Academic literature on the topic 'Параліч дитячий церебральний'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Параліч дитячий церебральний.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Параліч дитячий церебральний"

1

Seregin, Yryi. "ПСИХОКОРЕКЦІЯ МОВНИХ РОЗЛАДІВ У ДІТЕЙ, ЩО СТРАЖДАЮТЬ НА ДИТЯЧИЙ ЦЕРЕБРАЛЬНИЙ ПАРАЛІЧ." PSYCHOLOGICAL JOURNAL 2, no. 2 (May 28, 2015): 92–99. http://dx.doi.org/10.31108/1.2015.2.2.14.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Калашнік, І. К. "ВПЛИВ ЗАНЯТЬ ІЗ ПЛАВАННЯ НА ФУНКЦІОНАЛЬНИЙ СТАН ДИХАЛЬНОЇ СИСТЕМИ СПОРТСМЕНІВ ВІКОМ 13–16 РОКІВ ІЗ ДЦП." Visnyk of Zaporizhzhya National University Physical education and Sports, no. 3 (December 14, 2021): 19–24. http://dx.doi.org/10.26661/2663-5925-2021-3-03.

Full text
Abstract:
За останні роки дитячий церебральний параліч став одним із найбільш поширених захворювань нервової системи в дітей. Ця недуга належить до невиліковних хвороб, проте проведення своєчасної і правильної корекції ушкоджених систем організму дітей за допомогою корекційних фізичних вправ, застосування елементів спортивних ігор і спеціальних рухових режимів є передумовою для успішної побутової, навчальної, трудової та соціальної адаптації дітей до реальних умов життя, їх інтеграції в суспільство. Проаналізовано спеціалізовану літературу щодо впливу занять із плавання на організм підлітків та науково-методичну літературу про стан здоров’я підлітків, що хворі на ДЦП. Проведено оцінку рівня функціональних показників дихальної системи підлітків віком 13–16 років із ДЦП. Експериментально доведено пріоритетність використання занять із плавання для підвищення рівня показників функціонального стану дихальної системи підлітків із ДЦП. Дослідження було проведене в серпні 2021 р. на базі басейну «Мотор Січ» та Інклюзивно-ресурсного центру по Вознесенівському району міста Запоріжжя Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради. У дослідженні брали участь 20 підлітків – дві групи по 10 осіб (експериментальна та контрольна групи). В експериментальну групу увійшли підлітки з ДЦП, які професійно займаються плаванням, а в контрольну – підлітки з ДЦП, які займаються тільки лікувальною фізичною культурою та інколи проходять курси масажу. На початковому етапі дослідження підлітки за віковими й анатомо-фізіологічними особливостями майже ідентичні. Усі підлітки були обстежені в однакових умовах. Значення показників функціональних проб системи дихання підлітків із дитячим церебральним паралічем свідчать про те, що в разі систематичних занять із плавання в підлітків збільшується життєва ємність легень. Частота дихання зменшується майже вдвічі, що свідчить про правильне глибоке дихання. Результати проби Штанге показали, що підлітки з ДЦП, які займаються плаванням, затримують дихання після повного вдиху на 28 секунд більше, ніж ті, хто не займається плаванням. Після проведення проби Генчі також були отримані результати, які підтверджують користь занять плаванням для дихальної системи підлітків із ДЦП. Отримані результати свідчать про те, що заняття з плавання допомагають розвитку функціональних можливостей дихальної системи в підлітків із ДЦП.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Копочинська, Ю. В., and В. О. Зайцева. "ОГЛЯД СУЧАСНИХ ЗАСОБІВ ФІЗИЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ДІТЕЙ ІЗ ЦЕРЕБРАЛЬНИМ ПАРАЛІЧЕМ." Visnyk of Zaporizhzhya National University Physical education and Sports, no. 2 (November 4, 2021): 85–90. http://dx.doi.org/10.26661/2663-5925-2021-2-12.

Full text
Abstract:
У статті висвітлено досвід застосування засобів фізичної реабілітації (терапії) для дітей, хворих на церебральний параліч. Зроблена спроба науково обґрунтувати, розкрити й оцінити ефективність засобів фізичної терапії в разі дитячого церебрального паралічу. В основу статті покладено аналіз літературних джерел про засоби для реабілітації дітей із дитячим церебральним паралічем, наукову літературу, лікарсько-педагогічні спостереження, засоби фізичної терапії (кінезіотерапія, фізіотерапія, тейпування та масаж), клініко- інструментальні методи дослідження (огляд, пальпація, гоніометрія, мануально-м’язове тестування). Проаналізовано частоту виявлення дитячого церебрального паралічу різних форм в Україні і світі. Узагальнено досвід застосування засобів реабілітації: методи Б. і К. Бобатів, М. Єфименка, В. Козявкіна, Г. Кебота, В. Феліса, К. Семенової. Узагальнення публікацій виявило, що найбільш часто використовується метод Б. і К. Бобатів і М. Єфименка. Викладено особливості застосування різних програм реабілітації для дітей із різними симптомами прояву дитячого церебрального паралічу (від ледь помітної недолугості до суттєвого ускладнення рухів однієї або декількох кінцівок, паралічу і тугорухливості суглобів, поведінкові проблеми, проблеми із зором або слухом і / або судомні розлади). Серед програм відзначено такі: методи лікувальної фізкультури, масажу, фізіотерапії і рефлексотерапії – уважаються досить ефективними на всіх етапах реабілітаційного процесу з урахуванням тяжкості функціональних порушень і загальних протипоказань. Для вибору методів реабілітації корисно вивчити закономірності рухового розвитку здорової дитини і механізмів формування рухової патології в дітей із дитячим церебральним паралічем. У статті зроблено висновки, що кінезіотерапія, фізіотерапія, кінезіотей- пування, масаж та використання методів Б. і К. Бобатів і М. Єфименка сприяють позитивній динаміці клінічних проявів захворювання, норма- лізації функціонального стану нервової системи дитини.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Семенець, М. Д., І. Р. Мисула, Т. Г. Бакалюк, and А. В. Семенець. "ЕФЕКТИВНІСТЬ ЗАСТОСУВАННЯ МЕТОДІВ ФІЗИЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ДЛЯ ДІТЕЙ З ДИТЯЧИМ ЦЕРЕБРАЛЬНИМ ПАРАЛІЧЕМ: БІБЛІОМЕТРИЧНИЙ АНАЛІЗ." Медсестринство, no. 3 (December 23, 2021): 17–19. http://dx.doi.org/10.11603/2411-1597.2021.3.12642.

Full text
Abstract:
Проведено бібліометричний аналіз наукових робіт у каталозі бібліотеки PubMed, які містять дані щодо ефективності застосування методів фізичної реабілітації для дітей з дитячим церебральним паралічем. Показано, що дані метааналізу та систематичних оглядів з цієї проблеми свідчать про ефективність застосування методів фізичної реабілітації для дітей з дитячим церебральним паралічем. Необхідним є застосування числових шкал (GMFCS, GMFM) для кількісної оцінки ефективності процесу фізичної реабілітації.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Yatsuliak, M., M. Nemesh, S. Martsyniak, M. Kabatsii, and V. Filipchuk. "FEAR індекс при діагностиці міграції головки стегнової кістки в пацієнтів з дитячим церебральним паралічем. FEAR індекс та індекс Реймерса в математичному моделюванні нестабільності кульшового суглоба при дитячому церебральному паралічі." TRAUMA 23, no. 1 (May 16, 2022): 51–61. http://dx.doi.org/10.22141/1608-1706.1.23.2022.882.

Full text
Abstract:
Актуальність. Значна частота нестабільності кульшового суглоба в різних групах пацієнтів з дитячим церебральним паралічем та фактори, що можуть впливати на її формування, є актуальним об’єктом досліджень. Мета: встановити діагностичну цінність індексу FEAR у визначенні нестабільності кульшового суглоба в ocіб з дитячим церебральним паралічем. Матеріали та методи. Загальна кількість пацієнтів становила 39 (70 суглобів). Клініко-рентгенограмометричне обстеження кульшових суглобів виконано з використанням власного способу і стандартних передньозадніх рентгенограм, за якими визначали індекс FEAR та інші параметри. Також проведено математичне моделювання і статистичний аналіз показників кульшового суглоба та факторів, що можуть призводити до нестабільності кульшового суглоба. Результати. Встановлено кореляційні зв’язки між індексом FEAR і показниками кульшового суглоба, а також факторами, що можуть на нього впливати. Створено математичні моделі для визначення нестабільності кульшового суглоба на основі параметрів в обох позиціях. Висновки. Продемонстровано хорошу діагностичну цінність індексу FEAR, проте індекс Реймерса виявився більш надійним у діагностиці нестабільності кульшового суглоба в пацієнтів з дитячим церебральним паралічем.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

НАЙДЬОНОВА, Ганна, and Таїсія ЗАЦЕПІНА. "ОСОБЛИВОСТІ ОСОБИСТІСНОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ ІЗ ДИТЯЧИМ ЦЕРЕБРАЛЬНИМ ПАРАЛІЧЕМ." Psychology Travelogs, no. 2 (November 10, 2021): 117–36. http://dx.doi.org/10.31891/pt-2021-2-11.

Full text
Abstract:
Стаття присвячена вивченню особливостей особистісної ідентичності у підлітків із дитячим церебральним паралічем. Визначено, що у підлітків із дитячим церебральним паралічем складається особливий тип особистісного розвитку та ідентичності, в якому на перший план виступає неадекватна самооцінка, підвищена сугестивність, залежність від думки оточуючих, вибуховість, інфантильність, низький рівень цілеспрямованості та відповідальності. Встановлено, що у підлітків із ДЦП переважає «дифузна ідентичність», залежність від думки оточуючих та батьків, складнощі із самоописом, низький рівень прагнень до саморозвитку та цілепокладання, на відміну від підлітків із нормотиповим розвитком. У останніх переважає критерій «досягнутої ідентичності», низький показник орієнтування на думку оточуючих (що можна пояснити кризою підліткового віку), позитивне емоційно-забарвлене ставлення до своєї особистості.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Priymak, H. V., I. A. Zoriy, and N. V. Bidenko. "Профілактика карієсу зубів у дітей із дитячим церебральним паралічем." Clinical Dentistry, no. 3 (December 9, 2020): 54–62. http://dx.doi.org/10.11603/2311-9624.2020.3.11571.

Full text
Abstract:
Резюме. Исследование стоматологического статуса детей с детским церебральным параличом (ДЦП) свидетельствуют о высокой распространенности и интенсивности в них поражений твердых тканей зубов. Цель исследования – разработать комплекс профилактических мероприятий по кариеса у детей с ДЦП и определить его эффективность. Материалы и методы. К исследование было включено 55 детей (средний возраст больных составил (8,4±2,7) лет) со спастическими формами ДЦП, которые были распределены на 2 группы: первая группа (35 больных) – дети с ДЦП, которым применялся разработанный комплекс профилактических мероприятий; вторая (20 детей) – дети с ДЦП, которым предоставлялись исключительно рекомендации относительно оптимального гигиенического ухода за полостью рта. Всем пациентам проведено неврологическое обследование, определены стоматологический статус, исследования биохимических и иммунологических показателей ротовой жидкости. Результаты исследований и их обсуждение. Большинство обследованных детей с ДЦП имели спастические формы, в связи с чем тактика проведения профилактических стоматологических процедур осуществлялась с учетом неврологической симптоматики основного заболевания. Разработан комплекс лечебно-профилактических мероприятий по кариесе зубов у детей с ДЦП, включавший в себя коррекцию выявленных факторов риска, коррекцию и контроль индивидуальной гигиены полости рта, герметизацию или профилактическое покрытие фиссур и слепых лунок зубов и комплекс местных мероприятий, направленных на нормализацию процессов минерализации зубов. Редукция прироста интенсивности кариеса после применения предложенного комплекса через год составляла 53 %, редукция прироста интенсивности кариеса постоянных зубов – 30 %. Выводы. Эффективность предложенного комплекса подтверждалась достоверным улучшением состояния гигиены полости рта, снижением в ротовой жидкости активности кислой и повышением активности щелочной фосфатаз, повышением концентрации секреторного иммуноглобулина А (на 51,1 %, p˂0,01).
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Shcherba, Nataliia S. "ВИКОРИСТАННЯ ЕЛЕКТРОННИХ ЗАСТОСУНКІВ У НАВЧАННІ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ СТАРШОКЛАСНИКІВ З ДИТЯЧИМ ЦЕРЕБРАЛЬНИМ ПАРАЛІЧЕМ." Information Technologies and Learning Tools 70, no. 2 (April 27, 2019): 71. http://dx.doi.org/10.33407/itlt.v70i2.2557.

Full text
Abstract:
The article is dedicated to a highly topical issue of raising the effectiveness of teaching upper secondary school students with cerebral palsy foreign languages by means of the selection and classification of web applications. According to the Law of Ukraine «On General Secondary Education», SEND (special educational needs and disabilities) students can study in mainstream schools (and namely, in special / inclusive classes or in distant / evening / extramural educational settings), and also in special schools (meant for children who need special education due to their physical impairments or mental disability), among which there are also education-and-rehabilitation centers (for children who need regular rehabilitation because of the complexity of their impairments). The implementation of the Social model of disability, started in Ukraine, presupposes the gradual transition from segregation to inclusion of SEND children. It can be implemented by means of numerous adjustments in mainstream educational settings so that all the barriers are removed, unless the modification of learning is viewed as the best choice. Some of the adjustments mentioned can be introduced by means of web-applications interpreted in this research as users’ computer programs that empower them to solve certain tasks. Pursuing the aim of the article the author classifies web applications by the following criteria: their location (on a special web platform or on a user's personal computer); the field of usage (whether they are supposed to be applied by general public or in a special field only). The latter include applications, designed for teaching foreign language. These are classified according to the competencies that they enable to develop (namely, language and speech ones). Finally, the web applications are grouped according to barriers and special educational needs typical for upper secondary school students with cerebral palsy. The results obtained are generalized in tables suggested.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Ващук, Т. С. "Логопедичний супровід дітей з дитячим церебральним паралічем - обов"язкова складова програми раннього втручання." Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова. Серія 19 : Корекційна педагогіка та психологія, вип. 38 (2019): 42–49.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Ващук, Т. С. "Логопедичний супровід дітей з дитячим церебральним паралічем - обов"язкова складова програми раннього втручання." Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова. Серія 19 : Корекційна педагогіка та психологія, вип. 38 (2019): 42–49.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Dissertations / Theses on the topic "Параліч дитячий церебральний"

1

Зайцева, С. Г., and О. І. Куліш. "Дослідження ефективності голкорефлексотерапії в реабілітації дітей з дитячим церебральним паралічем." Thesis, Сумський державний університет, 2013. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/32952.

Full text
Abstract:
Найбільш значні результати у дітей з ДЦП були отримані при застосуванні реабілітаційного комплексу, що включає голкорефлексотерапию і використання костюма "Гравістат". Застосування голкорефлексотерапии у будь-якому комплексі реабілітаційних заходів у дітей з ДЦП, призводить до значного поліпшення результатів лікування. При використанні у будь-якому комплексі реабілітаційних заходів голкорефлексотерапии вдається поліпшити не лише функціональні можливості, але і, певною мірою, ліквідувати морфологічні зміни опорно-рухової системи у дітей з ДЦП. Для отримання перспективних результатів і для закріплення ефекту голкорефлексотерапії у хворих ДЦП, досягнутого після перших курсів, необхідно проводити повторні курси до 3-4 раз на рік. При цитуванні документа, використовуйте посилання http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/32952
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Пакулова-Троцька, Ю. В. "Проблеми харчування дітей раннього віку з дитячим церебральним паралічем." Thesis, Видавництво СумДУ, 2012. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/27439.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Малєганова, А. А. "Алгоритм застосування кінезіотейпування для дітей із геміпарезом." Thesis, Сумський державний університет, 2018. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/66775.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Клюс, Т. О., М. І. Копач, and Ю. С. Кіт. "Основні соматичні проблеми дітей раннього віку з дитячим церебральним паралічем та оцінка їх фізичного розвитку." Thesis, Сумський державний університет, 2017. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/60787.

Full text
Abstract:
Із 127000 дітей з інвалідністю в Україні – 27000 мають дитячий церебральний параліч (ДЦП) . Поширеність ДЦП - 25-27 на 10000 дитячого населення. За останній рік у Львівській області діагностовано вперше 592 дитини з різним ступенем пошкодження нервової системи, всього на обліку - 1345 дітей.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Баєв, П. О., В. В. Півоваров, and О. М. Доцок. "Пристрій для формування та тренування правильного стереотипу ходьби дітей з дитячим церебральним паралічем." Thesis, Харків, НТУ "ХПІ", 2019. http://openarchive.nure.ua/handle/document/9151.

Full text
Abstract:
В УкрНДІпротезування розроблено пристрій для ходьби дітей з церебральним паралічем, який складається з двох основних частин: «колісної бази» та ортезної системи. «Колісна база» складається з корпусу, трубчатих розсувної передньої та задньої рам, з передньою та задньою колісними парами відповідно
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Босько, Василь Миколайович, Василий Николаевич Босько, and Vasyl Mykolaiovych Bosko. "Особливості засвоєння рухових дій у водному середовищі дітей з наслідками церебрального паралічу." Thesis, Сумський державний університет, 2015. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/48553.

Full text
Abstract:
Наукові дані О. А. Томенко (2000), Л. С. Шпака (2002), К. А. Семенової (2007), Є. В. Скрипака (2011) та інших свідчать, що процес навчання руховим діям дитини з обмеженими можливостями має цілий ряд специфічних особливостей і суттєво відрізняється від аналогічної роботи зі здоровими дітьми. Тому надзвичайної актуальності набуває проблема засвоєння рухових дій дітьми з наслідками ДЦП, зокрема, у водному середовищі, оскільки залежно від нозологічних форм такі діти мають різні рухові порушення.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Касян, Світлана Миколаївна, Светлана Николаевна Касян, Svetlana Nikolaevna Kasyan, Г. В. Богданова, О. І. Гапієнко, and Т. О. Желєзна. "Прогностична значимість вмісту мікроелементів у сечі новонароджених із гіпоксично-ішемічним ураженням ЦНС." Thesis, Сумський державний університет, 2016. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/48059.

Full text
Abstract:
Гіпоксично-ішемічне ураження ЦНС (ГІУ ЦНС) є однією з найбільш актуальних медико-соціальних проблем сучасної неонатології та неврології. Наслідки гіпоксично-ішемічного ураження ЦНС визначаються формуванням неврологічних і соматичних розладів, які призводить до інвалідизації та соціальної дезадаптації. У кожної третьої дитини річного віку діагностується неврологічна патологія – від затримки психомоторного розвитку до тяжких форм дитячого церебрального параліча (ДЦП). Серед дітей, вперше визнаних інвалідами, 57% складають хворі на ДЦП. Метою нашого дослідження було підвищити ефективність діагностики та прогнозування розвитку дитячого церебрального паралічу у дітей першого року життя на підставі визначення вмісту мікроелементів (кобальт, нікель, свинець) у сечі новонароджених дітей.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Єжова, Ольга Олександрівна, Ольга Александровна Ежова, Olha Oleksandrivna Yezhova, Л. Стеценко, Н. Стеценко, and О. Євтушенко. "Патогенетичний підхід при проведенні фізичної реабілітації дітям з ДЦП і наявністю у них порушень постави та сколіоз." Thesis, Сумський державний університет, 2017. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/63968.

Full text
Abstract:
On the basis of the pathogenetic approach, a program of syndromepathogenetic physiotherapy has been developed, which is a component of complex medical rehabilitation of children with cerebral palsy and the presence of disturbances of posture and scoliosis in them. The program was implemented in Sumy Regional Center for Social Rehabilitation of Children with Disabilities. The positive dynamics of indicators of anthropometric profile and posture is obtained.
Na podstawie podejścia patogenetycznego opracowano program fizjoterapii zespołowo-patogenetycznej, który jest składnikiem złożonej rehabilitacji medycznej dzieci z porażeniem mózgowym i występowania w nich zaburzeń pozycji i skoliozy. Program został wdrożony w Regionalnym Ośrodku Rehabilitacji Społecznej w Sumy dla Dzieci niepełnosprawnych. Otrzymano pozytywna dynamika wskaźników profilu antropometrycznego i postawy.
За даними різних авторів в більшості країн порушення постави у дітей зустрічаються біля 80%,а сколіозу - біля 9%. Така проблема існує і серед дітей з дитячим церебральним паралічем (ДЦП).
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Вигоняйло, О., Аліна Віталіївна Ольховик, Алина Витальевна Ольховик, and Alina Vitaliivna Olkhovyk. "Кінезіотейпування у фізичній терапії дітей із геміпарезом." Thesis, Сумський державний університет, 2017. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/63608.

Full text
Abstract:
The efficiency of kinesio-tape application in the process of complex physical therapy of a child with hemiparesis is analyzed. The mechanism of therapeutic action of kinesio-tape is considered. The efficiency of using kinesio-tapein the physical therapy of a child with cerebral palsy has been proved. Emphasis on the comprehensive use of kinesio-tape and kinesiotherapy, hydrokinesiotherapy, massage, physiotherapy for children with hemiparesis.
Skuteczność stosowania kinesio-tape w procesie fizycznego złożonych terapii dziecka z niedowład połowiczy analizowano. Uwzględniany jest mechanizm działania terapeutycznego kinesio-tape. Efektywność wykorzystania kinesio-tapein terapię fizyczną dziecka z porażeniem mózgowym została udowodniona. Nacisk na kompleksowe stosowanie kinesio-tape I kinesiologicznej i kinezyterapii, terapii hydrokinetycznej, masażu, fizjoterapii u dzieci z obrzękiem z niedowład połowiczy.
Фізіотерапевтичне лікування дітей із дитячим церебральним паралічем (ДЦП) займає провідне місце в світі. Показники захворюваності на ДЦП у світі складають в середньому 2,5 на 1 тисячу новонароджених, в Україні – 2,65. Загальна кількість дітей з різними формами ДЦП в Україні перевищує 18 тисяч, 60-80% з них становлять спастичні форми. Зважаючи на це лікування хворих із ДЦП є складним завдання, що вимагає комплексу фізіотерапевтичних засобів з використанням високоефективних методів корекції даних станів [6].
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Медведкова, Яніна Валеріївна. "Оптимізація соціального супроводу осіб, хворих на дитячий церебральний параліч." Магістерська робота, 2020. https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/4578.

Full text
Abstract:
Медведкова Я. В. Оптимізація соціального супроводу осіб, хворих на дитячий церебральний параліч : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 231 "Соціальна робота" / наук. керівник С. І. Кальцева. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 95 с.
UA : Мета дослідження. Виявлення та систематика основних груп проблем соціалізації дітей із ДЦП в сучасній Україні та обґрунтування шляхів підвищення її ефективності та оптимізації. Об’єкт дослідження. Особливості соціалізації осіб хворих на ДЦП. Предметом дослідження є соціальний супровід дітей з ДЦП як складний поліструктурний феномен. Методи дослідження. Аналіз, індукція, дедукція, аналогія, гіпотеза, спостереження, Наукова новизна. Полягає у тому, що проаналізовано та запропоновано підходи оптимізації соціального супроводу осіб з дитячим церебральним паралічем. Гіпотеза. Комплексне використання різних видів і форм соціально - педагогічної допомоги позитивно впливає на розвиток і становлення дитини з ДЦП, підвищує соціально-рольову адаптованість сім’ї. Висновки. Я вважаю, що поєднання індивідуальних і колективних форм впливу, соціального супроводу та допомоги, допоможе подолати багато недоліків у розвитку особистості дитини – інваліда ДЦП, зробить процес інтеграції їх у суспільство цілком здійсненним. Питання соціально-педагогічної допомоги та соціального супроводу вивчені далеко недостатньо. Складність, різноманіття і специфіка аномального розвитку вимагають системного підходу до розробки корекційних реабілітаційних психологічних та соціальних технологій. Психологічна, соціально-педагогічна допомога та соціальний супровід є одним з важливих ланок системи реабілітації дітей з ДЦП. В даний час проблема інвалідності переосмислюється, на зміну закритим установи приходить система комплексної реабілітації.
EN : Research purpose is to identify and systematize the main groups of socialization problems of children with cerebral palsy in modern Ukraine and substantiate the ways to increase its efficiency and optimization. Research object is the socialization features of people with cerebral palsy. Research subject is the social accompaniment of children with cerebral palsy as a complex polystructural phenomenon. Research methods are analysis, induction, deduction, analogy, hypothesis, observation. Research novelty is that the optimization approaches of social accompaniment of people with cerebral palsy are analyzed and offered. Research hypothesis is that the integrated use of various types and forms of social and pedagogical assistance has a positive effect on the development and formation of a child with cerebral palsy, increases the social role of the family. Conclusions. The combination of individual and collective forms of influence, social accompaniment and assistance will help to overcome many shortcomings in the personality development of a child with cerebral palsy, will make the process of their integration into society quite feasible. Issues of socio-pedagogical assistance and social accompaniment are far from sufficiently studied. The complexity, diversity and specificity of abnormal development require a systematic approach to the introduction of corrective rehabilitation psychological and social technologies. Psychological, socio-pedagogical assistance and social accompaniment are important parts of the rehabilitation system for children with cerebral palsy. Currently, the problem of disability is being rethought, the closed institutions are being replaced by a system of comprehensive rehabilitation.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Conference papers on the topic "Параліч дитячий церебральний"

1

Мелех, Наталія. "КЛІНІКО-ПСИХОПАТОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ПІДЛІТКІВ З ДИТЯЧИМ ЦЕРЕБРАЛЬНИМ ПАРАЛІЧЕМ ТА ЇХ ДИНАМІКА В ХОДІ РЕАБІЛІТАЦІЇ ЗА СИСТЕМОЮ ІНТЕНСИВНОЇ НЕЙРОФІЗІОЛОГІЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ." In PUBLIC COMMUNICATION IN SCIENCE: PHILOSOPHICAL, CULTURAL, POLITICAL, ECONOMIC AND IT CONTEXT. European Scientific Platform, 2020. http://dx.doi.org/10.36074/15.05.2020.v3.15.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography