Academic literature on the topic 'Підготовка до змагань'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Підготовка до змагань.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Підготовка до змагань"

1

Борисова, Ольга, Вікторія Нагорна, and Артур Митько. "Спеціальна фізична підготовленість висококваліфікованих більярдистів як чинник підвищення ефективності змагальної діяльності (на прикладі пулу)." Теорія і методика фізичного виховання і спорту, no. 3 (February 2, 2022): 14–19. http://dx.doi.org/10.32652/tmfvs.2021.3.14-19.

Full text
Abstract:
Анотація. У статті розглянуто проблеми удосконалення рівня спеціальної фізичної підготовленості висококваліфікованих більярдистів для підвищення ефективності їхньої змагальної діяльності та досягнення високих спортивних результатів на головних міжнародних змаганнях з пулу. Аналіз сучасних програм підготовки висококваліфікованих більярдистів провідних збірних команд Європи з пулу, в тому числі й України, дозволив визначити, що їхній зміст складається переважно з показників планування тренувального навантаження техніко-тактичної підготовленості без урахування диференційованого підходу до розвитку та удосконалення спеціальних фізичних якостей. Одним зі шляхів вирішення зазначеної проблеми має стати розробка та впровадження у підготовку збірної команди України комплексних програм із урахуванням рівня психологічної, техніко-тактичної та спеціальної фізичної підготовленості гравців. Мета. Підвищення ефективності підготовки більярдистів високої кваліфікації до головних змагань макроциклу шляхом оптимізації рівня спеціальної фізичної підготовленості. Методи. Аналіз і узагальнення науково-методичної літератури; опитування; метод експертних оцінок; спостереження; тестування, педагогічний експеримент; психофізіологічні методи дослідження; методи математичної статистики. Результати. Реалізація розробленої нами програми підготовки спортсменів до головних змагань макроциклу у педагогічному експерименті виявила вірогідне поліпшення інтегральної підготовленості в експериментальній групі більярдистів національної збірної команди з пулу до чемпіонату Європи порівняно з контрольною групою (p < 0,05). Наукове обґрунтування практичної ефективності впровадження у процес підготовки національної збірної команди з більярдного спорту (пул) підтверджено високими результатами виступів висококваліфікованих більярдистів на чемпіонатах Європи з пулу 2016–2019 рр. Ключові слова: більярдний спорт, пул, спеціальна фізична підготовка, інтегральна підготовка, програма підготовки, індивідуальний план.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Борисова, Ольга, Вікторія Нагорна, Артур Митько, Ангеліна Перетятько, and Віталій Пацура. "ПІДГОТОВКА ВИСОКОКВАЛІФІКОВАНИХ БІЛЬЯРДИСТІВ ДО ГОЛОВНИХ ЗМАГАНЬ МАКРОЦИКЛУ." Теорія і методика фізичного виховання і спорту, no. 4 (December 27, 2019): 3–8. http://dx.doi.org/10.32652/tmfvs.2019.4.3-8.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Гант, Олена, and Ксенія Млікова. "Використання спортсменами духовних практик та ритуалів при підготовці до змагань." Слобожанський науково-спортивний вісник K, no. 6 (December 30, 2019): 22–25. http://dx.doi.org/10.15391/snsv.2019-6.024.

Full text
Abstract:
Мета: вивчити особливості підготовки до змагань у українських та латишських спортсменів. Матеріал і методи: аналіз науково-методичної літератури, анкетування, методика «Ціннісні орієнтації» Рокіча. Результати: проведено теоретичний аналіз проблеми психологічної підготовки до змагань у спортсменів. Визначено, що крім класичних психологічних технік спортсмени застосовують різні ритуали та духовці практики. Проаналізовано відношення до відповідальності за результат у змаганнях у латишських та українських спортсменів. Висновки: 85,72% обстежених спортсменів, використовують різноманітні ритуальні дії та духовні практики перед змаганнями, та при цьому повністю беруть на себе відповідальність за результат на змаганнях. Використання спортс- менам ритуалів та духовних практик, залежить як від культурних особливостей обстежених спортсменів, від їх особис- тісних орієнтирів та ціннісних орієнтацій, віросповідання та сили нервової системи. Ключові слова спорт, спортсмени, психологічна підготовка, духовні практики
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Адамчук, Вадим, Віктор Костюкевич, and Тетяна Вознюк. "Програмування тренувального процесу легкоатлетів-багатоборців під час підготовки до змагань." Теорія і методика фізичного виховання і спорту, no. 2 (January 3, 2022): 3–8. http://dx.doi.org/10.32652/tmfvs.2021.2.3-8.

Full text
Abstract:
Анотація. Зміни, які відбулися в календарі змагальної практики, вимагають значної уваги до наукових досліджень, що стосуються підвищення ступеня надійності виступів спортсменів у легкоатлетичному багатоборстві та досягнення високих результатів у головних змаганнях, зокрема програмування тренувального процесу та підвищення результативності підготовки спортсменів за рахунок максимального використання інновацій у сфері теорії та практики підготовки з окремих спортивних дисциплін, що входять до програми легкоатлетичного багатоборства. Мета. Обґрунтувати методичні підходи до програмування тренувальних занять висококваліфікованих спортсменів у легкоатлетичному багатоборстві. Методи. Аналіз наукової літератури, педагогічне спостереження, методи математичної статистики. Результати. Для розробки програм тренувальних занять було створено індивідуальний комплекс тренувальних засобів: спеціальної технічної підготовки (ТР1–7), спеціальної фізичної підготовки (S, SP, P, E) та загальної фізичної підготовки (GPT). З урахуванням успішних змагальних дисциплін і домінантних компонентів спеціальної фізичної підготовленості спортсменів, розроблено індивідуальну структуру тренувальних занять ударного мікроциклу підготовки багатоборців до чемпіонатів України з легкої атлетики. Ключові слова: висококваліфіковані спортсмени, легкоатлетичне багатоборство, безпосередня підготовка до змагань, ударний мікроцикл.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Безмилов, Микола, Оксана Шинкарук, and Терренс Мерфі. "Підготовка спортивного резерву та відбір баскетболістів в США." Теорія і методика фізичного виховання і спорту, no. 3 (April 20, 2021): 10–20. http://dx.doi.org/10.32652/tmfvs.2020.3.10-20.

Full text
Abstract:
Анотація. Постійне зростання конкуренції та динамічність спортивного результату на світовій арені потребують постійного пошуку ефективних шляхів вдосконалення системи підготовки спортивного резерву. Особливо гострою ця проблема є для ігрових командних видів спорту. Мета. Проаналізувати соціально-економічні та організаційно-методичні особливості системи підготовки резерву та відбору баскетболістів в США. Методи. Аналіз літературних джерел та даних всесвітньої мережі Internet, аналіз змагальної діяльності, опитування експертів, методи математичної статистики. Результати. Проаналізовано та представлено особливості системи підготовки баскетбольного резерву в США. Систематизовано ключові фактори, які визначають ефективність функціонування самобутньої американської моделі багаторічної підготовки спортивного резерву в багатьох видах спорту: 1) відсутність прямого державного фінансування та управління галуззю фізичного виховання і спорту; 2) багаточисельність, автономність та розрізненість окремих учасників фізкультурно-спортивного руху; 3) провідна роль освітніх установ у процесі підготовки спортивного резерву; 4) ціннісне ставлення до занять спортом та велика масовість тих, хто займається. Показано особливості організації шкільного та студентського спорту в США, на базі якого відбувається підготовка віддаленого та найближчого резерву для професійного спорту. Виділено основні ланки системи організації та управління баскетболом у США. Функціонування спорту та підготовка резерву в США переважно відбуваються екстенсивним шляхом. Основою багаторічних успіхів американських баскетболістів на міжнародній арені є популярність і масовість занять та розгалужена мережа високих за своїм рівнем шкільних та студентських змагань. Вказується на важливість врахування історичних, соціально-економічних, політичних та інших особливостей держави, традицій вітчизняної школи спорту під час перенесення досвіду зарубіжних моделей багаторічної підготовки для реалізації в умовах іншого соціокультурного середовища.Ключові слова: баскетбол, підготовка резерву, відбір, система змагань, драфт, студентськийспорт, професійний спорт.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Чижевська, Надія, and Оксана Шинкарук. "Характеристика підготовки початківців в інтелектуальних видах спорту та в шашках." Теорія і методика фізичного виховання і спорту, no. 2 (January 3, 2022): 44–49. http://dx.doi.org/10.32652/tmfvs.2021.2.44-49.

Full text
Abstract:
Анотація. В сучасному світі спостерігається тенденція до видового розширення інтелектуального спорту, який розглядають як інструмент розвитку дитини. Проте проблемним питанням залишається залучення дітей до занять інтелектуальними видами спорту для розвитку їхньої особистості і найбільш здібних з них до подальших занять на всіх рівнях спортивного удосконалення. Мета. Дослідити та визначити особливості відбору та підготовки початківців в інтелектуальних видах спорту, зокрема в шашках, шляхом аналізу практичного досвіду та нормативно-правових документів. Методи. Аналіз літературних джерел та даних мережі Інтернет; нормативно-правових документів (навчальні програми для ДЮСШ, СДЮСШОР ШВСМ з інтелектуальних видів спорту); опитування; систематизація; узагальнення, методи математичної статистики. Результати. Мінімальний вік зарахування вихованців до спортивних шкіл з інтелектуальних видів спорту – 6 років. Проте в окремих випадках за рішенням тренерської ради він може бути зменшений на 1–2 роки для учнів, які мають певні здібності, за наявності медичної довідки про стан здоров’я з визначенням рекомендацій до занять будь-яким видом спорту. Експертами визначено найбільш оптимальний вік початку занять інтелектуальними видами спорту, зокрема шашками, – 4–6 років. Необхідно зазначити, що 57 % дослідників визначили вік для початку занять шашками – 4 роки, 47 % – 5 років. Фахівці підкреслили тенденцію до омолодження початку занять спортом і підтвердили вплив інтелектуальних видів на ефективний розвиток дитини. Відмічено необхідність поетапного відбору здібних дітей та підлітків під час проведення різноманітних змагань, сеансів одночасної гри. У процесі первинного відбору обирають тести для оцінювання рівня інтелектуального розвитку, кмітливості та здатності до логічного мислення. Серед фізичних якостей провідне місце займає витривалість, яка впливає на результативність в інтелектуальних видах спорту, що обумовлено регламентом змагань. Виявлення задатків у ранньому віці дозволяє підвищити ефективність процесу відбору й орієнтації спортивної підготовки в інтелектуальних видах спорту та шашках зокрема. Ключові слова: інтелектуальні види спорту, шашки, початківці, підготовка.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Полтавець, Андрій, Вячеслав Мулик, and Андрій Кийко. "ВИЗНАЧЕННЯ ВИМОГ ДО КОМПЛЕКСУ ФІЗИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ ПІД ЧАС ТРЕНУВАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ СПОРТСМЕНІВ З ВІЙСЬКОВО-АВІАЦІЙНОГО ПʼЯТИБОРСТВА." Слобожанський науково-спортивний вісник 5, no. 79 (October 26, 2020): 52–57. http://dx.doi.org/10.15391/snsv.2020-5.008.

Full text
Abstract:
Мета: проаналізувати вихідні показники, що характеризують рівень розвитку фізіометричних параметрів у курсантів першого курсу вищого навчального закладу, які є претендентами у збірну команду з міжнародного військово-авіаційного п'ятиборства. Матеріал і методи: аналіз літературних джерел, тестування, статистичний аналіз. В дослідженні приймали участь 48 курсантів першого курсу Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба (чоловіки), віком 17-18 років, з них 38 кандидатів у майстри спорту та 10 майстрів спорту. Результати: враховуючи вихідні дані стосовно розподілу за видами спорту курсантів-чоловіків першого курсу ХНУПС, були визначені показники коефіцієнту пропорційності і міцності статури з метою запобігання впливу будь-яких випадкових параметрів на кінцеві результати дослідження. Для вирішення мети і завдань досліджень нами були відібрані і систематизовані тести для оцінки функціонального стану серцево-судинної системи. Були визначені та проаналізовані дані показника фізичної працездатності за тестом PWC170. Проведено аналіз результатів у вигляді вербального опису, таблиць, аналітичного опису отриманих закономірностей. Висновки: визначено, що підготовка спортсменів з військово-авіаційного п’ятиборства в подальшому вимагає розробки універсального комплексу фізичних вправ, виконання яких не вимагає спеціального обладнання, є зрозумілим, і відповідає вимогам підготовки. Визначено важливість оцінки функціонального стану серцево-судинної системи під час процесу відбору спортсменів у збірну команду з міжнародного військово-авіаційного п'ятиборства та для визначення алгоритму подальшого тренування. Встановлено, що заняття протягом тривалого часу тим або іншим видом спорту (ігрові, циклічні, складно-координаційні, єдиноборства) напередодні до включення до складу збірної команди з військово-авіаційного п’ятиборства робить необхідним розробку універсального комплексу фізичної підготовки. Використання метод кругового тренування (кроcфіту) найбільше відповідає вимогам щодо універсального комплексу фізичних вправ для підготовки до змагань з військово-авіаційного п’ятиборства. Ключові слова військово-авіаційне п'ятиборство, фізіометричні параметри, функціональний стан, кругове тренування, кросфіт.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Патер, Іван Григорович. "СОЮЗ ВИЗВОЛЕННЯ УКРАЇНИ: ВІЙСЬКОВО-ПОЛІТИЧНИЙ АСПЕКТ (1914–1918 рр.)." Військово-науковий вісник, no. 35 (May 11, 2021): 81–113. http://dx.doi.org/10.33577/2313-5603.35.2021.81-113.

Full text
Abstract:
Початок Першої світової війни призвів до заснування наддніпрянськими полі­тичними емігрантами Союзу визволення України (СВУ), основним постулатом якого стало розбиття царської Росії та утворення незалежної Української держави. Бойові дії на російсько-австро-угорсько-німецькому фронті спричинилися до появи великої кількості вояків-українців у таборах військовополонених російської армії на території Австро-Угорщини та Німеччини. Наголошено на заходах СВУ перед урядовими чинниками Центральних держав, завдяки чому вдалося виокремити сотні тисяч полонених українців в окремі табори, ізолювавши їх від російського впливу, і поширювати серед них ідею визволення українського народу. Акцентовано на діях керівництва СВУ щодо переконання впливових німецьких та австро-угорських кіл у необхідності здійснення комплексу політичних заходів, спрямованих на зміцнення національної самосвідомості вояків-українців. Зазначено розгортання широкої національно-патріотичної та культурно-просвітньої роботи Союзу серед полонених українців, окремо солдатського складу та офіцерів. Висвітлено результати наполегливої праці СВУ: зорганізування Українських громад у таборах, залучення значної кількості полонених до українства, а з утворенням Центральної Ради і проголошенням самостійності України моральна і психологічна їх підготовка до захисту своєї Вітчизни, успішне проведення у середовищі таборян формування дивізій Сіро- та Синьожупанників, вояки яких стали одним із важливих елементів творення української національної армії в добу визвольних змагань 1917–1920 рр.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Мазуренко, Ігор. "Аналіз силових показників висококваліфікованих армспортсменів на етапі передзмагальної підготовки." Слобожанський науково-спортивний вісник K, no. 6 (December 30, 2019): 44–49. http://dx.doi.org/10.15391/snsv.2019-6.029.

Full text
Abstract:
Мета: аналіз показників силової підготовки основних змагальних рухів армспортсменів вищої кваліфікації на етапі пе- редзмагальної підготовки. Завдання роботи: аналіз тренувального процесу при підготовці до змагань з армрестлінгу; виявлення оптимальних силових показників при підготовці до змагань з армрестлінгу; визначення методики підготов- ки до головних змагань з армрестлінгу. Матеріал і методи: теоретичний аналіз і узагальнення даних науково-методичної літератури та методики тренуваль- ного процесу висококваліфікованих армспортсменів при підготовці до основних змагань, педагогічний експеримент (кистьова динамометрія, тензодинамометрія). Матеріал: у процесі дослідження проведено виміри силових показників в основних змагальних рухах висококваліфікованих 24 армспортменів 3 вагових категоріях (до 80 кг, 80-100 кг, понад 100 кг) по 8 осіб у кожній на етапі передзмагальної підготовки. Показники вимірювали електротензодинамометром серії FBk польського виробництва з класом точності до 100 грамів, за допомогою спеціально виготовленого блочного пристрою «Прибор ARM1». Результати: в результаті аналізу, визначено, що силові показники 4 змагальних рухів (згинанні пальців, натяжка мо- лотом, гак, згинанні кисті) висококваліфікованих армспортсменів були достовірно високими у ваговій категорії 80-100 кг. Причому показник сили гаку правої руки був найвищим саме у цій ваговій групі, а найнижчий показник зафіксовано у ваговій групі до 80 кг у згинанні пальців. Висновки: порівняльний аналіз усіх досліджених показників силових можливостей висококваліфікованих армспор- тсменів дозволив встановити, що найбільш високі результати були показані в силових вправах гак і згинанні кисті; можна стверджувати, що силові вправи дозволяють достатньо чітко визначити рівень силової підготовленості арм- спортсменів, а сама це є головним показником результативності висококваліфікованих армспортсменів; отримані результати свідчать про те, що армспортсмени з гіршими силовими показниками досягають результатів за рахунок включення до виконання силових вправ більшої кількості м’язових груп і, навпаки, більш високі силові показники до- сягаються за рахунок виконання силових вправ певною м’язовою групою. Ключові слова армрестлінг, силові показники, змагання, спортсмени.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Гнидюк, Олександр, and Оксана Гнидюк. "ФІЗИЧНЕ САМОВДОСКОНАЛЕННЯ ЯК ОДНА ІЗ СКЛАДОВИХ РЕАЛІЗАЦІЇ СИСТЕМИ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ОФІЦЕРІВ-ПРИКОРДОННИКІВ." Збірник наукових праць Національної академії Державної прикордонної служби України. Серія: педагогічні науки 17, no. 2 (January 26, 2020): 64–74. http://dx.doi.org/10.32453/pedzbirnyk.v17i2.32.

Full text
Abstract:
У статті визначено актуальність фізичного самовдосконалення як одної із складових реалізації системи професійної підготовки офіцерів прикордонників, розглянуто сутність даного поняття Велика увага авторів сфокусована на необхідності та важливості деяких основних складових фізичного самовдосконалення для майбутніх офіцерів-прикордонників.Стаття присвячена вивченню професійних підходів відповідно до умов і підстав застосування прикордонниками спеціальних засобів фізичного самовдосконалення при виконанні завдань з охорони державного кордону. Постійний розвитком Державної прикордонної служби України висуває нові вимоги до підготовки офіцерів-прикордонників. Національна академія Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького є єдиним вищим навчальним закладом професійної підготовки майбутніх офіцерів прикордонної служби. Існує велика кількість професійних тренінгів під час навчання на всіх етапах отримання курсантами вищої освіти, велика увага приділяється багатьом професійним курсам. Головними з них є: тактика, медична підготовка, вогнева і фізична підготовка. Фізична підготовка – одна з найважливіших частин життя курсантів і надзвичайно корисна для майбутньої професії. Наведені основні форми фізичної підготовки: ранкові фізичні вправи, спеціальні спортивні гуртки, фізичні змагання з усіх видів спорту. Головною метою фізичного виховання є: отримання гарної фізичної форми, самовдосконалення та базова підготовки щодо майбутньої служби на державному кордоні. Тому слід відмітити, що майбутні офіцери-прикордонники мають володіти основними теоретичними навичками, а також бути у належній фізичній формі і бути готовими до дій у різних умовах обстановки.За браком часу курсанти повинні самостійно займатись і планувати свій розпорядок дня. Фізична підготовка як основна частина військового курсу тісно пов’язана з іншими військовими предметами (тактикою, вогневою підготовкою, військовою медициною) та впливає на майбутню службу.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Dissertations / Theses on the topic "Підготовка до змагань"

1

Коваленко, Сергій Львович, Сергей Львович Коваленко, Serhii Lvovych Kovalenko, and М. Є. Беседін. "Психологічна підготовка юнаків 15–16 років до змагань з веслування на байдарках." Thesis, Сумський державний університет, 2019. https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/77511.

Full text
Abstract:
Підготовка кваліфікованих веслувальників, це складний багатоетапний процес, в основу якого покладено як адаптацію юнаків до фізичних навантажень та і психічну підготовку до змагальних поєдинків. Сам по собі процес перетворення юнаків у спортсменів веслувальників є довго етапним і займає роки. Найбільш вдалий вік для початку занять веслувальним спортом є 14–16 років. У цей період закладаються основи майстерності, юні спортсмени отримують спеціальні навички, активно вдосконалюють техніку веслування, натомість, саме у цей період з підлітками відбуваються складні фізіологічні та психічні зміни. У цьому віці психіка юнаків характеризується полярністю та імпульсивністю. Підвищена впевненість, водночас може змінитись на зневіру у власних силах і можливостях, цілеспрямованість може змінитися втратою прагнення і бажання продовжувати обраний напрямок діяльності. Нестійкість і надзвичайна рухливість психіки у підлітковому віці є нормою. Педагогічна праця тренера з підлітками 14-16 років є важливим етапом відбору найбільш здібних і перспективних юнаків і дівчат. В світлі вище згаданого, розробка програм та методичних прийомів, спрямованих на вдосконалення підготовки підлітків до занять веслувальним спортом і формування їх психічної стабільності на змаганнях є важливим і актуальним напрямом дослідження [1]. Мета: розробити дієві компоненти методики психологічної підготовки юнаків 14-16 років для підвищення ефективності виконання значної за обсягом тренувальної роботи, та максимальної мотивації на найкращий результат під час змагань.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Ягронюк, Павло Олександрович. "Вдосконалення тренувального процесу висококваліфікованих важкоатлетів при підготовці до відповідальних змагань." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11631.

Full text
Abstract:
Кваліфікаційна робота магістра складається з чотирьох розділів. Об’єкт дослідження - програми занять в мезоциклах підготовки для важкоатлетів високої кваліфікації. У роботі розглядаються: динаміка компонентів тренувальної роботи важкоатлетів з різною масою тіла в мезоциклах підготовки. Проаналізовано Аналіз щоденників тренувань членів збірної команди України з важкої атлетики.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Білоус, Олеся Валеріївна, and Наталя Юріївна Борейко. "Йога-нідра як складова психологічної підготовки спортсменів до змагань." Thesis, Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2018. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/40723.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Латишева, Майя Михайлівна, Тетяна Семенівна Павленко, and Наталя Євгеніївна Твердохлєбова. "Особливості підготовки студентів до участі у олімпіадах з безпеки виробництва." Thesis, Сумський державний університет, 2010. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/30138.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Рубцов, Єгор Єгорович, and Yehor Yehorovych Rubtsov. "Удосконалення підготовки до змагальної діяльності юних легкоатлетів 13–14 років на основі використання вправ силового спрямування." Master's thesis, СумДПУ імені А. С. Макаренка, 2021. http://repository.sspu.edu.ua/handle/123456789/12200.

Full text
Abstract:
Дослідження проблем спортивного тренування юнаків завжди вимагає пошуку нових підходів, правильних шляхів всебічної підготовки, що у майбутньому приведе до високих результатів у обраному виді спорту. Велика конкуренція у спорті високих досягнень потребує постійного вдосконалення у процесі тренувальної підготовки юних спортсменів, так один із основних елементів підготовки спортсмена і тренера є спортивний результат. Доведено, що у практиці легкої атлетики велике значення має величина швидкісно-силових навантажень у тренуванні на середні дистанції, а саме підготовки спортсменів, досі розглядається неоднозначно і часом суперечливо, що, на нашу думку, потребує свого наукового уточнення і дане дослідження сьогодення є актуальним. В роботі зроблений аналіз теоретико-методологічного підґрунтя підготовки до змагальної діяльності легкоатлетів, досліджено рівень фізичного розвитку і фізичної підготовленості у бігунів на середні дистанції та розроблено і впроваджено використання комплексу вправ силового спрямування бігунів на середні дистанції з перевіренням його ефективності.
The study of the problems of sports training of young people always requires the search for new approaches, the right ways of comprehensive training, which in the future will lead to high results in the chosen sport. Great competition in high-achievement sports needs constant improvement in the process of training young athletes, so one of the main elements of training an athlete and coach is a sports result. It is proved that in the practice of athletics the value of speed and strength loads in medium distance training, namely the training of athletes, is still considered ambiguous and sometimes contradictory, which, in our opinion, needs scientific clarification and this study is relevant today. The analysis of the theoretical and methodological basis of preparation for competitive activity of track and field athletes is made, the level of physical development and physical fitness of middle distance runners is investigated and the use of a set of strength exercises for middle distance runners is developed and implemented.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Тимченко, Максим Сергійович. "Удосконалення фізичної підготовки футболістів 15-17 років у підготовчо-му періоді річного циклу підготовки до основних змагань." Магістерська робота, 2020. https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/3621.

Full text
Abstract:
Тимченко М. С. Удосконалення фізичної підготовки футболістів 15-17 років у підготовчо-му періоді річного циклу підготовки до основних змагань : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 017 "Фізична культура і спорт" / наук. керівник С. І. Караулова. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 64 с.
UA : Кваліфікаційна робота складається з 64 сторінок, 8 таблиць, 3 рисунка, 54 літературних джерела. Об’єкт дослідження – навчально-тренувальний процес юних футболістів у віці 15-17 років. Мета дослідження – обґрунтування і розробка педагогічної технології швидкісно-силової підготовки юних футболістів у віці 15-17 років. Методи дослідження: теоретичний аналіз і узагальнення; анкетування, бесіда, опитування; вивчення динаміки фізичного стану і працездатності в процесі швидкісно-силової підготовки юних футболістів; оцінка рівня фізичного стану (фізичної підготовленості, функціонального стану організму і фізичного розвитку) юних футболістів; педагогічний експеримент; статистична обробка отриманих даних. Педагогічний експеримент був організований і проведений протягом сезону 2019-2020 рр. в рамках навчально-тренувального процесу, що проводиться в ДЮСШ з футболу. За результатами проведеної роботи зроблено: 1. Виявлено найбільш ефективні вправи з м'ячем і без нього при розвитку швидкісно-силових здібностей у юних футболістів, а також оптимальне їх співвідношення в тренувальному процесі. 2. Обґрунтовано педагогічні умови, необхідні для ефективного управління швидкісно-силової підготовкою юних футболістів. 3. Розроблено програму і технологію швидкісно-силової підготовки юних футболістів, а потім експериментально перевірити їх ефективність.
EN : Thesis consists of 64 pages, 8 tables, 3 figures, 54 references. The object of research is the educational and training process of young football players aged 15-17. The purpose of the study is to substantiate and develop pedagogical technology of speed and strength training of young football players aged 15-17. Research methods: • theoretical analysis and generalization; • questionnaires, interviews, surveys; • study of the dynamics of physical condition and efficiency in the process of speed and strength training of young football players; • assessment of the level of physical condition (physical fitness, functional state of the body and physical development) of young football players; • pedagogical experiment; • statistical processing of the received data. The pedagogical experiment was organized and conducted during the 2019-2020 season as part of the educational and training process conducted at the CYSS in football. The novelty of the work lies in the scientific substantiation and development of pedagogical technology of speed and strength training of young football players, which consists of four stages: "preparatory", "organizational", "implementation", "final". Each of these stages has its own meaning and solves the relevant problems.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Reports on the topic "Підготовка до змагань"

1

Шутько, Віктор Васильович. До методики викладання предмету «Рухливі ігри» у майбутніх учителів початкових класів. КПІ ДВНЗ «КНУ», 2015. http://dx.doi.org/10.31812/0564/1972.

Full text
Abstract:
Розглядаються методичні особливості проведення ігор-атракціонів, поєдинків, естафет і ігор на прояв фізичних якостей. Окремо в теоретичному матеріалі викладається методика організації і проведення змагань по рухливим іграм та «Веселим стартам». Практичні заняття студентами готуються самостійно. Кожний з них робить підбір ігор базуючись на програму по «Фізичній культурі» і в залежності від поставлених викладачем завдань на наступне заняття. Ігри підбирались з застосуванням вправ за способами рухової діяльності. По закінченню курсу викладання предмету підготовка студентів повинна відповідати вимогам на підставі яких: − кожний повинен мати конспекти всіх вивчених ігор і знати їх зміст; − провести ігри різної спрямованості програмних вимог та форм проведення; − вміти надати аналіз гри проведеної товаришем; − знати основи теорії гри й методики організації і проведення рухливих ігор в початкових класах; − вірно використовувати рухливі ігри враховуючи конкретні задачі уроку і шкільної програми розподіленої за «школами» рухової діяльності; − володіти підбором ігор та естафет з урахуванням віку учнів, дозування навантажень, психолого-фізіологічної та фізичної підготовленості молодших школярів.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography