Academic literature on the topic 'Облік грошових коштів'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Облік грошових коштів.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Облік грошових коштів"

1

Коблянська, Г. Ю. "Облік і контроль грошових коштів у комп"ютерному середовищі." Вісник Університету банківської справи Національного банку України, no. 1 (19) (2014): 228–32.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Момонт, Т. В. "Особливості обліку грошових коштів на підприємствах сфери туризму." Вісник Київського інституту бізнесу та технологій, Вип. 3 (25) (2014): 65–70.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Yacyk, Tatyana Valerevna. "ПОРІВНЯННЯ МЕТОДИКИ СКЛАДАННЯ ЗВІТУ ПРО РУХ ГРОШОВИХ КОШТІВ ЗГІДНО З МІЖНАРОДНИМИ СТАНДАРТАМИ ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ (IFRS/IAS), СТАНДАРТАМИ U.S. GAAP ТА НП(С)БО." Научный взгляд в будущее, no. 05-05 (October 12, 2017): 8–11. http://dx.doi.org/10.30888/2415-7538.2017-05-05-006.

Full text
Abstract:
У статті наведено порівняльну характеристику методики складання звіту про рух грошових коштів згідно з Міжнародними стандартами фінансової звітності (IFRS / IAS), Системою загальноприйнятих принципів бухгалтерського обліку U.S. GAAP та Національними полож
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Кащенко, О. "Відображення обліку руху грошових коштів без застосування подвійного запису." Бухгалтерський облік і аудит, no. 3 (2012): 34–40.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Лубенченко, О., Р. Костирко, С. Шульга, and М. Василюк. "ФОРМУВАННЯ ОБЛІКОВОЇ ПОЛІТИКИ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я В НОВІТНІХ УМОВАХ ЇХ РЕФОРМУВАННЯ." Financial and credit activity problems of theory and practice 5, no. 40 (November 8, 2021): 167–77. http://dx.doi.org/10.18371/fcaptp.v5i40.244919.

Full text
Abstract:
Анотація. На основі дослідження стану бухгалтерського обліку закладів охорони здоров’я визначено неузгодженості облікових політик підприємств — закладів охорони здоров’я із законодавчими і нормативними вимогами та передумови формування облікової політики медичних закладів у новітніх умовах їх реформування. Розглянуто особливості сплати податку на додану вартість медичними закладами. Обґрунтовано науково-методичні рекомендації щодо вдосконалення облікової політики обліку зобов’язань, у тому числі з податку на додану вартість. Надано сутнісну характеристику дефініції «пов’язана сторона» за стандартами бухгалтерського обліку і податковим законодавством, обліку операцій із пов’язаними особами і сформовано рекомендації щодо обліку з пов’язаними сторонами. Уточнено методичні положення щодо облікової політики доходів, запасів і витрат у частині класифікації та оцінки доходів від надання медичних послуг. Уточнено структуру звіту про управління, який мають складати суб’єкти господарювання, у тому числі медичні заклади; доведено, що на процес складання звіту впливають облікова інформація та судження менеджменту, які реалізуються через облікову політику. На основі аналізу методів побудови звіту про рух грошових коштів від операційної діяльності (прямий, непрямий метод) запропоновано медичним закладам використовувати непрямий метод як більш інформативний для користувачів фінансової звітності. Доведена необхідність формування інформації про доходи, витрати, фінансові результати, активи і зобов’язання звітних сегментів та її розкриття у фінансовій звітності. Розроблено пропозиції щодо організації ефективної системи внутрішнього контролю медичних закладів і визначено основні напрями його організаційного забезпечення в контексті попередження ризикових подій. Розкрито порядок формування інформації для складання звітів з управління, про рух грошових коштів і звітності за сегментами, що в усіх своїх суттєвих аспектах виповідатиме обраній концептуальній основі фінансового звітування. Ключові слова: облікова політика, заклад охорони здоров’я, фінансова звітність. Формул: 0; рис.: 0; табл.: 4; бібл.: 18.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Shendryhorenko, М. Т. "TOPICAL ISSUES ACCOUNTING AND AUDIT OF CASH IN CASH REGISTER AND WAYS OF THEIR SOLUTION." TRADE AND MARKET OF UKRAINE 44, no. 2 (2018): 145–54. http://dx.doi.org/10.33274/2079-4762-2018-44-2-145-154.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Бессонова, С. І., and О. В. Кленін. "РОЛЬ ДЕРЖАВНОГО ФІНАНСОВОГО АУДИТУ В СИСТЕМІ КОНТРОЛЮ БЮДЖЕТНИХ УСТАНОВ." Підприємництво і торгівля, no. 29 (April 16, 2021): 15–19. http://dx.doi.org/10.36477/2522-1256-2021-29-03.

Full text
Abstract:
У статті розкрито контрольну функцію державного фінансового контролю, визначено основні завдання аудиту, такі як: відповідність ведення бухгалтерського обліку та фінансової звітності на основі національних стандартів державного сектору; контроль над використанням бюджетних коштів згідно з кошторисом та нормативно-законодавчою базою; перевірка держзакупівель; перевірка доцільності використання матеріальних ресурсів бюджетного закладу; виявлення фактів неефективного витрачання ресурсів та нецільового їх використання; визначення ефективності управління внутрішнім фінансовим контролем. Проаналізовано діяльність Державної фінансової служби аудиту за останні п’ять років. Спостерігається поступове зниження тиску на розпорядників бюджетних коштів. Перевірки державного фінансового контролю замінюють аудитом, який спрямований на попередження порушень та їх недопущення у діяльності бюджетної установи, надання рекомендацій щодо організації ефективного внутрішньогосподарського контролю. Зростання правопорушень також може свідчити про різне трактування та нечітке розуміння нормативних документів, тому саме вдосконалення законодавчої бази державної аудиторської служби, розвиток методичного інструментарію, стандартизація державного фінансового аудиту повинні сприяти усуненню цих недоліків. Для оцінки ефективності фінансово-бюджетного контролю може бути використано низку показників ефективності роботи інспекторського складу органу фінансово-бюджетного контролю. Вирішення основних проблем може бути досягнуте лише завдяки розробленій стратегії вдосконалення, яка має відповідати вимогам сучасності та спиратися на прийняті у всьому світі норми. Необхідність упровадження норм міжнародних стандартів у національні стандарти зумовлена необхідністю підвищення ефективності діяльності державного фінансового аудиту, підвищення його результативності, прозорості, формування довіри суб’єктів аудиторської перевірки. Особливо це стає актуальним в умовах реформування місцевого самоврядування та територіальних органів виконавчої влади. Фінансовий контроль бюджетної сфери, що здійснюється державою, служить інструментом виявлення неефективного використання нефінансових та фінансових ресурсів бюджетної організації, недотримання або неправильного трактування законодавчої бази, нецільового використання грошових коштів.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Остафійчук, С. М. "Грошові кошти та їх еквіваленти як об"єкти бухгалтерського обліку." Науковий вісник Ужгородського національного університету. Економіка, Вип. 29, ч. 2 (2010): 86–90.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Куцик, П. О., О. В. Маркус, and І. Б. Садовська. "РОЛЬ ПРОФЕСІЙНОГО СУДЖЕННЯ У ЗАСТОСУВАННІ ЄДИНОЇ МОДЕЛІ ОБЛІКУ ОРЕНДИ ЗА МСФЗ (IFRS) 16 “ОРЕНДА”." Herald of Lviv University of Trade and Economics Economic sciences, no. 63 (October 1, 2021): 5–10. http://dx.doi.org/10.36477/2522-1205-2021-63-01.

Full text
Abstract:
Обґрунтовано необхідність застосування професійного судження під час визначення принципів первісної та подальшої оцінки орендних активів та зобов’язань у орендаря; вибору ставки дисконтування, строку оренди, складових орендних платежів внаслідок використання нового підходу до порядку обліку оренди за МСФЗ (IFRS) 16 “Оренда”. У статті розглянуто основні положення Міжнародного стандарту фінансової звітності (IFRS) 16 “Оренда”. Визначено нові підходи до відображення в обліку орендаря орендних операцій за єдиною моделлю обліку оренди. Згідно з цією моделлю будь-яку оренду, як операційну, так і фінансову, слід визнавати як в активах, так і в зобов’язаннях балансу орендаря. Розглянуто особливості первісної оцінки орендного зобов’язання шляхом дисконтування майбутніх орендних платежів із використанням відсоткової ставки, закладеної в договорі оренди, або ставки залучення додаткових позикових коштів для суб’єкта госпо-дарювання з огляду на чинні договори фінансування у тій самій валюті. Окреслено основні положення подаль-шого обліку договорів оренди. Так, після дати початку оренди орендар визнає у прибутку (збитку) такі скла-дові: відсоток за орендним зобов’язанням; змінні орендні платежі, не включені в оцінку орендного зобов’язання періоду; амортизацію активу з права користування; збитки від зменшення корисності активу з права кори-стування. Визначено основні фінансові наслідки застосування МСФЗ (IFRS) 16 “Оренда”, а саме: відображен-ня у фінансовій звітності орендаря майнових прав, фінансових зобов’язань, амортизації активу з прав кори-стування та фінансових витрат за орендними зобов’язаннями. Таке надання орендарями розгорнутої інфор-мації дасть можливість користувачам фінансової звітності оцінити вплив оренди на фінансовий стан, фінан-сові результати діяльності та грошові потоки суб’єкта господарювання, а отже схильність до ризиків, пов’язаних із договорами оренди.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Melnyk, Tetiana, and Yuliia Moroz. "ACCOUNTING TREATMENT FOR CALCULATION AND ACCRUAL OF THE ALLOWANCE FOR EXPECTED CREDIT LOSSES ON CASH AND DEPOSITS." Young Scientist 2, no. 78 (February 2020). http://dx.doi.org/10.32839/2304-5809/2020-2-78-8.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Dissertations / Theses on the topic "Облік грошових коштів"

1

Валуйських, Ілля Михайлович. "Облік і контроль грошових коштів на прикладі ПП «Поділля Євродизайн», с.Олешин, Хмельницької обл." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11557.

Full text
Abstract:
У дипломній роботі розглянуто теоретичні основи бухгалтерського обліку та аудиту грошових коштів приватного підприємства. Оскільки грошові кошти підприємства використовують у всіх сферах діяльності господарюючого суб’єкта: як у формуванні фондів підприємства (статутний фонд, фонд оплати праці, амортизаційний фонд (на державних підприємствах), резервний фонд та інші), так й для виконання фінансових зобов'язань перед бюджетом та позабюджетними фондами, банками, страховими організаціями. Досліджено порядок загальні положення з обліку надходження і використання готівки підприємства та операцій з грошовими коштами на рахунках в банку. Проведено аудит грошових коштів підприємства. За даними перевірки визначено, що підприємство дотримується вимог чинного законодавства. Проаналізовано умови діяльності приватного підприємства “Поділля Євродизайн”. Визначено його фінансовий стан.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Аветисян, Ж. А. "Облік, аудит та аналіз грошових коштів підприємства (на прикладі КП «Теплопостачання»)." Thesis, Одеський національний економічний університет, 2020. http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/12384.

Full text
Abstract:
Мета дослідження. Метою магістерської роботи є узагальнення теоретико-методичних підходів щодо обліку, аудиту та аналізу грошових потоків для надання конкретних рекомендацій стосовно поліпшення ефективності господарювання на підприємстві.
The aim of the study. The purpose of the master's work is to generalize the theoretical and methodological approaches to accounting, auditing and analysis of cash flows to provide specific recommendations for improving the efficiency of management in the enterprise.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Горманська, Вікторія Олександрівна. "Організаційно-методологічні аспекти обліку, контролю і аналізу грошових коштів (на прикладі ТОВ «Крона»)." Thesis, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2017. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/19158.

Full text
Abstract:
Магістерську роботу присвячено дослідженню методичних і організаційних аспектів удосконалення обліку, контролю і аналізу руху грошових коштів підприємства. У роботі уточнено економічну сутність грошових коштів та відображено його класифікацію як основу інформаційної системи обліку, контролю і аналізу руху грошових коштів підприємства. Досліджено нормативно-правову базу, що стосується обліку грошових коштів. Наведено основні рекомендації та напрями удосконалення обліку грошових коштів на підприємстві. Проведено аналіз стану, наявності і руху грошових коштів на підприємстві. Здійснено аналітичні висновки щодо отриманих результатів. Обґрунтовано необхідність застосування внутрішньогосподарського контролю грошових коштів та наведено ряд рекомендацій щодо його практичного втілення. Наведено основні оптимізаційні моделі грошових потоків. Визначено прогнозний потік грошових коштів на 2016 р. та здійснено факторний аналіз грошових коштів на досліджуваному підприємстві. Відображено стан охорони праці та захищеність підприємства під час надзвичайної ситуації, а також вказано на основні недоліки охорони праці і наведено рекомендації щодо її покращення. Ключові слова: грошовий потік, грошові кошти, готівковий грошовий обіг, безготівкові розрахунки, електронні гроші, платіжна картка, ліквідність активів, платоспроможність.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Сілівончик, Олена Борисівна. "Організаційні та методичні засади обліку, аналізу і аудиту грошових коштів на підприємстві." Магістерська робота, Київський національний університет технологій та дизайну, 2021. https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/19398.

Full text
Abstract:
В роботі досліджено економіко-правові засади здійснення операцій з грошовими коштами, розкрито проблематику існуючого визначення науковцями суті поняття "грошові кошти" та класифікації грошових коштів та надано рекомендації щодо подальшого удосконалення досліджень в цьому напрямку. На прикладі підприємства – Товариство з обмеженою відповідальністю "Арсенал-Центр" здійснено дослідження системи обліку, аудиту та аналізу грошових коштів, що реалізована на підприємстві, визначено її основні недоліки та надано рекомендації щодо їх усунення.
В работе исследованы экономико-правовые основы осуществления операций с денежными средствами, раскрыта проблематика существующего определения учеными сути понятия "денежные средства" и классификации денежных средств, даны рекомендации по дальнейшему усовершенствованию исследований в этом направлении. На примере предприятия – Общество с ограниченной ответственностью "Арсенал-Центр" проведено исследование системы учета, аудита и анализа денежных средств, реализуемой на предприятии, определены ее основные недостатки и даны рекомендации по их устранению.
The paper examines the economic and legal principles of cash transactions, reveals the existing definition of the essence of the concept of "cash" and the classification of funds, and provides recommendations for further improvement of research in this area. On the example of the company – Limited Liability Company "Arsenal-Center" conducted a study of accounting, auditing and analysis of cash, which is implemented at the company, identified its main shortcomings and provided recommendations for their elimination.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Жмайлова, О. Г., and Ю. П. Картава. "Проблеми обліку операцій з грошовими коштами та напрямки їх удосконалення." Thesis, Nauka i studia, 2014. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/59702.

Full text
Abstract:
Висвітлені проблеми обліку операцій з грошовими коштами, основними серед яких є:неповне та не своєчасне відображення грошових коштів у системі обліку;ухилення від оподаткування;організація контролю за процесом збереження та використання грошових коштів та зроблені пропозиції по удосконаленню обліку.
These types of problems account for transactions with cash, the main of which are: incomplete and not timely reflected in the cash accounting system, tax evasion, organization of control over the process of conservation and use of cash and made suggestions to improve accounting
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Хомазюк, Анна Ярославівна. "Організаційні та методичні засади обліку, аналізу і аудиту грошових коштів на підприємстві ТОВ "Авалон"." Магістерська робота, Київський національний університет технологій та дизайну, 2021. https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/19396.

Full text
Abstract:
Дипломна магістерська робота присвячена питанням щодо організації та методичних засад обліку, аналізу і аудиту грошових коштів. В роботі проаналізовано такі терміни як облік, аудит, організаційна діяльність, грошовий потік. Доведено, що сукупність теоретичних і практичних принципів та методик ведення обліку, аналізу та аудиту грошових коштів мають великий вплив на діяльність підприємства, в нашому випадку ТОВ "Авалон". Було досліджено, що для забезпечення сталого розвитку діяльності підприємства необхідно використовувати такі методи досліджень як дедукція та індукція, аналіз та аналогія. Проведений аналіз обліку та аудиту ТОВ "Авалон" показав, що створення нових методик, їх дослідження та впровадження матиме позитивний вплив на діяльність даного підприємства та працездатність працюючих.
Дипломная магистерская работа посвящена вопросам организации и методических основ учета, анализа и аудита денежных средств. В работе проанализированы такие термины как оборот, аудит, организационная деятельность, денежный поток. Доказано, что совокупность теоретических и практических принципов и методик ведения учета, анализа и аудита денежных средств оказывают большое влияние на деятельность предприятия, в нашем случае ООО "Авалон". Было исследовано, что для обеспечения устойчивого развития деятельности предприятия необходимо использовать такие методы исследований, как дедукция и индукция, анализ и аналогия. Проведенный анализ учета и аудита ООО "Авалон" показал, что создание новых методик, их исследование и внедрение положительно влияет на деятельность данного предприятия и работоспособность работающих.
The master's thesis is devoted to the organization and methodological principles of accounting, analysis and audit of funds. The paper analyzes such terms as turnover, audit, organizational activities, cash flow. It is proved that the set of theoretical and practical principles and methods of accounting, analysis and audit of funds have a great influence on the activities of the enterprise in our case, LLC "Avalon". It was investigated that to ensure the sustainable development of the enterprise it is necessary to use such research methods as deduction and induction, analysis and analogy. The analysis of accounting and auditing of Avalon LLC showed that the creation of new methods, their research and implementation will have a positive impact on the activities of the enterprise and the efficiency of employees.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Кіор, А. І. "Облік і контроль обліку розрахунків з дебіторами (на прикладі ТОВ «Транс-Карга-Сервис»)." Thesis, Одеський національний економічний університет, 2020. http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/12394.

Full text
Abstract:
У роботі розглядаються теоретичні аспекти характеристики категорії грошового потоку підприємства, проведено порівняння надання звітності між національними та міжнародними стандартами та надані основні показники, які характеризують підприємство; проаналізовано основні аспекти діючої практики обліку грошових коштів; проведено аудит грошових коштів. Проаналізовано діяльність підприємства ТОВ «Транс-Карга-Сервис», проведено аналіз його основних показників, які характеризують діяльність, проаналізовано ефективність грошового потоку підприємства, вивчено головні особливості проведення обліку грошових коштів. Запропоновано провести інвентаризацію грошових коштів в касі підприємства, автоматизувати розрахункові операції між контрагентами, для зниження ймовірності виникнення помилок за рахунок людського фактору, вкладати гроші у розвиток, реінвестувати.
The work deals with the theoretical aspects of the enterprise cash flow category characteristics, compares reporting between national and international standards and provides basic indicators that characterize the enterprise; current cash accounting practices; audit of cash. Author analysis The activity of the company of LLC "Trans-Cargo-Service", the analysis of its main indicators characterizing the activity, the efficiency of the cash flow of the enterprise are analyzed, the main features of the cash accounting are studied. It is proposed to make an inventory of cash at the cash desk of the enterprise, to automate settlement transactions between contractors, to reduce the likelihood of errors due to human factors, to invest in development, to reinvest.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Ovsyuk, Nina Vasylivna, and Yulia Igorivna Burdeina. "Features of cash accounting at the enterprise." Thesis, Національний авіаційний університет, 2021. https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/53924.

Full text
Abstract:
1. Instruction on non-cash payments in the national currency of Ukraine. Approved by the Resolution of the Board of the National Bank of Ukraine dated 21.01.04 № 22. URL: http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/z0377-04. 2. National Regulation (Standard) of Accounting 1 "General requirements for financial reporting" dated 07.02.2013 № 7 URL: http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/z0336-13. 3. Resolution of the Board of the NBU "Regulations on conducting cash transactions in the national currency in Ukraine" dated 19.02.2001 № 72 URL: http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/z0377-04. 4. Suk L., Suk P. Organization of accounting for transactions in bank accounts. Accounting in agriculture. 2017. № 8.36-37.
The article considers topical issues of cash accounting at the enterprise. Theoretical bases of the organization of the account of money resources in cash desk and non-cash settlements at the enterprise are briefly resulted. The most widespread problems of the organization of the account and movement of money resources in the conditions of managing are investigated and defined. Ways to improve the accounting of cash at the enterprise are suggested.
У статті розглянуто актуальні питання з обліку грошових коштів на підприємстві. Стисло наведено теоретичні основи організації обліку грошових коштів у касі та безготівкових розрахунків на підприємстві.. Досліджено та визначено найпоширеніші проблеми організації обліку та руху грошових коштів в умовах господарювання. Запропоновано шляхи покращення ведення обліку грошових коштів на підприємстві.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Кравченко, Олена Володимирівна, Елена Владимировна Кравченко, Olena Volodymyrivna Kravchenko, and К. Є. Рудова. "Проблемні аспекти обліку доходів підприємства." Thesis, Одеський Національний економічний університет, 2017. https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/83593.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Юрченко, О. С., and М. С. Амбарчян. "Методичні засади обліку грошових коштів." Thesis, КНУТД, 2016. https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/2239.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Conference papers on the topic "Облік грошових коштів"

1

Радіонова, Н., and А. Окончук. "ОРГАНІЗАЦІЯ ОБЛІКУ ГРОШОВИХ КОШТІВ НА ПІДПРИЄМСТВІ." In DÉBATS SCIENTIFIQUES ET ORIENTATIONS PROSPECTIVES DU DÉVELOPPEMENT SCIENTIFIQUE. European Scientific Platform, 2021. http://dx.doi.org/10.36074/logos-05.02.2021.v1.27.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography