Academic literature on the topic 'Прилад контролю якості повітря'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Прилад контролю якості повітря.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Прилад контролю якості повітря"

1

Бенедицький, Василь Борисович, Оксана Леонідівна Коренівська, and Дмитро Сергійович Морозов. "Визначення вологості зерна за тиском вологого повітря." Технічна інженерія, no. 1(87) (June 16, 2021): 98–103. http://dx.doi.org/10.26642/ten-2021-1(87)-98-103.

Full text
Abstract:
Стаття присвячена розгляду питання контролю за ступенем вологості зерна під час зберігання, транспортування та переробки. Актуальність теми обумовлена потребою експрес-контролю вологості як одного зі шляхів підвищення якості, продуктивності та зниження витрат, у тому числі й енергетичних, під час підготовки, виробництва, переробки, транспортування й зберігання зерна та продуктів його переробки – круп, комбікормів, макаронів, хліба і хлібобулочних виробів. У роботі розглянуто ризики впливу вологості зерна на його якість, відомі методи вимірювання вологості зерна, описано їх переваги та недоліки. Показано, що шляхом удосконалення відомих методів можна збільшити точність вимірювання та чутливість. Досліджено залежність тиску вологого повітря від вологості зерна. Показано, що тиск вологого повітря залежить тільки від кількості води в одиниці об’єму зерна і не залежить від його питомої ваги. Наведено емпіричні формули та методику теоретичного розрахунку вологості зерна по зміні тиску повітря в камері. Представлено результати експериментальних вимірювань, що підтверджують справедливість теоретичних розрахунків. На основі отриманих теоретичних результатів розроблена інженерна методика розрахунку маси води, що містить проба зерна, яка може використовуватися для проєктування реальних приладів. Запропоновано модельну структуру для оцінювання впливу розкиду визначальних параметрів на похибку вимірювання маси води, та наведено результати моделювання, отримані за допомогою середовища Micro-Cap. Поставлено завдання для подальших досліджень.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Шуміло, О. М. "ДО ПИТАННЯ ПРАВОВОЇ ОХОРОНИ ДОВКІЛЛЯ ВІД ЗАБРУДНЕННЯ РТУТТЮ." Прикарпатський юридичний вісник 2, no. 3(28) (March 23, 2020): 8–12. http://dx.doi.org/10.32837/pyuv.v2i3(28).348.

Full text
Abstract:
У статті розглянуто аспекти правової охорони довкілля від забруднення ртуттю, що здійснюється на міжнародному та національному рівнях. Досліджено проблему правового регулювання переробки ртутьвмісних відходів в Україні й утилізації забруднених ртуттю ґрунтів.Встановлено, що позитивною стороною євроінтеграційних процесів є внесення змін до законодавства, яке регламентує поводження із ртуттю. Так, з метою вдосконалення системи моніторингу якості атмосферного повітря в Україні затверджено Порядок здійснення моніторингу за вмістом миш’яку, кадмію, ртуті, нікелю та поліциклічних ароматичних вуглеводнів в атмосферному повітрі. Висвітлено зміни нормативно-правового характеру щодо оподаткування підприємств за розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах. Так, збільшення ставки податку за розміщення окремих видів надзвичайно небезпечних відходів, а саме обладнання та приладів, що містять ртуть, елементи з іонізуючим випромінюванням, суттєво збільшено, що дасть у подальшому позитивний ефект щодо збереження довкілля. Досліджено позитивну динаміку щодо збільшення ставки податку за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення, а саме ртуті та її сполук.Доведено позитивні зміни в законодавстві, що регулюють поводження з токсичними відходами. Так, Загальнодержавною програмою поводження із токсичними відходами визначено два пілотні проєкти, пов’язані з очищенням від залишків ртуті промислових об’єктів: проведення заходів щодо рекультивації забруднених ртуттю полів фільтрації казенного заводу «Імпульс» (м. Шостка); проведення санації забрудненої ртуттю території ВАТ «Радикал» (м. Київ). Чинним законодавством передбачається розроблення і дослідно-промислова апробація технології знешкодження й утилізації відходів, що містять ртуть. Запропоновано приєднання до Мінаматської кон-венції, законодавчу заборону видобутку ртуті і використання ртуті у видобутку корисних копалин в Україні. Наголошено, що приєднання до Конвенції дозволить забезпечити контроль за викидами ртуті в атмосферу від вугільних електростанцій, промислових котлів, що працюють на вугіллі, деяких видів діяльності з виробництва кольорових металів, спалювання відходів та виробництва цементу.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Mishchuk, О. S. "Багатокрокове прогнозування тренду показників забруднення атмосферного повітря." Scientific Bulletin of UNFU 29, no. 8 (October 31, 2019): 142–46. http://dx.doi.org/10.36930/40290826.

Full text
Abstract:
Наявність величезної кількості джерел небезпеки, спричинених діяльністю людини, становить реальну загрозу для самої людини і навколишнього середовища. Сучасний рівень організації та моніторингу забруднення навколишнього середовища висуває вимоги до розроблення нових підходів щодо вирішення проблеми контролю якості атмосферного повітря, прогнозування його забруднення та управління джерелами викидів шкідливих речовин на основі нових інформаційних технологій. Тому створення інтегрованих автоматизованих систем контролю та управління якістю атмосферного повітря, розроблення перспективних моделей і алгоритмів прогнозування забруднення повітря є актуальною проблемою. Одночасно розроблювані алгоритми прогнозування повинні бути простими та зрозумілими у використанні, тому у дослідженні описано та проаналізовано такі методи прогнозування параметрів забруднення атмосферного повітря: метод наївного прогнозу та методи прогнозування на основі лінійної нейроподібної структури моделі послідовних геометричних перетворень. Оскільки метод наївного прогнозу є найпростішим серед всіх існуючих методів, було виконано порівняння методу прогнозування на основі лінійної нейроподібної структури моделі послідовних геометричних перетворень (НС МПГП) саме зі згаданим методом, з ціллю визначення який метод результує з кращими показниками. Експериментально доведено, що метод прогнозування тренду шкідливої домішки CO на основі лінійної нейроподібної структури моделі послідовних геометричних перетворень є ефективним методом, оскільки показує точніші результати, ніж метод наївного прогнозу. Тому за допомогою розроблюваного методу виконано короткочасне багатокрокове прогнозування тренду забруднення атмосферного повітря.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Yushchenko, A., Z. Klestova, G. Dorozinsky, O. Blotskaya, V. Maslov, Yu Ushenin, and S. Kravchenko. "Теоретичне обгрунтування контролю якості живих вакцин методом поверхневого плазмонного резонансу." Scientific and Technical Bulletin оf State Scientific Research Control Institute of Veterinary Medical Products and Fodder Additives аnd Institute of Animal Biology 20, no. 2 (September 18, 2019): 400–406. http://dx.doi.org/10.36359/scivp.2019-20-2.51.

Full text
Abstract:
Виробництво живих вакцин потребує швидких, ефективних методів контролю їх якості, в тому числі визначення активності. У сучасному світі розвивається напрямок пошуку альтернативних методів досліджень, які б могли замінити модельні живі біологічні об’єкти. Авторами даної статті проводиться пошук нових альтернативних шляхів в системі in vitro визначення кількості антигену (в даному випадку вакцинного та нативного вірусу ньюкаслської хвороби курей) шляхом застосування явища поверхневого плазмонного резонансу, що не потребує використання живих організмів. Для цього було використано стандартний штам вірусу ньюкаслської хвороби курей «Ла-Сота». Для проведення досліджень явища поверхневого плазмонного резонансу використано портативний прилад «Плазмон» з чутливим сенсорним елементом, створеним на базі нанотехнологій в Інституті фізики напівпровідників ім. В. Є. Лашкарьова НАНУ. Вірус і сироватку використовували для реакції зв’язування антиген-антитіло у розведеннях. Виявили значну різницю за кінетикою взаємодії комплексу антиген-антитіло за застосування вірусу з виробничої серії ліофілізованої вакцини та при застосуванні нативного вірусу. Крім того, доведено отримання кращого результату за розведення вакцинного вірусу у буферних розчинах принаймні 1:100 для зменшення впливу домішок у складі вакцини для отримання достовірного результату вимірювання. Наші пілотні дослідження відкривають нові можливості в галузі вакцинології, а саме при контролі якості вакцин. Застосований метод не потребує використання тварин або курячих ембріонів, що вигідно як з точки зору дотримання біоетичних принципів в експерименті, а також є менш фінансово витратним. Крім того, отримання результату значно скорочено в часі в порівнянні з іншими методами. Розпочаті дослідження потребують масштабніших експериментів.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Odynets, Yu V., A. F. Ruchko, and T. Yu Cherednikova. "Можливості моніторингу гострих бронхолегеневих захворювань у дітей на основі аналізу конденсату видихуваного повітря." CHILD`S HEALTH, no. 4.47 (July 5, 2013): 44–49. http://dx.doi.org/10.22141/2224-0551.4.47.2013.89783.

Full text
Abstract:
З метою підвищення якості лікувально-діагностичної допомоги дітям з ускладненими та затяжними негоспітальними пневмоніями обстежено 74 дитини віком від 6 до 18 років. Діагностика та лікування тематичних хворих проводилися відповідно до «Протоколів надання медичної допомоги дітям за спеціальністю "дитяча пульмонологія"». Спеціальне дослідження — вивчення стану сурфактанту за рівнями ліпідів, їх перекисного окислення та антиоксидантного захисту у конденсаті видихуваного повітря дітей із пневмоніями. Вірогідно доведено, що ускладнені та затяжні форми пневмоній у дітей супроводжуються значним ушкодженням сурфактанту, що підтверджується змінами визначених у конденсаті видихуваного повітря показників ліпідів, їх перекисного окислення та антиоксидантного захисту: у гостру фазу легеневого запалення статистично значуще підвищувались показники загальних ліпідів, холестерину, дієнових кон’югат та малонового діальдегіду, каталази та супероксиддисмутази; вміст фосфоліпідів зменшувався. Ступінь указаних змін відповідає тяжкості запалення, наявності та характеру ускладнень (загальнотоксичних, гнійних), тривалості захворювання. Діагностовано субклінічну дисфункцію сурфактанту в періоді реконвалесценції, що підтверджує необхідність контролю стану бронхолегеневої системи, зокрема сурфактанту, на етапі реабілітації в амбулаторних умовах. Це спонукає до подальшого вивчення впливу сурфактант-протективної терапії на прогноз ускладнених та затяжних пневмоній у дітей.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Panova, O. "ЗАСТОСУВАННЯ ЕЛЕКТРОМАГНІТНИХ ЕКРАНІВ У КОМПЛЕКСІ ЗАХОДІВ З НОРМАЛІЗАЦІЇ РІВНІВ ФІЗИЧНИХ ФАКТОРІВ СЕРЕДОВИЩА." Системи управління, навігації та зв’язку. Збірник наукових праць 3, no. 65 (September 3, 2021): 126–29. http://dx.doi.org/10.26906/sunz.2021.3.126.

Full text
Abstract:
Найбільш ефективним засобом зниження рівнів електричних, магнітних та електромагнітних полів широкого частотного діапазону у виробничих та побутових умовах є їх екранування. Але у реальних умовах потребують корекції і інші фізичні фактори. Показано, що найбільш критичними з них є акустичний шум та аероіонний склад повітря. Це обумовлює необхідність здійснювати нормалізацію фізичних факторів на комплексній основі. Застосування у якості матриці для електромагнітного екрана пінолатексу і наповнювача з залізорудного концентрату дозволяє знизити рівні електромагнітних полів і акустичного шуму до нормативних значень. Навіть, для частотних смуг 31,5 Гц та 63 Гц за товщини екрана 10 мм індекси зниження шуму складають 15-20 дБ. Для частот 6-8 кГц цей показник складає 40-45 дБ, що прийнято для більшості виробничих умов. При цьому коефіцієнти екранування магнітних полів промислової частоти та електромагнітних полів ультрависоких частот відповідають нормативним вимогам. Показано, що головним фактором деіонізації повітря є електростатичні заряди, які накопичуються на полімерних повітрях, яке до того ж є причиною спрямованого руху дрібнодисперсного пилу. Перевагою латексу є відсутність електризації поверхні, що дозволяє застосувати його для облицювання поверхонь великих площ. При цьому він має пружні модулі, близькі за значеннями до модулів матеріалів, які традиційно застосовуються для шумопоглинання. Найефективнішим методом нормалізації та підтримання на нормативному рівні концентрацій аероіонів обох полярностей є застосування пристроїв штучної іонізації повітря. Для рівномірного розподілу аероіонів у об’ємі приміщень застосовують розсіюючі екрани. Перевагою екранів з латексу є відсутність часткового поглинання іонів під час розсіювань. Запропонований підхід з нормалізації рівнів електромагнітних полів акустичного шуму та концентрацій аероіонів, разом із застосуванням систем клімат-контролю дозволяє підтримувати на нормативному рівні увесь комплекс фізичних факторів виробничого середовища. Це найбільш актуально для приміщень об’єктів критичної інфраструктури (головних щитів керування, диспетчерських тощо)
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Кліщ, І. М., А. О. Ковальчук, І. І. Медвідь, А. В. Павлишин, and С. І. Климнюк. "ПОРІВНЯЛЬНА ЕФЕКТИВНІСТЬ СИСТЕМИ ЛАМІНАРНОГО ПНЕВМОЗАХИСТУ ДЛЯ ПРОТИДІЇ ПРОНИКНЕННЮ БАКТЕРІЙНИХ АГЕНТІВ." Здобутки клінічної і експериментальної медицини, no. 3 (December 1, 2021): 100–103. http://dx.doi.org/10.11603/1811-2471.2021.v.i3.12521.

Full text
Abstract:
Пандемія коронавірусу COVID-19 зумовила потребу в розробці нових засобів індивідуального захисту органів дихання, які б поєднували у собі надійність та ергономічність використання. У дослідженні проводилась експериментальна оцінка бактеріальної непроникності інноваційної концепт-моделі пневмошолома з ламінарною системою подачі повітря. Мета – провести порівняльну оцінку фільтрувальної здатності запропонованої концепт-моделі пневмошолома з визначенням її проникності для бактерійної культури мікрококів. Оцінити особливості потенційного бактерійного обсіменіння у внутрішньому просторі пристрою. Матеріал і методи. Проведено тестування розробленої концепт-моделі пневмошолома для визначення її стійкості проти бактерійних агентів (Micrococcus luteus) при шестигодинній безперервній експлуатації. Мікроорганізми подавалися у вигляді аерозолю на зовнішній фільтр діючого пристрою з подальшим титруванням і посівом. Оцінку бактерійного обсіменіння проводили шляхом підрахунку колонієутворювальних одиниць. Для вивчення особливостей потенційного бактерійного обсіменіння у внутрішньому просторі пристрою використовувалась шефілдська голова-манекен. Дослідження повторювали при заміні фільтрів марлевими масками та при їх вилученні. У якості контролю було розміщено ємність із живильним середовищем усередину вимкненого пневмошолома на зазначений термін. Результати. Використання пневмошолома у повній комплектації протидіяло просоченню бактерійного аерозолю, що проявлялось у відсутності росту на поживних середовищах. При відсутності фільтруючих складових найбільші рівні бактерійного обсіменіння визначались на внутрішній поверхні скла та верхній частині обличчя шефілдської голови-манекена. При заміні фільтрів на марлеві маски вдалось затримати 98,8 % мікроорганізмів у порівнянні з результатами застосування пневмошолома без захисних бар’єрів. Висновки. Підтвердження ефективності фільтраційної та ізолювальної здатності пропонованої системи стосовно її непроникності для тестової культури із відсутністю росту на живильних середовищах впродовж шести годин безперервної роботи. Підтверджена захищеність нижнього контуру пневмошолома від мікроорганізмів.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Поспєлов, С. В., Г. Д. Поспєлова, Н. І. Нечипоренко, Н. П. Коваленко, and В. В. Охріменко. "МОНІТОРИНГ ХВОРОБ КУКУРУДЗИ В УМОВАХ ПОЛТАВСЬКОГО РЕГІОНУ." Вісник Полтавської державної аграрної академії, no. 3 (September 24, 2021): 37–44. http://dx.doi.org/10.31210/visnyk2021.03.04.

Full text
Abstract:
Останніми роками простежується тенденція до підвищення фону температур повітря протя-гом року, різкого коливання вологості, прояву екстремальних погодних явищ, унаслідок яких рослини перебувають у стані стресу, що призводить до зниження опірності рослин відносно шкідливих орга-нізмів. Через це адаптація сільського господарства до сучасних та майбутніх змін клімату має вирішальне значення. В таких умовах максимальна реалізація потенціалу продуктивності рослин і забезпечення високої якості насіння та екологічної чистоти продукції вимагають посилення заходів фітосанітарного контролю в системі інтегрованого захисту рослин. Метою досліджень стало проведення фітосанітарного моніторингу посівів кукурудзи гібридів Любава 279 МВ, Білозірський 295 СВ, Солонянський 298 СВ та Дніпровський 257 СВ упродовж вегетаційних періодів 2019–2021 рр. у Полтавському регіоні. Для оцінки ступеня ураження листків і стебел кукурудзи (інтенсив-ність прояву хвороб) використано шкалу, запропоновану Г. В. Грисенком та Е. Л. Дудкою. Виявлено домінуючі хвороби культури: пухирчаста і летюча сажки, фузаріозна коренева гниль і фузаріоз качанів. Встановлено ступінь поширеності та інтенсивність розвитку шкідливих організмів на гібридах кукурудзи. Визначено сприйнятливість рослин гібриду Дніпровський 257 СВ до збудника пухирчастої сажки та стійкість до цього типу інфекції гібриду Білозірський 295 СВ. Простежено певну тенденцію до зростання поширеності летючої сажки протягом років досліджень на усіх гібридах кукурудзи. Найменший рівень сприйнятливості відзначено у гібриду Білозірський 295 СВ. За результатами проведеного моніторингу виявлено фузаріозну кореневу гниль на рослинах кукурудзи всіх досліджуваних гібридів, що підтверджує пряму залежність розвитку інфекції від погодних умов. Протягом років дослідження при різних гідротермічних умовах у посівах кукурудзи тестованих гібридів фузаріозна коренева гниль реєструвалася на рівні 1,2–4,8 %, що свідчить як про наявність насіннєвої інфекції, так і про високу насиченість фузаріями агроценозів у районі досліджень. Проведений аналіз мікробіоти качанів кукурудзи демонструє суттєву інфікованість зерна грибами родів Fusarium, Penicillium, Aspergillus. Найменший рівень контамінації притаманний гібриду Білозірський 295 СВ при зараженні 22,0 % качанів фузаріями, 1,8 % качанів – пеніцилами, і відсутно-сті симптомів ураження аспергілами. Необхідним є систематичне проведення моніторингу хвороб у посівах кукурудзи з метою планування, розробки і визначення доцільності проведення профілактич-них і лікувальних заходів захисту рослин.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Dissertations / Theses on the topic "Прилад контролю якості повітря"

1

Прачук, І. С., Д. А. Шматко, and М. Є. Алфьоров. "Індикатор рівня концентрації СО2 у повітрі офісів, громадських будівель та житлових приміщень." Thesis, ХНУРЕ, 2020. https://openarchive.nure.ua/handle/document/18751.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Ларіоник, Роман Васильович, and Roman Larionyk. "Методи та програмно-апаратні засоби дистанційного контролю якості атмосферного повітря." Master's thesis, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2021. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/36643.

Full text
Abstract:
Кваліфікаційна робота присвячена питанню розроблення програмно-апаратних засобів для побудови комп’ютеризованої системи дистанційного контролю якості атмосферного повітря. Виконано огляд наукової літератури за темою дослідження, проаналізовано сучасні розробки в сфері контролю якості атмосферного повітря, визначено їх переваги і недоліки. Синтезовано структуру автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи для контролю якості атмосферного повітря. Спроектовано структурну схему блока моніторингу якості атмосферного повітря і виконано розробку його електричної принципової схеми. Розроблено алгоритмічне та програмне забезпечення для блока моніторингу якості атмосферного повітря.
Qualification work is devoted to the development of software and hardware for the construction of a computerized system for air quality remote control. A review of the scientific literature on the topic of the study, analyzed current developments in the field of air quality control, identified their advantages and disadvantages. The structure of the automated information-measuring system for air quality control is synthesized. The block diagram of the air quality monitoring unit has been designed and its electrical schematic diagram has been developed. Algorithmic and software for the air quality monitoring unit have been developed.
ПЕРЕЛІК УМОВНИХ ПОЗНАЧЕНЬ ...7 ВСТУП ...8 РОЗДІЛ 1 ОГЛЯД ІСНУЮЧИХ МЕТОДІВ ТА ЗАСОБІВ ДЛЯ КОНТРОЛЮ ЯКОСТІ АТМОСФЕРНОГО ПОВІТРЯ ...10 1.1. Аналіз стану проблеми щодо забруднення атмосферного повітря ...10 1.2. Загальна характеристика систем для моніторингу якості атмосферного повітря ...12 1.3. Огляд і аналіз існуючих методів та засобів в галузі контролю якості атмосферного повітря ...16 1.4. Висновки до розділу 1 ...21 РОЗДІЛ 2 ПРОЕКТУВАННЯ АПАРАТНИХ ЗАСОБІВ СИСТЕМИ ДЛЯ КОНТРОЛЮ ЯКОСТІ АТМОСФЕРНОГО ПОВІТРЯ ...23 2.1. Обґрунтування архітектурних рішень для реалізації задачі контролю якості атмосферного повітря ...23 2.2. Структурна схема блоку моніторингу повітря ...24 2.3. Реалізація апаратної частини проектованої системи ...26 2.3.1. Опис модуля Raspberry Pi. ...26 2.3.2. Опис модуля Arduino Uno. ...29 2.3.3. Модуль GP2Y1010AU0F давача пилу. ...31 2.3.4. Модуль давачів HDC1080 і CCS811 якості повітря. ...32 2.3.5. Модуль давача якості повітря MQ-135. ...34 2.3.6. Опис електричної схеми. ...35 2.4. Висновки до розділу 2 ...36 РОЗДІЛ 3 ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СИСТЕМИ ДЛЯ КОНТРОЛЮ ЯКОСТІ АТМОСФЕРНОГО ПОВІТРЯ ...37 3.1. Вибір засобів реалізації та середовища розробки проектованої системи ...37 3.1.1. Обґрунтування вибору операційної системи для Rassbery Pi. ...37 3.1.2. Вибір мови програмування та середовища розробки. ...396 3.2. Обґрунтування вибору хмарного середовища для збору та опрацювання результатів моніторингу якості АП ...41 3.3. Програмне забезпечення для системи контролю якості АП ...48 3.3.1. Алгоритми роботи системи...48 3.3.2. Опис програмних функцій та модулів...50 3.3.3. Результати роботи програми в додатку ThingSpeak...53 3.4. Висновки до розділу 3 ...55 РОЗДІЛ 4 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ ...56 4.1. Охорона праці ...56 4.2. Забезпечення захисту працівників суб’єкта господарювання від іонізуючих випромінювань ...59 4.3. Висновки до розділу 4 ...62 ВИСНОВКИ ... 63 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ...64 Додаток А Опубліковані тези конференцій за темою кваліфікаційної роботи магістра ...68
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Акусок, А. Ю. "Сайт для інформування населення щодо результатів громадського контролю якості атмосферного повітря м. Полтава." Thesis, Чернігів, 2020. http://ir.stu.cn.ua/123456789/23433.

Full text
Abstract:
Акусок, А. Ю. Сайт для інформування населення щодо результатів громадського контролю якості атмосферного повітря м. Полтава : випускна кваліфікаційна робота : 123 "Комп’ютерна інженерія" / А. Ю. Акусок ; керівник роботи Т. П. Бивойно ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра інформаційних та комп’ютерних систем. – Чернігів, 2021. – 65 с.
Розроблюваний програмний продукт – веб-сайт для інформування населення щодо результатів стану атмосферного повітря на прикладі міста Полтава. Результатом громадського моніторингу стану атмосферного повітря (їх візуалізація) є модель рівня концентрації забруднюючих речовин атмосфери міста розбитого на ділянки, на відміну від наявних технологій, що дозволяють лише точково відображати дані вимірювань або моделювати розсіювання забруднюючих речовин від точкових джерел. Головною задачею роботи є реалізація веб-сайту для публікацій результатів вимірювання рівня забруднення атмосферного повітря, в результаті чого розрахунки та аналітичні дослідження перетворюються у зрозумілі користувачеві тематичні карти забруднення атмосферного повітря міста пилом. Виконана робота має практичну цінність, отже, нема необхідності в розрахунку економічної цінності.
The developed software product is a website for informing the population about the results of atmospheric air on the example of the city of Poltava. The result of public monitoring of atmospheric air (their visualization) is a model of the level of concentrations of pollutants in the atmosphere of the city divided into sections, in contrast to existing technologies that allow only accurate display of measurement data or model the scattering of pollutants from point sources. The main task is to implement a website for publishing the results of measuring air pollution, as a result of which calculations and analytical studies are transformed into user-friendly thematic maps of air pollution by dust. The work performed has practical value, therefore, there is no need to calculate the economic value.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography