіонального співробітництва по контролю та профілактики захворювань та його регіональні спільні центри співпрацюють з державами-членами для посилення системи готовності до епідемій, системи нагляду та реагування, а також створюють механізм раннього попередження для швидкого реагуванняна випадки спалахів інфекційних хвороб та гуманітарних надзвичайних ситуацій в Африці.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Sannikova, Marina. "Шляхи вдосконалення діяльності системи спортивного арбітражу та третейських судів у спорті." Physical education, sports and health culture in modern society, no. 2(46) (June 30, 2019): 21–27. http://dx.doi.org/10.29038/2220-7481-2019-02-21-27.

Full text
Abstract:
Актуальність теми дослідження. Сучасний спорт належить до розважального шоу-бізнесу. У його основу покладено комерційні інтереси. Однак він не може існувати без тісного зв’язку з політичною, економічною й соціальною системами суспільства. Він також не може існувати й поза загальною національною правовою системою. У зв’язку з цим актуалізується значущість наукових досліджень міжнародного спортивного арбітражу з погляду системного підходу. Мета дослідження – вивчення та аналіз системи міжнародного спортивного арбітражу як основного інституту вирішення конфліктів, пов’язаних зі спортом, для формування в Україні сучасного Спортивного арбітражного суду. Методи дослідження – аналіз та узагальнення літературних джерел; аналіз документальних матеріалів; метод історизму; метод аналогії досліджуваних закономірностей; системний аналіз. Результати дослідження. Визначено й обґрунтовано правову основу функціонування міжнародного спортивного арбітражу, зокрема досліджено особливості, основні функції міжнародного спортивного арбітражного процесу та нормативно- правові документи, що регламентують діяльність суду. Представлено шляхи подальшого реформування й удосконалення діяльності Міжнародного спортивного арбітражного суду. Висновки. З’ясовано найбільш характерні недоліки наявної системи організації правової діяльності у спорті. Установлено основну причину невирішеності наявних труднощів в управлінні галуззю спорту вищих досягнень. Виявлено необхідність звернення до загальної теорії систем, що самоорганізуються. Запропонований підхід дасть змогу створити більш ефективну правову основу організації системи управління діяльністю арбітражних і третейських судів у спорті.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Dissertations / Theses on the topic "Система управління міжнародною діяльністю"

1

Юденко, Аліна Віталіївна. "Організаційне забезпечення міжнародної діяльності підприємства." Master's thesis, КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019. https://ela.kpi.ua/handle/123456789/30476.

Full text
Abstract:
Магістерська дисертація Юденко Аліни Віталіївни на тему: «Організаційне забезпечення міжнародної діяльності підприємства виконана з метою підвищення стабільності його діяльності, 073 напрям підготовки «Менеджмент міжнародного бізнесу», Національний технічний університет України «КПІ ім. Ігоря Сікорського», 2019, Київ. Дипломна робота складається зі вступу, 3 розділів, загальних висновків, додатків. Робота виконана в обсязі 128 сторінок, містить 34 рисунків, 24 таблиць та 11 додатків. Метою дипломнї роботи є обґрунтування організаційного забезпечення міжнародної діяльності підприємства ТОВ «Агротехсоюз» з метою підвищення стабільності його діяльності. Об’єктом дослідження є процеси планування, організації, координації, контролю формування і реалізації управління міжнародної діяльності на підприємстві. Предметом дослідження є сукупність теоретичних, методичних і практичних підходів до розробки та реалізації ефективного управління міжнародної діяльності на ТОВ «Агротехсоюз». Для проведення дослідження, напрямів вдосконалення та обґрунтування шляхів удосконалення управління міжнародною діяльністю ТОВ «Агротехсоюз» в роботі використані діалектичний, статистичний методи, метод графічного та логічного аналізу, розрахунково–аналітичний, порівняльний, економіко– математичного моделювання та прогнозування, методи сучасних комп’ютерних технологій обробки економічної інформації, зокрема, пакет прикладних програм Microsoft Excel, Statistica. Розроблені в магістерській дисертації на здобуття ступеня магістра рекомендації та пропозиції щодо забезпечення розвитку міжнародної діяльності підприємства були представлені на розгляд ради директорів ТОВ «Агротехсоюз», де було визнано можливість практичного застосування в майбутньому окремих заходів та пропозицій щодо вдосконалення процесу управління міжнародною діяльністю ТОВ «Агротехсоюз» шляхом створення відділу ЗЕД на підприємстві; створення власного митного ліцензійного складу та долучення до програми фінансування «Coface» .
Master's Thesis of Yudenko Alina Vitaliivna on the theme: "Organizational support of the international activity of the enterprise is made in order to increase the stability of its activity, 073 direction of preparation" Management of International Business ", National Technical University of Ukraine" KPI them. Igor Sikorsky ”, 2019, Kyiv. The thesis consists of introduction, 3 sections, general conclusions, applications. The work is done in a volume of 128 pages, contains 34 figures, 24 tables and 11 applications. The purpose of the diploma thesis is to substantiate the organizational support of the international activity of the enterprise of Agrotechsoyuz LLC in order to increase the stability of its activity. The object of study is the processes of planning, organizing, coordinating, controlling the formation and implementation of management of international activity in the enterprise. The subject of the research is a set of theoretical, methodical and practical approaches to the development and implementation of effective management of international activities at Agrotechsoyuz LLC. Dialectical, statistical methods, method of graphical and logical analysis, calculation and analytical, comparative, economic and mathematical modeling were used in the research, directions of improvement and substantiation of ways of improvement of management of international activity of Agrotechsoyuz LLC. economic information processing, in particular, Microsoft Excel application software, Statistica. The paper proposes to improve the process of managing the international activities of Agrotechsoyuz LLC by establishing a foreign economic activity department at the enterprise; creation of its own customs license warehouse and joining the Hermes financing program.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Овчарова, М. С., and Т. М. Овчарова. "Особливості управління міжнародною діяльністю транснаціональних корпорацій." Thesis, Видавництво СумДУ, 2006. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/19453.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Мохамед, Алі Емад. "Зовнішньоторговельний маркетинг як концепція управління міжнародною діяльністю підприємства." Thesis, Видавництво СумДУ, 2011. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/17350.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Жулавський, Аркадій Юрійович, Аркадий Юрьевич Жулавский, Arkadii Yuriiovych Zhulavskyi, and О. В. Фінкільштейн. "Формування системи управління інвестиційною діяльністю на регіональному рівні." Thesis, Видавництво СумДУ, 2012. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/28452.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Білань, Вячеслав Юрійович. "Управління інвестиційною діяльністю ТОВ “Гілея”." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11301.

Full text
Abstract:
У кваліфікаційній роботі висвітлено такі аспекти. 1 Теоретико-методичні засади управління інвестиційною діяльністю підприємства. 2 Аналіз інвестиційного клімату України та дослідження діяльності ТОВ «Гілея». 3 Удосконалення управління інвестиційною діяльністю ТОВ «Гілея». У кваліфікаційній роботі сформовано рекомендації з удосконалення системи управління інвестиційною діяльністю ТОВ «Гілея», а саме: -рекомендації щодо формування стратегії нвестиційної діяльності для ТОВ «Гілея»; -рекомендації щодо прийняття управлінських рішень при здійсненні інвестиційної діяльності у ТОВ «Гілея»; -рекомендації щодо розширення бізнесу за рахунок диверсифікації послуг у ТОВ «Гілея».
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Звонок, А. О. "Теоретичні підходи до управління інвестиційною діяльністю підприємства." Thesis, Київський національний університет технологій та дизайну, 2018. https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/9597.

Full text
Abstract:
У статті узагальнено теоретичні підходи до управління інвестиційною діяльністю на підприємстві. Зазначено, що актуальність поглибленого вивчення інвестиційної діяльності підприємства визначається рядом умов: інтенсивністю зміни чинників зовнішнього інвестиційного середовища, високою динамікою основних макроекономічних показників, що пов'язані з інвестиційною активністю підприємств, темпами розвитку технологій, частими коливання кон'юнктури інвестиційного ринку, мінливістю державної інвестиційної політики і форм регулювання інвестиційної діяльності, що не дозволяють ефективно управляти інвестиціями підприємства на основі лише раніше накопиченого досвіду і традиційних методів інвестиційного менеджменту, оскільки під впливом багатьох факторів інвестиційні рішення окремих структурних підрозділів підприємства можуть мати різнонаправлений характер, що може призвести до виникнення протиріч і зниження ефективності інвестиційної діяльності в цілому.
В статье обобщены теоретические подходы к управлению инвестиционной деятельностью на предприятии. Определено, что актуальность углубленного изучения инвестиционной деятельности предприятия определяется рядом условий: интенсивностью изменения факторов внешней инвестиционной среды, высокой динамикой основных макроэкономических показателей, связанных с инвестиционной активностью предприятий, темпами развития технологий, частыми колебания конъюнктуры инвестиционного рынка, изменчивостью государственной инвестиционной политики и форм регулирования инвестиционной деятельности, не позволяют эффективно управлять инвестициями предприятия на основе только ранее накопленного опыта и традиционных методов инвестиционного менеджмента, поскольку под воздействием многих факторов инвестиционные решения отдельных структурных подразделений предприятия могут иметь разнонаправленный характер, что может привести к возникновению противоречий и снижению эффективности инвестиционной деятельности в целом.
The article summarizes the theoretical approaches to management of investment activity at the enterprise. It is noted that the actuality of the in-depth study of the investment activity of the enterprise is determined by a number of conditions: the intensity of changes in the factors of the external investment environment, high dynamics of the main macroeconomic indicators related to the investment activity of enterprises, the pace of technological development, frequent fluctuations of the investment market, the volatility of the state investment policies and forms of regulation of investment activity, which do not allow to effectively manage enterprise investments on a basis only previously accumulated experience and traditional methods of investment management, as under the influence of many factors, investment decisions of individual structural units of the enterprise may have a multi-directional character, which may lead to contradictions and reduce the efficiency of investment activity in general.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Яськова, Вікторія Володимирівна. "Управління інноваційною діяльністю (на прикладі ТДВ “Хмельницькзалізобетон”)." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11318.

Full text
Abstract:
У кваліфікаційній роботі висвітлено такі аспекти. 1 Теоретико-методичні засади управління інноваційною діяльністю підприємства. 2 Аналіз стану інноваційної діяльності в Україні та дослідження діяльності ТДВ «Хмельницькзалізобетон». 3 Удосконалення управління інноваційною діяльністю ТДВ «Хмельницькзалізобетон».
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Мохонько, О. М., and Н. Л. Зенченко. "Управління маркетинговою діяльністю закладу охорони здоров’я." Thesis, Чернігів, 2021. http://ir.stu.cn.ua/123456789/25339.

Full text
Abstract:
Мохонько, О. М. Управління маркетинговою діяльністю закладу охорони здоров’я : випускна кваліфікаційна робота : 281 «Публічне управління та адміністрування» / О. М. Мохонько, Н. Л. Зенченко ; керівник роботи І. А. Косач ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра публічного управління та менеджменту організацій. – Чернігів, 2021. – 75 с.
Охарактеризовано сутність маркетингу в закладах охорони здоров’я. Розглянуто діяльність реабілітаційного закладу «Центр «Відродження», специфіку медичних послуг, які надає заклад. Розроблено пропозиції щодо удосконалення управління маркетингом та наданням медичних послуг зазначеним закладом. Методи дослідження – економіко-статистичні, математичні, експертні, соціологічне опитування, анкетування. Об'єкт дослідження – система маркетингу закладу охорони здоров’я та шляхи її удосконалення.
The essence of marketing in health care facilities is described. The activity of the rehabilitation institution "Renaissance Center", the specifics of medical services provided by the institution are considered. Proposals have been developed to improve the management of marketing and provision of medical services by this institution. Research methods - economic and statistical, mathematical, expert, sociological survey, questionnaire. The object of research is the marketing system of a health care institution and ways to improve it.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Бричко, Марина Михайлівна, Марина Михайловна Бричко, and Maryna Mykhailivna Brychko. "Сутність управління діяльністю банків в системі фінансових відносин їх стейкхолдерів." Thesis, Ноулідж, 2013. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/51956.

Full text
Abstract:
У тезах досліджено сутність фінансових відносин, які виникають між стейкхолдерами банку, розуміння ролі управління діяльністю банків у створенні, розподілі і перерозподілі доданої вартості та місце корпоративного управління в ньому.
Іn the theses of the report the essence of financial relations which arise between bank' stakeholders investigated, the role of bank' management in the creation, distribution and redistribution of the bank value added and corporate governance in this process analised.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Магомедов, Муса Сергоєвич. "Формування системи адаптивного управління діяльністю коксохімічного підприємства." Thesis, НТУ "ХПІ", 2017. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/29870.

Full text
Abstract:
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності). Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», 2017. Дисертаційна робота присвячена удосконаленню теоретичних та методичних аспектів щодо формування системи адаптивного управління діяльністю коксохімічного підприємства. Розкрито сутність поняття «система адаптаційного управління», уточнено структуру, складові механізму та інструменти її функціонування. Сформовано класифікацію показників факторів зовнішнього та внутрішнього середовищ з урахуванням запропонованого індексу якості коксу, які впливають на діяльність коксохімічного підприємства. На основі класифікації розроблено науково-практичний підхід щодо обґрунтування необхідності використання системи адаптивного управління, яка базується на розрахунку «індексу доцільності» та шкали вимірювання, що дозволяє скоротити час на прийняття управлінських рішень щодо впровадження адаптивних заходів. Запропоновано методичні положення щодо формування інструменту з управління технологічністю та якістю коксу, реалізація якого дозволяє максимізувати дохід за марками коксу та визначити оптимальне за обсягом постачання вугілля за шахтами й мінімальними цінами. Удосконалено методичні рекомендації щодо безбюджетного управління витратами, що дає можливість знизити собівартість виробництва коксу за марками за оптимальним складом шихти та визначити прогнозні обсяги закупівлі вугілля на короткостроковий період. Розроблено методичне забезпечення комплексної оцінки результативності системи адаптивного управління за етапами: обґрунтування критеріїв оцінки, розрахунок комплексного інтегрального показника та шкали його оцінювання, розробка адитивної моделі аналізу впливу факторів на рівень комплексного інтегрального показника.
The thesis for the degree of candidate of economic sciences, specialty 08.00.04 – economics and management of enterprises (by economic activity). – National Technical University 'Kharkiv Polytechnic Institute ", 2017. The thesis is devoted to the improvement of theoretical and methodological aspects of forming a system of adaptive management of the coke production. The essence of the concept of "adaptive management system", clarified the structure and mechanism components and tools of operation. Formed classification performance factors external and internal environment affecting the activities of coke enterprises. The indicators of internal environment quality index added coke. On the basis of the classification, a scientific and practical approach has been developed to justify the use of an adaptive management system using the "expediency index" and a measurement scale, which will accelerate the adoption of a management decision on the adaptation of the enterprise. Methodical provisions on forming tool management manufacturability and quality of coke, the implementation of which will maximize revenue by coke brands and determine optimal in terms of supply coal mines and the lowest prices. Methodical recommendations ”beyond budgeting” cost management, which enables to reduce the cost of coke brands production for optimal charge composition and determine the projected volumes of purchases of coal in the short run. Methodical support of comprehensive evaluation of the system of adaptive management is developed by following stages: study assessment, calculation of complex integrated parameter and the scale of its assessment, the development of additive model analysis of the impact factors on the level of complex integrated indicator.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Book chapters on the topic "Система управління міжнародною діяльністю"

1

Габрелян, Андрій. "НАПРЯМИ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНІВ ЩОДО ПРОТИДІЇ ЕКОНОМІЧНІЙ ЗЛОЧИННОСТІ." In Державне управління та адміністрування, сфера обслуговування, економіка та міжнародні відносини як рушійні сили економічного зростання держав XXI століття. 2nd ed. Європейська наукова платформа, 2021. http://dx.doi.org/10.36074/paaaseeirdfegcc.ed-2.01.

Full text
Abstract:
Стаття присвячена визначенню й аналізу напрямів підвищення ефективності діяльності правоохоронних органів щодо протидії економічній злочинності. Встановлено, що недоліки, які супроводжують діяльність вітчизняних правоохоронних органів щодо протидії економічній злочинності, зумовлюють наступні основні напрями підвищення її ефективності: створення єдиної державної політики, спрямованої на боротьбу з економічною злочинністю; розробка дієвої системи заходів протидії тіньовій економіці; посилення взаємодії між правоохоронними органами; вдосконалення правової бази; вдосконалення ресурсного забезпечення правоохоронних органів; боротьба з корупцією в правоохоронних органах. В результаті реалізації на практиці запропонованих заходів передбачається стабілізація, а в подальшому – й суттєве зменшення рівня економічної злочинності, зниження загального рівня криміналізації економіки, оздоровлення суспільної обстановки в країні.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography