Academic literature on the topic 'Раціональний маршрут перевезень'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Раціональний маршрут перевезень.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Раціональний маршрут перевезень"

1

ЛІТВІНОВА, Яна, and Владислав БІЛОНОГ. "УДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДИЧНОГО ПІДХОДУ ДО ПОБУДОВИ РАЦІОНАЛЬНИХ МАРШРУТІВ ПЕРЕВЕЗЕННЯ ВАНТАЖІВ АВТОТРАНСПОРТОМ." СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ В МАШИНОБУДУВАННІ ТА ТРАНСПОРТІ 2, no. 15 (November 26, 2020): 54–63. http://dx.doi.org/10.36910/automash.v2i15.392.

Full text
Abstract:
Дослідження присвячене пошуку нових підходів до підвищення ефективності вантажних перевезень на основі аналізу методів та алгоритмів побудови раціональних схем маршрутів. Для проведення дослідження використано методи порівняння, узагальнення з метою визначення особливостей умов реалізації спрощення процесу пошуку раціональних маршрутів перевезення вантажів, а також його вдосконалення, синтезу – при поєднані методу та алгоритму вирішення транспортних задач з розкриттям ролі кожного елемента в системі цілого. Проаналізовані теоретико-методичні засади провідних науковців в галузі транспорту щодо вирішення існуючих проблем при доставці вантажів клієнтам. Зазначено, що низка проблем при побудові раціональних схем маршрутів пов’язана з недосконалими та трудомісткими методами вирішення транспортних задач. Аналіз особливостей вантажних перевезень, як найбільш складного процесу при використанні автомобільного транспорту, дозволив розширити перелік, відмітивши особливість, яка відображає використання неефективних та нераціональних схем маршрутів при перевезенні вантажів. У результаті дослідження встановлено, що в сучасних умовах господарювання рядовому менеджеру, що забезпечує побудову раціональних маршрутів, досить складно забезпечити виконання завдання. Цим визначається доцільність використання двофазної оптимізації при розв’язанні транспортних задач, а саме, суміщень при поєднанні методу «Мітли» та алгоритму вирішення задачі комівояжера при використанні MS Excel. Розглянуто приклад використання зазначеного суміщення для умовного автотранспортного підприємства м. Кривий Ріг. Побудовані та визначені характеристики маршрутів руху вантажного автотранспорту.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

ПУСТЮЛЬГА, Сергій, Валентин ПРИДЮК, Віктор САМОСТЯН, and Володимир САМЧУК. "РОЗРАХУНОК ОПТИМАЛЬНОГО ПЛАНУ ВИКОРИСТАННЯ РІЗНИХ МОДЕЛЕЙ ТРОЛЕЙБУСІВ НА МАРШРУТАХ МІСЬКОЇ ТРАНСПОРТНОЇ МЕРЕЖІ." СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ В МАШИНОБУДУВАННІ ТА ТРАНСПОРТІ 2, no. 17 (November 14, 2021): 127–38. http://dx.doi.org/10.36910/automash.v2i17.642.

Full text
Abstract:
Робота присвячена розробці оптимізаційної моделі ефективного використання наявних у підприємств електротранспорту марок тролейбусів на маршрутній мережі міста за електронними таблицями (на прикладі парку тролейбусів у м. Луцьку). Завдання підвищення ефективності роботи міського пасажирського транспорту може бути вирішене або за рахунок оновлення транспортних засобів, або за рахунок підвищення ефективності роботи наявного рухомого складу. Але, щоб знизити витрати підприємств на виконання транспортної роботи, необхідно удосконалити підходи до її планування, і, як наслідок цього, забезпечити зниження собівартості перевезень і поліпшення якості обслуговування. Для забезпечення найбільш ефективного транспортного обслуговування населення із пасажирських перевезень, організації дорожнього руху, необхідно, щоб транспортна система найбільш оптимально відповідала потребам міста. Існує два шляхи підвищення такої ефективності: або збільшення пропускної спроможності міської транспортної мережі, або раціональне використання існуючої мережі та наявного рухомого складу для перевезення пасажирів. Перше рішення пов’язане із великими матеріальними витратами на реконструкцію транспортних вузлів і магістралей. Другий напрям - раціоналізація використання існуючих транспортних систем і оптимізація процесів перерозподілу навантажень як на транспортну мережу, так і на різні типи транспортних засобів, що здійснюють пасажирські перевезення. У зв’язку із цим, в даній публікації, виконана спроба обійти протиріччя між теоретичними моделями і реальними можливостями транспортного підприємства щодо ефективного використання наявного парку тролейбусів на маршрутах міста та швидкого динамічного перерахунку оптимальних рішень. Актуальність роботи полягає у розробці простих і ефективних методів оптимізації роботи наявного рухомого складу тролейбусів для перевезення пасажирів на міських маршрутах. Для створення моделі оптимізації, проаналізовані маршрути міської транспортної мережі Луцька та здійснено аналіз наявного парку транспортних засобів ЛПЕ, його функціональних та технологічних можливостей для забезпечення транспортного попиту населення. Запропоновано постановку задачі мінімізації цільової функції витрат для оптимального плану розподілу тролейбусів по маршрутах. Побудована модель та розроблені алгоритми її впровадження в електронні таблиці. Розроблені алгоритми та програмна реалізація внесення обмежень відносного порядку при використанні різних моделей тролейбусів на маршрутах. Це забезпечило у процесі моделювання розрахунок цілої низки можливих планів перевезень. Такі плани у роботі запропоновано називати раціональними планами, тобто локально оптимальними за даних обмежень. Ключові слова: оптимізаційна модель, транспортна мережа міста, парк електротранспорту, транспортний попит населення, обмеження відносного порядку.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

МЕЛЕНЧУК, Тетяна, and Євгеній КИРИЛЮК. "ДО ПИТАННЯ ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ ОЦІНКИ ЯКОСТІ ПЕРЕВЕЗЕННЯ ПАСАЖИРІВ В МІСТАХ." СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ В МАШИНОБУДУВАННІ ТА ТРАНСПОРТІ 2, no. 15 (November 26, 2020): 72–78. http://dx.doi.org/10.36910/automash.v2i15.394.

Full text
Abstract:
У роботі проведено аналіз існуючих наукових праць вітчизняних та зарубіжних вчених у галузі дослідження якості перевезення пасажирів у містах. Наведено питання цього напрямку наукових досліджень , які потребують додаткового вирішення. Виявлено, що існуючі методи оцінки якості перевезення пасажирів як параметри використовують складові витрат часу пасажирів на пересування та показники умов цього пересування. Визначено, що для планування якості технологічного процесу перевезення пасажирів муніципальною владою її оцінка повинна базуватися на параметрах даного процесу. Це дасть можливість при проведенні вибору перевізників для кожного маршруту враховувати конкретні показники, які вони зможуть забезпечити своїм рухомим складом. З урахуванням того, що підвищення якості процесу перевезення не повинно зменшувати економічні показники транспортних підприємств, обґрунтовано необхідність їх додаткового фінансування для компенсації витрат на досягнення рівня якості, якого вимагає влада міста. Запропоновано інтегрований показник якості перевезення пасажирів на маршруті міського пасажирського транспорту, що враховує параметри технологічного процесу перевезення пасажирів. Визначено, що підвищення якості перевезення пасажирів можливо за рахунок планування раціональних значень довжини перегонів, інтервалу руху, технічної швидкості та місткості транспортних засобів, які працюють на маршруті. Наведена концепція визначення розміру додаткового фінансового забезпечення перевізників муніципальною владою дозволяє розробити систему оцінки якості перевезення пасажирів у містах, у якій разом з вимогами до рівня якості транспортного обслуговування буде наведено розмір додаткового фінансування перевізників для його забезпечення.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

ПРОГНІЙ, Павло, Данило ПОПОВИЧ, Олена ЗАХАРЧУК, Оксана ШЕВЧУК, Павло ПОПОВИЧ, Ірина МАТВЄЄВА, Віктор ОСТРОВЕРХОВ, and Андрій КОЦУР. "БЕЗПЕКА ПЕРЕВЕЗЕНЬ ПАСАЖИРІВ У ГРОМАДСЬКОМУ ТРАНСПОРТІ В УМОВАХ ПАНДЕМІЇ." СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ В МАШИНОБУДУВАННІ ТА ТРАНСПОРТІ 1, no. 16 (May 20, 2021): 117–30. http://dx.doi.org/10.36910/automash.v1i16.514.

Full text
Abstract:
В умовах пандемії COVID-19 виникають значні об’єктивні проблеми з точки зору безпечного перевезення населення громадським транспортом. Динамічна політика швидкого реагування при транспортуванні людей для зменшення ризиків зараження пасажирів і водіїв забезпечується тим, що при перевезеннях необхідним є надання дозволу муніципальними органами влади на перевезення людей без обтяжуючих зайвих обмежень щодо числа пасажирів у салоні, дотримуватись рівня заповнення салону автобуса винятково відповідно до передбачених конструкцію транспортного засобу числа сидячих місць максимальної кількості пасажирів. Як доведено дослідженнями, штучне недовантаження транспортного засобу для уникнення щільного контакту пасажирів не впливає рівень зараження COVID-19, тому дане обмеження не є раціональним, спричиняючи недовантаження і нераціональні суттєві фінансові втрати перевізника, як наслідок, ймовірне звільнення найманих працівників, відповідно негативний соціальний ефект. Сформовано рекомендації, такі як, обов’язкове використання масок у комплекті з рукавичками, посилена вентиляція салону, а також організація посадки – висадки пасажирів тільки на задні двері та 100% безконтактна оплата проїзду для максимального захисту водія. Дане дослідження є основою формування політики перевезень пасажирів громадським транспортом з позиції визначення рівня безпеки в умовах COVID-19 та комфорту пасажирів з розробкою основ вимірювання сприйняття найважливіших факторів зручності громадського транспорту, мінімального дискомфорту і максимальної безпеки. Ключові слова: організація перевезень, безпека пасажирів, громадський транспорт, пасажиропотік, маршрут
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

ПТИЦЯ, Наталія, and Катерина КОВЦУР. "ДО ПИТАННЯ ВИЗНАЧЕННЯ ХАРАКТЕРУ РОЗТАШУВАННЯ ВАНТАЖООДЕРЖУВАЧІВ ПРИ ДОСЛІДЖЕННІ СИСТЕМИ ДОСТАВКИ." СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ В МАШИНОБУДУВАННІ ТА ТРАНСПОРТІ 1, no. 16 (May 20, 2021): 131–36. http://dx.doi.org/10.36910/automash.v1i16.515.

Full text
Abstract:
Роздрібний ланцюг постачань під тиском високого рівня конкуренції на ринку змушує інших учасників процесу загострювати свою увагу на підвищенні ефективності операцій та визначенню параметрів процесу доставки. Особливістю доставки вантажів в роздрібну торгівельну мережу є територіальне розосередження торгових точок, що визначає розсіювання вантажопотоку у просторі та часі. Існуючі шляхи підвищення ефективності організації руху матеріального потоку є історично сформовані технологічні процеси у логістичному ланцюгу постачань: розробка схем завезення товарів у торгові точки, визначення раціональних розмірів партій і частоту поставок, формування раціональних маршрутів і графіків завезення товарів, визначення структури парку рухомого складу, та інші технологічні процеси, що дозволяють оптимізувати логістичні витрати. Існуючі підходи до визначення характеристик району перевезень та дислокації торгових точок доводять, що прийняті в досліджених роботах допущення про рівномірність розташування торгових точок в районі обслуговування прийняті для спрощення вирішення задач з раціоналізації перевезень. Проаналізовані підходи та залежності не відповідають реальним процесам, що призводить до значних відхилень реальних та модельних значень при визначенні умов роботи транспорту в ланцюгу постачань. Пропонується виявити та формалізувати закономірності розташування торгових точок в районі обслуговування, що дозволить з достатнім ступенем точності визначати умови роботи транспорту в ланцюгу постачань. Ключові слова: система доставки, логістичні витрати, щільність торгових точок, витрати на транспортування, район обслуговування, формат торгової точки, роздрібна торгівельна мережа.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Шматко, Д. З., О. О. Сасов, В. С. Авер’янов, and О. Є. Кравчук. "ВИЗНАЧЕННЯ ЗАКОНОМІРНОСТЕЙ ЗМІНИ ПАСАЖИРОПОТОКІВ У ЧАСІ ІСНУЮЧОЇ МАРШРУТНОЇ МЕРЕЖІ АВТОБУСІВ НА МІСЬКИХ МАРШРУТАХ." Математичне моделювання, no. 2(45) (December 13, 2021): 121–27. http://dx.doi.org/10.31319/2519-8106.2(45)2021.246971.

Full text
Abstract:
Стаття присвячена матеріалам по дослідженню міської маршрутної мережі і системи організації пасажирських перевезень автобусами загального користування у місті Кам’янське Дніпропетровської області. Натурні методи обстеження пасажиропотоків у містах мають велику трудомісткість і вимагають значних фінансових витрат, крім того результати дослідження з'являються з затримкою і не несуть достовірної інформації о реальних пасажиропотоках. Внаслідку обстеження можна отримати пасажиропотоки тільки для існуючої маршрутної мережі. Запропонована авторами математична модель маршрутної мережі дозволяє службам з організації автобусних пасажироперевезень розробити заходи по підвищенню ефективності використання автобусів на маршрутах розвезення у місті Кам’янське, а саме обґрунтування і визначення раціональної пасажиромісткості і кількості рухомого складу, а також оптимізувати по годинам доби режими роботи автобусів по маршрутах. Автори на підставі оцінювання функціювання системи пасажирського громадського автотранспорту запропонували методику по вдосконаленню провізних можливостей маршрутної мережі, яка існує у місті Кам’янське, міських автобусів загального користування. Виведені авторами залежності представляють собою зв’язок між факторним простором і декількома змінними і залежними параметрами. Статистикою, яка характеризує щільність зв’язку між факторами і залежною змінною, являється коефіцієнт кореляції множини прийнятої регресійної моделі.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Dissertations / Theses on the topic "Раціональний маршрут перевезень"

1

Островський, Денис Олександрович. "Оптимізаційні моделі задачі маршрутизації на прикладі ТОВ «Креатив Транс»." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2020. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/9528.

Full text
Abstract:
Метою дипломної роботи є побудова і дослідження комплексної оптимізаційної моделі маршрутизації перевезень автомобільним транспортом в межах великого міста. Проаналізовано особливості формування маршрутів доставки вантажів споживачам на ТОВ «Креатив Транс». Визначено напрямки удосконалення маршрутизації перевезень з урахуванням інтересів вантажовласника і перевізника.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Кривий, Роман Миколайович, and Roman Mykolaiovych Kryvyi. "Раціональна організація роботи автобусів на міських маршрутах." Master's thesis, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2020. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/34147.

Full text
Abstract:
Роботу виконано на кафедрі автомобілів Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України. Захист відбудеться 22 грудня 2020 р. о 10:00 годині на засіданні екзаменаційної комісії № 20 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя за адресою: 46001, м. Тернопіль, вул. Текстильна, 28, навчальний корпус № 9.
У дипломній роботі магістра представлено роль міського громадського транспорту в м. Тернопіль , зокрема на прикладі руху маршруту №30. Мета проекту – дослідження та аналіз параметрів пасажиропотоку та інтенсивності руху пасажирів, що користуються міським громадським транспортом протягом певних періодів доби, визначення шляхів по покращенню показників транспортних системи міста на досліджуваному маршруті. Об’єкт дослідження – маршрут № 30, його схема руху та графік руху за годинами доби. Предмет дослідження – закономірності впливу проектних рішень на собівартість перевезень пасажирів громадським транспортом в м. Тернопіль та на якість наданих послуг.
РЕФЕРАТ 6 ВСТУП 7 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНИЙ РОЗДІЛ 1.1. Призначення і характеристика підприємства 9 1.2. Характеристика діяльності ТОВ "Менс-Авто" 12 1.3. Недоліки і пропозиції по покращенні існуючої організації перевезень 13 РОЗДІЛ 2. АНАЛІТИКО-ДОСЛІДНИЦЬКИЙ РОЗДІЛ 2.1. Обстеження пасажиропотоків на маршруті 15 2.2. Коротка характеристика маршруту №30 «Корольова – обласна психоневрологічна лікарня» 22 2.3. Вибір типу рухомого складу 29 2.4. Розрахунок показників використання автобусів на міському маршруті №30 «Корольова – обласна психоневрологічна лікарня» 31 2.5. Визначення техніко-економічних показників роботи автобуса за рік 34 2.6. Визначення середніх техніко-експлуатаційних показників 35 РОЗДІЛ 3. ПРОЕКТНО-РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ РОЗДІЛ 3.1. Удосконалення диспетчерського управління та посилений контроль за роботою автобусів на маршрутах 39 3.2. Моделювання графіка руху автобуса відповідно до удосконаленого маршруту №30 40 3.3. Аналіз пасажиропотоку та організація випуску руху автобуса на рейс №30 і повернення на АТП. 43 3.4. Техніко-економічні показники проекту 52 3.5. Заходи по економії паливо – мастильних матеріалів 55 РОЗДІЛ 4. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 4.1. Охорона праці при реалізації удосконаленого транспортного процесу 57 4.2. Захист навколишнього середовища від небезпечних виробничих факторів 58 4.3 Вимоги техніки безпеки до технічного стану та обладнання транспортних засобів 59 4. 4 Оцінка радіаційної обстановки за даними радіаційної розвідки та прийняття оптимального рішення щодо мінімізації збитків у зоні лиха 67 ЗАГАЛЬНІ ВИСНОВКИ 60 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 61 ДОДАТКИ 63
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography