Academic literature on the topic 'Державне казначейство України'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Державне казначейство України.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Державне казначейство України"

1

Павлюк, В. В., and В. О. Олійник. "ДЕРЖАВНЕ КАЗНАЧЕЙСТВО УКРАЇНИ ТА ЙОГО РОЛЬ У БЮДЖЕТНОМУ ПРОЦЕСІ." Збірник наукових праць Університету державної фіскальної служби України, no. 2 (November 27, 2018): 277–88. http://dx.doi.org/10.33244/2617-5940.2.2018.277-288.

Full text
Abstract:
Стаття присвячена розкриттю теоретичних та практичних аспектів функціонування Державної казначейської служби України. Розглянута організаційна структура Державного казначейства України. Стаття присвячена дослідженню проблем організації державного фінансового контролю в Україні та виробленню заходів щодо підвищення його ефективності. Показано, що компетенція Казначейства у сфері фінансового контролю розповсюджується на використання коштів органами місцевого самоврядування та бюджетними установами.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Жибер, Т. В. "Державне казначейство України: становлення, проблеми, перспективи." Фінанси України, no. 1 (2001): 40–46.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Дерев"янко, Ю. В. "Державне казначейство України - повноважний учасник бюджетного процесу." Держава та регіони. Економіка та підприємництво, no. 5 (2007): 157–60.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Stativka, N., and Людмила Марченко. "ВПЛИВ МОТИВАЦІЇ ПЕРСОНАЛУ НА КАДРОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ДЕРЖАВНОЇ КАЗНАЧЕЙСЬКОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ." Актуальні Проблеми Державного Управління, no. 2(56) (October 29, 2019): 131–43. http://dx.doi.org/10.34213/ap.19.02.17.

Full text
Abstract:
Формування високопрофесійного інституту Державної казначейської служби України, забезпечення умов його ефективного функціонування завдяки кваліфікованому персоналу, здатному належно проводити політику держави, вчасно реагувати на трансформаційні виклики, не можливе без якісно нових підходів в розвитку системи мотивації персоналу. У статті проаналізовано складові заробітної плати та зазначені види премій державних службовців. Наведено види заохочень державних службовців, які поділяють за змістом на моральні, матеріальні, морально-матеріальні. Здійснено аналіз фонду оплати праці державних службовців в органах Казначейства на прикладі Управління Державної казначейської служби України у м. Харкові Харківської області. Розглянуто окремі статті та положення законів України “Про державну службу”, прийняті в різні роки, в частині грошової винагороди та просування по державній службі. Обґрунтовано заходи щодо зниження плинності кадрів в органах Казначейства.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Марченко, Людмила. "РЕАЛІЗАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ У СФЕРІ КАЗНАЧЕЙСЬКОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ В УКРАЇНІ В УМОВАХ РОЗВИТКУ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ." Public management 24, no. 4 (March 20, 2020): 226–37. http://dx.doi.org/10.32689/2617-2224-2020-4(24)-226-237.

Full text
Abstract:
Розглянуто реалізацію державної політики у сфері казначей- ського обслуговування бюджетних коштів в Україні в 2016–2020 рр. в умовах розвитку інформаційних технологій. Зазначено, що протягом останніх років відбувається багато змін у чинному законодавстві, які впливають на забезпечення прозорої, ефективної та результативної реалізації державної полі- тики у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів в Україні. Крім того, здійснено оцінку результативності пріоритетних напрямів діяль- ності Казначейства з реалізації державної політики у сфері казначейсько- го обслуговування бюджетних коштів за 2016–2019 рр., які кожного року затверджуються Міністерством фінансів України в особі Міністра фінансів України, а саме: виконання та запровадження комплексного обслуговуван- ня місцевих бюджетів на основі програмно-цільового методу в бюджетному процесі; участь у модернізації бухгалтерського обліку в державному секторі; розробку та запровадження модуля системи АС “Є-Казна” для автоматизації виконання судових рішень; впровадження повноцінної системи електронно- го документообігу Державної казначейської служби України (далі — ДКСУ) та її інтеграція із системою електронної взаємодії органів виконавчої вла- ди; впровадження механізму взаємодії інформаційно-телекомунікаційної системи ДКСУ з електронною системою закупівель та єдиним веб-порта- лом використання публічних коштів; побудова захищеної мережі передачі даних інформаційно-телекомунікаційної системи Казначейства та побудо- ва резервного центру обробки даних Казначейства; запровадження систе- ми дистанційного обслуговування “Клієнт казначейства — Казначейство” (далі — СДО) розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів; запрова- дження централізованої моделі виконання дохідної частини бюджетів; під- вищення відкритості та прозорості у діяльності ДКСУ шляхом оптимізації офіційного веб-порталу Казначейства України. Визначено ключові пере- шкоди та узагальнено ряд пропозицій щодо усунення ризиків реалізації дер- жавної політики у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів органами Казначейства.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Марченко, Людмила. "АРХЕТИПНІ ЗАСАДИ ВПРОВАДЖЕННЯ ТЕХНОЛОГІЙ СТАЛОГО РОЗВИТКУ В СФЕРІ ОБСЛУГОВУВННЯ КЛІЄНТІВ ДЕРЖАВНОЇ КАЗНАЧЕЙСЬКОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ." Public management 18, no. 3 (May 29, 2019): 290–300. http://dx.doi.org/10.32689/2617-2224-2019-18-3-290-300.

Full text
Abstract:
Відзначено, що засновником фундаментальних положень ко- лективного несвідомого, яке складається з архетипів та ідей, є Карл Юнг. Проаналізовано, що на сьогодні досить актуальним є впровадження новіт- ніх інформаційних технологій у сфері обслуговування клієнтів Державною казначейською службою України через призму архетипіки. Зазначено, що трансформація Державної казначейської служби України здійснюється з урахуванням засадничих положень архетипіки, у тому числі проводиться діяльність щодо збалансування роботи та спрощення взаємодії посадових осіб з клієнтами Казначейства через впровадження новітніх інформаційних систем, що полегшують міжособистісну взаємодію, покращують мікроклімат у колективах органів Казначейства. Обґрунтовано, що рушійною силою в процесі впровадження новітніх технологій у сфері обслуговування клієн- тів органами Казначейства є цілеспрямована праця окремої людини, всього колективу. Визначено загальні принципи впровадження технологій сталого розвитку щодо казначейського обслуговування клієнтів. Розглянуто пріори- тетні напрями діяльності органів Державної казначейської служби. Схарак- теризовано впровадження системи дистанційного обслуговування клієнтів через програмно-технічний комплекс “Клієнт Казначейства – Казначейство”, за допомогою якого забезпечується спрощення та оптимізація взаємодії роз- порядників (одержувачів) бюджетних коштів з органами Казначейства, крім того використовується електронний формат обслуговування клієнтів з ви- користанням надійних засобів електронного цифрового підпису та сучас- них інтернет-технологій, що зменшує фінансові витрати клієнтів, яких об- слуговує Казначейство, а також впливає на завантаженість посадових осіб різноманітною паперовою роботою, що з точки зору колективної свідомості з урахуванням архетипів, які склалися нині в нашій державі, покращує як міжособистісні контакти, так і взаємодію органів державної влади з підпри- ємствами, установами, організаціями загалом. Визначено сучасні проблеми впровадження технологій сталого розвитку у сфері обслуговування клієнтів Державної казначейської служби України та запропоновано заходи, спрямо- вані на їх вирішення.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Марченко, Людмила. "ДЕРЖАВНА КАЗНАЧЕЙСЬКА СЛУЖБА УКРАЇНИ ЯК СУБ’ЄКТ НАДАННЯ ПУБЛІЧНИХ ПОСЛУГ В СУЧАСНОМУ — ПОСТМОДЕРНОМУ СУСПІЛЬСТВІ (АРХЕТИПНИЙ ПІДХІД)." Public management 21, no. 1 (May 29, 2020): 192–202. http://dx.doi.org/10.32689/2617-2224-2020-1(21)-192-202.

Full text
Abstract:
Схарактеризовано ознаки постмодернового суспільства: змен- шення ролі матеріального виробництва; стрімкий розвиток сектору послуг та інформації; зміна характеру людської діяльності та типів ресурсів, що залучаються до виробництва; суттєва модифікація традиційної соціальної структури, і наголошено на важливості ролі архетипів. Архетипіка як наука та архетипи розглядаються як рушій прогресу в сучасному процесі держа- вотворення. Визначено завдання та повноваження Державної казначейської служби України відповідно до існуючих законодавчих актів. Узагальнено теоретичні підходи до виконання функцій Державної казначейської служби України. Обґрунтовано включення обслуговуючої функції. Запропонова- но закріпити на законодавчому рівні такі функції Державної казначейської служби України: нормотворча; обслуговуюча; облікова; контрольна; профі- лактична (превентивна); інформаційна; управлінська. Зазначено, що в пост- модерному суспільстві ефективність функціонування Державної казначей- ської служби України залежить від професійного, якісного складу персоналу. Зазначено, що людина — працівник Казначейства, який виконує завдання і функції, покладені на Казначейство, відіграє досить важливу роль в порядку взаємодії з урядом, органами державної влади та органами місцевого само- врядування, бюджетними установами, організаціями, підприємствами, фі- зичними особами — підприємцями та громадянами з метою прийняття сво- єчасних та ефективних управлінських рішень. Обґрунтовано необхідність професійного навчання державних службовців на основі компетентнісного підходу. Визначено сучасні форми навчання та освітні програми, за якими відбувається підвищення кваліфікації державних службовців. Проаналізо- вано процедуру прийняття на роботу до органів Казначейства на конкурс- них засадах, яка засвідчує проблему в частині тестових завдань, які мають не предметний, а загальний характер. Рекомендовано наблизити зміст завдань в тестах до виконуваних функцій в органах Казначейства.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Панченко, О. І. "ДО ПИТАННЯ ПРО ОЗНАКИ ЦИВІЛЬНО-ПРАВОВОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ В УКРАЇНІ." Знання європейського права, no. 3 (February 2, 2021): 25–30. http://dx.doi.org/10.32837/chern.v0i3.93.

Full text
Abstract:
Обґрунтовано, що цивільно-правова відповідальність поліцейських в Україні є одним із видів юридичної відповідальності, яка настає за скоєння ними цивільного проступку. Зміст поняття «цивільно-правова відповідальність поліцейських» розкривається через його ознаки, які надають усесторонню характеристику цього інституту цивільного права. Розглянуто наукові підходи до визначення ознак цивільно-правової відповідальності поліцейських у роботах вітчизняних учених-цивілістів. На основі проведеного аналізу встановлено, що визначальною ознакою настання цивільно-правової відповідальності у досліджуваних відносинах є обов'язок завдавача шкоди понести несприятливі наслідки майнового характеру. Детально проаналізовано Цивільний кодекс України, а також інші закони та підзаконні акти, які регламентують питання відшкодування шкоди, завданої неправомірними діяннями поліцейських у нашій державі. У результаті вивчення цих наукових праць, а також відповідних нормативно-правових актів України виокремлено основні ознаки цивільно-правової відповідальності поліцейських, якими є: 1) особливий суб'єктний склад осіб, які несуть відповідальність; 2) вичерпний перелік незаконних дій поліцейських, у результаті яких виникає спеціальний делікт; 3) протиправність незаконних дій поліцейських, яка має підтвердитися відповідним чином; 4) відшкодування завданої поліцейськими шкоди незалежно від наявності вини; 5) відшкодування такої шкоди за рахунок державного бюджету з обов'язковим залученням органів Державного казначейства України як представника держави; 6) відшкодування завданої шкоди у повному обсязі; 7) право держави на зворотну (регресну) вимогу до винної особи за певних умов.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Марченко, Людмила Юріївна. "ОПТИМІЗАЦІЯ РЕСУРСНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОРГАНІВ КАЗНАЧЕЙСТВА: АРХЕТИПНИЙ ПІДХІД." Public management 26, no. 1 (July 19, 2021): 134–42. http://dx.doi.org/10.32689/2617-2224-2021-1(26)-134-142.

Full text
Abstract:
Відзначено, що теорія архетипів розроблена Карлом Юнгом в рамках вчення про колективне несвідоме. Зазначено, що в сучасних умовах реформування суспільства, органів державного управління, переходу на но- вітні інформаційні технології вкрай важливо безперебійне функціонування системи органів Казначейства та управління всіма наявними ресурсами: ма- теріальними, трудовими, фінансовими тощо. Саме тому проблема належно- го ресурсного забезпечення в органах Казначейства стоїть надзвичайно го- стро. З метою ефективного виконання реалізації державної політики у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів органи Казначейства по- винні на достатньому рівні забезпечуватися ресурсами. Здійснена оцінка су- часного стану ресурсного забезпечення органів Казначейства в розрізі трьох важливих складових, а саме: придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю; оплата послуг (крім комунальних); придбання обладнання і пред- метів довгострокового користування. Розглянуто проблемні питання щодо матеріально-технічного забезпечення органів Казначейства. Висвітлено ко- ло здобутків в частині покращення матеріально-технічного забезпечення ор- ганів Казначейства. Обґрунтовано засади подальшої оптимізації ресурсного забезпечення ор- ганів Казначейства, а саме: надання обґрунтованих пропозицій Міністерству фінансів України щодо затвердження бюджетних призначень для здійснен- ня закупівлі сучасного комп’ютерного обладнання, оргтехніки, програмного забезпечення; здійснення пошуків альтернативних фінансових ресурсів для проведення доопрацювання, модернізації та осучаснення існуючого програм- ного забезпечення (розробка та затвердження на регіональному рівні програм модернізації матеріального забезпечення органів Казначейства та отриман- ня субвенції з місцевого бюджету до державного бюджету для проведення видатків); створення належних санітарно-побутових умов для ефективного виконання функціональних обов’язків працівників (поступове облаштуван- ня робочих місць вентиляторами, системами кондиціювання та зволоження повітря).
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Dissertations / Theses on the topic "Державне казначейство України"

1

Артеменко, Наталія Вікторівна, and Нгуєн Тхі Мі Хань. "Особливості організації бухгалтерського обліку установ державного сектора." Thesis, НТУ "ХПІ", 2018. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/36764.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Шиянова, В. В. "Електронне урядування в системі казначейського обслуговування бюджетних коштів (на прикладі Головного управління Державної казначейської служби України у Сумській області)." Master's thesis, Сумський державний університет, 2021. https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/87005.

Full text
Abstract:
У роботі було розглянуто теоретичні основи дослідження процесу організації та функціонування електронного урядування публічному управлінні. Визначено поняття та зміст електронного урядування як основного засобу забезпечення прозорості публічного управління, розглянуто сучасну модель організації казначейської системи виконання бюджету в Україні та моделі організації казначейської системи виконання бюджету за кордоном. Проведено аналіз реалізації процесу електронного урядування в системі казначейського обслуговування. Визначено сучасний статус Головного управління державної казначейської служби України у Сумській області та розглянуто організаційні аспекти реалізації процесу електронного урядування в Головному управління державної казначейської служби України у Сумській області Визначено основні напрямки удосконалення організаційно – виконавчих аспектів електронного урядування в Головному управлінні державної казначейської служби України у Сумській області. Досліджено процес удосконалення функціональних систем електронного урядування в Державній казначейській службі України.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Курганська, Е. І., Э. И. Курганская, and E. Kurganskaya. "Механізм управління фінансовими ресурсами в системі казначейства." Diss., Одеський національний економічний університет, 2013. http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3993.

Full text
Abstract:
Дисертація присвячена науковому обґрунтуванню теоретичних засад розвитку та становлення системи казначейства, механізму управління фінансовими ресурсами, контролю за їх цільовим використанням. На підставі дослідження етапів становлення та розвитку протягом тривалого історичного періоду (XVIII–XXI ст.) доведено, що казначейство посідає особливе місце серед структур, що забезпечують оперативне управління фінансовими ресурсами. Проаналізовано сучасний стан управління фінансовими ресурсами через систему казначейства, результати аналізу свідчать про необхідність запровадження комплексних заходів для вирішення проблем, пов’язаних із недостатньо ефективним управлінням наявними коштами Державного бюджету України та недосконалістю існуючої системи видатків. Систематизовано понятійний апарат дослідження та визначено роль казначейства в акумуляції фінансових ресурсів, розкрито зміст та економічну сутність категорій «казначейство», «система казначейства», «казначейська система», «ЄКР». Систематизовано питання організації і функціонування системи казначейського обслуговування бюджету та формування економічних відносин між державними і місцевими органами влади в механізмі управління фінансовим ресурсами. Обґрунтовано особливості функціонування платіжної системи в структурі казначейського обслуговування місцевих бюджетів. Сформульовано принципи моделювання казначейської системи в процесі регулювання міжбюджетних відносин при визначенні напрямів економічної політики місцевих органів самоврядування. Запропоновано механізми прискорення процесу опрацювання й оплати фінансових документів розпорядниками коштів усіх рівнів, а також завершення удосконалення виносних робочих місць на обслуговуючі установи з наданням їм статусу «державних казначеїв - бухгалтерів». Надано рекомендації з імплементації зарубіжного досвіду з урахуванням особливостей розвитку системи казначейства в Україні, а саме: введення посади радника з економічних питань при міському голові; переведення всіх структурних підрозділів Міністерства оборони на казначейське обслуговування; введення до механізму управління фінансовими ресурсами в Державній казначейській службі України методу «одного вікна». Надані рекомендації можуть бути адаптовані в Україні. Надано пропозиції щодо реалізації банківських функцій казначейського обслуговування бюджету з використанням методів фінансових і комерційних розрахунків, що дозволяють ефективно використовувати залишки коштів на його рахунках для підвищення ефективності управління фінансовими ресурсами в регіоні.
Диссертация посвящена научному обоснованию теоретических основ развития и становления системы казначейства, механизма управления финансовыми ресурсами, контроля за их целевым использованием. На основании исследования этапов становления и развития на протяжении длительного исторического периода (XVIII–XXI вв.) доказано, что казначейство занимает особое место среди структур, обеспечивающих оперативное управление финансовыми ресурсами. Проанализирован процесс управления финансовыми ресурсами через систему казначейства, результаты которого свидетельствуют о необходимости внедрения комплексных мероприятий для решения проблем, связанных с недостаточно эффективным управлением бюджетными средствами Государственного бюджета Украины и несовершенством существующей системы расходов. Систематизированы понятийный аппарат исследования и определена роль казначейства в аккумуляции финансовых ресурсов, раскрыты содержание и экономическая сущность категорий «казначейство», «система казначейства», «казначейская система», «ЕКС». Систематизированы вопросы организации и функционирования системы казначейского обслуживания бюджета и формирования экономических отношений между государственными и местными органами власти в механизме управления финансовыми ресурсами. Обоснованы особенности функционирования платежной системы в структуре казначейского обслуживания местных бюджетов. Сформулированы принципы моделирования казначейской системы в процессе регулирования межбюджетных отношений при определении направлений экономической политики местных органов самоуправления. Предложены рекомендации по имплементации зарубежного опыта с учетом особенностей развития системы казначейства в Украине. Предложены рекомендации по внедрению «Казначейского паспорта» главного управления ГКСУ», который содержит обобщенную статистическую и аналитическую информацию с учетом временного интервала обслуживаемых в казначействе организаций и учреждений. Казначейский паспорт содержит статистическую и аналитическую информацию движения финансовых ресурсов на счетах распорядителей средств в систематизированном виде; оценку эффективности использования остатков средств на ЕКС; прогнозирование остатков средств на ЕКС, которое позволяет оптимизировать движение финансовых ресурсов. Все это позволит осуществлять мониторинг расходов в разрезе распорядителей бюджетных средств. Предложены механизмы ускорения процесса обработки и оплаты финансовых документов распорядителями средств всех уровней, а также завершения усовершенствования выносных рабочих мест в обслуживающие учреждения с предоставлением им статуса «государственных казначеев-бухгалтеров». Даны предложения по реализации банковских функций казначейского обслуживания бюджета с использованием методов финансовых и коммерческих расчетов, позволяющих эффективно использовать остатки средств на его счетах для повышения эффективности управления финансовыми ресурсами в регионе.
Dissertation is sanctified to the scientific ground of theoretical principles of development and becoming of the system of treasury, management mechanism by financial resources, control after their having a special purpose use. On the basis of research of the stages of becoming and development during the protracted historical period (XVIII - XXI), it is well-proven that a treasury occupies the special place among structures that provide an operative management financial resources. The concept vehicle of research is systematized and the role of treasury is certain in the accumulation of financial resources, maintenance and economic essence of categories» are exposed treasury», «system of treasury», «treasury system», «general treasury account «, management «mechanism by financial resources in the system of treasury». The question of organization and functioning of the system of treasury. Directions of perfection of functioning of management mechanism are offered by financial resources in the system of treasury. In-process offered to recommendation in relation to introduction of «Treasury to the passport main administration of treasury». Methodical approaches are offered in relation to a management by bits and pieces of facilities on an only treasury account.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography