Academic literature on the topic 'Державна політика в галузі охорони праці'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Державна політика в галузі охорони праці.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Державна політика в галузі охорони праці"

1

Mazur, T. V. "Правова охорона культурної спадщини в Україні: стан дослідження проблеми вітчизняними вченими." Scientific Papers of the Legislation Institute of the Verkhovna Rada of Ukraine, no. 3 (June 21, 2019): 8–28. http://dx.doi.org/10.32886/instzak.2019.03.01.

Full text
Abstract:
Метою статті є аналіз праць українських вчених, присвячених питанням правової охорони та збереження культурної спадщини, їх систематизація і виділення основних напрямків дослідження. Наукова новизна полягає в комплексному аналізі стану дослідження питань правової охорони культурної спадщини українськими вченими з часу здобуття незалежності України. Проаналізовані наукові праці систематизовано за проблемним принципом і виділено основні напрямки досліджень. Доведено, що питання правової охорони культурної спадщини досліджувалися не лише вченими-правознавцями, а й представниками суміжних галузей науки – фахівцями з державного управління, міжнародних відносин, історії, культурології, політології та ін. Висновки. Аналіз праць українських вчених дає підстави стверджувати, що питанням охорони та збереження культурної спадщини за роки незалежності України присвячено кілька десятків монографій і дисертаційних досліджень, кількість наукових статей вже перелічується сотнями, ще більше оприлюднених наукових повідомлень і тез виступів на міжнародних і всеукраїнських наукових конференціях, семінарах та інших наукових і експертних форумах. При цьому проблематика правової охорони культурної спадщини досліджувалася не лише вченими-правознавцями, а й представниками суміжних галузей науки – фахівцями з державного управління, міжнародних відносин, історії, культурології, політології та ін. Аналіз наукових праць дав змогу виокремити такі основні напрямки наукових досліджень: 1) узагальнюючі й теоретичні праці з питань охорони культурної спадщини; 2) праці, присвячені міжнародно-правовій охороні культурної спадщини; діяльності міжнародних організацій та інституцій; питанням реституції об’єктів культурної спадщини; 3) праці, присвячені зарубіжному досвіду законодавчого забезпечення та політиці держав/держави у сфері охорони культурної спадщини; порівняльні дослідження зарубіжного й українського законодавства; 4) праці з конституційного й адміністративного права України, пов’язані із забезпеченням культурних прав людини, політикою держави та діяльністю національних інституцій у сфері охорони культурної спадщини; 5) праці, присвячені проблемі відповідальності (адміністративної, кримінальної, цивільної) за порушення законодавства у сфері охорони культурної спадщини; 6) праці, які висвітлюють регіональні особливості правової охорони культурної спадщини в Україні.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Chopchyk, V. D. "ШЛЯХИ ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМ КАДРОВОЇ ПОЛІТИКИ В УНІВЕРСИТЕТСЬКІЙ КЛІНІЦІ НА ПРИНЦИПАХ ДЕРЖАВНО-ПРИВАТНОГО ПАРТНЕРСТВА." Вісник соціальної гігієни та організації охорони здоров'я України, no. 1 (March 25, 2020): 88–91. http://dx.doi.org/10.11603/1681-2786.2020.1.11212.

Full text
Abstract:
Мета: обґрунтувати шляхи вирішення проблем кадрової політики в університетській клініці на принципах державно-приватного партнерства. Матеріали і методи. Для досягнення поставленої мети у роботі застосовували загальнонаукові методи аналізу, синтезу, узагальнення, інтерпретації наукових даних, а також системний і структурно-функціональний підходи. Інформаційною базою дослідження стали наукові праці вітчизняних і зарубіжних спеціалістів із державно-приватного партнерства та менеджменту. Результати. Кадри визначено як один з основних ресурсів реформування університетських клінік. Розкрито причини кадрового дисбалансу в галузі охорони здоров᾽я і негативні наслідки цього. Показано наявність проблеми низької ефективності використання кадрових ресурсів у системі охорони здоров᾽я і відсутність відповідних умов для здійснення професійної діяльності медичного персоналу. Доведено, що для вирішення проблем кадрової політики в охороні здоров᾽я України, у першу чергу, необхідні фінансові та матеріально-технічні ресурси, які на сьогодні можна отримати тільки за рахунок приватного інвестора. Таким чином, в існуючій економічній ситуації України для розвитку університетських клінік, як лікувальних баз університетів, необхідно переходити на державно-приватні підприємства. У статті представлено шляхи вирішення проблем кадрової політики в університетській клініці на принципах державно-приватного партнерства. Висновки. З урахуванням досвіду країн Заходу та економічної ситуації в Україні обґрунтовано більш ефективні шляхи вирішення проблем кадрової політики в університетській клініці на принципах державно-приватного партнерства.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Яковлєв, О. А. "Принципи державної політики в галузі охорони праці: погляд правника." Право та інновації, no. 2 (18) (2017): 75–80.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Бельо, Л. Ю. "Сучасний стан та перспективи розвитку правового регулювання використання допоміжних репродуктивних технологій." Прикарпатський юридичний вісник, no. 2(31) (September 2, 2020): 23–27. http://dx.doi.org/10.32837/pyuv.v0i2(31).558.

Full text
Abstract:
У статті розглядається проблема правового регулювання застосування допоміжних репродуктивних технологій. Проаналізовано праці науковців із даної теми, а також досліджено законодавство, без чого повне розуміння даної теми було б неможливим. В умовах демографічної кризи гостро постає питання допомоги у випадку безплідного шлюбу. Стан народжуваності та демографічні процеси вимагають нових розробок, із чим успішно справляється галузь медицини, однак потребують уваги правові аспекти застосування програм допоміжних репродуктивних технологій. Репродуктивні права є частиною природних прав, які повинні бути врегульованими та забезпеченими нормативно. Допоміжні репродуктивні технології є одним із вагомих досягнень людства та дієвим механізмом вирішення проблеми безплідності. За допомогою застосування ДРТ вирішується так зване «соціальне безпліддя», що викликане не медичними показниками, а відсутністю партнера. ДРТ на практиці випереджає формування правової бази в цій галузі. Чинні нормативно-правові акти в Україні стосовно допоміжних репродуктивних технологій загалом спрямовані на закріплення права на застосування ДРТ та регулювання медичної сторони даного питання, залишаючи юридичний аспект без належної уваги. Проблема охорони репродуктивного здоров'я та репродуктивних прав людини й громадянина, включно із правом на використання ДРТ, являє собою найважливіший напрям державної політики, і саме на державу покладено обов'язок її належного юридичного забезпечення. Правова база ДРТ потребує подальшого розвитку та вдосконалення. Особи, що потребують медичних послуг у спеціалізованих установах, які втілюють методи ДРТ, мають знати актуальний стан українського законодавства в цій галузі, яке б мало беззаперечний характер та чіткий механізм його правового беззастережного застосування.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Малігон, Юлія Михайлівна. "Державна кадрова політика у сфері охорони здоров’я: теоретичні засади та сучасні тенденції." Економіка, управління та адміністрування, no. 4(94) (December 29, 2020): 160–64. http://dx.doi.org/10.26642/ema-2020-4(94)-160-164.

Full text
Abstract:
У статті охарактеризовано теоретичні засади державної кадрової політики та сучасні тенденції її розвитку. Доведено, що кадри відіграють ключову роль у вирішенні проблемних питань розвитку медичної галузі. Виокремлено основні чинники впливу на формування державної кадрової політики. Визначено, що серед невідкладних завдань, що стоять перед системою охорони здоров’я в Україні, першочергово потребує вдосконалення кадрова політика. З’ясовано, що кадровий потенціал є найвагомішою складовою ресурсного забезпечення системи охорони здоров’я. Обґрунтовано необхідність професійної підготовки кадрів вищих медичних навчальних закладів в Україні. Доведено, що шляхом втручання держави в усі напрями підготовки кадрів для системи охорони здоров’я в перспективі можливі реальні зміни в кількості хворих та відповідно зменшення показника смертності населення й підвищення якості надання медичних послуг. Визначено актуальність підвищення рівня професіоналізму кадрів сфери охорони здоров’я, у тому числі кадрів – представників середнього медичного персоналу у контексті реформування системи охорони здоров’я України. Виявлено, що стратегічні зміни в механізмі державного управління системи охорони здоров’я є необхідною передумовою побудови країни кардинально нової генерації із здоровим населенням. Окреслено основні напрями, за якими може формуватися державна політика у сфері охорони здоров’я України в подальшій перспективі. Доведено, що перспективність досліджень аналогічної тематики та важливість кардинальних змін висуває на перший план необхідність удосконалення й оновлення державної кадрової політики в системі охорони здоров’я відповідно до новітніх вимог та викликів сучасного світу. Адже головними завданнями розвиненої держави є побудова дієвої моделі системи охорони здоров’я, покращення рівня здоров’я населення та забезпечення розвитку здорової української нації.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Ковач, Валерія. "ДЕРЖАВНА ПОЛІТИКА ЗАЙНЯТОСТІ НАСЕЛЕННЯ В УМОВАХ РИНКУ ПРАЦІ." Public management 22, no. 2 (February 26, 2020): 93–104. http://dx.doi.org/10.32689/2617-2224-2020-2(22)-93-104.

Full text
Abstract:
Визначено основні підходи до участі деpжави у фоpмуванні політики зайнятості: 1) участь деpжавних оpганів в регулюванні ринку пpа- ці, пpи якому вони беpуть на себе лише ті функції, які не можуть бути вико- нані pинковими механізмами; 2) зaходи aктивного впливу деpжави на сферу упpавління зaйнятістю населення. Зазначено, що деpжавне регулювання за- йнятості повинно бути спрямовано на стимулювання попиту на pобочу силу та розробку сукупності заходів, що сприяють скоpоченню пропозиції робо- чої сили. Запропоновано пoлітику зайнятості населення напpавити, насам- перед, на зміну характеpу ринку пpаці за допомогою пеpеходу від надлиш- кової зайнятості з невисокою продуктивністю пpаці до поєднання низького pівня безробіття з високопpодуктивною зайнятістю. Зазначено, що об’єктом пoлітики зайнятості є не тільки офіційно заpеєстровані безpобітні, а й все пpацездатне нaселення. Представлено визначення поняття “деpжавна полі- тика в галузі зайнятості населення”. Структуровано та запропоновано осно- воположні напpями деpжавної політики зайнятості населення. Проаналізовано гарантії держави щодо pеалізації прав гpомадян на пpацю та соціальний захист від безробіття. Вважаємо, що всі види гаpантій зайнятості населення доцільно об’єднати в одну главу “Державні гарантії зайнятості”, в якій слід визначити умови їх pеалізації та джеpела фінансування. При цьому в Зако- ні про зайнятість доцільно визначити поняття “система деpжавних гаpантій зайнятості”, яка, на нашу думку, являє сoбою сукупність загaльних (для всіх громадян), спеціальних (для слабозахищених категорій населення) і сoці- альних (для безробітних) гaрантій. Запропоновано види гарантій за цільо- вим призначенням: гаpантії забезпечення зайнятості; матеріальної підтрим- ки безpобітних; гаpантії при прийомі на роботу і звільнення. За категоpіями населення гарантії пропонується дифеpенціювати на загальні, спеціальні та соціальні. Пропонується, зaлежно від джеpела фінансування класифікувати гарантії зайнятості населення, що pеалізуються за рахунок: деpжавного бю- джету; міcцевих бюджетів; кoштів наймачів. Запропонана система забезпе- чення зaйнятості населення, яка являє сoбою сукупність деpжавних органів і організацій, що здійснюють реалізацію політики зайнятості нaселення, і включає pізні рівні управління, службу зайнятості, нормативно-правову базу та деpжавні гарантії зайнятості та захисту від безробіття.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Комарницький, Д. "Відповідальність суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності в Україні." Юридичний вісник, no. 1 (August 7, 2020): 343–49. http://dx.doi.org/10.32837/yuv.v0i1.1643.

Full text
Abstract:
У статті досліджуються питання відповідальності суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності в Україні. У сфері зовнішньоекономічної діяльності застосовуються майнова (цивільно-правова та господарсько-правова) , адміністративна та кримінальна відповідальність. Дослідження відповідальності суб'єктів такої діяльності сприяють реалізації державної політики забезпечення законності у сфері зовнішньоекономічних відносин. Майнова відповідальність застосовується у формі матеріального відшкодування прямих, побічних збитків, упущеної вигоди, матеріального відшкодування моральної шкоди, а також майнових санкцій. Кримінальна відповідальність у зовнішньоекономічній діяльності запроваджується тільки у випадках, передбачених кримінальним законодавством України. Підставою кримінальної відповідальності є вчинення особою суспільно небезпечного діяння, яке містить склад злочину, передбаченого Кримінальним кодексом України. Господарські санкції застосовуються до правопорушників на підставах і в порядку, передбачених Господарським кодексом України, іншими законами та договором. Господарськими санкціями визнаються заходи впливу на правопорушника у сфері господарювання, внаслідок застосування яких для нього настають несприятливі економічні та / або правові наслідки. У сфері господарювання застосовуються такі види господарських санкцій: відшкодування збитків; штрафні санкції; оперативно-господарські санкції. Господарські санкції застосовуються у встановленому законом порядку за ініціативою учасників господарських відносин, а адміністративно-господарські санкції - уповноваженими органами державної влади або органами місцевого самоврядування (ст. 216-218 Господарського кодексу України). Правопорушеннями, за які настає адміністративна відповідальність, є правопорушення в галузі охорони праці та здоров'я населення; що посягають на власність; у сфері охорони природи, використання природних ресурсів, охорони культурної спадщини; у промисловості, будівництві й у сфері використання паливно-енергетичних ресурсів; у сільському господарстві та за порушення ветеринарно-санітарних правил; на транспорті, в галузі шляхового господарства і зв'язку; в галузі житлових прав громадян, житлово-комунального господарства та благоустрою та ін.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Поживілова, О. "Державна політика України в галузі охорони здоров"я: стан і перспективи розвитку." Державне управління та місцеве самоврядування, Вип. 1 (8) (2011): 122–31.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Matvieieva, A. V., and L. V. Yerofyeyenko. "THE ROLE AND IMPORTANCE OF THE FUNCTIONS OF ECONOMIC PROCEDURAL LAW." Актуальні проблеми держави і права, no. 93 (April 20, 2022): 30–36. http://dx.doi.org/10.32837/apdp.v0i93.3311.

Full text
Abstract:
Матвєєва А. В., Єрофєєнко Л. В. Роль та значення функцій господарського процесуальногоправа. – Стаття.Стаття присвячена основним проблемам правового визначення місця та ролі функції в системі господарського процесуального права. Авторами проаналізовано історико-правові підвалини розвитку процесуального права, а також розуміння сутності функцій господарського процесу та їх видів. Надано пропозиції щодо тлумачення та класифікації функцій господарського процесуального права. Сьогодні надзвичайно актуальним є визначення та класифікація функцій господарського процесуального права з метою визначення їх місця та ролі в розрізі аналізу сучасного процесуального права.Природа галузі господарського процесуального права виявляється як соціально-нормативного регулятора. Виходячи з цього, його функції мають велике значення для ефективності захисту прав і законних інтересів підприємств, установ, організацій, інших юридичних осіб, громадян, які здійснюють підприємницьку діяльність без створення юридичної особи та набули в установленому порядкустатусу суб’єкта господарювання. суб’єкт господарювання, державні та інші органи, фізичні особи,які не є суб’єктами господарювання. Проте зараз проблема полягає в тому, що результати інтелектуальної праці, виражені в інтелектуальній власності, хоч і повинні приносити відчутний дохід, але незавжди на практиці. Необхідною передумовою отримання прибутку є використання майна, введення його в господарський обіг.Важливим для розуміння сутності функцій господарського процесу є періодизація етапів становлення процесуального права на українських землях: 1) перший період – це часи Київської Русі(давньоруського), коли суд був підпорядковувався адміністрації, тобто був її невід’ємною частиною;2) II період – XIV–XIX ст. (дореволюційний). Створення державних інституцій для вирішення справ, закріплення українського звичаєвого права в нормативно-правових актах та адміністративно-судовій практиці (друга половина XVII ст.), формування т.зв. писаного права; 3) III період – 1917–1991 рр. (радянський). Запровадження нових методів організації економіки та централізованого планування призвело до створення системи державних судів, для яких характерне використання їх як засобу непрямого впливу на суспільні відносини з боку органів державної влади; 4) IV період – з 1991 р. по теперішній час (пострадянський), пов’язаний із здобуттям незалежності України та створенням.Функції держави класифікують за їх соціальною значущістю, тривалістю дії, сферою діяльності, формою консолідації тощо. Переважно всі ці критерії можна застосувати до класифікації функцій економічного процесу з урахуванням його особливостей. Наприклад, за критерієм тривалості функції господарський процес можна поділити на постійні та тимчасові. До постійних належать регуляторна, охоронна, економічна, політична, інформаційна функції, а до тимчасових – моніторингова та інтеграційна. За критерієм меж права функції поділяються на зовнішні та внутрішні. До зовнішніх функцій економічного процесу відносять економічну, політичну, а внутрішню – регулятивну, охоронну, компенсаційну та оздоровчу.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Lytvynova, O. N., L. P. Zaporozhyan, and K. Y. Yuriyiv. "АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ПРОЄКТУ ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО СИСТЕМУ ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я»." Вісник соціальної гігієни та організації охорони здоров'я України, no. 4 (March 19, 2021): 81–87. http://dx.doi.org/10.11603/1681-2786.2020.4.11914.

Full text
Abstract:
Мета: показати актуальні питання громадського здоров’я, проголошені в проєкті Закону України «Про систему громадського здоров’я», та можливості їх реалізації. Матеріали і методи. Використовуючи метод системного аналізу, проведено вивчення найактуальніших завдань системи громадського здоров’я у даному законопроєкті. Результати. Даний законопроєкт орієнтований на стратегічний план розвитку громадського здоров’я, має бути консолідованим законом на кшталт Основ законодавства чи Кодексу. У ньому повинна бути чітко виписана виконавча структура, її місце у владних органах, співіснування з ними, функціональна підпорядкованість тощо. У даному законопроєкті вводиться нова структура – уповноважений орган у сфері громадського здоров’я, який розглядають як «центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику в сфері громадського здоров’я та санітарно-епідемічного благополуччя, у тому числі щодо організації та здійснення державного контро­лю, в порядку визначеному законом, за дотриманням вимог санітарного законодавства у сферах господар­ської діяльності, які можуть становити ризик для санітарно-епідемічного благополуччя». У цьому законопроєкті не чітко визначено місце даного органу у виконавчій структурі влади, а отже унеможливлює його співфункціонування ні в плані розподілу праці, ні в плані фінансування. Декларативні стратегічні тези мають мати чітко визначене фінансування зі зазначеними джерелами поступлень та співвідноситись із фінансовими можливостями. Питання вакцинації на сьогодні має ознаки юридичної колізії та потребує збалансування між правами особи та інтересами громади. Питання громадського здоров’я повинно вирішуватись консолідованими силами суспільства і узгодженими діями виконавчої вертикалі влади. Пропаганда здоров’я і профілактика захворювань повинні бути пріоритетним напрямком державної політики у сфері охорони здоров’я. Висновки. Безперечно, що галузь громадського здоров’я потребує вагомого законодавчого підґрунтя, яке має бути достатньо виважене, орієнтоване на інтереси як громади, так і окремого громадянина і не викликати настороги з боку населення.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Dissertations / Theses on the topic "Державна політика в галузі охорони праці"

1

Адамська, І. Г. "Партійно-державна політика в галузі охорони здоров"я в Українській СРР (1919-1929 рр.)." Diss. of Candidate of Historical Sciences, КНУТШ, 2011.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Спічакова, Н. М. "Роль комунікаційної стратегії в період реформування галузі на прикладі "КНП Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди"." Master's thesis, Сумський державний університет, 2020. https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/82111.

Full text
Abstract:
У роботі здійснено аналіз комунікаційної стратегії в умовах медичної реформи в Україні в цілому. Проаналізовано державну політику щодо проведення комунікації в галузі охорони здоров’я в інших країнах віту. Узагальнено напрями покращення комунікаційної стратегії в умовах медичної реформи в Україні. Проведено соціологічний опитування та комплексний аналіз сучасної державної політики щодо комунікації на прикладі КНП "Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди" Сумської міської ради. Визначено напрями вдосконалення комунікаційної стратегії в умовах медичної реформи в Україні та запропоновано рекомендації щодо покращення медичної допомоги дітям.
В работе проведен анализ коммуникационной стратегии в условиях медицинской реформы в Украине в целом. Проанализированы государственную политику по проведению коммуникации в области здравоохранения в других странах виту. Обзор направления улучшения коммуникационной стратегии в условиях медицинской реформы в Украине. Проведен социологический опрос и комплексный анализ современной государственной политики по коммуникации на примере КНП "Детская клиническая больница Святой Зинаиды" Сумского городского совета. Определены направления совершенствования коммуникационной стратегии в условиях медицинской реформы в Украине и предложены рекомендации по улучшению медицинской помощи детям.
The analysis of communication strategy in the conditions of medical reform in Ukraine as a whole is carried out in the work. The state policy on communication in the field of health care in other countries of the world is analyzed. The directions of improvement of communication strategy in the conditions of medical reform in Ukraine are generalized. A sociological survey and a comprehensive analysis of modern state policy on communication on the example of KNP "Children's Clinical Hospital of St. Zinaida" Sumy City Council. The directions of improvement of communication strategy in the conditions of medical reform in Ukraine are defined and recommendations on improvement of medical care to children are offered.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Щедролосєв, Олександр Вікторович, Ганна Василівна Коновалова, Анатолій Миколайович Тубальцев, Андрій Михайлович Мозговий, О. Shchedrolosiev, Н. Konovalova, A. Mozgovyy, and А. Tubaltsev. "Викладання основ охорони праці та охорони праці в галузі як соціально-педагогічна проблема." Thesis, 2019. http://eir.nuos.edu.ua/xmlui/handle/123456789/4394.

Full text
Abstract:
Викладання основ охорони праці та охорони праці в галузі як соціально-педагогічна проблема = Basic labor protection teaching and labor protection in the industry as a social-pedagogical problem / О. В. Щедролосєв, Г. В. Коновалова, А. М. Тубальцев, А. М. Мозговий // Матеріали Х міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації у суднобудуванні та океанотехніці". В 2 т. – Миколаїв : НУК, 2019. – Т. 1. – С. 608–611.
Анотація. Розглянуті питання безперервного навчання та систематичного підвищення рівня знань працівників, населення України з питань охорони праці як одного із основних принципів державної політики в галузі охорони праці, фундаментальної основи безпеки праці і забезпечення ефективної профілактичної роботи щодо запобігання аваріям й травматизму на виробництві.
Annotation. The questions of continuous learning and systematic increase of knowledge among workers and the population of Ukraine concerning labor protection have been considered as one of the basic principle of state policy in the field of labor protection, fundamental labor safety basis and censuring effective preventive work concerning accident and injury warning in the industry.
Аннотация. Рассмотрены вопросы непрерывного обучения и систематического повышения уровня знаний работников, населения Украины в вопросах охраны труда как одного из основных принципов государственной политики в сфере охраны труда, фундаментальной базы безопасности труда и обеспечения эффективной профилактической работы для предотвращения аварий и травматизма на производстве.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Федотова, Валентина Павлівна. "Сімейні лікарі як первинна ланка системи охорони здоров`я в Україні та країнах ЄС: порівняльно-правовий аналіз." Магістерська робота, 2020. https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/2670.

Full text
Abstract:
Федотова В. П. Сімейні лікарі як первинна ланка системи охорони здоров'я в Україні та країнас ЄС: порівняльно-правовий аналіз : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 081 "Право" / наук. керівник В. К. Колпаков. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 100 с.
UA : Кваліфікаційна робота складається зі 100 сторінок, містить 70 джерел використаної інформації. Здоров’я є найвищою людською цінністю та одним з найважливіших прав людини, від якого залежить різнобічний розвиток людства. Це є ознакою соціального і культурного прогресу, гловною частиною національного багатства. Тому найголовнішим завданням кожної держави є охорона та зміцнення здоров’я громадян. За твердженням Всесвітньої організації охорони здоров'я, первинна медико-санітарна допомога є основною ланкою системи охорони здоров'я будь-якої країни. Центровим процесом теперішніх організаційних перетворень, що підвищують продуктивність не лише первинної медико-санітарної допомоги, а й системи охорони здоров’я в цілому, є розвиток інституту лікаря загальної практики/сімейної медицини. Як показує зарубіжний досвід, важливість даного інституту в механізмі забезпечення прав людини є незаперечною і саме це зумовлює актуальність обраної теми та необхідність проведення глибокого аналізу інституту сімейного лікаря як в нашій державі, так і в зарубіжних країнах і вироблення на основі цього рекомендацій та пропозицій щодо вдосконалення законодавства, яке регулює даний інститут. Метою кваліфікаційної роботи є концептуальний аналіз правових засад організації та здійснення діяльності сімейних лікарів в Україні та країнах Європейського Союзу в сучасних умовах, розробці рекомендацій та пропозицій до чинного законодавства з питань розвиту сімейної медицини в Україні, у визначенні конкретних шляхів удосконалення інституту лікарів загальної практики. Об’єктом дослідження даної кваліфікаційної роботи є суспільні відносини у сфері організації та функціонування інституту сімейних лікарів в Україні. Предметом дослідження є правові засади організації та здійснення діяльності інституту сімейних лікарів в Україні. Методологічну основу роботи складають сукупність філософсько-світоглядних, загальнонаукових принципів і підходів та спеціально-наукових методів пізнання конституційно-правових явищ, використання яких дало змогу отримати науково-обґрунтовані результати. Для проведення дослідження будуть застосовані такі загальнонаукові методи як: аналіз і синтез. Теоретико-методологічною основою дослідження в роботі є метод аналізу та метод порівняння, застосування яких сприяло розглянути всі процеси в розвитку інституту сімейних лікарів в зв’язку з історичним розвитком України, всіх соціальних явищ, що справили вплив на формування діяльсті сімейних лікарів у порівнянні з іншими країнами ЄС.
EN : Qualifying work consists of 100 pages, contains 70 source of used information. Health is the greatest human value and one of the most important human rights and on that depends the development of all humanity. It is the sign of social and cultural progress, main part of national riches. Therefore the major task of every state are strengthening and health guarding of their citizens. According to statement of Worldwide organization of health protection, primary medicare is the basic stage of the system of health-care in any country. The central process of present organizational changes, that promote the productivity of not only primary medicare but also system of health care in general, is development of institute of doctor of domestic medicine. As foreign experience shows, importance of this institute in the mechanism of providing human rights is undeniable and exactly this stipulates actuality of the chosen theme and necessity of realization of deep analysis of institute of domestic doctor as in our state so abroad and production on the basis of it recommendations and suggestions concerning the improvement of legislation that regulates this institute. The aim of qualifying work is a conceptual analysis of legal positions, organizations and realization of activity of domestic doctors in Ukraine in modern terms, development of recommendations and suggestions to the current legislation in the questions of development of domestic medicine in Ukraine, in determination of certain ways of improvement of institute of domestic doctor. The object of research of this qualifying work are public relations in the field of organization and functioning of institute of domestic doctors in Ukraine. The article of research are legal positions of organization and realization of activity of institute of domestic doctors in Ukraine. Methodological basis of work is made by philosophical, scientific principles and approaches, and also scientific methods of study of the constitutionally-legal phenomena the use of which gave scientifically reasonable results. For realization of research such scientific methods as analysis and synthesis will be applied. Methodological base of the research in work are a method of analysis and comparisons, application of which assisted consideration of all processes of development of institute of domestic doctors in connection with historical development of Ukraine, all social phenomena that had influence on forming of activity of domestic doctors in comparing to other countries of European Union.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Books on the topic "Державна політика в галузі охорони праці"

1

Москальова, В. М. Основи охорони праці. Київ: Професіонал, 2005.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography