Academic literature on the topic 'Облік і аудит фінансових результатів'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Облік і аудит фінансових результатів.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Облік і аудит фінансових результатів"

1

Кравченко, Юлія, and Олександр Ружанський. "ВНУТРІШНІЙ АУДИТ СИСТЕМИ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ЯК ЕЛЕМЕНТ ПУБЛІЧНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ." Науковий вісник: Державне управління, no. 1(11) (March 31, 2022): 260–75. http://dx.doi.org/10.33269/2618-0065-2022-1(11)-260-275.

Full text
Abstract:
Для виконання функцій держави, зокрема таких як соціальна, створюються бюджетні установи. Джерелом фінансування таких організацій є Державний бюджет України. Важливо, щоб народ як джерело влади в Україні був упевнений, що керівники бюджетної установи здійснюють публічний менеджмент у такий спосіб, який забезпечує досягнення цілей діяльності організації, ефективне, економічне та законне використання бюджетних коштів. Для встановлення рівня належного управління цими коштами застосовуються різні форми контролю. Метою статті є дослідження поняття державного фінансового аудиту, місця внутрішнього аудиту в класифікації державного фінансового аудиту та результатів здійснення такого аудиту в системі Державної служби України з надзвичайних ситуацій як елементу ефективного публічного менеджменту. У статті досліджено внутрішній аудит як форму контролю, його місце в класифікації державного фінансового аудиту. Запропоновано авторське визначення державного фінансового аудиту як дослідження напрямів та підстав використання бюджетних ресурсів, перевірку бухгалтерського обліку, фінансової звітності бюджетних установ та надання впевненості стосовно рівня її достовірності й рекомендацій щодо удосконалення функціонування системи внутрішнього контролю в аудиторському звіті та контроль відповідності діяльності бюджетної установи вітчизняним нормативно-правовим актам. Внутрішній аудит класифікується в системі державного фінансового аудиту поряд із зовнішнім залежно від інституцій, якими проводиться аудит. На підставі аналізу визначень поняття «внутрішній аудит» змодельовано цей термін. Зазначено, що об’єктом внутрішнього аудиту, зокрема, є система внутрішнього контролю щодо побудови якої підрозділ внутрішнього аудиту надає методичну допомогу. В цьому науковому доробку досліджено фактичний стан справ із запровадженням внутрішнього контролю в системі Державної служби України з надзвичайних ситуацій (далі – ДСНС). Представлено результати здійснення внутрішнього аудиту в системі ДСНС як елементу ефективного публічного менеджменту. В підсумку встановлено, що система внутрішнього контролю в системі ДСНС потребує доопрацювання в частині розроблення адміністративних регламентів окремих процесів, їх гармонізацію з метою запобігання ризикам прийняття нерезультативних управлінських рішень під час здійснення повсякденної діяльності та недопущення порушень вимог чинного законодавства надалі. Напрямами подальших наукових розвідок є дослідження видів ризиків діяльності організацій в системі ДСНС та шляхів їх нейтралізації відповідними заходами контролю, які мають бути обраними публічними менеджерами різних ланок управління.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Альхасанат, Халед Ахмад Харун, and Анас Мохаммад Муса Алроввад. "NATIONAL STANDARDS OF ACCOUNTING AND REPORTING IN THE ERA OF DIGITALIZATION OF THE ECONOMY." Financial and credit activity problems of theory and practice 1, no. 42 (March 31, 2022): 154–61. http://dx.doi.org/10.55643/fcaptp.1.42.2022.3727.

Full text
Abstract:
Анотація. Запропоновано авторський погляд на національні стандарти бухгалтерського обліку та звітності в контексті цифровізації економіки. Розглянуто ключові тенденції цифровізації та її вплив на бухгалтерський облік як у світі, так і в Україні. Висвітлено провідні технології, які з’явилися в результаті тенденції цифровізації та їхній вплив на бухгалтерський облік і звітність. Наведено приклади передового досвіду з розвинених країн щодо застосування нових технологій у контексті бухгалтерського обліку та звітності. Особливу увагу приділено обліку криптоактивів. Представлено особливості обліку та звітності залежно від характеру окремих видів криптоактивів. Узагальнено найкращі галузеві практики і позиції провідних аудиторських компаній щодо обліку та звітності криптоактивів. Наведено приклади законодавчої практики розвинених країн щодо обліку, звітності та оподаткування криптоактивів. Проведено огляд законів і нормативних актів щодо криптоактивів в Україні. Висвітлено відповідні стандарти бухгалтерського обліку, які можна було б застосувати при розгляді різних аспектів криптоактивів. Визначено, що застосування ефективної нормативно-правової бази та рекомендацій є ключовою проблемою в контексті обліку і звітності криптоактивів. Наведено перелік запитань для дослідника або практика в контексті визначення підходу до обліку та звітності криптоактивів. Наведено приклад обліку токена відповідно до наявних в Україні стандартів бухгалтерського обліку. Узагальнено найкращі практики зовнішнього аудиту криптоактивів у рамках аудиту фінансової звітності компаній. Окреслено потенційні зони ризику зовнішнього аудиту в контексті криптоактивів. Представлено авторське бачення потенційних напрямів еволюції національних стандартів бухгалтерського обліку в контексті цифровізації економіки. Ключові слова: національні стандарти бухгалтерського обліку, цифровізація, блокчейн, криптоактиви, токен. Формул: 0; рис.: 0; табл.: 1; бібл.: 15.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Воляк, Леся, and Яна Лукиянчук. "УЧЕТ ФИНАНСОВЫХ РЕЗУЛЬТАТОВ СЕЛЬСКОХОЗЯЙСТВЕННЫХ ПРЕДПРИЯТИЙ." Modern engineering and innovative technologies, no. 09-02 (October 29, 2018): 113–16. http://dx.doi.org/10.30890/2567-5273.2019-09-02-024.

Full text
Abstract:
Досліджено теоретичні та практичні засади формування та обліку фінансових результатів сільськогосподарських підприємств. Обгрунтовано можливі шляхи покращення обліку в аграрному секторі з урахування специфіки діяльності.Встановлено, що облік фінансових р
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Салямон-Міхєєва, К. Д. "Проблеми та напрями вдосконалення обліку, аудиту та аналізу фінансових результатів діяльності підприємства." Економіка. Фінанси. Право, no. 4 (2019): 22–25.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Pavelko, O. V. "ОЦІНКА, КАЛЬКУЛЮВАННЯ, ДОКУМЕНТУВАННЯ: ВПЛИВ ЕЛЕМЕНТІВ МЕТОДУ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ НА ОБЛІК ФІНАНСОВИХ РЕЗУЛЬТАТІВ БУДІВЕЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВ." Bulletin National University of Water and Environmental Engineering 1, no. 85 (July 24, 2019): 142. http://dx.doi.org/10.31713/ve1201915.

Full text
Abstract:
У статті досліджено сутність елементів методу бухгалтерського обліку (оцінки, калькуляції та документування) та визначено їх вплив на побудову обліку фінансових результатів будівельних підприємств.Встановлено, що методи бухгалтерського обліку (спеціальні, специфічні, приватно-наукові, ті, що сформовані в середовищі бухгалтерського обліку) як система складних багаторівневих зв’язків забезпечують розвиток інструментарію, за допомогою якого досліджуються об’єкти обліку.Обчислення фінансових результатів відбувається шляхом співставлення доходів і витрат, які представляють собою об’єкт оцінки, а підходи до їх оцінки обумовлюються обраною концепцією фінансових результатів та залежать від поставленої мети. Визначено, що оцінка бере участь у формуванні обліково-економічної інформації на всіх етапах облікового процесу, починаючи зі складання первинних документів і завершуючи формуванням фінансової звітності. Кожний об’єкт бухгалтерського обліку має специфічні особливості, відтак, виступає водночас об’єктом оцінки.Досліджено шляхи впливу на витрати будівельних підприємств, що спричиняє зміну розміру фінансових результатів, серед яких виокремлено: вибір порядку створення резерву сумнівних боргів, методу обліку витрат на виробництво, порядку калькулювання собівартості, методу оцінки ступеня завершеності робіт тощо. Проведений аналіз статей калькулювання витрат згідно з попередньою та чинною редакцією Методичних рекомендацій з формування собівартості будівельно-монтажних дає підстави стверджувати, що в попередній редакції Методичних рекомендацій з формування собівартості будівельно-монтажних робіт № 30 статті калькулювання витрат було розділено на прямі та непрямі. Новою редакцією такого розподілу не передбачено, визначено чотири статті калькулювання витрат, скорочено перелік статей калькулювання витрат. З’ясовано, що документація є одним із надважливих елементів методу бухгалтерського обліку, що використовується для первинного спостереження за господарськими операціями. Окреслено основні засади документування процесу будівництва.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Гресь, Н. "Критерії комплексного оцінювання результатів виробничої практики зі спеціальності " Облік і аудит"." Бухгалтерський облік і аудит, no. 8 (2007): 59–64.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Halushchak, I. Ye, and N. L. Lutsiv. "БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК І ЗВІТНІСТЬ В СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ." Actual problems of regional economy development 1, no. 17 (November 30, 2021): 233–45. http://dx.doi.org/10.15330/apred.1.17.233-245.

Full text
Abstract:
Стаття спрямована на дослідження бухгалтерського обліку та звітності в системі управління підприємством. Метою статті є дослідження бухгалтерського обліку та звітності в системі управління підприємством. Під час написання статті були використані основні загальнонаукові методи дослідження, а саме: аналіз, синтез, індукція й дедукція. Розкрито бухгалтерський облік як основу інформаційної системи управління підприємством. Показано періодизацію розвитку бухгалтерського обліку як однієї зі складових управління. Сформовано головну мету інформаційної системи. Показано структуру бухгалтерського обліку. Наведено найважливіші об’єкти інформаційного забезпечення управління підприємством з позиції реалізації задач бухгалтерського обліку. Визначено правові засади регулювання, організації і ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності в Україні. Визначено роль державного регулювання в бухгалтерському обліку. Показано місце фінансової звітності в системі інформаційного забезпечення обґрунтування і прийняття рішень. Розкрито зв’язок фінансової звітності з основними класичними функціями менеджменту. Наведено поняття про облікову політику підприємств. Представлено складові облікової політики щодо витрат, доходів та фінансових результатів. Наведено основні характеристики бухгалтерської звітності. Класифіковано загальну сукупність всієї інформації на підприємстві. Досліджено, що в умовах посиленої конкуренції питання щодо бухгалтерського обліку та звітності в організації, будь-якої форми власності та виду діяльності, став одним з найважливіших етапів процесу адміністрування на підприємстві. Важливість цього етапу полягає в тому, що основою успіху та ефективності є не тільки бухгалтерський облік та управління, а й аналіз та контроль, які відіграють не менш значну роль в прийнятті управлінських рішень. Бухгалтерський облік, як і будь-яка складова підприємницької діяльності потребує регулювання з боку держави та визнання на міждержавному рівні, а система бухгалтерського обліку витрат, доходів та фінансових результатів підприємства в сучасних умовах не може повноцінно існувати без належної нормативно-правової бази.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Редченко, К. І., and М. Ю. Чік. "ЗВЕДЕНИЙ ОБЛІК ВИТРАТ ЯК СКЛАДОВА ФОРМУВАННЯ РЕЗУЛЬТАТУ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА." Herald of Lviv University of Trade and Economics Economic sciences, no. 61 (December 22, 2020): 68–73. http://dx.doi.org/10.36477/2522-1205-2020-61-10.

Full text
Abstract:
У статті досліджено проблему повноти та своєчасності відображення в системі обліку вит-рат, доходів і фінансових результатів. Охарактеризовано особливість організації обліку результатів діяль-ності підприємств у сфері надання послуг. Визначено роль бухгалтерського обліку і контролю за господарсько-фінансовою діяльністю підприємства в системі формування результатів діяльності підприємства. Обґрунто-вано спрямування організації обліку результатів діяльності на підприємствах на забезпечення максимальної ефективності облікових процедур. Досліджено наукові погляди вітчизняних, зарубіжних вчених та норми нор-мативно-правових актів стосовно дефініції “зведений облік”. Розглянуто методику зведеного обліку витрат на підприємствах. Визначено послідовність організації та здійснення зведеного обліку витрат. Подано ав-торське бачення зведеного обліку витрат на підприємствах з врахуванням організаційно-технологічних особ-ливостей діяльності в умовах застосування національних і міжнародних стандартів бухгалтерського обліку (фінансової звітності). Запропоновано форму відомості “Зведення витрат” як документ, у якому відобража-ють: результати узагальнення обліку витрат у розрізі калькуляційних статей витрат; основних етапів діяль-ності підприємства, за якими потрібно узагальнювати витрати. Досліджено наукові погляди вітчизняних, зарубіжних вчених стосовно визначення поняття “калькуляція”. Визначено місце калькулювання собівартості послуг в системі бухгалтерського обліку підприємств. Досліджено види собівартості послуг на підприємствах. Охарактеризовано особливості методів обліку витрат і калькулювання собівартості послуг на підприємствах. Доведено, що раціональна організація зведеного обліку витрат та калькулювання собівартості послуг являє собою методично найбільш складну й відповідальну ділянку обліку.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Osadcha, O. O. "КОНЦЕПЦІЇ ФОРМУВАННЯ ФІНАНСОВИХ РЕЗУЛЬТАТІВ ЯК ОБ’ЄКТІВ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ." Bulletin National University of Water and Environmental Engineering 1, no. 89 (June 4, 2020): 144. http://dx.doi.org/10.31713/ve1202013.

Full text
Abstract:
У статті досліджуються підходи до формування фінансових результатів як об’єктів бухгалтерського обліку з історичної точки зору та їх порівняння із сучасними економічними реаліями. Розкрито синтаксичну, семантичну та прагматичну концепції відображення прибутку як результату діяльності суб’єкта господарювання. Зазначені три концепції відображення фінансових результатів є важливим внеском у розвиток науки про бухгалтерський облік, втім вони носять загальний характер і сформульовані на підставі досвіду розвитку економічної системи та обліку у західних країнах. Незважаючи на їхню наукову цінність, використання на практиці лише однієї з концепцій призведе до необ’єктивності обліково-аналітичної інформації, порушить гармонійність облікової системи. Приділено увагу статичній та динамічній теорії балансу. Визначено, що мета статичного балансу – оцінка майна суб’єкта господарювання і його платоспроможності, мета динамічного – обчислення фінансового результату та забезпечення можливості оцінки ефективності діяльності. Встановлено, що сучасна методологія бухгалтерського обліку частково заснована на теорії динамічного балансу та принципах обчислення фінансових результатів, розроблених Е. Шмаленбахом у 1908 році, а саме: узгодженості і безперервності, зіставності, надійності і визначеності методів обліку, обачності, одноманітності оцінювання, реалізації при розподілі доходів, причинності при розподілі витрат Встановлено, що сучасні форми звітності, які застосовуються у вітчизняній і світовій практиці, засновані на органічному поєднанні статичної та динамічної балансових теорій, що підвищує ступінь достовірності облікової інформації. Дуалізм балансових теорій та синтез концепцій визнання доходу, покладених в основу побудови фінансової звітності, не завжди призводить до позитивних результатів, оскільки виникає можливість маніпулювання величиною фінансового результату та капіталу суб’єкта господарювання. Для забезпечення достовірності прибутку як інструменту покращення ліквідності активів та зобов’язань, критерію довіри інвесторів тощо методика обліку бухгалтерського обліку господарської діяльності покликана враховувати фактори визнання номінального, реального та фіктивного прибутку.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Семенець, А., Г. Даценко, О. Панфілов, Є. Кузькін, and О. Панкратова. "УДОСКОНАЛЕННЯ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ ШЛЯХОМ ПІДВИЩЕННЯ ДІЄВОСТІ ВНУТРІШНЬОГО КОНТРОЛЮ В КОНТЕКСТІ МІЖНАРОДНОГО БІЗНЕСУ." Financial and credit activity problems of theory and practice 1, no. 42 (March 31, 2022): 173–84. http://dx.doi.org/10.55643/fcaptp.1.42.2022.3459.

Full text
Abstract:
Анотація. Успішний вихід національного підприємства на світовий ринок, зайняття ним місця у світовій системі поділу праці, міжнародного бізнесу з великою ймовірністю гарантує підприємству, а під час масштабної тенденції, у рамках національної економіки й всієї цієї економіки в цілому — стійкий, стабільний розвиток. Це підтверджується досвідом низки країн як незаперечних історичних лідерів: США, ЄС, Японія, так і нових економічних лідерів: Китай, Південна Корея, Сінгапур, Тайвань. Цей досвід, на наш погляд, може бути корисний і Україні. На основі обробки й аналізу статистичного матеріалу, наукових джерел були досліджені питання розвитку світового ринку, перш за все ринку машинобудівної продукції, деякі тенденції, що превалюють на цих ринках, позначені основні ризики, пов’язані з виходом і функціонуванням на цих ринках, деякі можливі напрями їхнього розвитку, а також підприємств, суб’єктів господарювання, що функціонують на них. Визначено деякі вимоги до підприємств, що функціонують у досліджуваному середовищі, насамперед у питаннях: продуктивності праці; завантаження потужностей; технічного рівня, якості, собівартості продукції, яку випускає; рівня, якості, змісту та обсягів науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт; усього комплексу питань, пов’язаних із розробленням, виробництвом і просуванням продукції на національному і світовому ринках. Визначено деякі пріоритетні напрями, сегменти, у яких машинобудівні підприємства України можуть досягти успіхів на світовому ринку. Досліджено роль і місце бухгалтерського обліку, внутрішнього контролю, внутрішнього аудиту в системі управління підприємством, їхній вплив на результати фінансово-господарської діяльності суб’єктів господарювання і успішність оперування на світовому ринку в системі міжнародного бізнесу. Досліджено деякі найбільш істотні, на нашу думку, реалії, в яких доведеться функціонувати підприємствам України, їхнім менеджменту, системам управління в сучасних умовах. На наш погляд, результати дослідження за певної адаптації можуть бути поширені й на підприємства інших галузей економіки. Ключові слова: міжнародний бізнес, управління підприємством, внутрішній контроль, внутрішній аудит, машинобудування, продуктивність праці, інновації, міжнародна торгівля. Формул: 0; рис.: 1; табл.: 1; бібл.: 17.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Dissertations / Theses on the topic "Облік і аудит фінансових результатів"

1

Мардус, Наталія Юріївна, and К. Ю. Корсунова. "Облік та аудит фінансових результатів підприємства." Thesis, НТУ "ХПІ", 2016. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/27461.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Фальченко, Олена Олександрівна, and А. В. Терлецька. "Необхідність аналітичних процедур при аудиті фінансових результатів." Thesis, НТУ "ХПІ", 2016. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/24987.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Ткачук, Ірина Василівна. "Організація і методика обліку та аудиту доходів, витрат, фінансових результатів на прикладі ДП «Хмельницькстандартметрологія»,м.Хмельницький." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11550.

Full text
Abstract:
Досліджено теоретичні основи обліку та аудиту доходів, витрат, фінансових результатів. Охарактеризовано фінансово-господарську характеристику підприємства. Розглянуто основні засади облікової політики підприємства та проблеми обліку доходів, витрат та фінансових результатів. Охарактеризовано методику обліку та аудиту доходів, витрат та фінансових результатів на підприємстві. Визначено напрями вдосконалення обліку та аудиту доходів, витрат та фінансових результатів.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Фальченко, Олена Олександрівна, and Карина Ігорівна Зленко. "Практичні аспекти аудиту фінансових результатів діяльності підприємства." Thesis, НТУ "ХПІ", 2015. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/23561.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Врублевська, Олеся Богданівна. "Облік, економічний аналіз і зовнішній аудит фінансових результатів діяльності підприємства (на прикладі СФНВГ “Коваль”)." Thesis, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2017. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/19170.

Full text
Abstract:
Досліджено сутність прибутку як економічної категорії, її еволюцію та значення на сучасному етапі розвитку ринкових відносин. Вивчено “фінансові результати” як об’єкт обліку та аналізу, визначено структурні переваги їх формування в сучасній обліковій практиці. Обґрунтовано необхідність удосконалення класифікації фінансових результатів у взаємозв’язку з видами діяльності з метою формування єдиної інформаційної бази для їх обліку та аналізу. Критично проаналізовано стан обліку фінансових результатів, виявлено недоліки в організації та методиці, встановлено причини та розроблено пропозиції, спрямовані на їх усунення. Уточнено структуру звіту про фінансові результати з метою його удосконалення. Розкрито організаційні та методичні підходи до економічного аналізу та зовнішнього аудиту фінансових результатів. Проаналізовано доходи, витрати та фінансові результати підприємства. Здійснено оцінку рентабельності діяльності підприємства та її факторний аналіз. Ключові слова: прибуток, фінансові результати, облік, аналіз, звіт про фінансові результати, рентабельність.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Правда, М. Д. "Облік та аудит доходів і фінансових результатів: сучасний стан перспективи розвитку на прикладі ТОВ «Оріон»." Thesis, Одеський національний економічний університет, 2020. http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/12627.

Full text
Abstract:
У роботі розглядаються теоретичні аспекти визначення та класифікації доходу та фінансових результатів для цілей організації обліку, аудиту та аналізу, організація їх синтетичного та аналітичного обліку. Проаналізовано діючу практику обліку та аудиту доходів і фінансових результатів на ТОВ «Оріон». Запропоновано шляхи удосконалення обліку доходів та фінансових результатів на ТОВ «Оріон», а саме комплекс заходів, направлених на створення більш автоматизованої системи обліку, вдосконалення системи аналітичного обліку, та внесення змін до облікової політики підприємства, у частині відображення доходів.
Diploma thesis deals with theoretical aspects of determining and classifying income and financial results for the purposes of accounting, auditing and analysis, the organization of their synthetic and analytical accounting. The current practice of accounting and auditing of income and financial results at Orion LLC is analyzed. Ways to improve the accounting of income and financial results of Orion LLC are proposed, namely a set of measures aimed at creating a more automated accounting system, improving the analytical accounting system, and making changes to the accounting policy of the enterprise, in terms of income reflection.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Мардус, Наталія Юріївна, and А. Ю. Вакула. "Розуміння фінансових результатів у обліку і аудиті." Thesis, Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2018. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/39490.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Линник, Олена Іванівна, and В. А. Радзевич. "Мета та завдання обліку та аналізу фінансових результатів діяльності підприємства." Thesis, НТУ "ХПІ", 2016. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/26484.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Рикус, І. В. "Організація обліку та аудиту фінансових результатів основної діяльності підприємства." Master's thesis, Сумський державний університет, 2020. https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/78531.

Full text
Abstract:
У роботі наведена характеристика організації обліку і аудиту доходів і витрат від основної діяльності підприємства, сутність, класифікація, визнання та оцінка доходів і витрат. Наведено методику проведення аудиту доходів і витрат. Проаналізовано організацію обліку і аудиту доходів і витрат основної діяльності на ТОВ «Ситий кум», наведено організаційно-економічну характеристику діяльності товариства. Представлено шляхи вдосконалення організації обліку і аудиту доходів і витрат основної діяльності товариства. Представлено методику проведення внутрішнього контролю результатів діяльності підприємства.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Юрчук, Марина Іванівна. "Теоретичні і практичні аспекти обліку, аналізу та аудиту фінансових результатів діяльності підприємства (на прикладі ПрАТ «Тернопільський молокозавод»)." Thesis, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2017. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/19167.

Full text
Abstract:
Робота присвячена дослідженню економічної суті, нормативно-правового забезпечення, форм та напрямів організації обліку фінансової діяльності підприємства, ролі фінансових ресурсів у здійсненні ефективного управління його діяльністю. Висвітлено організаційно-методичні засади обліку внутрішніх та зовнішніх джерел функціонування та фінансових результатів діяльності підприємства. Розглянуто методичні засади проведення аналізу та аудиту фінансових джерел функціонування діяльності підприємства і його фінансових результатів. Здійснено горизонтальний та вертикальний аналізу майнового стану, джерел фінансування та фінансових результатів ПрАТ «Тернопільський молокозавод». Проведено оцінку показників майнового, фінансового стану, ділової активності, прибутковості та рентабельності ПрАТ «Тернопільський молокозавод» та наведено рекомендації щодо їх покращення. Ключові слова: фінансові результати, фінансова діяльність, фінансові джерела функціонування, майно, власний капітал, залучений капітал.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography