Academic literature on the topic 'Порівняльний аналіз систем'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Порівняльний аналіз систем.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Порівняльний аналіз систем"

1

Чепков, І. Б., В. В. Сотник, І. В. Борохвостов, М. В. Бондарчук, and М. О. Білокур. "Порівняльний аналіз систем оборонного планування в США та в Україні." Озброєння та військова техніка 23, no. 3 (September 26, 2019): 3–15. http://dx.doi.org/10.34169/2414-0651.2019.3(23).3-15.

Full text
Abstract:
Досліджується еволюція змін у системі оборонного планування в США шляхом аналізу функціональних зв’язків між її елементами. Розглядається триступеневий процес, який поєднує у собі Систему інтеграції та розвитку спільних спроможностей, Систему планування, програмування, бюджетування та виконання, Систему оборонного замовлення. Проведено порівняльний аналіз відповідності елементів системи оборонного планування США та України. Метою статті є порівняльний аналіз ретроспективи реформування та розгляд існуючої системи оборонного планування в США та в Україні, змін, що відбувалися в останні роки та причинно-наслідкових зв’язків, які супроводжували цей процес. Дослідження за даною темою виконувались за допомогою таких методів та процедур системного аналізу, як абстрагування і конкретизація, декомпозиція, кластеризація і класифікація. Результати аналізу вказують на необхідність реорганізації системи оборонного планування в Україні шляхом впровадження більшості елементів, процедур та принципів системи оборонного планування США з урахуванням особливостей оборонно-промислового комплексу України.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Nikitina, T. S., and О. I. Morozova. "ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ ПРОДУКТИВНОСТІ БАЗ ДАНИХ SQL ТА NOSQL." Системи управління, навігації та зв’язку. Збірник наукових праць 1, no. 53 (February 5, 2019): 125–28. http://dx.doi.org/10.26906/sunz.2019.1.125.

Full text
Abstract:
В роботі було проведено короткий аналіз функцій баз даних SQL та NoSQL, були приведені їх основні відмінності. На сьогоднішній день існують два найбільш поширених типу систем управління даними: реляційні бази даних та NoSQL. Існує величезне різноманіття моделей даних та API (Application Programming Interface) запитів для NoSQL. Зокрема для порівняння були обрані Apache Cassandra, DynamoDB, MongoDB. Модель даних та функціональність Apache Cassandra має схожість з іншими масштабованими сховищами. Оновлення та угруповання стовпців кешується в оперативній пам'яті, після чого скидаються на диск. Основною метою роботи було порівняння продуктивності реляційних SQL баз даних та NoSQL, на прикладі PostgreSQL, MySQL, Apach Cassandra, MongoDB, Amazon DynamoDB. Для тестування продуктивності було розроблено окремий програмний продукт. Основним предметом дослідження є продуктивність базових операцій цих систем. Результати про продуктивність кожної з них були отримані за допомогою розробленої системи тестування, адаптованої для потреб дослідження. Розроблена система тестування озволила тестувати швидкість виконання складних аналітичних операцій, робити додаткові налаштування, використовувати великий обсяг даних. Система була розширена для виконання тестування розширеного набору операцій над схемою даних, що містить зв'язки між таблицями. Ця система тестування містить набір готових навантажень, які покривають основні аспекти функціонування й підтримують створені користувачем навантаження. За допомогою системи тестування були отримано дані про продуктивність представлених систем управління базами даних для набору різних запитів. Для аналізу продуктивності вимірювався час відгуку систем на запит – час між початком запиту й одержанням відповіді. Порівнювалися два види показників – середній відгук по виконані операції й деталізований аналіз. Отримані дані були представлені у вигляді діаграм, і по ним був зроблений висновок про продуктивність баз даних SQL та NoSQL. Вибір баз даних повинен максимально ґрунтуватися на типі вирішуваних завдань й також повинен враховувати обсяги даних, час відгуку системи.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Степанов, М. Т. "Замкнуті САР з прогнозуванням: аналіз альтернативних варіантів сруктур." Automation of technological and business processes 13, no. 3 (November 4, 2021): 38–48. http://dx.doi.org/10.15673/atbp.v13i3.2144.

Full text
Abstract:
У статті розглядається системи автоматичного регулювання які реалізують алгоритми керування з прогнозуванням складових вільного та вимушеного руху на час запізнення вперед в замкнутому контурі. Проводиться порівняльний аналіз їх роботи у перехідних та сталих режимах роботи, а також запасів стійкості які вони забезпечують. Об'єкти технологічного типу досить часто мають велику інерційність в каналах регулювання яка пов'язаної не тільки з чистим запізненням, але, більшою мірою з акумуляцією речовини і енергії, так званим ємнісним запізненням. Повна або часткова компенсація цієї інерційності може в значній мірі поліпшити якість регулювання для таких об'єктів. На практиці для компенсації впливу запізнення на динаміку власного руху часто використовують системи з упереджувачем Сміта які значно розширюють запас стійкості систем і забезпечують їх працездатність в умовах нестаціонарних властивостей об’єкта керування. Також прогнозування використовується у системах керування з прогнозуючою моделлю, в яких керуючий вплив на кожному кроці розраховується за рахунок вирішення оптимізаційної задачі на основі математичної моделі об’єкта керування. Ці системи також застосовують для керування об’єктами технологічного типу, зокрема рекомендують до застосування при керуванні багатоканальними об’єктами канали яких пов’язані між собою через дію перехресних зв’язків. В якості альтернативи вказаним системам запропонована система регулювання з прогнозуванням вимушеного руху в замкнутий контур якої введено алгоритм прогнозування в реальному часі на основі кубічного сплайну. Проведено структурний та оптимальний параметричний синтез альтернативних варіантів систем автоматичного регулювання. В якості базового регулятора було обрано типовий ПІД-регулятор. Порівняльний аналіз оптимальних систем, проведений в часовій і частотних областях, показав перевагу системи регулювання, що реалізує принцип керування за прогнозом на основі кубічного сплайну. При аналізі роботи систем за каналом дії неконтрольованих збурень система регулювання з прогнозуванням по кубічному сплайну забезпечує зниження інтегрального і прямих показників якості перехідних процесів до 40%. Перевірка на грубість систем автоматичного регулювання показала, що система автоматичного регулювання з прогнозуванням регульованої змінної за кубічним сплайном має приблизно однаковий запас стійкості за часом запізнення та трошки нижчий запас стійкості за коефіцієнтом передачі об’єкта керування, ніж система з упереджувачем Сміта.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Купіна, О. А., М. Г. Лорія, and О. Б. Целіщев. "Порівняльний аналіз існуючих методів підвищення показників енергозабезпечення будівль." ВІСНИК СХІДНОУКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ імені Володимира Даля, no. 1(265) (March 16, 2021): 49–54. http://dx.doi.org/10.33216/1998-7927-2021-265-1-49-54.

Full text
Abstract:
У статті розглядаються найбільш розповсюджені та актуальні способи енергозбереження та оптимізації енергоспоживання в сучасних будівлях. Приведений опис аспектів системи енергозабезпечення пасивного будинку. Описані основні технічні рішення щодо підвищення енергоефективності окремих будівель з автономізацією систем його енергозабезпечення. Наведено короткий опис експлуатаційних можливостей комбінованої системи теплопостачання на основі використання теплонасосних технологій. Але такий підхід не дозволяє досягтизначного підвищення енергоефективності систем,проведеннятермомодернізації, тільки за рахунок нарощування ізоляційного шару часто непризводить до плануємого зменшення рівня енерговитрат.Тому розглянутий напрямок енергозбереження, який пов'язаний з підвищенням показників термічного опору будівель і одночасним використанням для їх енергозабезпечення енергії альтернативних джерел.В даному випадку підвищення ефективності системи енергозабезпечення та кліматизації досягається завдяки використанню енергії сонячного випромінювання, тепла грунту і повітря (в тому числі вентиляційного). При цьому враховувується специфіка процесів енергообміну, акумулювання теплової енергії.Такий підхід лежить в основі методу контролю температури будівлі з використанням кривої нагріву, яка не вимагає моделі процесу, а задача оптимізації вирішується тільки на рівні однієї ланки, а не всієї системи. Цей недолік усувається завдяки автоматичному контролю вентиляції, водопостачання, побутової техніки (система «Розумний будинок»). Для вирішення задач оптимізації доцільно використовувати комплексний підхід -це управління опаленням в поєднанні з контролем роботи вентиляційної системи і системи водопостачання. Це дозволяє реалізувати повноцінну підтримку певного клімату в будинку, з урахуванням вологості повітря і показниками температури в різних приміщення, пори року тощо, але потребує побудови певної математичної моделі. Даний огляд підтверджує актуальність подальшої роботи в напрямку вирішення задачі оптимізації з питань енергоспоживання та енерговитрат в сучасних будівлях.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

ДАМІРЛІ, МЕХМАН. "Порівняльний фікх: предметна характеристика." Право України, no. 2019/03 (2019): 95. http://dx.doi.org/10.33498/louu-2019-03-095.

Full text
Abstract:
У статті простежується процес формування порівняльного фікха, на основі аналізу відповідної літератури розкриваються як класичні, так і сучасні традиції порівняльного фікха, дається предметна характеристика цієї дисципліни, виявляються її основні елементи та особливості. Зокрема, встановлюється, що порівняльний фікх охоплює лише порівняльні дослідження внутрішньоісламських традицій права і правової думки, передбачає порівняльне вивчення ісламських правових шкіл (мазхабів) і поглядів їх представників як на макрорівні, так і на мікрорівні. На рівні макропорівняння об’єктом є тексти, системи ідей різних мазхабів для встановлення їх фундаментальних харак теристик, а на рівні мікропорівняння – тексти, системи ідей окремих ученихюристів – представників мазхабів для з’ясування їхніх поглядів на одну й ту саму проблему. Порівняльний фікх повинен фокусуватися і на подібностях, і на відмінностях між судженнями, думками й свідченнями, прийнятими мазхабами загалом або їхніми представниками зокрема. Порівняльне вивчення фікха, як і сам фікх, складається з двох галузей, які досліджують відповідні частини фікха: 1) порівняльний фуру аль-фікх (фуру аль-фікх аль-мугаран) і 2) порівняльний усуль аль-фікх (усуль аль-фікх аль-мугаран). Якщо перший можна назвати порівняльним фікхом у вузькому сенсі, то другий – порівняльною теорією (і методологією) ісламського права. Як у класичній, так і в сучасній літературі представлені обидві ці галузі знань порівняльного фікха. Ще однією гілкою сучасної порівняльної теорії ісламського права претендує стати порівняльне вивчення ісламських правових теорій, причому не в сенсі принципів і методології виведення правил з основних джерел, а в сенсі концепції праворозуміння. Стверджується, що розробка порівняльного фікха була значним внеском у становлення порівняльно-правової науки мусульманських учених-юристів, накопичений досвід яких має особливе теоретико-методологічне значення для розвитку порівняльних досліджень систем теоретико-правових ідей на сучасному етапі.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Pantyeyev, R. "МОДЕЛЮВАННЯ ТА АНАЛІЗ ЯКОСТІ ПЕРЕХІДНИХ ПРОЦЕСІВ В НЕЧІТКИХ СИСТЕМАХ УПРАВЛІННЯ ЕЛЕКТРОПРИВОДОМ." Herald of Kiev Institute of Business and Technology 43, no. 1 (March 5, 2020): 58–64. http://dx.doi.org/10.37203/kibit.2020.43.08.

Full text
Abstract:
Розглядаються методи використання нечіткої логіки для вирішення задач керування електромеханічними системами. Як засіб для підвищення якості функціонування автоматизованих електромеханічних систем використовується один з сучасних принципів автоматичного управління - адаптивне управління, що реалізується за допомогою інтелектуальних технологій формування адаптивних алгоритмів регулювання та управління, а саме технологій нечіткого управління (Fuzzy-control). Побудовано дві моделі систем управління: класична двоконтурна система стабілізації швидкості обертання двигун постійного струму - керований випрямляч з пропорційно-інтегральним регулятором і система стабілізації системи двигун постійного струму-керований випрямляч на основі нечіткого регулятора швидкості. Моделювання систем стабілізації і подальший аналіз перехідних процесів здійснювався за допомогою середовища моделювання Matlab Simulink. Після проведення необхідних математичних розрахунків і вибору найбільш оптимальних передавальних функцій, для кожного елемента була розроблена повна функціональна схема класичної двухконтурной системи стабілізації швидкості досліджуваної системи двигун постійного струму – керований випрямляч. Проводиться порівняльний аналіз основних показників якості перехідного процесу для класичної і нечіткої систем управління з метою виявлення переваг і недоліків останньої. Досліджуються дві системи керування: класична двоконтурна система стабілізації швидкості обертання з пропорційно-інтегральним регулятором і система стабілізації на основі нечіткого регулятора швидкості. Моделювання систем стабілізації і подальший аналіз перехідних процесів здійснюється у середовищі моделювання Matlab Simulink з використанням блоку інтелектуального керування Fuzzy Control Toolbox.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Димова, Г. "Аналіз методів оцінки ефективності систем фізичного захисту." COMPUTER-INTEGRATED TECHNOLOGIES: EDUCATION, SCIENCE, PRODUCTION, no. 45 (December 21, 2021): 12–18. http://dx.doi.org/10.36910/6775-2524-0560-2021-45-02.

Full text
Abstract:
Статтю присвячено дослідженню існуючих методів оцінки ефективності систем фізичного захисту об’єктів інформатизації. Питання забезпечення безпеки різних об'єктів, в першу чергу, таких як критична інфраструктура, інформатизація, якими в даний час є переважна більшість об'єктів є дуже важливими. Один з найважливіших елементів практично будь-якої системи безпеки – це система фізичного захисту (СФЗ). Крім того, захист інформації включає в себе, серед інших, і фізичний захист, яка полягає в застосуванні організаційних заходів і сукупності засобів, що створюють перешкоди для проникнення або доступу неуповноважених фізичних осіб до об'єкта захисту. Створення такої СФЗ об'єктів інформатизації (ОІ) передбачає аналіз ефективності і уразливості СФЗ як важливий етап розробки будь-якої системи. У свою чергу, складність сучасних СФЗ, а також різноманіття моделей порушників і способів проникнення спричиняє необхідність застосування засобів автоматизації процесів моделювання таких систем. Різні методи аналізу ефективності СФЗ базуються на даних експертних оцінок основних параметрів і, отже, мають високий ступінь суб'єктивності. Вони вимагають трудомістких експериментальних досліджень. Крім того, їх складно використовувати в задачах математичного моделювання. Таким чином, актуальними є питання підвищення точності аналізу ефективності СФЗ ОІ. У статті проведено порівняльний аналіз методів оцінки ефективності систем фізичного захисту, до яких увійшли такі підходи: детерміністичний, логіко-ймовірнісний, ймовірнісно-часовий, метод аналізу ієрархій та нечітких множин. Також були розглянуті відомі комп’ютерні моделі та програмні продукти призначені для виявлення загроз об’єкта інформатизації. Приведені основні характеристики і параметри оцінки ефективності СФЗ та необхідні завдання щодо впровадження системи фізичного захисту.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Рогач, І. М., М. М. Смірнов, and В. В. Жорник. "Порівняльний аналіз європейських систем однорідних груп пацієнтів." Науковий вісник Ужгородського університету. Серія Медицина 60, no. 2 (December 31, 2019): 83–90. http://dx.doi.org/10.24144/2415-8127.2019.60.83-90.

Full text
Abstract:
У Європі залежно від способу реімбурсації існують дві базові моделі фінансування лікувально-профілактичних закладів, що надають стаціонарну допомогу в умовах систем однорідних груп пацієнтів: ретроспективні платежі за випадок госпіталізації та проспективне бюджетне асигнування. Кожна модель має свій вплив на діяльність закладів охорони здоров’я. Також існують різні методи розрахунку фактичної ставки оплати кожної групи. Узагальнено дана ставка дорівнює добутку значення групи і коефіцієнта грошового перетворення. Але і значення і коефіцієнт можуть відрізнятися залежно від країни і виражатися в різних величинах, що надалі змінює сукупність і інтенсивність стимулів діяльності закладів. Метою роботи було вивчення моделей ретроспективних ОГП-заснованих платежів за випадок госпіталізації, їх імплементації та впливу на національні системи охорони здоров’я в п’яти європейських країнах, а саме: у Великій Британії, Франції, Німеччині, Польщі та Угорщині. Дані сучасної наукової літератури, щодо моделі ОГП-заснованих платежів за випадок госпіталізації, проаналізовано з використанням контент-аналізу, методу системного і порівняльного аналізу, а також бібліосемантичного методу вивчення відповідних наукових робіт. У основній частині статті проаналізовано характеристики національних систем охорони здоров’я вищезазначених країн, а саме: джерела фінансування, особливості методів реімбурсації витрат закладів охорони здоров’я, досвід з імплементації однорідних груп пацієнтів та сучасні методи калькуляції фактичної ставки оплати випадків госпіталізації. Також, для кожної залученої у дослідження країни, було зазначено еволюцію певних показників діяльності національних систем охорони здоров’я в умовах однорідних груп пацієнтів. Окремо наведено розділ, в якому проаналізовано навмисні та ненавмисні наслідки, які необхідно очікувати та заздалегідь попереджувати при імплементації систем однорідних груп пацієнтів. У результаті було визначено, що в досліджуваних країнах спостерігається послідовне скорочення ліжкових фондів і термінів госпіталізації з одночасним покращенням показників якості медичної допомоги населенню. Ключові слова: фінансування, однорідні групи пацієнтів, ОГП, DRG, відшкодування витрат, стаціонарна допомога.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Didyk, Nataliia. "Система роботи із сім’ями військовослужбовців: порівняльний аналіз досвіду США, Канади, Великої Британії." Scientific Studios on Social and Political Psychology, no. 44(47) (December 20, 2019): 37–51. http://dx.doi.org/10.33120/ssj.vi44(47).115.

Full text
Abstract:
Викладено результати порівняльного аналізу системи роботи із сім’ями військовослужбовців у США, Канаді та Великій Британії як першого етапу узагальнення міжнародного досвіду. За основний метод дослідження взято аналіз публікацій в англомовній літературі, а також результати бесід у форматі глибинних інтерв’ю з офіцерами, дружинами офіцерів, ветеранами та дружинами ветеранів США і Канади (усього 6 інтерв’ю, з них 5 – особисті зустрічі, 1 – відеозв’язок за допомогою скайпу). Завдяки проведеному дослідженню з’ясовано, що найбільш комплексно організовано взаємодію із сім’ями військових у США: проводиться робота на рівні підрозділу; надається комплекс послуг у центрах підтримки, розташованих на території військових баз; функціонує мережа тематичних інформаційних онлайн-ресурсів; надається цілодобова інформаційна підтримка у форматі індивідуальних консультацій; розроблено серію методичних матеріалів та інструкцій для всіх учасників процесу. Виявлено, що в Канаді система роботи із сім’ями у військовому підрозділі має два ключових елементи: робота військового капелана і підтримка з боку військового багатосервісного ресурсного центру. Аналіз системи роботи із сім’ями військових у Великій Британії показав, що тут, на відміну від США та Канади, використовується унікальний досвід стимулювання територіальних громад до підтримки військових спільнот на основі інструментів Угоди про збройні сили. Зроблено висновок, що з огляду на особливості поточної ситуації в Україні жодна з описаних систем у повному обсязі не може наразі бути використана. Разом з тим, поєднавши елементи розглянутих систем, взявши до уваги значущі національні особливості, можна отримати бажаний результат. Запропоновано дискусію про особливості використання міжнародного досвіду для подальшого формування в Україні системи роботи із сім’ями військовослужбовців.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Smetanin, K. "ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ БЕЗПІЛОТНИХ ЛІТАЛЬНИХ АПАРАТІВ В ЕКОЛОГІЧНОМУ МОНІТОРИНГУ." Системи управління, навігації та зв’язку. Збірник наукових праць 3, no. 49 (July 3, 2018): 22–25. http://dx.doi.org/10.26906/sunz.2018.3.022.

Full text
Abstract:
Предметом вивчення в статті є розгляд особливостей використання безпілотних літальних апаратів (БПЛА) при проведенні екологічного моніторингу для оптимізації проведення спостережень техногенних об’єктів та виконання екологічних завдань в системі екологічного моніторингу. Це можливо здійснити за допомогою висвітлення позитивних та врахування негативних властивостей при застосуванні БПЛА в системі екологічного моніторингу. Метою є розкриття особливостей використання БПЛА в екологічному моніторингу та визначення напрямків їх застосування для проведення контролю за параметрами стану навколишнього природного середовища заданих територій. Завдання: провести аналіз можливості використання БПЛА в системі екологічного моніторингу; висвітлити особливі властивості застосування БПЛА в системі спостереження; визначити можливості БПЛА для формування процедури проведення екологічного моніторингу та визначити коло екологічних завдань для їх вирішення за допомогою БПЛА; розглянути можливості застосування БПЛА в системі спостереження та знімання параметрів навколишнього середовища, що є підґрунтям для проведення робіт, що пов’язані з проведенням екологічного моніторингу. Використовуваними методами є: системний підхід до розробки складних систем, проведення порівняльного аналізу параметрів та властивостей БПЛА, математичні моделі оптимізації для побудови складних систем. Отримані такі результати. Проведено порівняльний аналіз властивостей БПЛА, висвітлення процесу обробки інформації в системі екологічного моніторингу при здійсненні вибору оптимальної структури системи екологічного моніторингу за допомогою використання БПЛА. На основі системного аналізу різних технічних показників та властивостей БПЛА можливо здійснити вивчення структурно-параметричних характеристик та дослідити режими роботи літальних апаратів в різних умовах при побудові системи екологічного моніторингу. Висновки. Наукова новизна отриманих результатів полягає в наступному: проведено аналіз властивостей БПЛА, визначено характеристики та параметри, що впливають на спостереження в системі екологічного моніторингу, також висвітлено коло питань, які необхідно враховувати при побудові системи екологічного моніторингу з використанням дистанційно керованих літальних апаратів.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Dissertations / Theses on the topic "Порівняльний аналіз систем"

1

Обод, І. І., Є. О. Пащенко, and В. Ю. Свичкар. "Порівняльний аналіз систем радіодоступу." Thesis, НТУ «ХПІ», 2018. http://openarchive.nure.ua/handle/document/5522.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Березін, Л. М. "Порівняльний LCC-аналіз технічних систем." Thesis, Київський національний університет технологій та дизайну, 2021. https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/19191.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Черепніна, О. І. "Порівняльний аналіз сучасних транзитивних економічних систем." Diss. of Candidate of Economic Sciences, КНУТШ, 2004.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Морковін, Є. О., and О. О. Морковін. "Порівняльний аналіз моделей систем масового обслуговування." Thesis, Львівський науковий форум, 2019. http://openarchive.nure.ua/handle/document/11194.

Full text
Abstract:
В даному матеріалі ми ознайомимось з декількома найбільш відомими моделями. Всі вони мають такі загальні характеристики: пуассонівський розподіл ймовірностей надходження заявок, стандартну поведінку клієнтів, правило обслуговування FIFO (першим прийшов - першим обслужений), єдина фаза обслуговування.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Білоцерківський, Олександр Борисович. "Порівняльний аналіз інтелектуально-інформаційних систем управління торговельними підприємствами." Thesis, Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/41539.

Full text
Abstract:
У роботі проведено порівняння інтелектуально-інформаційних систем для управління торговельними підприємствами. Використовуючи результати порівняння СRM-систем, проведено їх рейтингове оцінювання. Визначено, що найвищий рейтинг мають такі СRM-системи: bpm online sales, 1C і Bitrix 24.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Погарський, М. В., and А. А. Сніжко. "Порівняльний аналіз електромеханічних систем рекуперації кінетичної енергії мобільних засобів." Thesis, Вид-во СумДУ, 2009. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/4457.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Обод, І. І., and Д. Б. Павлова. "Порівняльний аналіз якості поєднання даних в мережі систем спостереження повітряного простору." Thesis, НТУ «ХПІ», 2018. http://openarchive.nure.ua/handle/document/5527.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Левшаков, С. Ф. "Порівняльний аналіз банківських систем у роботі з фізичними особами в Україні й Італії." Thesis, Українська академія банківської справи Національного банку України, 2008. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/61814.

Full text
Abstract:
За останні роки в зв’язку з процесами глобалізації збільшуються потоки трудової міграції. Україна, за оцінками Світового банку, займає 4-те місце після США, Росії і Німеччини за кількістю виїжджаючих трудових мігрантів. Найбільшою країною, куди їдуть на заробітки більшість українців, є Італія. Результати дослідження показують, що за різними оцінками в Італії знаходиться від 400 тис. до 1 млн. українців. Обсяги грошових переказів, що пересилаються через неформальні канали, переважають над формальними. Потреба в банківських послугах з боку українських мігрантів на території Італії не розглядалася вітчи- зняними і зарубіжними дослідниками.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Кондрат, Л. Г. "Порівняльний аналіз систем державного та недержавного пенсійного забезпечення: адміністративно-правовий аспект." Thesis, Національний авіаційний університет, 2021. https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/53739.

Full text
Abstract:
Мета: порівняльний аналіз систем державного та недержавного пенсійного забезпечення, який дозволить визначити особливості управлінського впливу на ці дві системи. Методи дослідження: аналізу, синтезу, узагальнення, порівняння та ін. Результати: визнано специфіку у функціонуванні систем державного та недержавного пенсійного забезпечення через їх порівняння та необхідність розмежування засобів та способів адміністративно-правового регулювання цих двох систем. Обговорення: закріплення в законодавстві щодо регулювання системи недержавного пенсійного забезпечення таких способів та засобів адміністративно-правового регулювання, що позитивно вплинуть на ефективність та прозорість роботи даної системи, проте не зачіпатимуть її самостійність у функціонуванні.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Стороженко, В. О., V. Storozhenko, А. Ю. Орлович, A. Orlovich, С. В. Серебренніков, S. Serebrennikov, О. І. Сіріков, and A. Sirikov. "Порівняльний аналіз надійності спрацювання систем діагностики забруднення ізоляторів при зміні факторів впливу." Thesis, Центр "Леотест-Медіум", 2012. http://dspace.kntu.kr.ua/jspui/handle/123456789/5825.

Full text
Abstract:
Проведений порівняльний аналіз роботи пристрою контролю ступеня забруднення опорних ізоляторів базової моделі за фіксованим значенням поверхневого струму витоку, і розробленої з змінним граничним рівнем спрацювання, що залежить від факторів оточуючого середовища і величини сектору забруднення. Проведенный сравнительный анализ работы устройства контроля степени загрязнения опорных изоляторов базовой модели с фиксированным значением поверхностного тока утечки, и разработанного с переменным предельным уровнем срабатывания, который зависит от факторов окружающей среды и величины сектора загрязнения. The comparative analysis of the operation of the device for monitoring the degree of contamination of the reference insulators of the basic model with a fixed value of the surface leakage current, and developed with a variable limit level of operation, which depends on environmental factors and the size of the pollution sector.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Books on the topic "Порівняльний аналіз систем"

1

Романюк, Анатолій. Порівняльний аналіз політичних систем країн Західної Європи: інституційний вимір. Львів: Тріада плюс, 2004.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Reports on the topic "Порівняльний аналіз систем"

1

Соловйов, В. М., and А. В. Батир. Порівняльний аналіз рекурентних та інформаційних мір як засобів оцінки складності фінансово-економічних послідовностей. НГУ, November 2012. http://dx.doi.org/10.31812/0564/1202.

Full text
Abstract:
Збільшення кількості агентів та інтенсифікація фінансово-економічних взаємодій спричинили суттєве зростання волатильності ринків та ускладнення світового господарства. Відповідно до цього постає проблема ефективного антикризового регулювання, захисту приватних інвестицій, оптимального функціонування підприємств в умовах змінюваної кон’юнктури. У контексті цього актуальності набувають нові хаос-динамічні методи, які розглядають об’єкт дослідження як складну нерівноважну систему, що характеризується деяким ступенем невизначеності та нерівномірним розподілом інформації. Проблема функціонування складних структурних єдностей, їх оцінки та порівняння тривалий час залишається провідним питанням світової наукової спільноти. Особливої уваги заслуговують праці, в яких обґрунтовуються методологічні засади побудови алгоритмів аналізу реальних систем, а саме рекурентних характеристик [1] та універсальних засобів дослідження символьних послідовностей [2, 3]. Метою роботи є порівняння рекурентних та інформаційних мір як засобів оцінки складності фінансово-економічних систем.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Семеріков, Сергій Олексійович, and Ілля Олександрович Теплицький. Застосування системи комп’ютерної алгебри Maxima для генерування математичних текстів в системі дистанційного навчання. Міленіум, 2007. http://dx.doi.org/10.31812/0564/887.

Full text
Abstract:
В статті виконано порівняльний аналіз провідних засобів подання математичних текстів в системах дистанційного навчання. Розглянуто можливості систем комп’ютерної математики Maxima та Mathematica стосовно генерації математичних текстів для Web. Запропоновано технологію інтеграції систем комп’ютерної математики та систем дистанційного навчання.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Соловйов, Володимир Миколайович, and А. В. Батир. Порівняльний аналіз рекурентних мір та методу Лемпеля-Зіва як засобів оцінки складності фінансово-економічних систем. Хмельницький економічний університет, 2012. http://dx.doi.org/10.31812/0564/1181.

Full text
Abstract:
У роботі порівняно методи оцінки складності, визначено їх дієвість за допомогою сигналів різної природи та розглянуто зміни детермінованості фінансово-економічної системи протягом різних фаз бізнес-циклу. Перевірено ефективність методів на прикладі історичних значень індексу фондового ринку. В работе осуществлен сравнительный анализ методов оценки сложности, определена их работоспособность с помощью сигналов разной природы и рассмотрены изменения детерминированности финансово-экономической системы в течении разных фаз бизнес-цикла. Произведена проверка эффективности методов на примере исторических значений индекса фондового рынка. Current research compares methods of evaluating complexity, identifies their effectiveness using of various test signals and examines the changes in determinacy of economic systems during different phases of the business cycle. The approaches have also been tested on historical values of stock indices.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Соловйов, Володимир Миколайович. Еконофізика як засіб фундаменталізації економічних дисциплін. Видавничий відділ НМетАУ, 2004. http://dx.doi.org/10.31812/0564/1042.

Full text
Abstract:
Протягом останніх десяти-п’ятнадцяти років відбулися відчутні зміни в розумінні фундаментальних закономірностей економічних систем. З’ясувалось, що складні системи різної природи – фізичні, біологічні, соціальні, економічні – проявляють універсальні властивості, дослідження яких вимагає розробки принципово нових моделей і методів досліджень. Виявилось, що індивідуальні агенти цих систем (наприклад, спіни в деяких фізичних системах, атоми і молекули в біологічних, ідеї в соціальних, значення індексів в фінансово-економічних) проявляють свою сутність через взаємодію як правило невідомої природи. Так, в економічних системах адаптивна поведінка людини, компанії, країни відіграє принципово важливу роль у формуванні макроскопічних показників, таких як ціна товару, цінного паперу, валютного курсу. Більш того, з метою адекватного аналізу та ефективного менеджменту на фінансово-економічні ринки все активніше проникають методи та моделі природничих наук, які в поєднанні з сучасними досягненнями в галузі інформаційних технологій та досить ємними базами даних (мільйони записів навіть в базах некомерційного призначення) забезпечили значний прогрес у розумінні та квантифікації природи цих систем. З’явились нові “кількісні” напрямки економіки: математична та фізична економіки, еконофізика тощо. Особливо значних успіхів досягнуто в еконофізиці [2], яка вдало використовує потужний багаж фізичних методів і моделей.У якості прикладів такого використання в даній роботі приведені результати досліджень і порівняльний аналіз структурних та динамічних властивостей світових фінансово-економічних ринків з аналогічними для України у випадку, коли для останніх є відповідні репрезентативні бази даних.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Соловйов, В. М., and А. В. Батир. Порівняльна оцінка складності економічних систем засобами рекурентного аналізу. ЧІБС УБС НБУ, October 2012. http://dx.doi.org/10.31812/0564/1201.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Соловйов, Володимир Миколайович, В. Д. Дербенцев, and О. А. Гончаренко. Моделювання особливостей фрактальної динаміки складних економічних систем. АДПСУ, May 2004. http://dx.doi.org/10.31812/0564/1043.

Full text
Abstract:
Протягом останніх десяти, п’ятнадцяти років відбулися відчутні зміни в розумінні фундаментальних закономірностей економічних систем. Зокрема, при дослідженні поведінки економічних об’єктів використовуються потужні методи аналізу нестаціо-нарних часових рядів: кореляційний та автокореляційний аналіз, R/S-аналіз та його модифікації, аналіз детрендованих флуктуацій тощо. У роботі проведено порівняльну характеристику динаміки флуктуацій композитних індексів S&P 500 та ПФТС, скейлінгового коефіцієнта для окремих компаній, що входять до списку S&P 500, та деяких організацій ПФТС. На основі отриманих даних зроблено спробу інтерпретації точок кросоверу, які проявляються для більшості індексів. Обговорюються можливості мультифрактального аналізу детрендованих флуктуацій.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Батир, А. В., В. М. Соловйов, and В. В. Щерба. Порівняльний аналіз рекурентних та ентропійних мір складності. Брама-Україна, 2013. http://dx.doi.org/10.31812/0564/1299.

Full text
Abstract:
У роботі порівняно методи оцінки складності, розглянуто зміни детермінованості фінансово-економічної системи протягом різних фаз бізнесового циклу. Здійснено перевірку ефективності методів на прикладі історичних значень цін на акції компанії гірничо-металургійного комплексу.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Городецька, В. А. Партиципний клас односкладних синтаксичних конструкцій сучасної української мови як специфічна риса української синтаксичної системи. Криворізький державний педагогічний університет, 1997. http://dx.doi.org/10.31812/123456789/5852.

Full text
Abstract:
Досліджено одну із специфічних односкладних структур в українській мові – конструкцію партиципного класу. Зроблено порівняльний аналіз односкладних речень на -но, -то українського й російського синтаксису. У результаті зіставного аналізу виявлено специфіку цих речень в українській мові.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Городецька, В. А. Партиципний клас односкладних синтаксичних конструкцій сучасної української мови як специфічна риса української синтаксичної системи. Криворізький державний педагогічний університет, 1997. http://dx.doi.org/10.31812/123456789/5852.

Full text
Abstract:
Досліджено одну із специфічних односкладних структур в українській мові – конструкцію партиципного класу. Зроблено порівняльний аналіз односкладних речень на -но, -то українського й російського синтаксису. У результаті зіставного аналізу виявлено специфіку цих речень в українській мові.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Соловйов, Володимир Миколайович, М. П. Овчарук, and А. А. Ганчук. Кількісний аналіз фінансових криз у новій парадигмі складності. ЧІБС УБС НБУ, October 2012. http://dx.doi.org/10.31812/0564/1199.

Full text
Abstract:
В роботі розглянуто особливості адаптації концепції складності в соціально-економічних системах. Показано, що парадигма складності є альтернативою постнеокласичній теорії в умовах волатильної динаміки світової економіки. Інформаційні та хаос-динамічні міри складності використано для аналізу порівняльної динаміки складності систем в умовах фінансової кризи. Вказані міри можуть бути розраховані як для вихідного сигналу, так і для відновленої з нього мережної структури.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography