To see the other types of publications on this topic, follow the link: Переваги та недоліки.

Journal articles on the topic 'Переваги та недоліки'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the top 50 journal articles for your research on the topic 'Переваги та недоліки.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Browse journal articles on a wide variety of disciplines and organise your bibliography correctly.

1

Ilin, D., and S. Semenov. "АНАЛІЗ ТА ПОРІВНЯЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ АРХІТЕКТУРНИХ РІШЕНЬ ПРОГРАМНИХ РОБОТІВ ДЛЯ ПРОЦЕСІВ З ВЕЛИКОЮ КІЛЬКІСТЮ ТРАНЗАКЦІЙ." Системи управління, навігації та зв’язку. Збірник наукових праць 1, no. 53 (February 5, 2019): 116–19. http://dx.doi.org/10.26906/sunz.2019.1.116.

Full text
Abstract:
Аналіз нової області в сфері інформаційних технологій - RPA показав одну з актуальних завдань генерації рішення автоматизації бізнес процесів. Це визначення архітектурного рішення, яке визначає функціонування робота. Аналіз вище наведених прикладів показав переваги і недоліки кожної з схем рішень в ситуації автоматизації процесу з великою кількістю транзакцій. Розкрита сутність та актуальність теми RPA, а також існуючих архітектурних рішень програмних роботів та представлені переваги та недоліки в існуючих рішеннях в ситуації процесів з великою кількістю транзакцій. В висновку запропоноване можливе вирішення проблеми з виділенням переваг та недоліків. Якщо розглядати шаблон Multiple Instances Requiring Synchronization, то архітектурне рішення підпроцесу можна описати подібно вище наведеної машині станів, таким чином взявши властивість стійкості до збоїв, але при цьому робота кожної транзакції буде незалежна один від одного, тобто паралельне виконання. Таким чином, з’являється можливість зменшити час виконання процесу і зникає дублювання виконання елементів архітектурного рішення всього процесу. Але варто враховувати, що кожен екземпляр B (описаний як машина станів) повинен бути незалежний один від одного (тобто не перебувати в послідовності). Недоліком природно є збільшення ресурсів на виконання, тобто збільшення кількості локальних машин, на кожній з яких виконується одна транзакція. Тому такий підхід доречний для великих процесів з великою кількістю транзакцій.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Малишев, Віктор Володимирович, Ангеліна Іванівна Габ, Дмитро Борисович Шахнін, Тетяна Миколаївна Нестеренко, Володислав Ростиславович Румянцев, and Наталія Володимирівна Лічконенко. "ПОРІВНЯЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА МЕТОДІВ СИНТЕЗУ ТУГОПЛАВКИХ СПОЛУК." Scientific Journal "Metallurgy", no. 2 (February 22, 2022): 35–43. http://dx.doi.org/10.26661/2071-3789-2021-2-05.

Full text
Abstract:
На основі аналізу класифікацій методів синтезу тугоплавких сполук та відповідності принципів адекватності вихідних компонентів і типу хімічних реакцій (кінетичного механізму. Запропоновано класифікацію методів синтезу таких сполук. Вона включає шість методів: прямий синтез з елементів; синтез з розчинів у розплавах; металотермічне відновлення оксидів металів; відновлення оксидів та інших сполук неметалами та їхніми сполуками; газофазний синтез; електроліз розплавів і розчинів у розплавах. Виокремлено сутність, переваги та недоліки кожного методу. Головними перевагами прямого синтезу з елементів є можливість одержання значної кількості вогнетривких сполук і коротка тривалість процесу, а недоліком – складність одержання точного складу сполуки. Головними перевагами синтезу з розчинів у розплавах є простота процесу синтезу та можливість одержання сполук певного внеску, а недоліками – низький вихід продукту та вартість коштовних розчинників.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Гончарук, Н. "Стилі управління: переваги та недоліки." Актуальні проблеми державного управління, no. 3 (2002): 176–90.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Трошина, Світлана. "Користування електрообігрівачами - переваги та недоліки." Безпека життєдіяльності, no. 11, листопад (2017): 25–26.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Білан, О. В. "Застосування брендингу: переваги і недоліки." Вісник Національного університету "Львівська політехніка", no. 640 (2009): 231–35.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Гаврилюк, В. О. "ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ПРАЦІВНИКІВ ПУБЛІЧНОЇ СЛУЖБИ." Актуальні проблеми права: теорія і практика, no. 2 (40) (February 4, 2021): 85–93. http://dx.doi.org/10.33216/2218-5461-2020-40-2-85-93.

Full text
Abstract:
У статті йдеться про соціальний захист працівників державної служби. Мета статті полягає у з'ясуванні переваг та недоліків сучасного правового регулювання соціального захисту працівників публічної служби. Було виявлено, що соціальний захист працівників публічної служби різниться залежно від категорії таких працівників та напряму діяльності органу публічної служби. У роботі висвітлено необхідність поліпшення соціального захисту працівників державної служби шляхом створення загальних та єдиних норм закону щодо принципів та критеріїв забезпечення такого захисту. Визначені у роботі переваги та недоліки сучасного правового регулювання соціального захисту працівників публічної служби можуть слугувати основою для побудови національної стратегії щодо вдосконалення законодавства та роботи виконавчих органів України з даного питання. Автором визначено, що до працівників публічної служби зараховуються особи, що перебувають у трудових відносинах із державою в особі державних органів, так й з територіальною громадою. Їх спільною ознакою є наявність владних повноважень, що й не дозволяє включити до переліку працівників державних та комунальних організацій, установ, а також й проведення діяльності щодо виконання державних завдань та надання послуг усьому суспільству, що відрізняє їх від приватних компаній. До переваг соціального захисту працівників публічної служби можливо віднести: спеціалізованість, відповідність сучасній економічній ситуації, забезпеченість. Щодо спеціалізованості, то найбільш яскраво це проявляється у соціальному захисті правоохоронних органів, кожен із яких має різний напрям діяльності. Гарантується стабільність рівня матеріальної допомоги та соціального забезпечення для прокурора та членів його сім’ї, щоб соціальний ризик настання пенсійного віку не мав негативних наслідків. Разом з тим, положення щодо медичної безоплатної допомоги лише за тим місцем, де перебував прокурор на обліку під час служби є спірним, адже не враховує можливості переїзду. Ще однією перевагою соціального захисту працівників публічної служби можливо вважати його відповідність економічній ситуації. Ключові слова: соціальне законодавство, соціальний захист, публічна служба, працівник публічної служби, державна служба.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Харіна, О. О. "Податкова система України: переваги та недоліки." Актуальні проблеми розвитку підприємницької діяльності в Україні, Вип. 6 (2006): 114–20.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Демченко, Н. "Недержавне пенсійне забезпечення: переваги та недоліки." Праця і закон, no. 7 (2007): 14–16.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Біла, Юлія, and Римма Мороз. "Теорія Чезаре Ломброзо: переваги та недоліки." Expert: Paradigm of Law and Public Administration 18, no. 6 (2021): 37–45. http://dx.doi.org/10.32689/2617-9660-2021-6(18)-37-45.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Ємець, Марина Петрівна, and Дарина Сергіївна Кобзар. "Використання платформи 1С як платформи для хмарних обчислень на підприємствах і ВНЗ." New computer technology 12 (December 25, 2014): 274–77. http://dx.doi.org/10.55056/nocote.v12i0.721.

Full text
Abstract:
Метою дослідження є аналіз функціональності хмарного сервісу 1С. Задачею дослідження є визначення переваг і недоліків роботи 1С в умовах використання хмарних технологій. Об’єктом дослідження є використання хмарних технологій на підприємствах та у навчальних закладах. Предметом дослідження є застосування хмарної платформи 1С: Підприємство на підприємствах та у ВНЗ. У роботі розглянуті основні переваги та недоліки хмарних технологій, проаналізовано хмарні сервіси компанії 1С, визначені можливості її використання на підприємствах та у ВНЗ. Подано рекомендації щодо впровадження хмарних технологій на основі платформи 1С.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
11

Stashchuk, Olena. "КРЕДИТУВАННЯ ЯК МЕТОД ФІНАНСУВАННЯ ЖИТЛОВОГО БУДІВНИЦТВА." Economic journal of Lesia Ukrainka Eastern European National University 3, no. 19 (September 28, 2019): 127–32. http://dx.doi.org/10.29038/2411-4014-2019-03-127-132.

Full text
Abstract:
У статті розглянуто проблеми фінансування житлового будівництва та систематизовано основні методи й форми його фінансування. Обґрунтовано найбільш актуальні форми кредитування житлового будівництва з урахуванням їх переваг та недоліків. Досліджено тенденції інвестування будівництво житла в Україні. У роботі виявлено проблемні аспекти застосування облігаційних позик, банківських кредитів та іпотечних кредитів у практиці фінансування житлового будівництва. Ідентифіковано переваги та недоліки іпотечного кредитування у житловому будівництві. Запропоновано напрями реалізації політики житлового будівництва з метою підвищення інвестиційної привабливості житлової сфери та використання сучасних альтернативних форм фінансування житлового будівництва в Україні.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
12

Домінова, І. В. "Форми електронного банкінгу: еволюція, переваги та недоліки." Облік і фінанси, no. 2 (72) (2016): 104–9.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
13

БУЛЕЦА, СІБІЛЛА. "Телемедицина: переваги та недоліки в правовому полі." Право України, no. 2020/03 (2020): 49. http://dx.doi.org/10.33498/louu-2020-03-049.

Full text
Abstract:
В умовах реформування системи охорони здоров’я в Україні є багато нововведень. Так, телемедицина – це зростаюча галузь медицини, яка дає змогу лікареві охопити пацієнта за допомогою електронних пристроїв, таких як переносні кутові мережі Wearable Body Area Networks (WBANs), мобільні телефони та інші пристрої інформаційних технологій. Телемедицина використовується переважно для надання допомоги при хронічному лікуванні пацієнта, дотримання рецептів і зіставлення показань пацієнта в режимі реального часу. Ці досягнення значною мірою допомагають підвищити оперативне реагування на проблему, зменшу ючи адміністративну неефективність, і покращити результати пацієнтів. Мінусом, однак, є те, що ці механізми забезпечують прибутковий дохід для хакерів. Метою статті є дослідження особливостей телемедицини з правової точки зору. Для її досягнення були поставлені такі завдання: проаналізувати історію розвитку телемедицини; дати авторське визначення телемедицини, враховуючи сучасні дослідження; виявити переваги запровадження телемедицини у сфері медичної діяльності; виявити недоліки впровадження телемедицини у сфері медичної діяльності. Застосовано загальнонаукові та спеціальні методи наукового пізнання. При дослідженні загальнотеоретичних аспектів цивільних правовідносин використано діалектичний метод пізнання правової дійсності. Метод системно-структурного аналізу дав змогу класифікувати цивільні правовідносини у сфері здійснення медичної діяльності, а структурно-функціональний – розглянути елементи структури цивільних правовідносин у сфері здійснення медичної діяльності. За допомогою формально-логічного методу досліджено законодавство у сфері договору надання медичних послуг (допомоги), практика його застосування, визначено понят тя медичної допомоги, лікарської таємниці, пацієнта, медичної діяльності. Метод конкретних соціологічних досліджень використовувався при дослідженні судо вої практики та виявленні правозастосовного значення цивільних правовідносин у сфері здійснення медичної діяльності. Перед впровадженням телемедицини, адміністрації закладів охорони здоров’я та постачальники повинні знати, які та як закони регулюють цю сферу. Крім того, вони мають проконсультуватися з експертами щодо необхідного обладнання та щоб сформувати базове розуміння того, чому саме воно потрібне передусім. Окрім обмеженого обсягу послуг, які можуть бути відшкодовані, існує також проблема, хто з лікарів практикуватиме телемедицину і хто даватиме дозвіл на її використання. Будь-який постачальник, який може виставити рахунок за послуги на місці, може також виставити рахунок за телемедицину. Також необхідна згода пацієнта, тобто лікарі зобов’язані її отримати, перед використанням телемедичних послуг. Неможливість отримати згоду пацієнта може призвести до того, що лікарі не отримуватимуть оплату. Враховуючи викладене вище, можна дати таке визначення телемедицини – це використання телекомунікаційних технологій та інформаційних технологій для клінічних, медичних послуг у різних районах країни, зокрема й віддалених, або для допомоги лікарям у разі екстреної ситуації зі швидкого реагування із визначенням правильного діагнозу.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
14

Пухальська, Я. П. "Інтеграція України в НАТО: переваги та недоліки." Вісник Хмельницького національного університету. Економічні науки, no. 5, т. 1 (2014): 219–22.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
15

Ховрак, І. В. "Електронна комерція в Україні: переваги та недоліки." Економіка. Фінанси. Право, no. 4 (2010): 16–20.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
16

Ховрак, І. В. "Електронна комерція в Україні: переваги та недоліки." Економіка. Фінанси. Право, no. 4 (2010): 16–20.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
17

Цогла, О. О. "Переваги та недоліки стратегії диверсифікації діяльності підприємства." Актуальні проблеми економіки, no. 5 (2007): 148–52.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
18

Дзюба, П. В. "Переваги та недоліки міжнародної диверсифікації інвестиційних портфелів." Актуальні проблеми міжнародних відносин, Вип. 73, ч. 1 (2008): 116–26.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
19

Русін, В. "Переваги та недоліки казначейського обслуговування місцевих бюджетів." Світ фінансів, Вип. 4 (2013): 105–14.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
20

Приходько, І. "Переваги та недоліки вступу України до СОТ." Вісник Львівського університету ім. Івана Франка. Серія міжнародні відносини, Вип. 15 (2005): 350–56.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
21

Фіголь, Н. М. "Переваги та недоліки використання електронних навчальних видань." Наукові записки Української академії друкарства, Вип. 1 (54) (2017): 291–98.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
22

Соловйов, В. І. "Дистанційне навчання: методика, можливості, переваги і недоліки." Проблеми освіти, Вип. 43 (2006): 135–39.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
23

Ховрак, І. В. "Електронна комерція в Україні: переваги та недоліки." Економіка. Фінанси. Право, no. 4 (2010): 16–20.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
24

Щеглюк, Б. П. "Вступ України до COT: переваги та недоліки." Актуальні проблеми розвитку підприємницької діяльності в Україні, Вип. 7 (2007): 106–10.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
25

Рожнова, В. "Бланки процесуальних документів: переваги та недоліки використання." Підприємництво, господарство і право, no. 8 (2006): 159–61.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
26

Білик, І. В. "Новий трудовий кодекс України: переваги та недоліки." Науковий вісник НЛТУ України, Вип. 24.5 (2014): 208–14.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
27

Кальєніна, Н. В. "Методи управління витратами, їх переваги та недоліки." Держава та регіони. Економіка та підприємництво, no. 5 (2007): 32–34.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
28

Kushnir, O., V. Iakovlev, and S. Chimyshenko. "Теоретичні аспекти обігу криптовалют в контексті функцій грошей." Herald of Kiev Institute of Business and Technology 45, no. 3 (November 10, 2020): 47–54. http://dx.doi.org/10.37203/10.37203/kibit.2020.45.07.

Full text
Abstract:
В статті наведено переваги та недоліки використання криптовалют умовах невизначеності перспектив їх застосування, коли домогосподарства та суб’єкти господарювання, як правило, уникають заощадження грошових ресурсів у національній валюті, віддаючи перевагу іншим, менш ліквідним активам. Актуальність теми обумовлюється широким застосуванням криптовалют як в якості засобу накопичення та заощадження, так і в якості засобу платежу великою частиною населення та бізнесу. Розглянуто історичні передумови розвитку платіжних систем, що стало поштовхом до появи криптовалюти. Проаналізовані дослідження зарубіжних та вітчизняних вчених щодо розвитку платіжних систем і використання криптовалют. Розглянуто світовий досвід правового та ринкового регулювання процесу обігу криптовалют. Зазначені основні переваги криптовалют: конфіденційність, а отже, безпека даних власників; незалежність від держави; відсутність територіальних і часових обмежень у трансакціях; низька вартість обслуговування тощо. Як результат, криптовалюти набирають все більшої популярності серед населення, формується інфраструктура їх продажу через термінали та електронні майданчики, криптовалюти широко представлені на фондовому ринку, розширюється мережа комерційних та виробничих структур, які надають можливість розрахунку криптовалютами. Зазначено перспективи подальшого функціонування криптовалют у сучасних економічних системах. Зазначені недоліки функціонування криптовалют, такі як відсутність їх інституалізації: по-перше, це правової – обіг криптовалют не регулюється жодними законами в багатьох країнах, а по-друге – ринкової – відсутні правила функціонування криптовалюти. Крім цього суттєвим недоліком криптовалюти є ризиковість її накопичення з огляду на мінливість її ліквідності. Обґрунтовані положення щодо раціональності визнання криптовалюти фінансовим активом.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
29

Литвин, Н. А., and Л. В. Крупнова. "ДІДЖИТАЛІЗАЦІЯ ЯК ЗАСІБ ПІДВИЩЕННЯ ВІДКРИТОСТІ, ПРОЗОРОСТІ ТА ЕФЕКТИВНОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ ОРГАНІВ ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ ТА ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ЩОДО НАДАННЯ ЕЛЕКТРОННИХ ПОСЛУГ." Ірпінський юридичний часопис, no. 3 (February 25, 2021): 69–76. http://dx.doi.org/10.33244/2617-4154.3.2020.69-76.

Full text
Abstract:
У статті досліджується поняття діджиталізації як засобу підвищення відкритості, прозорості та ефективності діяльності органів державної влади й органів місцевого самоврядування щодо надання електронних послуг. Виділено переваги та недоліки впровадження діджиталізації в діяльність органів влади. Запропоновано ряд організаційних та технічних заходів, направлених на подолання цих недоліків.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
30

Мірзоєва, Т. В., and Н. М. Ткач. "ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ТОРГІВЛІ ЛІКАРСЬКИМИ РОСЛИНАМИ." Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, no. 11 (January 28, 2022): 52–59. http://dx.doi.org/10.32851/2708-0366/2022.11.8.

Full text
Abstract:
У статті зроблено спробу виявити характерні ознаки торгівлі лікарськими рослинами в Україні та на підставі цього окреслити її перспективи. Виявлено, що розвиток як виробництва лікарських рослин, так і торгівлі ними потрапляє в поле уваги багатьох науковців і практиків у різних регіонах світу, що підтвердило актуальність дослідження. Виявлено низку визначальних фактів, які свідчать про зростаючу роль лікарських рослин з економічної точки зору. Визначено основні канали реалізації лікарських рослин в Україні та коротко проаналізовано їх переваги та недоліки. Представлено приклади успішної ефективної торгівлі. Приділено увагу ціновій ситуації на ринку та вимогам до експортних партій. Висвітлено негативні фактори, що супроводжують розвиток торгівлі лікарськими рослинами. Окреслено перспективи її розвитку з урахуванням наявних переваг і недоліків.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
31

Лобза, Алла, Адель Бикова, and Олександр Погорілий. "АНАЛІЗ СИСТЕМИ ВИНАГОРОДИ ПЕРСОНАЛУ НА ПІДПРИЄМСТВІ ТА ШЛЯХИ ЇЇ ВДОСКОНАЛЕННЯ." Молодий вчений, no. 1 (89) (January 29, 2021): 64–68. http://dx.doi.org/10.32839/2304-5809/2021-1-89-14.

Full text
Abstract:
У статті розглядається сутність системи винагороди персоналу на конкретному підприємстві. Визначено основні види винагороди, що застосовуються підприємцями на сучасних українських підприємствах. Розглянуто сутність компенсаційного пакету для персоналу та його вплив на ефективність праці. Визначено основні види та значущість додаткових винагород, що застосовуються на українських підприємствах. Проаналізовано систему мотивації та визначено основні недоліки її функціонування на конкретному підприємстві. Проведено SWOT-аналіз з визначенням основних переваг та недоліків впровадження грейдингу. Запропоновано шляхи розробки програми грейдової системи оплати праці на підприємстві задля удосконалення системи винагороди працівників підприємства. Наведені переваги використання методу грейдування на практиці, які дадуть можливість створити систему стандартизації оплати праці на підприємстві й підвищити ефективність управління персоналом і підприємством у цілому.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
32

Щавелева, Юлія, and Тетяна Дронова. "АНАЛІЗ КОНКУРЕНТНИХ ПЕРЕВАГ ПРИВАТБАНКУ." Молодий вчений, no. 4 (92) (April 30, 2021): 341–44. http://dx.doi.org/10.32839/2304-5809/2021-4-92-72.

Full text
Abstract:
У статті висвітлено результати проведення аналізу конкурентних переваг Приватбанку на ринку банків України. Проаналізовано діяльність банку на основі SWOT-аналізу, що показав можливості, які має Приватбанк для розвитку, та загрози, за якими потрібно пильно слідкувати. А також визначив переваги діяльності. Приділено увагу інноваційним здобуткам, адже Приватбанк – один з найінноваційніших банків світу. Визначено недоліки, які перешкоджають підви-щенню конкурентоспроможності банківських послуг обраного банку. Зазначено важливість та шляхи усунення недоліків. Було порівняно Приватбанк з іншими учасниками ринку у таблиці з 2 банками, що за рейтингом займали вищі позиції. Зазначено фактори, за якими обраний банк відстає від конкурентів та у чому ви-грає. Проаналізовано мету усунення кожного з недоліків. На основі цього запро-поновано низку заходів, які потрібно втілити для розвитку Приватбанку та підвищення конкурентоспроможності.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
33

Pohribna, Olena. "Українськомовні аудіокниги: види, функції, асортимент, переваги й недоліки." Український інформаційний простір, no. 2(6) (December 2, 2020): 83–100. http://dx.doi.org/10.31866/2616-7948.2(6).2020.219776.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
34

Соловей, В. "Переваги та недоліки створення інституту присяжних в Україні." Юридичний журнал, no. 3 (117) (2012): 88–89.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
35

Білоусова, О. С. "Переваги та недоліки індикаторів оцінки процесів активного старіння." Статистика України, no. 3 (82) (2018): 26–39.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
36

Стасюк, О. "Переваги та недоліки висвітлення теми Голодомору зарубіжними дослідниками." Народна творчість та етнологія, no. 5 (375), вересень - жовтень (2018): 28–39.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
37

Скопенко, Н. С. "Прямі іноземні інвестиції в АПК: переваги, недоліки, ризики." Науковий вісник: фінанси, банки, інвестиції, no. 2 (11) (2011): 58–57.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
38

Чукліна, О. С. "Методи трансферного ціноутворення: переваги, недоліки та ієрархія застосування." Зовнішня торгівля: економіка, фінанси, право, no. 5/6 (70/71) (2013): 170–75.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
39

Tkachuk, Halyna V. "ОСОБЛИВОСТІ ВПРОВАДЖЕННЯ МОБІЛЬНОГО НАВЧАННЯ: ПЕРСПЕКТИВИ, ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИ." Information Technologies and Learning Tools 64, no. 2 (April 30, 2018): 13. http://dx.doi.org/10.33407/itlt.v64i2.1948.

Full text
Abstract:
The article presents the results of the analysis of the prospects for the introduction of mobile learning on the basis of statistical data on the use of mobile devices, mobile training programs, wireless access. It was determined the place of mobile learning in the system of blended learning as the main form of organization of educational process using electronic learning means. Based on existing models of education, it was determined the main components of mobile learning. Also there are analyzed content types that can be used to organize mobile learning. It has been determined that the main types of mobile content may be a mobile site; mobile application; adapted electronic teaching aids; a separate type of content created by a teacher; social networks; unique content (augmented reality). The author are described the advantages and disadvantages of mobile learning and the use of mobile devices in the learning process.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
40

Глушко, М. "Колективний інформатор: переваги та недоліки інтерв"ю народознавця." Міфологія і фольклор, no. 3/4 (21), липень - грудень (2016): 5–16.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
41

Дзюбенко, Юлія Михайлівна. "ЗОВНІШНЄ ТА ВНУТРІШНЄ ПОЛІТИЧНЕ КОНСУЛЬТУВАННЯ: ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИ." Актуальні проблеми політики 63 (September 7, 2019): 73–81. http://dx.doi.org/10.32837/app.v63i0.8.

Full text
Abstract:
У статті проаналізовано основні концептуальні підходи до визначенняпоняття внутрішнього та зовнішнього політичного консультування.Охарактеризовано особливості, переваги та недоліки кожного з них.Визначено, що політичне (зовнішнє та внутрішнє) консультуванняможе бути формальне (офіційне), неформальне (неофіційне) та змішане.Зазначено, що найбільш ефективним веденням політичних та виборчихкампаній є застосування як внутрішнього так і зовнішнього політичногоконсультування
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
42

Makogonchuk, A. V., Yu O. Bezsmertnyi, and L. Ye Atamanchuk. "Місцеве застосування нестероїдних протизапальних засобів: переваги та недоліки." INTERNATIONAL NEUROLOGICAL JOURNAL 17, no. 6 (January 10, 2022): 37–42. http://dx.doi.org/10.22141/2224-0713.17.6.2021.242234.

Full text
Abstract:
У статті наведені дані літератури щодо ефективності та безпеки декскетопрофену трометамолу у вигляді гелю при місцевому застосуванні та порівняльна характеристика даного фармакологічного засобу з іншими трансдермальними формами нестероїдних протизапальних препаратів. В процесі досліджень було встановлено, що декскетопрофен при місцевому застосуванні у вигляді гелю має високу здатність до накопичення у шкірі, м’язовій і нервовій (нейрони, мієлін та гіпоталамус) тканинах, що обумовлює хороший протизапальний, протинабряковий та аналгезуючий ефект даного лікарського засобу. Декскетопрофен продемонстрував низький рівень накопичення у хрящовій тканині, що не стимулює дегенеративні зміни тканини хряща, оскільки не пригнічує синтез протеогліканів хондроцитами. Разом з тим декскетопрофен показав невисоку здатність до накопичення у клітинах крові та у внутрішніх органах, демонструючи низьку ймовірність системних побічних ефектів.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
43

Андрощук, Ольга, Олександр Головченко, Ганна Литовченко, and Микола Петрушен. "АНАЛІЗ ПОНЯТТЯ ХМАРНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ВИДИ, КАТЕГОРІЇ, ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИ." Молодий вчений, no. 6 (94) (June 30, 2021): 83–87. http://dx.doi.org/10.32839/2304-5809/2021-6-94-19.

Full text
Abstract:
У статті було проаналізовано та визначено загальні принципи хмарних технологій та сервісів, хмарних обчислень, історію їх зародження та розвитку. Проаналізовано всі недоліки і переваги існуючих хмарних моделей порівняно з локальними аналогами. Також були розглянуті питання інформаційної безпеки хмарних сервісів та захисту даних у хмарі. Розглянуто основи технології хмарних обчислень, проаналізовано їх переваги та недоліки. Особливу увагу приділено аналізу застосування даної технології в держвідомствах, а також в якості основи розроблюваних систем інформаційної інфраструктури. Виокремлено актуальні проблеми які виникають під час експлуатації “хмар”. Проаналізовано приклади зарубіжного досвіду успішного використання “хмарних технологій”.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
44

Михайлюк, Я. "Адміністративне оскарження: сучасний стан та перспективи розвитку." Юридичний вісник, no. 4 (October 30, 2020): 125–31. http://dx.doi.org/10.32837/yuv.v0i4.1981.

Full text
Abstract:
У статті проведено наукове дослідження сучасного стану правового регулювання адміністративного оскарження в Україні. Окрему увагу присвячено проблемі прийняття загального нормативно-правового акта щодо регулювання адміністративних процедур. Проаналізовано переваги та недоліки адміністративного оскарження в Україні. Зокрема, до переваг адміністративного оскарження віднесено доступність, оперативність, безоплатність, результативність. Натомість серед недоліків, що притаманні адміністративному оскарженню, виділено такі як низька ефективність, суб'єктивність та упередженість, відсутність реальних механізмів оскарження в окремих випадках. Детально розглянуто проблему суб'єкта розгляду скарг на рішення, дії чи бездіяльність органів публічної адміністрації. Розгляд адміністративних скарг органом вищого рівня є найефективнішим, однак не завжди такий орган наявний. У цьому випадку в західноєвропейських країнах зазвичай застосовується механізм перегляду, тобто розгляд скарги здійснюється органом, який видав оскаржуваний адміністративний акт. При цьому з метою забезпечення неупередженості та об'єктивності посадова особа чи особи, які видали оскаржуваний адміністративний акт, не можуть брати участь у розгляді такої скарги. Розгляд скарг на рішення, дії чи бездіяльність органів публічної адміністрації спеціальними комісіями з розгляду скарг не є ефективним, зважаючи на рекомендаційний характер їхніх рішень та необов'язковість їх створення. Проаналізовано досвід західноєвропейських країн у сфері правового регулювання адміністративного оскарження та виокремлено дві основні моделі адміністративного оскарження: обов'язкове та необов'язкове, кожна з яких наділена як перевагами, так і недоліками. За результатами проведеного дослідження наголошено на необхідності вдосконалення сучасного стану правового регулювання через прийняття єдиного акта щодо регулювання адміністративних процедур загалом, так і адміністративного оскарження зокрема.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
45

Шавурська, Олена В’ячеславівна. "Оцінка ймовірності банкрутства як метод прогнозування фінансово-економічного стану підприємства." Економіка, управління та адміністрування, no. 4(94) (December 29, 2020): 22–28. http://dx.doi.org/10.26642/ema-2020-4(94)-22-28.

Full text
Abstract:
Прогнозування банкрутства стає першочерговою необхідністю, що дасть можливість виявити основні проблеми і недоліки в роботі підприємства, а також врахувати вплив різноманітних зовнішніх чинників, і в результаті спрогнозувати ймовірність банкрутства та вжити заходів для його уникнення. Розглянуто економічну сутність поняття «банкрутство» та запропоновано власне визначення цього поняття, що враховує його економічний, соціальний та юридичний зміст. Охарактеризовано причини виникнення кризового стану на підприємстві. У кризових умовах функціонування вітчизняних підприємств важливим є уміння завчасно передбачити перші прояви фінансової неплатоспроможності, які в майбутньому можуть призвести до банкрутства, тому діагностика та запобігання негативним факторам є актуальними. Визначено основні завдання аналізу діагностики банкрутства. Охарактеризовано зарубіжні та вітчизняні методи аналізу ймовірності настання банкрутства підприємства, визначено їх переваги, недоліки та можливість застосування. Запропоновано етапи економічного аналізу діагностики кризового стану та загрози банкрутства підприємства. На основі аналізу переваг і недоліків методик ймовірності банкрутства запропоновано інтегрований показник ймовірності банкрутства, що дозволить визначити можливість існування загрози ймовірності банкрутства для вітчизняних підприємств. Інтегрований показник ймовірності банкрутства враховує всі основні показники фінансово-майнового стану підприємства, а його розрахунок дозволить своєчасно виявити загрозу ймовірності банкрутства.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
46

Zhovnir, Alina. "Протиріччя розвитку електронної освіти в освітньо-комунікативному просторі сучасного суспільств." Sociological studios, no. 1(16) (June 30, 2020): 40–45. http://dx.doi.org/10.29038/2306-3971-2020-01-40-45.

Full text
Abstract:
У статті висвітлено протиріччя та ускладненості розвитку електронної освіти в сучасному освітньо-комунікативному прос­то­­рі. Представлено розгляд електронної освіти як нової освітньої парадигми XXI ст. Мета статті – огляд та висвітлення ключових форм, завдань, переваг і недоліків електронної освіти як освітньо-комунікативного простору. На основі аналізу наукової літератури запропоновано класифікації й типології електронної освіти на осно­ві різних критеріїв: за ступенем залучення навчальної діяль­но­сті до електронного освітнього середовища, за критерієм часу та інституційної регламентації. У роботі наведено функції елект­ронної освіти як соціального інституту, переваги й недоліки цієї освітньої моделі. Неоднозначність оцінок та невизначеність думок стосовно електронної освіти наштовхує на висновок про, з одного боку, від­носну новизну цього феномену в українському освіт­ньо­му просторі, а з іншого – значні перспективи подальших досліджень і необхід­ність системного та комплексного вивчення.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
47

Іванова, Зоя Олегівна, and Ольга Анатоліївна Мріх. "ОСНОВНІ ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИ МАРКЕТИНГОВОЇ ПОЛІТИКИ СТИМУЛЮВАННЯ ЗБУТУ ПРОДУКЦІЇ." Bulletin of the Kyiv National University of Technologies and Design. Series: Economic sciences 131, no. 1 (June 5, 2019): 67–74. http://dx.doi.org/10.30857/2413-0117.2019.1.7.

Full text
Abstract:
The paper explores the existing concepts of sales, sales policy and sales promotion, in particular, specifies the definition of a marketing sales policy concept as well as provides insights about the role and significance of marketing sales promotion policy. The study discusses a range of issues related to challenges in enhancing company’s competitiveness, identifies advantages and disadvantages of sales promotion along with revealing the most effective distribution channels in terms of various marketing communication tools. Specific advantages and disadvantages of particular forms and methods of sales, such as personal selling and selling via the Internet are considered. Within the context of sales promotion, special emphasis is put on the effect of such market drivers as price increase, impulsive buying tendency, increased competition, dramatic socioeconomic tension, etc. It is argued that sales policy of enterprises should rely on their respective marketing strategies, viewed as a set of tactical measures and actions to generate demand. To understand the root causes and prerequisites for the active use of sales promotion instruments in the marketing promotion mix, their core benefits and limitations have been exposed. Among a vast range of sales promotion tools, their common specific characteristic is the focus for gaining rapid sales growth in a short period of time. Thus, the research findings have revealed that this type of marketing communication as an element of integrated promotion strategy seems promising and effective, given the prompt and positive significant outcomes in the short term, and with careful planning and regular application it can lay a good background for a long-term brand loyalty. To achieve the most effective results from the implementation of sales promotion techniques, it is critical to develop a clear and specific sales promotion strategy that will entail information about the ultimate goal, tools, characteristics and the budget of the sales promotion mi, as well as the results from the sales program testing, monitoring and assessment.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
48

Onisiforova, Valentyna, and Vladyslava Sidelnikova. "СПРОЩЕНА СИСТЕМА ОПОДАТКУВАННЯ: СУЧАСНИЙ СТАН, ПЕРЕВАГИ, НЕДОЛІКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ." Проблеми і перспективи розвитку підприємництва, no. 23 (December 3, 2019): 158. http://dx.doi.org/10.30977/ppb.2226-8820.2019.23.0.158.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
49

Palahusynets , R. V. "Система підбору персоналу до дипломатичної служби: недоліки та переваги." Scientific Papers of the Legislation Institute of the Verkhovna Rada of Ukraine, no. 5 (September 27, 2020): 128–36. http://dx.doi.org/10.32886/instzak.2020.05.13.

Full text
Abstract:
Метою статті є здійснення аналізу системи підбору кадрів до дипломатичної служби та виявлення її основних недоліків і переваг. Наукова новизна полягає у комплексному вивченні основних та спеціальних вимог до співробітників дипломатичної служби на основі їх співвідношення зі значенням і вагою дипломатичної служби. Висновки. Дипломатична служба як явище є особливою формою професійної діяльності, націленою на захист інтересів, забезпечення безпеки суспільства та держави на міжнародній арені; дотримання та захист законних прав і свобод громадян за кордоном. Сучасна дипломатична служба носить неофіційний характер, а її розвиток обумовлюється впливом внутрішніх (національний рівень) та зовнішніх факторів (міжнародний рівень). Вимоги до працівників дипломатичної надзвичайно високі, оскільки їх професійний рівень та особистісні якості прямо пропорційно впливають на ефективність чи продуктивність роботи. Під час дослідження було виокремлено спеціальні вимоги до працівників дипломатичної служби: наявність вищої освіти; володіння професійними навиками відповідно до вимогам Міністерства закордонних справ; знання іноземних мов для безперешкодного виконання своїх обов’язків; відмінний стан здоров’я; відсутність будь-яких інших обставин, що можуть перешкоджати роботі дипломата. Аналіз системи підбору персоналу до дипломатичної служби дозволив виявити наступні недоліки: процес відбору кадрів до дипломатичної служби доволі довгий та налічує багато етапів, а відповідно заповнення відкритих вакансій значно розтягується в часі; існуюча конкурсна система відбору не враховує особистісні якості кандидатів та деякі інші навики та вміння (вміння кермувати автомобілем, навики лідерства, готовність брати на себе відповідальність); інструменти, які використовуються для підбору персоналу, доволі застарілі. Отже, процес відбору потребує перегляду та вдосконалення, а відтак, найбільш перспективними вбачаються дослідження ефективності діяльності дипломатичної служби з урахуванням фактору підготовки та відбору персоналу.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
50

Дорожкіна, К. В. "Сучасний стан органічного ринку в Україні: переваги та недоліки." Balanced nature using, no. 2 (November 19, 2019): 88–97. http://dx.doi.org/10.33730/2310-4678.2.2019.184163.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography