Academic literature on the topic 'Нестаціонарний режим газового потоку'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Нестаціонарний режим газового потоку.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Нестаціонарний режим газового потоку"

1

Ternovoy, Yurii, Gennadii Baglyuk, and Vera Panova. "ОДЕРЖАННЯ ПОРОШКІВ ПІДВИЩЕНОЇ ПЛИННОСТІ РОЗПИЛЕННЯМ МЕТАЛЕВИХ РОЗПЛАВІВ ВОДОЮ ВИСОКОГО ТИСКУ ЗА УМОВ ПОДВІЙНОГО ПОВІТРЯНО-ВОДЯНОГО СМЕРЧУ." Scientific Journal "Metallurgy", no. 1 (February 17, 2021): 19–26. http://dx.doi.org/10.26661/2071-3789-2020-1-03.

Full text
Abstract:
На основі моделі водяного розпилення високотемпературних розплавів, а також зурахуванням експериментальних і літературних даних розроблено модель розпиленнярозплавів водою в «смерчі». Стабільний режим розпилення з утворенням сфероїдальнихчастинок забезпечується мінімальною відстанню між струменем розплаву і потоком води,що обертається, за якої в пограничному шарі газового потоку досягається швидкість бли-зько 90…100% від швидкості води. Розглянуто причини перетворення форми частинок, щоутворюються, під час переходу від розпилення кільцевою форсункою до розпилення в«смерчі». Головною причиною є відсутність прямого контакту струменя розплаву та рідкихкрапель металу з водою. З урахуванням запропонованої моделі та технічних параметріврозпилення було отримано формулу для визначення медіанного діаметра частинок поро-шку.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Довголап, Сергій, and Олена Іваненко. "Використання хром-феритного каталізатора для очищення димових газів металургійного виробництва." Матеріали міжнародної науково-практиченої конференції "Екологія. Людина. Суспільство", May 20, 2021, 161–63. http://dx.doi.org/10.20535/ehs.2021.233098.

Full text
Abstract:
В роботі представлені результати дослідження каталізатора конверсії монооксиду вуглецю на основі газобетону, модифікованого феритом хрому. В роботі також були описані екологічні аспекти негативного впливу СО на організм людини. Проаналізовано джерела викиду та описані існуючі шляхи зниження викидів СО в атмосферу. Сировиною для хром-феритного каталізатору може слугувати осад з очисних споруд гальванічного виробництва, після очищення стоків феритним методом. Процес отримання хром феритного каталізатора полягав в обробці природного матеріалу сумішшю розчинів 0,028М K2Cr2O7 та 0,332М FeSO4 протягом 1 год, після чого осад фериту хрому осаджували на цеоліті 25 % розчином NH4OH. Експеременти проводилися на установці що включала в себе термокамеру , в якій підтримувалася постійна необхідна температура на рівні 200-400°С. Об'ємна швидкість газового потоку складала 1–5 дм3/хв. Концентрацію продуктів реакції аналізували за допомогою газоаналізатора . Безпосередньо перед проведенням каталітичного експерименту зерно каталізатора піддавали термообробці за температури 450 °С протягом 2 годин. В результаті проведених досліджень було встановлено, що максимальна ступінь окислення СО при температурі 390°С склала 82,4%. Також спостерігався значний приріст ефективності окислення спостерігався з температури 275 °С до 325 °С, був різкий стрибок в окисленні при 275 °С з 55 % до 73 %, що вказує на оптимальний температурний режим використання хром-феритного каталізатора в діапазоні температур з 325 °С до 390 °С.В результаті досліджень було визначено, що хром-феритний каталізатор є ефективним для конверсії СО димових газів та підтверджує перспективність використання в якості каталізаторів феритів з наперед заданою ефективністю. Перевагами даного каталізатору є його інертність та стійкість у довкіллі, що не буде створювати проблем з утилізацією після використання.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Dissertations / Theses on the topic "Нестаціонарний режим газового потоку"

1

Смоковський, Р. С. "Моделювання нестаціонарних режимів по ділянці трубопроводу великого діаметру з урахуванням кінетичної енергії." Thesis, ХНУРЕ, 2020. http://openarchive.nure.ua/handle/document/12132.

Full text
Abstract:
У роботі розглянуто розробку математичної моделі нестаціонарних режимів газового потоку в трубопроводі великого діаметра з урахуванням кінетичної енергії. У математичній моделі пропонується врахувати ефект Джоуля-Томсона, який стає очевидним для труб великого діаметру. Для розв'язання рівнянь математичної моделі пропонується використовувати метод кінцевих різниць з рівномірною неявною кінцевою різницевою сіткою.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Гусарова, І. Г., and Р. С. Смоковський. "Комп’ютерне моделювання нестаціонарних режимів по ділянці трубопроводу великого діаметру з урахуванням кінетичної енергії." Thesis, ФОП Бровін О. В, 2021. https://openarchive.nure.ua/handle/document/16415.

Full text
Abstract:
У роботі розглядається побудова математичної моделі нестаціонарного неізотермічного режиму течії газу по ділянці трубопроводу великого діаметру з урахуванням кінетичної енергії, створення програмного продукту для моделювання параметрів газового потоку при нестаціонарних неізотермічних режимах течії газу, аналіз результатів.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Савенков, Анатолій Сергійович, and Наталія Юріївна Масалітіна. "Уловлювання каталізаторного пилу із газового потоку в процесі окиснення амоніаку до N₂O у висхідному потоці каталізатора." Thesis, Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2016. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/42470.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography