Academic literature on the topic 'Непряма оцінка тиску'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Непряма оцінка тиску.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Непряма оцінка тиску"

1

Кривошапов, Сергей. "Оцінка точності і достовірності вимірювання витрат палива." Науковий жарнал «Технічний сервіс агропромислового лісового та транспортного комплексів», no. 22 (December 7, 2020): 90–97. http://dx.doi.org/10.37700/ts.2020.22.90-97.

Full text
Abstract:
Розглянуто необхідність визначення фактичного значення витрати палива під час експлуатації дорожньо-транспортних засобів. По витраті палива можна оцінювати складність умов експлуатації, технічний стан автомобіля, коригувати періодичність технічних впливів, розраховувати ресурс машин. Від витрати палива залежить вартість транспортної операції і інтенсивність забруднення навколишнього середовища. Законодавство обмежує споживання палива, накладає обмеження на точність вимірювання і умови випробування. Розглянуто чинники, що впливають на вимірювання витрати палива. Витрата палива визначається аналітичними і експериментальними методами. Фактичні витрати палива вимірюється за рівнем палива в баку, за даними з контролера блоку управління двигуном (k-line, CAN Buss), шляхом вимірювання потоку палива, що надходить по паливопроводу від бака до форсунок. В останньому випадки застосовуються непрямі методи вимірювання витрати: вимірі силового впливу потоку, перепад тиску, швидкості потоку, часу заповнення мірного обсягу. Проаналізовано переваги та недоліки основних типів витратоміра палива. Дослідження проводилися на поршневому витратомірі палива. Після виміру необхідно виконати наступні аналогового, аналогово-цифрового і чисельного перетворення. Розроблено схему тарировки витратоміра. Зроблено оцінку загальної похибки. Отримано значення абсолютної і відносної похибки на всьому діапазоні вимірюваного показника. Проведено обробку результатів вимірювання методом регресійного аналізу. Отримано коефіцієнти лінійної коригування робочого об'єму витратоміра палива. Зроблено оцінку максимальної помилки за коефіцієнтом детермінації. Запропоновано в програму контролера управління витратоміром включати процедуру коригування та урахування похибки. Розроблено висновки та рекомендації, вказані основні шляхи подальших досліджень..
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Курсов, С. В., and К. І. Лизогуб. "ЕКСТРЕНА ОЦІНКА СТАНУ ОБ’ЄМНОГО ПЕРИФЕРІЙНОГО КРОВООБІГУ ТА СТАНУ ВОЛЕМІ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ФОТОПЛЕТИЗМОГРАФІЧНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ." Здобутки клінічної і експериментальної медицини 22, no. 1 (June 5, 2015). http://dx.doi.org/10.11603/1811-2471.2015.v22.i1.4249.

Full text
Abstract:
<p>РЕЗЮМЕ. Перфузійний індекс (ПІ) - показник, що відображає ефективність периферійного кровообігу, а разом із<br />цим, непрямим шляхом, допомагає діагностувати наявність гіповолемі та визначати ступінь тяжкості. ПІ визначають<br />в процесі фотоплетизмографічного дослідження разом із насиченням капілярно крові киснем. Зменшення<br />хвилинного обсягу кровообігу, що має місце в умовах гіповолемі (крововтрата, зневоднення), супроводжується<br />зменшенням периферійного кровотоку, а отже, й величини ПІ. Зменшення показника ПІ відповідає тяжкості шоку.<br />Лікувальні заходи, що спрямовані на усунення гіповолемі та зростання системного артеріального тиску, сполучаються<br />із зростанням показника ПІ. Для визначення ПІ користуються спеціальними пульсоксиметрами, які можуть бути<br />доступні для лікарів екстрено медично допомоги та лікарів сімейно медицини</p>
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Мережко, Світлана, Наталя Ушолік, and Олена Лизунова. "ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ ПОДАТКОВИХ СИСТЕМ ЗАРУБІЖНИХ КРАЇН ТА УКРАЇНИ." Економіка та суспільство, no. 25 (March 30, 2021). http://dx.doi.org/10.32782/2524-0072/2021-25-76.

Full text
Abstract:
У статті розглянуто особливості побудови податкових систем в Україні та в зарубіжних країнах. Досліджено питому вагу податкових платежів у структурі валового внутрішнього продукту країн ЄС, США, Японії та України Розглянуто сутність основних податків: податок на додану вартість, податок на доходи фізичних осіб, податок на прибуток підприємств тощо. Проаналізовані максимальні ставки податків в Україні та в інших країнах. Доведено, що основне завдання при формуванні податкових систем полягає в оптимізації потреб у податкових надходженнях із можливостями їхнього отримання. Охарактеризовано принцип простоти адміністрування, який полягає в мінімізації витрат на сплату податків, простоті їх нарахування, зменшення часу на їх контроль. Наведені особливості принципу соціальної направленості податкової системи спрямованого на вирішення соціальних проблем. Зроблено оцінку податкового тиску в Україні і інших країнах світу. Проаналізовано загальну кількість податків в різних країнах. Виявлено, що в Україні на відміну від зарубіжних країн, в структурі податкових надходжень переважають непрямі податки. Досліджено позитивні та негативні характеристики податкової системи України. Виявлено, що податкові системи різних країн складалися під впливом різних економічних, політичних та соціальних умов Висвітлено фундаментальні принципи оптимальної податкової системи. Виявлено, що існує два підходи до оподаткування доходів: пряма і прогресивна система оподаткування. Пряма шкала оподаткування не відповідає принципу соціальної рівності, оскільки малозабезпечені та заможні верстви населення сплачують у бюджет однаковий відсоток свого доходу Прогресивна система оподаткування застосовується в провідних країнах світу. Доведено: в Україні оптимальна кількість податків на фоні країн ЄС, що свідчить про умовну легкість їх адміністрування. В нашій країні переважну частину надходжень до бюджету складають непрямі податки, тобто податки, що сплачуються кінцевим споживачем. Доведено, що процес отримання податків треба організувати таким чином, аби він більшою мірою сприяв реалізації політики кон’юнктури та зайнятості шляхом накопичення фінансових ресурсів. Виявлено напрями підвищення ефективності податкових систем. Зроблено висновки, що податкова система України є проблемною.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Philip, S. S., А. І. Shitev, and V. Y. Kurtinets. "PREVALENCE AND PROGNOSIS OF ABDOMINAL COMPARTMENT SYNDROME IN PATIENTS WITH ACUTE PANCREATITIS." Art of Medicine, April 5, 2021, 75–79. http://dx.doi.org/10.21802/artm.2021.1.17.75.

Full text
Abstract:
Резюме. Грізним супутнім обтяжливим станом при гострому панкреатиті є розвиток абдомінального компартмент-синдрому (АКС). Незважаючи на численні публікації стосовно даної тематики велика кількість питань щодо поширеності, ефективних методів прогнозування розвитку АКС та його лікування залишаються відкритими і диктують актуальність даної проблематики. Цілі: підвищити ефективність лікування гострого панкреатиту шляхом прогнозування та вчасного попередження розвитку АКС. Методи. Проведено ретроспективний аналіз хірургічного лікування 76-и хворих з діагнозом гострий панкреатит на базі КНП «УРКЛ» УМР. Дослідження було проведено у два етапи. На першому було оцінено поширеність АКС серед досліджуваних. На другому етапі була оцінена ефективність методики прогнозу АКС та запропонованого комплексу заходів попередження його розвитку. Для прогнозування АКС була використана методика з вантажем на передню черевну стінку. Вимір внутрішньочеревного тиску (ВЧТ) здійснювався за допомогою інтравезикального методу непрямої манометрії. Результати дослідження. На першому етапі у 7-ми хворих ВЧТ був вищим 12 мм.рт.ст.(верхня межа норми). Поширеність АКС у нашому дослідженні склала 9,21%. На другому етапі досліджуваній групі з позитивною пробою було проведено патогенетичне комплексне лікування АКС. У 46% пацієнтів групи Б пізніше було виявлено клінічні ознаки АКС, а у 6-ти з них АКС був підтверджено виміром ВЧТ. У досліджуваній групі вищевказаний симптоматокомплекс на фоні проведеного лікування виник у 2-х хворих. Після повторного виміру ВЧТ у одного з них було констатовано АКС. Висновки. Запропонована нами тактика дає можливість прогнозувати та вчасно ліквідувати прогресування АКС. У досліджуваній групі, щодо якої було проведено запропонований нами комплекс заходів, підтверджений АКС виник у 4,1% випадків, що значно менше ніж у контрольній (25%).
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Dissertations / Theses on the topic "Непряма оцінка тиску"

1

Лисичина, Світлана Василівна. "Портативний неінвазивний прилад для вимірювання внутрішньочерепного тиску." Bachelor's thesis, КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2020. https://ela.kpi.ua/handle/123456789/35938.

Full text
Abstract:
Обсяг роботи становить 56 сторінок, міститься 22 ілюстрації, 14 таблиць. Загалом опрацьовано 46 джерел. На сьогодні у ряді досліджень доведено, що довготривале спостереження за значеннями ВЧТ сприяє покращенню постоперативних результатів і запобіганню крововиливам і набрякам. Проте прилади, які наразі використовуються в сучасній медицині для цього, є стаціонарними та великогабаритними і можуть призводити до ряду ускладнень. Очевидно, коли пацієнта вже можна виписувати з лікарні, але ще доволі високий ризик повторних крововиливів та набряків, неможливо здійснювати моніторинг за допомогою цих пристроїв. Існує гостра потреба у бездротовій неінвазивній системі для спостереження за ІКТ для спостереження за темпами реабілітації пацієнтів та запобігання постоперативних ускладнень. Досліджено важливість постійного, довготривалого моніторингу внутрішньочерепного тиску (ВЧТ) і проблеми в цій сфері. На основі визначених складнощів і потреб нейрохірургії розроблено концепцію портативного неінвазивного приладу для опосередкованого вимірювання інтракраніального тиску через яремний. За прототип розглянуто патент «Method and apparatus for noninvasive monitorng of intracranial pressure», в якому було вдосконалено блок вимірювання таким чином, щоб в подальшому пристрій став придатним до портативного неінвазивного моніторингу ВЧТ.
The volume of the work is 56 pages, contains 22 illustrations, 14 tables. A total of 46 sources were processed. Nowadays a number of studies have shown that long-term monitoring of ICP values improves postoperative outcomes and prevents hemorrhage and edema. But the devices currently used in modern medicine for this purpose are stationary, large and can lead to a number of complications. Obviously, when a patient can be discharged from the hospital, but there is still a high risk of recurrent hemorrhage and edema, it is impossible to monitor with these devices. There is an urgent need for a wireless non-invasive ICP monitoring system to monitor the pace of patient rehabilitation and prevent postoperative complications. The importance of continuous, long-term monitoring of intracranial pressure (ICP) and problems in this area have been studied in this thesis. The concept of a portable non-invasive device for indirect measurement of intracranial pressure through the jugular is based on the identified complexities and needs of neurosurgery. The patent "Method and apparatus for noninvasive monitoring of intracranial pressure" was considered as a prototype, in which the measuring unit was improved so that in the future the device became suitable for portable non-invasive monitoring of ICP.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography