Academic literature on the topic 'Переваги та недоліки'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Переваги та недоліки.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Переваги та недоліки"

1

Ilin, D., and S. Semenov. "АНАЛІЗ ТА ПОРІВНЯЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ АРХІТЕКТУРНИХ РІШЕНЬ ПРОГРАМНИХ РОБОТІВ ДЛЯ ПРОЦЕСІВ З ВЕЛИКОЮ КІЛЬКІСТЮ ТРАНЗАКЦІЙ." Системи управління, навігації та зв’язку. Збірник наукових праць 1, no. 53 (February 5, 2019): 116–19. http://dx.doi.org/10.26906/sunz.2019.1.116.

Full text
Abstract:
Аналіз нової області в сфері інформаційних технологій - RPA показав одну з актуальних завдань генерації рішення автоматизації бізнес процесів. Це визначення архітектурного рішення, яке визначає функціонування робота. Аналіз вище наведених прикладів показав переваги і недоліки кожної з схем рішень в ситуації автоматизації процесу з великою кількістю транзакцій. Розкрита сутність та актуальність теми RPA, а також існуючих архітектурних рішень програмних роботів та представлені переваги та недоліки в існуючих рішеннях в ситуації процесів з великою кількістю транзакцій. В висновку запропоноване можливе вирішення проблеми з виділенням переваг та недоліків. Якщо розглядати шаблон Multiple Instances Requiring Synchronization, то архітектурне рішення підпроцесу можна описати подібно вище наведеної машині станів, таким чином взявши властивість стійкості до збоїв, але при цьому робота кожної транзакції буде незалежна один від одного, тобто паралельне виконання. Таким чином, з’являється можливість зменшити час виконання процесу і зникає дублювання виконання елементів архітектурного рішення всього процесу. Але варто враховувати, що кожен екземпляр B (описаний як машина станів) повинен бути незалежний один від одного (тобто не перебувати в послідовності). Недоліком природно є збільшення ресурсів на виконання, тобто збільшення кількості локальних машин, на кожній з яких виконується одна транзакція. Тому такий підхід доречний для великих процесів з великою кількістю транзакцій.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Малишев, Віктор Володимирович, Ангеліна Іванівна Габ, Дмитро Борисович Шахнін, Тетяна Миколаївна Нестеренко, Володислав Ростиславович Румянцев, and Наталія Володимирівна Лічконенко. "ПОРІВНЯЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА МЕТОДІВ СИНТЕЗУ ТУГОПЛАВКИХ СПОЛУК." Scientific Journal "Metallurgy", no. 2 (February 22, 2022): 35–43. http://dx.doi.org/10.26661/2071-3789-2021-2-05.

Full text
Abstract:
На основі аналізу класифікацій методів синтезу тугоплавких сполук та відповідності принципів адекватності вихідних компонентів і типу хімічних реакцій (кінетичного механізму. Запропоновано класифікацію методів синтезу таких сполук. Вона включає шість методів: прямий синтез з елементів; синтез з розчинів у розплавах; металотермічне відновлення оксидів металів; відновлення оксидів та інших сполук неметалами та їхніми сполуками; газофазний синтез; електроліз розплавів і розчинів у розплавах. Виокремлено сутність, переваги та недоліки кожного методу. Головними перевагами прямого синтезу з елементів є можливість одержання значної кількості вогнетривких сполук і коротка тривалість процесу, а недоліком – складність одержання точного складу сполуки. Головними перевагами синтезу з розчинів у розплавах є простота процесу синтезу та можливість одержання сполук певного внеску, а недоліками – низький вихід продукту та вартість коштовних розчинників.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Гончарук, Н. "Стилі управління: переваги та недоліки." Актуальні проблеми державного управління, no. 3 (2002): 176–90.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Трошина, Світлана. "Користування електрообігрівачами - переваги та недоліки." Безпека життєдіяльності, no. 11, листопад (2017): 25–26.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Білан, О. В. "Застосування брендингу: переваги і недоліки." Вісник Національного університету "Львівська політехніка", no. 640 (2009): 231–35.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Гаврилюк, В. О. "ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ПРАЦІВНИКІВ ПУБЛІЧНОЇ СЛУЖБИ." Актуальні проблеми права: теорія і практика, no. 2 (40) (February 4, 2021): 85–93. http://dx.doi.org/10.33216/2218-5461-2020-40-2-85-93.

Full text
Abstract:
У статті йдеться про соціальний захист працівників державної служби. Мета статті полягає у з'ясуванні переваг та недоліків сучасного правового регулювання соціального захисту працівників публічної служби. Було виявлено, що соціальний захист працівників публічної служби різниться залежно від категорії таких працівників та напряму діяльності органу публічної служби. У роботі висвітлено необхідність поліпшення соціального захисту працівників державної служби шляхом створення загальних та єдиних норм закону щодо принципів та критеріїв забезпечення такого захисту. Визначені у роботі переваги та недоліки сучасного правового регулювання соціального захисту працівників публічної служби можуть слугувати основою для побудови національної стратегії щодо вдосконалення законодавства та роботи виконавчих органів України з даного питання. Автором визначено, що до працівників публічної служби зараховуються особи, що перебувають у трудових відносинах із державою в особі державних органів, так й з територіальною громадою. Їх спільною ознакою є наявність владних повноважень, що й не дозволяє включити до переліку працівників державних та комунальних організацій, установ, а також й проведення діяльності щодо виконання державних завдань та надання послуг усьому суспільству, що відрізняє їх від приватних компаній. До переваг соціального захисту працівників публічної служби можливо віднести: спеціалізованість, відповідність сучасній економічній ситуації, забезпеченість. Щодо спеціалізованості, то найбільш яскраво це проявляється у соціальному захисті правоохоронних органів, кожен із яких має різний напрям діяльності. Гарантується стабільність рівня матеріальної допомоги та соціального забезпечення для прокурора та членів його сім’ї, щоб соціальний ризик настання пенсійного віку не мав негативних наслідків. Разом з тим, положення щодо медичної безоплатної допомоги лише за тим місцем, де перебував прокурор на обліку під час служби є спірним, адже не враховує можливості переїзду. Ще однією перевагою соціального захисту працівників публічної служби можливо вважати його відповідність економічній ситуації. Ключові слова: соціальне законодавство, соціальний захист, публічна служба, працівник публічної служби, державна служба.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Харіна, О. О. "Податкова система України: переваги та недоліки." Актуальні проблеми розвитку підприємницької діяльності в Україні, Вип. 6 (2006): 114–20.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Демченко, Н. "Недержавне пенсійне забезпечення: переваги та недоліки." Праця і закон, no. 7 (2007): 14–16.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Біла, Юлія, and Римма Мороз. "Теорія Чезаре Ломброзо: переваги та недоліки." Expert: Paradigm of Law and Public Administration 18, no. 6 (2021): 37–45. http://dx.doi.org/10.32689/2617-9660-2021-6(18)-37-45.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Ємець, Марина Петрівна, and Дарина Сергіївна Кобзар. "Використання платформи 1С як платформи для хмарних обчислень на підприємствах і ВНЗ." New computer technology 12 (December 25, 2014): 274–77. http://dx.doi.org/10.55056/nocote.v12i0.721.

Full text
Abstract:
Метою дослідження є аналіз функціональності хмарного сервісу 1С. Задачею дослідження є визначення переваг і недоліків роботи 1С в умовах використання хмарних технологій. Об’єктом дослідження є використання хмарних технологій на підприємствах та у навчальних закладах. Предметом дослідження є застосування хмарної платформи 1С: Підприємство на підприємствах та у ВНЗ. У роботі розглянуті основні переваги та недоліки хмарних технологій, проаналізовано хмарні сервіси компанії 1С, визначені можливості її використання на підприємствах та у ВНЗ. Подано рекомендації щодо впровадження хмарних технологій на основі платформи 1С.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Dissertations / Theses on the topic "Переваги та недоліки"

1

Мисаковець, Н. В. "Бюрократія. Переваги і недоліки." Thesis, Київський національний університет технологій та дизайну, 2017. https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/8304.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Балицька, В. О., and А. В. Майстренко. "Cтатистична електрика: переваги і недоліки." Thesis, ХV Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених, курсантів та студентів «Проблеми та перспективи розвитку системи безпеки життєдіяльності». ЛДУ БЖД, Львів, Україна. 28 березня 2020 р. C.345-346, 2020. http://hdl.handle.net/123456789/7097.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Степанова, Т. М., and В. О. Корнієнко. "Євроінтеграція України: переваги та недоліки." Thesis, ВНТУ, 2019. http://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/24093.

Full text
Abstract:
У роботі розглянуто поняття «євроінтеграція». Описано переваги і недоліки вступу України до Європейського Союзу.
The concept of «eurointegration» is considered in the work. The advantages and disadvantages of Ukraine's accession to the European Union are described.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Черняк, Д. С. "Дистанційна освіта: переваги та недоліки." Thesis, Інновація, 2014. https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/4659.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Школа, Вікторія Юріївна, Виктория Юрьевна Школа, Viktoriia Yuriivna Shkola, and О. Ю. Шевченко. "Переваги та недоліки Болонського процесу." Thesis, Видавництво СумДУ, 2010. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/10301.

Full text
Abstract:
З усього вище сказаного цілком логічним є висновок про неготовність України до запровадження новітніх технологій у сфері освіти. Задля успішної реалізації Болонського процесу необхідно приділити більше уваги індивідуальній роботі зі студентом, запровадити сучасні інтерактивні методи навчання і т.д. Це значно підвищить шанси української освіти вийти на міжнародний рівень. При цитуванні документа, використовуйте посилання http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/10301
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Палій, Т. А. "Переваги та недоліки безметалевої кераміки." Thesis, Сумський державний університет, 2017. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/61202.

Full text
Abstract:
В останній час безметалева кераміка (БК) представляється як «панацея». Хоч і присутній ряд позитивних якостей, лікарі, на жаль, забувають про недоліки цього виду протезування, що може призвести до недоцільного використання в деяких клінічних ситуаціях і появи ятрогенних хвороб.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Корж, І. С. "Спільне інвестування: переваги та недоліки." Thesis, Сумський державний університет, 2013. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/33022.

Full text
Abstract:
Інститути спільного інвестування (ІСІ) мають дуже важливу соціально-економічну роль на фінансовому ринку по всьому світу. Саме завдяки спільному інвестуванню громадяни мають можливість розміщувати свої тимчасово вільні кошти не тільки як банківські вклади, або взагалі не оперувати ними, а зберігати і примножувати їх, виступаючи в ролі інвестора. При цитуванні документа, використовуйте посилання http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/33022
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Карінцева, Олександра Іванівна, Александра Ивановна Каринцева, Oleksandra Ivanivna Karintseva, and Ю. Ф. Євдокименко. "Переваги та недоліки діяльності ТНК." Thesis, Вид-во СумДУ, 2012. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/28292.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Соловйова, О. А. "Переваги та недоліки банківського страхування." Thesis, Українська академія банківської справи Національного банку України, 2008. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/61807.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Рожкова, Євгенiя Юрiївна, Евгения Юрьевна Рожкова, Yevheniia Yuriivna Rozhkova, and Т. В. Якушко. "Офшорні зони: переваги та недоліки." Thesis, Сумський державний університет, 2014. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/37714.

Full text
Abstract:
На сучасному етапі розвитку світового фінансового ринку все більшу роль відіграють офшорні зони. За деякими оцінками вони обслуговують близько 50 % всього світового капіталу. Особливість офшорних зон полягає у тому, що законодавство країни дозволяє частково або повністю звільнити від податків компанії нерезидентів. Крім того, для них існує певний пільговий режим за умови, якщо вони не здійснюють свою діяльність на території країни, де зареєстровані, в іншому разі компанію позбавляють статусу та пільг.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Books on the topic "Переваги та недоліки"

1

Коновал, Олександр Андрійович. Науково-методичний аналіз методів обґрунтування перетворень Лорентца. КПІ ДВНЗ «КНУ», 2014. http://dx.doi.org/10.31812/123456789/3604.

Full text
Abstract:
Зроблено огляд існуючих у науково-методичній літературі методів обґрунтування перетворень Лорентца. Порівняльний аналіз цих методів визначив їх переваги та недоліки. Ураховуючи результати порівняльного аналізу методів, запропоновано при вивченні спеціальної теорії відносності у вищому навчальному закладі й у загальноосвітній школі використовувати той чи інший метод обґрунтування перетворень Лорентца. Для студентів вищих педагогічних навчальних закладів, учителів фізики, аспірантів, викладачів вищих навчальних закладів, учнів загальноосвітніх шкіл з поглибленим вивченням фізики.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Дороніна, Т. О. Ґендерний менеджмент: детермінанти змісту та сутнісні чинники. ТОВ ВНП «Інтерсервіс», 2014. http://dx.doi.org/10.31812/123456789/3051.

Full text
Abstract:
Проаналізовано ґендерний менеджмент як необхідний складник управлінської культури. Наголошено, ґендерний чинник слід розглядати не з позицій протиставлення чоловіків та жінок, а з позицій подолання наявних в управлінні дискримінаційних практик щодо ґендеру. Окреслено вимоги, які висуває суспільство до сучасного викладача-керівника навчально-виховним процесом у студентському/учнівському колективі, що передбачають уміння викладача використовувати різні стилі управління, кожен із яких має свої переваги та недоліки, відповідно до тієї педагогічної задачі, що вирішується.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Book chapters on the topic "Переваги та недоліки"

1

Оксана Семида, Оксана Семида, and Тетяна Кравченко Тетяна Кравченко. "КОМУНІКАТИВНИЙ ПІДХІД У НАВЧАННІ ГРАМАТИКИ СТУДЕНТІВ ТЕХНІЧНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ." In Репрезентація освітніх досягнень, мас-медіа та роль філології у сучасній системі наук (1st. ed), 96–105. European Scientific Platform, 2020. http://dx.doi.org/10.36074/rodmmrfssn.ed-1.09.

Full text
Abstract:
Стаття присвячена особливостям реалізації комунікативного підходу у навчанні граматики студентів технічних спеціальностей. У статті розкрито поняття граматичної компетентності та визначено її компоненти. Розглянуто різні підходи до навчання граматики, їхні переваги та недоліки. Охарактеризовано особливості комунікативного підходу у вивченні іноземних мов та принципи його реалізації при навчанні граматики студентів технічних спеціальностей, наведено етапи ефективної презентації граматичних конструкцій. Розглянуто види вправ та завдань при комунікативному навчанні граматики з урахуванням принципу професійно-комунікативної спрямованості. Визначено роль та функції викладача при організації комунікативного навчання, а також охарактеризовано комунікативну форму контролю засвоєння граматичного матеріалу. Наведено приклади завдань для засвоєння граматичних структур з урахуванням принципу комунікативності.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Conference papers on the topic "Переваги та недоліки"

1

Гроссу, Наталія. "ДИСТАНЦІЙНА ОСВІТА: ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИ." In TENDENZE ATTUALI DELLA MODERNA RICERCA SCIENTIFICA. European Scientific Platform, 2020. http://dx.doi.org/10.36074/05.06.2020.v2.12.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Костюкова, Марія. "МЕТАЛЕВИЙ КАРКАС БУДІВЕЛЬ: ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИ." In НАУКОВИЙ ПРОЦЕС ТА НАУКОВІ ПІДХОДИ: МЕТОДИКА ТА РЕАЛІЗАЦІЯ ДОСЛІДЖЕНЬ. Міжнародний центр наукових досліджень, 2020. http://dx.doi.org/10.36074/23.10.2020.v1.03.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Гула, Володимир. "ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИ ВПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ BANKID В УКРАЇНІ." In НАУКОВІ ДОСЯГНЕННЯ МОЛОДІ: ОСОБЛИВОСТІ ТА ПЕРСПЕКТИВИ, chair Ірина Сторожук. Молодіжна наукова ліга, 2020. http://dx.doi.org/10.36074/19.06.2020.v2.03.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Полукаров, Юрій, Наталія Праховнік, Олена Землянська, Наталія Качинська, and Галина Кохан. "ПЕРЕВАГИ І НЕДОЛІКИ ВІДДАЛЕНОЇ РОБОТИ В УМОВАХ ПАНДЕМІЇ." In MODALITĂȚI CONCEPTUALE DE DEZVOLTARE A ȘTIINȚEI MODERNE. European Scientific Platform, 2020. http://dx.doi.org/10.36074/20.11.2020.v5.36.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Осадчий, Анатолій. "ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИ ЗАСТОСУВАННЯ ХМАРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ СУЧАСНИМИ ПІДПРИЄМСТВАМИ." In TENDANCES SCIENTIFIQUES DE LA RECHERCHE FONDAMENTALE ET APPLIQUÉE. European Scientific Platform, 2020. http://dx.doi.org/10.36074/30.10.2020.v1.09.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Шакало, Лілія. "ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ В УМОВАХ ПАНДЕМІЇ: ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИ." In ADVANCED DISCOVERIES OF MODERN SCIENCE: EXPERIENCE, APPROACHES AND INNOVATIONS, chair Інна Козубай. European Scientific Platform, 2021. http://dx.doi.org/10.36074/logos-09.04.2021.v1.54.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Гелецька, І. О., and І. М. Савощак. "ДОВІРЧА ВЛАСНІСТЬ ЯК СПОСІБ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВИКОНАННЯ ЗОБОВ’ЯЗАННЯ: ПЕРЕВАГИ Й НЕДОЛІКИ." In LEGAL SCIENCE, LEGISLATION AND LAW ENFORCEMENT PRACTICE: REGULARITIES AND DEVELOPMENT TRENDS. Baltija Publishing, 2020. http://dx.doi.org/10.30525/978-9934-588-92-1-33.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Пудичева, Г. О. "ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИ ЕКОНОМЕТРИЧНИХ МЕТОДІВ ОЦІНКИ ЕФЕКТИВНОСТІ В ЕНЕРГЕТИЧНІЙ СФЕРІ." In Economy digitalization in a pandemic conditions: processes, strate-gies, technologies. Publishing House “Baltija Publishing”, 2021. http://dx.doi.org/10.30525/978-9934-26-028-5-54.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Юсупов, Микита. "ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИ НА ШЛЯХУ ВПРОВАДЖЕННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕЛЕКТРОННОЇ ТРАНЗИТНОЇ СИСТЕМИ." In THEORETICAL AND EMPIRICAL SCIENTIFIC RESEARCH: CONCEPT AND TRENDS, chair Ірина Квеліашвілі. European Scientific Platform, 2021. http://dx.doi.org/10.36074/logos-10.12.2021.v1.27.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Бакаленко, Олена. "ДОСВІД ВИКОРИСТАННЯ ТЕХНОЛОГІЙ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ В ПРОЦЕСІ ВИКЛАДАННЯ ПСИХОЛОГІЧНИХ ДИСЦИПЛІН У ТЕХНІЧНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ: ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИ." In IMPATTO DELL'INNOVAZIONE SULLA SCIENZA: ASPETTI FONDAMENTALI E APPLICATI. European Scientific Platform, 2020. http://dx.doi.org/10.36074/26.06.2020.v2.10.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Reports on the topic "Переваги та недоліки"

1

Марчик, В. І., І. Л. Мінжоріна, and Т. Ю. Брютова. Недоліки та переваги кредитно-модульного навчання в сфері фізичного виховання. КДПУ, 2008. http://dx.doi.org/10.31812/0564/1917.

Full text
Abstract:
В роботі подано аналіз наукової літератури з проблем розвитку фізичного виховання відповідно до Болонського процесу, що показав позитивну позицію фахівців і науковців у збереженні засад навчальної дисципліни, а у разі її скорочення - готовність до трансформації системи фізичного виховання студентської молоді.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Польгун, К. В. Тенденції розвитку вищої освіти осіб з обмеженими фізичними можливостями. Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького, 2014. http://dx.doi.org/10.31812/0564/2051.

Full text
Abstract:
У статті здійснено аналіз основних сучасних моделей вищої освіти осіб з обмеженими фізичними можливостями. Розглянуто їхні основні переваги та недоліки. З’ясовано, що найбільш оптимальною та перспективною моделлю навчання осіб з особливими потребами визнається інклюзивна освіта.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Халік, Олена Олександрівна. Методика «Сімейна дошка» в психологічному консультуванні та психотерапії. ТОВ ВНП «Інтерсервіс», 2015. http://dx.doi.org/10.31812/123456789/3796.

Full text
Abstract:
В статті аналізуються можливості методики «Сімейна дошка» в психологічному консультуванні та психотерапії. Описуються етапи або фази її використання в консультативному процесі, параметри аналізу, вказуються переваги та недоліки, а також найбільш типові проблеми та помилки при її застосуванні.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Соловйов, В. М., and І. О. Стратійчук. Особливості побудови та застосування індикаторів-передвісників кризових явищ на основі масштабно-залежного показника Ляпунова. Брама-Україна, 2013. http://dx.doi.org/10.31812/0564/1302.

Full text
Abstract:
Розглянуто особливості побудови та застосування індикаторів-передвісників кризових явищ на основі масштабно-залежного показника Ляпунова (МЗПЛ). Показано переваги та недоліки використання різних часових рядів для побудови індикаторів-передвісників. Проілюстровано результати передбачення відомих криз для індексу Dow Jones Industrial Average (DJIA).
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Комарова, Олена Володимирівна. Моделювання біологічних процесів у старшій школі засобами комп’ютерних технологій. Київ. Комп’ютер у школі та сім’ї, 2016. http://dx.doi.org/10.31812/0564/1834.

Full text
Abstract:
У статті розглядається питання використання комп’ютерних засобів навчання під час моделювання біологічних процесів у старшій школі. Автором розроблено веб-сторінки для онлайн обробки результатів моделювання генетичної структури ідеальної популяції. У статті описано варіанти кількісної та якісної онлайн обробки результатів моделювання, проаналізовано їх переваги та недоліки. Стверджується, що використання комп’ютерних технологій як засобу моделювання, призводить до економії ресурсів навчального часу, сприяє формуванню уявлень про можливості застосування елементарних статистичних методів в біологічних дослідженнях, розумінню сутності статистичних законів, зокрема, закону великих чисел. Звертається увага на необхідності розробки веб-сторінок по дослідженню моделей популяцій, у яких умови достовірності закону рівноваги генних концентрацій не дотримано, а також створення автоматизованих комп’ютерних програм для подібного навчального моделювання.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Перерва, Вікторія Вікторівна. Фахова підготовка майбутнього вчителя біології з використанням технології M-learning. Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського, 2019. http://dx.doi.org/10.31812/123456789/4228.

Full text
Abstract:
Стаття присвячена розгляду можливостей мобільного навчання (M-learning) як однієї з активних форм електронного навчання (E-learning). Останніми роками вчені все частіше говорять про навчання за допомогою мобільних пристроїв або мобільне навчання. У статті визначена сутність мобільного навчання, його можливості у фаховій підготовці майбутнього вчителя біології. Впровадження M-learning у навчальних процес підготовки майбутніх фахівців у вищій школі відбувається у трьох напрямках: доступу до сайтів з навчальною інформацією (дистанційне навчання); відтворення звукових, текстових, відео та графічних файлів з навчальною інформацією (унаочнення, візуалізація); організація навчання з використанням електронних підручників, навчальних курсів і спеціалізованих файлів з навчальною інформацією. Організація M-learning можлива із застосуванням мобільних додатків – спеціальних програм для мобільних телефонів, які мають навчальну та розвивальну функцію. Аналіз представленості та перевірка на практиці ряд мобільних додатків порталу Google Play виявив можливість застосування ряду мобільних додатків під час організації навчальної діяльності зі студентами-біологами. Вони можуть бути корисними при вивченні видового складу рослин, опанування латинських термінів, вивчення особливостей практичного використання рослин та ін. Мобільні додатки з визначення видової приналежності рослин представлені великою групою додатків, принцип роботи яких базується на аналізі фото основних вегетативних та генеративних частин рослини і порівнянні їх з фотобазою. В деяких додатках наявна можливість консультації експертів. Мобільні додатки довідкового характеру можуть бути корисними при проведенні морфологічного опису рослин, виявленні особливостей їх хімічного складу та використанні у медицині, веденні господарської діяльності (рослинництво). Мобільні додатки можуть бути корисні в опануванні біологічних термінів латинського походження при опануванні навчальних дисциплін циклу фахової підготовки. Мобільні додатки з хімії стануть у нагоді під час вивчення та закріплення знань з хімічного складу клітин, перебігу метаболічних процесів в організмі аеробів та анаеробів тощо. Визначено основні переваги та недоліки застосування мобільного навчання. Технологія M-learning відрізняється мобільністю та гнучкістю, створює умови для зростання продуктивності навчання, доцільна для аудиторних так і позааудиторних форм роботи зі студентами.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Мінтій, І. С., and С. В. Шокалюк. Засоби реалізації чисельних методів розв’язування нелінійних рівнянь з однією змінною. Вид-во СумДПУ ім. А. С. Макаренка, 2017. http://dx.doi.org/10.31812/0564/1362.

Full text
Abstract:
У статті наведено методичні вказівки до лабораторного заняття на тему «Розв’язування нелінійних рівнянь з однією змінною» курсу «Обчислювальна математика» для студентів фізико-математичного та природничого факультетів педагогічних ВНЗ з використанням хмаро орієнтованих засобів. Проаналізовано етапи відокремлення коренів рівняння та уточнення методами половинного ділення, хорд і дотичних з визначеною точністю. Описано сутність методів та наведено зразки виконання всіх етапів завдання за допомогою обраних засобів ІКТ – електронних таблиць (ЕТ) Google та системи комп’ютерної математики (СКМ) Sage. Так, для графічного відокремлення коренів і обчислення значення функції та її другої похідної (у методі дотичних) пропонується використання інструментарію СКМ Sage, для уточнення наближених значень коренів – ЕТ Google. Розв’язування одного рівняння трьома способами сприяє порівнянню швидкості збіжності, а використання декількох засобів ІКТ, у тому числі й хмаро орієнтованих, – розвитку інформатичної компетентності (як предметної, так і ключової). І, як результат, для вирішення конкретної прикладної задачі, моделлю якої є нелінійне рівняння з однією змінною, студент здійснює вибір методу і засобу з урахуванням їх переваг і недоліків за певних умов.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography