Academic literature on the topic 'Навчання і розвитку персоналу'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Навчання і розвитку персоналу.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Навчання і розвитку персоналу"

1

Леськова, С. В. "ІМПЛЕМЕНТАЦІЯ ІННОВАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ РОЗВИТКОМ ПЕРСОНАЛУ В ПРОЦЕС УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ РОЗДРІБНИХ ТОРГОВЕЛЬНИХ МЕРЕЖ." Herald of Lviv University of Trade and Economics Economic sciences, no. 59 (June 18, 2020): 116–23. http://dx.doi.org/10.36477/2522-1205-2020-59-15.

Full text
Abstract:
У статті розглянуто основні тенденції в управлінні персоналом, в результаті чого встановле-но, що навчання персоналу є найважливішим трендом в HR. Обґрунтовано необхідність системного управління розвитком персоналу роздрібних торговельних мереж під впливом світових тенденцій у впровадженні іннова-цій в торгівлі. Сформовано модель імплементації інноваційної системи управління розвитком персоналу в про-цес управління персоналом роздрібних торговельних мереж. Проведено аналіз даних щодо визначення компете-нцій, необхідних для працевлаштування у вітчизняні роздрібні торговельні мережі. Обґрунтовано використан-ня в управлінні персоналом роздрібних торговельних мереж таких інструментів, як HR-брендинг, HR-маркетинг, моделі компетенцій. Сформовано профіль компетенцій торговельного персоналу, що дозволить HR-фахівцям роздрібних торговельних мереж створити модель компетенцій, з допомогою якої підвищити ефективність пошуку і відбору персоналу. Окреслено важливість впровадження у процес адаптації нових пра-цівників інноваційних методів: гейміфікація, навчання з використанням технологій віртуальної і додаткової реальності (VR, AR), менторство. Показано необхідність розроблення планів індивідуального розвитку праців-ників, згідно з якими буде можливість системно застосовувати reskilling (перенавчання) і upskilling (підвищен-ня кваліфікації) торговельного персоналу. Визначено алгоритм розроблення плану індивідуального розвитку працівника, що ґрунтується на рекомендаціях щодо організації навчання персоналу, визначених у ДСТУ ISO 10015:2008 “Управління якістю. Настанови щодо навчання персоналу”. Проведено аналіз методів оцінки пер-соналу, які використовують у своїй практиці вітчизняні роздрібні торговельні мережі, і обґрунтовано доціль-ність застосування в оцінюванні персоналу таких методів, як «360 градусів» і Assessment centre. Обгрунтовано значення створених умов для системного розвитку персоналу і кар’єрного зростання для утримання й залучен-ня працівників у роздрібних торговельних мережах і сприяння зміцненню HR-бренда, що є важливою складовою кадрової стратегії компанії.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Крюкова, Ірина, Сергій Степаненко, and Ольга Замлінська. "КОУЧИНГ ЯК ІНСТРУМЕНТ КОРПОРАТИВНОЇ БІЗНЕС-СТРАТЕГІЇ СТАЛОГО РОЗВИТКУ АГРОКОМПАНІЙ." MODELING THE DEVELOPMENT OF THE ECONOMIC SYSTEMS, no. 1 (April 28, 2022): 55–63. http://dx.doi.org/10.31891/mdes/2022-3-7.

Full text
Abstract:
Мета статті – розкрити зміст та характерні ознаки коучингу, як сучасного інструменту реалізації корпоративної бізнес-стратегії сталого розвитку агрокомпаній. В основу проведених досліджень покладено діалектичний метод пізнання процесів і явищ, зокрема, монографічний метод (при виявленні сучасних тенденцій і дослідженні наукових здобутків вітчизняної та зарубіжної науки і практики навчання персоналу), порівняльний (при оцінці рівня витрат та форм навчання персоналу), абстрактно-логічний метод (теоретичні і методичні узагальнення, обґрунтування висновків), що були використані при визначенні ознак і ролі коучингу як інструменту бізнес-стратегії сталого розвитку агрокомпаній. Досліджено сутність, види та функції коучингу як інструменту управління персоналом компаній. Досліджено світовий та вітчизняний досвід навчання персоналу. Визначено роль і характерні ознаки коучингу у системі імплементації принципів сталого розвитку у діяльність агрокомпаній. Обґрунтовано мету, завдання та ключові принципи коучингу як інструменту корпоративної бізнес-стратегії сталого розвитку агрокомпаній. Обґрунтовано авторське тлумачення сутності корпоративної бізнес-стратегії сталого розвитку агробізнесу. Запропоновано модель коучингу у навчанні персоналу за умов імплементації корпоративної бізнес-стратегії сталого розвитку агрокомпаній. Отримані результати дослідження дозволяють удосконалити кадрову політику вітчизняних агрокомпаній на засадах використання переваг коучингу, як перспективного інструменту реалізації бізнес-стратегії сталого розвитку агробізнесу.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Дзямулич М. І. and Шматковська Т. О. "УПРАВЛІННЯ РОЗВИТКОМ ПЕРСОНАЛУ ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ ЕКОНОМІЧНОЇ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ." Економічний форум 1, no. 3 (July 20, 2020): 138–42. http://dx.doi.org/10.36910/6775-2308-8559-2020-3-21.

Full text
Abstract:
Управління розвитком персоналу в умовах посилення інтенсивності технологічного розвитку та подальше поширення глобалізації набуває особливої актуальності для підприємств, оскільки збільшення технологічної складності виробництва потребує залучення більш кваліфікованого персоналу для забезпечення ефективного функціонування виробничих процесів. При цьому зростають і витрати на персонал, адже більш кваліфікована праця потребує адекватного зростання рівня її оплати. Відтак оперативне реагування підприємств на вимоги сьогодення за мінімальних затрат потребують саме організації внтурішньофірмової системи розвитку персоналу, яка б, з одного боку, дозволила забезпечити підготовку працівників належного рівня професійного кваліфікації, а з іншого – дала б змогу підприємству більш оптимально використовувати наявні ресурси на підготовку працівників. В статті розглянуто сучасні особливості формування та функціонування системи розвитку персоналу підприємства в умовах впливу економічної глобалізації. Визначено, що проблема забезпечення підприємств працівниками належного рівня освіти та кваліфікації потребує регулярного оновлення їх навичок через побудову системи розвитку персоналу. При цьому найголовнішими елементами, які визначають ефективність функціонування даної системи є джерела її фінансування та конкретні аспекти розвитку персоналу – професійне навчання, перепідготовка та підвищення кваліфікації. Визначено ефективність застосування інтегрованої системи розвитку персоналу, яка дозволяє не лише підвищувати якісні показники діяльності працівників, але забезпечує зростання рівня продуктивності праці на підприємстві.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Савченко, Василь. "УДОСКОНАЛЕННЯ СТИМУЛЮВАННЯ ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ ПЕРСОНАЛУ." Professional Pedagogics 2, no. 21 (January 21, 2021): 83–91. http://dx.doi.org/10.32835/2707-3092.2020.21.83-91.

Full text
Abstract:
Актуальність: стаття присвячена посиленню заходів стимулювання безперервного професійного навчання працівників на виробництві з боку соціальних партнерів як дієвого заходу подолання економічної кризи для забезпечення зростання економіки. Мета: обґрунтування заходів щодо розроблення ефективного організаційно-економічного механізму стимулювання навчання персоналу в умовах стагнаційної та кризової економіки і створення на цій основі передумов для економічного росту. Методи: загальнофілософські, загальнонаукові та спеціальні методи дослідження, які включають методи порівняльного аналізу, дедукції, конкретизації та постановки актуальних питань, принципи розвитку та історизму. Результати: аналіз витрат на робочу силу за підприємствами України у 1999-2018 рр. визначив причини, що стримують професійне навчання персоналу. Визначена роль соціальних партнерів у процесі соціального діалогу в здійсненні безперервного навчання працівників для впровадження інновацій та високих технологій. Сформульовані заходи щодо розробки дієвого організаційно-економічного механізму стимулювання роботодавців і працівників для посилення їхньої зацікавленості в навчанні. Обґрунтована роль держави та інших соціальних партнерів з удосконалення нормативно правового забезпечення розвитку персоналу. Запропоновано надання більших податкових пільг, дотацій і субсидій організаціям, що відчувають потребу в навчанні працівників. Висновки: доведено, що економічне зростання можливе завдяки впровадженню новітніх високих технологій, роботизації, цифровізації та запровадженню безперервного навчання працівників. Однак наявний організаційно-економічний механізм не відповідає цим вимогам. Запропонований механізм має надати більші податкові пільги, дотації та субсидії суб’єктам господарювання для здійснення навчання персоналу.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Kara, N. I., and O. O. Phsyk-Kovalska. "ПРОФЕСІЙНИЙ РОЗВИТОК ПЕРСОНАЛУ В УМОВАХ МІЖНАРОДНОЇ ЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ." Actual problems of regional economy development 1, no. 14 (April 26, 2018): 23–35. http://dx.doi.org/10.15330/apred.1.14.23-35.

Full text
Abstract:
Стаття спрямована на дослідження теоретичних і практичних аспектів професійного розвитку персоналу підприємства в умовах міжнародної економічної діяльності. У статті розглядаються етапи та основні завдання процесу розвитку персоналу організації, а також процес планування розвитку кар’єри працівника. Також розглянуто методи розвитку персоналу та виділено основні пріоритети, фактори та особливості управління професійним розвитком персоналу міжнародних компаній. Запропоновано запровадити програму корпоративного навчання працівників, зокрема використання інтранет-порталу, що дозволить підвищити ефективність діяльності підприємства за рахунок системного розвитку знань і компетенцій працівників.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Чжоу Сюйлінь. "СУЧАСНЕ РОЗУМІННЯ ТЕХНОЛОГІЇ КОРПОРАТИВНОГО НАВЧАННЯ В КОНТЕКСТІ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ МЕНЕДЖЕРІВ З ПЕРСОНАЛУ." ПЕДАГОГІЧНИЙ АЛЬМАНАХ, no. 49 (October 30, 2021): 222–26. http://dx.doi.org/10.37915/pa.vi49.278.

Full text
Abstract:
У статті висвітлена проблема професійної підготовки майбутніх менеджерів з персоналу. Визначено сутність понять, які перебувають у межах одного лексико-семантичного поля, а саме: «технологія», «педагогічна технологія», «корпоративне навчання», «технологія корпоративного навчання». Мета статті полягає в їхньому теоретичному обґрунтуванні з позиції сучасної педагогічної науки та оновленому розумінні технології корпоративного навчання в контексті підготовки майбутніх менеджерів з персоналу. Відповідно до ретроспективного погляду на становлення та розвиток корпоративного навчання, з огляду на ступінь інтеграції змісту та технологій навчання працівників зі стратегією розвитку діяльності організації було обґрунтовано доцільність використання технології корпоративного навчання в процесі професійної підготовки майбутніх менеджерів з персоналу. Було обґрунтовано проблематику корпоративної освіти, а також зосереджено увагу на відмінності її від традиційної професійної підготовки та корпоративного навчання майбутніх менеджерів з персоналу. Було розглянуто етапи становлення і розвитку корпоративного навчання в межах інтеграції змісту і технологій навчання працівників відповідно до стратегії підприємств, що надало нам уявлення й розуміння виникнення технології корпоративного навчання.Доведено, що основою для сучасного підприємства все ж таки залишаються людські ресурси, тобто знання, навички, досвід, відносини, тому неможливо змінити фахівця відповідно до вимог бізнесової стратегії. Відтак, процес корпоративного навчання менеджерів з персоналу повинен бути постійним. Встановлено, що технологія корпоративного навчання ґрунтується на ідеях командного підходу до професійної підготовки майбутніх менеджерів з персоналу.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Serniak, Iryna. "СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ ЯК ЗАСІБ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ СОЦІАЛЬНОГО ІНСТРУМЕНТАРІЮ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ НА ПІДПРИЄМСТВІ." PROBLEMS AND PROSPECTS OF ECONOMIC AND MANAGEMENT, no. 2 (18) (2019): 60–66. http://dx.doi.org/10.25140/2411-5215-2019-2(18)-60-66.

Full text
Abstract:
У статті розглянуто переваги використання соціальних мереж для пошуку та відбору персоналу підприємства. Враховуючи принципово нові акценти в сучасних методах і засобах управління персоналом, коли на передній план виходить створення умов для найбільш повного включення працівників у систему організації, зростання та розкриття їхнього потенціалу, запропоновано використовувати соціальні мережі для удосконалення соціального інструментарію управління персоналом. Розглянуто можливості застосування соціальних мереж для зростання ефективності соціальних інструментів навчання та розвитку персоналу, «управління талантами» працівника, консультування та коучингу, управління ефективністю, планування та розвитку кар’єри працівника, розвитку інформаційної системи людських ресурсів.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Антошкова, Н. А. "КАДРОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КЛІЄНТООРІЄНТОВАНОГО СЕРВІСУ НА ПІДПРИЄМСТВАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА." Herald of Lviv University of Trade and Economics Economic sciences, no. 60 (July 3, 2020): 82–87. http://dx.doi.org/10.36477/2522-1205-2020-60-13.

Full text
Abstract:
Перспективи сталого розвитку підприємств ресторанної індустрії України визначаються да-леко не короткостроковими результатами отримання прибутку, а застосуванням стратегії клієнтоорієнто-ваного сервісу, спрямованої на підвищення конкурентноздатності і, як результат, досягнення економічного ефекту в довгостроковому періоді. У статті розглянуто роль кадрового забезпечення у формуванні клієнтоо-рієнтованого сервісу на підприємствах ресторанного господарства. Доведено, що основним суб’єктом, що реалізує клієнтоорієнтований сервіс на підприємстві, є його персонал. Сформовано авторський алгоритм формування клієнтоорієнтованості персоналу. Обгрунтовано важливість балансу інтересів та корпоратив-них цінностей підприємства та персоналу, а також доведено ефективність формування лояльності працівни-ків до підприємства завдяки відкритості та доступності керівництва. Запропоновано модель взаємозв’язку потреб підприємства, мотиваційних стимулів, потреб працівника та його внеску в формування клієнтоорієн-тованого сервісу. Окреслено важливість і домінуючу роль у формуванні кадрового забезпечення клієнтоорієн-тованого сервісу процесу навчання та безперервного саморозвитку персоналу. Охарактеризовано основні ме-тоди навчання як на робочому місці працівника, так і поза ним. Досліджено практику навчання клієнтоорієн-тованого персоналу зарубіжними підприємствами готельно-ресторанного господарства, яка грунтується на системі японського менеджменту кайдзен та передбачає безперервний розвиток клієнтоорієнтованого персо-налу, створює умови досить високої адаптації персоналу до різних змін у ресторанному господарстві. Обгру-нтовано застосування методу за моделлю Циклу Колба. Показано значення різних видів клієнтоорієнтованос-ті персоналу з погляду цінності та ефективності ресторанного бізнесу.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Polyanska, A. S., I. P. Kinash, and S. V. Savchuk. "ЦИФРОВІЗАЦІЯ ЯК ЧИННИК РОЗВИТКУ ПЕРСОНАЛУ ПІДПРИЄМСТВА." Actual problems of regional economy development 2, no. 15 (November 4, 2019): 94–106. http://dx.doi.org/10.15330/apred.2.15.94-106.

Full text
Abstract:
У статті розглянуто актуальність, передумови та напрями навчання та розвитку персоналу в умовах дигіталізації у вітчизняній практиці. Уточнено поняття “працівник знань” та характеристики діяльності такого працівника (наведено основні фактори, що визначають продуктивність персоналу, що володіють спеціальними знаннями у своїй професії), визначено ролі “працівника знань”. Описано поняття “цифрової грамотності” та “цифрової компетентності” як важливих характеристик нових знань.Проаналізовано передумови дигіталізації на вітчизняних підприємствах. Досліджено динаміку використання інформаційно-комунікаційних технологій на підприємствах. Проаналізовано показники: частка підприємств, що використовують комп’ютери за галузями тачастка середньої кількості працівників, які використовували комп'ютер, у % до середньої кількості працівників підприємств за галузями. Визначено переваги впровадження цифрових технологій на підприємстві, а також наведено п’ять ключових компонент цифровізації в Україні. Представлено пріоритетні напрями зменшення “цифрового” розриву у вітчизняній практиці. Акцентовано увагу на цифрових компетенція працівників. Важливою ознакою здобуття цифрових компетенцій є спосіб їх здобуття, відмінний від традиційного академічного навчання фахівців: навчання на робочому місці, окрема на цифрових платформах як джерела формування цінності в цифровій економіці.Обґрунтовано основні напрями розвитку дигіталізації діяльності вітчизняних підприємств. Звернено увагу на перешкоди щодо широкого впровадження цифрових технологій у діяльність вітчизняних підприємств. Запропоновано шляхи навчання і розвитку персоналу, які мають вплив на впровадження цифрових технологій на підприємствах різних галузей. Зроблено висновок про те, що успіх підприємств у значній мірі залежатиме від “цифрової зрілості” персоналу, як його здатності використовувати інформацію, застосовуючи відповідні цифрові технології.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Зось-Кіор М.В. "ОЦІНКА ПЕРСОНАЛУ ОРГАНІЗАЦІЇ В СИСТЕМІ КОРПОРАТИВНОГО ТАЙМ–МЕНЕДЖМЕНТУ." Економічний форум 1, no. 3 (July 20, 2020): 57–63. http://dx.doi.org/10.36910/6775-2308-8559-2020-3-9.

Full text
Abstract:
Розглянуто поняття, принципи та сутність система оцінки персоналу в системі корпоративного тайм-менеджменту. Доведено, що комплексна оцінка оцінки персоналу дозволить якісно визначити ділові характеристики робітника, його потенціал, який організація може використати з максимальною віддачею. Узагальнені цілі оцінки персоналу сучасної організації. Систематизовані основні якісні, кількісні та комбіновані методи оцінки персоналу. Представлено механізм визначення критичних компетенцій організації, щоб працівники добре усвідомлювали компетенції різного рівня з чітким розумінням бажаної поведінки, яка повинна відображатися в їх конкретних робочих ролях. Для побудови індивідуальної системи оцінки персоналу, яка допоможе в досягненні ефективного використання людських ресурсів, представлено процес методу управління за цілями. Визначено організацію комплексної системи оцінки персоналу організації в системі тайм-менеджменту. Доведено, що підготовка персоналу, здатного до продуктивної роботи в умовах ведення бізнесу, його раціональне розміщення в структурі та просторі, ефективна культура управління залежать від якісної роботи служби управління персоналом і, відповідно, є запорукою досягнення організацією успіху. Систематизовано індикатори, джерела даних, методи збору, процедури оцінки персоналу організації та рівні оцінки персоналу організації. Узагальнена практика помилок в процесі оцінки персоналу організації та їх наслідки. Проаналізовано управління персоналом організації за результатами його оцінювання, щоб якісно виконувати функції управління персоналом. Представлено необхідність за результатами оцінювання складання детального індивідуального плану розвитку працівника, який визначає цілі розвитку, що повинен досягти учасник, на основі оцінки досягнутих цілей навчання або розвитку; відкритості працівника щодо прийняття завдань в майбутньому; використання в майбутньому навичок чи процедур; ділянок, які викликають проблеми або потребують додаткової практики; аспектів праці, які визивають труднощі і варіанти полегшення.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Dissertations / Theses on the topic "Навчання і розвитку персоналу"

1

Сухоставець, І. Г. "Вплив систем навчання та розвитку персоналу на продуктивність праці." Thesis, Сумський державний університет, 2013. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/33260.

Full text
Abstract:
Ефективне функціонування будь-якої організації насамперед визначається ступенем розвитку її персоналу. В умовах сучасного швидкого старіння теоретичних знань, умінь та практичних навичок спроможність організації постійно підвищувати фаховий рівень своїх працівників є одним із найважливіших факторів забезпечення конкурентоспроможності на ринку, зокрема, оновлення і зростання обсягів виробництва товарів чи надання послуг. При цитуванні документа, використовуйте посилання http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/33260
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Авраменко, Марина Сергіївна. "Навчання персоналу як одна із ефективних форм його розвитку в сучасних умовах господарювання." Thesis, Полтавський університет економіки і торгівлі, 2008. http://dspace.uccu.org.ua/handle/123456789/744.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Мудрик, Владислав Олексійович. "HR-бенчмаркінг як сучасна технологія управління сільськогосподарським підприємством (на прикладі ТОВ «Віньковецький сирзавод», смт. Віньківці)." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11689.

Full text
Abstract:
Метою дипломної роботи є обґрунтування теоретичних положень, розроблення науково-методичних і практичних рекомендацій щодо формування системи управління підприємствами з використанням HR-бенчмаркінгу. Об’єктом дослідження є процес впровадження HR-бенчмаркінгу як технології управління на підприємстві. У першому розділі наведено теоретичніоснови HR-бенчмаркінгу як сучасної технології управління сільськогосподарським підприємством. У другому розділі представлено аналіз та оцінка використання технологій HR-бенчмаркінгу в управлінні ТОВ «Віньковецький сирзавод». Третій розділ присвячено удосконаленню управління ТОВ «Віньковецький сирзавод» на засадах HR-бенчмаркінгу, а саме: розвиток інструментарію управління конкурентоспроможністю сільськогосподарського підприємства на основі HR-бенчмаркінгу; удосконалення політики стимулювання праці персоналу шляхом HR-бенчмаркінгу та оцінювання економічного ефекту від впровадження системи навчання і розвитку персоналу.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Марковська, Т. С. "Особливості розвитку аграрного соціально відповідального бізнесу." Thesis, Миколаївський національний аграрний університет, 2017. http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3011.

Full text
Abstract:
Інвестиції в людський капітал є основним напрямком внутрішньої соціальної спрямованої діяльності аграрних підприємств. Соціально відповідальні підприємства мають більше інструментів для залучення і утримання персоналу. Позитивними наслідками соціальної відповідальності в умовах нестабільного зовнішнього середовища є зменшення нефінансових ризиків, довгострокове поліпшення іміджу і ділової репутації, зростання ринкової вартості підприємства, набуття конкурентних переваг та стратегічної стійкості суб’єкта господарювання.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Унгурян, А. С. "Управління розвитком персоналу організації (на прикладі ПАТ «Одескабель»)." Thesis, Одеський національний економічний університет, 2021. http://local.lib/diploma/Unhurian.pdf.

Full text
Abstract:
Доступ до роботи тільки на території бібліотеки ОНЕУ, для переходу натисніть на посилання нижче
Об’єкт дослідження - процеси управління розвитком персоналу підприємства У роботі розглядаються теоретичні аспекти розвитку персоналу промислового підприємства. Проаналізовано загальноекономічний стан господарюючого суб’єкту та стан системи розвитку персоналу та її вплив на якість управління персоналу на ПАТ «Одескабель» Запропоновано напрямки удосконалення системи розвитку персоналу на ПАТ «Одескабель»: створити електронну базу даних на підприємстві; надати працівникам можливість навчатись самостійно; провести курси підвищення кваліфікації задля підвищення професіоналізму працівників. Запропоновані заходи обґрунтовано розрахунками економічного ефекту від впровадження.
Object of study the processes of managing the development of enterprise personnel Diploma thesis deals with theoretical aspects of personnel development of an industrial enterprise. Analyzed the general economic condition of the business entity and the state of the personnel development system and its impact on the quality of personnel management at PJSC "Odeskabel" Suggested directions of improvement of the system of personnel development at PJSC "Odeskabel": to create an electronic database at the enterprise; to provide employees with the opportunity to study independently; to conduct advanced training courses to improve the professionalism of employees. The proposed measures are justified by calculations of the economic effect of implementation.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Матросова, Вікторія Олександрівна, О. І. Таран, and В. П. Булавка. "Розвиток персоналу як основний елемент ефективної кадрової політики сучасного підприємства." Thesis, Національної академії Національної гвардії України, 2017. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35232.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Володько, Альона Валентинівна. "Удосконалення управління персоналом в організації." Магістерська робота, Київський національний університет технологій та дизайну, 2021. https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/18050.

Full text
Abstract:
Дипломну бакалаврську роботу присвячено дослідженню теоретичних завдань та обґрунтуванню практичних напрямів удосконалення системи управління персоналом в організації. На підставі проведеної аналітичної оцінки управління персоналом ПрАТ "Київська кондитерська фабрика "Рошен" розроблено заходи щодо його удосконалення. Запропоновано основні напрями удосконалення управління персоналом та мотивації працівників на ПрАТ "Київська кондитерська фабрика "Рошен", що передбачають удосконалення кадрової політики та реалізацію запропонованих заходів шляхом створення відповідних підрозділів та розроблення системи розвитку та адаптації працівників, які підвищать ефективність діяльності підприємства.
Thesis is devoted to the study of theoretical problems and substantiation of practical areas of improvement of personnel management in the organization. Based on the analytical assessment of personnel management of PJSC "Kyiv Confectionery Factory "Roshen" measures have been developed to improve it. The main directions of improving personnel management and employee motivation at PJSC "Kyiv Confectionery Factory "Roshen" are proposed, which provide for the improvement of personnel policy and implementation of the proposed measures by creating appropriate units and developing a system of development and adaptation of employees.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Турчин, Т. С. "Управління розвитком персоналу підприємства та напрями його удосконалення ( на матеріалах ФОП Пекур Н. О.)." Thesis, Чернігів, 2021. http://ir.stu.cn.ua/123456789/25210.

Full text
Abstract:
Турчин, Т. С. Управління розвитком персоналу підприємства та напрями його удосконалення ( на матеріалах ФОП Пекур Н. О.) : випускна кваліфікаційна робота : 073 "Менеджмент" / Т. С. Турчин ; керівник роботи А. В. Xолодницька ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра управління персоналом та економіки праці. – Чернігів, 2021. – 101 с.
Mета кваліфікаційної роботи полягає в вивченні теоретичних основ розвитку персоналу та розробка рекомендацій щодо удосконалення управління розвитку персоналу з урахуванням сучасних методик на ФОП Пекур Н.О.. Об’єктом дослідження є процеси розвитку персоналу на ФОП Пекур Н.О.. Предметом дослідження є шляхи удосконалення системи розвитку персоналу на ФОП Пекур Н.О.. Mетоди дослідження. Mетодологічний інструментарій дослідження базується на загальнонаукових та спеціальних методах, що забезпечують комплексний та об’єктивний характер їх вивчення. У праці були використані методи системного, логічного аналізу для формування цілей та шляхів управління розвитком персоналу і метод узагальнення для формування проблем системи розвитку персоналу підприємства. Застосовувались прийоми статистичного і порівняльного аналізу при аналізі потазників діяльності ФОП та оцінці системи управління персоналом, методи моделювання, планування і прогнозування при розробці напрямів покращення ефективності управління розвитком персоналу. Наукова новизна отриманих результатів полягає в обґрунтуванні та вдосконаленні наукових підходів щодо управління розвитком персоналу в суб’єкта малого підприємництва, які допоможуть забезпечити, з одного боку, розвиток персоналу, а, з іншого, дозволять максимально його пристосувати до сучасних кризових умов.
Тhе рurроsе оf thе quаlіfісаtіоn wоrk іs tо study thе thеоrеtісаl fоundаtіоns оf реrsоnnеl dеvеlорmеnt аnd dеvеlор rесоmmеndаtіоns fоr іmрrоvіng thе mаnаgеmеnt оf реrsоnnеl dеvеlорmеnt, tаkіng іntо ассоunt mоdеrn tесhnіquеs fоr thе іndіvіduаl еntrерrеnеur Реkur N.О.. Тhе оbjесt оf rеsеаrсh іs thе рrосеssеs оf реrsоnnеl dеvеlорmеnt fоr а nаturаl реrsоn-еntrерrеnеur Реkur N.О.. Тhе subjесt оf thе study аrе wаys tо іmрrоvе thе systеm оf stаff dеvеlорmеnt fоr іndіvіduаl еntrерrеnеurs Реkur N.О.. Rеsеаrсh mеthоds. Тhе mеthоdоlоgісаl tооls оf thе rеsеаrсh аrе bаsеd оn gеnеrаl sсіеntіfіс аnd sресіаl mеthоds thаt рrоvіdе а соmрrеhеnsіvе аnd оbjесtіvе study. Тhе mеthоds оf systеmаtіс, lоgісаl аnаlysіs fоr fоrmаtіоn оf thе рurроsеs аnd wаys оf mаnаgеmеnt оf dеvеlорmеnt оf thе реrsоnnеl аnd mеthоds оf gеnеrаlіzаtіоn fоr fоrmаtіоn оf рrоblеms оf systеm оf dеvеlорmеnt оf thе реrsоnnеl оf thе еntеrрrіsе wеrе usеd іn thе wоrk. Mеthоds оf stаtіstісаl аnd соmраrаtіvе аnаlysіs wеrе usеd іn thе аnаlysіs оf іndісаtоrs оf thе асtіvіty оf а nаturаl реrsоn-еntrерrеnеur аnd еvаluаtіоn оf thе реrsоnnеl mаnаgеmеnt systеm, mеthоds оf mоdеlіng, рlаnnіng аnd fоrесаstіng оf mаnаgеmеnt dеvеlорmеnt іmрrоvеmеnt. Тhе sсіеntіfіс nоvеlty оf thе оbtаіnеd rеsults іs thе substаntіаtіоn аnd іmрrоvеmеnt оf sсіеntіfіс аррrоасhеs tо реrsоnnеl dеvеlорmеnt mаnаgеmеnt іn а smаll busіnеss еntіty, whісh wіll hеlр tо еnsurе, оn thе оnе hаnd, stаff dеvеlорmеnt, аnd, оn thе оthеr hаnd, аllоw іt tо аdарt tо mоdеrn сrіsіs соndіtіоns.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Волковницька, А. І. "Управління розвитком персоналу підприємства та напрями його удосконалення (на матеріалах Державної екологічної інспекції у Чернігівській області)." Thesis, Чернігів, 2020. http://ir.stu.cn.ua/123456789/19969.

Full text
Abstract:
Волковницька, А. І. Управління розвитком персоналу підприємства та напрями його удосконалення (на матеріалах Державної екологічної інспекції у Чернігівській області): магістерська робота : 073 Менеджмент / А. І. Волковницька ; керівник роботи Хмелевський С. М. ; Національний університет «Чернігівська політехніка», кафедра управління персоналом та економіки праці. – Чернігів, 2020. – 84 с.
Мета випускної кваліфікаційної роботи полягає у дослідженні засад системи розвитку працівників, його управлінні та впливу на функціонування установи, розроблення напрямів удосконалення розвитку персоналу. Об’єктом дослідження є система розвитку персоналу Державної екологічної інспекції у Чернігівській області. Предметом дослідження є теоретичні засади та практичні напрями удосконалення розвитку персоналу в установі. Під час написання випускної кваліфікаційної роботи були використанні методи порівняння (під час здійснення аналізу у різних звітних періодах), табличний метод (під час рахування показників та узагальненні інформації), графічний (під час відображення динаміки показників та результати проведених анкетувань), аналізування, метод дедукції та індукції тощо. Наукова новизна дослідження полягає у розробленні схеми розвитку персоналу на підприємстві, установі, організації. Особливістю є те, що схема має чіткі послідовні кроки, які сприяють поступовому залученню працівників до системи розвитку, на кожному етапі проводиться оцінка Практична значущість отриманих результатів. Полягає у запропонуванні напрямів удосконалення системи управління розвитком персоналу, через підвищення рівня професійного навчання та впровадженням коучинг-програм.
The purpose of the final qualification work is to study the principles of the employee development system, its management and influence on the functioning of the institution, the development of areas for improving staff development. The object of the research is a system of personnel development of the State Ecological Inspectorate in Chernihiv region. The subject of the study is theoretical principles and practical areas of improving staff development in the institution. When writing the final qualification work, we used the methods of comparison (during the analysis in different reporting periods), the tabular method (when calculating indicators and summarizing information), graphical (when reflecting the dynamics of the indicators and the results of the conducted surveys), analysis, deduction method and inductions, etc. Scientific novelty of the research is to develop a scheme of staff development at the enterprise, institution, organization. The peculiarity is that the scheme has clear sequential steps that contribute to the gradual involvement of employees in the development system, at each stage an assessment is made. The practical significance of the results obtained. It consists in proposing areas for improvement of the personnel development management system, through increasing the level of professional training and implementation of coaching programs.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Кацалап, А. О. "Формування корпоративної культури підприємства та підвищення її ефективності (на матеріалах КП «НУВКГ»)." Thesis, Чернігів, 2020. http://ir.stu.cn.ua/123456789/19977.

Full text
Abstract:
Кацалап, А. О. Формування корпоративної культури підприємства та підвищення її ефективності (на матеріалах КП «НУВКГ») : магістерська робота : 073 Менеджмент / А. О. Кацалап ; керівник роботи Хмелевський С. М. ; Національний університет «Чернігівська політехніка», кафедра управління персоналом та економіки праці. – Чернігів, 2020. – 85 с.
Мета випускної кваліфікаційної роботи полягає у дослідженні теоретичних основ формування корпоративної культури, її впливу на діяльність персоналу та запропонуванні напрямів підвищення ефективності корпоративної культури на підприємстві. Об’єктом дослідження є система корпоративної культури, цінностей КП «НУВКГ». Предметом дослідження є теоретичні основи формування корпоративної культури та практичні рекомендації підвищення ефективності корпоративної культури на підприємстві. Під час виконання випускної кваліфікаційної роботи були використанні наступні методи: спостереження, порівняння, розрахунок, вимірювання, експеримент, опитування, узагальнення, ототожнення, аналіз та синтез, індукція та дедукція, моделювання, табличний та графічні методи. Наукова новизна дослідження полягає у розробленні схеми взаємодії конкурентоспроможності, ефективності підприємства та корпоративної культури. Схема чітко показує як тісно пов’язанні між собою елементи та їх вплив на функціонування підприємства, а також залежність кожного елементу від позитивної корпоративної культури. Практична значущість отриманих результатів. Практичне значення проведеного дослідження полягає у запропоновані шляхів підвищення ефективності управлінського складу персоналу, впровадженню нових методів щодо зацікавлення працівників у власній діяльності, впровадженню програми тімбілдінгу як напряму підвищення ефективності корпоративної культури КП «НУВКГ».
The purpose of the final qualification work is to study the theoretical foundations of forming a corporate culture, its impact on the activities of staff and offer directions for improving the effectiveness of corporate culture in the enterprise The object of the research is a system of corporate culture, values of KP "NUVKG". The subject of the study is theoretical bases of formation of corporate culture and practical recommendations of increase of efficiency of corporate culture at the enterprise. The following methods were used during the final qualification work: observation, comparison, calculation, measurement, experiment, survey, generalization, identification, analysis and synthesis, induction and deduction, modeling, tabular and graphical methods. Scientific novelty of the research is to develop a scheme of interaction of competitiveness, enterprise efficiency and corporate culture. The scheme clearly shows how closely related elements are and their impact on the functioning of the enterprise, as well as the dependence of each element on a positive corporate culture. The practical significance of the results obtained. The practical significance of the study lies in the proposed ways to improve the efficiency of management staff, the introduction of new methods of employee interest in their own activities, the introduction of team building as a direction of improving the corporate culture of KP "NUVKG".
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Books on the topic "Навчання і розвитку персоналу"

1

Профільне навчання в старшій школі: шляхи розвитку. Vol. 2. Київ: [б. в.], 2010.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Ілляшенко, Т. Д. Діти із затримокю психіного розвитку та їх навчання. К., 1997.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Ілляшенко, Т. Д. Діти із затримокю психіного розвитку та їх навчання. К., 1997.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Психологічні проблеми навчання виховання активності та розвитку особистості. Київ, 1995.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Воронін, Анатолій Іванович. Проблеми когнітивного розвитку студентів у процесі професійного навчання. КПІ ДВНЗ «КНУ», 2012. http://dx.doi.org/10.31812/0564/1370.

Full text
Abstract:
У книжці розглянуто актуальні проблеми розвитку пізнавальних процесів у студентів вищої школи. Особлива увага приділяється аналізу чинників розвитку професійно-теоретичного мислення. Проблеми когнітивного розвитку студентів розкриваються на матеріалі тривалих психологічних досліджень у контексті професійного навчання. Книжка призначена для викладачів вищих навчальних закладів, для студентів, які вивчають психологію вищої школи, і для тих, хто цікавиться проблемами вікової та педагогічної психології
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Проблеми філософсько-світоглядних основ концепції розвитку освіти та навчання. Луцьк: Вежа, 2000.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Семеріков, Сергій Олексійович, Микола Іванович Стрюк, and Наталя Володимирівна Моісеєнко. Мобільне навчання: історико-технологічний вимір. Кривий Ріг : Книжкове видавництво Киреєвського, 2012. http://dx.doi.org/10.31812/0564/972.

Full text
Abstract:
В даному дослідженні зроблено загальний огляд технологій електронного навчання, визначено місце мобільного навчання в системі сучасних освітніх технологій. Розглянуто історичні процеси, що сприяли розвитку концепції мобільного навчання. Класифіковано засоби мобільного навчання. Подано характеристику дидактичних систем мобільного навчання студентів. Наведено приклади застосування мобільного навчання в системі професійної підготовки. Проаналізовано результати апробації елементів мобільного навчання студентів КПІ ДВНЗ «КНУ».
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Кулінка, Юлія Сергіївна. Використання дизайн-орієнтованих завдань на уроках трудового навчання. Видавництво Б. І. Маторіна, 2020. http://dx.doi.org/10.31812/123456789/4760.

Full text
Abstract:
Розкрито можливості дизайну як засобу творчого розвитку учнів на уроках трудового навчання, наведено зміст, класифікацію та види дизайнорієнтованих завдань, показано їх роль і місце в процесі формування проєктно-технологічної компетентності учнів, обґрунтовано й визначено систему дизайн-орієнтованих завдань і представлено методичні основи її використання на прикладі уроків трудового навчання в 9 класі при вивченні розділу «Основи проєктування, матеріалознавства та технології обробки».
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Індивідуалізація навчання як ключовий елемент розвитку творчої активності курсантів (студентів) у підвищенні ефективності навчально-виховного процесу. Львів, 1997.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Коновал, Олександр Андрійович, Тетяна Іванівна Туркот, and Артем Олександрович Соломенко. Методика розвитку критичного мислення здобувачів освіти (на прикладах вивчення спеціальної теорії відносності та електродинаміки). КДПУ, 2019. http://dx.doi.org/10.31812/123456789/3562.

Full text
Abstract:
У посібнику запропоновано методику розвитку критичного мислення (МРКМ) здобувачів освіти в процесі вивчення спеціальної теорії відносності й електродинаміки у закладах вищої освіти та в закладах загальної середньої освіти. Обґрунтовано теоретичну модель МРКМ. Конкретними прикладами продемонстровано дидактичні можливості використання цієї методики під час вивчення основ релятивістської механіки та електродинаміки на засадах вимог програм з фізики для профільних класів закладів загальної середньої освіти. Значну увагу приділено обґрунтуванню та поясненню суперечностей, що мають місце в електродинаміці та методиці її навчання. Окреслено способи спростування суперечностей в електродинаміці та методиці її навчання, основу яких становлять принцип фундаменталізації та критично-конструктивний аналіз електромагнітних явищ на послідовно релятивістських засадах. Моделі розв’язання задач, що пропонуються, будуть корисними як для здобувачів вищої освіти, так і для учнів закладів загальної середньої освіти. Задачі охоплюють, в основному, релятивістську кінематику. А завдання для контролю та самоконтролю знань орієнтовані на розвиток критичного мислення суб’єктів навчальної діяльності. Адресовано студентам фізичних спеціальностей педагогічних університетів, магістрантам, викладачам, слухачам закладів післядипломної педагогічної освіти, аспірантам і докторантам, які досліджують проблеми розвитку критичного мислення особистості.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Book chapters on the topic "Навчання і розвитку персоналу"

1

Касьянова, Н. В., Н. В. Попик, and І. В. Скорнякова. "ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИЙ КАПІТАЛ І ЦИФРОВА ЕКОНОМІКА В СИСТЕМІ СТАЛОГО РОЗВИТКУ." In Economics, management and administration in the coordinates of sustainable development. Publishing House “Baltija Publishing”, 2021. http://dx.doi.org/10.30525/978-9934-26-157-2-22.

Full text
Abstract:
Метою управління інтелектуальним капіталом суспільства в системі сталого розвитку є досягнення значного результату від його використання за оптимізації витрат на його розвиток, передусім витрат на освіту. Освіта є одним із найважливіших складників розвитку інтелектуального капіталу. Україна відстає за рівнем інтелектуального капіталу від країн-лідерів, а також поступається багатьом країнам. Цифровізація освіти в нашій країні повинна максимально ліквідувати це відставання. Пандемія COVID-19 значною мірою прискорила розвиток усіх сфер онлайн-життя, у тому числі онлайн-освітньої моделі на найближчі десятиліття. У роботі розглянуто основні тенденції розвитку освіти в умовах цифрової трансформації суспільства, визначено основні відмінності онлайн-навчання, які носять як позитивний, так і негативний характер. Обґрунтовано необхідність запровадження нової методології навчання, яка ґрунтується не на окремих інструментах, а на можливостях онлайн-освіти з урахуванням існуючих технологічних рішень для освіти шляхом формування єдиної екосистеми. Усе це дало змогу виділити найбільш актуальні проблем розвитку інтелектуального капіталу в Україні та запропонувати шляхи їх подолання на засадах онлайн-освіти.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Хмара, Марина. "УДОСКОНАЛЕННЯ ЗМІСТУ НАВЧАЛЬНИХ ПРОГРАМ З ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ В УКРАЇНІ В ПЕРІОД 2002-2022 РОКІВ." In Репрезентація освітніх досягнень, мас-медіа та роль філології у сучасній системі наук (2nd ed). 2nd ed. European Scientific Platform, 2021. http://dx.doi.org/10.36074/rodmmrfssn.ed-2.08.

Full text
Abstract:
В статті проаналізовано зміст експериментальних навчальних програм з фізичного виховання в Україні в період 2002-2022 років. Встановлено їх основні напрями освітньої діяльності, а саме: збереження та зміцнення здоров’я учнів; підвищення рівня рухової активності, розвитку рухових здібностей, фізичної працездатності та фізичного розвитку школярів; ціннісно орієнтоване навчання на уроках фізичної культури та створення ефективної фізкультурно-оздоровчої системи в загальноосвітньому навчальному закладі як при традиційному навчанні, так і при дистанційному або гібридному (змішаному). Представлені результати теоретичного аналізу ефективності даних програм, загальні тенденції і особливості їх впровадження та встановлено, що впровадження нових форм, засобів та методів навчання з фізичного виховання в освітній процес українських шкіл відбувалося з чіткім дотриманням принципів фізичного виховання.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Слободюк, Юлія. "ІМПЛЕМЕНТАЦІЯ ГЕЙМІФІКАЦІЇ ПРИ ВИВЧЕННІ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ." In Репрезентація освітніх досягнень, мас-медіа та роль філології у сучасній системі наук (2nd ed). 2nd ed. Європейська наукова платформа, 2021. http://dx.doi.org/10.36074/rodmmrfssn.ed-2.02.

Full text
Abstract:
Англійська мова - міжнародна мова, яка домінує майже в усіх сферах людської діяльності. Незважаючи на вивчення англійської мови як іноземної починаючи з початкової школи, українські студенти все ще стикаються з труднощами в говорінні та письмі під час навчання та за межами освітнього простору. Дослідники стверджують, що традиційні методи викладання англійської мови не змогли мотивувати учнів до систематичного навчання та не утримують увагу студентів до предмету на належному рівні. В результаті не відчувається прогрес у вивченні мови і студенти не отримують позитивний результат, що не підвищує мотивацію студентів до навчання. Це дослідження має на меті розглянути застосування новітніх методів при вивченні іноземної мови, зокрема гейміфікацію, як ефективний метод залучення студентів до навчання. Поєднання класичних та новітніх методик фокусується на підвищенні мотивації, результативності та розвитку конкурентоспроможності серед студентів.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Шевченко, С. М., Ю. Д. Жданова, and Т. О. Фіщук. "Ймовірнісно-статистичні методи в економічній галузі та методика їх навчання в умовах онлай-навчання." In СУЧАСНА ТРАЄКТОРІЯ РОЗВИТКУ НАУКОВО-ТЕХНІЧНОГО ПРОГРЕСУ В УКРАЇНІ ТА СВІТІ, 113–44. Liha-Pres, 2021. http://dx.doi.org/10.36059/978-966-397-247-3-4.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Salii, Volodymyr, and Nataliia Storonska. "УМОВИ ФОРМУВАННЯ ТА РОЗВИТКУ МУЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ ШКОЛЯРІВ У ПРОЦЕСІ НАВЧАННЯ." In Theoretical foundations of pedagogy and education, 237–46. International Science Group, 2021. http://dx.doi.org/10.46299/isg.2021.mono.ped.iii.3.3.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Malyshev, V. V., and D. B. Shakhnin. "ЕКОЛОГІЧНІ ПРОБЛЕМИ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ТА ЗБЕРЕЖЕННЯ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА В КОНТЕКСТІ НАВЧАННЯ СТУДЕНТІВ." In MODERN ENGINEERING RESEARCH: TOPICAL PROBLEMS, CHALLENGES AND MODERNITY, 249–65. Izdevnieciba “Baltija Publishing”, 2020. http://dx.doi.org/10.30525/978-9934-588-47-1.11.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

ЛУНГОЛ, Ольга, Людмила СУХОВІРСЬКА, and Анна АГІШЕВА. "АНАЛІЗ ТЕНДЕНЦІЙ РОЗВИТКУ ТА ВПРОВАДЖЕННЯ ОСВІТНІХ ПЛАТФОРМ ДЛЯ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ В ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ." In SCIENTIFIC RESEARCH OF THE XXI CENTURY.VOLUME 1. GS publishing service, 2021. http://dx.doi.org/10.51587/9781-7364-13302-2021-001-238-244.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Чудик, Андрій, and Дар'я Ванюк. "УНІФІКАЦІЯ МОДЕЛІ ФОРМУВАННЯ ГОТОВНОСТІ МАЙБУТНІХ ОФІЦЕРІВ-ПРАВООХОРОНЦІВ ДО ЗАСТОСУВАННЯ ЗАХОДІВ ФІЗИЧНОГО ВПЛИВУ (СИЛИ) У РІЗНИХ УМОВАХ СЛУЖБОВО-ОПЕРАТИВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ІЗ УРАХУВАННЯМ КАРАНТИННИХ ОБМЕЖЕНЬ." In Імплементація нововведень до правових та воєнних наук та підвищення ролі спорту на державному рівні (1st ed.). Європейська наукова платформа, 2020. http://dx.doi.org/10.36074/indpvnprsdr.ed-1.04.

Full text
Abstract:
Розглянуто актуальну проблему розвитку та удосконалення рукопашної підготовки (техніки та тактики застосування заходів фізичного впливу, сили) майбутніми офіцерами-правоохоронцями інституцій сектору безпеки і оборони України у різних умовах службово-оперативної діяльності. Відповідно до результатів аналізу науково-методичної та спеціальної літератури (моніторингу Інтернет-ресурсів), членами науково-дослідної групи розроблено та апробовано педагогічну (змістово-функціональну) модель формування готовності майбутніх офіцерів-правоохоронців до застосування заходів фізичного впливу (сили) в системі спеціальної фізичної підготовки (із урахуванням карантинних обмежень) до дій у різних умовах службово-бойової (оперативної) діяльності. У вище зазначеній педагогічній моделі інтегровано: цільовий блок (мета, завдання, підходи, компоненти готовності, педагогічні умови), організаційно-змістовий блок (навчально-методичне забезпечення, інтерактивні методи навчання, кадрове забезпечення), результативно-оцінний блок (критерії, кваліфікаційні рівні, методики, методи, засоби, способи форми). Під час дослідження були використані наступні методи: абстрагування, аналіз і синтез, індукція і дедукція, моделювання, математично-статистичні (кореляційного аналізу, факторного аналізу) тощо. Відповідно до результатів емпіричного дослідження встановлено, що результати отримані наприкінці педагогічного експерименту у досліджуваних контрольної (Кг) та експериментальної (Ег) груп зросли відносно вихідних даних, і ці відмінності переважно є достовірні (Ег, P≤0,05). Результати контрольного тестування показали, що в процесі проведеної експериментальної роботи збільшилась кількість курсантів із вищим рівнем готовності до застосування заходів фізичного впливу (сили) у різних умовах службово-оперативної діяльності в Ег на 8 %, тоді як у Кг на 2 %, відмінного рівня збільшилась: в Ег на 19 %, тоді як у Кг – на 2 %, доброго рівня зменшилась: в Ег на 19 %, тоді як у Кг – на 2 %, чисельність курсантів задовільного рівня готовності зменшилась: в Ег на 8 %, тоді як у Кг – на 6 %. Слід зауважити, що незадовільний рівень сформованості навичок застосування заходів фізичного впливу (сили) у курсантів, як Ег, так і Кг не помічено. Крім цього, експериментально перевірені педагогічні умови формування готовності майбутніх офіцерів-правоохоронців до застосування заходів фізичного впливу (сили) у різних умовах службово-оперативної діяльності. Достовірність отриманих результатів підтверджена методами перевірки за допомогою критерію χ2. Результати дослідження впроваджені у практику спеціальної фізичної підготовки курсантів Харківського національного університету внутрішніх справ
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Ільченко, Сергій, and Микола Маєвський. "ПРОГРАМА ВИВЧЕННЯ ВАРІАТИНОГО МОДУЛЯ «КОЗАЦЬКИЙ ДВОБІЙ» ДЛЯ УЧНІВ ТА УЧЕНИЦЬ 5-6 КЛАСІВ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ." In Імплементація нововведень до правових та воєнних наук та підвищення ролі спорту на державному рівні (1st ed.). Європейська наукова платформа, 2020. http://dx.doi.org/10.36074/indpvnprsdr.ed-1.07.

Full text
Abstract:
Розглянуто актуальну проблему удосконалення системи фізичної культури учнів та учениць 5-6 класів Нової української школи. Відповідно до результатів аналізу науково-методичної, спеціальної та довідкової літератури (1 етап дослідження), встановлено, що питанням проєктної діяльності у напрямі розроблення спеціалізованих програм вивчення варіативних модулів учнями та ученицями 5-6 класів з національних одноборств (складової модельної навчальної програми «Фізична культура» для закладів загальної середньої освіти Нової української школи) – присвячено недостатню кількість науково-методичних праць, що потребує подальших наукових досліджень та підкреслює актуальність і практичну складову обраного напряму наукової розвідки. Головною метою дослідження є – розроблення програми вивчення варіативного модуля «Козацький двобій» (складової модельної навчальної програми «Фізична культура, 5-6 класи» для закладів загальної середньої освіти) Нової української школи. В процесі дослідно-аналітичної роботи були використані наступні методи (на теоретичному рівні): аксіоматичні, ідеалізації, історичні і логічні, сходження від конкретного, формалізації тощо. Крім цього було використано власний досвід організації системи багаторічної підготовки спортсменів, які спеціалізуються в одноборствах. В процесі подальшої дослідно-аналітичної роботи (2 етап дослідження) розроблено проєкт варіативного модуля «Козацький двобій» для учнів та учениць 5-6 класів Нової української школи. Зазначений вище варіативний модуль передбачає: визначення очікуваних результатів навчання; рекомендації щодо пропонованого змісту навчального предмету, а також визначення основних (рекомендованих) видів навчальної діяльності учнів та учениць досліджуваної категорії. У динаміці 3 етапу дослідження членами науково-дослідної групи розроблено «Програму вивчення варіативного модуля «Козацький двобій» для учнів та учениць 5-6 класів НУШ». Запропонована членами науково-дослідної групи експериментальна програма складається із трьох основних етапів: базового, основного та констатувального і передбачає опанування учнями та ученицями (5-6 класів) основами техніко-тактичної майстерності «Козацького двобою» упродовж 30 уроків (30 академічних год.). Нами очікується, що систематичні заняття учнів та учениць 5-6 класів відповідно до запропонованої експериментальної програми (в системі фізичної культури НУШ) – сприятиме: їхньому всебічному фізичному та гармонічного розвитку; формуванню прикладних навичок самозахисту, а також впевненості у власних силах тощо. Домінантною складовою експериментальної програми є формування в учнів та учениць зазначеної вище вікової групи відчуття патріотизму, гідності та відданості Україні (формування національної ідентичності), що забезпечить у майбутньому створення резерву надійних та всебічно розвинутих захисників та захисниць України. Перспективи подальших досліджень у обраному напрямі наукової розвідки передбачають апробацію експериментальної «Програми вивчення варіативного модуля «Козацький двобій» для учнів та учениць 5-6 класів НУШ».
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Conference papers on the topic "Навчання і розвитку персоналу"

1

Кобрусєва, Євгенія, and Роман Іванов. "ПРИЙНЯТТЯ УПРАВЛІНСЬКИХ РІШЕНЬ З МОТИВАЦІЇ ПРАЦІ ПЕРСОНАЛУ." In СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ НАУКИ. Молодіжна наукова ліга, 2020. http://dx.doi.org/10.36074/18.12.2020.v1.03.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Борисенко, Карина. "ЗАСОБИ НАВЧАННЯ СТУДЕНТІВ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ У РЕЖИМІ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ." In СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ НАУКИ, chair Ірина Каширіна. Молодіжна наукова ліга, 2020. http://dx.doi.org/10.36074/18.12.2020.v5.05.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Марчак, Тетяна. "ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНИЙ СУПРОВІД НАВЧАННЯ ДІТЕЙ З ПОРУШЕННЯМ ПСИХОФІЗИЧНОГО РОЗВИТКУ ЯК СКЛАДОВА ІНКЛЮЗИВНОГО НАВЧАННЯ." In ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РЕАЛІЗАЦІЇ ТА ВПРОВАДЖЕННЯ МІЖДИСЦИПЛІНАРНИХ НАУКОВИХ ДОСЯГНЕНЬ. Міжнародний центр наукових досліджень, 2020. http://dx.doi.org/10.36074/12.06.2020.v1.06.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Антоненко, С., М. Ізмайлова, and А. Батурінець. "НАШ ДОСВІД ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ В ДНУ." In СТРАТЕГІЧНІ НАПРЯМКИ РОЗВИТКУ НАУКИ: ФАКТОРИ ВПЛИВУ ТА ВЗАЄМОДІЇ. Міжнародний центр наукових досліджень, 2020. http://dx.doi.org/10.36074/22.05.2020.v2.03.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Олійник, Юлія, and Валентина Нестеренко. "ВПЛИВ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ НА СТИЛЬ ЖИТТЯ ІНОЗЕМНИХ СТУДЕНТІВ." In СТРАТЕГІЧНІ НАПРЯМКИ РОЗВИТКУ НАУКИ: ФАКТОРИ ВПЛИВУ ТА ВЗАЄМОДІЇ. Міжнародний центр наукових досліджень, 2020. http://dx.doi.org/10.36074/22.05.2020.v2.08.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Боднар, Тетяна. "ЗАСТОСУВАННЯ ЗМІШАНОГО НАВЧАННЯ В ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ США." In СТРАТЕГІЧНІ НАПРЯМКИ РОЗВИТКУ НАУКИ: ФАКТОРИ ВПЛИВУ ТА ВЗАЄМОДІЇ. Міжнародний центр наукових досліджень, 2020. http://dx.doi.org/10.36074/22.05.2020.v3.05.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Никифорова, Олена. "РЕАЛІЗАЦІЯ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ СИСТЕМИ МВС." In СТРАТЕГІЧНІ НАПРЯМКИ РОЗВИТКУ НАУКИ: ФАКТОРИ ВПЛИВУ ТА ВЗАЄМОДІЇ. Міжнародний центр наукових досліджень, 2020. http://dx.doi.org/10.36074/22.05.2020.v3.10.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Полудьонна, Н. С. "Етапи розвитку дистанційного навчання та дистанційних технологій: хронологічний аналіз." In PEDAGOGY AND PSYCHOLOGY IN THE MODERN WORLD: INTERACTION VECTORS. Baltija Publishing, 2021. http://dx.doi.org/10.30525/978-9934-26-078-0-24.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Пархоменко, Тетяна, Алла Конюшевська, Марія Кузеванова, Надія Севастьянова, and Дмитро Пастернак. "ДОСВІД СТАНОВЛЕННЯ ІНТЕРАКТИВНИХ МЕТОДІВ НАВЧАННЯ У ДОНЕЦЬКОМУ МЕДИЧНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ." In СТРАТЕГІЧНІ НАПРЯМКИ РОЗВИТКУ НАУКИ: ФАКТОРИ ВПЛИВУ ТА ВЗАЄМОДІЇ. Міжнародний центр наукових досліджень, 2020. http://dx.doi.org/10.36074/22.05.2020.v3.03.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Ярещенко, Олег, Анастасія Кравченко, and Вікторія Цепух. "ВИКОРИСТАННЯ ТЕХНІЧНИХ ЗАСОБІВ НАВЧАННЯ ЄДИНОБОРЦЯМИ В УМОВАХ САМОІЗОЛЯЦІЇ." In АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ СЛУЖБОВО-ПРИКЛАДНИХ, ТРАДИЦІЙНИХ ТА СХІДНИХ ЄДИНОБОРСТВ. European Scientific Platform, 2020. http://dx.doi.org/10.36074/knuia2020.13.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Reports on the topic "Навчання і розвитку персоналу"

1

Скорняков, О. О., and О. І. Медвєдєва. Пізнавальний інтерес як фактор розвитку активності навчання. КДПУ, 2002. http://dx.doi.org/10.31812/123456789/5933.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Дікунова, О. А. Інформаційно-технологічна підготовка у системі професійного розвитку фахівців бібліотеки вищого навчального закладу. Рівненський державний гуманітарний університет, 2016. http://dx.doi.org/10.31812/123456789/6074.

Full text
Abstract:
Наголошено, що результативність інформаційної освіти фахівців бібліотеки закладу вищої освіти є ефективною саме в системі професійного розвитку, є важливою складовою програми підвищення професійної кваліфікації. Розглянуто дієві форми інформаційно-технологічної підготовки персоналу наукової бібліотеки Криворізького педагогічного інституту ДВНЗ «Криворізький національний університет». Акцентовано увагу на практичних формах і методах, що активно запроваджуються в бібліотечно-інформаційну сферу діяльності.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Поліщук, Олександр Павлович, Ілля Олександрович Теплицький, and Сергій Олексійович Семеріков. Сучасні тенденції розвитку теорії і методики навчання інформатики. Видавничий відділ НМетАУ, 2011. http://dx.doi.org/10.31812/0564/955.

Full text
Abstract:
Розвиток методичної системи навчання будь-якої дисципліни відбувається переважно через зміну її компонентів: цілей, змісту, методів, засобів та форм організації навчання. Системність зв’язку компонентів методичної системи забезпечує ефект того, що при зміні будь-якого компонента змінюються й усі інші. Проте зміни ці не є рівномірними: виділення в складі методичної системи навчання двох підсистем (цілезмістової та технологічної) зумовлене насамперед більш тісними зв’язками між їх складовими. Вибір того, яка з цих підсистем є домінуючою, певною мірою визначає спеціальність: якщо цілезмістова, то це 13.00.02 – теорія і методика навчання, якщо технологічна, то це 13.00.10 – інформаційно-комунікаційні технології в освіті.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Семеріков, Сергій Олексійович. Сучасні тенденції розвитку теорії та методики навчання інформатики. Вид-во СумДПУ імені А. С. Макаренка, 2011. http://dx.doi.org/10.31812/0564/953.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Щербина, С. М., and І. Ю. Щербина. Проблема емоційності навчання в історії розвитку педагогічної думки. Криворізький державний педагогічний університет, 2011. http://dx.doi.org/10.31812/123456789/3088.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Дороніна, Т. О., and А. А. Вербенець. Освітня політика Республіки Мальта: пріоритетні напрями розвитку інклюзивного навчання. Класичний приватний університет, 2018. http://dx.doi.org/10.31812/123456789/3046.

Full text
Abstract:
У статті представлено огляд регуляторних актів Республіки Мальта, що внормовують розвиток інклюзивного навчання. Указано, що навчання учнів з особливими освітніми потребами на Мальті, як і в більшості європейських країн, формувалося в межах медичної (обмежувальної) концепції. Аналіз національних систем інклюзивної освіти доводить, що обов’язковою базою для її запровадження та функціонування є система законодавчих актів, котрі декларують необхідні права і свободи та містять механізми забезпечення. Звернення до джерел з історії становлення інклюзивної освіти на Мальті дозволяє констатувати поступову реалізацію різноманітних моделей освіти для цієї категорії учнівства: моральна (пов’язується з ганьбою, упередженням та зневагою до осіб із вадами розвитку), благодійна (до основи якої покладено співчуття до осіб з обмеженими можливостями та надання їм допомоги), соціальна (спрямована на подолання соціальної дискримінації осіб з особливими потребами) та полікультурна (передбачає повагу до етнічного та культурного розмаїття в суспільстві). Зважаючи на те, що освітня політика Республіки Мальта в інклюзивному напрямі розвивається відповідно до загальноєвропейських тенденцій, які передбачають розуміння інклюзії як полікультурного явища, констатовано інтенсифікацію реалізації концепції інклюзивного навчання на Мальті (у його полікультурній моделі) після вступу країни до ЄС (2004 р.). Названо нормативно-правові документи Республіки Мальта, які визначають пріоритетні напрями розвитку інклюзивного навчання, схарактеризовано ті, що мали найбільший вплив на визначений процес. До пріоритетних напрямів розвитку інклюзивного навчання Республіки Мальта віднесено ствердження дефініції інклюзії в її розширеному – полікультурному – варіанті, створення та підтримку недискримінаційного освітнього середовища, взаємодію державних установ та громадських об’єднань, наукової, педагогічної та батьківської спільнот у розвитку інклюзивного навчання. Підкреслено значення для цього процесу взаємодії державного та громадського секторів, яка ґрунтується на надбаннях наукової та педагогічної спільнот. Зроблено висновок, що реалізація інклюзивної політики відбувається через побудову чіткої структури освітнього процесу, що передбачає запобігання дискримінаційному ставленню до учнів через будь-які ознаки та створення атмосфери прийняття, привітності та безпеки, що визнається та підтримується всіма суб’єктами навчального процесу та всім позашкільним середовищем.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Марчик, В. Самооцінка фізичного розвитку дівчат в залежності від курсу навчання. Національна металургійна академія України, 2013. http://dx.doi.org/10.31812/0564/1872.

Full text
Abstract:
В роботі, в якій визначити динаміку самооцінки фізичного розвитку студентів протягом І і ІІ курсів навчання, використовували анонімний опитувальник, розроблений на кафедрі фізичного виховання і спорту Дніпропетровського національного університету ім. О . Гончара (Пічурін В. В. «Обумовлюючі фактори позитивного ставлення до занять фізичним вихованням», 2013 р.). Дослідження самооцінки фізичного розвитку студентів жіночої статті Криворізького педагогічного інституту ДВНЗ «КНУ» виявило на ІІ курсі осіб з низькою самооцінкою більш, ніж у два рази при порівнянні з контингентом І курсу. Показано, що зниження самооцінки фізичного розвитку є наслідком неуспішності у фізкультурній діяльності, причинами якої можуть виступати завищенні вимоги дисципліни, одноманітність навчальних занять, особистісні якості викладача та його знеособлене ставлення до студента, малий вибір спортивного інвентарю, неякісна спортивна база тощо.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Стрюк, Андрій Миколайович, and Сергій Олексійович Семеріков. Моделі комбінованого навчання. Університет імені Альфреда Нобеля, 2012. http://dx.doi.org/10.31812/0564/974.

Full text
Abstract:
У статті на основі існуючих моделей навчання презентовано авторську організаційну модель комбінованого навчання у ВНЗ, що передбачає використання системи управління навчанням та відображає поточний стан розвитку теорії та методики використання ІКТ в освіті.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Дпрда, І. А., and З. П. Бакум. Психологічні чинники розвитку полікультурної компетентності іноземних студентів у процесі навчання української мови. РВВ ЦДПУ ім. В. Винниченка, 2019. http://dx.doi.org/10.31812/123456789/3383.

Full text
Abstract:
Завдяки збільшенню кількості студентів з інших країн освітній простір України характеризується зростанням етнокультурного різноманіття, що призводить до ускладнення стосунків між студентами (як іноземними, так і українськими). Задля попередження негативних проявів у спілкуванні необхідно виокремити психологічні чинники, які впливають на ефективність міжкультурної комунікації, що передбачає рівність всіх культур, толерантне ставлення до культурного різноманіття, особливостей інших народів тощо. Серед психологічних чинників здебільшого виокремлюють: мотиви, цілі, упереджене ставлення, стереотипи.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Поліщук, Олександр Павлович, Сергій Олексійович Семеріков, and Ілля Олександрович Теплицький. Історія мобільного навчання. Видавничий відділ НМетАУ, 2008. http://dx.doi.org/10.31812/0564/892.

Full text
Abstract:
Мобільне навчання (М-Learning) – сучасний напрямок розвитку систем електронного та дистанційного навчання із застосуванням мобільних телефонів, смартфонів, КПК, електронних книжок. Технологія мобільного навчання передбачає наявність системи дистанційного навчання, яка включає в себе підсистему доступу до локального та віддаленого контенту. В порівнянні з традиційним мобільне навчання надає можливість моніторингу навчання в реальному часі та забезпечує високу насиченість контенту, що дозволяє розглядати його не лише як засіб навчання, а й як інструмент спільної роботи, спрямованої на підвищення якості навчання.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography