Academic literature on the topic 'Оподаткування операцій з необоротними активами'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Оподаткування операцій з необоротними активами.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Оподаткування операцій з необоротними активами"

1

Сердюк, І. Г. "Непряме оподаткування операцій з нематеріальними активами." Фінанси України, no. 8 (2005): 25–31.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Бугай, О. "ОПОДАТКУВАННЯ ВІРТУАЛЬНИХ АКТИВІВ В УКРАЇНІ ТА СВІТІ." Юридичний вісник, no. 6 (February 16, 2022): 138–44. http://dx.doi.org/10.32837/yuv.v0i6.2276.

Full text
Abstract:
Стаття присвячена висвітленню питання особливостей оподаткування віртуальних активів в Україні та світі. Було досліджено ряд чинних нормативно-правових актів та законопроєктів, пов’язаних зі встановлення правового режиму віртуальних активів в Україні. Автор наголошує, що найбільш актуальним з точки зору доктринального дослідження є Проєкт Закону України «Про віртуальні активи» № 3637, прийнятий у другому читання, однак ветований Президентом України. Автором було ґрунтовно проаналізовано не лише нормативно-правові акти у сфері оподаткування віртуальних активів, а й правозастосовні акти податкових органів, зокрема індивідуальні податкові консультації. Розглянуто позицію контролюючих органів щодо оподаткування операцій з віртуальними валютами на підставі індивідуальних податкових консультацій. Автор окремо звернув увагу на понятійно-категоріальний апарат, запропонований рядом законопроєктів та присутній у чинних нормативно-правових актах. З огляду на важливий характер та практичну значимість оподаткування віртуальних активів для податкової системи України було розглянуто зарубіжні підходи до врегулювання аналогічних операцій. Автор зазначає, що Швеція не має заборон на використання або торгівлю віртуальними валютами, однак, якщо криптокомпанія пропонує послуги, де віртуальні валюти виступають засобами платежу, то така юридична особа зобов’язана зареєструватися як фінансова установа в управлінні фінансового та страхового нагляду Швеції. Було наголошено на тому, що естонське законодавство щодо криптобізнесу найсуворіше з незабороненого, однак прозорість та чіткість законодавчих приписів перетворила Естонію в одне з найпривабливіших місць для реєстрації криптостартапів. Азіатсько-Тихоокеанський регіон залишається одним із найсуперечливіших у сфері регулювання віртуальних валют як «революційного» явища, за винятком Японії. Автором було проаналізовано ставки податків на оподаткування операцій з віртуальними активами в Японії, Ізраїлі, США та інших країнах. Як висновок, автор зазначає, що зареєстровані проєкти законів України у першу чергу, повинні подолати проблематику, що пов’язана із термінологічною визначеністю.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Кушнір, І. М. "Оподаткування податком на додану вартість операцій з нематеріальними активами в європейському законодавстві." Теорія і практика інтелектуальної власності, no. 3 (101) (2018): 99–108.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Долженков, О. В. "УДОСКОНАЛЕННЯ АДМІНІСТРУВАННЯ ПОДАТКУ З ДОХОДІВ ФІЗИЧНИХ ОСІБ ІЗ МЕТОЮ ПІДВИЩЕННЯ ПРИВАБЛИВОСТІ ОПЕРАЦІЙ З ІНВЕСТИЦІЙНИМИ АКТИВАМИ В КОНТЕКСТІ РОЗВИТКУ ФОНДОВОГО РИНКУ В УКРАЇНІ." Знання європейського права, no. 3 (February 3, 2021): 89–93. http://dx.doi.org/10.32837/chern.v0i3.105.

Full text
Abstract:
Аналіз чинного податкового законодавства України, що пов'язане з питаннями оподаткування податком з доходів фізичних осіб операцій з інвестиційними активами, свідчить про неоднозначне тлумачення норм Податкового кодексу України з боку контролюючих органів, що, у свою чергу, створює фіскальні перепони для активного залучення податкових резидентів України до операцій з інвестиційними активами як на території України, так і за її межами. У статті зазначено, що фінансовий результат за операціями із цінними паперами чи деривативами визначається платником податку. При цьому платник податку визначає фінансовий результат за операціями із цінними паперами чи деривативами, що перебувають в обігу на фондовій біржі, окремо від фінансового результату за операціями із цінними паперами чи деривативами, що не перебувають в обігу на фондовій біржі. Обґрунтовано, що в умовах тривалої фінансової кризи, спаду промислового виробництва, хронічного дефіциту Державного бюджету України, критичної залежності від фінансування з боку міжнародних фінансових інституцій, через що у держави бракує коштів на здійснення якісних структурних інвестицій в різних сферах суспільного життя, Україна повинна створювати сприятливі умови для залучення через фінансові інструменти додаткового фінансового ресурсу, в тому числі і за рахунок громадян України (наприклад, розміщення облігацій внутрішньої державної позики на внутрішньому ринку або облігацій зовнішньої державної позики, які розміщуються на іноземних фондових майданчиках). Із метою спрощення адміністрування податку з доходів фізичних осіб та військового збору по операціям з інвестиційними активами запропоновано ввести зміни. Зазначено, що можуть бути випадки, коли податковий резидент-фізична особа досить активна на фондовому ринку, тому вона подає податкову декларацію, оскільки від'ємне значення загального фінансового результату з операціями з інвестиційними активами (розмір інвестиційних збитків більший ніж розмір інвестиційних прибутків) буде впливати на загальний фінансовий результат в поточному звітному році. Підсумовано, що запровадження однакового підходу в оподаткуванні інвестиційного прибутку, отриманого фізичними особами-резидентами України як на території України, так і за її межами, а також послаблення адміністративного навантаження спростить доступ потенційних інвесторів-податкових резидентів до фондового ринку України.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Puhachenko, Olha, and Tetiana Fomina. "Testing of the System of Accounting and Internal Control of Transactions With Non-Current Assets." Central Ukrainian Scientific Bulletin. Economic Sciences, no. 6(39) (2021): 186–97. http://dx.doi.org/10.32515/2663-1636.2021.6(39).186-197.

Full text
Abstract:
Testing of the system of accounting and internal control of transactions with non-current assets was considered in the article. The objective of the article is to study the necessity, importance and position of testing in the assessment of accounting and internal control, as well as the presentation of the author's version of the test of transactions with non-current assets. This study was conducted using the historical method, methods of analysis, generalization, grouping and comparison. For better perception of the information and when testing the system of accounting and internal control of transactions with non-current assets the method of graphical representation was used. According to the study results it was found that testing procedures are important in assessing the company's accounting and internal control system. It has also been found that there is currently no single definition of "testing", which leads to inconsistencies and ambiguities in the use of this term. It was found that testing was used mainly during audits to identify "weaknesses", to adjust the audit process and to use specific procedures. Currently, the limits of the use of testing have expanded and are used in the overall assessment of accounting and internal control system, and to establish its effectiveness and feasibility. We have deepened our understanding of the assessment of internal control system through tests and tried to change the attitude to the testing system as an effective management tool. The presented test of assessment of the system of accounting and internal control of operations with non-current assets covers all stages of the "life cycle" of their certain types in the company. Prospects for further research are seen in the development of tests of accounting and internal control of certain non-current assets (intangible assets, work in progress, fixed assets, investment property, long-term biological assets, long-term financial investments, long-term receivables, deferred tax assets, other non-current assets) taking into account industry characteristics, types of economic activity, organizational and legal forms of economic entities.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Дмитрук, Борис, Людмила Германенко, and Ніна Cвєтлoва. "ОСОБЛИВОСТІ ТА НАПРЯМКИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОБЛІКОВОЇ ПОЛІТИКИ НЕОБОРОТНИХ АКТИВІВ В ОБЛІКУ І ОПОДАТКУВАННІ." Економіка та суспільство, no. 30 (August 31, 2021). http://dx.doi.org/10.32782/2524-0072/2021-30-5.

Full text
Abstract:
У статті розглянуто сутність та необхідність формування облікової політики стосовно основних облікових елементів за операціями із необоротними активами у відповідності з вимогами Податкового кодексу України. Виявлено проблемні питання у наближенні фінансових та податкових необоротних активів, що обумовлюють необхідність коригування фінансового результату до оподаткування. Досліджена сутність облікової політики як з наукової (теоретичної) так і з практичної сторін: внутрішнього стандарту обліку, побудованого на сукупності способів і процедур ведення обліку, що використовується з метою підготовки, складання та подання форм звітності, із врахуванням економічних інтересів користувачів інформації. Оптимізацію облікової політики необоротних активів в Україні стримує відсутність окремого Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку (НП(С)БО, який регламентував би формування облікової політики. Розроблені і запроваджені варіанти структури Положення та додаткового розділу в наказ, з метою формування облікової політики для бухгалтерського обліку та показників податкової звітності.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Ковтун, Володимир, and Ольга Овсієнко. "КРИПТОВАЛЮТНІ ВІДНОСИНИ В УКРАЇНІ: ЕКОНОМІКО-ПРАВОВИЙ АНАЛІЗ." Економіка та суспільство, no. 31 (September 28, 2021). http://dx.doi.org/10.32782/2524-0072/2021-31-50.

Full text
Abstract:
У статті розглядаються передумови формування та розвитку криптовалютних відносин, стан їх правового регулювання в Україні. Доведено, що правове регулювання криптовалютних відносин в Україні недостатнє, що має негативні економічні наслідки у вигляді шахрайства, недоотримання державним бюджетом коштів. Обґрунтовано шляхи удосконалення нормативно-правового регулювання криптовалютних відносин, а саме: упорядкування термінологічної бази; визначення напрямів роботи з криптовлютними активами; встановлення дозволу юридичним особам на роботу з криптовалютою; регламентація оподаткування криптовалютних операцій. Визначено позитивні соціально-економічні наслідки унормування криптовалютного обігу – введення криптовалют у господарський обіг, запобігання економічному шахрайству, збільшення надходжень до державного бюджету.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Yatsyk, Tetiana. "TAXATION REGULATORY FRAMEWORK OF CRYPTO-ASSETS IN UKRAINE AND IN THE WORLD." Young Scientist 8, no. 72 (August 2019). http://dx.doi.org/10.32839/2304-5809/2019-8-72-31.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Dissertations / Theses on the topic "Оподаткування операцій з необоротними активами"

1

Головата, Людмила Сергіївна. "Облік і оподаткування операцій з необоротними активамина прикладі ТОВ «Епіцентр К», м. Київ." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11560.

Full text
Abstract:
У вступі обґрунтовано актуальність теми дипломної роботи, викладено її мету, задачі та практичне значення. У першому розділі розглянуті теоретичні основи обліку та оподаткування операцій з необоротними активами. У другому розділі розглянуто особливості обліку та оподаткування операцій з необоротними активами уТОВ «Епіцентр К», м. Київ. У третьому розділі окреслено напрями удосконалення обліку та оподаткування операцій з необоротними активами на підприємстві. У висновках узагальнено результати проведеного дослідження.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Мельничук, Олександр Миколайович. "Облік, контроль та оподаткування віртуальних активів на прикладі ТОВ «Мальта ЛТД», м.Хмельницький." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11541.

Full text
Abstract:
Об’єктом дослідження роботи виступили віртуальні активи і господарські операції, пов’язані з їх формуванням і використанням ресурсів ТзОВ «Мальта Лтд». Предметом наукового дослідження є теоретико-методологічні та процедурно-організаційні аспекти обліку, фіскального оподаткування та фінансового контролю операцій з віртуальними активами на прикладі ТзОВ «Мальта Лтд». Наведені в дипломній роботі пропозиції спрямовані на вдосконалення методики оцінки справедливої вартості віртуальних активів у обліку відповідно до норм міжнародних стандартів за рахунок використання концепції ієрархії первісної вартості до віртуальних активів з метою відображення повної та достовірної інформації у звітності.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Book chapters on the topic "Оподаткування операцій з необоротними активами"

1

Овсюк, Н. В., І. І. Афанас’єва, and В. І. Славінський. "ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ ФІНАНСОВОГО ОБЛІКУ ЗА МСФЗ ТА ОПОДАТКУВАННЯ ВІРТУАЛЬНОЇ ВАЛЮТИ В СИСТЕМІ СТАЛОГО РОЗВИТКУ НАЦІОНАЛЬНИХ ЕКОНОМІК." In Economics, management and administration in the coordinates of sustainable development. Publishing House “Baltija Publishing”, 2021. http://dx.doi.org/10.30525/978-9934-26-157-2-4.

Full text
Abstract:
Ураховуючи нову парадигму співробітництва світових країн у сфері цифрових технологій, сучасні форми цифрового співробітництва на базі використання фінансовим сектором економіки віртуальних валют повинні стати потужним каталізатором для досягнення цілей сталого розвитку. Нині у світі, а також в Україні існують такі основні проблемні питання щодо здійснення операцій із віртуальними валютами: відсутність їхнього правового статусу та методики обліку, неврегульованість бази оподаткування. Обов’язковою умовою для облікового визнання віртуальної валюти є визначення її правового статусу. Незважаючи на зростання популярності віртуальної валюти, у МСФЗ досі не затверджено спеціальних роз’яснень щодо її обліку. Ураховуючи необхідність регулювання операцій, пов’язаних із віртуальною валютою, запропоновано напрями облікового забезпечення, які можуть впливати на вартість бізнесу суб’єктів господарювання. Операції з купівлі-продажу віртуальної валюти відповідно до законодавства розцінюються як діяльність, яка має на меті отримання прибутку, а тому фактично є підприємницькою діяльністю, яка підлягає оподаткуванню. Технологічні інновації, пов’язані з віртуальними активами, відкривають багато перспективних можливостей щодо вдосконалення фінансових аспектів сталого розвитку світової економіки.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography