Dissertations / Theses on the topic 'Організація праці на підприємстві'

To see the other types of publications on this topic, follow the link: Організація праці на підприємстві.

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the top 50 dissertations / theses for your research on the topic 'Організація праці на підприємстві.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Browse dissertations / theses on a wide variety of disciplines and organise your bibliography correctly.

1

Козак, Богдан Віталійович. "Управління організацією праці на підприємстві (прикладі ФОП «ФаренюкО.О.» м. Хмельницький)." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11836.

Full text
Abstract:
Досліджено теоретико-методичні засади управління організацією праці на підприємстві. Розглянуто характеристику та особливості управління організацією праці на підприємстві. Визначено особливості процесу управління організацією праці підприємстві. Проаналізовано стан управління організацією праці на підприємстві . Здійснено оцінку тенденцій розвитку торгівельних підприємств. Виконано аналіз фінансово-господарської діяльності та рівня організації праці у ФОП «ФаренюкО.О.». Здійснено оцінку рівня ефективності управління організацією праці. Розглянуто сильні та слабкі сторони, конкурентні переваги та можливості діяльності підприємства. Визначено та обґрунтовано основні шляхи удосконалення організації праці у ФОП «ФаренюкО.О.»
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Жесан, А. В., and А. О. Левченко. "Організація нормування праці на підприємстві та її удосконалення." Thesis, КНТУ, 2016. http://dspace.kntu.kr.ua/jspui/handle/123456789/4098.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Бабич, Марина Миколаївна. "Удосконалення системи оплати праці на підприємстві (на прикладі Хмельницького комунального підприємства «Електротранс», м. Хмельницький)." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11840.

Full text
Abstract:
Досліджено теоретичні основи організації оплати праці на підприємстві. Визначено економічний зміст оплати праці та підходи до поняття «заробітна плата», розглянуто функції оплати праці. Наведена характеристика основних форм та систем оплати праці, що застосовуються на підприємстві. Досліджено напрямки реформування систем оплати праці та розробки нових моделей оплати праці в сучасних умовах господарювання. Представлено організаційно-економічну характеристику підприємства та аналіз основних техніко-економічних показників діяльності ХКП «Електротранс», а також фінансово-майнового стану. Виконано аналіз системи управління та оплати праці персоналу транспортного підприємства, в тому числі аналіз забезпеченості підприємства трудовими ресурсами, діючих підходів до організації оплати праці працівників, ефективності використання трудових ресурсів підприємства та витрат на оплату праці. Визначено резерви та шляхи підвищення ефективності оплати праці в ХКП «Електротранс». Представлено рекомендації щодо застосування системи компенсації інтенсивності для оплати праці ремонтного та обслуговуючого персоналу підприємства. Запропоновано вдосконалення системи преміювання для окремих категорій працівників. Приведено оцінку результативності заходів з вдосконалення матеріального стимулювання праці працівників ХКП «Електротранс».
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Фальченко, Олена Олександрівна, and Г. О. Єремчук. "Організація внутрішнього аудиту розрахунків з оплати праці на підприємстві." Thesis, НТУ "ХПІ", 2013. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/22694.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Голіус, В. С. "Зміст та основні чинники організації праці на підприємстві." Thesis, Сумський державний університет, 2015. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/43491.

Full text
Abstract:
Одним з важливіших напрямків забезпечення соціальної спрямованості ринкової економіки є раціонально побудована організація праці на всіх рівнях управління. Організована на науковій основі праця є провідним фактором зростання його продуктивності та зниження витрат виробництва – основи забезпечення конкурентоспроможності об'єктів господарювання ринкової економіки.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Кемпа, А. О., and Зорина Ярославівна Шацька. "Організація праці на туристичних підприємствах." Thesis, Київський національний університет технологій та дизайну, 2021. https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/18815.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Мирошниченко, Д. В. "Перспективи вдосконалення наукової організації праці на промисловому підприємстві." Thesis, Сумський державний університет, 2013. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/33163.

Full text
Abstract:
На сучасному етапі розвитку питання наукової організації праці (НОП) все частіше постають в центрі уваги економічної думки. Це пов’язано з тим, що застосування її принципів забезпечує найбільш ефективне використання матеріальних і трудових ресурсів, безперервне підвищення продуктивності праці. Наукова організація праці – організація праці, яка ґрунтується на досягненнях науки і передового досвіду, які систематично впроваджуються у виробництво, дозволяє найкращим чином поєднати техніку, людей в єдиному виробничому процесі. При цитуванні документа, використовуйте посилання http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/33163
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Горбатюк, Таїсія Василівна. "Вдосконалення системи організації виробництва на промисловому підприємстві (на прикладі ТОВ «Нейл», м. Хмельницький)." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11856.

Full text
Abstract:
Розглянуто питання вдосконалення системи організації виробництва на промисловому підприємстві «Нейл». Викладено теоретичні основи організації виробництва на промислових підприємствах. Наведена характеристика, проведено аналіз діяльності та організації виробництва у ТОВ «Нейл». Сформовано ефективну систему організації виробництва на даному підприємстві, зокрема визначено шляхи підвищення рівня організації виробництва на підприємстві та ефективності його діяльності. Розглянуто та обґрунтовано найважливіші з них: підвищення ефективності використання робочого часу робітників ремонтно-інструментальної дільниці завдяки застосуванню фотографії робочого часу та ліквідації його втрат протягом зміни; впровадження на цій дільниці багатоверстатного обслуговування устаткування; покращення умов праці у цеху з виробництва цвяхів та на ремонтно-інструментальній дільниці заводу. Пораховано економічний ефект і зроблено відповідні висновки щодо доцільності реалізації запропонованої системи організації виробництва у ТОВ «Нейл».
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Лащ, І. Ю. "Удосконалення організації оплати праці на підприємстві." Master's thesis, Сумський державний університет, 2021. https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/87192.

Full text
Abstract:
Мета роботи – вивчення теоретичних основ організації оплати праці на підприємстві та їх практичного застосування. Предмет дослідження – організація та удосконалення оплати праці у сільськогосподарських підприємствах. Об’єкт дослідження – ТОВ «Півненківське». Методи дослідження – порівняльний, структурно-логічний, аналітичний, статистичний. У першому розділі «Теоретичні засади оплати праці» визначено суть, поняття, склад зарплати, засади її державного регулювання. У другому розділі «Організація оплати праці на підприємствах» проаналізовано сутність тарифної системи, а також форми та системи оплати праці, приділено увагу особливостям обліку і нарахування оплати праці у сільськогосподарських підприємствах. Третій розділ роботи «Дослідження та аналіз оплати праці на підприємстві» присвячений аналізу оплати праці в ТОВ «Півненківське», що займається вирощуванням сільськогосподарської продукції рослинництва і тваринництвом.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Фальченко, Олена Олександрівна, О. В. Мірошніченко, and Н. Г. Авраменко. "Організація аудиту оплати праці на підприємствах." Thesis, Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2018. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/39278.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
11

Пуцик, Ю. Ю. "Організація праці на підприємстві та шляхи її удосконалення (на матеріалах ФОП Кабанов Сергій Олександрович)." Thesis, Чернігів, 2020. http://ir.stu.cn.ua/123456789/21114.

Full text
Abstract:
Пуцика, Ю. Ю. Організація праці на підприємстві та шляхи її удосконалення (на матеріалах ФОП Кабанов Сергій Олександрович) : магістерська робота : 073 Менеджмент / Ю. Ю. Пуцика ; керівник роботи Кичко І. І. ; Національний університет «Чернігівська політехніка», кафедра управління персоналом та економіки праці. – Чернігів, 2020. – 64 с.
Метою кваліфікаційної роботи є дослідження теоретичних та практичних аспектів ораганізації праці персоналу ФОП Кабанов Сергій Олександрович та розробка рекомендацій щодо її удосконалення. Об’єктом кваліфікаційної роботи є система організації праці персоналу підприємства. Предметом кваліфікаційної роботи є напряки удосконалення організації праці персоналу підприємства. В процесі дослідження використано методи узагальнення та групування, динамічних рядів, коефіцієнтний аналіз, синтез та прогнозування. Наукова новизна кваліфікаційної роботи обумовлена тим, що в вперше досліджено можливість впровадження організації дистанційної роботи для частини працівників ФОП Кабанов Сергій Олександрович та визначено їх ефективність на діяльність магазину. Практичне значення отриманих результатів полягає в можливості використання запропонованих напрямків удосконалення організації праці на підприємствах України в сучасних умовах господарювання.
The purpose of the qualification work is to study the theoretical and practical aspects of the organization of the work of the personnel of FOP Kabanov Serhiy Oleksandrovych and to develop recommendations for its improvement. The object of qualification work is the system of organization of work of the personnel of the enterprise. The subject of qualification work are directions of improvement of the organization of work of the personnel of the enterprise. In the process of research the methods of generalization and grouping, time series, coefficient analysis, synthesis and forecasting were used. The scientific novelty of the qualification work is due to the fact that for the first time the possibility of introducing the organization of remote work for some employees of FOP Kabanov Serhiy Oleksandrovych was investigated and their effectiveness for the store was determined. The practical significance of the obtained results lies in the possibility of using the proposed areas of improvement of labor organization at the enterprises of Ukraine in modern business conditions.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
12

Брік, Світлана Володимирівна, and Д. В. Дегтяр. "Проблеми організації обліку оплати праці на підприємстві." Thesis, НТУ "ХПІ", 2015. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/23530.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
13

Сайфудінова, В. М. "Організація праці на підприємстві та шляхи її удосконалення (на матеріалах ПрАТ «Завод МК і МО»)." Thesis, Чернігів, 2020. http://ir.stu.cn.ua/123456789/19991.

Full text
Abstract:
Сайфудінова, В. М. Організація праці на підприємстві та шляхи її удосконалення (на матеріалах ПрАТ «Завод МК і МО») : магістерська робота : 073 Менеджмент / В. М. Сайфудінова ; керівник роботи Кичко І. І. ; Національний університет «Чернігівська політехніка», кафедра управління персоналом та економіки праці. – Чернігів, 2020. – 83 с.
Метою випускної кваліфікаційної роботи є аналіз діючого стану організації праці на підприємстві та виявлення напрямків щодо її покращення. Об’єктом дослідження є стан організації праці на ПрАТ «Завод МК і МО». Предметом дослідження є теоретико-методологічні засади організації праці на підприємстві. У ході дослідження використано такі методи: діалектичний і спостережень – для визначення сутності й виявлення складових організації праці на підприємстві; аналізу та синтезу – для аналізу стану організації праці на досліджуваному підприємстві; методи оцінювання ефективності – для оцінювання пропонованих заходів щодо покращення організації праці на підприємстві. Наукова новизна одержаних результатів полягає в підвищенні кваліфікації персоналу шляхом навчання без відриву від виробництва; поліпшення умов праці та зниження захворюваності персоналу шляхом удосконалення системи кондиціювання у цеху; скорочення витрат робочого часу, підвищення технологічного стану основних фондів шляхом своєчасного ремонту та модернізації обладнання, а також удосконалити матеріально-технічне постачання шляхом використання моделі АВС та XYZ – аналізу, які дають змогу зробити комплексну оцінку резервів покращення організації праці на підприємстві та оцінити їх доцільність і економічну ефективність. Значущість робота та висновки. Практичне значення одержаних результатів полягає в тому, що впровадження рекомендацій, викладених у випускній кваліфікаційній роботі, дає змогу на практичному рівні обґрунтувати шляхи підвищення рівня організації праці на об’єкті дослідження.
The purpose of the final qualification work is to analyze the current state of labor organization at the enterprise and identify areas for improvement. The object of the study is the state of labor organization at PAT "MK and MO Plant". The subject of research is the theoretical and methodological principles of labor organization at the enterprise. The following methods were used in the study: dialectical and observations - to determine the nature and identify components of the organization of labor in the enterprise; analysis and synthesis - to analyze the state of labor organization at the research enterprise; methods of evaluating efficiency - to evaluate the proposed measures to improve the organization of work in the enterprise. The scientific novelty of the obtained results is to improve the skills of staff through in-service training; improving working conditions and reducing staff morbidity by improving the air conditioning system in the shop; to reduce the cost of working time to improve the technological condition of fixed assets through timely repair and modernization of equipment, as well as improve logistics through the use of ABC model and XYZ-analysis, which allow a comprehensive assessment of reserves to improve labor organization and assess their feasibility and economic efficiency. Significance of the work and conclusions. Proposals to improve the organization of work for the use of vocational training programs at PJSC "Plant MK and MO" will increase the efficiency of its activities.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
14

Пронюк, Г. В. "Синергетичний підхід до організації охорони праці на підприємстві." Thesis, КНУТД, 2012. http://openarchive.nure.ua/handle/document/5506.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
15

Шаповал, Д. С., and Наталія Миколаївна Побережна. "Організація праці як фактор впливу на результативність виробництва." Thesis, Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/41421.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
16

Мартиненко, Т. В., Юлія Олександрівна Денисенко, Юлия Александровна Денисенко, and Yuliia Oleksandrivna Denysenko. "Системний підхід до вдосконалення організації охорони праці на машинобудівному підприємстві." Thesis, Сумський державний університет, 2017. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/62362.

Full text
Abstract:
Створення здорових і безпечних умов праці, а, отже, збереження життя і здоров'я людини в процесі праці – одне з найважливіших завдань на сучасному етапі розвитку суспільства. Комфортні і безпечні умови праці сприяють зниженню стомлюваності, підвищенню продуктивності праці людини, що є значущим фактором у діяльності підприємств.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
17

Ващенко, А. А., and Н. А. Крахмальова. "Організація праці на підприємствах сервісної діяльності їх стан та перспективи розвитку." Thesis, КНУТД, 2016. https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/2464.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
18

Мозгова, І. В. "Удосконалення організації та стану нормування праці на підприємстві (на матеріалах ТОВ «Артемсіль-регіон-Чернігів»)." Thesis, Чернігів, 2020. http://ir.stu.cn.ua/123456789/19981.

Full text
Abstract:
Мозгова, І. В. Удосконалення організації та стану нормування праці на підприємстві (на матеріалах ТОВ «Артемсіль-регіон-Чернігів»): магістерська робота : 073 Менеджмент / І. В. Мозгова; керівник роботи Холодницька А. В. ; Національний університет «Чернігівська політехніка», кафедра управління персоналом та економіки праці. – Чернігів, 2020. – 91 с.
Мета випускної кваліфікаційної роботи полягає у вивченні теоретичних та практичних підходів до формування і реалізації організації нормування праці на підприємстві та розробці практичних рекомендації щодо їх удосконалення. Об’єктом дослідження є процеси формування нормування праці на підприємстві «АРТЕМСІЛЬ-РЕГІОН-ЧЕРНІГІВ». Предметом дослідження є розробка заходів щодо удосконалення організації та стану нормування праці на підприємстві. Методи дослідження. У ході дослідження використано такі загальнонаукові та спеціальні методи: системний історико-логічний метод; класифікаційно-аналітичний метод; методи статистичного аналізу, економіко-математичний та теоретико-концептуальний методи. Наукова новизна дослідження. Запропоновано впровадження системи розрахунку мотиваційних нарахувать за результатами рекомендованих нормативів трудових операцій за матрицею ефективності KPI на підприємстві «Артемсіль-регіон-Чернігів», що дозволить якісно виконувати трудові операції працівниками та помітно покращити фінансово-економічні показники діяльності. Практична значущість отриманих результатів. Одержані результати можуть бути прийняті до розгляду та використання в ТОВ «Артемсіль-регіон-Чернігів» з ціллю покращення стану нормування праці на підприємстві та впливати на результативність діяльності підприємства.
The object of the research is the processes of formation of rationing of work at the enterprise “Artemsil- region-Chernihiv”. The subject of research is elaboration of measures on improvement of organization and status of work rationing at the enterprise. Research methods. In the course of the study the following general and special methods were used: systematic historical and logical method; classification and analytical method; methods of statistical analysis, economic-mathematical and theoretical-conceptual methods. Scientific novelty of the research. Proposed introduction of system of calculation of motivational nanahuatl the results of the recommended standards of labor operations for the matrix-efficiency KPI at the enterprise " Artemsil-region-Chernihiv", that will allow you to perform work operations employees, and significantly improve financial and economic performance indicators. The practical significance of the results obtained. The obtained results can be accepted for consideration and use at the "Artemsil- region-Chernihiv" for the purpose of improving the state regulation of labor in the enterprise and influence the performance of the enterprise.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
19

Корня, К. О. "Удосконалення організації праці персоналу на підприємстві ресторанного господарства «Elissa Bar&Restaurant»." Thesis, Одеський національний економічний університет, 2021. http://local.lib/diploma/Kop.pdf.

Full text
Abstract:
Доступ до роботи тільки на території бібліотеки ОНЕУ, для переходу натисніть на посилання нижче
У роботі проаналізовано склад, структуру та класифікацію персоналу підприємства. Проаналізовано методичні засади оцінки ефективності використання персоналу. Розглянуто фактори та шляхи підвищення ефективності персоналу на ресторанному підприємстві. Аналізується стан господарсько-економічної діяльності ресторанна «Elissa Bar&Restaurant». Оцінюється механізм оцінки ефективності персоналу. За результатами дослідження сформульована стратегія запровадження навчання на принципі «передачі бачення» та впровадження застосунку. Проаналізована ефективність, враховуючи прибуток за витрати на впровадження.
The paper analyzes the composition, structure and classification of enterprise personnel. Methodical bases of estimation of efficiency of use of personnel are analyzed. Factors and ways to increase the efficiency of staff at the restaurant company are considered. The state of economic activity of the restaurant "Elissa Bar & Restaurant" is analyzed. The mechanism of personnel efficiency assessment is evaluated. Based on the results of the research, a strategy for the introduction of learning on the principle of "vision transfer" and application implementation is formulated. The efficiency is analyzed, taking into account the profit for the implementation costs.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
20

Бахчиванжи, Н. О. "Удосконалення організації праці персоналу на підприємствах готельного господарства (на прикладі готелю «Кооператор»)." Thesis, Одеський національний економічний університет, 2021. http://local.lib/diploma/Bakhchivanzhi.pdf.

Full text
Abstract:
Доступ до роботи тільки на території бібліотеки ОНЕУ, для переходу натисніть на посилання нижче
У роботі розглянуто нормативно-правові та науково-теоретичні основи організації праці ,удосконалення персоналу на підприємствах готельного господарства та підвищення рівня якості персоналу на підприємствах гостинності. Проаналізовано організаційну структуру готелю «Кооператор» та його господарську діяльность, досліджено динаміку показників розвитку підприємства. Запропоновано підвищити якість надання послуг, збільшити кількість заходів для поліпшення мотивації персоналу.
The normative-legal and scientific-theoretical bases of labor organization, improvement of personnel at hotel enterprises and increase of quality of personnel at hospitality enterprises are considered in the work. The organizational structure of the hotel "Cooperator" and its economic activity are analyzed, the dynamics of indicators of enterprise development is investigated. It is proposed to improve the quality of services, increase the number of measures to improve staff motivation.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
21

Жигірь, Анатолій Анатолійович. "Організація оплати праці як форми розподілу доходів на підприємствах з різними формами власності." Diss. of Candidate of Economic Sciences, КУ ім. Т.Шевченка, 1997.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
22

Дайчак, Оксана Володимирівна, and Oksana Daichak. "Удосконалення організації праці на підприємствах готельно-ресторанного господарства (на прикладі готельно-ресторанного комплексу “Три бажання”)." Master's thesis, ТНТУ, 2021. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/36920.

Full text
Abstract:
Кваліфікаційна робота магістра (101 с., 11 рис., 22 табл., 35 літ. джерел) за спеціальністю 241 “Готельно-ресторанна справа”. – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Факультет економіки та менеджменту. – Тернопіль, 2021.
Кваліфікаційна робота магістра робота присвячена розгляду питань удосконалення організації праці на підприємствах готельно-ресторанного господарства в умовах реформування економіки. У процесі дослідження розглянуто питання організації праці у системі управління підприємствами готельного-ресторанного бізнесу у сучасних умовах, її особливості та специфіку, а також роль, значення та вплив клієнтоорієнтованого підходу на покращення організації праці на підприємствах готельно-ресторанної сфери. У роботі проаналізовано виробничо-господарську, організаційно-економічну та фінансову діяльність досліджуваного підприємства – готельно-ресторанного комплексу “Три бажання”, досліджено кадрову політику даного підприємства, зокрема основні етапи набору та управління персоналом, методи матеріальної та нематеріальної мотивації працівників. З метою удосконалення організації праці у готельно-ресторанному комплексі “Три бажання” запропоновано впровадити систему мотиваційного моніторингу та сучасні методи відбору персоналу, надан
This master’s thesis is devoted to the improving the work organization of the hotel and restaurant industry in the context of economic reform. In the course of research the questions of the work organization in the context of management system, its features and specifics, importance and impact of customer-oriented approach to improving the organization of labor on the hotel and restaurant industry was considered. The paper analyzes the production, economic and financial activities of the researched enterprise – the hotel and restaurant complex “Three Wishes”, investigate the personnel policy of the enterprise, including individual stages of recruitment and management of personnel, material and intangible motivation of employees. In order to improve the work organization in the hotel-restaurant complex “Three Wishes” it is proposed to introduce a system of motivational monitoring and modern methods of personnel selection, provided practical recommendations for improving the quality of service in the hotel.
Вступ...6 1. ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ УДОСКОНАЛЕНННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРАЦІ НА ПІДПРИЄМСТВАХ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА...10 1.1. Дослідження організації праці у системі управління підприємствами готельного та ресторанного бізнесу у сучасних умовах...10 1.2. Специфіка організації праці підприємств готельно-ресторанного господарства...19 1.3. Вплив клієнтоорієнтованого підходу на покращення організації праці на підприємствах готельно-ресторанної сфери ...23 2. ДОСЛІДЖЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРАЦІ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО КОМПЛЕКСУ “ТРИ БАЖАННЯ...33 2.1. Організаційно-економічна характеристика та дослідження основних засад діяльності готельно-ресторанного комплексу “Три бажання”…33 2.2. Оцінка фінансового управління закладу ресторанного господарства...42 2.3. Аналіз застосування методів відбору персоналу у готельно-ресторанному комплексі “Три бажання”…53 3. НАПРЯМИ УДОСКОНАЛЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРАЦІ У ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОМУ КОМПЛЕКСІ “ТРИ БАЖАННЯ”…61 3.1. Забезпечення ефективного процесу мотивації праці за допомогою системи мотиваційного моніторингу готельно-ресторанного закладу...61 3.2. Рекомендації щодо покращення якості обслуговування у готелі...69 3.3. Удосконалення методів відбору персоналу у готельно-ресторанному комплексі “Три бажання” ...78 РОЗДІЛ 4. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ...87 4.1. Організація охорони праці у готельно-ресторанному комплексі “Три бажання”…87 4.2. Забезпечення ефективної роботи персоналу при розробленні і реалізації заходів з евакуації персоналу та клієнтів готельно-ресторанного комплексу “Три бажання”…92 Висновки ...94 Перелік використаних джерел ...97 Додатки ...101
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
23

Швачій, Віктор Олександрович. "Організація оплати праці працівників підприємства галузі охорони здоров’я (на прикладі КП «Хмельницька інфекційна лікарня» Хмельницької міської ради, м. Хмельницький)." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11679.

Full text
Abstract:
Метою дипломної роботи є дослідження особливостей оплати праці в сучасних умовах на підприємстві галузі охорони здоров’я. Об’єкт дослідження – особливості оплати праці комунального підприємства «Хмельницька інфекційна лікарня» Хмельницької міської ради. У першому розділі дипломної роботи узагальнено теоретичні засади організації оплати праці підприємства галузі охорони здоров’я. Розглянуто поняття, форми та системи оплати праці. Визначено особливості організації оплати праці працівників підприємства галузі охорони здоров’я в сучасних умовах. Досліджено зарубіжний досвід організації оплати праці підприємства галузі охорони здоров’я. У другому розділі дипломної роботи досліджено організацію оплати праці комунального підприємства «Хмельницька інфекційна лікарня» Хмельницької міської ради. У третьому розділі дипломної роботи удосконалено організацію оплати праці комунального підприємства «Хмельницька інфекційна лікарня» Хмельницької міської ради.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
24

Жовтобрюх, А. Ю., and Т. С. Корнєєва. "Організація маркетингу на підприємстві." Thesis, КНТУ, 2016. http://dspace.kntu.kr.ua/jspui/handle/123456789/4491.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
25

Гранчевська, К. В. "Удосконалення організації праці персоналу на підприємствах готельного господарства(на прикладі готелю «Айвазовський»)." Thesis, Одеський національний економічний університет, 2021. http://local.lib/diploma/Granchevska.pdf.

Full text
Abstract:
Доступ до роботи тільки на території бібліотеки ОНЕУ, для переходу натисніть на посилання нижче
У роботі розглядаються особливості організації праці на підприємствах готельного господарства. Проведено аналіз господарської діяльності та організаційної структури готелю «Айвазовський», надано оцінку складу, руху і структури персоналу готелю. Запропоновано та економічно обґрунтовано впровадження заходів щодо удосконалення організації праці у готелі «Айвазовський». Розроблені пропозиції спрямовані на покращення економії часу, взаєморозуміння між працівниками, зниженню конфліктності в колективі, покращення кваліфікації та роботи персоналу.
The paper considers the peculiarities of the organization of labor in the hotel industry. The analysis of economic activity and organizational structure of hotel "Aivazovsky" is carried out, the estimation of structure, movement and structure of personnel of hotel is given. The introduction of measures to improve the organization of work in the hotel "Aivazovsky" is proposed and economically justified. The developed proposals are aimed at improving time savings, mutual understanding between employees, reducing conflicts in the team, improving the skills and work of staff.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
26

Лукяненко, А. О. "Управління оплатою праці на підприємстві." Master's thesis, Сумський державний університет, 2019. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/74428.

Full text
Abstract:
Робота присвячена дослідженню процесів управління оплатою праці на підприємствах в сучасних умовах. Сутність тарифної системи оплати праці, форм та систем оплати праці, характеристика надбавок і доплат складають спектр питань, що докладно розглянуто в першому розділі роботи «Організація оплати праці в Україні». У другому розділі «Тривалість робочого часу та нормування праці на підприємствах» розглянуто тривалість робочого часу та режими праці, що використовуються на підприємствах, питання нормування праці, методи вивчення витрат робочого часу, а також приділено увагу питанням нормування та організації оплати праці водіїв. Третій розділ роботи присвячений практичним питання нормування і оплати праці водіїв у ВАТ «Автотранс +».
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
27

Шнітко, Є. С. "Організація збуту на промисловому підприємстві." Thesis, Київський національний універститет технологій та дизайну, 2017. https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/10409.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
28

Верхушина, О. С. "Організація служби маркетингу на підприємстві." Thesis, Київський національний універститет технологій та дизайну, 2017. https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/10448.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
29

Дегтяренко, Олександр Григорович, Александр Григорьевич Дегтяренко, Oleksandr Hryhorovych Dehtiarenko, and Ю. Ю. Литвиненко. "Організація збутової діяльності на підприємстві." Thesis, Видавництво СумДУ, 2010. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/15419.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
30

Геращенко, Ірина Олексіївна. "Організація служби контролінгу на підприємстві." Thesis, НТУ "ХПІ", 2015. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/27741.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
31

Мелень, Олена Валентинівна. "Організація контрольного процесу на підприємстві." Thesis, Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/43014.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
32

Цибульська, Ю. О. "Організація маркетингу на транскордонних ринках праці." Thesis, Сумський державний університет, 2013. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/48178.

Full text
Abstract:
Розвиток транскордонних ринків праці повинен бути спрямований на забезпечення потреби населення транскордонного ринку праці у вільному працевлаштуванні в межах транскордонного регіону та, як наслідок, зменшення потоків постійної, довготермінової та нелегальної міграції. Транскордонний ринок праці – система суспільних відносин, пов'язана з узгодженням попиту та пропозиції трудових ресурсів, умов формування робочої сили, оплати праці та соціального захисту в межах транскордонного регіону. Він є не просто сумою регіональних ринків, а системою, яка базується на їх взаємозв'язку і взаємодоповненні. Головними елементами транскордонного ринку праці є сукупний попит, який відображає загальну потребу економіки регіону в робочій силі і сукупна пропозиція – все економічно активне населення регіону.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
33

Сотник, Є. В. "Шляхи підвищення продуктивності праці на підприємстві." Thesis, Київський національний університет технологій та дизайну, 2019. https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/14139.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
34

Погорєлова, Тетяна Олексіївна. "Оцінка ефективності праці персоналу на підприємстві." Thesis, Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2017. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/44653.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
35

Киглюк, А. П., and Г. Т. Костромін. "Організація менеджменту допоміжного виробництва на підприємстві." Thesis, КНТУ, 2016. http://dspace.kntu.kr.ua/jspui/handle/123456789/4104.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
36

Зінченко, О. В., and Д. Ю. Киричок. "Організація обліку основних засобів на підприємстві." Thesis, Київський національний університет технологій та дизайну, 2017. https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/7099.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
37

Стрижеус, А. І., and Наталія Йосипівна Радіонова. "Організація обліку оптової торгівлі на підприємстві." Thesis, Київський національний університет технологій та дизайну, 2020. https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/15909.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
38

Радіонова, Наталія Йосипівна, and А. Р. Окончук. "Організація обліку грошових коштів на підприємстві." Thesis, Plateforme scientifique européenne & La Fedeltà, 2021. https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/17849.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
39

Мацишина, Олександра Вікторівна. "Організація постачання матеріальних ресурсів на підприємстві." Bachelor's thesis, КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2020. https://ela.kpi.ua/handle/123456789/35478.

Full text
Abstract:
Дипломна робота на тему: «Організація постачання матеріальних ресурсів на підприємстві» містить 90 сторінок, 18 таблиць, 12 рисунків, 6 формул, 1 додаток. Перелік посилань нараховує 33 найменування. Метою роботи є розгляд теоретичних положень та обґрунтування практичних рекомендацій, щодо удосконалення організації постачання матеріальних ресурсів на підприємстві. Об’єктом дослідження є процес організації постачання матеріальних ресурсів на молокопереробні підприємства України. Предметом дослідження теоретичні засади та практичні положення щодо організації постачання матеріальних ресурсів на ТДВ «Яготинський маслозавод», яке займає провідні позиції на ринку молочної продукції України. База дослідження – ТДВ «Яготинський маслозавод». Методи дослідження. У процесі виконання дипломної роботи першого (бакалаврського) рівня вищої освіти було застосовано сукупність загальних та спеціальних методів дослідження: фінансово-економічний аналіз (для надання організаційно-економічної характеристики підприємства); методи та засоби статистичного, економічного та логістичного аналізу (для дослідження організації постачання матеріальних ресурсів на підприємство); метод графічної інтерпретації (для наочного представлення результатів дослідження); методи експертних оцінок та системного аналізу (для пошуку шляхів удосконалення організації постачання матеріальних ресурсів на підприємство та економічного обґрунтування доцільності реалізації запропонованих заходів). Теоретичною основою дослідження стали наукові розробки провідних вітчизняних та зарубіжних спеціалістів даного напрямку. Під час виконання роботи було дотримано принципів системності та розвитку. Результати роботи. За результатами проведеного дослідження було розроблено проєкт підвищення ефективності організації постачання матеріальних ресурсів на підприємстві, який передбачає автоматизацію процесу організації постачання матеріальних ресурсів. Економічний ефект від провадження запропонованих заходів полягає у економії витрат на сировину та транспортно-заготівельну діяльність у розмірі 243 199 тис. грн. Результатами для управлінської системи є оптимізація процесу організації постачання матеріальних ресурсів на основі корпоративної інформаційної системи планування ресурсі підприємства ERP. Рекомендації щодо використання результатів роботи. Результати проведеного дослідження нададуть змогу вітчизняним промисловим підприємствам використати на практиці запропоновані підходи до підвищення ефективності процесу постачання матеріальних ресурсів, зокрема ТДВ «Яготинський маслозавод», для впровадження системи ERP для автоматизації процесу організації постачання матеріальних ресурсів. Результати впровадження досліджень. Результати дослідження опубліковано в таких наукових працях: 1. Мацишина О. В., Нагорна І. І. Організація постачання матеріальних ресурсів на підприємство / «Бізнес, інновації, менеджмент: проблеми та перспективи»: зб. тез доп. І міжнар. наук.-практ. конф., 23 квітня 2020 р. – Київ : КПІ ім. Ігоря Сікорського, Вид-во «Політехніка», 2018. С. 220-221
Bachelor’s thesis on the topic «Organization of supply of material resources at the enterprise» includes 90 pages, 18 tables, 12 drawings, 1 attachment. The bibliography list consists of 33 items. The purpose of the work. The purpose of this work is to review the theoretical provisions and substantiate practical recommendations for improving the organization of supply of material resources at the enterprise. The research object. The object of research is the process of organizing the supply of material resources to processing enterprises in Ukraine. The research subject. The subject of the research is the theoretical basis and practical provisions for the organization of supplies of material resources to the ODO "Yagotynsky butter plant", which occupies a leading position in the market of dairy products in Ukraine. Research base – ODO "Yagotynsky butter plant". The research methods. In the process of completing the diploma work of the first (bachelor's) level of higher education, a set of General and special research methods was applied: financial and economic analysis (to provide organizational and economic characteristics of the enterprise); methods and means of statistical, economic and logistics analysis (to study the organization of material resources supplies to the enterprise); the method of graphical interpretation (to visually present the results of the study); methods of expert assessments and system analysis (to find ways to improve the organization of supplies of material resources to the enterprise and economic justification of the feasibility of implementing the proposed measures). The theoretical basis of the research was the scientific developments of leading domestic and foreign specialists in this field. During the performance of the work, the principles of consistency and development were observed. The results of work. Based on the results of the research, a project was developed to improve the efficiency of organizing the supply of material resources at the enterprise, which provides for the automation of the process of organizing the supply of material resources. The economic effect of the proposed measures is to save costs for raw materials and transport and procurement activities in the amount of 243,199 thousand UAH. The goal of the management system is to optimize the process of organizing the supply of material resources based on the enterprise resource planning corporate information system ERP. Recommendations about the usage and application of the results of work. Recommendations for using the results of the work. The results of the research allow domestic industrial enterprises to use in practice the proposed approaches to improving the efficiency of the supply of material resources, in particular, the yagotinsky Creamery, to implement an ERP system for automating the process of organizing the supply of material resources. The results of research implementation. Results of research implementation. The results of the research are published in the following scientific papers: 1. Matsishina A.V., Nagornaya I. I. Organization of supplies of material resources to the enterprise / Business, innovation, management: problems and prospects": SB. TEZ add. And international science-practical Conf. April 23, 2020 – Kiev: KPI them. Igor Sikorsky, Politechnika Publishing House, 2018. Pp. 220-221
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
40

Єршова, Наталя Юріївна, and Д. Ю. Кохна. "Організація обліку власного капіталу на підприємстві." Thesis, НТУ "ХПІ", 2014. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/23658.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
41

Фальченко, Олена Олександрівна, Т. Ю. Пономаренко, and С. Г. Сиволап. "Організація обліку основних засобів на підприємстві." Thesis, Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2018. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/39279.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
42

Маслак, Марія Володимирівна, and Петро Григорович Перерва. "Організація технологічного трансферу на машинобудівному підприємстві." Thesis, Академія внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України, 2013. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/29441.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
43

Нісфоян, С. С., and В. В. Кадук. "Удосконалення системи оплати праці персоналу на підприємстві." Thesis, КОД, 2016. http://dspace.kntu.kr.ua/jspui/handle/123456789/3502.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
44

Маценко, Олександр Михайлович, Александр Михайлович Маценко, Oleksandr Mykhailovych Matsenko, and М. М. Болінова. "Шляхи удосконалення системи оплати праці на підприємстві." Thesis, Вид-во СумДУ, 2010. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/14769.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
45

Жулавський, Аркадій Юрійович, Аркадий Юрьевич Жулавский, Arkadii Yuriiovych Zhulavskyi, and С. С. Мащенко. "Мотивація та оплата праці на промисловому підприємстві." Thesis, Видавництво СумДУ, 2010. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/15461.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
46

Чмих, Т. О. "Організаційно-економічні основи оплати праці на підприємстві." Master's thesis, Сумський державний університет, 2018. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/71238.

Full text
Abstract:
Мета кваліфікаційної роботи - виклад на прикладі конкретного підприємства формування і використання фонду заробітної плати, вивчення законодавчого регулювання відповідних розрахунків з персоналом по оплаті праці Об'єкт дослідження - фонд заробітної плати працівників виробничого підприємства. Метод дослідження - аналіз, порівняння, табличний метод представлення даних і матеріалу. У першому розділі роботи «Організаційно-економічний механізм заробітної плати» розглянуті тарифна форма оплати праці працівників, процес формування заробітної плати, а також система преміювання. У другому розділі роботи «Аналіз формування і використання заробітної плати на ВАТ СМНВО ім. М. В. Фрунзе »проводиться ознайомлення з діяльністю ВАТ ім. М. В. Фрунзе, аналізується рівень використання коштів на оплату праці за допомогою абсолютних і відносних показників, проведений факторний аналіз зарплати методом абсолютних різниць, а також аналізується зміна - заробітної плати в динаміці.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
47

Галинська, Юлія Вікторівна, Юлия Викторовна Галинская, Yuliia Viktorivna Halynska, and І. М. Бахлова. "Основні напрямки підвищення продуктивності праці на підприємстві." Thesis, Сумський державний університет, 2013. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/33155.

Full text
Abstract:
Управління трудовими ресурсами визнається однією з найбільш важливих сфер життя організації, здатного багаторазово підвищити її ефективність. При цитуванні документа, використовуйте посилання http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/33155
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
48

Райко, Валентина Федорівна, and Євгеній Олександрович Семенов. "Колективний договір – опора охорони праці на підприємстві." Thesis, ТОВ "Планета-Прінт", 2020. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/49158.

Full text
Abstract:
Розглянута важливість колективного договору в сучасному етапі змін в Україні, що призводять до зниження соціальних стандартів. Підкреслена роль профспілкових органів на локальному рівні, які повинні покращити свою роботу у сфері колективно-договірного регулювання трудових відносин.
The importance of the collective agreement in the current stage of changes in Ukraine that lead to lower social standards is considered. The role of trade union bodies at the local level, which should improve their work in the field of collective bargaining, is emphasized.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
49

Калініченко, З. Д. "Організація стратегічного маркетингу та планування на підприємстві." Thesis, ТОВ «ДД «Папірус», 2013. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/37363.

Full text
Abstract:
Актуальною проблемою стратегічного маркетингу на вітчизняних промислових підприємствах є ефективне інформаційне забезпечення маркетингових рішень. Від вибору й оцінки критеріїв маркетингових та стратегічних планів залежить якість управлінського процесу на підприємстві.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
50

Рябенков, Олексій Віталійович, Алексей Витальевич Рябенков, and Oleksii Vitaliiovych Ryabenkov. "Організація системи фінансового контролінгу на промисловому підприємстві." Thesis, Сумський державний університет, 2016. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/44497.

Full text
Abstract:
Дисертаційне дослідження присвячене розвитку теоретико-методичних засад та розробці практичних рекомендацій з організації системи фінансового контролінгу підприємств (ФКП) на основі ефективного використання потенціалу його прибутковості та управління фінансовими ризиками. Удосконалено концептуальні засади організації та побудовано модель системи ФКП, спрямовану на ефективне використання потенціалу прибутковості; розроблено науково-методичний підхід до оцінювання фінансового ризику втрати ринкової вартості підприємства та потенціалу прибутковості промислового підприємства; поглиблено методичні засади оптимізації структури витрат, які передбачають врахування залежності ринкової вартості підприємства від чинників її формування; запропоновано підходи до управління фінансовими ризиками діяльності в системі ФКП.
В диссертационном исследовании решается важная научно-практическая задача развития теоретико-методических основ и формирования рекомендаций в области организации систем финансового контроллинга промышленных предприятий (ФКП) на основе эффективного использования потенциала прибыльности. Результатом исследования является совершенствование концептуальных основ организации систем ФКП, а также предложения и разработки, касающиеся совершенствования организационного и методического обеспечения финансового контролинга. При этом в качестве основных целевых параметров мониторинга в системах контроллинга на предприятии рассматриваются финансовый риск и потенциал прибыльности. В работе предложен научно-методический подход к оценке финансового риска, позволяющий учитывать тенденции его формирования под воздействием факторов создания рыночной стоимости предприятия. Изложены авторские подходы к управлению рисками предприятия в системе ФКП, основанные на использовании параметрического линейного программирования эффективности и рискованности деятельности промышленного предприятия. Их применение позволяет осуществлять обоснованный выбор стратегии управления финансовыми рисками с учетом реальных и потенциальных финансовых возможностей, существующих финансово-экономических ограничений, а также воздействия стимулирующих и дестимулирующих факторов формирования рыночной стоимости предприятия. Определены требования и направления формирования функциональных элементов организации системы ФКП (организационно-технического, методического обеспечения, информационной системы), представлена классификация центров ответственности по классам, типам, видам, построена модель финансового контроллинга, направленного на эффективное использование потенциала прибыльности. Разработан научно-методический подход к проведению оценки потенциала прибыльности промышленного предприятия, предполагающий расчет интегрального уровня, характеризующего соответствие факторов формирования рыночной стоимости предприятия их среднерыночным значениям. Он позволяет идентифицировать класс использования потенциала прибыльности и осуществлять формирование комплекса мер, ориентированного на управление стоимостью финансового контроллинга с учетом финансово-экономических особенностей текущего финансового состояния предприятия. Предложен научно-методический подход к определению оптимальной структуры расходов промышленного предприятия, предусматривающий применение приёмов экономико-математического моделирования и линейного программирования для формализации влияния изменения структуры расходов на рыночную стоимость предприятия и другие финансово-экономические показатели. Эти показатели являются факторами формирования экономической добавленной стоимости в сбалансированной системе показателей, используемой для конкретизации целевых и контролируемых параметров стратегии развития предприятия в системе ФКП.
Dissertation research is devoted to the development of theoretical and methodical background and formation of practical recommendations for the organization of the enterprise financial controlling system through the effective use of its profitability potential and financial risk management. Conceptual basis of the organization of enterprise financial controlling system and the model that is oriented on the effective use of enterprise profitability potential are developed; scientific and methodical approach to the assessment of financial risk of enterprise market value loss and its profitability potential is developed; methodical framework to the optimization of cost structure that takes into account dependence of enterprise market value on the factors of it formation is deepened; approaches to the financial risks management in the enterprise financial controlling system are proposed.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography