Academic literature on the topic 'Види виробництва цементу'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Види виробництва цементу.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Види виробництва цементу"

1

Sheinich, L. A., М. G. Mykolaiets, and E. A. Krylov. "Проблеми виникнення хімічної корозії бетону на залізничних шляхах України." Наука та будівництво 22, no. 4 (December 24, 2019): 21–26. http://dx.doi.org/10.33644/scienceandconstruction.v22i4.116.

Full text
Abstract:
Досліджено види дефектів, що виникають в залізобетонних шпалах на залізничних шляхах України. Встановлено, що причинами виникнення тріщин можуть бути як постійні динамічні навантаження, так і руйнування бетону внаслідок протікання лужної корозії. Найпоширенішими випадками є комбінована дія навантажень (виникнення силових тріщин), корозії (розвиток тріщин) та замерзання води під дією низьких температур. Відомо, що під час хімічної взаємодії між різними формами силікатної кислоти, яка в різній мірі міститься в заповнювачах різних видів, та розчинами гідрооксидів лужних металів, якими заповнені пори бетону, що затверднув, а також із лугами, що проникають ззовні, утворюється гель. Таке новоутворення здатне поглинати воду і збільшуватись в об’ємі і таким чином призводить до утворення мікротріщин в бетоні та, з часом, до руйнування бетону. Проведено хімічні, мікроскопічні дослідження заповнювачів та цементу для бетону шпал. Дослідження показали, що цементи українського виробництва мають завищений вміст лужної складової. На основі отриманих результатів надано рекомендації по зменшенню вмісту лужного компоненту в бетоні. Мікроскопічні дослідження бетону показали, що у шпалах, виготовлених у 2010 році, лужна корозія протікає інтенсивніше, ніж у шпалах, що виготовлені після 2010 року. Це пов’язано з тим, що заводи-виробники шпал почали постійно контролювати вміст лужного компоненту та аморфного кремнезему в заповнювачах та цементах. В цьому випадку кількості гелю вже недостатньо для руйнування бетону в «чистому вигляді» як результат лужної корозії, але достатньо щоб прискорювати розкриття силових тріщин за рахунок корозії бетону. Це в свою чергу призводить до утворення комплексного впливу різних шкідливих чинників на бетон, які руйнують шпали.Для зниження масштабів лужної корозії бетону необхідно виконати певні заходи: вводити пластифікуючі добавки, що зменшують кількість цементу, і відповідно – кількість розчинних лугів, застосовувати добавки, що зв’язують луги – шлаки, золи і т.п, або застосовувати цемент марки ПЦ ІІ/А-Ш з вмістом гранульованого шлаку до 20%, проводити вхідний контроль кожної партії заповнювача по визначенню шкідливих речовин, наявності лугів в цементі.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Белых, Ирина, and Виктор Сопов. "РОЛЬ ТЕПЛОТЫ ГИДРАТАЦИИ ЦЕМЕНТА В ФОРМИРОВАНИИ ЭКСПЛУАТАЦИОННЫХ СВОЙСТВ БЕТОНА." Будівельні матеріали та вироби, no. 1-2(97) (April 16, 2018): 45–47. http://dx.doi.org/10.48076/2413-9890.2018-97-07.

Full text
Abstract:
Показано, що однією з причин утворення тріщин в тверднуть бетонах є формування напруг, що розтягують, викликаних підвищенням температури в результаті тепловиділення при гідратації цементу спільно з усадковими деформаціями. Встановлено роль технології бетону і виробництва бетонних робіт в утворення тріщин. Показана необхідність узгодження складів бетону і виду використовуваних цементів з сезонними коливаннями температури для досягнення необхідної ранньої міцності бетону при відносно низькому підвищенні температури. Наведено характеристична залежність ранньої міцності бетону від величини теплоти гідратації цементу в ранні терміни твердіння. Наведена залежність дає можливість визначити терміни розпалубки без проведення додаткових випробувань для рядових складів бетону в умовах України.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Evtekhov, E. V., V. E. Evtekhov, and E. E. Evtekhova. "Types of binders in the process of manufacturing iron ore briquettes." Geology and mineralogy bulletin of Kryvyi Rih National University 43-44, no. 1-2 (March 10, 2021): 128–36. http://dx.doi.org/10.31721/2306-5443-2020-43-44-1-2-128-136.

Full text
Abstract:
Зазначено, що за металургійною цінністю залізорудні брикети успішно кон-курують з агломератом і окатишами. Їх використання сприяє підвищенню по-тужності металургійних печей, прискоренню відновлювальних процесів, змен-шенню енерговитрат, підвищенню якості й зростанням виходу металу, розши-ренню спектру первинної металургійної сировини. Наведені вимоги до хімічного складу й фізичних властивостей брикетів. Охарактеризовані найбільш уживані види сполучних речовин, які використовують при виготовленні брикетів: вапна, бентоніту, цементу, рідкого скла, органічних добавок. Розглянуті способи їх використання.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Editor, Editor. "ОЦІНКА ЯКОСТІ БЕТОННИХ ТРОТУАРНИХ ВИРОБІВ ТзОВ «БЕТОН БРУК СЕРВІС», ВИГОТОВЛЕНИХ МЕТОДОМ НАПІВСУХОГО ВІБРОПРЕСУВАННЯ." Товарознавчий вісник 1, no. 12 (November 29, 2019): 238–48. http://dx.doi.org/10.36910/6775-2310-5283-2019-12-23.

Full text
Abstract:
Мета. В даний час у зв'язку із збільшенням масштабів будівництва, особливоїактуальності набувають завдання збільшення виробництва дорожніх будівельнихматеріалів, що володіють високими конструктивними, експлуатаційними тадекоративними властивостями в поєднанні з екологічною безпечністю. Метою нашоїроботи є дослідження основних засад щодо проведення товарознавчої оцінки якостісучасного асортименту бетонних тротуарних виробів, виробництва ТзОВ «Бетон БрукСервіс», виготовлених методом напівсухого вібропресування.Методика. При дослідженнях використовували передбачені діючими державнимистандартами методи, які дозволяють визначити міцність, морозостійкість,водопоглинання та стійкість до стирання бетонних тротуарних виробів.Результати. Оптимізована мікроструктура бетонних тротуарних виробів ТзОВ«Бетон Брук Сервіс» за рахунок застосування пластифікатора і гранітних відсівів забезпечує зниження водопоглинання дрібнозернистого бетону і зниженнявисолоутворення в експлуатаційний період.Підприємством розроблено економічні склади бетонних сумішей для технологіївібропресування тротуарної плитки та бортового каменю. Запропоновані складидозволяють одержувати готові вироби з малодефектною структурою бетону і міцністю39-47 МПа.За результатами проведених вимірювань і випробувань зразки бетонних тротуарнихвиробів та каменів бетонних бортових з дрібнозернистого бетону класу В30,відповідають вимогам ДСТУ Б. СТУ Б. В.2.7. -145:2008 «Будівельні матеріали. Виробибетонні тротуарні неармовані. Технічні умови» та ДСТУ Б В.2.7-237:2010 «Будівельніматеріали. Камені бетонні і залізобетонні бортові. Технічні умови».Наукова новизна. В статті відображено результати аналізу якісних показниківбетонних тротуарних виробів ТзОВ «Бетон Брук Сервіс». Отримали подальший розвитокдослідження щодо надзвичайної важливості пошуку способів боротьби з висолами,зокрема різні види очищення і гідрофобізуючі просочення. У зв'язку з цим актуальним єоптимізація складів і структури на стадії підбору компонентів цементно-піщаної суміші.Практична значимість. Запропоновані принципи проектування дрібнозернистогобетону для виготовлення бетонних тротуарних виробів за рахунок оптимізації складу таструктури на стадії підбору компонентів бетонної суміші, що сприяє підвищеннющільності матеріалу і зниженню вмісту розчинних компонентів.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Dissertations / Theses on the topic "Види виробництва цементу"

1

Борисенко, Євген Анатолійович, and С. С. Жук. "АСУ ТП виробництва цементу за сухим способом." Thesis, НТУ "ХПІ", 2016. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/25879.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography