Journal articles on the topic 'Облік грошових коштів'

To see the other types of publications on this topic, follow the link: Облік грошових коштів.

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the top 17 journal articles for your research on the topic 'Облік грошових коштів.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Browse journal articles on a wide variety of disciplines and organise your bibliography correctly.

1

Коблянська, Г. Ю. "Облік і контроль грошових коштів у комп"ютерному середовищі." Вісник Університету банківської справи Національного банку України, no. 1 (19) (2014): 228–32.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Момонт, Т. В. "Особливості обліку грошових коштів на підприємствах сфери туризму." Вісник Київського інституту бізнесу та технологій, Вип. 3 (25) (2014): 65–70.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Yacyk, Tatyana Valerevna. "ПОРІВНЯННЯ МЕТОДИКИ СКЛАДАННЯ ЗВІТУ ПРО РУХ ГРОШОВИХ КОШТІВ ЗГІДНО З МІЖНАРОДНИМИ СТАНДАРТАМИ ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ (IFRS/IAS), СТАНДАРТАМИ U.S. GAAP ТА НП(С)БО." Научный взгляд в будущее, no. 05-05 (October 12, 2017): 8–11. http://dx.doi.org/10.30888/2415-7538.2017-05-05-006.

Full text
Abstract:
У статті наведено порівняльну характеристику методики складання звіту про рух грошових коштів згідно з Міжнародними стандартами фінансової звітності (IFRS / IAS), Системою загальноприйнятих принципів бухгалтерського обліку U.S. GAAP та Національними полож
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Кащенко, О. "Відображення обліку руху грошових коштів без застосування подвійного запису." Бухгалтерський облік і аудит, no. 3 (2012): 34–40.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Лубенченко, О., Р. Костирко, С. Шульга, and М. Василюк. "ФОРМУВАННЯ ОБЛІКОВОЇ ПОЛІТИКИ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я В НОВІТНІХ УМОВАХ ЇХ РЕФОРМУВАННЯ." Financial and credit activity problems of theory and practice 5, no. 40 (November 8, 2021): 167–77. http://dx.doi.org/10.18371/fcaptp.v5i40.244919.

Full text
Abstract:
Анотація. На основі дослідження стану бухгалтерського обліку закладів охорони здоров’я визначено неузгодженості облікових політик підприємств — закладів охорони здоров’я із законодавчими і нормативними вимогами та передумови формування облікової політики медичних закладів у новітніх умовах їх реформування. Розглянуто особливості сплати податку на додану вартість медичними закладами. Обґрунтовано науково-методичні рекомендації щодо вдосконалення облікової політики обліку зобов’язань, у тому числі з податку на додану вартість. Надано сутнісну характеристику дефініції «пов’язана сторона» за стандартами бухгалтерського обліку і податковим законодавством, обліку операцій із пов’язаними особами і сформовано рекомендації щодо обліку з пов’язаними сторонами. Уточнено методичні положення щодо облікової політики доходів, запасів і витрат у частині класифікації та оцінки доходів від надання медичних послуг. Уточнено структуру звіту про управління, який мають складати суб’єкти господарювання, у тому числі медичні заклади; доведено, що на процес складання звіту впливають облікова інформація та судження менеджменту, які реалізуються через облікову політику. На основі аналізу методів побудови звіту про рух грошових коштів від операційної діяльності (прямий, непрямий метод) запропоновано медичним закладам використовувати непрямий метод як більш інформативний для користувачів фінансової звітності. Доведена необхідність формування інформації про доходи, витрати, фінансові результати, активи і зобов’язання звітних сегментів та її розкриття у фінансовій звітності. Розроблено пропозиції щодо організації ефективної системи внутрішнього контролю медичних закладів і визначено основні напрями його організаційного забезпечення в контексті попередження ризикових подій. Розкрито порядок формування інформації для складання звітів з управління, про рух грошових коштів і звітності за сегментами, що в усіх своїх суттєвих аспектах виповідатиме обраній концептуальній основі фінансового звітування. Ключові слова: облікова політика, заклад охорони здоров’я, фінансова звітність. Формул: 0; рис.: 0; табл.: 4; бібл.: 18.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Shendryhorenko, М. Т. "TOPICAL ISSUES ACCOUNTING AND AUDIT OF CASH IN CASH REGISTER AND WAYS OF THEIR SOLUTION." TRADE AND MARKET OF UKRAINE 44, no. 2 (2018): 145–54. http://dx.doi.org/10.33274/2079-4762-2018-44-2-145-154.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Бессонова, С. І., and О. В. Кленін. "РОЛЬ ДЕРЖАВНОГО ФІНАНСОВОГО АУДИТУ В СИСТЕМІ КОНТРОЛЮ БЮДЖЕТНИХ УСТАНОВ." Підприємництво і торгівля, no. 29 (April 16, 2021): 15–19. http://dx.doi.org/10.36477/2522-1256-2021-29-03.

Full text
Abstract:
У статті розкрито контрольну функцію державного фінансового контролю, визначено основні завдання аудиту, такі як: відповідність ведення бухгалтерського обліку та фінансової звітності на основі національних стандартів державного сектору; контроль над використанням бюджетних коштів згідно з кошторисом та нормативно-законодавчою базою; перевірка держзакупівель; перевірка доцільності використання матеріальних ресурсів бюджетного закладу; виявлення фактів неефективного витрачання ресурсів та нецільового їх використання; визначення ефективності управління внутрішнім фінансовим контролем. Проаналізовано діяльність Державної фінансової служби аудиту за останні п’ять років. Спостерігається поступове зниження тиску на розпорядників бюджетних коштів. Перевірки державного фінансового контролю замінюють аудитом, який спрямований на попередження порушень та їх недопущення у діяльності бюджетної установи, надання рекомендацій щодо організації ефективного внутрішньогосподарського контролю. Зростання правопорушень також може свідчити про різне трактування та нечітке розуміння нормативних документів, тому саме вдосконалення законодавчої бази державної аудиторської служби, розвиток методичного інструментарію, стандартизація державного фінансового аудиту повинні сприяти усуненню цих недоліків. Для оцінки ефективності фінансово-бюджетного контролю може бути використано низку показників ефективності роботи інспекторського складу органу фінансово-бюджетного контролю. Вирішення основних проблем може бути досягнуте лише завдяки розробленій стратегії вдосконалення, яка має відповідати вимогам сучасності та спиратися на прийняті у всьому світі норми. Необхідність упровадження норм міжнародних стандартів у національні стандарти зумовлена необхідністю підвищення ефективності діяльності державного фінансового аудиту, підвищення його результативності, прозорості, формування довіри суб’єктів аудиторської перевірки. Особливо це стає актуальним в умовах реформування місцевого самоврядування та територіальних органів виконавчої влади. Фінансовий контроль бюджетної сфери, що здійснюється державою, служить інструментом виявлення неефективного використання нефінансових та фінансових ресурсів бюджетної організації, недотримання або неправильного трактування законодавчої бази, нецільового використання грошових коштів.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Остафійчук, С. М. "Грошові кошти та їх еквіваленти як об"єкти бухгалтерського обліку." Науковий вісник Ужгородського національного університету. Економіка, Вип. 29, ч. 2 (2010): 86–90.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Куцик, П. О., О. В. Маркус, and І. Б. Садовська. "РОЛЬ ПРОФЕСІЙНОГО СУДЖЕННЯ У ЗАСТОСУВАННІ ЄДИНОЇ МОДЕЛІ ОБЛІКУ ОРЕНДИ ЗА МСФЗ (IFRS) 16 “ОРЕНДА”." Herald of Lviv University of Trade and Economics Economic sciences, no. 63 (October 1, 2021): 5–10. http://dx.doi.org/10.36477/2522-1205-2021-63-01.

Full text
Abstract:
Обґрунтовано необхідність застосування професійного судження під час визначення принципів первісної та подальшої оцінки орендних активів та зобов’язань у орендаря; вибору ставки дисконтування, строку оренди, складових орендних платежів внаслідок використання нового підходу до порядку обліку оренди за МСФЗ (IFRS) 16 “Оренда”. У статті розглянуто основні положення Міжнародного стандарту фінансової звітності (IFRS) 16 “Оренда”. Визначено нові підходи до відображення в обліку орендаря орендних операцій за єдиною моделлю обліку оренди. Згідно з цією моделлю будь-яку оренду, як операційну, так і фінансову, слід визнавати як в активах, так і в зобов’язаннях балансу орендаря. Розглянуто особливості первісної оцінки орендного зобов’язання шляхом дисконтування майбутніх орендних платежів із використанням відсоткової ставки, закладеної в договорі оренди, або ставки залучення додаткових позикових коштів для суб’єкта госпо-дарювання з огляду на чинні договори фінансування у тій самій валюті. Окреслено основні положення подаль-шого обліку договорів оренди. Так, після дати початку оренди орендар визнає у прибутку (збитку) такі скла-дові: відсоток за орендним зобов’язанням; змінні орендні платежі, не включені в оцінку орендного зобов’язання періоду; амортизацію активу з права користування; збитки від зменшення корисності активу з права кори-стування. Визначено основні фінансові наслідки застосування МСФЗ (IFRS) 16 “Оренда”, а саме: відображен-ня у фінансовій звітності орендаря майнових прав, фінансових зобов’язань, амортизації активу з прав кори-стування та фінансових витрат за орендними зобов’язаннями. Таке надання орендарями розгорнутої інфор-мації дасть можливість користувачам фінансової звітності оцінити вплив оренди на фінансовий стан, фінан-сові результати діяльності та грошові потоки суб’єкта господарювання, а отже схильність до ризиків, пов’язаних із договорами оренди.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Melnyk, Tetiana, and Yuliia Moroz. "ACCOUNTING TREATMENT FOR CALCULATION AND ACCRUAL OF THE ALLOWANCE FOR EXPECTED CREDIT LOSSES ON CASH AND DEPOSITS." Young Scientist 2, no. 78 (February 2020). http://dx.doi.org/10.32839/2304-5809/2020-2-78-8.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
11

Сілівончик, Олена, and Маргарита Скрипник. "ОРГАНІЗАЦІЯ ОБЛІКУ ТА МЕТОДИКА АУДИТУ ГРОШОВИХ КОШТІВ НА ПІДПРИЄМСТВІ." Економіка та суспільство, no. 29 (July 27, 2021). http://dx.doi.org/10.32782/2524-0072/2021-29-42.

Full text
Abstract:
Стаття присвячена дослідженню теоретичних аспектів організації та забезпечення обліку, а також методики планування етапів аудиторської перевірки грошових коштів на підприємстві. В статті розглянуто різні підходи науковців, до визначення поняття організації обліку та методів аудиту грошових коштів, також розглянуто підходи до суті поняття «грошові кошти». Визначено суть недосконалості та проблематику існуючих підходів при застосуванні у поточній господарській діяльності підприємства та зазначено головний недолік, що не дає можливості їх ефективного застосування. Наведено зразок тесту внутрішнього контролю готівково-розрахункових операцій, програми аудиту готівково-розрахункових операцій з (виділенням методичних прийомів проведення і організації), визначено типову класифікацію коштів підприємства та головні джерела інформації під час їх обліку та аудиту, запропоновано типові для використання робочі документи аудитора, що максимально враховують всі можливі аспекти.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
12

Skrypnyk, Marharyta, and Olena Silivonchyk. "THEORETICAL ASPECTS ORGANIZATION OF ACCOUNTING OF CASH." International scientific journal "Internauka", no. 15(115) (2018). http://dx.doi.org/10.25313/2520-2057-2021-15-7616.

Full text
Abstract:
The article considers different approaches of scientists, both domestic and foreign, to define the concept of theoretical aspects of the organization of cash accounting and the very essence of the concept of "cash". The imperfection of the existing approaches at application in modern economic activity of the enterprise is defined. An example is a method of assessing the effectiveness of the use of funds on the basis of data from the company LLC "Arsenal-Center". The imperfection of the application of existing approaches in the economic activity of a modern enterprise is determined and recommendations are given to increase their efficiency. The direction of further research of the existing problems for increase of efficiency of theoretical aspects of the organization of the account of money resources as a whole is defined.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
13

Topolenko, Nadiia, and Viktoriia Makovskaya. "FEATURES OF CASH ACCOUNTING IN FOREIGN COUNTRIES." Pryazovskyi Economic Herald, no. 3(20) (2020). http://dx.doi.org/10.32840/2522-4263/2020-3-45.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
14

Yemelianova, Yuliia, and Raisa Tsyhan. "IMPROVEMENT OF ORGANIZATION OF CASH ACCOUNTING AS A COMPONENT OF MONETARY ASSETS." Young Scientist 5, no. 81 (May 2020). http://dx.doi.org/10.32839/2304-5809/2020-5-81-34.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
15

Kuz, Vasyl, and Tetiana Kitsen. "IMPROVING CASH ACCOUNTING IN THE CONTEXT OF THE PROVIDING ENTERPRISE’S SOLVENCY." Young Scientist 9, no. 73 (September 2019). http://dx.doi.org/10.32839/2304-5809/2019-9-73-100.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
16

Zinchenko, Olena, and Yana Didyk. "ORGANIZATIONAL-METHODICAL ASPECTS OF CASH ACCOUNTING AND THEIR ROLES IN MODERN ECONOMIC CONDITIONS." Market Infrastructure, no. 37 (November 2019). http://dx.doi.org/10.32843/infrastruct37-105.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
17

Купріна, Н. М., К. О. Васьковська, Г. Б. Пчелянська, and О. М. Величко. "Оборотні активи підприємства: аспекти бухгалтерського обліку за національними та міжнародними стандартами та їх класифікація." Food Industry Economics 12, no. 4 (December 29, 2020). http://dx.doi.org/10.15673/fie.v12i4.1913.

Full text
Abstract:
Актуальним аспектом в сучасних умовах є продовження реформування системи бухгалтерсь-кого обліку в Україні за міжнародними стандартами, що пов’язано з інтеграційними процесами на всіхрівняє функціонування економічних суб’єктів та державної політики й її регулювання. В даної публіка-ції проведено дослідження та проаналізовано підходи до визначення сутності категорій «оборотні ак-тиви» та їх елементів – «грошові кошти», «запаси», «дебіторська заборгованість» за матеріалами пуб-лікацій вчених та національними та міжнародними стандартами, визначено спільні риси та відмінності,в тому числі у складі елементів, підходів в їх оцінки, аспектів відображення у фінансової звітності. До-сліджено підходи до класифікації оборотних активів за різними ознаками, цілями управління, та струк-турними елементами. Підкреслено, що в сучасних умовах функціонування підприємств важливим єтака класифікація оборотних активів, що спряє їх ефективному управлінню, платоспроможності підп-риємства, збільшення ліквідності його активів, зменшення ризиків та підвищення ефективності вико-ристання оборотного капіталу, що вкладено в його оборотні активи.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography