Academic literature on the topic 'Мережа житлового будинку'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Мережа житлового будинку.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Мережа житлового будинку"

1

Rudenko, Mykola. "РОЗВИТОК ЖИТЛОВОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ СІЛЬСЬКИХ ТЕРИТОРІЙ НА ОСНОВІ ДЕРЖАВНО-ПІДПРИЄМНИЦЬКОГО ПАРТНЕРСТВА." Європейський науковий журнал Економічних та Фінансових інновацій, no. 2 (December 27, 2018): 71–76. http://dx.doi.org/10.32750/2018-0208.

Full text
Abstract:
У статті розглянуто питання розвитку житлової інфраструктури сільських територій. За умови сучасної тенденції урбанізації та переселення мешканців сільських територій до міст, соціальний розвиток сільських територій, зокрема житлового господарства, набувають актуальності у теперішньому реформуванню економіки країни. Агропромисловий комплекс країни розвивається прогресуючими темпами, проте розвиток соціальної інфраструктури сільських територій значно відстає. За результатами проведеного аналізу зроблено висновки про те, що темпи житлового будівництва та введення в експлуатацію житла у міських поселеннях у 2,5 рази перевищують темпи житлового будівництва у сільській місцевості. Кількість збудованих квартир у сільській місцевості за період 2013-2017 рр. зросла на 3,85 %. Загальна житлова площа прийнятого в експлуатацію житла у міських поселеннях у 2017 р. у 2,48 рази перевищила загальну житлову площу у сільських поселеннях. Кількість збудованих квартир у міських поселеннях у 2017 р. у 3,67 рази перевищила кількість збудованих квартир у сільській місцевості. У Київській області розташовано 6718 будинків сільського, селищного та відомчого житлового фонду, з яких 355 є об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків. Значний фізичний знос тепломереж, водопостачальних мереж та мереж водовідведення є проблемою Київського регіону. Для вирішення цієї проблеми потрібні значні фінансові інвестиції, які держава не може виділити у повному обсязі. Доцільно рекомендувати поступове вирішення проблеми відновлення та реконструкції житлової інфраструктури сільських територій за рахунок впровадження механізму державно-підприємницького партнерства, що сприятиме зменшенню диспропорцій у житлових умовах та споживанні послуг між сільським та міським населенням. Враховуючи відсутність достатнього досвіду України у застосування механізму державно-підприємницького партнерства та наявність достатньо повної законодавчої бази для його реалізації, рекомендовано на початковому етапі оформлювати відносини співпраці державного та приватного секторів на основі договорів оренди.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Гайдукевич, С. В., Н. П. Семенова, and Я. А. Леськів. "ОСОБЛИВОСТІ SMART-ТЕХНОЛОГІЙ НА ПРИКЛАДІ АВТОМАТИЗАЦІЇ ЖИТЛОВОГО БУДИНКУ." Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, no. 1 (April 8, 2022): 12–21. http://dx.doi.org/10.32851/tnv-tech.2022.1.2.

Full text
Abstract:
У статті розглядаються особливості smart-технологій у процесі автоматизації житлового будинку з метою підвищення рівня життя людей. На прикладі лабораторної роботи з дисципліни «Віртуальні управляючі пристрої» розроблено та виготовлено систему керування електропристроями житлового будинку. На базі цієї системи здобувачі вищої освіти виконують автоматизацію змодельованого житлового чи виробничого приміщення, що сприяє підвищенню інтелектуального розвитку майбутніх спеціалістів і реалізації проєктів щодо їх підготовки в галузі проєктування систем електрифікації, автоматизації та енергопостачання на базі сучасних smart-технологій, здатності розробляти й реалізовувати програми для точного функціонування різних пристроїв. Розроблена система охоплює інформаційно-управляючі та комунікаційні технології і системи, сучасну елементну базу, програмне забезпечення для створення централізованої мережі, що дає можливість виконувати дистанційне керування електричними пристроями будівлі, контролювати параметри в будь-якій точці приміщення та їх моніторинг для забезпечення точного й надійного підтримання контрольованих параметрів з урахуванням їхніх зовнішніх і внутрішніх змін. Ця система, яка розроблена й виготовлена на базі «розумних» пристроїв, повністю в автоматичному режимі керує всіма типами виконавчих механізмів спроєктованої здобувачами вищої освіти будівлі із суворим лімітованим дотриманням усіх показників, що покращує функціональні можливості електрообладнання, підвищує надійність роботи, забезпечує необхідну точність контрольованих параметрів. За результатами досліджень встановлено, що використання smart-технологій і запропонованого алгоритму роботи електричного обладнання дає змогу знизити використання теплової та електричної енергії, налагодити роботу всіх пристроїв так, щоб вони працювали злагоджено та взаємопов’язано, що приводить до розширення меж самодіагностування, мінімізації втрат і до надійності. Таку розроблену й виготовлену автоматичну систему можна використовувати не лише для вироблення навичок майбутніми фахівцями у сфері проєктування, а й для впровадження у практику, тобто автоматизації як у житлових будинках (для створення комфортних умов проживання людей), так і у виробничих приміщеннях.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Богданенко, Анатолій, and Володимир Гурковський. "РОЗРОБКА МОДЕЛЕЙ РОЗВИТКУ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В ЖИТЛОВОМУ БУДІВНИЦТВІ В УКРАЇНІ." Public management 25, no. 5 (December 1, 2020): 31–41. http://dx.doi.org/10.32689/2617-2224-2020-5(25)-31-41.

Full text
Abstract:
На сьогодні житлове будівництво в України знаходиться у стані спаду, але можемо зазначити, що ця діяльність має значний потенціал для подальшого свого розвитку. В країні існує багато чинників, які сприяють цьому: стійкий попит на продукцію житлового будівництва, наявні при- родні ресурси, кваліфікована робоча сила та накопичений науковий потенціал. Гальмують процеси розвитку будівельної галузі нестабільна фінансо- во-економічна ситуація в країні, недосконале законодавство, що регулює здійснення житлового будівництва, недостатнє фінансове та інформаційне забезпечення будівельного процесу, недосконале державне регулювання процесами розвитку житлового будівництва. Удосконаленням фінансування житлового будівництва та важливим елементом соціально-економічного розвитку на сучасному етапі для України є реконструкція житлового фонду, що проявляється через деякі причини: необхідність збільшення можливостей для доступності житла, поліпшення самих умов житлового фонду, забезпечення достатньої кількості житла та державна підтримки. Через обмеженість бюджетних ресурсів та переорієнтацію пріоритетів у фінансуванні на військові витрати необхідно створити механізм, який би поєднав зусилля держави та приватного сектору з фінансування житлового будівництва та реконструкції. На даний час в Україні питання фінансової підтримки як для будівництва нового житла, так і для реконструкції існуючого житлового фонду залишається актуальним. Особливо терміновим та актуальним є питання модернізації житлового фонду, оскільки у 60–80-х роках минулого століття було побудовано понад 86 тис. висотних будинків. Ця проблема набула додаткової актуальності у зв’язку з розширенням мережі ОСББ. Не можна не зазначити, що у більшості регіонів значною є частка житлового фонду із закінченим терміном експлуатації, яка знаходиться в аварійному стані.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Kovalenko, Olena, and Liudmyla Diachenko. "ПОЛЬСЬКО-УКРАЇНСЬКИЙ ОБМІН ДОСВІДОМ НАДАННЯ ПСИХОЛОГІЧНОЇ ПІДТРИМКИ ЛІТНІМ ЛЮДЯМ У ПЕРІОД КАРАНТИНУ." Herald of the National Academy of Educational Sciences of Ukraine 3, no. 2 (August 27, 2021). http://dx.doi.org/10.37472/2707-305x-2021-3-2-15-1.

Full text
Abstract:
Висвітлено мету поїздки до Польщі виконавців проєкту «Психологічна підтримка літніх осіб у період карантину». Подано зміст основних зустрічей у межах поїздки. Зустрічі відбувалися з представниками Педагогічного університету в Кракові, Академії спеціальної педагогіки імені Марії Гжегожевської у Варшаві, Радою сеньйорів (Краків), повноважним представником мера Кракова з питань сім’ї, працівниками будинку соціальної допомоги, Спільнотою мешканців житлово-будівельного кооперативу «Остобрамська» та її наглядовою радою (Варшава) тощо. Зроблені ключові висновки щодо особливостей психологічної підтримки літніх осіб у Польщі.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Dissertations / Theses on the topic "Мережа житлового будинку"

1

Плуток, М. В. "Управління енергоспоживанням однокімнатної квартири багатоповерхового житлового будинку." Thesis, Чернігів, 2019. http://ir.stu.cn.ua/123456789/19641.

Full text
Abstract:
Плуток, М. В. Управління енергоспоживанням однокімнатної квартири багатоповерхового житлового будинку : 141 Електроенергетика, електротехніка та електрмеханіка / М. В. Плуток ; керівник роботи Красножон А. В. ; Національний університет «Чернігівська політехніка», кафедра електричних систем і мереж. – Чернігів, 2019. – 90 с.
Мета дипломного проекту - світлотехнічний розрахунок електричних мереж штучного освітлення, розрахунок електричного навантаження за струмом усіх електроприймачів квартири, формування раціональної розподільчої мережі квартири з врахуванням використання нетрадиційного джерела живлення, забезпечення заходів захисту мешканців від ураження електричним струмом та заходів безпеки життєдіяльності.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Рой, Юлія Володимирівна. "Дослідження особливостей створення захищеної персональної інформаційної мережі житлового будинку." Master's thesis, КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2020. https://ela.kpi.ua/handle/123456789/38563.

Full text
Abstract:
Актуальність дослідження. У сучасному світі активно розвиваються мережеві та інформаційні технології. Зараз неможливо в рамках міста знайти будівлю, де б не були розгорнуті підключення до мережі передачі даних на основі технологій Інтернету. Така мережа спрощує і оптимізує велику кількість задач, таких як обмін інформацією, робота над документами, користування програмами, обмін ресурсами та інформацією тощо. В якості такої будівлі доцільно розглянути житловий будинок на визначену кількість квартир. Інформація – це дуже цінний ресурс, тому зловмисники досить часто намагаються отримати доступ до мереж як корпоративних, так і домашніх. Основною причиною впровадження мережевої безпеки є захист мережі та системних ресурсів, підключених до мережі. Інформація в будь-якій формі вважається цінною властивістю мережі, і її втрата чи доступ до неї може коштувати грошей або в гіршому випадку, спричинить катастрофу. Зламування мережі може призвести до різних наслідків: перехоплення даних, зараження шкідливим ПЗ та знищенням усієї інформації. Мета дослідження полягає в пошуку можливостей захисту персональної інформаційної мережі житлового будинку програмно-апаратним комплексом. Завдання для досягнення мети: проаналізувати особливості проектування захищеної персональної інформаційної мережі, зробити огляд мережевої безпеки(можливі вразливості, загрози та атаки), оцінити методи аналізу загроз та відповідно дослідити можливості рішення щодо усування потенційних загроз мережі. Об’єкт дослідження: захищена персональна інформаційна мережа житлового будинку. Предмет дослідження: програмні та програмно апаратні методи захисту персональної інформаційної мережі. Методи дослідження: алгоритми та методи, які визначені в основі функціонування систем та технологій в рамках захищеної локальної мережі, технології та алгоритми методів захисту локальних мереж. Наукова новизна отриманих результатів: 1) запропоновані варіанти створення захищеної персональної інформаційної мережі; 2) запропоновано послідовний алгоритм налаштування програмних методів захисту персональної мережі. Практичне значення одержаних результатів: результати роботи можуть бути використанні при проектуванні домашніх мереж та «будинкових» мереж багатоквартирних будинків.
Relevance of research. In the modern world, network and information technologies are actively developing. At present, it is impossible to find a building within the city where connections to the data network based on Internet technologies have not been deployed. This network simplifies and optimizes many tasks, such as information exchange, working on documents, using programs, exchanging resources and information, and more. As such a building, it is advisable to consider a residential building for a certain number of apartments. Information is a very valuable resource, so attackers often try to access both corporate and home networks. The main reason for implementing network security is to protect the network and system resources connected to the network. Information in any form is considered a valuable property of the network, and its loss or access to it can cost money or, in the worst case, cause a catastrophe. Hacking a network can lead to various consequences: data interception, malware infection and destruction of all information. Therefore, it is important to pay attention to network protection, search for vulnerabilities and identify potential threats that could harm the current system and resources. The purpose of the study is to find opportunities to protect the personal information network of a residential building software and hardware. Objectives to achieve the goal: to analyze the features of designing a secure personal information network, to review network security (possible vulnerabilities, threats and attacks), to evaluate methods of threat analysis and, accordingly, to explore the possibility of solving potential threats to the network. Object of study: protected personal information network of a residential building. Subject of study: software and hardware methods of personal information network protection. Research methods algorithms and methods that are defined in the basis of the functioning of systems and technologies within a secure local area network, technologies and algorithms of local area network protection methods. Scientific novelty of the obtained results: 1) proposed options for creating a secure personal information network; 2) a sequential algorithm for configuring software methods for personal network protection is proposed. The practical implications of the findings: the results of the work can be used in the design of home networks and "home" networks of apartment buildings.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Парфененко, Юлія Вікторівна, Юлия Викторовна Парфененко, Yuliia Viktorivna Parfenenko, Вікторія Петрівна Захарченко, Виктория Петровна Захарченко, and Viktoriia Petrivna Zakharchenko. "Узагальнена математична та інформаційна моделі гідравлічної мережі системи теплопостачання житлового будинку." Thesis, Вид-во СумДУ, 2009. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/6223.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography