Academic literature on the topic 'Підвищення якості виробу'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Підвищення якості виробу.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Підвищення якості виробу"

1

Vysloukh, S., V. Yaryhin, О. Globa, and R. Ivanenko. "Підвищення якості великогабаритних деталей, виготовлених методом FDM 3D друку." COMPUTER-INTEGRATED TECHNOLOGIES: EDUCATION, SCIENCE, PRODUCTION, no. 43 (June 11, 2021): 5–11. http://dx.doi.org/10.36910/6775-2524-0560-2021-43-01.

Full text
Abstract:
Сучасне устаткування дозволяє регулювати лише безпосередньо температуру сопла (температуру друку пластику), не враховуючи при цьому температуру зовнішнього середовища. Відомо, що більшість моделей принтерів мають відкриті корпуси і виріб може охолоджуватись нерівномірно. Ймовірність отримання браку як за якісними характеристиками поверхонь, так і за формою зростає. Описана нами пропозиція модернізації конструкції принтера дозволить оптимізувати весь процес друку. Зменшення або усунення необхідності пост-обробки деталі, дозволить зменшити час повного циклу її виготовлення і знизить її кінцеву вартість. Уникнення ж помилок на етапі виготовлення прототипу, виключать можливість прихованих помилок після запуску виробу в серію.У статті, з метою пошуку оптимальних параметрів покращення якості деталі, визначається, яким чином підтримання мікрокліматичних умов в зоні друку впливає на параметри якості деталі. Встановлено, що на якість крупногабаритних виробів, виготовлених методом FDM друку, суттєво впливають процеси підтримання температурних режимів. Результатом дослідження окреслено шляхи усунення недоліків друку, зокрема шляхом модернізації принтера.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Омельченко, Н. В., А. С. Браїлко, and Н. В. Лисенко. "ТОВАРОЗНАВЧА ОЦІНКА ВТРАТИ ЯКОСТІ ОДЯГУ З ХУТРА." Herald of Lviv University of Trade and Economics Technical sciences, no. 25 (May 11, 2021): 168–77. http://dx.doi.org/10.36477/2522-1221-2021-25-22.

Full text
Abstract:
Аналіз практики проведення товарознавчої оцінки та експертиз виробів зі шкіри та хутра виявив суттєві недоліки, що свідчать про відсутність ґрунтовних досліджень і наукової аргу- ментації експертних висновків. Товарознавчу оцінку проведено з метою встановлення втрати якості хутряного півпальто “Lattoni”, розміру EU 42, що перебувало на зберіганні та потрапило під вплив гарячої пари та води, надмірної вологи. Доведена доцільність та ефективність застосування роз- роблених методичних підходів до товарознавчої оцінки втрати якості виробів зі шкіри та хутра з урахуванням: впливу кожного виду дефекту на якість виробу, залежно від площі, яку він займає на кожній деталі (частині деталі) виробу; місця розташування та розмір дефекту, ступінь прояву, впливу дефекту на зовнішній вигляд та експлуатаційні властивості виробу загалом. Запропоновано втрату якості об’єкта експертизи, викликану різними дефектами за рахунок впливу причинних фак- торів виражати за допомогою коефіцієнта втрати якості. У статті наведено результати засто- сування розроблених методичних підходів до товарознавчої оцінки втрати якості виробів зі шкіри та хутра, методики визначення втрати якості виробів із шкіри та хутра МНДНЦ-0004-01-17 під час товарознавчої оцінки втрати якості хутряного півпальто “Lattoni”, розміру EU 42, що перебувало на зберіганні та потрапило під вплив гарячої пари та води, надмірної вологи, з урахуванням впливу кожного виду дефекту на якість виробу, залежно від площі, яку він займає на кожній деталі (частині деталі) виробу. Визначено зміну розмірних ознак виробу через вплив причинних факторів зниження якості досліджуваного зразка та порівняння його із зразком-аналогом. Виявлено наявні дефекти, їх розмір, місце розташування і вплив на експлуатаційні та естетичні властивості досліджуваного зразка та його якість загалом. З’ясовано вплив виявлених дефектів на споживні властивості об’єкта дослідження. Розраховано коефіцієнт фізичного зносу, який становив 0,79. Встановлено, що втрата якості хутряного півпальто “Lattoni”, розміру EU 42, що перебувало на зберіганні та потрапило під вплив причинних факторів, зокрема: гарячої пари та води, надмірної вологи становить 79%. Резуль- тати досліджень можуть бути використані у практичній діяльності експертних установ: для фор- мування баз даних дефектів зберігання; вдосконалення чи розробки методичних підходів до товароз- навчої оцінки втрати якості виробів із шкіри та хутра; підвищення результативності досліджень, об’єктивності та повноти вирішення сформульованих питань експертизи. Подальші дослідження доцільно спрямовувати на розробку та вдосконалення методичних підходів до товарознавчої оцінки втрати якості виробів зі шкіри та хутра.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Коруняк, Петро, Іван Керницький, Сергій Баранович, Іван Малик, and Роман Беспалов. "Вібраційне маніпулювання виробами." Bulletin of Lviv National Agrarian University Agroengineering Research, no. 25 (December 20, 2021): 63–71. http://dx.doi.org/10.31734/agroengineering2021.25.063.

Full text
Abstract:
Основою розвитку машинобудування є підвищення ефективності виробництва, збільшення випуску продукції і підвищення її якості за одночасного зниження трудових витрат, поліпшення організації та управління виробництвом. Це забезпечується вдосконаленням існуючих і впровадженням нових видів устаткування, технологічних процесів і засобів їх механізації та автоматизації. Вдосконалення засобів автоматизації здійснюється як створенням засобів автоматизації існуючого устаткування з метою підвищення його ефективності, так і створенням нових технологічних комплексів, де пов’язані питання підвищення продуктивності, надійності, рівня автоматизації, якості продукції тощо. Найбільш трудомісткими з погляду автоматизації вважаються процеси, які пов’язані з необхідним орієнтуванням виробів під час, наприклад, оброблення, складання, контролю, пакування тощо. Для його реалізації найефективнішим є вібраційне устаткування, завдяки якому здійснюється орієнтування виробів у необхідне положення та переміщення їх на робочу позицію або в технологічне обладнання. Важливого значення, з погляду підвищення ефективності роботи існуючих систем під час спряження деталей, а також позиціонування їх у взаємодії з маніпуляторами набуває застосування у виробничих процесах специфічних вібраційних транспортувальних пристроїв. Їх суттєвою особливістю є те, що переміщення виробу здійснюється не в результаті сумісного руху з робочим органом, а внаслідок вібрації останнього. Ця обставина визначає низку важливих технологічних та експлуатаційних переваг. Використання електромагнітного приводу в таких пристроях дає змогу реалізувати необхідність частого майже миттєвого безінерційного їх урухомлення (увімкнення і вимкнення), а також плавне регулювання швидкості та зміни напрямку руху. Пристрої створені за структурною схемою транспортерів з незалежним багатокомпонентним збуренням коливань та електромагнітним приводом у дво-, три- і багатомасових коливальних системах з комбінованими пружними системами, що робить їх універсальними, уможливлює реалізацію різних режимів вібротранспортування, дистанційного або програмного керування роботою тощо.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Леонтьєва, І. О., and В. А. Хобін. "ПРОЦЕС ВИСТОЮВАННЯ ТІСТОВИХ ЗАГОТОВОК ЯК ОБЄ’КТ УПРАВЛІННЯ." Automation of technological and business processes 10, no. 3 (November 13, 2018): 19–22. http://dx.doi.org/10.15673/atbp.v10i3.1085.

Full text
Abstract:
Процес вистоювання тістових заготовок складається з багатьох фізико-механічних та біохімічних процесів, що ускладнює управління та отримання оптимальних показників якості на виході готового продукту. Велика кількість регульованих змінних та інформаційних потоків впливає на хід протікання процесу дозрівання тіста. У шафах (камерах вистоювання) підтримується строгий температуро-вологісний режим. Важливо не тільки з високою точністю підтримувати температуру в межах 35-40 ° С, а вологість 75-85%, але і регулювати ці параметри для оптимізації процесу вистоювання в залежності від виду виробів, які виготовляються. Під впливом температури в шафі вологість з поверхні виробу випаровується одночасно з процесом розпушення тіста в обсязі під впливом СО2 в результаті спиртового бродіння. В даній статті розглядаються способи прискорення дозрівання тіста та пропонується введення додаткового каналу управління, який відображатиме інтенсивність газоутворення під час спиртового бродіння, а саме визначатиме приріст об’єму тістової заготовки на етапі вистоювання з метою підвищення якості хлібобулочних виробів. Завдяки камерам відеоспостереження додатково контролюватиметься об’єм тістової заготовки. Саме це дозволить встановити оптимальний час вистоювання для того чи іншого виду хлібобулочних виробів. Камери відеоспостереження зможуть ідентифікувати в першу чергу приріст висоти тістової заготовки. Отримана інформація по даному каналу буде передаватися до лабораторії з метою швидкого реагування, використовуючи найоптимальніший варіант прискорення процесу дозрівання тіста.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Cheliabiieva, Viktoriia, and Svіtlana Olshevska. "ОТРИМАННЯ ТА ОЦІНКА ЯКОСТІ ХАРЧОВИХ ЖИРІВ ПІДВИЩЕНОЇ БІОЛОГІЧНОЇ ЦІННОСТІ." TECHNICAL SCIENCES AND TECHNOLOGIES, no. 3(21) (2020): 281–85. http://dx.doi.org/10.25140/2411-5363-2020-3(21)-281-285.

Full text
Abstract:
Актуальність теми дослідження. Якісний склад споживаних жирів впливає на здоров’я людини Споживання мононенасичених жирів має певні переваги: веде до зниження ризику захворювань на діабет, знижує захворювання серцево-судинної системи й ожиріння. Правильне споживання жирів призводить до загального зниження ризику смертності від усіх причин. Постановка проблеми. Для підвищення біологічної цінності продукту доцільним є часткова заміна молочного жиру рослинними оліями, багатими на вміст, олеїнової, лінолевої та ліноленової жирних кислот, збагачення харчових жирів цінними біологічно активними речовинами шляхом введення до їх складу, наприклад, рослинних добавок. Аналіз останніх досліджень і публікацій. На сьогодні розроблені види вершкового масла з багатофункціональними рослинними харчовими добавками, які володіють лікувально-профілактичними властивостями: пектином, інуліном, кріопорошками зі столового буряка, бруньок чорної смородини, моркви, топінамбура та ін. Інший шлях підвищення біологічної цінності харчових жирів – заміна молочного жиру рослинними оліями або жирами. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. У результаті проведеного аналізу виявлено, що обмежена інформація про використання куркуми, імбиру, масла какао в технології харчових жирів та жирових сумішей.Постановка завдання. Дослідити вплив на якісні показники масла солодковершкового куркуми та імбиру. Розробити рослинно-жирову суміш з використанням масла какао. Виклад основного матеріалу. Для отриманих зразків масла з додаванням куркуми та імбиру фізико-хімічні та мікробіологічні показники якості відповідають ДСТУ 4339:2005. Масло вершкове. Додавання куркуми та імбиру в рецептуру масла вершкового підвищує мікробіологічну чистоту готового виробу. Бактерій групи кишкової палички, дріжджів, плісняви в дослідних зразках не виявлено. Розроблена рослинно-жирова суміш, яка містить у своєму складі рослинну олію, масло какао, вершки, лецитин і пектин. Отриманий продукт має смак та запах із горіхово-шоколадним відтінком. Висновки відповідно до статті. Внесення в масло солодковершкове куркуми та імбиру не впливає на органолептичні та фізико-хімічні показники якості готового продукту і, враховуючи вміст біологічно активних речовин у запропонованих добавках, сприяє підвищенню його біологічної цінності. З огляду на біологічну цінність і фізико-хімічні властивості масла какао воно є перспективною сировиною для використання в розробці рослинно-жирових сумішей функціонального призначення.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Болтянська, Наталя. "Аналіз законів розподілу ресурсу елементів при дослідженні надійності прес-гранулятора." Науковий жарнал «Технічний сервіс агропромислового лісового та транспортного комплексів», no. 22 (December 7, 2020): 152–61. http://dx.doi.org/10.37700/ts.2020.22.152-161.

Full text
Abstract:
В умовах механізації і автоматизації сільськогосподарського виробництва зростає значення показників надійності і довговічності в загальній оцінці якості техніки. Тим часом вирішувати завдання, забезпечена надійності машин стає все важче через безперервне зростання силовий напруженості деталей і вузлів в результаті підвищення робочих швидкостей, збільшення завантаження при універсалізації машин і багатьох інших факторів, пов'язаних з прогресом сільгоспмашинобудування. Розглядаючи різні моделі відмов виділено ряд розподілів: нормальний, логарифмічно нормальний, Вейбулла, гамма та експоненціальний, які є основою побудови моделей довговічності невідновлених виробів тваринницької техніки, замінених у разі відмови запасними. Перелічені розподіли охоплюють відповідно поступові, зносові, утомлені та раптові відмови механічних систем, складних систем, що пройшли період припрацювання, а також систем, які експлуатуються в тяжких умовах під впливом механічних і кліматичних навантажень. Характерним для нормального розподілу є те, що інтенсивність відмов починається з 0 і зі збільшенням часу дуже зростає. Це означає, що потік відмов не є стаціонарним і має місце старіння елементів. В області малих значень t старіння елементів несуттєво впливає на надійність, тому ймовірність безвідмовної роботи виробу зменшується незначно. Після тривалої експлуатації системи, відмови елементів якої мають нормальний розподіл, її надійність швидко знижується, тому ймовірність безвідмовної роботи падає. Нормальний розподіл застосовується при поступовій зміні параметрів, або у тому випадку, коли частка раптових відмов дуже мала, тобто для виробів, працюючих у сприятливих умовах експлуатації. Він притаманний для опису поступових спрацьовуваних відмов. Розподіл Вейбулла відповідає ситуації руйнування самої слабкої ланки із деякої сукупності, а також є достатньо гнучкою функцією, за допомогою якої добре вирівнювати різноманітну статистику відмов і яка може бути моделлю відмов механічних об’єктів. Експоненціальний розподіл має місце у випадках, коли вироби складні й можлива більша кількість відмов різних елементів виробів із неоднаковою інтенсивністю.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Шелудько, В. М. "ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНОЛОГІЇ КРАФФІНІВ ПІДВИЩЕНОЇ ХАРЧОВОЇ ЦІННОСТІ." Herald of Lviv University of Trade and Economics Technical sciences, no. 28 (January 10, 2022): 59–65. http://dx.doi.org/10.36477/2522-1221-2021-28-09.

Full text
Abstract:
У статті досліджуються актуальні питання використання рослинної сировини підвищеної харчової цінності в технології краффінів. Мета роботи – обґрунтування технології краффінів підвищеної харчової цінності шляхом внесення до рецептури рослинної сировини: рисового борошна, чаю матча й обліпихового пюре, вивчення впливу зазначених добавок на формування технологічних показників тіста і готових виробів, і як результату – розширення асортименту краффінів підвищеної харчової цінності зі зниженою калорійністю. Для вивчення структурно-механічних та фізико-хімічних показників якості виробів використовуються стандартні методи. У статті наведений літературний огляд по темі дослідження. Показані напрями збагачення виробів із листкового тіста. Описано технологію краффінів. Продемонстрована відмінність технології краффінів від технології виробів із листкового дріжджового тіста. Досліджено показники якості вхідної сировини. Запропоновано модельні системи, згідно з якими проведено два етапи досліджень. Встановлено, що зразок, який містить 15% рисового борошна і 5% чаю матча на заміну пшеничного борошна має найкращі показники якості. Зразок відрізняється правильною формою, світло-коричневого кольору із зеленим відтінком, приємним смаком із присмаком чаю і трав’яним ароматом. Показана можливість використання пюре обліпихи на заміну частини вершкового масла, яке використовується для прошаровування виробу. Для цього в рецептуру зразка, який містить оптимальну кількість рисового борошна і чаю матча вносили суміш вершкового масла і обліпихового пюре у кількості від 2% до 10%. Встановлено, що вологість зразка з максимальною кількістю добавки зросла на 1,5% порівняно із значенням контрольного зразка і склала 27,5%. Кислотність зразків з обліпиховим пюре вища за показник контролю, так, кислотність зразка з 10% обліпихового пюре на заміну масла вершкового складає 3,6 град, що на 1,1 град вище за показник контрольного зразка краффіна. Однак зменшення маси вершкового масла на шарування виробу зумовило зменшення питомого об’єму виробів на 9,4%. За результатами органолептичного аналізу встановлено, що внесення обліпихового пюре на заміну вершкового масла дає змогу отримати вироби гарної якості: вироби мають правильну форму і шарувату структуру, світло-коричневого кольору із зеленим відтінком, приємним смаком із присмаком чаю і фруктово-трав’яним ароматом. Одержані результати показали, що зразок, який містить 15% рисового борошна і 5% чаю матча на заміну пшеничного борошна і 6% обліпихового пюре на заміну вершкового масла має найкращі показники якості.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Каменець, С. Є., and Н. Ю. Захожа. "Моделювання взуття в універсальних програмах 3D графіки." Fashion Industry, no. 3 (January 24, 2022): 36–42. http://dx.doi.org/10.30857/2706-5898.2021.3.2.

Full text
Abstract:
Стаття присвячена розвитку методів 3D моделювання і проектування виробів індустрії моди з використанням універсальних комп'ютерних програм 3D графіки. Мета: підвищення конкурентоспроможності виробів взуттєвого виробництва та якості конструкторської підготовки за рахунок комп'ютеризації і впровадження новітніх інформаційних технологій при проектуванні та виготовленні виробів індустрії моди, а саме використання унів ерсальних систем 3Д моделювання для проектування взуття. Результати дослідження. В світі є чимало систем автоматизованого проектування взуття, яке з успіхом використовують великі підприємства, але воно коштує дуже дорого і середній та малий бізнес не можуть його собі дозволити. Саме для невеликих підприємств була розроблена методика тривимірного моделювання взуття в доступному по ціні універсальному графічному редакторі Rhinoceros, яка використовує сплайновий метод представлення просторових об’єктів. Для апробації пропонованої методики було проведено аналіз трендів взуття на 2021 рок і побудована просторова модель жіночих ботильонів. Наукова новизна. Розроблена методика тривимірного моделювання взуття із застосуванням технології NURBS (від Non-Uniform Rational B-Spline) моделювання в універсальних програмах 3D графіки, яка дозволяє з достатньо великою точністю розрахувати геометричне положення кожної точки на поверхні майбутньої моделі взуття і потім використовувати цю модель для проектування, побудови шаблонів деталей чи виготовлення прототипу за допомогою 3D-принтерів або пристроїв з ЧПУ. Практична значимість. Запропоновано спосіб одержання просторової моделі взуття, фурнітури і аксесуарів індустрії моди в доступному для малого і середнього бізнесу універсальному редакторі 3D графіки, який надає можливість авторам об’єкта, що розробляється, побачити, оцінити і скорегувати, в разі необхідності, майбутній продукт ще до створення його прототипу. Просторові моделі дають можливість презентувати продукт замовникам, оцінити майбутні затрати та підвищити якість конструкторської підготовки виробництва. Крім того є можливість отримати плоскі деталі майбутнього виробу.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Buialska, Nataliia, Olena Lytvynenko, and Natalya Denysova. "ВИКОРИСТАННЯ ПРОДУКТІВ ПЕРЕРОБКИ АМАРАНТУ У ВИРОБНИЦТВІ ХЛІБОБУЛОЧНИХ ВИРОБІВ." TECHNICAL SCIENCES AND TECHNOLOGIES, no. 3(17) (2019): 226–33. http://dx.doi.org/10.25140/2411-5363-2019-3(17)-226-233.

Full text
Abstract:
Актуальність теми дослідження. Розробка хлібобулочних виробів із добавкою продуктів переробки амаранту, з огляду на його хімічний склад, є перспективним напрямом для розширення асортименту продуктів підвищеної харчової цінності, у тому числі в Україні. Постановка проблеми. Незважаючи на результати попередніх досліджень, хлібобулочні вироби з добавками продуктів переробки амаранту потребують подальшої розробки. Аналіз останніх досліджень і публікацій. Проблемі використання продуктів переробки амаранту у виробництві продуктів харчування присвячені роботи багатьох вітчизняних та закордонних учених. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. Нині недостатньо вивченим залишається питання впливу продуктів переробки амаранту на основні показники якості різних хлібобулочних виробів. Постановка завдання. Метою статті є дослідження впливу добавки шроту насіння амаранту та подрібненого листя амаранту на органолептичні та фізико-хімічні показники якості хлібобулочних виробів. Виклад основного матеріалу. Науково обґрунтовано та експериментально доведено доцільність застосування продуктів переробки амаранту в технології хлібобулочних виробів для підвищення їхньої якості та розширення асортименту продуктів підвищеної харчової цінності. Об’єктом дослідження були обрані рогалики фруктові. Добавки (подрібнене листя амаранту та шрот насіння амаранту) вносили в кількостях 0,5; 1,0 та 2,0 % до маси борошна. Проаналізований вплив продуктів переробки амаранту на хлібопекарські властивості борошна пшеничного та дріжджів, а також на якість тіста та готових хлібобулочних виробів. Висновки відповідно до статті. На основі проведених досліджень встановлені оптимальні дозування добавок до маси борошна: подрібнене листя амаранту – 2,0 %; шрот насіння амаранту – 2,0 %. Отримані дані можуть бути використанні для розробки і впровадження нових виробів підвищеної харчової цінності в масове виробництво.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Шелудько, В. М. "РОЗШИРЕННЯ АСОРТИМЕНТУ СУЧАСНИХ БОРОШНЯНИХ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ ПІДВИЩЕНОЇ ХАРЧОВОЇ ЦІННОСТІ." Herald of Lviv University of Trade and Economics. Technical sciences, no. 26 (August 3, 2021): 71–77. http://dx.doi.org/10.36477/2522-1221-2021-26-10.

Full text
Abstract:
У статті досліджено актуальні питання розширення асортименту сучасних борош- няних кондитерських виробів підвищеної харчової цінності. Метою статті є дослідження техноло- гічних аспектів використання рослинної сировини в технології блонді підвищеної харчової цінності. Для вивчення структурно-механічних та фізико-хімічних показників якості виробів використовуються стандартні методи. У ході досліджень встановлено, що використання безглютенових видів борошна та обліпихового пюре дасть змогу покращити технологічні показники якості і знизити калорійність готових виробів. Безглютеновими видами борошна, що використовуються у дослідженні, є рисове й кукурудзяне. У статті описано особливості технології блонді. Заміна пшеничного борошна на без- глютенове (рисове, кукурудзяне) дає можливість виробляти блонді для усіх верств населення, у тому числі для осіб, що хворіють на целіакію. Встановлено, що найкращими органолептичними показни- ками якості, а саме гладенькою поверхнею, еластичною структурою м’якушки, без комків і сторонніх домішок, насиченим смаком і ароматом шоколаду, відрізнявся зразок блонді, співвідношення рисового та кукурудзяного борошна якого в суміші склало 50:50%. Показано можливість використання пюре з обліпихи в рецептурі як замінник частини жирового компонента виробу. Встановлено, що зі збільшенням кількості пюре обліпихи в рецептурі збільшу- ється масова частка вологи тіста й готових виробів. Так, вологість зразка тіста з максимальною кількістю добавки зросла на 0,8%, а вологість зразка готового виробу – на 1% порівняно із значенням контрольного зразка. Визначено, що внесення пюре обліпихи на заміну масла вершкового приводить до зниження пористості і крихкості виробів. Так, пористість і крихкість зразка з максимальною кіль- кістю добавки менше на 1,2% і 0,4% відповідно порівняно з контрольним зразком. Встановлено, що вологість під час зберігання виробів зменшується, а крихкість збільшується. Вологість контрольного зразку зменшилась на 2,2%. Вологість зразку з мінімальною кількістю добавки зменшилась на 2,2%, з максимальною кількістю добавки – на 1,9%. Так, крихкість зразків з мінімальною кількістю добавки збільшилась на 1,7%, з максимальною – на 0,8%. Встановлено, що найкращими фізико-хімічними, структурно-механічними та органолептичними показниками якості відрізняється зразок блонді, що містить суміш кукурудзяного і рисового борошна у кількості 50:50% і пюре обліпихи 15%.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Dissertations / Theses on the topic "Підвищення якості виробу"

1

Матвієнко, Сергій Борисович. "Підвищення ефективності застосування змащувально-охолоджуючих засобів у виробництві." Master's thesis, КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019. https://ela.kpi.ua/handle/123456789/30928.

Full text
Abstract:
Структура та об’єм роботи. У магістерську дисертацію входить вступ, 3 розділи, загальні висновки, список використаної літератури. Робота складається з 69 сторінок тексту, 3 таблиці, 11 рисунків, 15 літературних джерел. Актуальність теми. В цей час, протягом тридцяти – сорока років має особливу, важливу роль змащувально-охолоджуючі технологічні засоби для розвитку оброблення матеріалів різанням. Оптимальний підбір ЗОТЗ сприяє покращенню продуктивності виробництва, а також якості виробу тощо. Однак досі виникають питання по покращенню ефективності ЗОТЗ. Автор піднімає питання покращенню ефективності ЗОТЗ, структурний аналіз сумішей, переваги й недоліки їх, а також ефективність застосування даних технологічних засобів. Мета й завдання дослідження. Аналіз й розробка теоретичних основ ефективності змащувально-охолоджуючих технологічних засобів, їх структури, вплив на продуктивність виробництва, якість, шорсткість виробу. Визначення переваг і недоліків певних перспективних змащувально-охолоджуючих технологічних засобів, їх структури, підходу, підводу до зони різання, універсальність тощо. Об'єкт дослідження – ефективність змащувально-охолоджуючих технологічних засобів. Предмет дослідження – визначення значення змащувально-охолоджуючих технологічних засобів у виробництві. Методи дослідження: аналіз раніше опублікованих робіт, основ різання матеріалів і теорії змащувально-охолоджуючих технологічних засобів. Наукова новизна отриманих результатів 1. Комплексний аналіз та висновки щодо впливу процесів різання на продуктивність виробництва й якість виробу. 2. Аналіз отриманої інформації та визначення типів сумішей, підводу до зони різання тощо. 3. Розробка алгоритму автоматизованого вибору ЗОР для підвищення ефективності виробництва. 4. Проведений аналіз дасть змогу підбити висновки щодо ефективності змащувально-охолоджувальних технологічних засобів. Визначення ефективних способів оброблення металів різання з використанням ЗОТЗ. Практичне значення отриманих результатів. Отримана інформація допоможе дізнатися про підвищення ефективності способи застосування ЗОТЗ. Це дасть змогу підвищити продуктивність виробництва, а також підвищити якість виготовлених виробів.
The structure and scope of work. The master's thesis includes an introduction, 3 chapters, conclusions, a list of used literature. The work consists of 69 pages of text, 3 tables, 11 figures, 15 literary sources. Relevance of the topic. At this time, for thirty - forty years, lubricating and cooling technological means for the development of cutting materials have a special, important role. The optimal selection of lubricating-cooling technological means contributes to the improvement of production productivity, as well as product quality and the like. However, there are still questions about improving the effectiveness of the lubricating-cooling technological means. The author raises the question of improving the efficiency of lubricating-cooling technological means, structural analysis of mixtures, their advantages and disadvantages, as well as the effectiveness of using these technological tools. The purpose and objectives of the study. Analysis of the effectiveness of cutting lubricants, their structure, the impact on production productivity, quality, product roughness. Determination of the advantages and disadvantages of certain promising cutting lubricants, their structure, approach, approach to the cutting zone, versatility, etc. Object of study - the effectiveness of lubricating-cooling technological means. The subject of the study is the determination of the value of cutting lubricants in production. Research methods: analysis of previously published works, the fundamentals of cutting materials and the theory of cutting lubricants. Scientific novelty of the results 1. Analysis and conclusions about the impact of cutting processes on production productivity and product quality. 2. Analysis of the information received and determination of the types of mixtures, supply to the cutting zone and the like. 3. Development of an algorithm for automated selection of cutting fluid to improve production efficiency. 4. The analysis will allow us to draw conclusions regarding the effectiveness of cutting lubricants. Determination of effective methods of processing metal cutting using lubricating-cooling technological means. The practical significance of the results. The information obtained will help to learn about improving the efficiency of the use of lubricating-cooling technological means. This will increase production productivity, as well as improve the quality of manufactured products.
Структура и объем работы. В магистерскую диссертацию входит введение, 3 главы, выводы, список использованной литературы. Работа состоит из 69 страниц текста, 3 таблицы, 11 рисунков, 15 литературных источников. Актуальность темы. В это время, в течение тридцати - сорока лет имеет особую, важную роль смазочно-охлаждающие технологические средства для развития обработки материалов резанием. Оптимальный подбор СОТС способствует улучшению производительности производства, а также качества изделия и тому подобное. Однако до сих пор возникают вопросы по улучшению эффективности СОТС. Автор поднимает вопрос улучшению эффективности СОТС, структурный анализ смесей, преимущества и недостатки их, а также эффективность применения данных технологических средств. Цель и задачи исследования. Анализ эффективности смазочно-охлаждающих технологических средств, их структуры, влияние на производительность производства, качество, шероховатость изделия. Определение преимуществ и недостатков определенных перспективных смазочно-охлаждающих технологических средств, их структуры, подхода, подводу к зоне резки, универсальность и др. Объект исследования - эффективность смазочно-охлаждающих технологических средств. Предмет исследования - определение значения смазочно-охлаждающих технологических средств в производстве. Методы исследования: анализ ранее опубликованных работ, основ резания материалов и теории смазочно-охлаждающих технологических средств. Научная новизна полученных результатов 1. Анализ и выводы о влиянии процессов резания на производительность производства и качество изделия. 2. Анализ полученной информации и определения типов смесей, подводу в зону резания и тому подобное. 3. Разработка алгоритма автоматизированного выбора СОЖ для повышения эффективности производства. 4. Проведенный анализ позволит подвести выводы относительно эффективности смазочно-охлаждающих технологических средств. Определение эффективных способов обработки металлов резки с использованием СОТС. Практическое значение полученных результатов. Полученная информация поможет узнать о повышении эффективности способы применения СОТС. Это позволит повысить производительность производства, а также повысить качество изготавливаемых изделий.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Катюха, В. С., М. М. Овчаренко, and Юрій Валентинович Хомяк. "Підвищення якості виробів за рахунок впровадження методів неруйнівного контролю." Thesis, Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/48370.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Калініченко, М. С. "Дослідження принципів побудови комп’ютерізованої системи контролю якості виробів з полімерних матеріалів." Thesis, Київський національний університет технологій та дизайну, 2018. https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/11434.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Бондаренко, Світлана Михайлівна. "Екомода як чинник підвищення якості життя людського суспільства." Thesis, Національна академія наук України ; Інститут економіки промисловості, 2019. https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/14885.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Дрєєва, О. В. "Дослідження та розробка технології виробництва макаронів підвищеної харчової цінності з додаванням борошна амаранту." Thesis, Чернігів, 2019. http://ir.stu.cn.ua/123456789/19596.

Full text
Abstract:
Дрєєва, О. В. Дослідження та розробка технології виробництва макаронів підвищеної харчової цінності з додаванням борошна амаранту : магістерська робота : 181 – Харчові технології / О. В. Дрєєва ; керівник роботи Хребтань О. Б. ; Національний університет «Чернігівська політехніка», кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2019. – 80 с.
Метою даної випускної кваліфікаційної роботи є дослідження якості, харчової цінності та технології виробництва макаронних виробів з використанням нетрадиційної сировини – борошна амаранту. Все це підтверджує актуальність обраної теми випускної кваліфікаційної роботи, що також пов’язано з постійним, стабільним зростанням попиту споживачів на макаронну продукцію. Стійкий попит на макаронні вироби зумовлений тим, що останнім часом спостерігається зростання попиту на продукти харчування, які швидко готуються, з яких можна зробити декілька страв та за ціною є доступними для більшості споживачів. Для досягнення мети випускної кваліфікаційної роботи були визначені наступні завдання: - проаналізувати сучасний стан ринку макаронних виробів в Україні; - розглянути класифікацію та асортимент макаронних виробів; - проаналізувати нормативну базу з якості макаронної продукції та вимоги до якості цих вирробів; - охарактеризувати види збагачуючих добавок, що застосовуються у макаронній продукції та охарактеризувати їх особливості; - провести дослідження властивостей та якісних показників борошна пшеничного вищого гатунку, макаронного борошна з твердих сортів пшениці та борошна з амаранту; - провести дослідження органолептичних та фізико-хімічних показників якості напівфабрикату макаронних виробів з додаванням борошна амаранту; - розрахувати виробничу рецептуру та обгрунтувати технологічну схему виробництва макаронних виробів з додаванням борошна амаранту; - сформулювати висновки за результатами досліджень та надати практичні пропозиції щодо удосконалення асортименту макаронних виробів з додаванням нетрадиційної сировини. Об’єктом дослідження є макаронні вироби з борошном амаранту в якості збагачуючої добавки, завдяки якій ці вироби набувають високої харчової цінності – вмісту вітамінів, активних речовин тощо. Предмет дослідження – споживні властивості та якість макаронних виробів з додаванням борошна амаранту. Наукова новизна отриманих результатів: - дослідження, визначення та порівняння органолептичних та фізико-хімічних показників впливу борошна амаранту на готові макаронні вироби; - обґрунтування технологічної схеми виробництва та рецептури макаронних виробів з додаванням борошна амаранту.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Литвиненко, О. О. "Дослідження перспективи використання борошна амаранту та продуктів його переробки у технології рогалика фруктового з підвищеною поживною цінністю." Thesis, Чернігів, 2019. http://ir.stu.cn.ua/123456789/19611.

Full text
Abstract:
Литвиненко, О. О. Дослідження перспективи використання борошна амаранту та продуктів його переробки у технології рогалика фруктового з підвищеною поживною цінністю : магістерська робота : 181 – Харчові технології та інженерія / О. О. Литвиненко ; керівник роботи Челябієва В. М. ; Національний університет «Чернігівська політехніка», кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2019. – 99 с.
Наведений огляд літератури щодо сучасної концепції створення продуктів функціонального харчування, огляд останніх досліджень використання продуктів переробки амаранту в якості добавок в хлібопеченні. В роботі проведені дослідження впливу продуктів переробки амаранту на технологічний процес та якість напівфабрикатів та готових виробів (визначений оптимальне дозування добавки, вплив на клейковину, газоутримувальну здатність, підйомну силу, зимазну та мальтазну активність дріжджів, фізико-хімічні та органолептичні властивості готових виробів – рогаликів фруктових). Розрахована рецептура та запропонована технологічна схема виробництва рогаликів фруктових.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Рудь, Максим Петрович. "Підвищення якості поверхненвої електронної обробки виробів з оптичного скла." Thesis, 2009. https://ela.kpi.ua/handle/123456789/393.

Full text
Abstract:
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.03.07 – процеси фізико-технічної обробки. – Національний технічний університет України „Київський політехнічний інститут”, Київ, 2009. В роботі розглянуто вплив процесу керування технологічними параметрами стрічкового електронного потоку на якість поверхонь оброблених оптичних пластин. Модифіковане технологічне обладнання. Розроблено метод діагностики розподілу густини струму низькоенергетичного електронного потоку стрічкової форми. Вдосконалено метод електронної обробки оптичного скла, який дозволяє підвищити якість поверхневої обробки за рахунок автоматичного керування швидкістю переміщення СЕП вздовж оброблюваної поверхні та багатоциклового руху СЕП. Результати роботи мають практичне використання на вітчизняних і закордонних підприємствах.
Диссертация на соискание учёной степени кандидата технических наук по специальности 05.03.07 – Процессы физико-технической обработки. – Национальный технический университет Украины «Киевский политехнический институт», Киев, 2009. В работе рассмотрено влияния параметров управления ленточным электронным потоком (скорости перемещения, ускоряющего напряжения, тока электронного потока) на показатели качества электронной обработки (среднеарифметические микронеровности, отклонение профиля реальной поверхности от идеальной, глубину проплавленного слоя, остаточные термонапряжения в стекле, повторяемость результатов) поверхностей пластин из оптического стекла марки К8 подготовленных под оптические изделия. Разработана система автоматизированного микропроцессорного управления процессом электронной обработки оптических изделий, которая включает управление скоростью электронной обработки, стабилизацию плотности распределения энергии электронного потока и позволяет повысить повторяемость результатов технологического эксперимента в 2-3 раза. Построена математическая модель с использованием физико-математических программных пакетов, которая позволяет в режиме реального времени рассчитывать оптимальные мощность и закон перемещения электронного потока при получении заданного равномерного распределения температуры на поверхности изделия. Используя результаты моделирования, разработан алгоритм управления процессом электронной обработки оптического стекла, реализованный разработанной системой автоматизированного управления. Предложен метод экспресс-диагностики контроля распределения плотности тока низкоэнергетического электронного потока ленточной формы, который позволяет в автоматическом режиме определять параметры электронного потока (ширину, коэффициент сосредоточенности, плотность энергии с погрешностью не более 15%) в пролетном канале без учета влияния мишени на электронный поток и в процессе обработки оптического стекла с учетом влияния его диэлектрических свойств (накопление заряда на поверхности стекла). Получены новые экспериментальные данные по распределению низкоэнергетического ленточного электронного потока на поверхности оптического стекла и установлены зависимости коэффициента сосредоточенности, ширины и формы электронного потока от температуры предварительного нагрева оптического материала, которые позволили оптимизировать термический цикл электронной обработки оптического стекла. Сформулированы рекомендации по температурному режиму предварительного нагрева оптического стекла в процессе его электронной обработки. С использованием разработанных системы автоматизированного управления процессом электронной обработки и математической модели оптимального управления обработкой оптических пластин усовершенствован метод электронной обработки оптического стекла, который позволяет за счет автоматического управления скоростью перемещения электронного потока и его многоциклового движения получать равномерное распределение температуры вдоль обрабатываемой поверхности с целью повышения качества обработки (остаточные микронеровности уменьшаются с Ra = 40...60 нм до Ra = 3...5 нм, среднеарифметическое отклонение оптической контролируемой поверхности уменьшается с N = 5…10 до N = 1…2 ширины интерференционной полосы, остаточные термонапряжения находятся в пределах 0,2…0,4 МПа). Результаты работы нашли практическое применение на отечественных и зарубежных предприятиях.
Dissertation submitted for Candidate of technical sciences degree, specialty 05.03.07 – process of physic-technical machining – The National Ukraine Technical University “Kyiv Polytechnic Institute”, Kyiv, 2009. Dissertation is devoted to the influence of process of technological parameters control of band electron stream (BES) on quality of surfaces of the treated optical plates. The technological equipment is modified. The method of diagnostics of density current distributing of band form low-energy electron stream is developed. The new electron treatment of optical glass method, which allows improving quality of surface treatment due to automatic control of BES speed moving along the treated surface and BES multicycle motion is developed. The results of research found their practical use in domestic and foreign enterprises.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Руденко, С. Г. "Розробка методології FMEA-аналізу для підвищення якості матеріалів і виробів." Master's thesis, 2021. https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/86423.

Full text
Abstract:
Руденко Софія Геннадіївна. Розробка методології FMEA-аналізу для підвищення якості матеріалів і виробів. – Рукопис. Кваліфікаційна робота на здобуття кваліфікації магістра зі спеціальності 132 – Матеріалознавство. – Сумський державний університет, Суми, 2021. Кваліфікаційна робота присвячена розробці методології проведення аналізу наслідків та видів потенційних невідповідностей (FMEA-аналізу) на прикладі оцінки дефектів, які виникають при отриманні та в процесі експлуатації полімерних композитних матеріалів та промислових виробів з них. В роботі вперше практично застосований метод Ісікава для унаочнення та подальшого аналізу причини виникнення дефектів армованого полімерного композитного матеріалу. Причини були розділені на шість ключових позицій – людина, метод, матеріал, механізми, контроль та середовище. За допомогою методу причинно-наслідкового аналізу було побудовано та проаналізовано діаграму Ісікава. Проведено аналіз видів і наслідків відмов і дефектів для полімерних матеріалів. Для кожного виду дефекту розраховано значення пріоритетного числа ризику. Для найбільш критичного дефекту запропоновано заходи зі зниження потенційних вад. Надано пропозиції щодо покращення виявлених дефектних зон в структурах полімерних композитів в процесі аналізу. Розроблено економічну модель процесу FMEА-аналізу, яка дає можливість зробити розрахунок всіх витрат на процес, його поліпшення, а також суми можливого економічного ефекту від впровадження.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Бець-Пилипченко, Я. А. "Асортиментна політика та забезпечення якості макаронних виробів у магазині «Седам-Маркет» (на матеріалах ТОВ «Торнадо - РЕ»)." Thesis, 2019. http://ir.stu.cn.ua/123456789/19012.

Full text
Abstract:
Бець-Пилипченко, Я. А. Асортиментна політика та забезпечення якості макаронних виробів у магазині «Седам-Маркет» (на матеріалах ТОВ «Торнадо - РЕ») : магістерська робота : 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність / Я. А. Бець-Пилипченко ; керівник роботи Іванова Н. В. ; Національний університет «Чернігівська політехніка», кафедра підприємництва і торгівлі. – Чернігів, 2019. – 64 с.
Метою даної дипломної роботи є надання товарознавчої характеристики асортименту та якості макаронних виробів, а також дослідження організації їх продажу на прикладі магазину «Седам-маркет». Завданнями роботи є:  розширення знань про стан ринку та особливості виробництва макаронної продукції в Україні;  аналіз асортименту макаронної продукції;  аналіз структури та показників асортименту макаронної продукції, що реалізує магазин «Седам-маркет»;  аналіз вимог нормативної документації, до макаронних виробів;  проведення оцінки якості макаронних виробів;  формування висновків і пропозицій щодо покращення діяльності магазину «Седам-маркет та підвищення ефективності продажів макаронних виробів». Предметом дослідження в роботі є споживні властивості макаронних виробів та фактори їх формування, критерії якості і безпечності макаронних виробів, а також шляхи підвищення ефективності їх продажів. Методи дослідження: – аналіз інформаційної та нормативно-технічної бази, а також сучасних технологій виробництва макаронних виробів проводився за допомогою наукових, технічних і нормативних посібників. – оцінка стану упаковки та маркування споживчої тари проводилася методом інформаційного аналізу згідно вимог нормативних документів. – відповідність продукції вимогам нормативних документів проводилася органолептичним методом; – визначення вологості макаронних виробів проводилося згідно з ДСТУ 7348:2013 Вироби макаронні. Правила приймання і методи визначення якості. Практична цінність роботи полягає в перевірці якості макаронних виробів та розробці стратегії підвищення ефективності їх продажу в магазині «Седам-маркет».
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Book chapters on the topic "Підвищення якості виробу"

1

Новікова, Наталя, and Марія Шинкарук. "УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ПРИГОТУВАННЯ ВАФЕЛЬНИХ ТРУБОЧОК З ФРУКТОВОЮ НАЧИНКОЮ ЗА РАХУНОК ВИКОРИСТАННЯ БЕЗГЛЮТЕНОВОЇ СИРОВИНИ." In Галузеві дослідження XXI століття: аграрні науки, зоологія та ветеринарія, виробництво та технології (1st ed.). European Scientific Platform, 2021. http://dx.doi.org/10.36074/hdsanzvvt.ed-1.01.

Full text
Abstract:
Кондитерські вироби - це солодка продукція, що містить значну частину цукру або цукрозамінників. Вони мають високу енергетичну цінність та легко засвоюються організмом людини. Розглянуто існуючого асортименту кондитерських виробів та розвинуті підприємства в Україні. Виявлено проблему, що необхідно реформувати економіку України впровадженням змін її структури внесенням інновацій у кожній окремій галузі, в тому числі кондитерській, розширювати асортименту виробів для хворих на целіакію. Вивчаючи вже наявні методи та методики розробки нових рецептур у галузі із виробництва борошняних кондитерських виробів, які мають позитивні кінцеві результати, можна відмітити, що є досить доцільним у класичній рецептурі провести заміну пшеничного борошна на такі види борошна, білок яких не містить глютеніну, до них можна віднести: гречане, кукурудзяне, рисове, нутове, амарантове, льняне, мигдальне, борошно сорго, топіоки тощо. Розроблено нову рецептуру приготування вафельних трубочок з фруктовою начинкою із використанням безглютенової сировини. Досліджено органолептичні показники та структурно-механічні властивості вафельного тіста, харчова цінність фруктової начинки з додавання фруктози замість цукру. Узагальнена технологічна схема. Порівняно хімічний склад контрольного зразку з дослідним. Розроблена модель якості напівфабрикатів. Зроблені висновки, що створення нових видів продукції та продовження досліджень із використанням нетрадиційних видів борошна та борошняних сумішей у технологіях приготування борошняних кондитерських виробів, а саме вафельних трубочок з фруктовою начинкою, є актуальним та сприятливим для отримання оптимістичних результатів досліджень, що надасть можливість створювати продукт високої якості з підвищеною харчовою цінністю та зниженою енергетичною цінністю, що є перспективним шляхом у впровадженні продуктів функціонального призначення у повсякденний раціон харчування населення.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography