Academic literature on the topic 'Оцінка фінансової стійкості банку'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Оцінка фінансової стійкості банку.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Оцінка фінансової стійкості банку"

1

Литвиненко, Олеся. "ПОНЯТТЯ І ХАРАКТЕРИСТИКА ЗАГРОЗ ФІНАНСОВІЙ БЕЗПЕЦІ СИСТЕМНО ВАЖЛИВИХ БАНКІВ." Вісник Університету банківської справи, no. 3(42) (December 23, 2021): 47–54. http://dx.doi.org/10.18371/2221-755x3(42)2021253523.

Full text
Abstract:
Анотація. Невисокий рівень довіри до банків і незначні темпи її відновлення зумовлюють загостренняпроблеми забезпечення фінансової безпеки банківських установ. Низький рівень фінансової безпекинавіть одного системно важливого банку може спровокувати порушення і деформацію банківськогосектору загалом. Від того, наскільки повним є визначення складу загроз, оцінка рівня їхньої інтен-сивності та можливих наслідків впливу, залежить ефективність побудови всієї системи забезпеченняфінансової безпеки системно важливих банків. Особлива увага приділяється розкриттю теоретичнихаспектів поняття загрози фінансовій безпеці системно важливих банків. Зокрема, визначено сутністьі відмінності між поняттями «загрози фінансовій безпеці», «фактори фінансової безпеки», «небезпекафінансовій безпеці», «виклик фінансовій безпеці» та «шкода фінансовій безпеці» у межах досліджен-ня фінансової безпеки системно важливих банків. Надано авторське визначення поняттю загрози фі-нансовій безпеці системно важливих банків, відповідно до якого загрозу фінансовій безпеці системноважливих банків слід розглядати як реалізовану форму небезпеки, сукупність чинників та явищ, щоспричиняють порушення стійкості функціонування і зниження захищеності фінансових інтересів бан-ківської установи, що, у свою чергу, може спровокувати дестабілізацію всієї фінансової системи. Розгля-нуто основні підходи до класифікації загроз фінансовій безпеці системно важливих банків. Виявлено,що фундаментальним є поділ загроз за джерелом виникнення, відповідно до якого їх можна поділити назовнішні і внутрішні (екзогенні та ендогенні), надано детальну характеристику зовнішнім і внутрішнімзагрозам фінансовій безпеці системно важливих банків. У розрізі дослідження фінансової безпеки сис-темно важливих банків було досліджено питання довіри населення. Виявлено, що стійкий рівень довіриє чинником забезпечення фінансової безпеки, а зменшення рівня довіри населення доцільно розглядатияк одну з основних загроз фінансовій безпеці системно важливих банків.Ключові слова: фінансова безпека банку, системно важливий банк, загрози фінансовій безпеці систем-но важливого банку, довіра населення.Формул: 0; рис.; 1; табл.: 0; бібл.: 17.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Volkova, V., and B. Vernytskyi. "Методичні підходи до оцінки фінансової стійкості банку." Фінанси, облік, банки, no. 1 (2018): 48–56. http://dx.doi.org/10.31558/2307-2296.2018.1.5.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Goncharenko, Tatiana Petrivna. "СТРАТЕГІЧНИЙ АНАЛІЗ ВНУТРІШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА БАНКУ." SCIENTIFIC BULLETIN OF POLISSIA, no. 2(18) (2019): 190–98. http://dx.doi.org/10.25140/2410-9576-2019-2(18)-190-198.

Full text
Abstract:
Актуальність теми дослідження. Внутрішнє середовище банку є важливим елементом стратегічного управління, що визначає його конкурентоспроможність на ринку та ефективність прийняття управлінських рішень. Постановка проблеми. Численні дослідження розглядають окремі аспекти внутрішнього середовища, що формує фрагментоване уявлення про нього. Аналіз останніх досліджень і публікацій. Дослідження внутрішнього середовища та його окремих складових присвячено праці таких науковців, як Богацької Н. М., Віханського О., Грішнової О. А., Зверякова М. І. Лунякова О. В., Науменко А. В., Оборської С. В., Паладія М. В., Стефанової Н. А., Ткачука В. О., Шпига Ф. І. тощо. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. Незважаючи на численні дослідження в цій сфері, в умовах трансформації економіки систематизація внутрішніх факторів банку, а особливо визначення його фінансового стану потребує більш поглибленого вивчення. Постановка завдання. Дослідження основних складових внутрішнього середовища банку та формування підходу до оцінки фінансового стану банку за допомогою поєднання коефіцієнтного аналізу та методів комплексної оцінки. Викладення основного матеріалу. У роботі запропоновано виділяти такі складові в структурі внутрішнього середовища банку: організаційний, кадровий, інформаційно-технологічний, маркетингововиробничий та фінансовий. Автор пропонує за наведеними структурними рівнями проаналізувати АТ КБ «ПриватБанк» та оцінити його фінансовий стан за допомогою коефіцієнтного аналізу та методів комплексної оцінки. Висновки. На основі оцінки фінансової стійкості, ліквідності, ділової активності та рентабельності банку за 2002-2018 роки було виявлено незадовільний стан (за запропонованою шкалою до 2016 року – «з деякими ознаками проблемності» та після 2016 – нестійкий (передкризовий) фінансовий стан»). Запропонований аналіз внутрішнього середовища повинен бути покладений в основу стратегічного управління банку задля вибору найкращої стратегії та прийняття ефективних управлінських рішень.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Жукова, Т. О. "Аналіз та систематизація методів оцінки фінансової стійкості банку." Вісник Дніпропетровського університету. Серія : Економіка 24, no. 10/1 (2016): 27–37.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Жукова, Т. О. "Аналіз та систематизація методів оцінки фінансової стійкості банку." Вісник Дніпропетровського університету. Серія : Економіка 24, no. 10/1 (2016): 27–37.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Клюско, Л. А. "ІННОВАЦІЇ У СФЕРІ БАНКІВСЬКОГО БІЗНЕСУ." Збірник наукових праць Університету державної фіскальної служби України, no. 2 (February 12, 2020): 109–28. http://dx.doi.org/10.33244/2617-5940.2.2019.109-128.

Full text
Abstract:
У статті досліджено сутність банківських інновацій в Україні, виокремлено їх види та визначено особливу роль в модернізації діяльності, забезпеченні конкурентоспроможності і фінансової стійкості банків, а також в розвитку економіки в цілому. Приділено увагу інноваційним наглядовим інструментам НБУ, таким як: вимога щодо формування та визначення кожним банком бізнес-моделі його діяльності; запровадження комплексної наглядової оцінки SREP (Supervisory review and evaluation process), за якою визначається життєздатність бізнес-моделі і стійкість стратегії розвитку банку.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Клюско, Л. А., and Н. І. Ковда. "ДЕРЖАВНІ БАНКИ В УКРАЇНІ." Збірник наукових праць Університету державної фіскальної служби України, no. 1 (June 23, 2019): 94–108. http://dx.doi.org/10.33244/2617-5940.1.2019.94-108.

Full text
Abstract:
У статті досліджено державний сектор банківської системи в Україні. Визначено його особливості, місце і роль в економіці держави, виявлено переваги та недоліки, здійснено оцінку стрес-аналізу фінансової стійкості. Окреслено подальші перспективи кожного з державних банків задля зменшення впливу держави на банківську систему.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Адонін, С. В., and Ю. М. Калашнікова. "ОЦІНКА ФІНАНСОВОЇ СТІЙКОСТІ ПІДПРИЄМСТВА ТА ШЛЯХИ ЇЇ ПІДВИЩЕННЯ." Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, no. 4 (December 16, 2020): 155–60. http://dx.doi.org/10.32851/2708-0366/2020.4.19.

Full text
Abstract:
У статті розглянуто сутність, типи та проблеми фінансової стійкості під- приємства, представлено результати оцінювання фінансової стійкості на прикладі ПАТ «Дніпрогаз» та запропоновано шляхи підвищення фінансової стійкості підприємства. Ця оцінка дає можливість підприємству функціонувати та розвиватися у мінливому зов- нішньому середовищі та реагувати на його зміни. Оцінювання здійснено на основі абсо- лютних та відносних показників. У ході аналізу фінансової стійкості ПАТ «Дніпрогаз» використано дані фінансових звітів за 2017–2019 рр. Результати отримано за допомогою методів аналізу та синтезу, порівняння. За результатами оцінки виявлено послаблення фінансового стану підприємства, з’ясовано, що ПАТ «Дніпрогаз» є фінансово нестабіль- ним, залежить від позикових коштів, має високий рівень фінансових ризиків. Визначено основні проблеми фінансової стійкості та запропоновано заходи покращення.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Pylypiv, N. I., I. D. Piatnychuk, and I. I. Boryshkevych. "КОНЦЕПТУАЛЬНІ АСПЕКТИ БІЗНЕС-АНАЛІТИКИ ЯК ОСНОВИ ФІНАНСОВОЇ СТІЙКОСТІ БАНКІВ." Actual problems of regional economy development 1, no. 15 (November 4, 2019): 95–105. http://dx.doi.org/10.15330/apred.1.15.95-105.

Full text
Abstract:
У статі досліджено концептуальні основи аналітики у банківській сфері, що сприяє зміцненню фінансової стійкості установ у сучасному мінливому та динамічному бізнес-середовищі. Здійснено оцінку вітчизняного банківського сектору. Виявлено, що у 2018 р. політична ситуація в країні не мала значного впливу на роботу банківського сектору: депозити населення та бізнесу не знизилися, банки залишаються ліквідними та безперебійно здійснюють усі платежі. Це свідчить про відновлення довіри клієнтів до банківської системи.Визначено переваги використання банками аналітики у процесі здійснення своєї діяльності. Виявлено п'ять областей, в яких банки можуть підвищити прибутковість та зміцнити свою фінансову стійкість за умов використання бізнес-аналітики. Встановлено, що аналіз фокусується на розумінні того, що сталося, в той час як бізнес-аналітика концентрується на тому, чому це сталося, а також на тому, що буде далі. Бізнес-аналітика розпізнає закономірності в даних і на основі цих даних допомагає прогнозувати майбутнє.Вивчено зарубіжну літературу щодо трактування терміну “аналітика”. За результатами проведеного дослідження сформовано авторське бачення термінів “аналітика” та “бізнес-аналітика”, що дасть змогу застосувати емпіричний підхід у проведенні наступних наукових досліджень з метою вирішення окресленої проблематики.Досліджено, що в Україні в банківській та інших сферах вже існують вакансії аналітика (бізнес-аналітика), до якого ставляться наступні вимоги: навики роботи з програмним забезпеченням; вміння застосовувати аналіз, моделювання та здійснювати налаштування бізнес-процесів, опис і тестування бізнес-процесів; розгляд звернень користувачів та надання консультацій, формування звітів/претензій на періодичній основі або за запитом, і звичайно володіння англійською мовою.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Керімова, Сєвда, and Світлана Бойко. "ІНТЕГРАЛЬНА ОЦІНКА РІВНЯ ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ КОМЕРЦІЙНОГО БАНКУ." ΛΌГOΣ. МИСТЕЦТВО НАУКОВОЇ ДУМКИ, no. 10 (February 4, 2020): 13–17. http://dx.doi.org/10.36074/2617-7064.10.003.

Full text
Abstract:
У статті досліджено методичні підходи вітчизняних вчених щодо оцінки рівня фінансової безпеки комерційних банків та запропоновано власну методику, що базується на обчисленні інтегрального показника рівня фінансової безпеки банку та виділенні трьох складових: капітало-ресурсної, кредитно-інвестиційної та дохідно-витратної безпеки. Інтегральну оцінку фінансової безпеки банку апробовано на прикладі АТ «Ідея Банк».
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Dissertations / Theses on the topic "Оцінка фінансової стійкості банку"

1

Почтар, Вікторія Олександрівна. "Оцінка фінансової стійкості банку." Магістерська робота, Київський національний університет технологій та дизайну, 2021. https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/19303.

Full text
Abstract:
Дипломну магістерську роботу присвячено дослідженню теоретичних задач та оцінки фінансової стійкості банку. На підставі проведеної аналітичної оцінки фінансового стану АТ КБ "Приватбанку" розроблено заходи щодо його удосконалення. Запропоновано основні напрями щодо більш ефективного управління ресурсною базою банку з метою подальшого зміцнення власного рівня фінансової стійкості. Були визначені проблеми залучення ресурсів та шляхи їх вирішення для АТ КБ "Приватбанк". Розроблені заходи щодо розширення ресурсної бази.
The master's thesis is devoted to the study of theoretical problems and assessment of the financial stability of the bank. Based on the analytical assessment of the financial condition of JSC CB "Privatbank" measures have been developed to improve it. The main directions of more effective management of the bank 's resource base in order to further strengthen its own level of financial stability are proposed. Problems of attracting resources and ways to solve them for JSC CB "Privatbank" were identified. Measures have been developed to expand the resource base.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Крухмаль, Олена Валентинівна, Елена Валентиновна Крухмаль, and Olena Valentynivna Krukhmal. "Оцінка фінансової стійкості як динамічної характеристики банку." Thesis, Українська академія банківської справи Національного банку України, 2006. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/62465.

Full text
Abstract:
В статті автор розглядає проблему оцінки фінансової стійкості як динамічної характеристики банку.
In the article the author examines the problem of evaluation of financial stability as the dynamic characteristics of the bank.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Міщенко, М. Ю. "Побудова узагальненої моделі оцінки фінансової стійкості банку." Thesis, Українська академія банківської справи Національного банку України, 2007. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/61694.

Full text
Abstract:
Розвиток банківської системи, її надійність в умовах ринкової економіки великою мірою залежать від стану і якості аналітичної роботи у центральному банку країни та комерційних банках. Фінансова стійкість банку – це головна умова існування банку та його активної діяльності. Вона формується під впливом об’єктивних та суб’єктивних факторів і оцінюється за допомогою як окремих показників, так і зведених комплексних показників.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Міщенко, М. Ю. "Побудова узагальненої моделі оцінки фінансової стійкості банку." Thesis, Українська академія банківської справи Національного банку України, 2007. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/62417.

Full text
Abstract:
Розвиток банківської системи, її надійність в умовах ринкової економіки великою мірою залежать від стану і якості аналітичної роботи у центральному банку країни та комерційних банках. Фінансова стійкість банку – це головна умова існування банку та його активної діяльності. Вона формується під впливом об’єктивних та суб’єктивних факторів і оцінюється за допомогою як окремих показників, так і зведених комплексних показників.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Крухмаль, Олена Валентинівна, Елена Валентиновна Крухмаль, Olena Valentynivna Krukhmal, and Л. М. Єріс. "Рейтингова оцінка фінансової стійкості банківської установи." Thesis, Українська академія банківської справи Національного банку України, 2007. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/62045.

Full text
Abstract:
В роботі автор розглядає проблеми рейтингової оцінки фінансової стійкості банківської установи
In this paper the author considers the problem of rating of financial stability of banking institutions.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Полішевська, К. В. "Якість банківського кредитного портфеля та її роль у забезпеченні фінансової стійкості банку." Thesis, Київський національний університет технологій та дизайну, 2019. https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/14299.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Крухмаль, Олена Валентинівна, Елена Валентиновна Крухмаль, and Olena Valentynivna Krukhmal. "Оцінка фінансової стійкості комерційних банків в умовах кризи." Thesis, Українська академія банківської справи Національного банку України, 2009. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/60943.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Рогачевська, Валентина Олексіївна. "Фінансова стійкість банку: сутність та особливості управління за матеріалами АТ «ОТП Банк»." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11392.

Full text
Abstract:
Актуальність теми. Запорукою ефективного функціонування та сталого розвитку економіки будь-якої країни чи навіть регіонального альянсу є її стабільна та надійна банківська система. Вона є однією з головних частин економічної системи України, а, отже, її динамічний розвиток сприяє зростанню української економіки та виходу її на міжнародну арену. Важливою категорією, яка відповідає за стабільність банківського сектору, є фінансова стійкість банківських установ. Банківська система є важливою складовою ринкової економіки, що має вирішальне значення для формування та підтримки базового рівня довіри суспільства до національної валютної одиниці та держави. Протягом останніх років банківська система України швидко розвивалася, покращувала її кількісні та якісні характеристики, що підвищило конкурентоспроможність українських банків. Діяльність банків у цей період характеризувалася покращенням якості активів та зростанням капіталу, залученням депозитів, підвищенням ефективності діяльності банків, що є ознакою достатньої стабільності банківських установ. Віддаючи належне розробкам науковців, можемо зазначити, що проблема аналізу та теорії управління фінансовою стабільністю банку вимагає подальшого дослідження, особливо в підвищенні ефективності механізму управління та в частині системного підходу до визначення складових фінансової стійкості банку. Метою дипломного дослідження є обґрунтування та удосконалення науково-методичних підходів і розробка практичних рекомендацій щодо управління фінансовою стійкістю банку. Для досягнення поставленої мети в дипломній роботі охарактеризовано сутність і значення фінансової стійкості банку та систематизовані фактори впливу на неї; досліджено методичні підходи до оцінювання фінансової стійкості банку; здійснено аналіз тенденцій розвитку фінансової стійкості банків на фінансовому ринку України за 2018 – 2020 роки; оцінено фінансово-господарську діяльність АТ «ОТП Банк» та здійснено аналіз його фінансової стійкості; розроблено напрями удосконалення елементів системи управління фінансовою стійкістю банківської установи.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Крухмаль, Олена Валентинівна, Елена Валентиновна Крухмаль, and Olena Valentynivna Krukhmal. "Оцінка фінансової стійкості банків: інформаційне і методичне забезпечення." Thesis, Українська академія банківської справи Національного банку України, 2007. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/51662.

Full text
Abstract:
Дисертацію присвячено дослідженню інформаційного та методичного забезпечення оцінки фінансової стійкості банків. У дисертації визначено сут-ність та значення оцінки фінансової стійкості, виявлено та класифіковано складові фінансової стійкості, визначено елементи забезпечення її оцінки, проаналізовано зміст інформаційного забезпечення та методичні підходи до оцінки фінансової стійкості банків. Запропоновано практичні рекомендації щодо розробки системи методичного забезпечення оцінки фінансової стійкості банків на основі врахування всіх складових фінансової стійкості, обґрунтування системи показників оцінки та критеріїв фінансово стійкого банку, що ґрунтується на побудові системи інформаційного забезпечення оцінки для виявлення можливостей банку ефективно функціонувати в умовах негативного впливу внутрішніх та зовнішніх факторів.
This study centres on the research of informational and methodical support of bank financial stability evaluation. The essence and significance of bank financial stability, financial stability evaluation and support of financial stability evaluation are determined in the research. The stability components are found out and classified. The essence of the informational support of bank financial stability evaluation and methodical approaches to bank financial stability evaluation are determined and analyzed. The practical recommendations regarding the improvement of methodical support system of bank financial stability evaluation are worked out, taken into account the peculiarities of financial stability elements. The system of evaluation rates and criteria of bank financial stability are distinguished and grounded. These practical recommendations are needed for detecting bank potentialities to function effi-ciently under conditions of internal and external negative influence.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Крухмаль, Олена Валентинівна, Елена Валентиновна Крухмаль, and Olena Valentynivna Krukhmal. "Розробка системи рейтингової оцінки фінансової стійкості банків." Thesis, Дніпропетровськ : Наука і освіта, 2004. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/62249.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography